Reclame doorspoelen op Belgische tv wordt vanaf woensdag onmogelijk gemaakt

Woensdag wordt een nieuw reclamemodel voor Belgische digitale televisiekijkers ingevoerd. Hierdoor wordt het in de toekomst onmogelijk om reclameblokken door te spoelen bij uitgesteld tv-kijken. Er gaat voortaan een minuut aan niet-doorspoelbare reclame vooraf aan de opnames.

"Bij deze opnames wordt wel mogelijk om tussentijdse reclameblokken over te slaan", benadrukt Wilfrid Celis, voorzitter van de Belgische Vereniging voor Audiovisuele Media, aan de VRT. Om teleurgestelde kijkers tegemoet te komen wordt de functionaliteit waarmee je zeven dagen kan terugkijken naar tv-programma’s ook gratis gemaakt.

Niet iedereen zal de verandering meteen merken. De wijziging wordt vanaf woensdag bij een groep van 230.000 Telenet-klanten geactiveerd. Het gaat volgens Celis over Telenet-klanten die over de laatste generatie tv-decoders beschikken met spraakbediening en in augustus een brief hebben ontvangen over de verandering. Daarna volgen de klanten van Proximus en Orange, maar wanneer precies is nog niet bekendgemaakt. Celis zegt dat deze wijziging er komt omdat zenders het reclamemodel nodig hebben om de productie van lokale programma’s te ondersteunen.

Begin augustus maakte Telenet als eerste telecombedrijf bekend dat het een nieuw reclamemodel zou hanteren vanaf eind september en in eerste instantie bij VTM, VTM2, VTM3, VTM4, VTM GOLD, Play4, Play5, Play6 en Play7. In een latere fase zouden de andere zenders volgen waaronder één en Canvas.

Toen stelde Telenet dat het toenemend doorspoelen van reclame investeringen in lokale producties 'onder druk' zet. Zendergroepen zouden naar verluidt een afname registreren van het aandeel live-tv-kijkers ten koste van streaming en uitgesteld tv-kijken. Reclame wordt in deze gevallen ook sneller doorgespoeld wat ervoor zorgt dat het minder interessant wordt voor merken om te adverteren via televisiezenders.

Update, 21.00: Inleiding aangepast. Er gaat een minuut aan niet-doorspoelbare reclame vooraf aan de opnames en niet andersom. Met dank aan rdcL.be.

Door Jay Stout

Redacteur

29-09-2021 • 18:29

379 Linkedin

Submitter: KrazyJay

Reacties (379)

-13790373+1147+216+30Ongemodereerd189
Wijzig sortering
Dan kan ongetwijfeld de prijs omlaag.
Prijsverlagingen zijn al jaren uit de mode ;). Tegenwoordig richt men zich op winstmaximalisering (met drie keer woordwaarde aub).
Dat je verplicht reclame moet kijken is best wel ziek. Stel je voor dat dat op internet ook zo zou zijn.
Volgens mij zijn adblockers legitiem, omdat je ook actief producten niet kan kopen waarvoor reclame wordt gemaakt, omdat je principieel tegen reclame bent. Uiteindelijk zal reclame voor die mensen minder effectief zijn. Adblockers verlagen dus de effectiviteit van reclame. Maar dat is niet erg: want dan zal de koopprijs per (tijdsblok) reclame omhoog gaan.

En zo kan dat ook bij televisie. Ik hekel al dat ze het DVB-C signaal eruit hebben gegooid en ik dus verplicht ben digitale (interactieve?) televisie af te nemen waar je per toestel voor betaalt in plaats van dat je "onbeperkt" kan aftappen. Maar dit is nog wel een flinke stap verder: reclame wordt je letterlijk opgedrongen. Voor mij een meer dan uitstekende reden om televisie af te zweren. :)
Je kunt gewoon even vingers in je oren doen en andere kant opkijken :+
Daar vinden ze heus nog wel wat op.
Het online platform van VT4 /play4 heeft er al iets op gevonden.
Tijdens de reclame moet het venster actief staan of het pauzeert, de normale content blijft wel gewoon verder spelen.

Je mag op je 2 de scherm rustig iets afspelen en ondertussen iets anders doen, maar voor de reclame moet de focus er zijn.

insert curse
Goed punt, heb dit ook al gemerkt.

Ik vind het trouwens straf dat websites kunnen zien of 'hun' tab in mijn browser focus heeft of niet en dan reclame kunnen pauzeren, daar hebben ze toch geen zaken mee?
Dus in een apart tabje zetten helpt niet? Hier is vast iets op te vinden. Ik kijk iig al lang geen TV meer.
moet het venster actief staan
Deze wetmatigheid zou een naam moeten hebben: elke nuttige browser-API wordt misbruikt.

Dan kun je zo'n API wel blokkeren maar dat is weer een datapunt voor fingerprinting. En er zijn andere indicatoren dat een tab op de achtergrond is, bijv. lagere performance en het niet aangeroepen worden van requestAnimationFrame callbacks.

[Reactie gewijzigd door Sijmen op 30 september 2021 13:16]

Als je vliegensvlug van tab wisselt als je het reclameblok ziet dan kan je in een ander tab of scherm iets anders doen zonder dat de reclame stopt.
Dat je venster met een teller in de focus moet hebben om verder af te tellen bestaat al sinds jaar en dag bij bepaalde sites zoals downloadhosts e.d.
Je kunt er moeilijk om heen, tenzij misschien iemand met de nodig JS kennis dit kan counteren.
Zoals bij YouTube met de Enhancer for YouTube plugin in Chrome, daarmee zie ik ook nooit reclame.

En is het eigenlijk legaal dat we voor staatszeders die betaald worden met onze belasting de reclame niet kunnen doorspoelen? Er is er daar trouwens ook al veel te veel op te zien!
Zoals die subliminal advertisements, met single-frame ads en dergelijke. Ik wordt nu al helemaal gestoord van product placement, laat staan dat er nog meer gekke dingen bij komen.
Wat dacht je van sportwedstrijden waarbij via AR nieuwe reclame over de LED-borden wordt geprojecteerd - live?
Dat is naar mijn mening vervalsing van de werkelijkheid. Plus dat de hele sportwedstrijd als reclameboodschap gerekend moet worden.
En ja het zet die leuke "regenboog-logo's" bij het voetbal ook in een ander perspectief - hoe "stoer" ben je als je dat alleen voor bepaalde markten laat zien?
Ik vind het wel een goed idee, om direct na een goal een reclame in te lassen. :+
Subliminal advertising werkt (gelukkig) niet:
https://www.bbc.com/news/magazine-30878843
De initiele claim dat het wel werkte was alleen maar (niet-subliminal) reclame door degene die het bedacht had, de beweerde testresultaten waren niet echt.
Sinds ik op mijzelf woon dat ondertussen al 15 jaar is heb ik nog geen tv meer in mijn handen gehad.
Ik kom wel eens bij mijn vader die er een heeft tijdens het eten, wat een onzin, je blijft maar zappen.

Laat het internet maar open zijn, met een add blocker en dergelijke hoef ik ook geen onzin van de mens tot mij te nemen om een getalletje een kant op te sturen om vervolgens iets te krijgen wat ik niet nodig heb.
Het idee van TV is inderdaad al verouderd en nutteloos, ik heb al zeker 9 jaar geen tv kastje meer, je kan alles via internet terug kijken als je zou willen.
Alleen de meeste ouderen zijn nog steeds gewend aan het ouderwets TV kijken.
Maar een tv met kastje blijf je maar zappen idd
Dan kost het mij alsnog tijd.
Vroeger keek ik nog TV en had je maar eens per uur of minder reclame (en was reclame ook nog leuk af en toe) dus was het niet echt storend. Ik kijk eigenlijk alleen nog blu-rays dus ik heb dat probleem niet meer. Wel nog op youtube af en toe. Maar inderdaad dat is allemaal weggegooide tijd. Je zet de TV aan voor nieuws/entertainment niet voor reclame.
Black mirror gezien misschien? doodeng...
Je kan ook audio uitzetten, scheelt al 80% van irritatie

[Reactie gewijzigd door gepebril op 30 september 2021 12:55]

Maar je moet blijven kijken terwijl je hersenen dus wel de beelden registreren omdat je niet precies weet (of wel?) wanneer het echte programma weer begint. Bij vooruit spoelen zie het beeld veel minder goed.

Maar ach - laat ze maar. TV is stervende...

Ze hebben het dus terecht in de gaten dat mensen minder kijken maar ze willen dus ook niet kijken en wat is de reactie? Dwingen... |:(

En de reclamemakers maar betalen en denken dat het 'goed' werkt...

En vervolgens komt het "anders [zonder reclame] wordt het duurder". Tja maar dan zie je wel wat je wilt zien. En blijkbaar hebben streaming diensten dat dus wel in de gaten.
Gewoon de producten die in die reclames staan gaan boycotten. Dus express NIET kopen. Heeft dan de averechts effect op het door de strot dwingen van die reclame.
Mee eens. Ik ben eerlijk gezegd wel beetje klaar met frisdrank reclames die zo over de top zijn voor een produkt wat zo matig is en zo weinig toegevoegde waarde heeft. Maar dat geldt voor meer produkten. Juist de produkten waar de reclame de spuigaten uit loopt zijn vaak produkten die je niet echt nodig hebt of die niet echt goed voor de gezondheid zijn.
Natuurlijk proberen ook de wel gezonde proukten te concurreren. Maar een appel-boer kan echt geen reclames op nationale TV betalen. En een appel is een produkt zonder fancy verpakking en heeft geen lifestyle relaties (zoals "Cola drinken is gezellig" - want?)
Reclame is toch altijd al de ideale moment om iets uit de frigo te halen? of toilet bezoek in te plannen? :+
Dat was vroeger, toen je maar 1 reclame blok had tijdens een film of voor of na een programma.
Als je dat tegen woordig doet met elk reclame blok, dan ben je binnen een week tonnetje rond :+
Niet als je alleen het toilet bezoek plant... :+
Helaas wordt tegenwoordig de reclame af en toe onderbroken door een programma.
Zodra dit bij mij aktief wordt, gaat mijn TV abonnement de deur uit, en haal ik terug mijn torrent client boven.
Waarschijnlijk krijgen we door dat gedwongen kijken binnenkort ook een gratis tv van de provider. Tja als ze zoveel meer verdienen met reclame moet dat toch kunnen he ;)
idd - beetje wat de Oculus van FB is. Erg goedkoop aanbieden maar wel met verplichte FB-cloud-link.
Totdat die mogelijkheid je ook wordt afgenomen
En dan snappen ze niet dat er meer en meer mensen 1 of meerdere abonnementen nemen op streamingdiensten.
Geen reclame, kijken wanneer je wilt, hoe lang je wilt, op meerdere schermen zonder extra te betalen.
Nu nog wel ja, Netflix en co zijn al tijden aan het uitvogelen hoe ze stilletjes aan reclame kunnen toevoegen aan hun dienst.
Het hangt er een beetje vanaf hoe ze dit aanpakken. In principe zou ik zelf liever totaal geen reclame hebben op netflix, maar ik zou me er ook bij neer kunnen leggen als dit een stukje is van een paar seconden tussen de afleveringen in wat ik dan zoals op youtube kan skippen. Vanaf het moment dat afleveringen onderbroken gaan worden voor reclame, zoals op TV, dan stopt het voor mij en ga ik terug als van out andere manieren zoeken om mijn favoriete afleveringen en films te bekijken.
Prime heeft zo de onhebbelijke eigenschap om een reclame blok/trailer te starten als je begint te kijken, of een paar keer voor- of teruggespoeld hebt.
Dat vind ik al de limiet... Als ik moet betalen om reclame te kijken dan zoek ik wel een andere manier om tv te kijken.
Net zoals @Oakley net zie.
Prime video heeft al (soms) reclames/promoties aan de start van een aflevering/film
Dat is toch hetgeen ik zei?
Denk dat ik op de verkeerde had gereageerd, :z
Is niks nieuws onder de zon. Reclame kijken was er vroeger ook.

Blijkbaar is dit hoe de wereld het wil. Je hoeft niet te kijken trouwens.
Sommige zaken moeten we niet gemeengoed laten worden.
Ik wil geen reclame. Nergens. Ik wil niet door een biased partij beïnvloed worden om een product of dienst te kopen. Al is het maar uit principe. Ik wil ook meer betalen als ik geen reclame krijg.
Zo ga ik graag naar de bioscoop, maar dan wel naar Dolby Cinema. Streamingdiensten zouden een optie zijn, totdat je betaalt en de compressie geknepen wordt, evenals het aanbod n.a.v. regio.

De wereld wil dit overigens niet. Zie de bestaansreden van adblockers. Blijkbaar dienen we het wel te kijken, omdat er niet (meer) vooruitgespoeld kan worden. Maar goed, daar heb ik geen boodschap aan.
Zulke initiatieven zouden alleen bestaansrecht hebben als de consument daarvoor kan kiezen en korting krijgt. Elk product of dienst zou in dienst moeten staan van de consument. Niet de aanbieder.
In Nederland (en veel andere landen) is het al langer dat bij "uitgesteld kijken" de reclames niet kunnen worden doorgespoeld. Soms kan dat in een opgenomen programma wel, maar bij een aantal zenders is ook daar de doorspoel functie geblokkeerd.
Op internet zijn gelijkaardige acties te zien in de vorm van sites die zichzelf blokkeren als er een add-blocker wordt gedicteerd.
In de huidige maatschappij is marketing en reclame een enorme economische factor geworden. Het dringt ook steeds verder door en wordt steeds opdringeriger.
Ik kijk al jaren geen TV meer, helaas moet ik bij Ziggo (veruit het beste netwerk in mijn regio) verplicht TV afnemen, of in ieder geval er voor betalen.
Dat is raar. Ik heb Ziggo alleen internet. Geen TV of wat dan ook.
Ik heb nog dvb c van ziggo en ben er erg blij mee, kan ook gewoon zelf opnemen. Al die connected producten als TV boxen heb ik nooit wat mee gehad, ik gebruik gewoon de interface van mijn tv en wil alleen voor het tv signaal betalen. Al die connected producten maken het voor de consument beroerder uiteindelijk, hoe leuk de 'functionaliteiten' ook gebracht worden.
Waarom word je verplicht reclame te kijken? Wie verplicht je tv te kijken?
Er ist genoeg anders wat je kan doen, of je neemt Netflix of Amazon prime.
Natuurlijk ben ik geen voorbeeld voor anderen, maar ik ken inmiddels al heel erg veel mensen die helemaal geen normale tv meer kijken - en allemaal zeggen ze, dat er niets is, wat ze missen.
Ongetwijveld. Maar we weten allebei wel dat dat niet gaat gebeuren.
Het zijn zover ik kan bekijken, en ik ben geen Belg, even snel gegoogled,
commerciele zenders en die zitten er voor de aandeelhouders, niet voor de
kijker.

[Reactie gewijzigd door Ome Ernst op 29 september 2021 18:35]

Dan gaat er vooral veel gedownload worden.....
Ik kijk al 30 jaar geen (gewone) TV meer.
Gelukkig is er Tweakers (en een hoop electronic audio shizzle in de mancave 8-) )
Hier vergelijkbaar, is enkele jaren geleden dat de TV heeft aangestaan. Als ie kapot gaat, weet ik niet eens of ik een nieuwe koop. Laatste wat ik met herinner van TV is iedere 15 minuten 5 minuten reclame, nou nee bedankt hoor.
Dit is ook waarom ik me zo ontzettend erger het moment dat je wel een keer een DVD / Bluray afspeelt.

Wachten op al die zooi, een taal moeten kiezen per keer, die achterlijke Brein/BAF filmpjes uit 1988... hou toch op. Maar neeee, direct naar menu is geblokkeerd op deze schijf.
Voor mijn gevoel is het op nieuwe Blu-ray en 4K UHD blu-rays een stuk beter geworden: je krijgt hooguit nog een korte 'je mag deze disc niet kopieren' melding te zien, maar zeker geen lange filmpjes of andere reclame meer.

Misschien dat dat komt door de 'streamingrevolutie' waardoor er nog nauwelijks schijfjes gekocht worden. En de schijfjes die gekocht worden, worden door liefhebbers gekocht die niet zitten te wachten op reclame daar, maar ook niet illegaal downloaden omdat ze 'liefhebbers' zijn. Op zich ook niet meer dan normaal omdat een nieuwe 4K blu-ray minimaal 20 euro kost..
Heb alle marvel films op DVD. En je zit gelijk in het menu. Geen reclame etc.
los van dat: Alle zender hun content staat gratis online ook... Een chromecast en je bent vertrokken
Online, met niet doorspoelbare reclame.
Met een PiHole kan je die er mooi tussenuithalen hoor. We kijken zo hier alles online.
PiHole maakt voor een Chromecast niet direct uit toch? Die hebben zelf Google DNS ingebakken.
Klopt idd, Chromecast werkt er netjes omheen. Je kan hoogstens met een beetje fatsoenlijke firewall de DNS-poort afvangen en misschien omleiden. In theorie. Maar ja, dan gaan ze DNS-over-HTTPS gebruiken straks en ben je alsnog de sjaak.

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 29 september 2021 23:46]

Dit is al zo... Er is voor een Chromecast sinds vorig jaar al niet meer echt een manier om dit om te leiden.
Is dat ook de reden waarom Youtube telkens bij het begin nog wat reclame kan tonen terwijl mijn Pi Hole letterlijk alle andere ads uit mn huis kan houden?
Is dat ook de reden waarom Youtube telkens bij het begin nog wat reclame kan tonen terwijl mijn Pi Hole letterlijk alle andere ads uit mn huis kan houden?
Ja, sinds dat bedrijven merken dat mensen DNS blockers gebruiken zijn ze gewoon overgestapt op reclame serveren via hun eigen domeinen :)
Crap :/ en valt daar iets aan te doen? Behalve google.* blockeren |:(
Bij VTM Go hebben ze de content op dezelfde hostname draaien als hun adds. Dus krijg het niet in orde met m'n PiHole.
Zeker wel en zeker als het een subdomein betreft.
Wij hebben toch echt wel geen reclame hier hoor. Als je wil bezorg ik je mijn blocklist. Combinatie PiHole & uBlock Origin niks reclame op YT, VTM, Vier & Een, canvas etc...
Simple AdBlock kan al veel helpen
Ja merkte ik pas met de Ziggo app, programma terug kijken, reclame was niet te skippen bij een RTL programma, bij Fox kan het nog steeds wel, andere zenders niet getest ;)
Scheelt weer wat maandelijkse kosten.
Ik zit op 26 jaar denk ik. Een tijdje geleden toen ik bij mijn ouders was heb ik me nog zitten verbazen over hoe lang die reclameblokken duren (dat zijn geen paar minuutjes, je kan een volledige aflevering van een comedy kijken op Netflix in zo'n reclameblok).
Dat zijn blokken van 7 minuten. Handig om te weten als je doorspoelt :P
en ....ze lopen synchroon op élke zender :( |:(
Ik zit op 26 jaar denk ik. Een tijdje geleden toen ik bij mijn ouders was heb ik me nog zitten verbazen over hoe lang die reclameblokken duren (dat zijn geen paar minuutjes, je kan een volledige aflevering van een comedy kijken op Netflix in zo'n reclameblok).
Ja mooi is dat. Wordt de frustratie nog wat groter...

Onderling iets afspreken is altijd moeilijk maar als het op reclame aankomt dan kan het wel...
Ik spaar ze altijd op. Steed weg drukken bij youtube en wachten totdat het echte filmpje begint te draaien.

Heb het een keer zo bont gemaakt dat ik ineens 16 minuten aan reclame te voorscheen kwam.
Gelijk weer weg gedrukt.
Ik denk dat dit bij mij ook zoiets is. Alleen af en toe een journaal, Formule 1, en af en toe op de BBC een goed programma. Voor de rest zijn Sickrage en Couchpotato. Kijken wat ik wil, wanneer, en zonder reclames.
Sonarr/Radarr/Lidarr hier gepaard met sabnzb en qbittorrent en draai ook zelf de indexers. Ideaal (raadt bovengenoemde ook aan als je sickrage en couchpotato gebruikt, waar bij mij couchpotato vaak een hit or miss was met vaak slechte varianten er tussen is met radarr eigenlijk alles wat ik binnenkrijg direct goed, 7.1 atmos en 4K).

Maar hier is reguliere tv ook volledig verdwenen, naast bovengenoemde hebben we ook Netflix, Prime, Videoland, Disney+ en YT premium.

Al met al ben ik niet gek veel duurder uit:
- videoland: 7,99
- disney: 8,99
- Netflix: 15,00
- YT Premium: 0.80
- Prime: 5,99
- totaal: 38.77

Een regulier TV abonnement (en dan had ik wel het uitgebreide pakket) is ongeveer 30 euro, dus voor 8 euro meer geen reclame en bijna alles wat ik ooit zou willen zien (met kleine uitzonderingen, waar bovenstaand dan weer voor dient)
Want je moet alle streamingdiensten tegelijk hebben elke maand en ook nog eens het maximale luxe pakket?
Moet je überhaupt een tv hebben? Beetje vreemde vraag. Je moet niets, ik geef enkel aan dat je voor ongeveer dezelfde prijs als een uitgebreid tv pakket (en ja vroeger toen we nog reguliere tv hadden was dat idd nodig, want die bras die op RTL, SBS en Veronica uitgezonden wordt hoefden wij niet te zien).

Prima dat mensen al die Nederlandstalige programma's leuk vinden, maar 25 jaar Talentenjacht op talentenjacht, films die onderbroken worden met nog een kwartier te gaan voor Hart v Nederland en Shownieuws, de miljoenste aflevering van reality tv en van die oliedomme mensen op tv (of ja ze zijn slim, want ze verdienen er bakken met geld mee en Nederland blijkt te smullen van dit soort onzin). Nee daar pas ik voor, en dan kun je eigenlijk al niet meer onder een uitgebreider tv pakket uit.
Maar tv pakketten zijn imho uit de tijd en heb daarom ook alleen internet in het pakket.

Uiteraard hoeft t niet, maar gelukkig kun je die dingen delen (waarmee we effectief dus maar de helft betalen van die 39 euro) en ook effectief dus minder betalen voor het normale tv pakket (niet het start pakket, maar de reguliere variant).

Je hoeft ze zeker niet allemaal te nemen, maar mijn vrouw kijkt graag series en films. En die staan nu eenmaal verspreid over meerdere diensten. Dat jij het niet nodig acht betekent dan ook niet dat dat voor een ander ook zo geldt. Jij wilt misschien een dikke (of degelijke) auto, zoiets zou mij bijvoorbeeld niets interesseren. Is maar een voorbeeld he.

[Reactie gewijzigd door jimzz op 29 september 2021 21:01]

Prima dat mensen al die Nederlandstalige programma's leuk vinden, maar 25 jaar Talentenjacht op talentenjacht, films die onderbroken worden met nog een kwartier te gaan voor Hart v Nederland en Shownieuws, de miljoenste aflevering van reality tv en van die oliedomme mensen op tv (of ja ze zijn slim, want ze verdienen er bakken met geld mee en Nederland blijkt te smullen van dit soort onzin). Nee daar pas ik voor, en dan kun je eigenlijk al niet meer onder een uitgebreider tv pakket uit.
Dit is niet typisch Nederlands. Ik heb in 4 verschillende landen gewoond (inclusief Nederland) en guess what... Allemaal hebben ze dezelfde shit shows.

Jij en ik zijn gewoon niet het soort types war dat soort pulp voor bedoeld is. Maar het is zeker niet typisch Nederlands :)
Zo bedoelde ik het ook niet eigenlijk 🤣, heb zelf ook in meerdere landen gewoond/gewerkt en helaas heb je gelijk dat t overal zo is. Maar ik merkte dat er in Frankrijk wel meer variatie was op de zenders, waar in Nederland bijna iedere zender die pulp uitzend.
Bij Ziggo moet je wel TV erbij hebben, je kan internet only nemen maar kwa prijs maakt het amper uit.

Waar het mij om gaat je hoeft niet alle streamingdiensten tegelijk te hebben en ook niet het luxe pakket, wat is er mis met regelmatig switchen als je het financieel niet zo breed hebt?

Ik kijk soms TV maar dan is het ook vooral achtergrond geluid en kijk ik er niet serieus naar.

Het gaat mij erom dat mensen kinderachtig gedragen en alles maar willen, dit is gewoon een luxeprobleem.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 29 september 2021 21:04]

Maar waar zeg ik dat daar iets mis mee is? Heb toch nergens benoemd dat er iets mis zou zijn als je maar 1 streamingdienst zou gebruiken?

Je hebt helemaal gelijk dat het niet hoeft. Maar je hoeft ook niet naar een restaurant te gaan om te eten, je hoeft geen snoep of koekjes te kopen. Je hoeft niet te roken. Waar t op neerkomt is dat je bij bijna ieder product wel kunt zeggen dat het niet hoeft.

Bij Ziggo scheelt het toch bijna 15 euro als je geen tv neemt (dat zou bijna amazon prime, Videoland en disney bij elkaar kunnen zijn als je daar de goedkoopste varianten van neemt).

Laten we voorop stellen dat ik niet over inkomens praat en het verhaal ging over gemiddelde prijzen van streaming diensten en een gemiddelde prijs voor reguliere tv. Streep je het tegen elkaar weg, én deel je je account met meerdere personen dan ben je al gauw hetzelfde of in sommige gevallen zelfs minder kwijt als iedereen daar dan ook aan meebetaalt.

Je zegt het al zelf, ik kijk tv voor het achtergrondgeluid, lijkt mij zonde van het geld. Maar dan, iedereen moet doen wat hij/zij het fijnste vindt.
Je zit alles op te tellen.
En ook voor al die tv-troep heb je zelfs al geen kabelabbo nodig met Discovery+ voor 7$ reclamevrij.. Nu alleen nog een goed internet only abbonement :P
Bij Ziggo heb je nu internet-only, dat scheelt 8 euro per maand of zo. Het is ergens weggestopt op de site en als je er op klikt staat er dat je het alleen kan regelen door te bellen. Maar het is er.
Yt premium voor 0.80€..?? Hoe dan
afsluiten met een vpn (tunnelbear is gratis ) naar argentinie
Don't cry for me Argentiiinaaaa! :D

Ik hoorde wel dat die truc niet meer zo makkelijk gaat.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 29 september 2021 22:31]

the truth is, i NEEEEvver left you <3
Net geprobeerd, afsluiten liep vlekkeloos!
Tja… vals spelen dus.. Lijkt mij niet handig (krijg af en toe nog betaald via YT)
Prive en zakelijk scheiden lijkt mij ?
Wie zegt dat het zakelijk is? Als jij gewoon af en toe een filmpje maakt(als hobby) en daar een klein beetje geld van krijgt is het niet direct zakelijk te noemen.
daar heb je helemaal gelijk in.
en toch weten we allebei wat ik bedoel wanneer ik zeg prive en zakelijk scheiden.
Ik kreeg de betaling er helaas niet door (3 verschillende CC's geprobeerd).
Wat @okkies zegt, familie abo voor iets minder dan 3 euro.

Happy reclamevrij YT kijken (oh en er zit YT music bij)

Edit: als je geen vpn dienst wilt, dan een trial account maken bij bijv nordvpn ofzo, abo afsluiten en je vpn opzeggen

[Reactie gewijzigd door jimzz op 29 september 2021 21:47]

inderdaad, 1,58 om precies te zijn voor een Family account
Indexers? je bedoeld nzbhydra2 + jackett ?
Ik neem aan dat je in huis ook bij iedere tv een shield of alternatief hebt staan?

zelf heb ik een vergelijkbare setup, en voor die ene keer dat ik persee tv moet kijken een IPTV pakketje van Aliexpress. zeker een aanradertje
Nee spotweb en prowlarr (de ideale aanvulling voor sonarr, radarr, lidarr en readarr) ook omdat je de instellingen alleen in prowlarr hoeft toe doen, alle anderen nemen de instellingen automatisch daarvan over.

Ik heb ook jackett maar gebruik ik eigenlijk nooit. In principe gaat alles volledig automatisch. Verzoeken doen we via Ombi (muv readarr). Maar readarr is weer gekoppeld aan Calibre, die is weer gekoppeld aan Calibre-Web die weer gekoppeld is aan Good reads en automatisch kan verzenden naar de Amazon Kindle.

Draai in principe alles op mijn server (ik draai Unraid met meer dan 60 docker containers, 0 vm's).
Hoeveel ruimte neemt spotweb in?
Opslag of RAM? Opslag durf ik zo niet te zeggen gezien ik meerdere databases heb draaien op dezelfde server. RAM rond de 85MB.

Maar ik gok een paar GB opslag (mijn Home Assistant db is rond 1,5GB en die purge ik).

In totaal heb ik 54 containers en een docker img van 123GB (daarvan is 25% gebruikt) dus rond de 31GB voor alle containers samen.
Okay, dus op een pi met SD card een no-go :)

Wel een beetje .. Lijkt me geen crea-bea aan te pas te zijn geweest.
Devs making GUI's :)

[Reactie gewijzigd door MrMonkE op 30 september 2021 19:48]

Gauw upgraden dan en een leuk servertje maken
Je moet daarbij ook nog een internet abonnement meerekenen. Of je dan zoveel goedkoper bent is maar de vraag :)
Ik denk dat je dat wel los mag zien. Internet is voor 95% een primaire levensbehoefte. Dus dat internetabonnement is er toch wel, en zover ik weet zijn er in Nederland geen datalimieten (zelfs op de goedkoopste abonnementen). In België ligt dat volgens mij anders, maar daar lopen ze inmiddels ver achter op internet infrastructuur. Gelukkig zijn er plannen voor het verglazen van België en zal dit hopelijk binnen een paar jaar een non issue zijn.
YT Premium: 0.80


Hoe doe je dat voor 80 cent?
BBC?

Oooooh, de zender :9

Ik ben het met je eens, zo af en toe sport, and thats it. Het wordt tijd dat TV zender volledig modulair worden, alleen de zenders nemen die je interesseren en thats it.

Couchpotato ken ik niet, is it legal?
Het programma wel, wat je er verder mee doet vaak niet maar dat ligt aan je zelf. Het kan een hoop in ieder geval
Beide zijn programma’s om de zeven zeeën te bevaren op de automatische piloot, zullen we maar zeggen.

Overigens is de zee een stuk prettiger te bevaren met modernere tech als sonarr en radarr..
BBC?

Oooooh, de zender :9

Ik ben het met je eens, zo af en toe sport, and thats it. Het wordt tijd dat TV zender volledig modulair worden, alleen de zenders nemen die je interesseren en thats it.

Couchpotato ken ik niet, is it legal?
Ja, inderdaad de zender. Die was goed genoeg om hem als nickname te kiezen. Dat was in de jaren 80 nog geen probleem. Helaas is de kwaliteit van die zenders bij Proximus onaanvaardbaar laag. Ze ziten wel free-to-air op Astra 2D, maar niet echt zin om het in dit huurhuis te hangen, anders had ik ook TV Vlaanderen via de schotel.

[Reactie gewijzigd door bbc op 29 september 2021 19:41]

Een petrolhead, zoals ik, leest BBC als "Big Block Chevy" of SBC als "Small Block Chevy" ;)
Meer keuze betekend hogere prijzen.
Ja, de British Broadcasting Cooperation. :P
Couchpotato is voor films, en nee niet legaal.
i see what you did there :P
haha, sharp, sharp ;-)

We moeten de humor erin houden.
Kun je met couchpotato ook NPO start kijken?
Ik heb nu Kodi met verschillende plugins maar ik word gek van die plugins die dan weer wel en dan weer niet werken.
je vergeet er voor het gemak wel bij te zeggen dat de BBC een dikke £140 per gezin per jaar kost aan de Britten, wat hier in belgië op zich al bijna de helft is van wat je voor een standaard-zenderaanbod betaald.
Dat vergeet ik niet, vroeger betaalden we ¨kijk- en luistergeld¨. tegenwoordig wordt dit gewoon uit de belastingopbrengsten betaald. ¨Hiliversum¨ is niet gratis, het kost tegenwoordig ongeveer een miljard
per jaar. De BBC kost ongetwijveld meer, maar het VK is ook veel groter.
'Hiliversum' mag wel verdwijnen, want het is allang niet meer relevant voor iedereen geboren na 1990. Er zijn nu volwassenen die al niet eens meer televisie hebben gehad tijdens hun jeugd en die de boomer en technofobe Gen-X'er lachend aankijken als deze zo'n stream met slechte content vol met reclame zit te kijken. Over 20 jaar kijkt er niet genoeg mensen onder de 50 nog TV om heel 'Hiliversum' te rechtvaardigen.
Natuurlijk. En niemand leest nog een boek, de radio is door de televisie verdreven en de papieren krant wordt nergens meer bezorgd.

Natuurlijk krijgt televisie wel een andere rol in de nieuwe generatie. Maar ook de doelgroep <30 wordt nog in prima mate bediend door 'Hilversum' (denk aan programma's als WIDM, of BOOS op Youtube). Hilversum is over 20 jaar niet weg. Wel anders.
Ik zeg ook niet dat het niet meer bestaat, ik zeg alleen dat het in z'n huidige vorm niet meer kan bestaan door gebrek aan publiek. Maar voor wat betreft wie er van ons gelijk heeft: we zullen zien..
Met mijn 59 jaar kijk ik ook al tien jaar geen tv meer, alleen F1. Als ik alles volg (drie dagen Zandvoort op Ziggo) word ik al niet goed van 50x dezelfde reclame. En ik heb niks met BN-ers gelukkig.
Met mijn 59 jaar kijk ik ook al tien jaar geen tv meer, alleen F1. Als ik alles volg (drie dagen Zandvoort op Ziggo) word ik al niet goed van 50x dezelfde reclame. En ik heb niks met BN-ers gelukkig.
Jij bent de uitzondering die de regel bevestigd, Harry.. een hoop plebs van jouw generatie hebben de TV aanstaan als een soort van bewegend behang (waar ze vervolgens ook nog eens constant overheen praten)

Goed om te zien dat jij wel om je hersenen geeft en zo weinig mogelijk TV kijkt.. lekker bezig blijven met die hobbies en genieten van F1, dat houdt die grijze massa lekker soepel en functioneel de komende 40 jaar!
En dan YT en FB ipv het NOS journaal? Alle nieuwsgaring heeft een kleurtje, een invalshoek, maar ik ben nog steeds blij dat er voor wat betreft het nieuws bij ons een publieke omroep bestaat. Voor je het weet krijg je zwaar commercieel zender in handen van een gewetenloze miljardair die dan de publieke opinie dusdanig beïnvloed dat de verkiezingen door een populist worden gewonnen.
Is het logisch dat de BBC per gezin duurder is als de UK veel groter is?
(Tov de NPO en Nederland)
Nee, doordat je de kosten door meer huishoudens kan delen, zou het juist goedkoper kunnen zijn.
BBC First en BBC Entertainement worden nochtans rijkelijk gesponsord door (lokale , hier Nederlandstalige) reklame.
Het zou fijn zijn als ze bepaalde zenders apart zouden gaan aanbieden. F1, espn, en andere uitbreidingen kunnen alleen nog bij een basis tv abonnement. Nu kun je F1 wel los online afsluiten, maar espn weer niet. Ik
dat gaan ze nooit doen, omdat paketten veel meer geld vangen dan individuele zenders. dat of ze beginnen hun eigen dienst tegen een extra belachelijk hoge prijs
Ja, commerciele zenders. En wat is de inkomstenbron van zulke zenders?
Ach ik ga dan toch meestal ff dingen doen zoals koffie zetten, vaatwasser inruimen, tafel afruimen enz...
Het vervelende van die reclame blokken is vaak dat er ook zoveel "eigen" reclame tussen zit van b.v. programma's die er aan komen die week of sterker nog over een uur. En dat ieder reclame blok weer (alsof we achterlijk zijn of zo vergeetachtig), dus het zou allemaal veel korter kunnen. Vooral bij Discovery Channel zijn ze daar heeeel goed in...

Maar goed, ik zie meer dan de helft toch niet...
Of bij National Geographic, met die verfborstel... Maar die zenden ze gelukkig niet meer uit

[Reactie gewijzigd door PieterjanDC op 29 september 2021 19:48]

Als ik met niet vergis, heeft Discovery Channel dezelfde reclame regie dan de DPG Media zenders (vtm, vtm2 enz...). In België zien we vaak dezelfde reclame terugkomen op de commerciële zenders. De veelvuldige herhaling van dezelfde reclameblokken, dag in dag uit, is zeer irritant. Ik weet niet hoe het in Nederland zit, maar in België krijgen we vaak dezelfde, oubollige reclame door onze strot geduwd.

Als Belg heb ik er nog geen last van (oude digicorder), maar als het moment aanbreekt annuleer ik mijn tv-abo. Er wordt teveel reclame de wereld ingestuurd, in België vooral door de DPG-Media groep. Dan hebben we nog de grote hoeveelheid reclame via sociale media enz. Ik filter met Pi-hole & Adguard (macOS) al redelijk veel weg. Verder betaal ik Youtube Premium om goede content te kijken en uiteraard de streamingdiensten.

[Reactie gewijzigd door HomeLate op 30 september 2021 08:04]

Nee, want de prijs die jij betaald aan je TV provider gaat slechts voor een stukje door naar de TV zenders, zenders die de inkomsten uit reclame nodig hebben om te overleven. Een model dat niet zou werken als reclame kan overgeslagen wordt.
Dat is het probleem van de TV provider. Jij betaalt je TV provider die contracten heeft met verschillende zenders die zij naar u adverteren als een onderdeel van hun product, hoe de renumeratie tussen die twee is is hun probleem. Als je betaalt voor een dienst en toch nog reclame krijgt, why even pay...

[Reactie gewijzigd door Terracotta op 29 september 2021 19:27]

Omdat de tv zenders anders zo duur zouden zijn dat niemand ze meer zou willen en dus niet meer konden bestaan?

Zou ik overigens prima vinden, kijk al een jaar of twintig geen “gewone” tv meer.
Ge betaalt die prijs heus ook wel doordat je duurdere producten koopt en dingen koopt die je niet nodig hebt. 'k ben echt geen voorstander van het verbergen van de ene factuur in een andere. Spijtig genoeg is dat zowat de enige manier waarop je nog iets kunt consumeren tegenwoordig, reclame is een belangrijk element geworden omdat net iets te veel volk het gewoon accepteert als betaalmiddel.
Nou, als ik hier het forum lees zijn er best een aantal mensen (waaronder ik) die al "weg" zijn.
Hoe gaan ze overleven? Door nog meer reclame uit te zenden?
Ha, ofwel zijn ze zo duur dat niemand ze wil bekijken, ofwel zit er zoveel reclame op dat niemand ze wil bekijken zonder doorspoelmogelijkheid van al die rommel.
Ik heb geen zin om een TV abbonement te betalen om me konstant aan al die reclame te ergeren
Misschien zijn die zender gewoon overbodig (voor de kijkers toch)
Kijk hé, dat is dus gewoon onzin. Reclame is een gevolg van wapenwedloop tussen zenders / providers.

Het heeft niets te maken met de kost van programmas maken.

Die gigantische reclameblokken zitten er enkel en alleen omdat als Zender A net wat meer reclame uitzendt dan Zender B, het gevolg is dat Zender A net iets meer inkomsten heeft om programmas te kopen / maken dan Zender B, en dat is een probleem want er zijn nu eenmaal maar een beperkt aantal studios en programmamakers. Bijgevolg gaat Zender B ook net wat meer reclame uitzenden omdat ze die extra inkomsten nodig hebben om competitief te blijven in het bieden om programmammakers. Als reactie daarop gaat Zender A natuurlijk nog nét wat meer reclame uitzenden, en de cyclus herhaalt zich totdat je met gigantisch veel reclame zit. Tegelijk krijgt Zender B door dat mensen wegzappen wanneer de reclame begint, dus beginnen ze hun reclame te timen om af te spelen wanneer Zender A hun reclame afspeelt, zodat Zender B geen inkomsten verliest aan Zender A (en ondertussen reclameblokken lekker langer maken). Nu heb je tegenwoordig natuurlijk hele providers die dat doen, maar het principe is hetzelfde.

Mochten we, puur hypothetisch, morgen tv reclames wettelijk beperken tot, ik zeg maar wat, één minuut per 10 minuten uitzendtijd, dan verandert er voor de zenders eigenlijk niets, omdat zij gewoonweg hun prijzen voor advertentieruimte omhoog kunnen bijstellen, en er zal altijd wel de ene of andere multinational zijn die toebijt omdat de advertentieruimte nu via de wet schaars is gemaakt.

Kijk, tussen concurrerende producten op een vrije markt is er steeds een neerwaartse prijsdruk. Het is gewoon zo dat bij televisie, het échte product van zenders hun advertentieruimte is, en de enige manier om daar neerwaartse prijsdruk te compenseren zonder marktverlies is door reclameblokken langer te maken. Je ziet hetzelfde op sociale media en het internet in het algemeen, alwaar advertentie steeds meer ruimte inneemt ten koste van alle echt content.

Dit soort situaties kan enkel rechtgezet worden door regulering die beperkingen oplegt op reclame. Gebeurt dat niet, ja dan krijg je dus die eindeloze reclameblokken door je strot geramd.

Eigenlijk zit iedereen gewoon braaf te betalen om reclame te mogen kijken, want programmas zijn heus het echte product niet. Programmas zijn gewoon de wortel waarmee de ezel geleid wordt. Volgt de ezel de wortel niet, dan zijn er zat genoeg andere variaties van wortels om hem trachten te verleiden .. kan even duren om de juiste te vinden, maar volgen zal hij.

[Reactie gewijzigd door Jinx Vox op 30 september 2021 08:16]

Ik ben over de 70 en heb nog nooit reclame gekeken of echt gezien op de tv. Alle programma's die wij willen zien nemen we op en kijken later, waarbij de reklame blokken worden door gespoeld. 20.00 uur het journaal als het nodig is, de rest opgenomen programma's kijken of Netflix.( We hebben Caiway)
Helaas heeft het bedrijfsleven een aantal politieke partijen in hun binnenzak zitten, waardoor iedere poging om die overvloed aan reclame te stoppen, in de kiem zal gesmoord worden door partijen als NVA (politieke arm van voka, grotere bedrijven) en VLD (politieke arm van KMO lobby's) en CD&V die al zolang aan de macht is, dat ze deel uitmaken van het bedrijfs establishment, overgoten met een christelijk/menselijk sausje, als camouflage voor hun verwevenheid met het bedrijfsleven.
Je hoeft natuurlijk ook niet zo veel uit te geven aan allerlei exclusieve rechten voor content ;)
Ik zie de volgende nieuwskoppen al voor me "prijsstijging tv wegens grote daling abbonnees".
En: "hebt u iets over voor uw lokale producties" lalala geld
Dat zit er dik in, de kassa moet immers even hard blijven rinkelen.
Je ziet hetzelfde met nutsvoorzieningen als elektriciteit en water.
Mensen verbruiken minder, en als "beloning" komt er een stevige prijsverhoging.

Spijtig voor de lokale media produktie, die hiermee de grond in geboord wordt, omdat meer en meer mensen zullen overstappen naar overwegend Amerikaanse over the top aanbieders, tenzij de overheid met belastinggeld gaat bijspringen, en dan betalen via de belastingen nog eens extra voor dingen die we wegens teveel aan reclame niet meer bekijken.
Dit gebeurt ook in Nederland bij een aantal RTL uitzendingen en daardoor kunnen ze aangeven dat die reclames ook daad werkelijk wordt gezien live, maar ook achteraf. Dit wordt gewoon meegenomen in het aantal viewers en bepaald ook wat men kan vragen voor reclames binnen bepaalde tijden etc.

Het is gewoon een verdienmodel.
Je reactie is sarcastisch maar eigenlijk is de prijs naar beneden gegaan.

In het verleden had je Telenet tv door een kabel abonnement te nemen (€18,58) en de huur van een digicorder (€9,55) wat dus samen komt op €28,13/maand voor uitsluitend tv.
https://www2.telenet.be/nl/tarieven/tv/
Die link is een wat verdoken link.

Ga je echter op de meer commerciële site dan kom je terecht op het Telenet tv tarief van €20.
https://www2.telenet.be/residential/nl/producten/telenet-tv/
Het verschil tussen beide? Bij de €28,13 versie heb je een digicorder terwijl bij de €20 variant enkel tot 7 dagen uitgesteld kijken. De 7 dagen uitgesteld kijken staat nog niet op hun site, maar Telenet heeft op Twitter aangekondigd dit als inbegrepen zal doorvoeren in de €20 variant.
https://mobile.twitter.co...tatus/1443210250111393794
Heb je dus genoeg aan 7 dagen uitgesteld kijken, dan bespaar je nu €8 door over te stappen.

Daarnaast is Telenet mee op de kar gesprongen van tv kijken via een app en chromecast. Veel mensen beginnen gewoon tv te kijken via de gratis apps van VTM en VRTNu en zien geen meerwaarde meer aan die abo kosten. Telenet lijkt het volgens mij wel te voelen en heeft daarom zijn aanbod wat vernieuwd.

[Reactie gewijzigd door SMGGM op 29 september 2021 19:50]

Of nu hoeft de prijs niet omhoog...
Eigendom van mediabedrijf DPG Media - daarmee houden ze deze site in de lucht, hier kunnen ze adblockers niet blocken :+
De prijs die je aan de zenders betaald?
Ik vind reclame ook niet leuk, maar begrijp het wel.
Trouwens beter 1 min voor een opname (even 1 min de chips pakken) dan dat je de reclame om de 15min niet kunt doorspoelen zoals nu soms het geval is.
Ja precies. Dwaas iets dat je bij bijvoorbeeld Ziggo/KPN etc extra mag betalen voor terugkijken en om op te nemen om dan vervolgens verplicht reclame te moeten kijken of niet door te kunnen spoelen.
Ziggo/KPN bieden een extra dienst aan en vragen daar geld voor. Maar hoeveel van dat geld gaat naar de zenders?

Juist, niets.

[Reactie gewijzigd door Blokker_1999 op 29 september 2021 19:25]

Precies waarom wij tegenwoordig op NLZiet zitten
Geen reclames... geen geklooi met doorspoelen... maar helaas wel beperkt alleen tot de Nederlandse zenders
Ik heb een oude Humax van marktplaats geplukt waarmee ik alle F1 races (bijvoorbeeldd) opneem.
Maar dat is gewoon een HDD recorder en dus kan ik zelf de reclames spoelen als ik dat wil. Werkt prima.
Enige nadeel is dat je vooraf moet programmeren dat ie F1 moet opnemen... en dan hopen op een niet al te lange rode vlag want heb ook al meegemaakt dat ik nét de finish niet kon zien (en dat dan alsnog via youtube terug moest kijken .. maar dat is nu pas 1x gebeurd.. )
Standaard in te stellen dat je langer opneemt :)
Klopt.. maar niet 1 uur :/
Anoniem: 511810
@callous6 oktober 2021 16:21
Die kun je gewoon kopen. Huidige CD kaartje kan opnemen en afspelen zonder reclame niet tegenhouden.
Om teleurgestelde kijkers tegemoet te komen wordt de functionaliteit waarmee je zeven dagen kan terugkijken naar tv-programma’s ook gratis gemaakt.
Maar hoezo "teleurgestelde kijkers"? Iederéén wil toch niets liever dan een stuk of drie, vier reclameblokken per uur van 9 minuten elk? Die BVAM is echt veels te goed voor onze zuiderburen :+
maja gij... diensten verbeteren heet dan dan
De laatste stuiptrekkingen van dit achterhaalde verdienmodel.
Mag je nog wel tijdens het reclameblok naar het toilet? Of komt er nu zo een gordel die je moet omdoen wanneer je op de bank zit? Blokkeer ook maar meteen alle aanwezige smartphones met een verplichte app.

[Reactie gewijzigd door Mushroomician op 29 september 2021 18:46]

Daar zijn de reclameblokken toch voor?
Dan moet je tegenwoordig wel erg vaak naar het toilet gaan van de zenderbazen.
Maar dan mag je wel doorspoelen.
Klopt er is ook zo veel schijtprogramma's.... daarvoor hebben ze zo veel reclame.
Nee daar heb je gewoon een pauze knop voor om zelf te bepalen hoe lang je pauze wil hebben.

Ik neem standaard als ik iets wil kijken op. Begin dan iets anders te kijken en is het programma halfweg begin ik pas met kijken zodat je tijdens de reclames lekker kan doorspoelen.
Voor hoe lang nog totdat dat ook aangepakt gaat worden...
Dat doe ik ook vaak..
Het hele artikel gaat er toch juist over dat je juist niet meer kunt vooruitspoelen? Of gebruik je een videorecorder met banden?
Klopt maar ik vraag me af of je hiervoor een decoder moet hebben die interactief gemaakt is dus aan het net hang. Die van mij heb ik bewust niet interactief gemaakt.

Maar goed zo veel kijken we ook al niet meer en gaat dat zo door kan de tv van telenet ook de deur uit. Eens kijken naar andere online diensten die steeds meer komen.
Ik weet niet of het artikel aangepast is, maar nu staat er dat er alleen een minuut niet te skippen reclame getoond wordt voor de opname, maar dat je vervolgens de reclameblokken zoals die tijdens de live uitzending getoond werden wel over kunt slaan. Maar de kop van het artikel klopt dan dus ook voor geen meter met de inhoud.

Één minuut reclame en vervolgens het hele programma zonder reclame vind ik eigenlijk bijzonder schappelijk. Maar toen ik die kop las was mijn eerste gedachte 'die willen al hun klanten kwijt'...
Black mirror: fifteen million merits es kijken :+
Ik zie in dit artikel niet staan dat je het programma niet op pauze kunt zetten. Ik kan zelf ook geen reclame doorspoelen bij live-uitzending (niet verwonderlijk...) en ook niet bij terugkijken. Maar ik kan wel gewoon op pauze zetten om naar het toilet te gaan.

Overigens ga ik rustig even iets anders doen bij een live-uitzending. Dan zet je aan het begin van het programma op pauze, en kun je een tijdje later wel doorspoelen (tot de stream weer gelijk is aan de live-uitzending).
Ik zie in dit artikel niet staan dat je het programma niet op pauze kunt zetten. Ik kan zelf ook geen reclame doorspoelen bij live-uitzending (niet verwonderlijk...)
Nog nooit van timeshifting gehoord? Begin later met kijken maar terwijl de uitzending nog bezig is, en sla wel reclames over. :)

[edit]
Wat @.oisyn zegt klopt. :X Dat heet dus timeshifting. Een goede oplossing, maar die zal in Belgie waarschijnlijk niet (meer) werken voor reclames als doorspoelen ook niet meer mag.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 29 september 2021 21:11]

Dat zegt ie toch in zijn tweede alinea?
Dan geloof je nog in sprookjes. Reken er maar op dat je verplicht zal zijn om de reclame aan normale snelheid af te spelen voor je naar het vervolg kan kijken!
Dat wordt de nieuwe aflevering van Black Mirror.
Men gebruikt nog niet alle mogelijkheden. Verplichte camera in tv die kijkt of je voor de tv zit, met je ogen open. Deze kapitalistische wereld zal dit nog wel verplicht maken.
1% korting op je abo als je de reclames kijkt.
Je bedoelt het misschien grappig, maar videoland heeft nu een abonnement met reclame welke een paar euro per maand goedkoper is dan die zonder reclame.
Maar dat is niet erg lijkt me? Heb je in ieder geval nog de optie om te kiezen
Denk het niet traditionele tv is al jaren op zijn retour. Netflix, disney, amazon worden steeds populairder Kijken waar en wanneer je wil zonder wat jij noemt.

Uiteindelijk kijkt de kapitalistische wereld wat voor haar het beste is en streaming is al de toekomst en zal dat steeds meer worden.

Kijk ik naar hoeveel zenders we nu hebben en alle bagger die er op is dan zijn de 2 of 3 zenders van 30-35 jaar geleden nog zo slecht niet als je naar de kwaliteit kijkt.
Niks daaraan ontdoet van de kapitalistische dystopische praktijken die we zien ontwikkelen op kabel tv land.
Er is geen enkele meerwaarde meer bij de kabelboeren.
Met de Discovery+Warnermedia merger en hun DTC aanpak zal die content ook wel gaan verdwijnen op termijn en dan blijft er gelijk niet veel meer over.
Er is één TV-maker met een patent op een concept dat je toe zou staan om reclames van een (smart-)TV over te slaan door interactie, zoals opstaan en de naam van een product schreeuwen. Bouw dat in een TV-box en je hebt dystopische televisiereclames bereikt.

Ik zou zeggen: mooi dat het patent er is, want niemand anders kan het nu inbouwen, maar het is eigenlijk toch wel bizar dat hier moeite in gestoken is.
Zo van, laten we het laatste restje mensen wegjagen van traditionele TV naar streamingdiensten en downloaden.
Ze doen maar; het zijn niet alleen meer de jongeren die TV kijken vaarwel zeggen. Ik ben als 40+'er inmiddels ook helemaal klaar met alle rotzooi die wordt uitgezonden doorspekt met reclame.
Ik weet niet precies hoe het in België zit, maar in Nederland vind ik de NOS eigenlijk prima te kijken. Je zit met reclameblokken tussen programma's in waar je op moet wachten, maar qua inhoud valt de commerciële troep wel mee. De NPO heeft met dingen als Showcolade flink wat kritiek gevangen (om goede reden, vind ik zelf) maar dingen als Nieuwsuur, Kassa, Keuringsdienst van Waarde en dat soort dingen zijn vaak nog best interessant. Het kijkt minder makkelijk weg omdat het minder entertainmentgericht is dan een stel BN'ers die over niks praten, maar dat maakt het nog geen slechte TV.

Ik mijd commerciële zenders als de pest maar met de publieke omroep heb ik eigenlijk geen enkel probleem.
En het mooie is dat je NPO gewoon in HD gratis uit de ether kan vangen met een DVBT2 antenne van 10 euro.
Daar betaal je verplicht belasting aan mee dus zo gratis is het niet.
Helemaal waar, maar als je er toch al voor betaalt, kun je het net zo goed gebruiken.
Niet alleen reclame rondom de programma's. Kijk maar eens goed naar producties daar stikt het van reclame in de programma's zelf. Soms leuk verborgen maar vaak ook gewoon duidelijk in beeld. Er wordt gewoon betaald om binnen een programma subtiel reclame te maken.
Op zich heb ik daar weinig problemen mee zolang de inhoud niet bepaald wordt door de reclame.
Of een acteur een iPhone of Samsung gebruikt, kan mij geen ruk schelen, ik maak mijn eigen keuze wanneer ik een nieuwe telefoon koop.
Liever dat dan reclame blokken die ik niet kan doorspoelen.
ik maak mijn eigen keuze wanneer ik een nieuwe telefoon koop
dat zegt iedereen, maar je keuze wordt 100% zeker wel beinvloed door dit soort reclames. netzoals dat een bepaald kapsel of een merk kleding. het is niet iets wat bewust gebeurt, maar je associatie met een product veranderd erdoor, wat echt invloed heeft.
Er zal wel iets doorsijpelen, maar niet veel hoor.
Merkkleding koop ik niet: extra betalen om reclame te mogen maken, no way. Zij zouden mij moeten betalen! Maar ja, ik ben geen influencer.
Kapsel: omdat andere mensen er mee rondlopen misschien ja, maar niet omdat ik dat op TV of in een tijdschrift heb gezien.
De meeste reclame die ik op TV tegenkom is voor zaken die ik niet gebruik of koop. En dan nog een grote hoop voor Parship. Ik ga echt niet mijn vrouw dumpen omdat ik een reclame van hen heb gezien. En dat is ook zo voor SecondLove.
Telefoon, laptop, ... Zoek ik eerst in de Pricewatch op wat er beschikbaar is, dan reviews nalezen en keuze maken.

Wat ik wel doe is de folder van de lokale winkels bekijken of er iets interessant bij zit dat ik kan gebruiken. Vaak echter stip ik iets aan en vergeet ik het dan te gaan halen.

[Reactie gewijzigd door Chris_147 op 30 september 2021 19:29]

Hoe kan je daar zo stellig in zijn dat er niet veel van doorsijpelt? alleen de naamsbekendheid alleen al is een behoorlijk groot ding. een merk waar je nog nooit van gehoord hebt is per definitie verdacht, omdat je geen idee hebt van de kwaliteit.
Inderdaad, onbekend maakt onbemind. Hoe vaker je met iets of iemand omgaat, hoe vertrouwder het wordt, tot en met stellen die altijd ruzie hebben maar niet uit elkaar gaan omdat dat onbekend en eng is.
Hoe kan je zo stellig zijn dat er wel iets doorsijpelt? En van waar? TV spoel ik door, internet heb ik adblocker en radio zap ik.
Naamsbekendheid speelt alleen mee bij merken waar ik zelf goede ervaringen mee heb. Heb ook al heel wat dingen gekocht van merken wat ik nog nooit van gehoord had, maar waar ik wel goede reviews (van gebruikers!) van las.
Ik kan echt geen item bedenken dat ik het laatste jaar gekocht heb, waar reclame een rol heeft gespeeld in de aanschaf.

Voor electronica materiaal, auto's etc start de aanschaf altijd met reviews lezen. Pricewatch filteren op mijn criteria en dan kijken wat er beschikbaar is.
Omdat mensen kuddedieren zijn. het fenomeen van trends is niet iets nieuws. kijk naar kinderen bijvoorbeeld, die apen elkaar constant na om erbij te horen.
Het kan ook omgekeerd toch? Ik wil beslist geen Samsung-telefoon juist door de irritante reclames suggereren dat je leven met een Samsung ineens 4k hdr is vol aantrekkelijke jonge mensen.
Zeeeker kan het ook andersom, maar het was geen bewuste keuze om de reclames irritant te vinden toch? je kan er niet voor kiezen niet een vervelende associatie eraan over te houden, want dat is gewoon wat je vindt.
Daar heb je een punt. In je originele opmerking had je het inderdaad ook over verandering, zonder verder een waardeoordeel.
Precies dit
Een goed voorbeeld is Suits
Dell laptops, iPhones en auto's van Lexus
In ieder geval in eerdere seizoen was het allemaal reclame
Maar mij maakt dat echt niks uit
Die laptop, telefoon of auto zou hoe dan ook in beeld komen
Dan heb ik liever dat de acteurs er ook nog wat meer geld voor krijgen
Veel series (nu nog op TV) met Windows Phones ... zal nu nog veel effect hebben.
Al die product placement geeft mij eerder een afkeer van dat product.
Misschien eens niet enkel naar RTL en SBS kijken?
Wie zegt dat ik RTL en SBS kijk? Zenders die ooit nog interessant waren met documentaires, zenden ook alleen nog maar in scene gezette reality meuk uit.
Helemaal gelijk hoor, geloof al meer dan twee jaar geleden het TV-kastje de deur uitgedaan en NLziet genomen, lekker goedkoop, iets meer dan zeven euro per maand, hoewel, als ik dan zie wat ik er naar kijk is de uurprijs nog belachelijk hoog! Volgens mij kijkt de rest hier in huis ook helemaal niet. Toch maar schrappen wellicht. TV staat sowieso niet meer in de huiskamer. En ik ben 50+ :-)
Dat doen echt niet alleen RTL en SBS hoor...
Ook hun eigen programma's te pas en te onpas promoten, op een gegeven moment kan je die trailers wel dromen als je nog blijft kijken tenminste !
Sinds wanneer kun je dat in België ontvangen?
40+ hier. Ik kijk alleen nog maar Youtube (premium), Netflix en Disney+, oh en Formula1 TV. Download hier en daar wat. Ik probeer wel eens TV te kijken, maar ik vind het echt allemaal geen ruk aan. Van die neppe Reality bullshit. Mijn sporten zijn vechtsporten, dus dat vind je sowieso al niet op TV. En zoals ik al zei, voor F1, heb ik een internet abbo op de website van F1.
Want dat is goedkoper? Je krijgt je TV abbonement bijna gratis bij je internetabbonement. Dus daar bespaar je niet veel mee. Maar dan ga je wel tientallen Euro per maand uitgeven aan streamingdiensten.
Nee de prijs zit er bij 1. Betaal je gewoon 2 tientjes voor.
Je krijgt het niet gratis, hier in Nederland zijn de providers verplicht een basis aantal mee te geven. Gelukkig gaat als het goed is deze verplichting eraf, al twijfel ik of het daardoor ook goedkoper wordt. Ziggo heeft bijvoorbeeld dit pakket gewoon opgeschoven.
Vlak voor ik een jaar of 10 geleden Ziggo dumpte wijzigden ze in Utrecht het TV pakket waarbij BBC 1 en 2 uit het standaard pakket gingen, en in verschillende pluspakketten werden gestopt. Dus om twee van de 3 of 4 zenders waar ik af en toe nog naar keek te kunnen kijken zou ik dus 2 extra pakketten moeten kopen, met geen enkele garantie dat ze niet nog meer van dat soort acties zouden doen. Ik was tegen die tijd toch al van plan mijn abbo op te zeggen aangezien ik regelmatig 1 of meer dagen geen TV ontvangst had zonder enige compensatie, maar dat was toen toch wel de druppel.
Laatste stuiptrekkingen van reguliere tv zenders. On-demand zonder reclame dendert vrolijk verder. En ja er zullen best abonnementen met reclame komen maar niet voor mij.

Overigens gisteren uit verveling The Accountant gekeken. Was al een tijd geleden dat ik een film op tv keek. Wat een drama die reclames zeg. Dat beetje plezier dat je nog zou kunnen hebben wordt daarmee de nek omgedraaid.
inderdaad best lekker om gewoon een film voorgeschoteld te krijgen maar dan irriteer ik me weer aan die hopeloze reclames.
Daarom dat ik lekker download. Hun vragen er zelf om. Voor series heb ik Netflix en dat is voor mij het waard en geen reclames.

Qua tv kijk ik letterlijk nog maar naar Discovery kanalen, Crime Investigation, History Channel en af en toe Geographic Channel. Andere zenders zoals de albekende SBS, RTL, Veronica, RTL7 en dergelijk mijd ik als de pest want bij die kan je niet doorspoelen.
Als ik iets op TV kijk dan is het via KPN. Ik ga een half uur later pas beginnen met kijken. Terug naar het begin van de film of serie wanneer je gaat kijken. Zodra er reclame is druk je op de blauwe knop om 5 minuten verder te gaan. Daarna nog even met x8 of x16 doorspoelen en zo kan je alles kijken zonder reclame.
overdrijven is ook een vak apart..
Waarom kijk je die op TV wanneer deze ook op streaming te vinden is?
Je zit wat te zappen en dan blijf je hangen.
Intussen heb ik al 18 jaar geen traditionele tv meer. In de beginperiode keek ik vooral torrents, de laatste jaren streamingservices. Tv? Nog geen seconde gemist.

Intussen ben ik ook allergisch geworden voor reclame: als je er zo lang geen hebt gezien dan wordt reclame simpelweg ondraaglijk. Radio laat ik daarom tegenwoordig ook al voor wat ze is: 3 keer reclame per uur? Euh neen, ik dacht het niet. Streaming en podcasts dan maar, dankjewel.

Ik vraag me af of en hoe lang mensen dat nog gaan slikken, die idiotie. Ik alvast nooit nog. Dan zijn er maar minder producties, producten, gratis diensten, enzoverder. In deze doorgedreven kapitalistische maatschappij hebben we al genoeg nutteloze prullen en hersenloze producties, we kunnen heus met wat minder van die zooi me dunkt.
De hele wereld draait om reclame en commercie. Hoe verdien jij je geld (Of hoe krijgt het bedrijf waar je voor werkt zijn omzet binnen om je te betalen)? Zonder reclame of iets te verkopen.

Tweakers kan ook niet bestaan zonder reclame inkomsten of iedereen moet donateur worden...
Het gaat vooral op de manier waarop reclame door onze strot wordt gedrukt op de commerciële zenders. Programma's om de haverklap tot 7 minuten lang onderbreken voor (telkens dezelfde) reclamespots verpest voor mij de kijkervaring.
Ja toen ik laatst weer op bezoek in Nederland was, viel me ook op dat je aan het eind van het reclameblok een soort korte reclames ziet die een soort mini-herhaling zijn van de reclames die je net (in hetzelfde blok!) hebt gezien. Echt super irritant. Alsof je een soort idioot bent met een geheugen van 30 seconden.

Ik ben echt blij dat ik zelf bijna nooit meer met reclame te maken heb.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 29 september 2021 23:26]

Wat ze vooral vaak doen is een spot voor bedrijf X, een spot voor een ander bedrijf en vervolgens nog een spot voor bedrijf X. Ik heb verder niet veel verstand van wat die blokken kosten, maar ik heb eens op zitten letten en de middelste spot is vaak op alle zenders steeds dezelfde.

Mogelijk is dat dan gewoon één lange spot van twee bedrijven die de kosten delen? Het is maar een wilde gok. Zeker ook omdat de spotjes vaak kort zijn en ik wel eens heb gehoord dat er een minimale tijd aan reclames zit. Mogelijk betaal je ook nog een soort starttarief naast het tarief per seconde, die dan gedeeld kan worden.
U mist niks : de was is nog steeds witter dan wit met Dash :+
Vind de reacties wel grappig, wie kijkt er nog TV? Technisch is dit gewoon 'streamen', youtube (zonder adblocker) heeft al gewoon onskipbare reclames, niets houd alle streamdiensten tegen om dit tzt ook gewoon te doen. Prime heeft dit al een paar keer geflikt voor uitzendingen wat reclames te doen van andere programma's, natuurlijk hun eigen 'reclame', maar principe ligt gewoon op tafel.. ze kunnen het allemaal.

Toegegeven, het gros van TV kijkers zijn al weggejaagd door het matige aanbod van TV-inhoud, de steeds toenmenende hoeveelheid en frequentie van reclames, dus relatief zullen ze er al niet veel meer hebben, maar blijft jammer dat dit gewoon stap 2 is.
niets houd alle streamdiensten tegen om dit tzt ook gewoon te doen.
Ik heb nog nooit een reclame gezien op Netflix dus waar baseer je dit op? Zelfs mijn ouders van 50+ zijn de reclames zo zat dat ze nu geen TV meer kijken. Ze zetten liever een serie op op netflix.
Een faillissement houdt Netflix tegen om dit te gaan doen, zodra die beginnen met niet skipbare reclame zeg ik gelijk op.
Zal meevallen. Als 10% hun abo opzegt maar ze draaien 20% meer winst dan zal het ze absoluut een rotzorg zijn dat jij weg bent.
Persoonlijk denk ik dat het wel meer dan 10% gaat kosten als ze beginnen met reclame's terwijl ik wat wil zien, als ze meer winst willen maken dan zie ik persoonlijk liever een wat hoger maandbedrag.
Hij en vele anderen. Het zeil is zo weer geheven hoor. :Y)
Lekker boeiend. Zet je het aan, mute, ga nog even naar de wc of pak een bak koffie, kom je terug, hey we kunnen reclameloos kijken. Prima geregeld toch?
En ze bepalen jouw pauzes, en precies voor een spannend moment.

Yup, they got you by the balls.
Nee je kan de reclameblokken doorspoelen staat in het artikel.
Dan moet dat spannende moment helemaal aan net begin van het programma komen, want hier gaat het om een minuut reclame voorafgaand aan het programma en daarna niet meer.
Voor mij werkt het gewoon niet. Dan vergeet ik 7 van de 10 keer verder te kijken. Ben uit mijn concentratie met een film of een film loopt veel te laat door (bv door de weeks) omdat er echt totaal wel 30-60 minuten reclame in zit.

TV aanbieders zetten zichzelf buiten spel door in de afgelopen jaren steeds meer reclame te verwerken, naast de stijgende kosten voor een abonnement en beperkingen bij een abonnement (denk aan de CAM kaarten en Ziggo)
Opnemen , kan je wél doorspoelen
Opnemen? daar doe ik niet aan ;)
Kabelboeren faseren zich gewoon zelf uit...
Ik vraag me ten zeerste af hoe lang televisie nog 'winstgevend' blijft. Mensen gaan steeds meer af van TV, dus ze moeten het óf steeds duurder maken (meer mensen gaan weg), óf nog meer reclames (of beide uiteraard).

Belachelijke dat je in NL ook bakken met geld moet betalen voor alleen de basiszenders en dan alsnog een kwartier reclame per uur krijgt.

Dat zou online betekenen dat je elke 2 minuten een 30 seconden reclame zou krijgen

[Reactie gewijzigd door Photonman op 29 september 2021 19:11]

Voor de NPO hoeft TV niet winstgevend te zijn, want de staat legt van jouw centjes wel bij. Commerciële omroepen als RTL zouden het best wel zwaar kunnen krijgen in de toekomst.

Reclame op de NPO gaan ze trouwens terugbrengen van max 10% naar max 5%
Rtl zet de meeste programma's op videoland en probeert op die manier inkomsten te genereren. Voor de cord cutters ook handig dat je de rtl zenders via videoland kunt kijken.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.



1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee