Orange Belgium introduceert budgetmerk 'hey' met eenvoudige mobiele abonnementen

De Belgische telecomprovider Orange heeft een nieuw budgetmerk geïntroduceerd als reactie op Mobile Vikings en Scarlet: hey. Het merk gaat eenvoudige mobiele abonnementen aanbieden in drie vormen voor 7, 15 en 25 euro per maand.

Hey is een dochtermerk van Orange en heeft drie verschillende abonnementen. Een abonnement van 1GB data, 500 smsjes en 60 belminuten voor 7 euro per maand, een van 10GB data, onbeperkt sms en 200 belminuten voor 15 euro per maand en een abonnement met 40GB data en onbeperkt sms'en en bellen voor 25 euro per maand. Aan de abonnementen zal geen tv- of vast internetaanbod gekoppeld worden, zoals Orange dit wel doet.

Om hey zo goedkoop mogelijk te houden, zal het merk abonnementen niet fysiek verkopen. De nieuwe abonnementen zullen niet worden aangeboden via Orange en zullen ook niet te koop zijn in Orange-shops. Ze worden alleen aangeboden via de website van hey. Ook heeft het merk geen telefonische klantenservice. Klanten met vragen communiceren met een chatbot en kunnen mailen, bellen naar hey kan niet

Hey biedt abonnementen aan met eSim en via recyclebare simkaarten. Orange-klanten kunnen over een aantal weken met hun fysieke SIM migreren naar hey-eSim, als ze dat willen. Hey maakt gebruik van het mobiele netwerk van Orange en krijgt daardoor ondersteuning voor HD Voice, VoLTE en VoWiFi. Het is nog niet bekend of hey-klanten 5g-internet zullen krijgen als Orange het 5g-netwerk uitrolt in België. Hey is een directe reactie op het goedkope Mobile Vikings, dat onlangs door telecomprovider Proximus werd overgenomen.

Update 9:40 uur - In een eerdere versie zeiden we dat hey nog niet beschikbaar was via eSim. Dat bleek niet te kloppen na navraag bij de persafdeling van Orange. Daarom is het artikel aangepast.

Door Stephan Vegelien

Redacteur

24-09-2021 • 08:18

105 Linkedin

Submitter: JohnAxae

Reacties (105)

105
105
30
4
0
62
Wijzig sortering
Een eenvoudige vraag zoals "Welke tarieven hanteren jullie?" kan de chatbot niet beantwoorden...

De informatie over de tariefplannen op de homepage is heel summier, er is een menselijke operator aan te pas gekomen om me naar deze pagina met details over de tariefplannen door te verwijzen: https://www.heytelecom.be/nl/mobiele-abonnementen

[Reactie gewijzigd door koen_dw op 24 september 2021 11:01]

Ook gekeken en brakke website met bijzonder weinig informatie. Onbeperkt bellen alleen in België of kun je voor dat bedrag ook binnen de Eu bellen.
Welke tarieven zijn er verder van toepassing.
Vraag me zelfs af of ze überhaupt niet verplicht zijn duidelijk tarieven weer te geven. Neem nu bijv onbeperkt bellen abbo, bel nar Duitsland en hup ineens betaal je dan 1 euro per minuut zonder dat ooit geweten te hebben.
De 7 en 15 euro formules zijn het geld niet waard, er zijn te weinig belminuten en te weinig data.
Maar de 25 euro formule is wel enorm de moeite, onbeperkt bellen/sms'en + 40GB data
In de eu word er geen uitzondering gemaakt, je mag 40GB gebruiken, dat is anders bij Telenet/proximus/mobilevikings waar je minder data mag gebruiken in het buitenland.

Bron: https://www.heytelecom.be/nl/mobiele-abonnementen
Daar vind je ook de tarieven terug buiten bundel, en je kan nooit boven 60 euro buiten bundel gaan.

Wat de bot betreft, daar erg ik me zo erg aan, die dingen trekken op niets, ik heb nog nooit een deftige bot gehad, het eerste dat ik altijd typ is :"Ik wil spreken met een medewerker"

Eerlijk gezegd het is 100% een aanval op mobilevikings, de premium klanten van Mobilevikings die de 25 euro formule hebben of de 29 euro formule, die kunnen best overstappen, ze betalen minder en krijgen meer. Bovendien kan je dan ook vowifi aanzetten (dat gaat niet vij mobilevikings) en dat had ik echt nodig in mijn supergeisoleerd huis....nu kan ik altijd bellen of gebeld worden.
Idem, wat met det databundel buiten Belgie (maar in de EU)? Is het 1 gezamelijke teller, of is het opgesplitst zoals bij Mobile Vikings met een lagere teller voor de EU.
Data is geldig binnen de hele EU.
Verder kan je de tarieven terugvinden op:
https://www.heytelecom.be...mingprices_NL%2002.09.pdf
Wat nu als je wat uitgebreidere hulp nodig hebt dan de standaardvragen die een chatbot behandelt? Ben je dan in de aap gelogeerd? 😃
Heb je het artikel wel gelezen?
Ik ga dat ook niet riskeren geen manier om dat abonnement stop te zetten als je t hebt. Zo’n gelimiteerde website wekt bij mij argwaan. Ik blijf wel bij mobile Vikings. Geen risico s en geen contracten waar je aan vast hangt. Ik kan maar 1 ding aantikken en dat is het winkelmandje als ik een optie heb geselecteerd. Zegt genoeg volgens mij.
ja, en geen VoWIFI/VoLTE |:(

Blijf maar bij MV
Wie gebruikt er nog sms...
De halve planeet omdat het op letterlijk elke telefoon werkt. In België is sms in tegenstelling tot in Nederland bij veel abonnementen al jaren onbeperkt dus waarom zou je het niet gebruiken? Het is een techniek niet afhankelijk van datavergarende buitenlandse bedrijven en voor korte berichten of afspraken is het een uitstekend medium. Niet iedereen heeft behoefte aan veel geklets met filmpjes en plaatjes he.
In Nederland worden ze vrijwel altijd gelijkgezet aan de belminuten.
Hier trek je er ook geen klanten mee, want buiten @Yzord gebruikt niemand het meer ;)
Ik denk dat wanneer je aan jongeren onder de 15 vraagt wat een SMS/MMS is dat ze je glazig aan zullen kijken....
Er zijn nog voldoende use cases voor SMS. Denk maar aan updates waar je bestelling zit, 2-factor authenticatie en gewoon omdat het werkt met als tussenpartij je provider.
Bij de meeste sms-apps kan je zelfs zien of je bericht is aangekomen. Meer moet ik persoonlijk niet weten, en gebruik het praktisch elke dag nog.
Gebruik van SMS voor 2FA is sterk af te raden.
https://www.forbes.com/si...passcode-security-update/

1 van de vele posts met redenen...
- Geen encryptie
- Sim swap attacks zijn relatief eenvoudig
- Soms komen ze gewoon nooit toe van bepaalde nr's (Paypal -> BASE netwerk in BE is lang een probleem geweest)
...en een SMS ontvangen is gelukkig nog steeds gratis.
Je beschrijft alleen use-cases waar je sms ontvangt, of niet puur sms is. De techniek achter SMS voorziet niet in ontvangstbevestiging, dat doet de applicatie via internet.

SMS versturen via gateways is de laatste 15 jaar nauwelijks goedkoper geworden, maar is weet niet hoe de prijsontwikkeling is gegaan met grote hoeveelheden. Zit nu nog steeds rond de 8-10ct per bericht.
Dat is slechts een consequentie van het feit dat anno nu operators in NL nog steeds geld vragen voor SMS. Elders kost dat al jaren niets extra meer, dus gebruikt men ze nog gewoon.
Hoezo? De constructie is hetzelfde als in Nederland: vanuit de bundel...
SMS is alleen hopeloos beperkt en wat mij betreft al 10 jaar achterhaald...
In Frankrijk bijv zijn er al heel lang bijna geen abbos meer waar sms uberhaupt niet onbeperkt of 1000 stuks is oid. Ook in deze Belgische reclame zie je bijv. enkel het goedkoopste beperkt tot 500 (waar je veel lagere budgets in NL zult aantreffen).

SMS is oud, maar daarmee niet achterhaalt. De reden dat het in NL in onbruik is, is dat de tarieven ervoor zo hoog zijn. Elders is dat niet zo.
Bij mijn originele Ben-abonnement was het inderdaad een goudmijn. 300 minuten bellen, maar elke SMS was direct betalen. 25 cent of zo... die stuurde ik dus echt nooit. Kon ik nog beter de e-mail aanzwengelen over circuit switched data.
Hoezo? Ik heb gewoon onbeperkt sms hier in Nederland en het kost me niet meer, bij Tele2.
Kijk eens bij de prijsstunters, prijsvgl sites.
Ik, want geen WA en niet iedereen heeft imessage ;)
Ik. Wil absoluut geen whatsapp/messenger en niet iedereen gebruikt signal.
Anoniem: 1532362
@servies24 september 2021 09:41
Letterlijk alleen door Microsoft, Google etc. voor tweestaps verificatie berichtjes.

Wat eigenlijk super onveilig is, er zijn al heel veel gevallen gemeld waar iemand een medewerker van een Vodafone achtig bedrijf zover krijgt een telefoonnummer over te zetten naar een andere SIM, en de hacker opeens jouw 06 nummer en tweestapsverificiatie heeft bemachtigt.
En dat is de ontvangende kant. Dat soort SMSjes krijg ik ook nog wel eens, naast de SMS berichten als ik weer eens de grens overga. Maar de laatste keer dat ik er zelf 1 heb verstuurd is zo lang geleden dat ik het niet eens meer weet... De laatste keer dat ik er 1 heb ontvangen van een normaal persoon kan ik me ook niet herinneren...
Als je de SMSjes dan buiten beschouwing laat is het niet echt een denderende aanbieding...
1Gb is net zo'n ondergrens waar je nog wel eens met een beetje pech overheen gaat...

[Reactie gewijzigd door servies op 24 september 2021 10:40]

Je koppelt nu een oorzaak en gevolg aan elkaar die niet bij elkaar horen. Wat jij hier beschrijft is dat een medewerker brongegevens aanpast zonder validatie. Steeds meer bedrijven laten je daarvoor naar een vestiging komen, of zetten een videocall op en willen je op beeld zien met je ID-kaart.

Het stoppen van SMS authenticatieberichtjes is op basis van het kunnen herrouten van berichten, maar veel bedrijven gaan nu over op authenticatieberichtjes via email waarbij zelfs een wachtwoord niet meer nodig is. Dus we verplaatsen het probleem voornamelijk en het is wachten totdat oa AH en IKEA dit weer uitzetten.

De vraag blijft dan ook wat zijn de alternatieven? Vaak is het verstandig om gewoon SMS/email met fraude detectie te blijven gebruiken omdat er gewoon geen alternatieven zijn of je zulke beperkingen opwerpen die niet opwegen tegen het risico.
Snap de downvote niet echt. 2FA SMS'en zijn effectief niet secure. SIM swap etc.. Onlangs nog bij T-Mobile op die manier crypto's gestolen van mensen.
nieuws: Simswappers stalen duizenden euro's aan cryptovaluta via datalek tele...

Dit is ook de reden dat Authy (hoe leuk die restore via SMS ook is) nu niet meer als 2FA methode kan geconfigureerd worden bij DattoRMM. (monitoring/remote control software voor MSP/IT bedrijven).

[Reactie gewijzigd door MetalG op 27 september 2021 13:23]

Het is niet "super onveilig" maar het is beslist niet veilig genoeg voor veel toepassingen. Je zou kunnen zeggen schijnveiligheid, al zijn er zat scenario's waar het wel in past.
Twee uur geleden nog. SMS-jes zijn nog altijd populair.
Ik. Ik heb geen WA of zo, dus mijn primaire communicatie loopt via sms.
Ik had eigenlijk gehoopt op eSim ondersteuning voor de Apple Watch, maar dat zal waarschijnlijk pas voor in 2047 zijn.
Er staat nochtans "Over een aantal maanden".
347 is ook een aantal.....
eSim voor iwatch word anders geimplementeerd. Dit is namelijk een kopie van je bestaand telefoonnummer die in je iphone dan zit.
Het kan goed zijn dat de provider eSim aanbied maar dat deze niet zal werken voor je iwatch.
Je bent we wel optimistisch ingesteld haha ;)
😂 sorry maar ik stoor mij er enorm aan. Ze kondigen eSim aan maar dan voor de iPhone en niet voor de Apple Watch. Terwijl het net in de Apple Watch zo'n groot voordeel is.
eSim-ondersteuning voor Apple Watch ligt vooral bij of Apple dit openstelt voor Orange/Hey!.
Hoezo? Dat is niet wat ik zelf heb gelezen online. Maar ik moet wel zeggen dat ik hier veel dingen over heb gelezen en sommigen zeggen dat het aan de aanbieder is die was aanpassingen moeten doorvoeren aan hun diensten / servers, sommigen zeggen dat Apple het beschikbaar moet stellen.

Zelf denk in dat het bij de operator is. Apple wilt niets liever dan dat al hun functionaliteiten overal beschikbaar zijn. En eSim is een van de belangrijkste features in het algemeen (omdat ze van de fysieke simkaart houder af willen om ruimte te maken voor andere dingen in de iPhone en de iPad). En de Apple Watch is zoveel rijker met een geactiveerde eSim.

Dus nogmaals, ik denk echt dat het aan de operator is om het beschikbaar te stellen.
Ik hoop op een reactie van de andere budget operators.
Alleen maar positief.

Het is wel niet duidelijk of ze ook visual voicemail, voLTE en voWifi ondersteunen zoals Orange.
Gezien het 'slechtere' netwerk van Orange is die VoWifi wel essentieel
Wat bedoel je juist met slechtere netwerk? Orange is volgens mij na Proximus het beste netwerk en heeft zelfs een heel goede 4G dekking.
Ik ben bij Mobile Vikings weggegaan omdat als ik binnenshuis belde, niemand mij kon verstaan. Binnen heb 1 à 2 streepjes 4G.
Ik ben klant van dag 1 bij MV, en met die Vikingdeals kan je ook veel besparen.

Ik ben nu bij Orange (zelfde netwerk), maar door de VoWifi kan ik nu perfect bellen.
en de Visual Voicemail is ook een verademing ipv bellen naar een nummer (out-dated)
Heb je die VoWifi, visual voicemail en esim ook bij hun Tempo herlaadkaarten?
Klopt inderdaad. Sinds vorig jaar ook voor Tempo Giga en Easy. Antwoord zelf net gevonden na je bericht.

Voor anderen, zie:
https://www.orange.be/nl/blog/voortaan-kan-je-ook-bellen-4g
Ik zal het even toevoegen aan het artikel, maar Orange zegt dat HD Voice, VoLTe en VoWiFi wel ook naar Hey! komen.
Thanks

Trouwens de reactie gisterenavond van Mobile Vikings op hun Facebook:
We communiceren hier waarschijnlijk morgen zelf ook over dus hou alles zeker maar in de gaten! Een fijne avond gewenst.
Ik ben benieuwd of ze dit gaan matchen
Een goed punt. VoWifi blijft sowieso een obscuur iets in België waar niet veel informatie over te vinden is. Meestal worden slechts een handvol toestellen van Apple en Samsung ondersteund en werkt het dan nog niet altijd. Het is nochtans een prachtige techniek voor al de mensen die binnenshuis geen goede ontvangst hebben.
Klopt, voor mij is het zelfs essentieel in mijn goed geïsoleerde nieuwbouwwoning. Ben 3 jaar geleden naar Orange overgegaan na 16 jaar Proximus, omdat Proximus toen weigerde van VoWifi te gaan ondersteunen. Zij wilden enkel een femtocel installeren bij mij thuis, aan 5 euro/maand, én dan moest mijn internet ook bij Proximus zitten. Ja, daaaag! Deed ik dus niet aan mee en daarom naar Orange. Is iets duurder, maar ik ben er op zich wel tevreden over. 1 nadeel: VoWifi wordt alleen ondersteund op Apple en Samsung, dus ben ik verplicht om als Android gebruiker bij Samsung te blijven. Niet echt een straf, maar toch een beperking. Proximus ondersteunt ondertussen ook VoWifi heb ik begrepen, maar ik heb nog niet de drang gevoeld om terug over te schakelen.
Als het goed ondersteunt Nokia ook bellen via WiFi. Althans, dat zie ik bij een vriend van me op Vodafone met een Nokia 8.1.

https://community.phones....-on-your-nokia-smartphone
Thx, da's goed om weten. Maar ik zou eigenlijk liever eens een Pixel willen proberen, of een Oneplus. Maarja, als VoWifi niet lukt met deze (omwille van de provider, dit ligt zeker niet aan de toestellen), dan is dat voor mij echt geen optie.
Maar een Pixel zal dat toch ook wel ondersteunen? Of bepaalt een provider welk toestel wordt ondersteunt?
Klopt, het hangt inderdaad van de provider af.
andere budget providers met die prijzen zijn er al lang met zulks aanbod
Hi, hoe origineel... Ik vraag me af waar ze het idee vandaan hebben.
Hey!, Hi, ik moest meteen denken aan Hi, een KPN merk van rond de eeuwwisseling.
Binnenkort de Nederlandse variant. Hoi. Met stijlelementen van Hi.
Gebruiksvoorwaarden
Resterende belminuten, surfvolume en sms'en worden niet overgedragen naar de volgende maand.
De onbeperkte sms'en en belwaarde zijn voorbehouden voor een normaal, persoonlijk gebruik (zelfs intensief).
Normaal sms-gebruik wordt vastgelegd op maximaal 10.000 sms'en per maand en een normaal belgebruik op maximaal 10.000 minuten per maand. Bij overbelasting van het netwerk, misbruik (met name terbeschikkingstelling aan derden, commercieel gebruik, callcenters of simboxen) of elk ander gebruik dat niet in overeenstemming is met het gebruik dat men mag verwachten van een klant die een contract voor mobiele telefonie afsluit (zoals bijvoorbeeld het gebruik als babyfoon, wanneer je geregeld belt of sms'jes verzendt naar ruim 250 verschillende correspondenten per maand of wanneer je meer dan 3 uur onafgebroken belt en/of door direct terug te bellen nadat de verbinding werd verbroken) behoudt Orange zich het recht voor om de levering van de dienst te beperken, je contract op te schorten en/of op te zeggen, en/of andere nuttig of nodig geachte maatregelen te treffen. De simkaart mag niet gebruikt worden voor een verbinding zonder menselijke interventie of tussen een industriële modem en een server (M2M-communicatie).
1GB is tegenwoordig niks. Bij ben betaal ik 8 euro voor 3GB 200 belminuten. Ik vind de aanbieding niet bepaald speciaal of "budget"

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee