Nintendo 64-games via Nintendo Switch Online zijn allemaal speelbaar op 60Hz

Alle N64-games die beschikbaar komen via het Nintendo Switch Online + Expansion Pack-abonnement, worden speelbaar op 60Hz en zijn Engelstalig. Dat bevestigt Nintendo. Van bepaalde games komen ook PAL-versies beschikbaar, die in meerdere talen speelbaar zijn.

"Alle Nintendo 64-spellen die bij het Nintendo Switch Online + Expansion Pack zitten inbegrepen, kunnen worden gespeeld als Engelstalige versies op 60Hz," schrijft Nintendo op Twitter. "Bepaalde games zullen ook de optie hebben om de originele Europese PAL-versies met verschillende taalopties te spelen."

Eerder bestond er nog twijfel of deze N64-games wel speelbaar worden op 60Hz, merkte Eurogamer eind september op. Dat kwam omdat Nintendo beelden van PAL-games op 50Hz gebruikte bij de aankondiging van het Expansion Pack-abonnement. Nintendo reageerde toen nog niet op deze vragen.

Het Nintendo Switch Online + Expansion Pack-abonnement verschijnt eind oktober, maar een exacte releasedatum is nog niet bekend. Het komende abonnement omvat de reguliere Nintendo Switch Online-dienst, maar bevat ook Nintendo 64- en SEGA Genesis-games, die abonnees kunnen spelen via de Nintendo Switch. De Japanse gamegigant heeft nog geen abonnementsprijzen bekendgemaakt. Het reguliere Nintendo Switch Online-abonnement kost 20 euro per jaar.

Nintendo Switch Online
N64-games die eind oktober beschikbaar komen via het Nintendo Switch Online + Expansion Pack-abonnement

Door Daan van Monsjou

Nieuwsredacteur

11-10-2021 • 18:49

92

Lees meer

Reacties (92)

92
90
39
5
0
35
Wijzig sortering
60hz of 60fps?
Starfox miste altijd een aantal frames als het druk werd op je beeldscherm maar vooral Perfect Dark was bijna onspeelbaar.
100% dat dit gaat om hz in de zin van tv refresh rate en niet om hz als in FPS.

Verwacht dus niet dat de games opeens heel soepel draaien.

Dit gaat om het verschil tussen PAL 50hz en NTSC 60hz. We krijgen dus de Amerikaanse versie.

Dit heeft als gevolg dat games die je als Europese gamer gewend bent, ‘te snel’ zullen aanvoelen (en de pitch van de muziek ‘te hoog’). Dat komt omdat ze vroeger games maakte voor 60hz en ze het - om 50hz op de Europese markt te ondersteunen - simpelweg vertraagde , waardoor de gameplay trager werd en de muziek een lagere pitch.

Hz en fps zijn in de context van games ook niet hetzelfde. Je kan bijvoorbeeld een 120hz 4K monitor hebben, terwijl je GPU in een bepaalde game bijvoorbeeld slechts 45 fps kan renderen.

[Reactie gewijzigd door BurrowedLurker op 22 juli 2024 18:51]

Toch is de 60hz snelheid over het algemeen de juiste snelheid.
De meeste games komen uit de US of Japan waar 60hz de norm is.
Alleen spellen die in Europa geschreven zijn kunnen beter af zijn met 50hz omdat de ontwikkelaars daarvan ook 50hz gebruikten bij de ontwikkeling van hun spellen.
Ik begreep dat de 50hz PAL standaard wel een hogere resolutie had dan de 60hz NTSC(-J) versies.
PAL heeft meer beeldlijnen (578) dan NTSC (480). De analoge video output van de console geeft dus een signaal met die beeldlijnen maar de afbeelding in het framebuffer blijft dezelfde resolutie dus het beeld is niet scherper bij Europese consoles.
Anoniem: 1532362 @Johnny12 oktober 2021 14:12
Bedankt. Ik lees op Reddit dat sommige games hier anders mee om gingen.
Sommige game ontwikkelaars vulde de extra pixels met zwarte balken, of rekte het beeld gewoon uit.

Maar een paar enkele game ontwikkelaars renderde de games ook daadwerkelijk op een hogere resolutie.

https://www.reddit.com/r/...tm_medium=web2x&context=3
Volledig off-topic maar ook n leuk weetje. Bij dvd’s gebeurde dit ook wel eens.

Ik heb wel eens de nederlandse audio van een Disney animatie dvd geript om die vervolgens te muxen met een usa bluray versie. Ging al snel out of sync. Moest eerst de framerate conversie toepassen. Maar omdat wij ze hier met 25fps zagen en in Amerika op net geen 24fps waren de films in Europa sneller afgelopen.

Is overigens niet bij iedere titel zo. Beide waren overigens retail copy’s die ik zelf geript had, dus geen slechte rips wat het verschil zou kunnen verklaren.
‘te snel’ is hier relatief, omdat de games over het algemeen voor 60hz werden ontwikkeld en dat de juiste snelheid is. Dus je kan het ook zien: eindelijk kunnen we in Europa de games spelen op de snelheid zoals ze bedoeld waren.
Anoniem: 1532362 @Sunn0)))12 oktober 2021 09:05
Vandaar de aanhalingstekens die BurrowedLurker gebruikte.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 1532362 op 22 juli 2024 18:51]

Veel 50hz games (al sinds de NES) hebben veelal een pitch correctie/snelheidscorrectie voor het geluid.
Sega alleen voor de latere titels zoals Batman & Robin.
Goeie! Dat wist ik niet. De gameplay zelf blijft echter wel trager. Het is grappig als je online een racing game bekijkt zoals Mario Kart, dan loopt de Pal versie na enkele seconden echt ver achter.
De gameplay blijft over het algemeen trager idd
Beiden is exact t zelfde, afhankelijk van de context. In dit geval doelen ze op de software, dus ik denk dat ze FPS bedoelen.
Niet juist

hz is 60 verversingen per seconde op vaste en gelijke intervallen.

Fps is een aantal frames per seconde waarbij de tussenliggende intervallen afhankelijk zijn van hoe moeilijk elk frame is.

Praktijk: 200fps op een 60hz monitor levert (hoogstwaarschijnlijk) wel 60 uniek getoonde beelden op, soms met halve beelden (tearing). Met VSync aan kun je dan voor 60 hele beelden kiezen.

60fps op een 60hz monitor levert nooit 60 getoonde beelden op, omdat de monitor niet altijd ververst als het nieuwe frame klaarstaat. Dan wordt het vorige beeld nogmaals getoond. Gevolg in praktijk: Als je apparaat 60fps haalt als max prestatie, dan zul je op een 60hz monitor misschien 48-50 unieke beelden zien.

Interessant genoeg toont een 144hz monitor meer unieke beelden bij 60fps dan een 60hz monitor, omdat de monitor vaker ververst en daarmee de kans groter wordt dat een gemist frame alsnog getoond wordt voordat het volgende frame klaarstaat en het gemiste frame vervangt.
Als we dan gaan corrigeren, doe het dan goed. Hertz is een eenheid voor frequentie en betekent ‘keer per seconde’. De eenheid zegt verder niks over gelijke intervallen. Dat dat bij schermverversing toevallig zo is, is een ander verhaal.
Anoniem: 1617016 @Travelan11 oktober 2021 20:27
Interessant, nooit zo bij stilgestaan - maar weet je het zeker? Kan er gek genoeg niets over vinden of het constant of variabel mag zijn binnen die seconde.
Het kan maar is enigzins ongebruikelijk in de boeken. Als je frequentie zegt bedoelen we vaak impliciet periodieke frequentie, waarbij de periode tijd constant blijft (en de frequentie dus ook).

Aperiodiek frequentie kan ook als je bijvoorbeeld N events telt in T tijd. Hierin kan N dus varieren. Dan is de frequentie f = N / T. Ofwel: FPS = frames / tijd (1s) = frequentie.
Let wel dat deze afdrukking verradelijk kan zijn. Je zou namelijk ook events kunnen tellen voor een kortere tijd T, en nog steeds Hz gebruiken. Je krijgt dan de momentane beeld verversing snelheid te zien (die erg snel kan fluctueren), maar niet echt de frames per second. Wil je exact weten hoe die fluctuaties verlopen, dan kan je net zo goed de frame times bekijken.

Vooral in elektrotechniek gebruiken we Hertz bij (fundamentele) frequenties die niet wijzigen. Ongewenste fluctuaties van die frequentie wordt dan uitgedrukt met modellen/meetwaarden, zoals phase noise (analoog/RF) of jitter (digitaal). Grappige anecdote: de phase noise wordt op zijn beurt vaak ook gegeven per frequentie - je kan immers ook meten hoeveel/hoesnel de periode tijd wijzigt binnen een bepaalde periode tijd..

Dus het mag allemaal.. geen van de twee beschrijven die ik hier las zou ik nou echt fout of correct vinden. Persoonlijk zou ik wel liever FPS dan Hz genoemd zien, net zoals dat ik mijn DDR4 snelheid in MT/s lees ipv MHz, maar ik snap wat ze bedoelen..

[Reactie gewijzigd door Hans1990 op 22 juli 2024 18:51]

Dingen wel in context zien, we hebben het over oude videogames en dan kun je gewoon stellen dat Hz het aantal beeldverversingen per seconde is. Zonder de omweg te maken dat er iets zoveel maal per seconde is en dat in dit geval dat iets beeldverversingen zijn.
Dat het met betrekking tot schermverversing is, leek mij vanzelfsprekend, omdat FPS niets te maken heeft met iets anders dan beeldweergave. Ik heb mijn antwoord daarom beperkt tot datgene wat relevant was. Leek mij niet nuttig om een heel natuurkundeboek te reproduceren om uit te leggen dat 60fps niet hetzelfde is, en sterker nog, niet eens gelijk staat aan 60hz.

Hertz slaat overigens in verreweg de meeste gevallen op een frequentie van iets, videobeelden, geluidsgolven, lichtgolven, met regelmaat.

Op het moment dat je binnen 1 seconde 60 verversingen hebt die niet op gelijke afstand van elkaar liggen, hebben we het niet meer over een verversingssnelheid van 60hz. Dan heb je een deel van die seconde bijvoorbeeld 45hz, een deel 55, een deel 61 en een deel 80. Daar kunnen toevalligerwijs een keer precies 60 verversingen binnen een seconde plaatsvinden. Dit noemen we dan VRR en dat kan bijv met Gsync of Freesync.
“60fps op een 60hz monitor levert nooit 60 getoonde beelden op, …” dit is niet helemaal waar. Als je pc/console precies 60 beelden per seconde kan produceren (met consistente frame pacing zodat er altijd n nieuw beeld beschikbaar is) dan kan je gewoon VSync aanzetten en heb je gewoon 60 unieke beelden per seconde op een 60hz scherm.

[Reactie gewijzigd door Vale vista op 22 juli 2024 18:51]

Het bestaat niet dat een apparaat vanwege rekenkracht maximaal 60 frames per seconde kan presteren, maar dan wel perfecte frametimes voor elk frame kan presteren. Dat komt omdat er zwaardere en minder zware frames tussen zitten.

Als een apparaat wel alle, ook de zware, frames op tijd kan leveren, dan is de rekenkracht zodanig dat de makkelijkste frames veel sneller dan nodig klaarstaan. Dat levert op dat de gerenderde FPS een stuk hoger ligt dan 60fps. Op een 60hz monitor betekent dat Tearing, en dan ja, is Vsync een oplossing. Dan cap je het op 60fps (bij een 60hz monitor), maar dat is dan niet de grens van de hardware.

Zet bij dat soort games, die met 100% accurate frametimes, de Vsync maar eens uit. Dan spring je ineens naar 200fps ofzo.

[Reactie gewijzigd door Martin A op 22 juli 2024 18:51]

Let er ook op dat de N64 en veel oudere consoles tijdens een enkele frame op elke specifieke regel, ook nog eens de data kan bewerken voordat het weergegeven wordt. Op de N64 ken ik zo geen specifieke voorbeelden. Maar games zoals Sonic op de Megadrive die gewoon ergens op regel X, halverwege het midden van het scherm ineens de colorpallet omgooien om zo mooiere effecten weer te geven of meer kleuren in een frame te hacken.

1 'frame' in hz op een CRT staat ook niet gelijk aan 1 frame bij fps op lcd/oled displays.
Ongelooflijk dat jouw ontzettend kort door de bocht verhaal zo geplust wordt hier zeg...
Hz is gewoon niet wat je zegt over de prestaties van een game, dat zegt alleen iets over je display. Een game die exact op tijd 60 frames per seconde levert draait nog steeds gewoon op 60fps, alleen heeft deze dan dus geen frame pacing problemen.
Alleen zie je van die 60 frames die er gerenderd worden er in werkelijkheid maar 50 op je scherm verschijnen. Dat is nog steeds vloeiend genoeg hoor, daar niet van. Mijn verhaal ging meer over het onterecht door elkaar gebruiken van twee termen die niet hetzelfde betekenen. Volgens mij zijn we het daar dan toch juist over eens?

De aanname dat een game 60fps levert is al fout. De hardware levert de game met 60fps. De game kan hooguit de GPU beperken dmv een extra instelling, Vsync.

Hardware die niet meer dan 60fps kàn aanleveren, is tegelijkertijd niet in staat om in alle scenarios ook elk frame op het goede moment af te leveren. Ofwel het frame is relatief makkelijk te renderen en dan is de GPU te snel klaar, dus voordat de monitor erom vraagt. Dan krijg je zonder Vsync tearing. Is het frame moeilijk te renderen, dan is het te laat klaar en dan wordt het vorige frame nog een keer getoond. Gebeurt dit teveel, dan gaat de game voor het oog haperen. Beide gevallen gebeurt binnen die 1 seconde. Hardware die alle frames op de goede tijd kàn aanleveren, ook de moeilijke, kan meer renderen dan 60fps (of 120 bij een 120hz monitor etc).

10 'niet getoonde' frames per seconde maakt een game als overigens niet onspeelbaar. De kans is groot dat je dit niet eens merkt. We weten immers allemaal dat games die de 60fps aantikken, prima speelbaar zijn. Daarom wordt 60fps nog altijd als speelbaarheidsgrens aangehouden.
Tenslotte, als je goed leest, dan zie je dat ik het wel met je eens bent dat hz geen uitdrukking is voor hoe goed games draaien op hardware.

[Reactie gewijzigd door Martin A op 22 juli 2024 18:51]

Je hebt helemaal gelijk. Gevalletje van een mug is wel een vlieg maar niet alle vliegen zijn mug ;)
Een mug is geen vlieg en een vlieg is geen mug.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Tweevleugeligen

[Reactie gewijzigd door Alex3 op 22 juli 2024 18:51]

Gek genoeg is een mug wel een vlieg in het Engels. Wat in het Nederlands geldt als tweevleugeligen (Diptera) noemt men in het Engels een vlieg (https://en.wikipedia.org/wiki/Fly).
Flies is enkel de overkoepelende term voor gevleugelde insecten, maar wij Engelstaligen noemen muggen gewoon mosquitoes, hoor. Kleine nuance tussen de wetenschap en normale spreektaal... ;)
Een mug kan wel vliegen maar een vlieg niet muggen
Ah ok professor FPS en hoeveel FTPS zijn dat ;)
Als het emulatie is dan is het sowieso geen FPS. Vroeger duidde men op 60hz omdat het Amerikaanse NTSC op 60hz was op 480i. Je TV moest ook compatible zijn met 60hz en het kon ook alleen met scart kabel.

Wij in Europa hadden PAL beeld dat was 50hz op 576i uit mn hoofd.

Je mocht blij zijn dat je 25 fps haalde met Goldeneye of perfect dark.

[Reactie gewijzigd door munitqua op 22 juli 2024 18:51]

Je TV moest ook compatible zijn met 60hz en het kon ook alleen met scart kabel.
Nee helemaal zo. 60Hz/50Hz support van de TV stond op zich los van SCART.

Wel was het zo dat NTSC en PAL behalve de frequentie en resolutie ook de color encoding anders hadden. Europese TVs implementeerde zelden of nooit NTSC color decoding. Als je via SCART gebruik maakte van de RGB inputs was er in zijn geheel geen encoding van de colors, en daarom werkte dat dan en kreeg je een goed beeld in kleur.
Perfect Dark met 4 man lokaal, dan mag je blij zijn met 10 FPS :+
Enige spel wat m'n N64's nog weet te crashen als ik PD met 4 man speel :)

Expansion Pak haalt dan weinig uit :P
Hmmm...het ene is volgens mij de refresh van je scherm, de andere hoeveel frames er per seconde door je game worden geleverd/gemaakt.
Je kunt prima een game hebben die maar 30 fps is op een 140Hz scherm, om maar wat te noemen.
Ze kunnen uiteraard gelijk zijn, en voor de beste ervaring is dat ook handig....maar zoals Knijpoog al aangaf, soms laten spellen wel eens een paar frames liggen her en der, doet niets af aan de refresh van je scherm :)
Dus het is niet echt hetzelfde...

@svenk91 I know, ik weet wat hertz betekend, maar er is een verschil tussen hoe vaak je scherm ververst (en dat drukken we meestal uit in hz) en hoe vaak je applicatie/game een nieuw frame/beeldje aanbied (dat drukken we vaak uit in fps). Het feit dat de twee los staan van elkaar houdt dus ook in dat het niet exact hetzelfde is.
Welke van de twee er door nintendo bedoeld word weet ik niet.

[Reactie gewijzigd door buzzin op 22 juli 2024 18:51]

hz=hertz is gewoon een aanduiding voor 'x keer per seconde' en niet exclusief voor de refresh rate van je scherm ;)

fps = frames in hertz dus.
"Beiden is exact t zelfde, afhankelijk van de context"

Dus niet exact hetzelfde.. :p?
Is niet echt hetzelfde.

Hz geeft aan hoe vaak een nieuw beeld wordt opgebouwd (de zogenaamde verversingsnelheid) door je monitor/beeldscherm. FPS geeft aan hoe vaak je grafische kaart/chip een nieuw beeld produceert.

Tegenwoordig zijn daar amper nog problemen mee omdat apparatuur alles wel aan kan, maar in de jaren '80 was dat wel anders, en ook bij emulatoren maakt dit nog verschil in de settings. In de jaren '80 kon je nog voor rare verrassingen komen te staan als je spelen uit Amerika kocht en die op je Europese set af wilde spelen. En daarom geeft men bij dit soort dingen Hz aan i.p.v. FPS

EDIT: Doordat ik tussendoor koffie haalde was Martin mij voor en die legt het prima uit.

[Reactie gewijzigd door Groningerkoek op 22 juli 2024 18:51]

Verwacht het niet, want Zelda OoT draait op elke console en emulator 20 FPS. Ze hebben de games verder niet remastered, dus ik verwacht dat deze nog steeds op 20 FPS zal draaien.
en gek genoeg speelde je perfect dark prima uit :)
Je moest dan ook nog een Expansion Pak (4MB extra geheugen) erbij kopen toch?
Ik hoopte op een nintendo 64 mini.

Nu moet ik wel ooit een switch op de kop tikken. :P
Eerst maar eens zien welke titels komen ...
Wat ik hier zie afgebeeld is niks speciaals.

Enne, met een emulator kom je ook een heel eind.
Niks speciaals? Nee enkel de 3 beste games van de N64: Mario, Kart, OoT
Ja sorry hoor, maar als je die titels geweldig vind (en dat zijn ze) dan heb je ze al lang op de Switch !
Je hebt dan de Mario All stars en daar zit Mario 64 compleet in.
Mario Kart heb je ook al jarem en Mario Kart is Mario kart en terug naar de oude (Pre Wii) mario karts is 5 minuten leuk.

Ja, je houd Zelda OOT over, die is zeker leuk.

Waar wachten de mensen op ? De games die ze NIET hebben op de Switch zoals Perfect dark, Golden Eye, etc.

Net als met de NES/SNES zullen ze het gaan uitmelken en ben je jaren verder.

[Reactie gewijzigd door Bomberman71 op 22 juli 2024 18:51]

dan heb je ze al lang op de Switch !
Wacht, hoe dan? Ze verkopen deze N64 games niet in de eShop.
Kijk eens naar de Mario All stars.
Daar zit N64 Mario compleet in.
En dan niet een revamped of HD versie. Gewoon een originele Nintendo gemuleerde Mario 64.

[Reactie gewijzigd door Bomberman71 op 22 juli 2024 18:51]

Oke, maar voor de rest heb je dus verder geen verklaring? En die game zit ook niet meer in de eShop, dat was een tijdelijke actie, nog even afzijdig van dat je dan gelijk een bundel van 60 euro moest kopen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 420148 op 22 juli 2024 18:51]

Sorry hoor maar je koopt dan Mario 64 , sunshine en die andere in 1 koop.
Is een koopje voor die 60 euro want ze vragen al 4 jaar dat bedrag voor bijv. Mario kart 8.

Die andere games ? Een Switch eigenaar heeft Mario kart 8 al, hoeveel fun is die 25 jaar oude N64 Mario kart dan nog ?

De Zelda OOT is dan wel een leuke toevoeging omdat die anders is als alle andere Zelda's en we die versie niet hebben op de Switch.
Ik vroeg niet om je persoonlijke mening over die games, jij zei dat ze allang te koop waren, maar dat is een leugen. Fijn dat je de tijd neemt om hier 100 berichten te plaatsen om azijn te pissen over de Switch/Nintendo, maar ga er niet om lopen liegen.

Persoonlijk vind ik dat afzijdig van Double Dash geen enkele MK de battle mode van de N64 beter heeft gedaan.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 420148 op 22 juli 2024 18:51]

Sorry maar jij reageert op MIJN post.
Als jij niet in mijn visie geïnteresseerd bent dan snap ik niet waarom je het überhaupt leest en ook nog eens reageert.
Ik reageerde omdat je leugens verkondigde, verder niet om je persoonlijke mening. Daar was ik heel duidelijk over in mijn eerste reactie:
Ze verkopen deze N64 games niet in de eShop.
Jij ontweek de vraag half door enkel over Mario bundels te praten en toen ik de rest aanvoerde maakte je er vervolgens een discussie van over dat de opvolgers beter of leuker waren, maar dat was nooit de originele stelling.
Man jij zeurt over de eShop.
Nergens heb ik het over de eShop.
Mario 64 is gewoon te koop, aub niet kinderachtig gaan doen.
Mario kart 8 is ruim 4 jaar uit op de Switch en dekt de hele lading.
Dat jij de battle mode leuker vind is schattig maar de meesten zitten niet te wachten op een 25 jaar oude versie van min of meer dezelfde game.

Over Zelda OOT was ik duidelijk.
aub niet kinderachtig gaan doen.
Aight, hou je dan wel op met jokken? Want dat is voor kleine kinderen. Bedankt.
Ik heb geen pc of laptop. Doe daar niks mee.
Xbox Series S met een developer account van 20 euro. Kan je alle emulators opzetten die er zijn! Tegenwoordig is de Series S al te koop voor €220 in de sale of zo'n €175 op marktplaats
Koop je een 200 euro Android tablet, kan je ook prima op emuleren.
Of een Pi400 voor 99 euro.

[Reactie gewijzigd door Bomberman71 op 22 juli 2024 18:51]

Niks speciaals? Sin & Punishment zit erbij, en later komen zelfs Banjo-Kazooie en F-Zero X erbij. Ik vind dit een zeer fijne selectie, om dit niks speciaals te noemen is wel erg somber.
Nee niks speciaal.
Sin & Punishment zegt de meesten niks en is niks anders dan een Manga Space Harrier.
Banjo was leuk maar niet meer dan dat.
Banjo kazooie lijkt me sterk want die franchise is van Microsoft? En als je die zou willen spelen gewoon gamepass nemen via de 1 euro manier ben je voor 150 euro klaar voor 3 jaar.
De mini consoles waren er voornamelijk om de overstap van Wii U naar Switch te ondersteunen. Nu heeft Nintendo eigenlijk geen aandacht maar aan de mini consoles. Er is ook niet echt een noodzaak voor.
De futuristische racegame F-Zero zou m.i. nog een mooie toevoeging aan het gamma zijn.
Die game draaide in 60 frames / second op de N64 wat een enorm gevoel van snelheid gaf.
Ja dat was toen, en de beleving was enorm.
Nostalgie is vaak overschat en je gaat dan snel zien dat zoiets als F-zero leuk is voor 5 minuten en dan is de lol snel voorbij.
We zijn decennia verder en iets wat destijds baanbrekend was is nu niet heel indrukwekkend meer.
Leuk voor de heb maar vaak meer ook niet.
Toch heb ik er de laatste jaren nog erg veel plezier van gehad met vrienden. Ook games die er nu betrekkelijk eenvoudig uitzien, worden daardoor in mijn optiek niet per sé minder leuk. Het is toch vaak de gameplay die telt.
Sommige games worden wel beter 'oud' dan andere, maar daar heeft denk ik ieder zijn persoonlijke voorkeur in.
Kijk, ik heb die tijd ook bewust mee gemaakt en heb er ook warme gevoelens bij.
Wat me wel opvalt is dat als ik weer eens een game uit die tijd speel dat de glans er wel wat af is en de herinnering dan toch velen malen beter als de beleving nu.
Maar goed, ieder zijn meug hoor.
en de herinnering dan toch velen malen beter als de beleving nu.
Soms wel en soms niet in mijn beleving. Tekken 2 was in mijn geheugen een voorbeeld van wat jij zeg. Zette deze poosje terug weer eens aan en de graphics waren echt veel slechter als ik me herinnerde.

Maar Contra 4 op de SNES en Contra Hard corps op de Megadrive blijven gewoon een enorm goede gameplay hebben, en de tune is nog net zo goed als destijds in mijn geheugen. Ook Samurai Showdown op de Neo Geo is er qua gameplay niet slechter op geworden.
Ligt ook heel erg aan het spel.

Tekken 2 en 3 behoren tot de eerste paar generaties 3d spellen. De meeste daarvan zijn heel slecht oud geworden.

Games zoals Contra 4 zijn zo'n beetje de cremé de la creme van de 2d games (in die tijd).
FYI, F-Zero X is al aangekondigd als één van de games die in de toekomst worden toegevoegd in dit abo.
Beste mogelijkheid. Zo kan je het spel in een lokale taal spelen (50hz) of in het Engels op 60hz.
Nintendo op z'n best. Oude stroeve games in dezelfde gedaante verkopen als nieuw.
Ja klopt en ze zijn ook niet vies van om een online platform na loop van tijd eraf te gooien waardoor je alle aangekochte games kwijt bent. (Wii, 3DS gaat er volgend jaar uit volgens mij).
Vinden ze hier niet leuk om te horen maar je hebt gelijk !
Nintendo moet zich meer focussen op nieuwe games ipv van remakes en retro.
We zijn straks bijna 5 jaar verder en de Switch heeft nog steeds geen unieke Zelda.
Ook geen unieke Mario Kart, GEEN unieke Donkey Kong en de laatste grote Mario is alweer bijna 5 jaar geleden.

Ja, je gaat je gang maar met haten jongens, maar White Lightning heeft gewoon gelijk.
Zowel de oude spelers als nieuwe spelers lusten er wel pap van de Classics en het kost weinig tijd en geld om dezen naar Switch te porten en het kost ook weinig voor de spelers in het abo dus wat is het probleem ?

Breath of the wild uit 2017 is inderdaad niet Switch exclusief maar waarom zou dat moeten ? WiiU spelers hebben er jaren naar uitgekeken en het is een unieke Zelda en Breath of the wild 2 komt alleen op Switch omstreeks 2022.

Hyrule warriors Age of calamity is ook een uitstekende Zelda en exclusief voor Switch en Link's awakening daar is veel tijd en aandacht in gestoken en spellen als Zelda hebben wel 5 jaar de tijd nodig dus als BOTW 2 in 2022 uit komt dan mogen wij van geluk spreken en anders maar 2023 om het op het Zelda niveau te krijgen _/-\o_ BVD!
Mijn zoon is erg blij met de beschikbaarheid van mario 64 op de switch. Ik ben er dan weer minder blij mee dat er een aangepast abonnement voor nodig is. Het family abonnement kost al 34,- per jaar.

Ik zie het dus wel als geldklopperij.
Yup, voor je het weet betaal je 45+ euro per jaar en dag is wat je ook kwijt bent voor een PlayStation of Xbox jaar Abo met de vele aanbiedingen.

Je hebt dan een VEEL beter online netwerk en je krijgt regelmatig FULL games en daar zitten ook regelmatig recente A categorie games bij ipv allemaal 25+ jaar oude emulatie games.
Ik hou van Nintendo. Maar dit is toch eigenlijk 4 jaar te laat?

Op dag 1 had je direct toegang moeten hebben tot:

Nes
Snes
N64
Gamecube. Moet redelijk kunnen draaien op de Tigra chip.

GB
GBC
GBA
DS
3DS (ergens in 2019/2020)

Maar het blijft Nintendo. Top games maar op het gebied van Hardware en services vraag je toch altijd af waarom ze bepaalde keuzes maken.
Nintendo fans zijn vreemd: De WiiU kon dit al, compleet met online store die enorme library aan nes/snes/n64/gb/gbc/gba games verkocht.
Nu brengt nintendo het opnieuw uit, maar moet je er een abonnement voor nemen, waarbij nintendo een paar titels per keer doordruppelt en je maar moet hopen dat de titels die jij wil gereleased zullen worden. En fans verdedigen dit hard.
Klopt, maar dit gaat over de Switch dienst en niet de VC van de Wii U.
En volgens mij zijn er weinig fans die dit verdedigen hoor. Hoor heel veel kritiek op dit systeem.

Nintendo loopt op het gebied van services altijd achter en maken keuzes waarbij je denkt.... hoe verzin je het.
Tja... ik vind het sowieso allemaal erg lastig gemaakt. Mijn Wii is kapot en ik zou bepaalde spellen nog best wel willen spelen. Ik had ze best willen kopen, zoals je op de Wii VC spellen kon kopen.

Maar hetzelfde voor Nintendo Online: daar zit standaard (S)NES bij. Maar waarom is dat niet een add-on? Ik speel die echt nooit.
Dat het bij Nintendo online zit moet je denk ik meer zien als de PSN en Gold gratis games. Alleen in dit geval krijg je een dienst.

Maar hoe het op de Wii en Wii U werkte was prima en een veel beter aanbod dan nu.

Jammer dat ze hiervan zijn afgestapt. Add-on was beter gewees inderdaad.. Maar dan ook dat je de gekochte spelen kon meenemen naar de nieuwe console.

Het is en blijft Nintendo....geweldige games, maar qua diensten leven ze nog in de ps2/ps3 tijd.
Ik snap eerlijk gezegd het gedoe niet dat alles 60fps moet zijn. Voor mij is 24 eigenlijk al genoeg.
Zolang het vloeiend oogt en er plezier mee kan hebben zonder constant alle kanten op te vliegen ben ik al tevreden. (Speel misschien al iets te lang trage platformers)
24 oogt niet vloeiend, dat gebeurt pas bij 30. Het probleem is dat veel Nintendo 64 games niet eens op 30FPS draaiden. Ocarina of Time draaide bijvoorbeeld maar op 18. Vroeger op die kleine wazige TV'tjes was dat niet zo'n ramp maar tegenwoordig ziet dat er echt niet uit.
Jammer dat de 3ds versie van oot niet op de Switch beschikbaar is
Mooi mee genomen als een spel op 60Hz draait maar het gaat mij om de spellen en niet om op wat voor Frequentie of framerate of frame times het draait :D heerlijk scheuren met Karts en natuurlijk Hey Listin! en Yoshiiiii! en Its a me Mario!
In dit geval zorgde het echter wel voor slowmotion... check hetzelfde spel maar eens op de verschillende N64 varianten:

https://youtu.be/3QqPtdA0wpw?t=120
Ah bedankt voor de info Kusanagi maar dat hoort erbij en wie weet wordt dat verholpen :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.