Animal Crossing: New Horizons krijgt laatste grote update en eerste betaalde dlc

Nintendo brengt zowel een laatste gratis update als een eerste dlc-pakket uit voor Animal Crossing: New Horizons. Update 2.0 en de Happy Home Paradise-dlc komen allebei op 5 november uit. Er komt tevens een nieuw Switch Online-abonnement bij.

De laatste grote gratis update voor de exclusieve Nintendo Switch-hit Animal Crossing: New Horizons introduceert veel nieuwe features en oude bekenden, zo onthult Nintendo in een video. Zo komt het klassieke Animal Crossing-personage Brewster naar New Horizons, evenals zijn voor meerdere spelers toegankelijke café The Roost. Ook de waarzegster Katrina, de Gyroids en de zingende Kapp'n maken hun rentree in de game.

Dat laatste personage neemt spelers voor 1000 Nook Miles mee naar een willekeurig eiland dat al dan niet in een ander seizoen verkeert. Zo kan men grondstoffen op het betreffende eiland vergaren, ongeacht het seizoen op het thuiseiland. Nintendo brengt met update 2.0 ook nieuwe objecten, kapsels, K. K. Slider-liedjes en de mogelijkheid om eigen groenten en fruit in gerechten te verwerken naar de game.

Daarnaast kondigt Nintendo de eerste betaalde dlc voor New Horizons aan onder de naam Happy Home Paradise. Spelers reizen in de dlc af naar een eiland waar ze de verantwoordelijkheid krijgen over het bouwen van een geïndividualiseerd resort. Alle gasten op het eiland hebben eigen wensen en het is aan de speler om voor ieder van die gasten een onderkomen te bouwen dat daarop aansluit. Daarvoor verdient de speler Poki-valuta, waar speciale nieuwe meubels mee te kopen zijn. Ook leert de speler op het Happy Home Paradise-eiland nieuwe bouwtechnieken die weer toegepast kunnen worden op de daadwerkelijke thuisbasis.

Het dlc-pakket kost los 25 euro. Happy Home Paradise is daarentegen ook inbegrepen bij het reeds aangekondigde Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket-abonnement, dat 40 euro per jaar kost. Dat is twee keer zo duur als het standaard Switch Online-abonnement. Spelers blijven toegang krijgen tot de in Happy Home Paradise verdiende objecten, ook als het Switch Online Uitbreidingspakket-abonnement is verlopen. Het dlc-eiland is daarentegen niet meer toegankelijk in dat geval.

Door Yannick Spinner

Redacteur

15-10-2021 • 18:57

31 Linkedin

Reacties (31)

31
31
27
2
0
2
Wijzig sortering
Aardig om te vermelden, maar mist in het artikel. Het Nintendo Switch Online + Uitbreidingspakket-abonnement familielidmaatschap gaat €69,99 per jaar kosten. Andere aanvulling, die ook mist, is dat wanneer je nu besluit om te upgraden naar het Uitbreidingspakket-abonnement, de abonnementsprijs naar rato van de resterende dagen in het huidige lidmaatschap wordt berekend.
Valt mee. Alsnog minder dan Xbox Live Gold, en iets meer / minder dan PS Plus afhankelijk van hoe je daarvoor betaald.

Live Gold is €80, en PS Plus €60 bij de goedkoopste opties.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 15 oktober 2021 21:03]

Ehhh, als je bij PS Plus goedkoopste optie kan noemen kan dat bij Xbox Live ook, namelijk €35-45.
Dat was in ieder geval de goedkoopste optie op de site (€20 per kwartaal). Moest het voor beiden opzoeken.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 15 oktober 2021 21:30]

vergeet niet dat je bij PlayStation en Xbox een veel beter online ervaring krijgt en de maandelijkse gratis games. Bij Nintendo krijg je de eeuwen oude games maar nooit iets extra's voor de nieuwere spellen
Die eeuwenoude spellen zijn klassiekers met veel replay value. Dat zijn de nieuwste releases op Playstation en Xbox meestal nog niet eens.
NSO geeft soms wel items voor games, bijvoorbeeld boosters in Smash Bros Ultimate. Het is niet veel maar "nooit iets" klopt ook niet helemaal
Er zijn zat momenten in het jaar dat je legaal zonder buitenlandse omwegen voor €40-45 een PS +-jaarkaart kan aanschaffen.
Xbox Game Pass is de beste investering die je kan doen.
Niet als je een Playstation hebt
Hm ik weet zo goed of ik die 20€ per jaar extra t waard vind voor die 24(?) games. Die je niet meer kan spelen als je niet lid blijft?
Dat laatste vind ik altijd een groot nadeel inderdaad. Ik betaal liever 15 euro voor Mario Kart 64 of Pokémon Snap, die ik voor altijd 'bezit' dan dat ik veel games voor 20 (of 40) euro leen. Ja, ik kan meer spellen spelen voor relatief veel minder geld, maar ik blijf ook jaar in jaar uit betalen als ik die af en toe wil spelen en ben ook niet geïnteresseerd in de meeste van die andere games.
Er blijven ook maar abonnementen bijkomen zo, tien streaming diensten, 5 gaming abonnementen. Nu dan zelfs al voor halve games, enkel de uitbreidingen, hoe verzinnen ze het... omdat ze die uitbreidingen niet willen distribueren fysiek, er anders te weinig fysieke spellen kopers een digitale DLC bij kopen?

Of smijten ze die N64/Sega/DLC gewoon op elke denkbare manier naar je toe, kun je straks even gechargeerd, 0900-nintendo bellen en 20 minuten aan de lijn blijven á 1,30 euro per minuut voor de DLC, of 0900-nintedohuur voor € 0,10 per minuut, maar dat je enkel de N64/Sega/DLC kan spelen zo lang als dat je aan de lijn blijft?

En dan ook nog de volle 70 euro durven vragen voor 4,5 jaar oude spellen in de online shop, zoals Zelda: Breath of the Wild. Het moet niet gekker worden daar bij Nintendo. Zelfs in Amerika nog $ 80 met expansion pass bundel. Zal met Breath of the Wild 2022 wel interessant worden, of zulke voordeel bundels nog komen, of dat ze dan alleen nog maar harder het online abonnement gaan pushen, en als er meer aanbod is, van dat abonnement de prijs steeds verder verhogen.

Het gaat snel de verkeerde kant op als je van voorspelbare uitgaven houdt helaas, een simpel abonnement is nog wel een beetje te plannen, maar deze monsterlijke koop + abonnement variant van Nintendo is wel echt een gedrocht. Mensen uit keuzestress teveel geld laten uitgeven vrees ik.
En dan ook nog de volle 70 euro durven vragen voor 4,5 jaar oude spellen in de online shop, zoals Zelda: Breath of the Wild. Het moet niet gekker worden daar bij Nintendo. Zelfs in Amerika nog $ 80 met expansion pass bundel. Zal met Breath of the Wild 2022 wel interessant worden, of zulke voordeel bundels nog komen, of dat ze dan alleen nog maar harder het online abonnement gaan pushen, en als er meer aanbod is, van dat abonnement de prijs steeds verder verhogen.
Dat de Nintendo originals prijsvast zijn is bij Nintendo altijd zo geweest. Ik vind het er wat voor te zeggen aan de ene kant: Geen Platinum, Gold, Standard editions waarmee je je altijd genaaid voelt. Laten we eerlijk zijn: een nieuwe game op andere platforms kost niet meer 60-70 euro tegenwoordig. De meest uitgeklede (standard) versie is die prijs alleen nog waardoor je het idee krijgt dat je iets mist. Ook worden games niet elk jaar 'opnieuw' uitgebracht als GOTY edition voor de volle prijs. Bij Nintendo is het gewoon 60-70 euro voor de hele game en die blijft waardevast bij verkoop. Soms gooien ze ze even kort in de aanbieding en dan koop ik de games waarover ik twijfelde.

Aan de andere kant erger ik me er ook aan. Inderdaad, een 5 jaar oude game volle prijs. Of een port van een game die eerder verscheen op de Wii(U) (met wat extras) ook weer volle prijs. Voor titels als BOTW, Mario Odyssey en andere originele Switch games begrijp ik het, maar soms lijken ze het wel erg uit te melken inderdaad.
In het bericht staat nu dus dat het plus abonnement 40,- kost. Was dat niet een artikel op zich waard geweest? (ik wist het nog niet )

Op zich zijn die dlcs in abo vorm misschien het overwegen waard. ze kosten in sommige gevallen tot 40,- per stuk.
Als niet Animal crossing speler, ben ik dan niet enorm benadeeld als ik dit abbonoment afsluit voor enkel Nintendo 64? Of mag ik elk jaar een willekeurig DLC uitkiezen gratis?
Vooralsnog bestaat het uitbreidingspakket inderdaad alleen uit de N64- en Sega-games en de Animal Crossing-DLC, zonder verdere andere DLC's in het vooruitzicht. Nintendo heeft al wel aangekondigd dat er later meer klassieke games worden toegevoegd aan het pakket. Uit de verwoording kan ik niet zo goed opmaken of het alleen om Sega-games gaat of dat er ook nog N64-spellen bij komen:
Naast de Nintendo 64-games kunnen leden ook een groeiende collectie SEGA Mega Drive-games spelen! De veertien games die je hieronder ziet, zijn direct beschikbaar wanneer het nieuwe lidmaatschap wordt uitgebracht. Later zullen er meer titels worden toegevoegd.

[Reactie gewijzigd door YannickSpinner op 15 oktober 2021 19:36]

Vooralsnog bestaat het uitbreidingspakket inderdaad alleen uit de N64- en Sega-games en de Animal Crossing-DLC, zonder verdere andere DLC's in het vooruitzicht. Nintendo heeft al wel aangekondigd dat er later meer klassieke games worden toegevoegd aan het pakket. Uit de verwoording kan ik niet zo goed opmaken of het alleen om Sega-games gaat of dat er ook nog N64-spellen bij komen:
[...]
De kosten zijn 2x zo duur t.o.v. het origineel. https://www.nintendolife....date-and-pricing-revealed.

Van de toekomstige games ben ik mij bewust. Het betreft enkel de Animal Horizon DLC t.w.v. €25,-. Kosten zijn dus: €19,99 + 20,- voor de single user variant of €34,99 + €35,- voor de family.

Als je echt de DLC wilt, dan zou ik hem gewoon kopen, ik had niet gelezen dat de toegang tot het eiland zou vervallen. Op zich een leuk concept, hopelijk gaan ze dit ook uitbreiden naar andere DLC's.

Wellicht is het voor ACNH spelers off-topic wat ik typ, maar voor mij is de online uitbreiding het grote nieuws in dit artikel.

[Reactie gewijzigd door Bliksem B op 15 oktober 2021 22:08]

Nintendo kwam ook met Tetris 99, Super Mario 35 en Pac-Man 99 gratis voor Switch Online gebruikers. De kans is groot dat ze de expansion pack verder gaan uitbreiden. (Wat ze eigenlijk al doen met de Animal Crossing DLC)
Nintendo kwam ook met Tetris 99, Super Mario 35 en Pac-Man 99 gratis voor Switch Online gebruikers. De kans is groot dat ze de expansion pack verder gaan uitbreiden. (Wat ze eigenlijk al doen met de Animal Crossing DLC)
Niet allemaal noemenswaardig. Je vergeet trouwens wel de free2play games die NSO nodig hebben. De free full trials zijn soms wel leuk, alleen die zijn er maar mondjesmaat.

Iedereen moet natuurlijk zijn eigen afweging maken. Momenteel ben ik nog niet overstag.
Nintendo lanceert met 9 N64 games, en op termijn voegen ze inderdaad ook N64 games toe. Verschillende zijn al aangekondigd: Majora's Mask, F-Zero X, Mario Golf, Pokémon Snap, Kirby 64, Paper Mario, Banjo Kazooie.
Mogen ze Tooie, DK64, Body Harvest, Pilotwings, Bomberman 64, Conker, BuckBumble, Gex64, Diddy Kong Racing, Extreme-G, Rampage World Tour, Robotron, Space Station Silicon Valley, Starshot, ... niet vergeten :p

Licenties zijn een ander paar mouwen...
Uit de verwoording kan ik niet zo goed opmaken of het alleen om Sega-games gaat of dat er ook nog N64-spellen bij komen:
In de laatste Nintendo Direct werd al duidelijk dat het aantal N64-games wordt uitgebreid, er werden ook al een paar aankomende titels bekend gemaakt, maar er werd toen over de Sega MD juist niets gezegd. Goed nieuws dus dat beide platforms nieuwe games krijgen.

[Reactie gewijzigd door sampoo op 17 oktober 2021 17:50]

Ben benieuwd of die DLC iets is. Aan de ene kant klinkt het als weer een nieuwe AC (maar dan in DLC-vorm), aan de andere kant klinkt het een beetje als meer van hetzelfde, met weer een nieuw betaalmiddel dus je Bells heb je niks aan.
Ik snap het ergens ook wel. Ik heb ongeveer een jaar geleden mijn huidige eiland aangemaakt en ben gestopt met het verzamelen van wespen/fossielen etc omdat ik het museum vol heb (op kunst na) en miljoenen bells op de rekening heb staan.

Zou dan ook een beetje raar zijn om dan gelijk alles te kunnen kopen. Plus dit maakt het makkelijker voor nieuwe spelers, zo hoef je niet steeds te kiezen tussen de Nook's Cranny winkel en de nieuwe winkel.
Ben zelf vaak ook geen fan van meerdere valuta in games want het kan soms ook door slaan (Looking at you, WoW).

Denk dat de DLC met name leuk is voor mensen die houden van inrichten. Zegmaar de mensen die vroeger met de sims op onbeperkt budget een huis bouwden.
Tja, is het hele idee van DLC niet om mensen terug te krijgen? Is een stuk meer belonend als je meteen aan de slag kan, dan als je helemaal opnieuw moet beginnen.

Maar ergens ook wel goed inderdaad, dit houdt mensen weer langer bezig en zorgt ervoor dat we allemaal op hetzelfde punt starten. Desondanks voelt het een beetje alsof ik mag betalen om m'n bells weg te gooien.
De DLC is in feite de opvolger van het losstaande spel voor de 3DS: Animal Crossing: Happy Home Designer. Daar zitten veel parallellen tussen.

Nu had Nintendo er weer voor kunnen kiezen om het weer als losstaand spel uit te brengen, maar heeft er nu voor gekozen om het het DLC uit te brengen.
Ik heb het liever als fysiek spel willen hebben dan als DLC, want je kan het alsnog verkopen als je er op uitgekeken bent.
Precies, daarom is dit voor Nintendo voordeliger want ze kun je meer verdienen. Ben benieuwd hoelang we überhaupt nog fysieke spellen kunnen kopen.
Dusse... de prijs van een family abonnement gaat ook omhoog? Want ik zie nog steeds 34,99 staan als ik nu zou willen afsluiten.... En in de aankondiging staat 39,99...
Klinkt allemaal ingewikkeld maar goed, het is Nintendo.

Ikben nog altijd in dubio of ik Animal Crossing moet kopen. Ik heb het ooit op de Wii(U) gespeeld, wel tranquilo maar ook wat saai. De dlc klinkt meer als een sim-game…?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee