Door Jurian Ubachs

Redacteur

Fall Guys Review

Simpel spel start flinke hype

04-09-2020 • 09:03

111 Linkedin

Simpel, vrolijk en grappig

Fall Guys: Ultimate Knockout

Met miljoenen verkopen op Steam en een recordbrekend aantal PS Plus-downloads op de PlayStation 4 is Fall Guys: Ultimate Knockout alvast een succes. Het gaat echter te ver om de game ook te kwalificeren als een van de betere games van dit jaar. De simpele opzet valt te prijzen: hij zorgt ervoor dat iedereen dit kan spelen en binnen een paar potjes kun je het al aardig onder de knie hebben. Daarbij begint op te vallen dat het wel degelijk om vaardigheid draait en dat spreekt voor de game. Het is alleen jammer dat de game relatief weinig content heeft te bieden. Al snel heb je alle minigames weleens voorbij zien komen. Bovendien speel je sommige minigames heel vaak en andere juist amper: de finalespellen speel je immers alleen als je de vijfde ronde bereikt, en dat is zeker niet eenvoudig. Dat maakt de aanschafprijs die aan het spel hangt wat aan de hoge kant.

Het credo ‘easy to learn, hard to master’ gebruiken ontwikkelaars maar al te graag als er over hun games wordt gesproken. Het is immers een teken van een goede game: zo laagdrempelig dat veel mensen mee kunnen spelen, maar ook met voldoende diepte zodat je je lang kunt blijven verbeteren en het vaardigheidsniveau van gamers uiteindelijk de doorslag geeft in wie er succesvol is. Er zijn dan ook veel games die voldoen aan de omschrijving, maar zelden was de instapdrempel zo laag als bij de game die de afgelopen weken niet van social media was weg te slaan. Fall Guys: Ultimate Knockout, te koop op Steam en in de PlayStation Store, was afgelopen maand gratis te downloaden voor PS Plus-leden. Dat heeft de populariteit van de game een flinke boost gegeven, maar ondertussen werd de game ook veelvuldig verkocht op Steam.

Simpel spel

Fall Guys: Ultimate Knockout is een ontzettend simpel spel. Jij bent een boonvormig personage dat samen met maximaal 59 andere boontjes in een spelshow is beland. Je werkt een aantal proeven af, waarbij steeds een deel van de spelers afvalt. Uiteindelijk kom je in een finale terecht waarbij één speler het felbegeerde kroontje wint. De spellen zijn kort en simpel en hebben als overeenkomst dat je veelvuldig op je plaat gaat. Inderdaad, de olijke poppetjes tuimelen wat af. Vaak heeft dat geen ander gevolg dan dat je vertraagd wordt en dus langzamer je doel bereikt. Het kan echter ook meteen einde oefening betekenen, afhankelijk van het spel. Om het allemaal nog wat koddiger te maken, kunnen de niet al te stabiel op hun benen staande boontjes ook nog springen en naar voren duiken. Spring je terwijl je een andere speler of een object raakt, dan tuimel je al snel over de grond. Fall Guys doet zijn naam wat dat betreft eer aan: dit is absoluut een game die draait om vallen en opstaan.

Dat geldt in letterlijke, maar zeker ook in figuurlijk zin. Hoewel het niet moeilijk is om mee te doen aan de spelletjes, is het lastig genoeg om de latere rondes te halen. De game blijkt in de praktijk een stuk lastiger dan hij in al zijn simpelheid oogt. Wie net begint te spelen, heeft wellicht het idee dat veel op toeval berust. Dat is in sommige spelen zo, maar bij het overgrote merendeel geeft vaardigheid toch echt de doorslag. Leren welke sprongen je wel en niet kunt maken, wat de snelste routes zijn over de stormbanen en wat de handigste tactieken zijn, kost tijd, maar maakt je een beter boontje. Na verloop van tijd zul je nauwelijks meer worden uitgeschakeld in de eerste twee rondes. Daarna wordt het spannender. De eerste twee schiftingen brengen het totaal aantal spelers terug van rond de zestig spelers naar respectievelijk veertig en dertig. In het derde en vierde spel wordt dus een hogere eis gesteld om verder te mogen.

Afhankelijk van je team

Wat je precies moet doen, hangt uiteraard van het spel af. Het meest eenvoudig zijn de stormbanen: bereik zo snel mogelijk de finish. Rechtsboven in beeld staat hoeveel spelers er door mogen naar de volgende ronde en hoeveel er al binnen zijn. Zeker als je een beetje in de middenmoot terechtkomt, kan dat leiden tot spannende momenten omdat je het net wel of net niet gaat halen. De stormbanen zijn er in verschillende vormen met verschillende obstakels. Naast de stormbanen zijn er nog tal van andere spellen, die soms ook aankomen op teamwork. Op dat moment worden de overgebleven spelers onderverdeeld in teams. Het is in die spellen zaak om te zorgen dat jouw team in elk geval niet als laatste eindigt, want alle spelers uit het verliezende team worden geëlimineerd. De teamspellen zijn leuk voor de afwisseling, maar ook een beetje raar. Fall Guys is een game waarin je zelf eerste moet worden, maar door je afhankelijk te maken van je teamgenoten neemt hij ook een deel van de controle bij je weg. Het kan dus zomaar gebeuren dat je wordt uitgeschakeld doordat je teammaatjes falen.

Het mooie van Fall Guys is wel dat dat totaal niet erg is. De potjes gaan snel voorbij en binnen de kortste keren sta je weer met (bijna) zestig boontjes aan de start voor een nieuw spel. Terwijl je dat doet, vergaar je ervaringspunten waarmee je nieuwe cosmetische items vrij speelt voor je boontje. Je kunt ook items kopen met punten die je in het spel hebt verdiend, of je kunt er echt geld tegenaan smijten. Er zijn geen items te koop die van jouw boontje een beter of sneller boontje maken, maar laten we eerlijk zijn: als je de kans hebt je boontje een hotdogpak aan te meten, laat je dat niet na. Naar onze smaak viel er genoeg gratis te krijgen, dus er lijkt geen grote noodzaak om al te veel te investeren in Fall Guys. Het is echter bekend dat het verkopen van cosmetische items een goed werkend verdienmodel is in gaming.

Twintig euro voelt als te veel

Dat laatste is trouwens nog wel interessant. Wij haalden Fall Guys gratis uit de PlayStation Store en vermaakten ons er af en toe best even mee. Fall Guys is geen game die je een hele dag door blijft spelen. Het is leuk voor even een paar potjes, maar niet veel meer dan dat. En dat is een probleempje, want wie de game voor de normale prijs moet kopen, betaalt daar twintig euro voor. Dat is best duur voor een toch behoorlijk simpel, niet al te veelzijdig spelletje. Zeker als je er niet zo heel goed in bent en de latere spellen niet vaak bereikt, kun je het aanbod na een paar keer spelen aardig dromen. Zo hebben wij een van ons favoriete spellen, waarbij de grond onder je vandaan verdwijnt en je zo lang mogelijk op de overgebleven tegels moet blijven lopen, eigenlijk maar heel weinig gespeeld. De reden: dat is een van de finalespellen, bedoeld om de uiteindelijke winnaar te bepalen. Je komt daar alleen als je al vier rondes overleefd hebt en dat lukt simpelweg niet elke keer. Een spelmodus waarbij spelers vrij zouden kunnen kiezen welke spelletjes ze doen, al was het maar voor spek en bonen in een oefenmodus of iets dergelijks, had Fall Guys wat meer cachet kunnen geven.

Nu dat extra cachet ontbreekt, hangt het prijskaartje als een molensteen om de nek van Fall Guys: Ultimate Knockout. Natuurlijk, voor veel mensen is twintig euro voor een game niet onoverkomelijk en Fall Guys is absoluut een fijn spel om erbij te hebben. Het is een vrolijk en kleurrijk geheel en de koddige boonpoppetjes werken af en toe op je lachspieren, terwijl de gameplay best voor wat leuke spanning zorgt. Bovendien kan iedereen het spelen en is het niet heel moeilijk al vrij snel met de middenmoot mee te kunnen. Het probleem is dus vooral dat de game niet voldoende te bieden heeft voor de twee tientjes die je ervoor neer moet leggen. Daarnaast kun je ook best wat vinden van een game die twintig euro kost, maar óók een verdienmodel met microtransacties voor cosmetische items bevat. Aan de andere geldt dat we dergelijke modellen ook in games terugzien die voor zestig euro in de winkels liggen. Het is dan ook zeker niet het einde van de wereld en het hoeft de pret die je hebt in Fall Guys absoluut niet te drukken. De game is leuk genoeg, zelfs als je amper pakjes hebt om uit te kiezen.

Switch?

Rest ons nog erop te wijzen dat Fall Guys dus alleen via Steam en op de PlayStation 4 is te spelen. Jammer, want met zijn vrolijke maar simpele look en plezier voor spelers van alle leeftijden lijkt de game uitermate geschikt om (ook) op de Nintendo Switch te draaien. Dat is helaas nog niet zo, al zou het succes dat de game nu beleeft wellicht een prima voedingsbodem kunnen zijn voor Mediatonic om toch ook versies voor andere platformen in elkaar te draaien.

Reacties (111)

111
109
49
9
0
49
Wijzig sortering
Het vermaak zit voor mij vooral in het met een paar vrienden spelen. De limiet van 4 mensen is dan eigenlijk een minpunt.

Door de magere content en het snel repetitief worden van de levels is het echter snel saai.

Het spel mag simpel ogen, maar updates en/of meer content zou heel erg wenselijk zijn.
Dat hoeft toch niet zo lang te duren mag ik hopen.

Oh, en anti-cheat middelen. De 'boontjes' die je soms over de map heen ziet vliegen is echt niet normaal, en zo simpel op te lossen.

Zal mij benieuwen of het spel overigens 2021 haalt kwa populariteit, paar weken terug nog een paar keer gespeeld, intussen hoor ik er nauwelijks nog iemand over.

[Reactie gewijzigd door BLACKfm op 4 september 2020 09:17]

Season 2 is vorige week aangekondigd, hier vind je een sneak peak: https://www.youtube.com/watch?v=0IrOC-UtBQ8

De ontwikkelaar wil elk seizoen nieuwe content uitbrengen, als in nieuwe levels, costumes etc.
Is het ook niet zo dat het nu zo populair is omdat het gratis beschikbaar is op PS Plus. Vraag me af hoe lang dit blijft als dit niet meer zo is.
Gratis helpt altijd, maar die 20 euro op steam is eigenlijk belachelijk. Door de hype gaat men het toch kopen, want je wilt het streamen of met je vrienden spelen.

Dat is in ieder geval de manier waarop ik het heb aangeschaft. Ik wil nog niet zeggen dat ik mij bekocht voel, maar achteraf gezien is het zonde van mijn geld geweest.

De uitgever/ontwikkelaar verdient er prima aan, maar daar zie ik nog weinig voor terug. Een simpele mapeditor moet bij wijze van spreken met een dag een map er uit kunnen poepen.
Het spel is nu een maandje uit, maar als ze niet snel wat vernieuwing brengen is het gauw gedaan verwacht ik.
Je kunt een beetje zien aan de grafiek bij steamcharts dat het een behoorlijke hype game is.
Er zit een behoorlijke daling aan te komen, dus kwa replayability zit er niet in zoals vele mensen hier ook op reageren.

https://steamcharts.com/app/1097150
Sorry, hoe kan ik aan de grafiek zien dat het een hype game is?
Voor een meetperiode van een maand, waarbij de piek eind augustus lag, is er intussen toch wel een daling te zien.

Dat kan komen omdat mensen weer aan het werk moeten/naar school gaan, maar een daling is zichtbaar.
In de avonduren kun je nog steeds spelen en dat wordt blijkbaar steeds minder gedaan.
Maar is dat niet gewoon een normaal patroon. In het begin koopt iedereen het en speelt iedereen het en na een maand is simpelweg een bepaald percentage van de initiele spelers weg omdat die het als impuls kochten...

Ik kan me niet voorstellen dat er 1 spel is waar niemand na een maand niet moe van wordt, ook met WoW etc gok ik dat je dit soort praktijken ziet bij release nieuwe adventures etc.
Ik speel het al sinds de eerste dag. Uiteindelijk na een paar dagen was ik er inderdaad klaar mee. Het verveeld snel en was mijn 20 euro dan ook niet waard. Het is ook onzin om deze game te gaan vergelijken met fortnite.
Ja dit ding komt echt niet in de buurt van Fortnite, wat ik zelf ook maar weinig heb gespeeld.

Persoonlijk doet de look pijn aan mn ogen en vind ik de gameplay zo vlak als een pannenkoek.

Ik zou nog liever Mario Party spelen in een last man standing setup.
En dat is gameplaywisr voor Nintendo ook geen parel, maar iig veel diverser.

De meeste fun zit hem toch in
- de afvalrace.
- klooien (met vrienden)
Klopt helemaal. Ik heb het spel gekocht ondanks dat ik wist dat ik het snel saai zou vinden, en inderdaad, de eerste paar potjes zijn leuk maar het spel is zeer snel erg saai.

De review is helemaal on point. Deels kwam de saaiheid door gebruik aan andere game modus en van de paar maps zit je al heel snel dezelfde te spelen.

Hopelijk komt er snel een update waar elke speler een eigen naam kan hebben. Dan weet je ook dat als je met vrienden speelt, wie er nog in het spel zit zodat je kan spectaten.

Nu zat ik vaak genoeg op de vrienden te wachten in het beginscherm omdat ik dacht dat we er allemaal uit lagen.
Na het velen testen op Alpha was voor mij wel snel duidelijk dat nieuwe content erg twijfelachtig was. Vooral na het besluit van het weglaten van co-op...

Ben uiteindelijk wel blij dat ik er niet verder heb in geïnvesteerd als ik zie hoe laag drempelig de anti-cheat is...
Ik mis in de review dat het spel eigenlijk van bij de start blijkbaar al als opzet had om seizoensgewijs updates te brengen. Season 2 is ondertussen al aangekondigd en verschijnt in oktober.

Nieuwe mini-games lijkt me evident voor een nieuw seizoen, maar het valt nog altijd af te wachten of het spel er een langere houdbaarheidsdatum door zal krijgen. Het wordt soms vergeleken met Rocket League dat ook vanaf dag 1 gratis was op PS Plus, en mede daaraan zijn populariteit te danken had.

Op dit moment is overigens de geluksfactor nog te hoog. In de team-minigames ben je gewoon enorm afhankelijk van hoe de rest presteert. In gate crash moet je gewoon geluk hebben dat je de juiste deur kiest (of beter, wat doelbewust achterop liggen zodat je de anderen het werk laat doen).
Ik vind die geluksfactor juist wel verfrissend. Is eens wat anders dan tegen mensen te spelen die zoveel tijd en studie in een bepaalde game gooien waardoor je nooit echt een potje kan winnen.
Überhaupt is dat een reden waarom voor veel mensen dit een interessant spelletje is. Het is simpel, snel en je hoeft er nu uren in te grinden om toch een beetje mee te kunnen doen.
Juist en het is een beetje een throwback naar takeshi’s castle ;)

Simpel, deels geluk gebaseerd en korte games zijn juist de doorslag voor mij. Mijn leven is te druk om heer en meester te worden in een shooter. Ik wil gewoon zitten en een half uurtje plezier hebben en dat is gegarandeerd bij dit spel
Als het puur skillbased was geweest (bv de deurtjes, vallend fruit etc) was de lol er snel afgeweest.
Waarom denk je dat vrijwel elk spel een rng factor heeft?
Je kunt aan de deuren zien of ze kapot kunnen of niet, vertel natuurlijk niet hoe ;)
Niet alle deuren, alleen de laatste 3 rijen
niet meer, is er al uit gehaald.
Onzin, gisteravond zat het er nog in.
Samen met die aankondiging kwam ook een teaser naar buiten, waarin je ziet dat er nieuwe levels komen (medieval style).
Nou ik vindt het een goeie game de verveling slaat bij mij niet snel toe (meer dan 2000 uur in Warframe) ben wel wat repetitieve dingen gewend ook gezien dat na vanilla WoW tot WoD het zelfde werd tenminste voor mij anyway vindt het leuker dan menig ander battle royale hier wordt je tenminste niet ge-quick scoped door een bunny hopper (nog niet 😵) kwa cheaters tja als je moet cheaten om te winnen in deze game zou ik eens goed in de spiegel kijken.....
Eindelijk een mening waar ik me in kan vinden. Heb er al bijna twintig uur in zitten en dan is die aanschafprijs te rechtvaardigen. De euforie die ik voelde toen ik voor de eerste keer de kroon greep was een beloning op heel veel falen. De rng door deze team games is een gewaardeerd element. De nieuw aangekondigde season 2 content beloofd veel goed. En de cosmetische items die je kan kopen zijn zeer goed verdeeld. Je voelt je trots als je eindelijk in een epic kleurtje of patroon rond loopt. Het is niet ieders game maar zeker niet een hype game die te duur zou zijn
Ik heb erover getwijfeld om het spel te kopen maar toch besloten het niet te doen, mede omdat ze Family Sharing uitgeschakeld hebben, als ik het spel ook door mijn neefje kon laten spelen was het misschien de moeite waard om het te kopen.

Waarschijnlijk komt dit spel ooit wel in een Humble Bundle, misschien dat ik hem dan koop.
Ze hebben Family Sharing uitgezet omdat er hordes valsspelers waren die, nadat hun account geband werd, gewoon middels Family Sharing de game shareden naar een nieuw account en vrolijk verder gingen met valsspelen.

Ik zou dus aannemen dat, als dat valsspeelprobleem opgelost is, Family Sharing weer terug komt.
Klopt, dat is inderdaad de reden die ze opgaven. Het is jammer want het is wel de makkelijkste en slechtste oplossing die ze konden kiezen. Ipv. gebruik te maken van VAC (waarmee het probleem in 1 klap opgelost zou zijn) kiezen ze hier maar voor.
Niet flauw bedoeld hoor, maar dat is ook niet helemaal de bedoeling van Family Sharing toch?
Waarom niet? Family Sharing is toch delen met je familie en zijn neefje hoort daar (volgens mij :-) ) daar toch echt wel bij.
Ik denk eerder dat family op 'gezin' slaat. Maar in het Engels hebben ze daar geen 2 benamingen voor volgens mij
Anoniem: 134660
@Boy4 september 2020 10:31
Dat hebben ze wel. Family slaat op gezin. Relatives op familieleden. Kingeling heeft dus gelijk.
Niet helemaal, kijk in de voorwaarden van Steam. Nergens staat dat je in hetzelfde huis moet wonen of dat je zelfs bloedverwant moet zijn. Sterker nog ze hebben het ook over "friends" en "guests".

Je mag je games gewoon delen met vrienden en familie die niet in jouw huis wonen. Tot maximaal 10 personen.
Als we echt specifiek willen zijn, gebruiken we "extended family", maar als we Thanksgiving vieren met de nonkels en de neefjes dan zeggen we ook gewoon "family" hoor.
Daar moeten wij ons voordeel uit halen dan toch? Had een betere vertaler ingehuurd :P
Niet helemaal... het is voor binnen hetzelfde huishouden, voor de broertjes en zusjes. In het Nederlands kennen we nog het onderscheid met 'gezin' en 'familie'... in het Engels niet. Het is dus niet de bedoeling dat dit ook voor "family" buiten de deur is...
Neen, lees de pagina die ik gelinkt heb van Steam maar even door. Je mag het zelfs delen met vrienden.

De term household komt er niet eens in voor...

https://store.steampowere...n/familysharing?l=english
https://support.steampowe...ef=3784-QLBM-5731&l=dutch

Nergens staat dat de mensen in hetzelfde huis moeten wonen of zelfs dat je bloedverwanten moet zijn. Family AND guests.

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 4 september 2020 10:21]

Can I share my games with users that don't live with me?
While Family Sharing can work for users that are not accessing Steam from the same location, due to technical limitations, the feature may encounter issues that Steam is unable to provide support for.
Steam heeft er dus geen probleem mee, maar geeft ook geen volledige ondersteuning.
Household bestaat gewoon, maar klinkt natuurlijk niet zo catchy.
Household = huishouden... niet helemaal hetzelfde. Een studentenhuis is een huishouden, maar geen gezin.
De engelse taal heeft de prachtige uitdrukking "Nuclear Family" om het nederlandse woord "Gezin" aan te duiden ;)
Ik dacht dat het voor hetzelfde huishouden bedoeld was, maar I could be wrong natuurlijk.
Bij Steam staat dit onder Family Sharing:
Can region-restricted content be shared across regions?

No, any region restrictions will remain in place when lending or borrowing content.
Ik neem aan dat als ze dit erbij zetten ze er in ieder geval vanuit gaan dat je regio groter is dan alleen je woning, dus ze zijn zich in ieder geval bewust, en keuren niet af, dat je het deelt met familie in de buurt. Ik zie familie ook als gekozen familie overigens.
Ze hebben ook de volgende vraag in de FAQ opgenomen:
Can I share my games with users that don't live with me?
While Family Sharing can work for users that are not accessing Steam from the same location, due to technical limitations, the feature may encounter issues that Steam is unable to provide support for.
Duidelijk dus, je mag gewoon sharen met vrienden en familie die niet in hetzelfde huis wonen. Of het altijd even goed werkt, dat is een tweede.
Het gaat om Family als in: gezin. Maar dat wist je uiteraard zelf ook wel.
Family Sharing is daar juist voor bedoeld, vandaar dat het Family Sharing heet. Delen met je familie (sterker nog, van Steam mag je ook met vrienden delen).

Mijn neefje speelt vaak mijn spellen wanneer ik niet aan het spelen ben. Dat is bij uitstek waar het systeem voor bedoeld is.

https://store.steampowered.com/promotion/familysharing

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 4 september 2020 09:25]

Ik moet hier toch eens naar kijken denk ik, ik merk nu dat ik compleet de context van dit family sharing mis.

Om 1 of andere reden dacht ik dat je gewoon "rechtermuisknop, share game" ofzo kon doen als dit toegestaan werd. Maar er komt wat meer bij kijken.
Je moet iemands account toevoegen en daarna zijn of haar PC machtigen. Het is even wat werk maar het werkt daarna prima.
Family betekent gezin. In Nederland hebben we 2 benamingen maar de vertaling is gezin.
Het maakt niet uit wat het betekent, het gaat erom wat er in de regels staat. Lees de link die ik erbij gezet heb maar eens door.

Tevens heeft het woord family in het Engels ook gewoon meerdere betekenissen: https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/family

family
noun
us
/ˈfæm·ə·li, ˈfæm·li/
family noun (PARENTS AND CHILDREN)
[ C/U ]
a social group of parents, children, and sometimes grandparents, uncles, aunts, and others who are related:
[ C ] Her family moved here when she was eleven.
[ U ] Many people cope with the demands of both career and family.
[ C ] She wants to get married and have a family (= have children).

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 4 september 2020 12:16]

Precies.
Mijn Xbox account staat nog steeds op de Xbox van mijn ex(kan gewoon goed met haar omgaan) en zij kan gewoon genieten van mijn game library en ook gold functies.

[Reactie gewijzigd door Jeroenzer op 4 september 2020 09:30]

Zowel Adam als Eva zijn van origine hebreeuwse namen en zijn over de hele wereld gemeengoed geworden door de verspreiding van het christendom.
dit is niet correct helaas

Adam is hebreeuws voor zowel aarde de kleur rood en mens

Eva is hebreeuws voor moeder van alle levenden

het feit dat wij de namen hebben over genomen maakt ze nog niet westers zoals je kunt zien

sorry for being pedantic :+
We zijn wel degelijk allemaal nazaten van één individu.
En dat zelfs, (in de tijd) verschillende keren achter elkaar.
Ik vond het zelf maar even leuk. Heb het via Steam gekocht dus een refund was nog mogelijk. Na een aantal potjes heb je al snel dat je steeds dezelfde minigames krijgt.
Idem dito!

Ik heb had het spel gekocht, een half uurtje gespeeld en werd vrijwel meteen weggespeeld door cheaters met speedhacks en ESP.
Refund aangevraagd en nog geen 8 uur later stond het al op mijn rekening.

Het is inderdaad een hype. kijk maar naar deze compilatie op Youtube van streamers die cheaters tegenkomen.
En het zijn er verbazingwekkend veel.

Persoonlijk vind ik het een gaaf spel en heel leuk om naar streams te kijken, het liefst zonder cheaters, maar het zelf nog eens spelen hoeft voor mij niet zo nodig.
Dat is toch vrijwel een simpele ''dobbelsteen'' gooien doordat je een random map krijgt.
Als je maar een handjevol potjes hebt gespeeld heb je net pech dat je een aantal keer dezelfde map krijgt.

Vandaar dat dit ook als een minpunt genoteerd word ontgaat mij want de beperkte mappen is ook al eens aangegeven.
Dat een tweetal mappen zijn ontworpen om maar een winnaar te kunnen bepalen tjah.

Tevens word er al redelijk wat gecheat op de PC versie waar je een aantal personen door de lucht ziet manoevreren.

[Reactie gewijzigd door Nostalgmus op 4 september 2020 09:33]

Ja het wordt snel repetitief want het zijn echt maar een paar levels. Geen snelle replay option dus dan moet je ook weer het hele level systeem door.

Ik vind het vooral prachtig om met wat vrienden te spelen maar in je eentje gaat het toch wel snel vervelen.

Heb het dagje in me eentje gespeeld en nu start ik het nog alleen maar op als een maatje meedoet gewoon puur om gezellig te praten onder het gamen ipv competitief.
Ik speel hem gratis via PS Plus. Erg leuk om af en toe aan te slingeren, maar ik vind de delay met springen erg frustrerend. Lijkt wel of ze het expres gedaan hebben om het wat moeilijker te maken.
Ik speel hem gratis via PS Plus. Erg leuk om af en toe aan te slingeren, maar ik vind de delay met springen erg frustrerend. Lijkt wel of ze het expres gedaan hebben om het wat moeilijker te maken.
Dit viel mij ook al op. Het is dat ie gratis is via PS Plus, want anders zou ik het nooit hebben gespeeld.
Eerste potjes dat ik speelde was ik kansloos.... elke keer tegen bijv. de verkeerde deur aan....
Haha dat is dan weer taktiek.. Even wachten tot degene voor je de deur wel of niet opent en dan weet je of je door kan rennen of niet.
Goed mogelijk, zo is mario ook moeilijker gemaakt met die vervelende "inertia".
Maar aan de andere kant, zou het spel leuker worden als het er niet in zit?
Geen idee.
Het is geen spel om lang achter elkaar te spelen, maar wel een een prima spelletje om af en toe tussendoor eens te doen. En dat is dan ook hoe ik het speel. Af en toe tussendoor. Het spelletje blijft leuk en elke weer speelt het toch weer anders. Heb je een goede route gevonden, is ie de volgende keer geblokkeerd door je rivalen. Maakt het spel wel echt leuk wat mij betreft.
Gratis via PS Plus gehad en na een half uur er weer afgegooid. Ik werd constant van de mappen afgetrokken (door medespelers), incosistente ragdolls, springen dat niet lekker werkt.

Het spel zal wel leuk zijn voor de pupillen onder ons, maar bij mij gaf de slechte gebouwde engine meer stress dan plezier. Mocht je hem voor 5 euro of minder vinden zou ik hem pas kopen.

[Reactie gewijzigd door Slavy op 4 september 2020 09:21]

Ik hoop dat je snapt dat je hem al gratis hebt... omdat je hem via de PS Plus in je bibliotheek hebt geplaatst... dus je hoeft hem niet eens meer voor 5 euro of minder te halen.

Dus wanneer seizoen 2 wellicht betere content heeft kun je hem weer opnieuw installeren. Hats!
Het is geïnspireerd door Takeshi Castle of Spel Zonder Grenzen. En ik heb PS+ dus ook ik ben 1 van de miljoenen download spelers. Ja, veel rondes (door dash, gate crash, seesaw, whirly gig, hit parade) zijn herhalend in het begin want ze beginnen altijd met een race. Dan komt er na twee races vaak een survival ronde (memoryspel of roll out) en een teamronde (egg scramble, rock & roll, team tail tag of de leukste vind ik fall ball) Daarna pas de finalerondes met fall mountain, hexagone, royal fumble vaak.

Persoonlijk lijkt het mij het leukste om een single-player modus te hebben waarmee je teamrondes kunt overslaan. Of je favoriete gameronde aankruizen en gematcht worden met anderen met dezelfde voorkeur. Zo vind ik alle teamsports (egg scramble, rock & roll, fallball, team tailtag) eigenlijk het leukste. En dingen als fruit chute en slime climb of tiptoe het irritantste. Waarom? Je loopt met teveel spelers elkaar gewoon in de weg. Je wordt geblokt in je eigen manier van spelen, geduwd in het slijm.

[Reactie gewijzigd door Joosie200 op 4 september 2020 09:26]

Prima review, ik vind het zelf ook een leuk spel maar die 20 euro is het niet echt waard. Teveel dezelfde start levels en te lange laadtijden. 10 euro had een betere prijs geweest.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee