Animal Crossing: New Horizons is Nintendo's succesvolste game in Europa ooit

Nintendo heeft in een jaar tijd in Europa ruim 7 miljoen exemplaren van Animal Crossing: New Horizons verkocht. Dat maakt de Switch-game de succesvolste Nintendo-titel in Europa ooit. Van geen ander Nintendo-spel werden in een jaar zoveel exemplaren verkocht.

Animal Crossing: New Horizons verslaat daarmee Nintendo-kaskrakers zoals Mario en Zelda. De game kwam uit in maart vorig jaar en in december waren er wereldwijd al 31,2 miljoen exemplaren geleverd. Nintendo geeft nu voor het eerst een specifiek cijfer voor de verkopen in Europa.

Volgens Nintendo heeft een op de drie Europese Switch-bezitters een exemplaar van de game. Het gaat zowel om digitale als fysieke versies. Animal Crossing: New Horizons verscheen in maart 2020, toen de coronapandemie uitbrak. In de maanden daarna was de Switch moeilijk verkrijgbaar, mede door het succes van die game.

Nintendo voorziet de game donderdag van een gratis update. Die bevat nieuwe voorwerpen en een Eilandpromotor. Daarmee kunnen spelers een poster of trailer maken van hun eiland, door middel van een screenshot of video gemaakt met de Switch. Spelers kunnen zodoende hun creaties aan anderen tonen.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

17-03-2021 • 10:42

71 Linkedin

Reacties (71)

Wijzig sortering
Kan de schrijver van dit artikel ook vermelden welke games Animal Crossing precies van de troont heeft gestoten?

Ik lees iets vaags met Zelda en Mario. Maar welke? Ik neem dan aan SMB1 omdat die gratis bij elke NES zat.

En welke Zelda of andere game dan?
Ik gok Mario Kart 8 Deluxe[1].
This puts the relaxing island game on track to become Nintendo's best selling ever — right now it is only behind Mario Kart 8 Deluxe, which has sold nearly 29 million copies since it was released in 2017.
Het gaat hierbij om verkopen en niet verscheepte versies. Anders zou Wii Sports nog ver boven Animal Crossing staan met een totaal van 83 miljoen stuks verscheept. Dit spel zat destijds gratis bij de Nintendo Wii console[2].

Note: bovenstaande getallen zijn volgens mij wel wereldwijd. Dus er is een kleine kans dat dit alsnog Super Mario Bros. (58 miljoen wereldwijd), Wii fit (44 miljoen) of Mario Kart Wii (38 miljoen) kan zijn. De bestverkochte Zelda game heeft maar 23 miljoen verkochten exemplaren en dat is The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Dus verwacht niet dat die het is.

[Reactie gewijzigd door jdh009 op 17 maart 2021 12:39]

Het is eigenlijk onwaarschijnlijk dat het om MK8 Deluxe gaat.

Animal Crossing breekt een Europees record voor Nintendo: de meeste verkopen in het eerste jaar na launch. Dit zijn de parameters waarin we moeten werken

Hoewel we niet weten wat de exacte regionale breakdown is voor MK8D, weten we wel dat het spel wereldwijd 10.35 miljoen units verscheepte na vier kwartalen. 8.5 miljoen hiervan werden buiten Japan verscheept. Gezien de Amerikaanse markt nog steeds groter is dan de Europese, zou ik schatten dat er toen tussen de 3 en de 4 miljoen hiervan in Europa verkocht zijn. (Bron: Nintendo financiële resultaten uit april en juli 2018).

Verder doet je definitie van verkocht vs verscheept er erg weinig toe wat Wii Sports betreft. Het zat gebundeld bij elke console. In het eerste jaar dat de Wii verkocht werd, was het ding niet aan te slepen, waardoor eigenlijk alle verscheepte consoles verkocht zijn.
Om daar even de data bij te halen: in het eerste jaar van de Wii zijn +- er 6.3 miljoen consoles verscheept naar andere landen dan Japan en de 'Americas'. Het zou dus best kunnen dat Wii Sports inderdaad de vorige recordhouder was. Het gaat tenslotte om welke titel het snelste verkocht in die periode van 1 jaar tijd. Maar...

Wii Fit is inderdaad ook een realistische kandidaat, met 18.27 miljoen verscheepte exemplaren buiten Japan ongeveer één jaar na release. Voor Wii Fit is het echter nog moeilijker om een Europese schatting te maken. Ik zal het toch even proberen:

Met wat 'napkin math' en een hoop assumpties kunnen we een ruw idee krijgen... Kijken we even naar het aantal Wii consoles dat toen op de markt was: 8.17m in Japan, 24.4m in de 'Americas' en 20m in de rest van de wereld (bron). Als we even de verdeling van Wii Fit exemplaren gelijk houden als de verdeling van consoles tussen Americas en Rest of World, komen we op ongeveer 8.2 miljoen Wii Fit games binnen het eerste jaar voor de exemplaren verscheept buiten Japan de de Americas.

Uit ervaring weten we verder dat de Europese markt een heel groot deel van die 'Rest of World' statistiek bepaalt. Het zou me dus niks verbazen als Wii Fit de vorige recordhouder was met een cijfer dat lichtjes onder de 7 miljoen lag :)
Het geheel is verwarrend hoor, want volgens de cijfers van https://www.nintendo.co.jp/ir/en/finance/software/index.html Nintendo zijn die verkopen gelijk aan de verscheepte versies en dan is Wii Sports wereld der mate goed verkocht dat AC:NH nooit dat ingehaald kan hebben in Europa, het lijkt dat het om verkopen in het eerste jaar gaat.
Ik gok Mario Kart 8 Deluxe[url="https://www.businessinsider.com/animal-crossing-new-horizons-on-track-
Zou kunnen. Het is wat lastig vergelijken omdat het om Europese nummers gaat (als ik het goed lees) en in een jaar.

Mario Kart 8 Deluxe zit wereldwijd al bijna op 34 miljoen stuks. Dus loopt nog iets voor? Met regulier Mario Kart 8 erbij zelfs dik over de 40 miljoen. Maar dat is wederom wereldwijd + lifetime. Dat is eigenlijk niet te vergelijken met wat Animal Crossing in 1 jaar doet op 1 platform. Wat een absurd succes.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 18 maart 2021 14:08]

Dit is wel een typische game voor jonge kinderen lijkt mij.
(geef mij maar Valheim - qua concept heeft dat hier wel iets van weg...)
Roep me maar als ik bij Odin een hypotheek af kan sluiten. :)
Zelf ben ik wel benieuwd of het in absolute aantallen is of ook in verhouding tot het aantal inwoners. Ten tijde van Tetris of Mario bros 3 op de Nes, waren er minder inwoners. En wat verstaat men nu onder Europa en toen?
Niet verrassend, het was en is een erg populair spel omwille van verschillende redenen:
- Franchise bestaat al 20 jaar en heeft dus een grote schare fans
- Lockdown kwam net op het moment dat deze game uitgebracht werd, het is een perfect spel om je in te verdiepen als je toch thuis zit (o.a. Door de real time klok).
- Het is een spel dat ook niet - gamers aantrekt aangezien het chill is en geen snel reactievermogen vereist. Ik speel het nu ook, ik heb nooit echt gegamed als tiener dus ik ben hopeloos in shooters (veel te traag), maar AC of Stardew zijn perfect.
- Ook de redelijk irritante limiet van 1 eiland per switch heeft natuurlijk meegespeeld. Continu wisselen van de cardridge is vervelend dus dan maar meer dan 1 spel kopen. Begrijpelijk vanuit het standpunt van Nintendo maar redelijk anti-consumer.

Neemt niet weg dat het nog steeds een leuk spel is en ik geen spijt heb van de aankoop. Het is even ontsnappen uit de dagelijkse sleur tenslotte :). Ik kan het alle geduldige gamers aanraden (en anders is er ook nog altijd time travel als je dat geduld niet kunt opbrengen).
Het een eiland per Switch moet gewoon een keuze zijn. Niet verplicht.

Ik snap deels waar ze vandaan komen, echter heeft de hoofdspeler meer mogelijkheden. Daarom geef de keuze als je een broertje of zusje of partner hebt die het spel zelf wilt ontdekken op zijn/haar eigen tempo ook qua verhaal. Moet het niet zijn als jij er gas op geeft de andere al soort van klaar is.
Mijn vriendin is hier flink verslaafd aan en heeft zelfs een tweede switch/spel aangeschaft zodat ze verschillende dingen kan doen op twee verschillende eilanden.
Voor de mensen die het zelf spelen is vooral dit stukje interessant.
quote: Nintendo site
Met de upgrade naar 'Speciaal ontwerp - deel 2' krijg je nog meer opties tot je beschikking. Profiteer bijvoorbeeld van vier nieuwe speciale ontwerpstijlen en 100 extra plekken om je creaties te bewaren (50 eigen ontwerpen en 50 speciale ontwerpen)
Je kan toch gewoon een nieuw profiel aanmaken op de Switch?
Nee dat kan in dit geval dus niet (want Nintendo) Er is maar 1 save/eiland per switch mogelijk.. Als andere profielen het spel starten dan spelen ze op hetzelfde eiland maar kunnen vervolgens ook minder omdat ze niet de hoofdeigenaar van het eiland zijn als het ware.

Althans zoiets was het in ieder geval vorig jaar. Geen idee of het inmiddels anders kan.
En dat is naar mijn idee nog steeds de grootste ontwerpfout van de game. Als tweede speler had je gewoon de keuze moeten hebben om of naar het eiland van de hoofdspeler te gaan of een eigen eiland te starten.
Ik dacht dat je maar 1 eiland kan hebben per Switch.
Extra profielen zijn dan enkel bewoners.
Kom je op hetzelfde eiland.
Super leuke game. Pas een switch gekocht voor mijn zoon van 6, samen spelen we deze game. Hij leert nu lezen en schrijven dus de game is meteen een goede oefening voor hem.

Leuke is dat er steeds nieuwe dingen zijn te ontdekken. Sommige dieren zijn alleen in bepaalde maanden en/of tijden te vangen bijvoorbeeld.
Idem hier, enig toezicht is wel aan te raden als je tenminste wilt voorkomen dat je de volgende x het spel opstart en Isabelle het vertrek van een van je eilandbewoners aankondigt 8)7

* Isabelle is de receptioniste die, als je het spel opstart, altijd even een nieuwsflash met je deelt. Al heeft ze, zeker als je regelmatig speelt, zelden iets zinnigs te melden...

[Reactie gewijzigd door firedancer-88 op 17 maart 2021 11:06]

Oh die ken ik nog niet, wij hebben alleen Tom (een beer ofzo) die elke dag verteld dat hij geen nieuws heeft :P
Oh echt ?
Ik speel al sinds het begin en ben nu af en toe meer dan 3 maanden "afwezig".
Iedereen is nog steeds blij wanneer ik toch nog eens het spel opstart :D
Deze 'feature' is niet meer aanwezig sinds New Horizons. Bewoners vertrekken alleen nog maar met expliciete toestemming.
Je zoontje leert ook gelijk nooks Kapitalisme :)
haha ja. Hij weet nu ook wat een hypotheek is ;)
En die Nook is een oplichter eerste klas. 90k vragen voor een huis en een 2e kamer kost me dik 3 ton.
Hij ziet er snoezig uit maar het is een laaielichter.
Er zit geen afbetaaltermijn of rente op, dat is wel uniek klantvriendelijk.
ja dat dan weer wel haha, maar ja ik zou ook geen rente hoeven als je dik 3 ton vraagt voor een 2x2 kamer.
Ook niet als de klant het nooit terug hoeft te betalen tenzij die nog een kamer wilt? :+
Zelf speel ik sinds december maar ik blijf het een aparte game vinden. Hoe mensen zeggen dat ze er uren in kunnen steken is mij ook totaal niet duidelijk. Ik speel het een paar keer per week een half uurtje maar dat is het wel. Dan is mijn geld op en moet ik wachten.

Ook zat ik maar te wachten tot ik bijvoorbeeld wegen kan bouwen zodat ik een indeling van mijn eiland kan gaan maken. Gezien ik geen idee heb of dat er is en hoe groot of duur wegen zijn staat alles er maar wat losjes en rommelig bij. Het zelfde geldt voor bijvoorbeeld genoeg ruimte in mijn huis hebben. Gezien ik weet dat ik meer ruimte kan krijgen deel ik mijn huis nog niet in want dan moet straks alles weer over de kop.

Nu is al dat rondslepen van spullen de kern van het spel, ik vind dat heel veel van dit soort acties erg houterig gaan waardoor ik de hele tijd in menu's loop om te pielen om de meest simpele dingen te doen. Wellicht ben ik wat verkeerd beïnvloedt door Stardew Valley in mijn verwachtingen, daar kun je m.i. veel meer en ook veel meer tijd in steken en gaat alles enorm gestroomlijnd.

Al dat gezeur ter zijde, het spel trekt me wel aan en ik vind het er erg mooi en sfeervol uit zien, en dan maar om andere redenen dan de meesten ;)
Ik zou me er toch nog eens in gaan verdiepen. Er is geen moment dat je hoeft te wachten omdat je geld op is. Je kan namelijk gaan vissen of insecten vangen om zo geld te verdienen.

Als je een online lidmaatschap hebt kun je spullen verkopen, ruilen of andere activiteiten met andere spelers doen. De animal crossing community is enorm en over het algemeen heel behulpzaam.

Als je op het punt bent gekomen dat je kan terraformen gaat het echt pas los.
Wegen zijn trouwens gratis.
Met het vissen en insecten vangen werd ik nog niet heel rijk had ik het idee. En ik slaap te lang uit om op zondagochtend turnips te kopen vaak ;) maar ik zal nog even proberen vanavond.

Wat kan ik online allemaal doen precies? Ik heb het Nintendo Online abonnement maar ik kom hier niets van tegen in de game.
Je kunt eiland bezoeken van andere spelers.

Deze spelers kun je vinden door middel van bijvoorbeeld de officiële Discord server van Animal Crossing.
Je hebt ook sites als nookazon.com, eigenlijk hetzelfde als Amazon maar dan voor Animal Crossing.

Doordat de community zo groot is kun je ook spelers vinden die winkeltjes hebben waar ze enorme bedragen betalen voor turnips. Zo kun je 2.5mil verdienen per volle inventory aan turnips als je geluk hebt.
Als je gewoon iedere keer dat je speelt gaat vissen, schatten opgraaft en bomen leeg schudt (met een stenen bijl tegen aan slaan, anders krijg je alleen takken of bijenkorfen) en het hout, de vruchten en de vissen verkoopt, kom je uiteindelijk aan meer dan genoeg geld. En andere eilanden bezoeken en daar vreemde vruchten en vissen ophalen die je op je eigen eiland niet kan krijgen, levert nog meer op. Zo heb je op sommige eilanden bijvoorbeeld bamboe, wat je zowel kunt planten als verkopen, als je weer terug bent op je eigen eiland.

En zorg vooral ook dat je een pikhouweel hebt waarmee je tegen stenen aan kunt slaan, want ook daar komt van alles en nog wat van waarde uit. Zorg er wel voor dat je niet een pikhouweel hebt waarmee je de stenen in één keer stuk slaat, want dan komt er ook maar één keer wat uit. ;)

[Reactie gewijzigd door ThanosReXXX op 17 maart 2021 13:51]

Dure vissen / insecten in je bank stoppen totdat die bever er is, was mijn strategie :) :)
Als je nou de opdrachten van Nook volgt, zul je zien dat dingen elkaar versnellen. Met je dagelijkse bezigheden verzamel je als vanzelf genoeg om upgrades uit te voeren die dan ook telkens vrijgespeeld worden.

Je kunt bijvoorbeeld vissen vangen. Als je de vissen verkoopt die je niet gebruikt, ontvang je weer wat geld. Zo gaat het eigenlijk met alle bezigheden.

Sommigen kunnen urenlang hun eiland bijschaven naar wens. Dat is dan weer niet mijn hobby. De seizoensactiviteiten vind ik wel erg leuk en heb ik bijna allemaal doorlopen.

Mocht je na een tijdje op zoek zijn naar specifieke dingen, dan zijn er Discords vol met veilinghuizen en eilandcodes.

Veel plezier en vooral: heb geen haast. :D
Ben in de eerste maanden van het spel multimiljonair geworden door op reddit naar eilanden te gaan en daar turnips te verkopen. Sinds dien nooit meer aan geld hoeven denken. Voor het maken van wegen heb je geen geld nodig plus he kan je uitleven met custom designs en landscaping etc. Dus er is zat te doen :)
Kun je hier meer over vertellen.
Ik maak alleen maar verlies :(

Waar vind je dat?
Probeer r/nofeeac
Snap ik niet
Kun je meer vertellen uitleggen aub
Als je die pagina joint, of een discord of een andere ac subreddit en iemand zegt bijv turnip price 300+, kan je op zondag bij jezelf turnips kopen, na contact met de persoon op de gezegde dag bij iemand verkopen voor een hogere prijs. Kost alleen een beetje chatten via reddit. Een andere populaire is /r acturnips

[Reactie gewijzigd door Squats op 18 maart 2021 14:19]

Gekocht toen de lockdown begon. Geweldig game. Heb er dik 180 uur ingestopt. Erg verslavend :)
Ik denk dat dit precies de reden van de hoge verkoopcijfers is. Het was de perfecte 2020 lockdown game. Ik ken zoveel mensen die vorig jaar maart/april een Switch gekocht hebben omdat ze echt niet meer wisten wat ze met hun vrije tijd moesten doen, maar geen grote console wilde. Animal Crossing reclame was overal. Hele goede combo sale voor Nintendo.
Ik heb dan gelijk een vraag aan je.

Ik heb hem ook gekocht, vanwege de lockdown, voor mijn vriendin. Maar zij kan echt niks nieuws meer, eerst waren er nog updates waardoor je wat nieuwe dingen kon doen. Nu is het meer haar eiland opruimen en dat is het wel.

Is er iets dat mijn vriendin mist, of is dit het wel?

PS: ze heeft alle dingen voor het museum ongeveer wel.
Ik las het en dacht van: Mja kan ik me wel in vinden als dit zo is ja.
Maar toen het besef dat het ook betekende dat het Super Mario van vroeger dus gewoon ingehaald heeft etc.

Misschien logisch als je ziet hoe veel huishoudens nu een game console bezitten vergeleken met vroeger natuurlijk. Denk dat de mobielheid van de switch hier ook zeker aan bijdraagt.

Het is een perfecte game om op de switch te spelen. Een ontzettend grote timesync wat je er in kwijt kan (zit zelf aan 500 uur maar ken genoeg mensen die er een heel stuk meer in hebben zitten)

Tevens kom je met Animal Crossing mensen tegen die totaal geen gamers zijn. Maar wel ineens Animal Crossing ontdekt hebben en daardoor een switch gekocht hebben. Vaak zie je zelf huishoudens die er een switch hebben bijgekocht zodat meerdere gezinsleden een eigen eiland konden hebben.
Ik vind "... succesvolste game Europa ooit" toch een beetje clickbait. Ik dacht dat deze titel alle anderen had ingehaald maar het gaat enkel om first year sales.

Niet dat het spel niet extreem hard gaat. Wereldwijd is het het 15de beste verkochte spel nu met 31 miljoen verkopen (ter vergelijking, Mario Kart 8 Deluxe is de best verkochte Switch game met 33 miljoen (+8.5 miljoen voor wii u, de best verkochte titel van die console), de originele Super Mario Bros heeft er 58 miljoen, Wii sports 83 miljoen, GTA V 140 miljoen, en Minecraft zit over de 200 miljoen, allemaal wereldweide verkoop cijfers). Dat is zeker bijzonder in het eerste jaar van de release. Wii Sports kwam zo hoog omdat het met bijna elke Wii mee kwam, en de originele Super Mario Bros heeft heel veel release over meerdere console gehad de afgelopen 35 jaar.
Ik snap deze game echt niet. Ik ken zelfs niet gamers die hier 300+ uur ingestoken hebben en altijd als ik meekijk ben ik verbaasd over het lage tempo, de klusjes en de interactie met hoofdzakelijk bots. Ik ben al blij als ik mijn eigen huishouden en sociale leven overeind hou haha.
Zo dacht ik eerst ook, maar samen met een vriend spelen en ruilen is toch wel écht leuk. Het is een simpele spel waar je even het verstand op 0 kunt zetten. Geen monsters verslaan, mensen neerschieten, maar heerlijk en rustig vissen, planten verzamelen, (ver)bouwen, etc.

Wij hadden elk een aparte biome gekozen, zodat we altijd alles kunnen spelen.
Zelf vind ik hem (zoals de meeste Nintendo spellen) erg frustrerend. Slechte flow in de menu`s. Steeds weer naar dezelfde teksten moeten kijken. Lange laadschermen waarvan ik denk dat ze er helemaal niet hoeven te zijn. Ben je bij iemand op bezoek, moet je iedere keer naar een "animatie" kijken waarin je ziet dat er een andere speler het eiland verlaat.. zucht.
Voor de rest is er wel een hoop te doen en ben ik blij dat mijn zoontje er veel plezier in heeft, ik kan er echter zelf alleen maar gefrustreerd van worden ;)
Dit precies. Nintendo's UX ontwerpen zijn meestal heel vreemd. Iets met het 'not invented here syndroom' volgens mij.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee