Nintendo Switch krijgt abonnement voor spelen Nintendo 64- en Mega Drive-games

Nintendo Switch Online, de abonnementsdienst van Nintendo, wordt uitgebreid met Nintendo 64- en SEGA Mega Drive-games. De games zijn eind oktober te spelen. Ook brengt Nintendo N64- en Mega Drive-controllers uit voor de Switch, te koop voor Switch Online-leden.

Toegang tot de Nintendo 64- en Mega Drive-games is onderdeel van een nieuw abonnement, Nintendo Switch Online + Expansion Pack, waar huidige Switch Online-leden naar kunnen upgraden. Er is nog geen prijs bekend van het nieuwe abonnement en ook geen exacte releasedatum, anders dan eind oktober.

Op het moment dat de nieuwe abonnementsdienst live gaat, eind oktober, zijn de N64-games Super Mario 64, Mario Kart 64, Star Fox 64, Yoshi's Story, The Legend of Zelda: Ocarina of Time, Dr. Mario 64, Mario Tennis, Lylatwars, Operation WinBack en Sin And Punishment te spelen. Na release volgen meer titels, onder meer The Legend Of Zelda: Majora's Mask, Banjo-Kazooie, Mario Golf, Kirby 64, Pokemon Snap, Paper Mario en F-Zero X.

Nintendo Switch Online

Het aanbod van SEGA-games omvat in eerste instantie Golden Axe, Strider, Musha, Shining Force, Sonic The Hedgehog 2, Dr. Robotniks Mean Bean Machine, Streets of Rage 2, Shinobi III, Ecco The Dolphin, Gunstar Heroes, Phantasy Star IV, Castlevania Bloodlines, Contra Hard Corps en Ristar.

De klassieke multiplayer-games zoals Mario Kart 64 zijn online te spelen met maximaal vier spelers. Wel zegt Nintendo dat er mogelijk 'aanvullende accessoires' nodig zijn voor multiplayer, die los verkocht gaan worden. Wat Nintendo hiermee bedoelt, is nog niet bekend.

Nintendo gaat als onderdeel van het nieuwe abonnement draadloze Nintendo 64- en Sega Mega Drive-controllers verkopen, die te gebruiken zijn met de Switch. De controllers zijn 1-op-1-replica's van de originelen, bij de Mega Drive-controller gaat het om een kopie van de originele Japanse Mega Drive-controller, niet de Amerikaanse SEGA Genesis- of Europese Mega Drive-controller, die net anders waren. De controllers gaan 50 euro kosten en zijn alleen te koop voor Nintendo Switch Online-leden.

Door Stephan Vegelien

Redacteur

24-09-2021 • 09:03

159 Linkedin

Submitter: Munki

Lees meer

Reacties (159)

159
150
55
2
0
75
Wijzig sortering
Hmm, klinkt vooral als een manier voor Nintendo om grof geld te verdienen... én een abbonoment én accessoires nodig hebben...
raar he voor een bedrijf?
die zijn er niet voor jou, maar enkel om winst te maken, net als het bedrijf waar jij werkt.
Op zich waar, maar Nintendo is wel echt een melkkoe hoor. Als je ziet dat ze oude game remakes voor de volle pond naar de switch brengen, of hoe ze hele marginale upgrades aan hardware uitbrengen. Maar goed, wij consumenten laten ze ook gewoon doen, want het verkoopt gewoon. Ik vind de strategie van Nintendo niet de leukste, maar het werkt, want ze verdienen er goud geld mee.
Nintendo is echt een rare wat dat betreft.
Ze melken de gekste dingen enorm. Maar... een Mario Kart 8, waar ze echt 100en miljoenen uit kunnen persen, door bijvoorbeeld alleen maar jaarlijks wat DLC uit te brengen... Dat doen ze dan weer niet.
En dan zeggen sommigen, ja dat is voor Mario Kart 9. Ja nee dus. Want je kunt gewoon beiden doen.
Vooral hun post release content strategie snap ik werkelijk 0,niks van.

Die online service van hun?? Tjah, het kost ook echt geen drol. Ik heb het vooral voor SNES. Als dit een pak duurder wordt voor N64 en Genesis... Dan haak ik denk ik af. Te weinig toegevoegde waarde.

Moet ik wel bij zeggen dat de gratis PS+ games pak ik ook maar zelden op. En hier zitten gewoon goede games bij. Alleen de overload aan games. Ik krijg het gewoon niet weggespeeld man.
€19.99 per jaar heb ik wel over voor cloud saves en snes games.

Als Sony net zoiets zou aanbieden, dus voor €20 per jaar online en cloud saves dan zou ik misschien nog PS+ nemen ook, want de rest boeit mij niet.
€19.99 per jaar heb ik wel over voor cloud saves en snes games.
Ja dat zei ik toch ook. Het kost nu geen drol.

Maar als dit straks naar 50,- of 60,- p/jaar gaat omdat N64 en Genesis erin zit.. Ja.. Dan doe ik er te weinig mee voor dat geld.
Ik vind die 20 euro al teveel als je alleen online wil kunnen spelen.
Die oude games spelen we hier toch niet.

De enige reden voor Nintendo Online is voor mijn dochter om Splatoon 2 en straks 3 online te kunnen spelen. Ik vind het van de zotte dat je nadat je het volle pond voor een game betaald, je nog eens jaarlijks moet bijbetalen om het te kunnen blijven spelen zoals het bedoeld was.
Ik snap dit gewoon niet. Het kost nog geen € 1,70 per maand om online te kunnen gamen bij Nintendo. Als je een game koopt om online te kunnen spelen, dan moet je dus een abonnement hebben om te kunnen spelen. Zoals bij MS en Sony ook gewoon het geval is.
Misschien omdat vele hier van de oude stempel zijn dat als mensen een spel kopen, ze alle content die door developer/uitgever geboden wordt dan ook allemaal voor die prijs inbegrepen is. Spellen in een hoesje waarvan een deel achter een key versleuteld zit en je naderhand voor moet bijbetalen werd ook al duidelijk niet in goede aarde ontvangen. En zelfs na 18 jaar Xbox Live zijn er nog altijd wat platforms van formaat die het alsnog gratis aanbieden zoals bijvoorbeeld Steam en de Epic Store.

Misschien nog wel even belangrijker om aan te merken wat ik iedereen zie missen is dat voor die 20€ je maar met één account online kan. Dus heb je kinderen, dan moet je meteen naar het family account gaan van 36€. Leuk dat je dan plots met 8 man online kan, maar gewoon vreemd gezien de meeste Switch consoles echt niet door slechts één persoon gebruikt worden, dus eigenlijk moet je ervan uitgaan(wat Nintendo ook doet) dat ze sowieso 36€ kunnen vangen 'per switch' waarvan mensen online willen spelen. Dus die 1,70€ per maand gaat 'in de meeste gevallen ook niet helemaal op.

[Reactie gewijzigd door AYCE op 26 september 2021 22:02]

Ik vind die 20 euro al teveel als je alleen online wil kunnen spelen.
Ja op enig moment is een lijn ingezet door Microsoft van betaald online spelen en dat gaat gewoon niet meer weg. Microsoft deed dat ook als eerste heel erg goed. Daar was het 60,- en kreeg je helemaal niks voor. Dat is weer in gang gezet door Sony en zij deden het ter compensatie van iets minder strakke online service.

Nintendo spring hier ook wat twijfelachtig is. Het kost weinig tov concurrent, maar je krijgt er ook minder voor terug.

En ja als het 20,- p/jaar voor 1 game is, dan voelt dit al anders dan voor 10 games. Maarja, daar kan Nintendo geen beleid op uit zetten. Op een bepaald moment moeten ze gewoon kiezen.
Ik vind het van de zotte dat je nadat je het volle pond voor een game betaald, je nog eens jaarlijks moet bijbetalen om het te kunnen blijven spelen zoals het bedoeld was.
Zoals bedoeld??? Multiplayer bedoel je? Want Nintendo is bij uitstek het bedrijf dat een alternatief heeft voor online multiplayer, namelijk... local. Sommige games gewoon multiplayer op 1 device.

Je kunt online multiplayer benaderen als een gratis voorrecht, maar... komop. Mag ook een beetje realistisch blijven. Als je dit gratis wil houden, dan blijft het gewoon natte diarree.
Dan heb ik nog liever voor de echte online multiplayers dat Nintendo het juist duurder maakt, maar dan ook all-in gaat en zorgt dat het super strak werkt.
Ik begrijp je punt over
[...]


Zoals bedoeld??? Multiplayer bedoel je? Want Nintendo is bij uitstek het bedrijf dat een alternatief heeft voor online multiplayer, namelijk... local. Sommige games gewoon multiplayer op 1 device.
Maar _NooT_ heeft het dan (voor mijn gevoel) wel over een echte online multiplayer game (Splatoon). Dan zou het netter zijn om die online abo bij dit game te verstrekken, toch?
Mee eens.

Dus mocht het zo duur worden dan hopelijk blijft het optioneel voor die games, op mijn PS Vita en PS4 kan ik nog lokaal saves backuppen, maar op Switch zit je vast aan dat abonnement.
De N64/Genisis games komen in een aanvullend abonnement. Je Nintendo Switch Online abonnement zal gewoon blijven bestaann
"Nintendo is een rare"

Ja helemaal eens. Qua marketing en qua aanbod maken ze soms vreemde keuze's. DLC voor mario kart 8 is en mooi voorbeeld. Wellicht is deze omgeving nog steeds te nieuw voor ze? Er komt nu wel heel veel geld binnen via mario kart tour.

Vreemdste actie van de laatste jaren is dat het Mario allstarts pack 2 maar kort te koop was. Terwijl daar pareltjes zoals mario 64 en mario sunshine in zitten.
Vreemdste actie van de laatste jaren is dat het Mario allstarts pack 2 maar kort te koop was. Terwijl daar pareltjes zoals mario 64 en mario sunshine in zitten.
Ja die soort van kunstmatige schaarste creeeren???..
Want anders zou het niet verkopen ofzo?
Nou dan moet je met een interessantere propositie komen.
Echt whyyyy Nintendo, for fucks sake
Nintendo probeert Disney na te doen die ook iedere +/- 8 jaar Lion King of andere animaties/films weer opnieuw gelimiteerd uitbrengen om zo de waarde hoog te houden.

Een gevoel van schaarste geeft nu eenmaal een sterker gevoel van waarde. Zo speelde Nintendo hier al mee in de NES periode door bepaalde chips schaars te houden waardoor goed lopende games minder rap over de toonbanken heen konden dan Konami/Capcom etc etc zouden willen verkopen. Dit was ook één van de redenen waarom SEGA relatief hard uit de startblokken kon knallen door interessantere deals aan te bieden aan ze.

Nintendo deed dit opnieuw met de Wii door 90% van de vraag te voldoen en alsmaar die 2 weken wachttijden te creëren die de Wii hype zo 2 jaar kon uitrekken. Met de Balance Board was het precies weer hetzelfde verhaal, bijna niet aan te komen.
Wat mis je eigenlijk aan Mario Kart 8 Deluxe dan? Ik ben vooral blij dat Nintendo hun games gewoon af op de markt brengt en niet achteraf de halve game nog als DLC loopt te slijten wat veel uitgevers doen tegenwoordig. Alleen dat ze nu hun oude games als abonnementsvorm brengen vind ik minder grappig maar ik heb de N64 en Mega Drive gelukkig nog gewoon staan.
Wat mis je eigenlijk aan Mario Kart 8 Deluxe dan?
Naja weinig. Een reden om het te blijven spelen denk ik?
Ik doe het zo nu en dan nog wel, maar minder. Geef mij nieuwe tracks en ik ben terug.

En het ging ook niet om wat ik persoonlijk mis, maar wat Nintendo KAN doen.
Nintendo kan in Mario Kart gewoon een Fortnite model gooien en 100en miljoenen, zo niet miljarden harken in een generatie. Dus in termen van 'melken' dan is dit je grootste en dikste koe die er is. En Nintendo doet er niks mee. En dan hebben ze eigenlijk nog meerder van dit soort franchises.

Maar... het hoeft bij Mario Kart niet eens negatief 'alleen maar geld harken' te zijn. Je kunt gewoon enorm veel toegevoegde waarde bieden. Voorbeeld: ze hadden rond de Olympics in Tokyo gewoon een pack met 4 of 8 tracks er tegenaan kunnen gewoon, waar je racet door alle venues. Lekker crossen door Tokyo? Take my money! En er zijn tig themas die je kunt bedenken om nieuwe content aan te bieden. Mario Kart moet je niet als enkel spel benaderen, maar als platform.

Eigenlijk zou het nog groter moeten zijn. Nintendo Racing, met hierin onder anderen Mario Kart, F-Zero, Diddy Kong Racing en Star Fox Grand Prix. Alleen met hun eigen angle. En ja.. Mario Kart 8 heeft sterke inspiratie gehad van F-Zero GX, maar dat bekent niet dat daar geen markt meer voor is. F-Zero is echt een andere type racer.

En het gaat dus ook niet om de halve game achter een pay wall te gooien.
Eerst -> volwaardige game. En Mario Kart 8 was MEER dan volwaardig.
Daarna een team continu laten werken aan nieuwe content. Met 40 miljoen gebruikers heb je 40 miljoen redenen om hier vol op in te zetten. Geeft uiteindelijk ook alleen maar aan dat je de franchise serieus neemt. Zolang je maar toegevoegde waarde biedt en niet gaat simpel gaat cash grabben.
Dat doen ze toch met de mobile versie van Mario Kart? Geen idee hoeveel daar precies mee verdient wordt, maar laat ze dat verdienmodel lekker daar houden, anders raken ze de 10 miljoen core Nintendo fans kwijt (die lui die zelfs floppende consoles kopen).
Dat doen ze toch met de mobile versie van Mario Kart?
Ja sorry, die heb ik uit mijn geheugen gewist.
Dat is overigens ook een ander verdienmodel dan ik bedoel. Het ging hier om Base Game + DLC packs (jaarlijks, p/kwartaal, etc.) met een vaste prijs. Gewoon een hele duidelijk een eerlijke prijsstrategie. Met de nadruk op toegevoegde waarde en geen ridicule cash grabs of een doorgedraaid verdienmodel, wat in mobile wereld zo ongeveer de standaard is.

Mario Kart Tour is volgens mij enorm tegengevallen. Niet dat die game het slecht heeft gedaan, maar de potentie was zoveel groter. Bij lancering meteen record aantal downloads en intussen zit die game op 200 miljoen stuks ofzo? Maar ook 200 miljoen omzet. En dat laatste valt enorm tegen.
Ik had vooral de indruk dat het verdienmodel in Mario Kart Tour zo achterlijk was, dat niemand dit zou oppakken. Maar goed, laten we Tour niet vergelijken met een volwaardige console Mario Kart, want los van de naam hebben die weinig met elkaar gemeen.
Maar dat was nou het Fortnite model toch? Regelmatig DLC's is een ander model. Paradox games zijn daar een voorbeeld van van hoe dat te ver kan gaan trouwens (al zijn de spellen het wel waard voor de liefhebber).
Ja wel enigszins inderdaad. Alleen had ik de indrukd dat MKTour absurde pricing heeft en in termen van productiewaarde zit Fortnite ook meer op niveau consoel MK, dan smartphone game.

Maar je hebt gelijk. Ik zou in console MK ook niet een direct copy past van het Fortnite model doen. Dit is ook free to play enzo. Maar wel die continuiteit van content, met eventueel seizoenen en toffe themas.

In de basis is MK gewoon een kneiter goed game. De mechanics zijn echt helemaal top. Ik hoop echt dat Nintendo een volgende MK meer als life service game uitbrengt die gewoon continu ververst wordt.
De associatie met die modellen en life service is natuurlijk meteen negatief, omdat bij veel bedrijven ook het doel is -> wij willen life service (want.. geld geld geld geld) en dan bouwen we wel een game er omheen.
Ubisoft drukt dan even op de 'create' knop en laat het algoritme een game uit spugen -> voila, dit is hem.

Maar bij Mario Kart staat de game al als een huis. Aan de modellen kant is veel meer mogelijk. En dit hoeft de game niet om zeept te helpen. Het zou juist kunnen verreiken.
Juist, verbaas ik me ook al jaren over. Waar andere pc games wel DLC uitbrengen (al is het tegen een vergoeding) zie ik dit Nintendo nooit doen. Games als Mario Kart, Mario Party, Smash Brothers die lenen zich hier toch perfect voor? Enige DLC die ik tot dusverre iets mee gedaan heb is die van Zelda.

Om dan nog maar niet te spreken van hun online features. Dat ze bij de laatste update (temidden van een wereldwijde pandemie) pas online play voor Mario Party uitgebracht hebben blijf ik, op zijn zachts gezegd, vreemd vinden.

Aan de andere kant als je goed leest dan hoef je voor je online abonnement niet meer te gaan betalen, dat blijft zoals het is. En het blijft nog steeds een van mijn favoriete consoles, met de beste IP's. Kan ook gewoon nostalgie zijn natuurlijk. Heb die N64 Super Mario (Met galaxy en sunshine) ook gekocht, ben er nog steeds blij mee. En aangezien Ocarina of Time een van mijn favo games is, gaat ik mijn abonnement ook gewoon upgraden. ¯\_(ツ)_/¯
Mario kart 8 had wel 2 dlc packs toch? Met extra banen an karakters,
laatste keer dat ik checkte haalde nintendo maar een super klein deel van zn omzet uit games..
veel meer uit collectibles zoals pokemon kaarten , knuffels ,amiibos, deals dat bijv kellogs mario zn gezicht op de doos kwam allemaal van dat soort dingen.
wel leuke games die ze maken af en toe :D
Uhmmm Bron???
Nintendo bij uitstek haalt zn omzet uit hard en software. Vrij traditioneel nog.

Zo blijkt ook uit deze breakdown.
https://twitter.com/ZhugeEX/status/1390210514102403073

Waarschijnlijk bedoel je Pokemon en ook daar is het volgens mij niet super klein, want Pokemon is enorm succesvol met games. Maar als media IP in totaal gewoon nog veel groter.
En juist in die andere aspecten succesvoller dan bijv. Mario. Wat de grootste game IP is.
ja ik zie het, maar tis wel een stuiterbal waar hun rev vandaan komt elk jaar.
Het is al een hele tijd terug dat ik het toen bekeken had, nog voor pokemon Go geloof ik.
veel meer uit collectibles zoals pokemon kaarten . zal ik terug moeten nemen, hoewel het toch flink stuk is.
dit jaar niet echt door massive switch sales.

https://twitter.com/zhuge...25313152750129152?lang=da
moest ff opzoeken wtf een karuta is :)
30% uit karuta en amiibos noem ik toch een aardig deel

[Reactie gewijzigd door forloop op 26 september 2021 23:22]

Uhm what now??

42% hardware, 40% software, 10% amiibo en acc,... 0.31% Kurata..
oftewel.. complete dominantie van hard- en software

En dit is echt op het dieptepunt van WiiU en Nintendo totaal zo ongeveer.

Probeer het naast Switch jaren eens rond Wii/DS tijd. Met lifetime 1.7 miljard software sales volgens mij nog steeds generatie record (miss gaat PS4 voorbij?)
Te referentie. Xbox 360 zat op een magere 630 miljoen als ik me niet vergis. Degene die door sommige tot winnaar werd gekroond |:(
Oude Wii U games verkopen 10-300x beter op de Switch. Natuurlijk wil Nintendo daar volledig van genieten, helemaal gezien ze veel geld verloren zijn door de Wii U.
Alleen voor de mensen die een Wii U hadden is de Switch lineup dus vooral oude games waar ze nog een keer de volle pond voor vragen, want er is geen backwards compatibility.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 24 september 2021 10:36]

"Vooral"? Werkelijk? De meeste games op de Switch zijn nooit op de Wii U uitgekomen. Het is wel zo dat bijna alle Wii U games op de Switch uitgekomen zijn. Maar de Wii U had ook erg weinig games. De Switch gaat daar makkelijk 5x overheen.

Verder backwards compatibility gaat moeilijk met de Switch gezien je er nooit een Blu-ray disc speler in zou kunnen bouwen.
Qua games mischien wel maar er zit een berg shit tussen. Bij heel veel games heb ik het gevoel of ik een mobile port aan het spelen ben. Dat zie je voor al bij van die simulatie spelen. Wat ik wel apart vindt is dat bajo- kazooie er tussen staat zou Microsoft daar toestemming voor gegeven hebben?
Zelfs als je naar first party titels kijkt. Meer nieuw dan Wii U ports.
Nintendo kan dat blijkbaar gewoon maken, zo zijn er nog een paar bedrijven die duur zijn (bv apple), maar mensen vinden het prima en blijven het kopen. Dus het is een prima bedrijfsbeslissing om het tegen die prijs te verkopen. Als niemand het meer zou kopen, zouden ze de prijzen ongetwijfeld verlagen.
Ik vind dat Nintendo wel goede producten uitbrengt als het gaat om hun games. Helemaal omdat de Switch ondertussen de E-Shop vol heeft staan met shovelware zoals rare indie-titels van 2.50, mobile games en niet-geoptimaliseerde third-party games, springt hun spul wel echt ver erboven uit. Maar ik vind hun beleid met oude games (ROMs) en ook het oude beleid m.b.t. content-creation wel echt anno 2000. Drie jaar geleden werd pas de stekker uit hun rare content-creation platform getrokken. Ook het 'akkefietje' van vorig jaar op Twitter met de vraag 'What’s your favourite piece of music from the Legend of Zelda series?' van hun UK Twitter-account waarbij er per-abuis ineens allemaal YouTube-links waren verwijdert vanwege DMCA-takedowns. Ook het feit dat Nintendo-Online nog steeds belabberd werkt vind ik wel kwalijk. Je betaald voor een online-dienst waarbij je nog niet eens met je vrienden een potje Smash kan doen zonder dat de hele boel vastloopt. Of dat hun games vijf jaar later nog steeds voor full-price verkocht worden, ook in winkels.

Ze maken mooi spul, alleen melken ze hun fans wel ernstig uit. Ook hun beleidsvoering en manier van denken is gewoon zeer achterhaald. Ik ken niet echt een ander bedrijf die zó ouderwets denkt in de gaming-industrie.
De enige die fans uitmelkt, zijn de fans zelf. Nintendo staat niet met een mes op je keel, terwijl het je forceert om een game te kopen.

Als je het uitmelken vindt en vindt dat het moet stoppen, stop je met kopen, maar keer op keer laten de verkoopaantallen zien dat dit gewoon is wat de markt wil.
De vaste fanbase die ze hebben gaan ook niet over op iets anders. Er is maar één Mario, maar één Zelda en ook maar één Pokémon. Nostalgie is nou eenmaal iets waar je makkelijk gebruik van kan maken. :P
Mario 64, Mario Sunshine èn Mario Galaxy op één cartridge voor €60 wil ik niet "het volle pond" noemen, maar you do you.

[Reactie gewijzigd door RVervuurt op 24 september 2021 09:36]

Nou ja is toch best veel geld voor een simpele emulator. Ik moet zeggen oké het draait op de switch maar daar is ook alles mee gezegd had dan gewoon een hd remake gedaan.
Je geeft zelf het grootste probleem al aan, de consument. Zolang als er vraag is zal het aanbod er ook zijn.
Precies dit. Eerst vond ik dat niet zo erg, want ze moeten toch winst maken.
Maar, wanneer je een structureel probleem met de joycon controllers niet wilt oplossen dan ben je wel fout bezig.
Breng desnoods een nieuwe Joycon uit waar we weer de volle pond voor moeten betalen. Maar ook dat vertikken ze.
In principe kan je met dit excuus alles goedpraten. De always online voor de singleplayer is, gokken voor kinderen enzovoort. Niks mis mee om kritisch te zijn richting de multinational. Ik snap zijn probleem hier wel mee je spullen achter verschillende abonnementen is natuurlijk gewoon irritant.
Wat is dat toch met mensen die de afgelopen jaren opeens allerlei dingen gratis verwachten van Nintendo?! Het is nog altijd gewoon een bedrijf hoor, geen liefdadigheidsinstanties. Dat zijn ze nooit geweest en zullen ze nooit worden, dus stop eens met dat gezeur à la "omg, waarom kosten dingen geld?!"...
Het doet mij denken aan bepaalde mensen die ik ken.

Dan kopen ze een Switch voor hun kids, vinden de games te duur omdat ze "gratis" op een tablet/telefoon te verkrijgen zijn, en dan mij vragen of ik voor ze kan regelen of ze "gratis" games op hun Switch kunnen spelen.

Sure ik weet hoe dat moet hoor... maar dat doe ik lekker niet, als je 60 euro voor een game te duur vindt (dat kan, het is best wat geld) dan moet je geen Switch of andere console kopen, geef je kind dan een tablet met die "gratis" games.

Ow en koppel je CC/bank eraan, dan kom je gauw achter hoe "gratis" die games zijn als je je kind niet uitlegt dat ze niet overal hersenloos op moeten klikken, aangezien die "gratis" games elders geld vandaan moeten halen. /s

Games kosten nou eenmaal geld, en games die geen geld kosten moeten elders dat geld alsnog vandaan halen.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 24 september 2021 09:49]

Het probleem met het blijven aanbieden van 60 euro games is dat er tegenwoordig veel games na relatief korte tijd al in de aanbieding gaan voor 40-30-20-10 euro waardoor mensen het gevoel krijgen dat een game van een jaar oud 'te duur' is. Nintendo is een van de weinige bedrijven die vol blijven houden dat kwaliteit geld waard is en gewoon 60 euro blijft vragen en dat is gewoon hun goed recht; in ieder geval houdt een fysieke Nintendo game hierdoor ook nog een beetje restwaarde mocht je er op uitgekeken zijn dus je kan nog iets besparen door te ruilen of te verkopen.

De Switch e-shop staat overigens ook vol met prachtige indie titels die regelmatig afgeprijsd worden. Voor een paar euro kan je ook indie games halen waar je heel lang plezier uit haalt.
Ja en als je ze uitlegt dat "gratis" games op hun telefoon/tablet nooit "gratis" zijn maar ze betalen met hun privacy/data/profielen/whatever staan ze je slaperig aan te staren.

En ondertussen wél elk weekend €50 wegzuipen in de kantine/kroeg/restaurant/pretpark terwijl je daar maar max 5 uurtjes lol van hebt of zo.
Klopt maar gratis games zijn gewoon een goede manier om er achter te komen of iemand goed in het leven staat. Sta je niet goed in het leven, dan geef je daar achterlijk veel geld aan uit.

Neemt niet weg dat ik blij ben met deze mensen :+ ik kan zo gratis game.
Ik negeer dat niet, ik game ook op PC dus games in de sale kopen is voor mij in 99% van de gevallen de norm (op bepaalde niche games na die zelden tot nooit in de sale komen)

En dan doel ik op sales op Steam/Fanatical/Humble, niet sketchy key re-sellers zoals CDKeys of G2A.

Qua Nintendo koop ik digitale games alleen als ze in de sale zijn, fysiek wil dat weleens variëren dus dat is eerder 50/50.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 24 september 2021 10:59]

Dan begrijp je de kritiek niet. De rest van de game industrie is echt veel goedkoper. Titels die op Steam €20 zouden kosten, kosten bij Nintendo €60 en worden nooit afgeprijst. En die "Nintendo kwaliteit" waar ze ooit om bekend stonden begint steeds minder waar te worden.
En omdat ze nooit afgeprijsd worden, blijven ze ook meer waardevast op de tweedehands markt, als dat je ding is. Als je je Switch-spellen verkoopt zijn ze waarschijnlijk een stuk goedkoper aan het einde van de rit, dan die Assassin's Creed die je koopt voor €50 en voor nog maar €20 in de winkel ligt als je 3 maanden later klaar bent met het spel, waardoor je nog maar €10 kan krijgen voor je spel op marktplaats.

Ik zie het meer als bewijs dat Nintendo durft vast te houden aan het feit dat hun spel het geld waard is, terwijl Ubisoft en EA hun spellen na 4 maanden in de uitverkoop gooien, omdat ze 6 maanden na release van het nieuwste deel alweer een nieuwe aan moeten kondigen.

Het feit dat anderen geen waardevaste producten lijken te kunnen produceren, waar klanten die vaste prijs ook waard vinden, is natuurlijk niet de schuld van Nintendo.
Maar dat geld alleen als je nog fysieke games koopt. Voor digitaal is het gewoon klote.
Niemand verplicht je de uitbreiding te kopen. Standaard Nintendo Switch online blijft beschikbaar voor de huidige prijs. Wil je extra? Dan betaal je extra. Logisch. Verder zijn de controllers optioneel, je kan ook handheld spelen of met JoyCon in een grip of met de Pro controller of met één van de honderden third party controllers die er al zijn. Inclusief die veel op N64 controllers en MegaDrive controllers lijken.
Volgens mij heb je de controllers niet nodig hoor? Of lees ik nu ergens overheen?
Je zou bijna denken dat ze zich gedragen net als 99% van andere bedrijven. /s

dit valt nog mee

Overigens die accessoire, aka de controller is optioneel omdat je joy-cons/pro controller ook ermee werken.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 24 september 2021 09:35]

Het is Nintendo... die gaan vrij grof voor geld. Ik vind het wel jammer dat je het niet in het huidige abonnement kunt spelen. Then again... emulators pwn. Ik zou dan ook wel een korting willen voor de (S)NES games die ik niet speel 😉
Nintendo brengt ook remakes van de Wii(U) zonder blikken of blozen voor de Switch uit, voor de volle mep $$

[Reactie gewijzigd door iAR op 24 september 2021 09:10]

Uiteraard hebben ze er goed over nagedacht hoe de winsten te maximaliseren, zoals dat gaat in ons kapitalistisch model.

Denk overigens dat ze nogal wat zullen moeten neertellen om de licenties van Sega te mogen gebruiken. Dat verklaart voor mij wel waarom de abo prijs omhoog moet.

Goeie zet wel, de Megadrive was een uitstekende console met een hoop mooie (inmiddels klassieke) titels, die voor de retro gamers echt de moeite waard zijn.
Alsof dit de eerste keer is. :)
T ergste nog het zijn geen eens remaster of remake
Perfect verdienmodel toch, eerst was alles (NES/SNES) speelbaar met enkel Online en daar nu een extra gradatie in om N64 en MD te spelen. Heerlijke verpslintering binnen de eigen diensten. Ook de prijs van een controller vind ik pittig, had je eerst een mini console rond de 89,- inclusief 2 controllers, betaal je nu bijna 50 euro voor alleen de controller op de switch, terwijl de USB replica's al jaren vanuit China verkrijgbaar zijn voor 3.50 euro.

[Reactie gewijzigd door mooieboot op 24 september 2021 09:10]

Dan speel je met de USB replica's, die werken vaak gewoon op de Switch en zijn dus bruikbaar in de online apps. De officiële controllers zijn gewoon een extra voor mensen die niet Chinese rommel willen kopen.
Niet alles is speelbaar en het aanbod is redelijk beperkt, de meeste spellen ken ik niet eens van de Nes of de Snes.
Ik heb het eens genomen om te kijken 2 keer ofzo, maar het valt sterk tegen en over algemeen speel je toch liever de nieuwe spellen(zo oud spelletje ben je vaak snel op uit gekeken).

Maar inderdaad perfect verdien model en nu nog eens extra vragen voor nin64/ mega drive, over algemeen zullen vele het kopen en door kleine bedrag vergeten op te zeggen en dat is kassa voor nintendo.
Je vergeet dat deze nieuwe N64/Megadrive controllers opnieuw designed zijn. Er zitten meer knoppen op, zijn wireless, en kunnen opgeladen worden met USB-C. Hierdoor kan je dit niet vergelijken met een simpele USB replica waarin ze gewoon de oude gietvorm gebruiken van het origineel en enkel een andere kabel gebruiken.
Dus beetje te simpel om deze nieuwe controllers te vergelijken met China meuk.
Zou me niet verbazen als Nintendo hier de hoofdprijs voor vraagt. 2 a 3 euro p.m. lijkt me meer dan redelijk met zo'n beperkt, gedateerd aanbod. Nintendo kennende zal het wel 15 euro of meer worden en dan nog 60 euro per 'aanvullende accessoire'.
Die uitspraak is echt gebaseerd op niets. Het huidige abonnement kost €20 per jaar, dan gaan ze dat echt niet verhogen met €36 (€3 per maand) puur voor N64 en Mega Drive games. Dit gaat hooguit €10-15 extra kosten per jaar.

Daarnaast zijn die "aanvullende accessoires" niet verplicht en kan je gewoon spelen met je JoyCons of Pro Controller.
Fijn dat er straks Nintendo 64 games speelbaar zijn op de Switch. Ik denk zelf dat Nintendo nog veel meer games moet klaar zetten. Van NES tot Nintendo 64 tot en met WiiU...

Ik begrijp niet waarom iemand de Nintendo 64 controller replica zou willen kopen. Ik vind dat één van de slechste controllers. Toen ik als kind de Nintendo 64 kocht vond ik hem al niet prettig en toen was ik veel minder kritisch. Het joystickje in het midden slijt ontzettend snel. D-pad is ook maar "muaa" qua kwaliteit. Dan gebruik ik liever nog een Gamecube replica controller of gewoon de Switch pro controller.
Ik hoop eigenlijk stiekem dat die controllers door iemand te verbinden zijn met de originele N64.
Dan koop ik er wel 4. :P

Maar ik snap ieders punt, het is vrij beperkt, maar denk toch dat ik het ga halen. >_>
Ja inderdaad heb eens 2 keer gekeken na de games, maar eigenlijk is het vrij beperkt en die 20 euro nog niet eens waard.
De meeste spellen ken ik niet eens of vind ik niet zo boeiend als een mario golf ofzo, en over algemeen ben ik vrij snel uitgekeken op een retro spelletje van vroeger(Alleen pokemon kan ik dan nog wel door spelen :) ).
Damn, geen James Pond!
En Perfect Dark.

Maar helaas zullen Goldeneye nooit meer zien verschijnen in originele vorm gezien licentie deal.
Ik zie nochtans Banjo-Kazooie in het lijstje staan en die game kwam ook van Rare. Blijven hopen :) .
Geen typefout? Zal wel heel vet zijn natuurlijk
Geen typefout. Tijdens de aankondiging zelf lieten ze ook een afbeelding van de box art zien tegelijkertijd met zeggen dat er meer spellen gepland staan.
Goldeneye kam ook van van Rare inderdaad maar de goldeneye licentie behoort tegenwoordig toe aan Activision.
Het heeft niet zozeer met Rare maar meer met de Bond-licentie te maken. De eigenaren daarvan zijn heel terughoudend met het toestaan van reissues.
GoldenEye is wel de grote afwezige inderdaad. :(
Kom op Tweakers. Ik heb het over James pond!

https://m.youtube.com/watch?v=zx0KxbL0S2I

Al was Goldeneye ook goud op de N64…
Het spijt me. Hoe kan ik die klassieker missen.
Kom op Tweakers. Ik heb het over James pond!

https://m.youtube.com/watch?v=zx0KxbL0S2I

Al was Goldeneye ook goud op de N64…
Je een fantastische spel is James Pond 2: Codename: RoboCod, VEEL uren gespeeld, en die muziek er van was ook fantastische, heb de originele voor mij Amiga CD32.

Maar James Pond 2: Codename: RoboCod is ook uit gekomen voor de Nintendo Switch in 2019, en nog steeds zie ik hem te koop bij Amazon en Nintendo zelf (download), en andere winkels.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 24 september 2021 21:52]

Inderdaad jammer maar ze hebben de rechten van de james bond roms niet.
De rechten op de game zijn het probleem niet, de rechten op Bond wel. Voor de Wii remake uit 2010 moest de Bond personage vervangen worden door Daniel Craig omdat die nu het 'gezicht' is van de serie. De oude game 'as is' uitgeven gaat waarschijnlijk niet toegestaan worden.
Jammer dat je hier weer een extra abonnement voor moet afnemen.
De €20 per jaar is dan wel niet duur, maar dit is wel weer een extra abonnement.
Denk dat ik deze dan lekker ga overslaan.
Tenzij ze hieraan ook de GameCube gaan voegen 😁
Gewoon je switch ombouwen kan je ze als nog spelen en veel meer titles die hun aanbieden.
ik hoop dat Toejam en Earl ook komt. man wat vond ik dat een hilarische game.

Erg leuk dit, vroeger concurrenten en nu in 1 abbo.
Ik mis GoldenEye :)
Ik word hier toch wel blij van hoor🥳
Nog nergens is ook maar iets bekend over prijzen e.d., maar meer dan de helft de comment sectie hierzo reageert alsof ze gedwongen worden om 60eu per maand te gaan betalen om naar nintendo te mogen kijken.

Alsof Nintendo de enige die het doet *kuch Sony, Disney, Funimation, Spotify kuch*

Zal vast iemand nog wel in-depth willen reageren op hoe Nintendo 'AnDeRs DoEt'.

Weet je wat nou het euvel is? Je krijgt de luxe om een mogeljkheid te hebben om de spellen die je mogelijk al op 5 verschillende manier kan hebben / hebt bemachtigd nu ook op je switch te spelen... en dat is dan slecht ofzo..
No offence, als ik mn N64 nog had, dan had ik daar Yoshi's story kunnen spelen. Kan ik nu ook op mn Nintendo Wii, daalijk ook op de Switch. Catch my drift?

Klinkt allemaal een beetje als dubbeltje op de eerste rang, maar Nintendo had ook kunnen zeggen "Tjah, ga maar zoeken naar een N64. Te duur op Ebay? Niet mijn probleem vrind."
Ook dat.

Maar ook: een Family abonnement kost je iets van 35 per jaar of zo? Ze gaan écht geen extra abonnement van 5 euro de maand uitbrengen voor de N64- en Sega games. Zal hopelijk 5 euro of 10 euro per jaar meer gaan kosten..

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee