Epic Games neemt Fall Guys-ontwikkelaar Mediatonic over

Epic Games heeft de Tonic Games Group overgenomen, het moederbedrijf van onder meer Mediatonic. Mediatonic is de ontwikkelaar van Fall Guys: Ultimate Knockout. De ontwikkelaar zegt nu meer middelen te hebben om aan Fall Guys te kunnen werken.

Hoeveel Epic Games voor het Britse Tonic heeft betaald, wordt in het persbericht niet duidelijk. De bedrijven zeggen dat de gameplay van Fall Guys niet zal veranderen en dat Epic in het spel blijft investeren. In een faq geeft Mediatonic aan dat Fall Guys beschikbaar blijft op Steam en PlayStation-consoles. Ook komt het spel nog steeds naar Xbox-consoles en de Nintendo Switch.

In de faq meldt Mediatonic wel dat er bepaalde functies zijn van Epic-spellen Fortnite en Rocket League, die de ontwikkelaars graag in Fall Guys willen implementeren. De ontwikkelaars noemen accounts, cross-platform en groepsmodussen als voorbeeld. Vermoedelijk wordt het met de overname makkelijker om deze functies naar Fall Guys te kunnen brengen.

Mediatonic zegt al langer met Epic Games in gesprek te zijn. Het team van Mediatonic blijft als groep werken aan Fall Guys. Vooralsnog worden de ontwikkelaars dus nog niet samengevoegd met andere studio's van Epic Games.

Fall Guys kwam augustus 2020 voor het eerst uit voor PlayStation 4 en Windows. In het platform-spel moeten spelers met maximaal zestig andere spelers levels zien te voltooien. In sommige levels moeten ze samenwerken. Ieder level vallen er spelers af, tot er een winnaar is. Tweakers schreef vorig jaar een review van Fall Guys.

Door Hayte Hugo

Redacteur

02-03-2021 • 19:40

68 Linkedin

Lees meer

Reacties (68)

68
65
30
0
0
24
Wijzig sortering
Ze hadden een maand of 5 geleden al EAC toegevoegd, waardoor het voor Linux gebruikers al vrijwel niet te spelen was, als ik het goed heb begrepen.
Nu dat het overgenomen is door Epic Games zal er uberhaupt nooit een werkende linux-versie komen. Zonde.
Het is voor bedrijven ook totaal niet aantrekken om linux te gaan ondersteunen. Voor een praktisch niet bestaande gamermarkt die linux gebruikt ...

Ik zou het ook enorm tof vinden, maar snap waarom ze het niet/amper doen.
Kip en ei verhaal dus. Doordat er weinig games op Linux zijn hebben weinig gamers interesse in het platform.

[Reactie gewijzigd door Ulas op 2 maart 2021 20:47]

Ik denk dat het niet zo simpel is.
Linux als desktop platform gebruiken voor een doorsnee gebruiker is simpelwel niet mogelijk momenteel.

Dan zouden ze al gelijk zelf moeten kunnen linux installeren op hardware die het als al niet altijd direct out of the box gaat ondersteunen?

En ik denk nu ook niet dat ze morgen linux desktop/laptops gaan verkopen in de mediamarkt of de carrefour.
Dat is prima mogelijk, linux is een prima desktop systeem, de tijd dat je overal een terminal moest gebruiken is wel voorbij.
Indien fabrikanten het zouden voor installeren / configureren. Ja eventueel wel. Dan zie ik sommigen wel ubuntu of iets dergelijks gebruiken.

Maar ik hoor de volgende vraag al komen, waar is mijn word/outlook/excel ... en dan toon je ze de alternatieven en oh, die powerpoints/words/excel die ze via mail krijgen werken maar half of zien er verschikkelijk uit in libreoffice.

De standaarden die op windows / macOS werken zijn te hard ingebakken in de huidige generatie. Ikzelf gebruik enkel google sheets/docs/ ... en die werken prima. Behalve als ik deze moet gebruiken om bestaande office documenten te gaan printen of iets dergelijks dan trek ik zelf mijn haar uit en boot ik toch in windows ...
De standaarden die op windows / macOS werken zijn te hard ingebakken in de huidige generatie.
Gelukkig zijn er nieuwe generaties onderweg.
Voor de huidige generatie is het lastig, als je er niet voor open staat, maar er liggen zoveel kansen voor in de toekomst.
Linux is al meer dan voldoende voor regulier desktopgebruik. Ik zie veel mensen Linux proberen, en er fan van zijn in mijn (niet ICT-er) omgeving. De reden dat iedereen terug gaat is het gebrek aan software aanbod. En daarbij denk ik specifiek aan office en games.

Maar daar maak ik mij ook schuldig aan, omdat er niet genoeg (betalende) gebruikers zijn op Linux om een port van bepaalde software rendabel te maken.
oftewel, kip / ei qua software.
En dus weer: Is er geen enkele aanleiding voor developers om het ei te zijn.

Het ei was eerst in deze analogie
Dan snap je het gezegde niet als je dat denkt. De kern ervan is dat men niet wist wat er eerst kwam en dat het een niet kan bestaan zonder het ander en andersom.

Dat we nu kunnen bedenken dat het ei er het eerst was doet het gezegde teniet. Dat moet je er dus niet bij gaan halen.
Inderdaad. Bovendien draait Steam ook prima op ChromeOS waar je ook Linux-programma's kunt installeren en dus ook Steam, en Chromebooks waren vorig jaar de best verkopende laptops volgens alle statistieken en verkoopcijfers.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 3 maart 2021 11:48]

Dat is prima mogelijk, linux is een prima desktop systeem, de tijd dat je overal een terminal moest gebruiken is wel voorbij.
Toch viel me dat laatst erg tegen. Om Youtube filmpjes af te spelen moest ik na de installatie met het handje ubuntu-restricted-extras installeren via apt. Moet je eerst maar eens achterkomen en ook kunnen uitvoeren. Dat zie ik mijn familieleden toch echt niet doen.
Dat is wel heel extreem. "<0.1% of sales but >20% of auto reported crashes and support tickets".

Maar dat is ook mijn ervaring. Je installeerd steam, zonder issues, vervolgens installeer je een game die officiele support heeft, je start die op. knal zwart scherm. Heel uw systeem unresponsive, na het duiken in de log/crash files merk je dat je 4 libs mist, die ze niet automatisch geinstalleerd hebben en mag je die zelf gaan installeren via de terminal, maar wacht, er is meer. Je hebt 1 van die 4 libs al geinstalleerd maar het is een andere versie die conflicteert....

Dit zal een normale gebruiker nooit opgelost krijgen. En gebeuren nog veel te veel in dag dagelijkse zaken.

Zo zijn er dan wel snaps (voor regular application), maar die werken vaak veel trager en hebben slechte toegang tot uw file system. Zaken zoals draggen en droppen van files in uw msg applications werken dan niet ......
Hier valt wederom veel over te zeggen, en heeft voornamelijk te maken met een stigma die Linux is aangesmeerd. Tegenwoordig is alles stukken vloeiender en is die tweet reeks over een ontwikkelings-fase van 2012-2014 ook behoorlijk out of date (zelfs voor 2019).

Er zijn distro's welke al jaren en jaren prima werken en het is inderdaad niet super lang geleden dat Linux een (betere) ondersteuning kreeg voor hardware (GPU drivers voornamelijk). Sinds Proton is het alleen maar beter geworden en komen we steeds verder. Maar ja, als je dan om artificiële redenen wordt tegengewerkt houdt het snel op en zul je dit soort tweet reeksen behouden EN een stigma zoals jij hierboven beschrijft. En dat allemaal omdat je constant wordt tegen gewerkt.

In plaats daarvan zouden ontwikkelaars een optie kunnen inbouwen dat detecteert dat ze in een Proton/WINE omgeving draaien en zo automatic bug reports uit zetten, en als er dan iets ondervonden wordt de F7 knop een Bug Report knop maken. Het is maar een idee om zo niet "Hundreds of thousands of dollars" te hoeven investeren in een paar honderd aan verkopen.

[Reactie gewijzigd door Farcrada op 3 maart 2021 11:38]

Ik werk dagelijks met Linux. Nu gebruik ik geen Ubuntu of zijn kleine kind-distros.

Maar op Debian is mijn ervaring de afgelopen 10 jaar amper tot niet veranderd. Je loopt vandaag de dag nog steeds tegen die lib-hell van Linux aan (en de linux gebruikers maar het veel betere DLL systeem van Windows afvallen). Oh de maker van de package die helaas niet in de repos staat, heeft 1 of andere gare distro gebruikt om het op te ontwikkelen, waar lib-v2.0.1 beter bekend is als lib.v2-0-1. DPKG of MAKE die dat niet snappen. Oplossing is doorgaans makkelijk, even ln -s-en. Maar zie je dat een doorsnee internettende office gebruiker uitvoeren?

Ook iets simpels, Linux kan belachelijk slecht tegen random crashes. Half jaar geleden is bij een onverwachte reboot een compleet gemounte drive vercrippeld. En door EXT4's opzet is het echt kansloos om files proberen te recoveren uit de ruwe data. Zolang je geen data gaat schrijven naar die drive, kan je op NTFS 99% van je data terughalen.

Heel veel dingen zijn ook makkelijker geworden, ik merk dat meer software zich aan de /usr en /etc standaarden houd en niet meer hun kutconfig ergens random op het systeem droppen zonder enige indicatie waar ze het uberhaupt neergezet hebben. systemctl is een verademing. De verscheidene DE's werken wat smoother en zitten een stuk lekkerder in elkaar. Gamen doe ik niet op Linux, dus daar geen ervaring mee.

Ik blijf normale gebruikers lekker Windows of Apple aanraden, als er dan wat mis is, bellen ze Apple maar of chatten ze met MS. Als er bij linux wat mis gaat, kloppen ze bij mij aan :) En als er op Linux wat mis gaat, is het vaker wel dan niet ook goed mis.
volgens mij moet je nog een keer kijken naar de steam stats. nog minder dan 1% van steam gebruikers zit op linux, waardoor het een zeer onrendabele groep is om games voor te maken / te porten. daarom dat steam zelf een initiatief is gestart om games speelbaar te maken op linux. waarom? ik weet het ook niet. ze laten ook genoeg keren zien dat ze zelf ook geen heil meer zien in linux, en aan der andere kant werken ze er toch volop aan.

één ding is mij wel opgevallen. er is altijd iemand die zeurt 'linux dit, linux dat'.
daarom dat steam zelf een initiatief is gestart om games speelbaar te maken op linux. waarom? ik weet het ook niet.
Dat is heel simpel: Valve's grootste inkomstenbron is de verkoop van PC games. PC gaming wordt gedomineerd door Microsoft/Windows en dat maakt Valve daar behoorlijk afhankelijk van Microsoft. Stel dat morgen Microsoft met de aankondiging zou komen dat ze Windows nog meer gesloten maken dan het al is. Dat ze het sideloaden van programma's zou gaan blokkeren in toekomstige versies en je alleen nog maar apps uit hun eigen store (met hun eigen regels, kosten voor de dev, ect.) kan downloaden. Dan heeft Valve een groot probleem.

Als bedrijf wil je niet zo afhankelijk zijn van een ander bedrijf. Het scenario dat ik zojuist beschreef is natuurlijk wel een worst case scenario, maar het is maar een voorbeeld. Door de game-ervaring op een open platform te verbeteren en stimuleren raken ze minder afhankelijk. Stel er gebeurd zoiets als ik net beschreef, dan hebben ze al een heel sterk platform (Proton) klaarliggen om daar de klap wat mee op te kunnen vangen.
ze laten ook genoeg keren zien dat ze zelf ook geen heil meer zien in linux,
Ik kan mij niet herinneren dat Valve afgelopen jaren "Geen heil meer zag in Linux". Heb je misschien voorbeelden?
één ding is mij wel opgevallen. er is altijd iemand die zeurt 'linux dit, linux dat'.
Er zitten zeker veel enthousiastelingen in de Linux community die wat uitgesproken kunnen zijn en het veel van het nieuws in de digitale wereld. Maar @Otjenyn 's reactie lijkt mij hier geen zeuren, toch? Zijn reactie gaat niet verder dan het opmerken dat de toevoeging van EAC een aantal maanden terug de game al onspeelbaar maakte op Linux, dat deze overname van Epic er zeker niet bij zal helpen en ten slotte zegt hij dat hij dat zonde vindt.
de steam pc's die niet meer actief verkocht worden. ze runden op linux en ze werden in het begin goed geprezen maar je hoort daar nu helemaal niks meer van tenzij het is "herinnert iemand zich de steam pc's nog?"
Steammachines worden idd snel vergeten. Ik denk alleen niet dat dat zozeer een geval was van "Valve die geen heil meer zag in Linux". Steammachines zelf waren (begrijpelijk) geflopt, omdat ze helemaal niet aantrekkelijk waren voor de gemiddelde gebruiker. Fabrikanten kregen weinig eisen om het als een "Steam machine" te verkopen en het gamen op Linux was destijds nog lang niet zo ver ontwikkeld als dat het nu is.

Zo bestond Proton destijds nog niet waardoor het aanbod beperkt was en waren de meeste Steam Machines niet meer dan (soms behoorlijk) overpriced pre-builds. Dat is voor zowel de gemiddelde PC gamer, als de gemiddelde console gamer niet interessant. Er was geen echt voordeel ten opzichte van een zelfgebouwde Windows PC.

Dit zag Valve in, die vervolgens Steam Machines in de ijskast hebben gezet. Later zijn ze een compleet andere aanpak gaan proberen: de ontwikkeling van Proton en bijdragen aan gerelateerde projecten. Dit lijkt de vruchten af te werpen. Hoewel het marktaandeel van Linux gamers nog altijd relatief laag is, is het wel een stijgende lijn.
Het zou mij persoonlijk niets verbazen dat ze Steam Machines later weer een kans geven, wanneer ze genoeg vertrouwen hebben in Proton en goed nagedacht hebben over hoe een Steam Machine er uit moet zien/wat die moet kosten.
laat mij die stijgende lijn zijn en ik ben overtuigd. maar tot die tijd zag ik 2 jaar terug minder dan 1% linux spelers. 6 maanden terug minder dan 1% linux spelers. en als ik nu kijk, eigenlijk zelfs nog iets minder. ik kan me 0.85% herinneren, het is nu 0.81%.
Hier is een overzicht die de stijgende lijn weergeeft. Statistieken zullen altijd fluctueren, maar als je er een trendlijn doorheen tekent is er zeker een stijging te zien. Het is natuurlijk nog wel een laag marktaandeel en de groei gaat langzaam, maar de groei is er.
2 jaar terug
Overigens is het goed om het statement bovenaan de pagina op te merken. In 2017 en 2018 had Steam een bug waardoor Linux systemen niet goed in de statistieken werden meegenomen. (al twijfel ik er niet aan dat het marktaandeel toen ook onder de 1% was. Maar als je cijfers tegenkomt waarin je in die tijd een vreemde daling ziet; dat komt door die bug)
volgens mij moet je nog een keer kijken naar de steam stats. nog minder dan 1% van steam gebruikers zit op linux
Precies, amper games op Linux, geen gamers die Linux gebruiken. Geen gamers die Linux gebruiken, geen reden om games uit te brengen op Linux.

Kip / ei verhaal dus.
Ik heb ook Linux en het zou op zich fijn zijn als je de optie hebt om games daar te draaien mocht ik dat willen.

Maar eerlijk gezegd vind ik wel lekker met dual-boot, zodat die hele zwik launchers, videokaart control centers, meuk etc van tegenwoordig lekker afgezonderd van mijn werkomgeving draaien. Scheelt een hoop ruimen dat ze lekker op een ander OS kunnen rommelen.
En dan kijken we naar de mobiele markt en zien dat het veruit overgrote deel linux gebruikt en het tweede grootste deel bsd.

Misschien moet op linux desktop daar iets mee gedaan worden...
Het is geen kip ei probleem. Het is het probleem van 12 miljard verschillende configuraties, waarvan ze allemaal gaan klagen over vreemde crashes en andere glitches.

Dit voor een markt van minder dan 1% is geen enkele dev tijd waard.
Ja maar dat is dus iets wat ik niet begrijp. Een Borderlands (1&2) en Metro hadden ook hun werkende linux versies, de een meer ondersteund dan de ander. Toen kocht Epic de exclusiviteit. Voila geen linux meer toen Borderlands 3 uitkwam.
Psyonix met rocket league zelfde verhaal. Had werkende versies voor Mac en voor Linux, beide markten bijzonder klein maar het was er. Er is behalve wat UI totaal niks veranderd aan Rocket League, en hup ook die weg. Door Epic wordt linux gewoon in een hoek gedreven, terwijl de markt voor Linux enorm in trek is.
Het is voor bedrijven ook totaal niet aantrekken om linux te gaan ondersteunen.
Natuurlijk, natuurlijk...

* The Zep Man start Valheim weer eens op onder Linux, wat ook primair ontwikkeld is onder Linux.

[edit]
Zoals wel vaker begrijpen Tweakers niet een subtiele reactie. Laat mij wat explicieter zijn.

De enige manier om verandering te bewerkstelligen is om te veranderen. Ontwikkelaars van native Linux versies van spellen die mijn interesse hebben, krijgen mijn geld eerder wanneer ik een spel kies om te kopen, en die spellen zijn de enige waarvoor ik bereid ben om de volle prijs te betalen.

Een spel als Fall Guys zal ik zo nooit kopen.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 3 maart 2021 07:21]

Ik gebruik eigenlijk altijd Wine. Sommige games zouden het ook native op Linux goed moeten doen, maar dan blijkt dat ze het in Wine eigenlijk altijd beter doen. Ik snap het ook niet, maar het werkt.

De noodzaak voor bedrijven om Linux te ondersteunen is er eigenlijk niet als je via Linux vrij eenvoudig een oplossing kan bouwen.
Feral Interactive port spellen naar Mac/Linux/iOS/Android en verkoopt ze op hun eigen platform exclusief voor Linux en Mac. Dus blijkbaar is er wel een markt, maar die zal inderdaad niet groot zijn.
Niemand vroeg om ondersteuning. Zoiets als EAC toevoegen is prima maar EAC weigert per definitie mensen met een "afwijkend" systeem. Ze hebben er zelfs een speciale sub routine voor in hun programma en connectie; zet WireShark maar eens aan.

Wat (de meeste) Linux gebruikers willen is dat ze niet expres in de weg gaan zitten omdat "HET IS LINUX WHEEEEEEEEEEEEHHH :( ". In het begin van Apex Legends was het prima mogelijk het spel te spelen op Linux. Sterker nog, de meeste problemen met het spel verdwenen omdat je via Linux speelde (Dat zegt nogal wat; inmiddels wel opgelost - enfin.). Dit ging een tijdje goed, en toen ze eenmaal de headless versie van EAC hadden vervangen voor de "volledige" versie ging het ook nog goed. Het was pas toen ze vanaf hun servers zelf de toepassing hadden verwijdert of NULL-ed dat het niet meer werkte. Iedere patch daarna die een EAC "update" vereiste zorgde ervoor dat Linux gebruikers weer konden genieten voor een dag, welke afnam naar een uur of 3-4 mits men bijtijds was. Dit zal nu wel verleden tijd zijn, maar goed.

Het zet in kaart dat ze de boel aan het oplichten zijn als ze zeggen dat ondersteuning het niet waard is, dat willen we ook helemaal niet. We zijn zelf met zoiets als WINE gekomen en het enige wat we van jullie vragen is dat je niet onnodig in de weg gaat zitten *COUGH* DirectX 12 *COUGH*, maar allas. En de Gaming-sector is echt niet de enige die dit soort fratsen uithaalt.

Ze doen net alsof het op Windows ineens onmogelijk is om erdoorheen te komen; dat hun systemen ondoordringbaar zijn behalve als je ECHT ECHT goed bent, maar dingen als passthrough en gemodificeerde Windows installaties bestaan nou eenmaal en zijn super simpele dingen voor de beginnende cheat ontwikkelaars. Het weghalen van een platform omdat ze het niet leuk vinden is gewoon een drogreden. Ze zeggen en doen het voornamelijk omdat ze de realiteit niet onder ogen willen zien en iedereen het liefst een doek voor de ogen houden.

En laten we eerlijk zijn. Het pop-up venster van Battle-Eye zegt al een heleboel. Het gaat ze gewoon om die (meta) data. 8)7 :+
Linux support leek inderdaad te vervallen toen ze EAC toevoegden (kan me niet herinneren of er officieel support voor was), maar het was ook wel echt nodig. Iedere ronde zag je tenminste 1 persoon flyhacken enz. De fun was er toen wel heel snel af. Met EAC erbij zie je vrijwel nooit hackers meer.
De support was vanuit Valve via Proton, niet officieel vanuit de uitgever. Nu is dat op zich niet zo'n probleem want zo'n 2/3* van de hele Steam library is ook niet officieel ondersteund op Windows 10, maar bij nieuwe titels wil dat wel gezeik geven als ze opeens drastische wijzigingen maken.

Dit zie je ook in de statistieken: 3/4 van alle games op Steam werkt op Linux, maar wat betreft de competitieve games vallen er een paar af:
https://www.protondb.com/

* Disclaimer bij de 2/3 statement: We hebben het over officiële ondersteuning. Natuurlijk kun je C&C 3 aan de praat krijgen op Windows 10, maar niet officieel en niet zonder een super belangrijk beveiligingsding uit te schakelen. Doet ie het op Linux net zo goed.

[Reactie gewijzigd door Eonfge op 2 maart 2021 21:08]

EAC had ooit Linux-ondersteuning totdat Epic het overnam, meteen de nek omgedraaid. Net als bij Rocket League na de overname.
Ja, maar ik vind het toevoegen van EAC ook echt een absurde oplossing voor dit spel!

Ze maken een spel met extreem voorspelbaar speelgedrag met duidelijke limieten wat er wel en niet mogelijk kan zijn, dat zou je gewoon serversided moeten kunnen afvangen. Als een poppetje spontaan gaat vliegen snap ik echt niet hoe aan de server kant dit niet opgepakt word.
Zelfs minecraft kan serversided bewegingen controleren.

Het is te triest voor woorden dat we complete kernel level anti-cheats toevoegen aan clients omdat ze te lui zijn om server-sided checks te programmeren.

Onthoud, dit is geen shooter met pixel precicese timings voor waar iemand geraakt word, het is basically een walking-simulator.

[Reactie gewijzigd door smiba op 3 maart 2021 13:14]

Ach, we hebben de geniale review nog:
Fall Guys: Ultimate Knockout (Zero Punctuation)

Daar valt natuurlijk ook meer te zeggen over de onbetrouwbaarheid van Proton: Valve ondersteund Linux, maar de ondersteuning binnen de catalogus is aan verandering onderhevig. En waarschijnlijk zal Fall guys later dit jaar van Steam verdwijnen, dus dan is de discussie helemaal over. Zo was ook het geval met Rocket League toen Epic hun opkocht.

Ow, en deze was ook nog wel komisch:
https://www.youtube.com/watch?v=5lHiBkNoQh0

[Reactie gewijzigd door Eonfge op 2 maart 2021 20:50]

Als game ontwikkelaar kan ik je vertellen dat Linux support zinloos is, Mac ook trouwens, van verschillende titels waar ik aan gewerkt heb die multi platform waren.
De sales breakdown is:
minder dan 0.1 % verkoop op mac & linux, en 50+% issues, render bugs, platform en driver issues. en workarounds.

Als ontwikkelaar ben je dus een enorme hoeveelheid tijd kwijt aan het oplossen van problemen op een platform waar je niets aan hebt.
Doodzonde. De prijzen van cosmetics zijn zowat verdrievoudigd sinds Epic Rocket League heeft opgekocht.
Maar de game is nu wel gratis toch? Van dat geld wat je bespaard als je de game nog niet had kun je vast de nodige ingame items kopen.

Daarbij vindt ik de prijzen van ingame items tegenwoordig ronduit belachelijk en snap niet dat men deze nog aanschaffen. Het staat gewoon niet in verhouding wat je er voor krijgt. Vooral bij games met een grote community kunnen de prijzen gewoon naar paar cent, en dan verdienen ze er nog steeds miljoenen aan.
De game is nu gratis ja, maar daar ben ik als koper weinig mee. Ook vond ik de prijzen van cosmetics nog redelijk vóór Epic de ontwikkelaar opkocht. De prijzen zijn sindsdien verveelvoudigd. 😞
Het verschil hier vergeleken met Psyonix is dat ze aangeven dat het op Steam blijft. Maar ja, bedrijven beloven nogal veel tijdens zo'n acquisitie. Maar "accounts" klinkt al als "een epic account" en dat zal me niets verbazen als ze zeggen dat het niet meer mogelijk is om zonder te spelen vanaf een bepaalde datum. We zullen zien
Dit is echt zo'n 'market grab' voor geld en IP want Epic is weer voor 40% in handen van Tencent die zo'n beetje overal hun vingertjes in hebben.

Voor de originaliteit van games gaat dit echt moeilijk worden want bijna elke studio waar ik mee werk, begint al vroeg met hun ontwikkeling te sturen richting wat ze weten waar de grote publishers en investeerders van houden. }:O

Gelukkig zijn er nog flink wat startende studio's met originele gedachtes en lef (of onwetendheid), laten we hopen dat die de komende jaren nog wat leuks en onverwachts weten te brengen. _/-\o_
Epic doet weer Epic dingen. Can't beat them? Buy them.
En Valve koopt Campo Santo, Microsoft koopt Bethesda, EA koopt CodeMasters.
Ik snap die negativiteit tegen Epic Games niet zo goed? Ja, ze spelen smerige spelletjes, maar dat doet elke speler in deze markt.
Welke smerige spelletjes dan? Exclusives vind ik niet zo smerig. Dat hebben we al jaren.
Er is een verschil tussen exclusives produceren (Nintendo heeft Mario, Sony heeft Gran Turismo ect) en exclusives kopen (zak geld neerleggen zodat een bepaalde spel alleen bij jouw, eventueel tijdelijk te koop is)

En dat van een bedrijf die roept dat ze "het beste voor te hebben met de gaming markt en gamers"

Veel mensen zit de bovenstaande dwars, en vaak bedoelt men dat als ze "smerige zaakjes" bedoelen.

bovenstaande is niet mijn mening maar hoe veel mensen dat zien, mijn mening is wat anders betreffende dit allemaal

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 2 maart 2021 20:49]

Gebruikers bewust limiteren op een platform is niet smerig?
Epic is thans de eerste en de enige die zich bezighoudt met het exclusief maken van 3rd party games op pc. Het exclusief opkopen van crowdfunded games of games vlak voor de release weghalen van andere storefronts was ook ongezien op pc tot Epic er mee begon.
Behalve dan dat er letterlijk duizenden games exclusief op steam te krijgen zijn. Maar omdat het lang het enige platform was, wordt dat niet zo gezien.
Door marktdominantie konden game developers jarenlang nergens anders heen, dat is ook gedwongen exclusiviteit.
Klopt. Ik ben dan ook voorstander van MEER opties. Epic is er echter vooral op uit om de meest populaire games contractueel of via overname aan hun launcher te binden. Dat is heus geen verbetering, integendeel.
Cant beat them??
Fall guys??

Volgens mij past dit sentiment vooral bij Microsoft. Phil Spencer is met papa MS' creditcard op een shoppingspree gegaan, daar komt Epic niet eens bij in de buurt
En blijkbaar is de sweet 16 van Spencer nog niet klaar, want hij wil nog een grote Japanse studio.... fingers crossed dat het een lame ass studio is.

Ps: niet dat ik voorstander ben dat Epic alles koopt, maar Fall Guys vind ik persoonlijk een vrij brakke game. Maat dat terzijde

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 3 maart 2021 14:59]

"...dat Fall Guys beschikbaar blijft op Steam..."

Over een paar weken: vanwege onvoorziene compatibiliteitsproblemen is besloten de Steam-versie niet langer te ondersteunen. Spelers met een Steam-versie kunnen deze kosteloos omzetten naar een EGS-versie. O-)
Denk dat dat wel mee valt. Rocket League is ook nog gewoon beschikbaar op Steam voor mensen die 'm daar gekocht hebben en wordt netjes geupdate. Dat ze nieuwe spelers allemaal naar de EGS sturen is logisch, maar verwacht niet dat ze mensen die het spel toch al gekocht hebben daar toe zullen dwingen.
Voor RL is de epic game store account vereist. Ik heb geen EGS accout. toen ik onlangs het wou spelen, was het eerste scherm dat ik tegen kwam "bind aan bestaande EGS account of maak er een aan". Was niet optioneel, niet weg te klikken. Zelfs alt+f4 om het spel af te sluiten werkte niet, moest via taakbeheer.

Ze hoeven dus compatibiliteitsproblemen niet te introduceren. Zonder dat je al naar de EGS store geleid bent en een account aanmaakt, en di ebond, kan je het gewoon niet spelen.
Je kan prima een EGS account aanmaken via een website. Bij tig games uit de Steam store heb je nog third-party accounts nodig. Rockstar doet dat ook met hun games, en Ubisoft ook.
Rocket League krijgt nog gewoon updates op Steam. Je kan alleen het spel niet meer aanschaffen op Steam. Voor de bestaande gebruikers is er tot op heden niks gewijzigd.
zit je ook op dezelfde servers als de epic games spelers
Mediatonic veranderen in mediatonix dan maar
Ik hoop dat het free to play wordt net zoals soortgelijke games op epic games. Het pay to play werkt overduidelijk niet bij dit soort games (de hype duurde maar 1-2 weken)
Dat wordt weer een game vernaggelt door epic games. Net zoals rocket league
Reken maar dat er binnekort een dikke battle pass komt voor zowel fortnite,rocket league en fall guys.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee