Fall Guys is 7 miljoen keer verkocht op Steam en meest gedownloade PS Plus-game

Battleroyale-partygame Fall Guys is zeven miljoen keer verkocht op Steam. Het spel van ontwikkelaar Mediatonic doet het ook goed op PlayStation-consoles, volgens Sony is het de meest gedownloade game ooit via het PlayStation Plus-abonnement.

Sony noemt geen downloadaantallen, maar veel PlayStation Plus-abonnees hebben het spel gedownload, want volgens de consolebouwer is er niet eerder een game via het abonnement zo vaak gedownload. In mei had Sony's betaalde multiplayerdienst 41,5 miljoen abonnees. Fall Guys is in de maand augustus een van de games die gratis beschikbaar is voor PS Plus-abonnees.

Uitgever Devolver Digital maakt bekend dat de Steam-versie inmiddels zeven miljoen keer is verkocht. Een week na de release was het spel twee miljoen keer verkocht op het platform van Valve. Het spel staat op de vierde plek van meest gespeelde titels op Steam.

Fall Guys: Ultimate Knockout is een battleroyale-partygame waarin maximaal zestig spelers het tegen elkaar opnemen. Zij kruipen in de huid van kleurrijke poppetjes en moeten een parcours met hindernissen afleggen in een afvalrace. De game is vergelijkbaar met tv-shows als Wipeout en het Japanse Takeshi's Castle.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

27-08-2020 • 08:55

119 Linkedin

Reacties (119)

119
116
55
2
0
45
Wijzig sortering
Het is echt bizar hoe zon simpel spel toch zoveel aantrek heeft. Zo zie je maar weer, meer is niet altijd beter.
Het is de toegankelijkheid die aantrekkingskracht heeft. Het principe is bekend bij iedereen door tv-programma's als Wipe Out en Takeshi Castle. Battle Royale kennen de meeste inmiddels ook wel. Dus uitleg is eigenlijk niet nodig waardoor iedereen zo kan inspringen.
Ik blijf het grappig vinden dat iedereen het over battle royale heeft, terwijl het voor mijn gevoel allemaal single elimination/death free-for-all is :P

edit: battle royale is voor mij meer de PUBG/Fortnite, iedereen op dezelfde map en elkaar direct afknallen

[Reactie gewijzigd door Gropah op 27 augustus 2020 12:36]

Doet me denken aan Kung Fu Chaos op de Xbox.
Dat was echt een geniaal spel, als daar ooit een remake van komt..
Komt ook door veel exposure door bekende youtubers, pewdiepie, drdisrespect en zelfs Lando Norris heb ik het spel zien spelen.
Dat. Plus de marketing van deze game is gewoon van zo'n goede kwaliteit. Bekijk het Twitter account van de game maar eens. Ze spelen overal zo enorm slim op in. o.a. hoe ze volledig zijn ingegaan op TimTheTatman (bekende Twitch streamer).
offtopic: De Lando Norris Fall Guys stream genoot dan nog extra aandacht door de aanwezigheid van 2 gigantische wespen in zn kamer :D
PewDiePie en dr disrespect zijn alleen meegegaan op de hype die er al was. Twitch streamers als Lirik hebben de game weken voor release al goed bekend gemaakt tijdens de closed beta. Lirik was volgens mij ook de enige op een gegeven moment die overtuigd was van de game. Hierdoor volgden meerdere Twitch streamers. Na de release is dit alleen maar verder gaan rollen als een soort sneeuwbal en gingen ook kanalen als PewDiePie, timthetatman en dr disrespect ermee aan de haal waardoor het echt explodeerde. Zoals ook eerder vermeld. De community manager heeft z'n werk goed gedaan.
Een leuke stijl, flink alle bugs weggespoetst, makkelijk op te pakken en een relatief vriendelijk prijsje. Combineer dat met een beetje geluk en dan is success zeker wel mogelijk.
Niet geluk, gewoon een leuk spel maken.
Rocket League was net zo succesvol door de ps plus-zet die ze maakten.

Geluk? Misschien een beetje maar beide spellen waren gewoon leuk en uniek. En simpel.
Je hebt zeker wel wat geluk nodig. Het viel nog niet mee voor Playtonic om een publisher te vinden.
En voor Mediatonic :+ ?
Haha, je hebt natuurlijk gelijk.
Niet geluk, gewoon een leuk spel maken.
Probeer het eens zou ik zeggen. Geluk is zeker wel een factor.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 27 augustus 2020 09:32]

Jawel. Maar een slecht spel gaat het niet maken met alleen geluk.
Simpel spel...

60 miljoen dollar budget dacht ik?
Voor alle toekomstige game makers het is de zwaarste industrie binnen de IT: harder werken en minder betaald krijgen. Blood, Sweat and Pixels.
En toch blijven er indie-developers die net de jackpot vinden. Met 1000 man aan Red Dead Redemption 2 werken, dat lijkt me inderdaad verschrikkelijk.
Stardew Valley bijvoorbeeld.

Maar daarvoor heeft de maker zichzelf wel 4 jaar voor op moeten sluiten levend op het magere salaris van z'n vriendin. Dat ze nu beide multi-miljonair zijn is ze gegund.
Is opzich wel een leuk spel, maar party game kan je het niet echt noemen vind ik aangezien er geen lokale multiplayer modus inzit. Dat vind ik echt wel een gemis.
Dat is mogelijk wel iets waar ze in de toekomst naar gaan kijken.
“We’d love to have split screen but at some point during development we had to cut it in order to get the game finished in time! It’s a HUGE undertaking from so many disciplines and we decided it would be better not to spread ourselves too thin and make sure the game we delivered is up to par.

“That said, you never know what might come post launch! I’d certainly love to play split screen and it gets requested TONS by the community.”
https://www.reddit.com/r/..._ask_us_anything/fzumlxf/
Een party game hoeft toch niet perse lokaal gespeeld te worden, ik denk juist dat het hele "blijf thuis en social distancing" situatie die we nu hebben dit een ideale gelegenheid is om met je maten achter de console te kruipen.

Wij hebben iedere vrijdag avond er gewoon nog een leuk additioneel element aan toegevoegd, je starts de party en joined de game als groep, ( Webcams staan aan via de PC/Laptop (terwijl wij dan spelen op de PS4)). Iedere keer dat er een teamgenoot "eliminated" wordt drinken de over gebleven leden een shot/slok van de alcoholische versnapering. Af en toe haal je wat hapjes voor jezelf, en de gesprekken gaan echt over vanalles maar dat is het beste wat we ervan kunnen maken.
Klopt dit zijn nu juist met deze spellen om te gaan doen, misschien niet elke week maar met regelmaat.
Of sommige wel elke week ligt uiteraard aan, zo heb ik laatst Pummel Party gespeeld via steam met een paar ook vrij grappig(Weet niet of die ook op de console is).

Maar heb deze nu ook eens op de ps4 gezet had hem denk ik gemist, ziet er vrij grappig uit dus effe snel nog gratis geclaimd via plus :).
Pummel Party is zeker een aanrader. Mocht je naar andere spellen opzoek zijn kan je altijd kijken naar de verschillende Jackbox party packs, hierbij dient wel 1 iemand zijn scherm te delen via bijvoorbeeld discord, maar dit werkt wel erg goed.
Niet?? Dat vind ik persoonlijk ook wel raar.
Dubbel split screen, 4 spelers tegelijk zoals met Mario Kart enz was mijn eerste gedachte bij dit spel.
Nah, komt misschien nog zoals door NotSoSteady ook al gezegd is.
Het is 2020. Nieuwe tijden. Voor een partygame hoef je niet fysiek in 1 ruimte te zitten. We gamen al zo lang met voice chat dat we dat gewend zijn. Ik heb mijn vaste game maatjes nog nooit IRL gezien maar we hebben dikke lol altijd.

Ik hb net deze game ff aangeschaft en zal ze als het leuk genoeg is aansporen et ook te doen.
De potjes zijn kort genoeg om een pass-the-controller principe te doen, en dan elkaar opfokken of toejuichen voegt juist een extra dimensie toe aan de game.
Ik hoor bij de horde PS+ downloaders. Ik heb de game een uurtje gespeeld maar vind het echt geen r**t aan, ik had het mezelf kwalijk genomen als ik hem had gekocht.
Op Steam mag je 't dan gewoon gratis retouren, heeft Sony niet zoiets? Is dat niet wettelijk verplicht?
Dit spel heeft er voor gezorgd dat ik Sony en de PS waarschijnlijk binnenkort exit zijn:

Mijn zoontje heeft 20 euro betaald, maar hem wat niet duidelijk dat hij PS+ nodig heeft. Hij is 11 en kan prima lezen, maar kennelijk ergens gemist.... Ik kan nog wat beter lezen, en het was mij ook niet duidelijk. Dus behalve 20,- euro moet hij nu nog 8.99 per maand betalen, of 59,- voor een jaar. Zonder deze kosten is het gewoon 20,- weggegooid.

Refund aangevraagd, maar deze wordt geweigerd: het spel is al gedownload... (ja, hij moest het downloaden om er achter te komen dat het niet werkt...).

Bottomline PS+ komt er niet, Sony gaat eruit en waarschijnlijk wordt het een PC met Microsoft als platform
Dus omdat jullie over de geelgedrukte tekst "Betaald PlayStation Plus-abonnement vereist voor online multiplayer" heen lezen gaat de Playstation Marktplaats op?
Zoals je het schrijft klinkt het alsof het de schuld van Sony is..
wel bijzonder hoe snel gewoon geaccepteerd wordt dat er een toch wat asociaal verdienmodel geïntroduceerd wordt. Ik heb ook veel moeite met het ps+ systeem. Lekker maken voor een spel, verleiden tot aankoop en dan vervolgens nog een keer cashen. Lijkt me een gevalletje van onvoldoende nadruk leggen op de beperkingen. Ik heb ook wel eens eea gemist wat dat betreft.
Let wel, dit zijn bewuste vuile trucs van sony. Ze zullen echt niet van de daken schreeuwen dat je na aanschaf van een PS4 je leven lang moet bijbetalen om er echt gebruik van te kunnen maken. Op de PC kom je dit soort dingen niet zo gauw tegen, is opener en eerlijker.
Je kan Sony hier 1:1 vervangen door Microsoft met de Xbox, dus ik hoop niet als fanboy reactie gelezen te worden. Maar hoe kan je nou zeggen dat dit een vuile truc is? Ik snap hem serieus niet. Dit is toch common knowledge in 2020?

PC heeft nu eenmaal een heel ander verdienmodel. Met een PS4 doe je (ik) wel 10 jaar voor 400 euro. Per jaar 40 euro voor PsPlus is wel te vinden online, 800 euro kwijt in totaal. Als ik in 2010 een PC had gekocht voor 800 euro had ik nu alleen nog bij GOG mijn spellen kunnen kopen denk ik?
De PS4 is uit 2013, dus als je 'm direct bij de launch hebt gekocht dan is die nu zeven jaar oud. Mijn GTX 970 is uit 2014, die doet het nog prima. Tien jaar gaat die niet halen, maar zeven zou toch zomaar kunnen.
Dus omdat nieuwe games voor consoles op kunstmatig lage kwaliteit worden gehouden, maakt de PC onwaardig? Ik heb mijn PC van 8j oud uit noodzaak moeten vervangen (kortsluiting), maar anders had ik met een nieuwe GFX er nog wel een paar jaar mee gedaan.
Probeer dat maar eens met een console.
Ik kan niet terugvinden waar ik de PC onwaardig noem.
Dat is een non-argument, een PC uit 2010 moet ook "kunstmatig" de resolutie laag houden voor de huidige games.

En je zegt zelf
anders had ik met een nieuwe GFX er nog wel een paar jaar mee gedaan
Wat kost die nieuwe GFX dan? 100 euro? 200? Ik vermoed meer dat je met een nieuwe kaart met bijvoorbeeld ray-tracing in de buurt van een PS5 komt. Of ga je bij een upgrade voor het instapmodel?

Je negeert wat ik schreef, een PC uit 2010 voor 800 euro. Dat was in 2010 geen high-end PC die alle games op ultra kon spelen.

[Reactie gewijzigd door WaterFire op 28 augustus 2020 11:03]

Hoe bedoel je probeer dat meer eens met een console? Voor de prijs van een nieuwe kaart koop je een hele console. Of misschien wel 2 als je voor de nieuwste kaart gaat. Altijd hetzelfde gezeik van fanboys die een PC hebben en Console willen zwartmaken of andersom. PC heeft het voordeel van betere graphics en muis en keyboard, Console heeft gemak en prijs. Maak een keus of neem ze allebei en hou op met zwartmaken.

Trouwens als jouw PC 8 jaar oud is dan had je je graphics op dezelfde kunstmatige lage kwaliteit moeten zetten als de console. Kan je je punt misschien uitleggen? Het slaat als een tang op een varken.
Ik speel niet altijd de laatste games, dus enigszins mijn mening is enigszins biased.

Mag ik vragen waarom je zo'n agressieve toon aanslaat?
Mag ik vragen waarom je zo'n agressieve toon aanslaat?
Ik probeer fanboys van de aarde te decimeren.
Misschien lees ik je tekst niet goed of we kijken er geheel anders tegenaan. Voor mij is PS+ in eerste instantie een dienst die bij veel games online gaming mogelijk maakt (er zijn een aantal uitzonderingen waarbij je geen PS+ nodig hebt) en daarnaast krijg je als bonus elke maand wat gratis content. (ik moet toegeven dat dit vaak niet heel veel voorstelt)

Die 6 euro per maand is dus een dienst waarmee ik met mijn PS online kan gamen, er zijn hordes gamers die geen interesse hebben in online gaming en die houden dus 6 euro per maand in hun zak. Prima.
Zet dit weg tegen de relatief lage aanschafkosten van een console (op die kastjes wordt denk ik weinig verdiend) en onderaan de streep blijft er in mijn ogen dus een heel redelijk model over.
Let wel, dit zijn bewuste vuile trucs van sony. Ze zullen echt niet van de daken schreeuwen dat je na aanschaf van een PS4 je leven lang moet bijbetalen om er echt gebruik van te kunnen maken
Met deze zin ben ik het pertinent oneens, je kunt genoeg met je PS doen zonder gebruik te maken van PS+

[Reactie gewijzigd door Retawsuna op 28 augustus 2020 09:20]

Algemeen bekend dat je voor online games PS+ moet hebben. Dat is ook pas 7 jaar zo...
Het is algemeen bekend dat je voor online games ps plus moet hebben, net zoals op de xbox en nintendo ook betaald abbo dienst nodig heb.
Tevens staat er vrij duidelijk ik bekijk het nu zelfs via de playstation app op de mobiel, Betaald Playstation plus abbo vereist voor online multi player onder de download / koop knop in gele letters.
Sorry dat ik het zeg maar vrij intense reactie op 1 ding dat er 'mis' gaat. Het is je niet duidelijk en meteen moet de PS eruit, etc.
Nou, lekker dan. Je zoontje krijgt een game, is er superblij mee waarschijnlijk, maar papa snapt niet hoe een Playstation en PS+ werkt. Wil het oplossen met een refund? Lap gewoon die €59 voor een jaar man, krijgt ie ook elke maand 2 gratis games, WAARONDER FALL GUYS DEZE MAAND.

Je had dus voor €59 totaal; 1 jaar PS plus en Fall Guys gehad als je even je best had gedaan om wat onderzoek te doen.

Nu ben je €20 kwijt, je zoontje teleurgesteld en jij komt over als een dikke eikel.
Hier hetzelfde, erg verwarrend als er 19,99 en ernaast gratis staat. Denk je dat je zonder psplus het spel kunt spelen...niet dus. Zoonlief zijn 19,99 aan spaargeld opgegaan in lucht.
Wat heb je in godsnaam aan een PS4 als je geen PS+ neemt? Is tegenwoordig €59 per jaar al veel geld voor mensen? Krijgen ze ook nog elke maand twee GRATIS games. Deze maand dus zelfs Fall Guys gratis bij een PS+ abonnement.
Wat een rare reactie. Waarom zou je PS+ nodig hebben bij je PS4? Het lijkt me wel evident dat je voor Fall Guys PS+ moet hebben overigens, maar ik heb een hele tijd geleden mijn PS+ laten verlopen. Die twee mediocre games die je er per maand bij krijgt doen het 'm echt niet voor me. Als je geen MP speelt, wat hou je dan nog over, cloud backup?
Ik doel meer op ouders die specifiek een PS4 voor kinderen kopen. Het kan geen kwaad om je er even in te verdiepen. Kinderen vinden de games die gratis bij PS+ uitkomen vaak wel leuk en juist dan hebben ze dezelfde games als vriendjes en vriendinnetjes etc. Kunnen ze ook nog online spelen.

Wat is nu €59 op jaarbasis voor deze vorm van entertainment? Uit sommige reacties maak ik op dat het puur een principe kwestie is om geen PS+ te nemen, maar ik denk eerder dat men vooraf niet even onderzoekt wat er nodig is om optimaal gebruik te maken van deze console.

Ja, je kunt ook heel goed zonder, maar verwacht dan ook zo nu en dan wat gezeur van je koters :)
Bizar,

Ik ben sinds 2 jaar in het bezit van een PS4 en heb nog nooit PS+ nodig gehad. Ik geef toe ik koop enkel PS4 exclusives, hetgeen dan ook bijna allemaal single player games zijn (en neen ik heb geen behoefte in de online mogelijkheden van red dead redemption bv).
Nuance, ik moet er ook wel bijzeggen dat ik core multiplayer games wel op pc heb staan.
Dit is toch niet te geloven, iemand die een PS4 heeft zonder PS+. Bij PS+ krijg je elke maand krijg je 2 gratis games voor maar 60 euro per jaar. Als je het slim speelt kan je deze vaak in de aanbieding kopen voor 40-45 euro. Wat uitkomt op ~3,50 per maand. Op deze manier had je dit jaar alleen al de volledige Uncharted collectie gratis kunnen hebben, Call of Duty MW2 remastered campaign, Sims 4, de volledige Bioshock collection, Shadow of the Colossus, City Skylines, Dirt Rally 2, etc etc... En als cherry on top: Fallout Guys! Dan had je al bijna de helft van je abonnement eruit gehaald.

Hiermee kan je ook een jaar lang online gamen en iedereen die een PS4 heeft zou dondersgoed moeten weten dat je voor elke online game PS+ nodig hebt. Ik denk dan ook dat je zoontje het gekocht heeft in de hoop dat zijn vader dan toch onder de druk zou bezwijken om hem eindelijk een keer online te laten. Maar jullie zullen deze discussie vast al eens eerder gehad hebben.

Trouwens OS krijg je gratis bij Sony, Microsoft moet je voor betalen. Alles heeft voor en nadelen.
Ik wist niet dat je Fall Guys kon downloaden zonder PS+ abonnement.
Dacht dat dit enkel kon als je reeds PS+ had.

Maar blijkbaar wel te kopen zonder PS+ ?

[Reactie gewijzigd door tsjarlie op 28 augustus 2020 12:41]

Weet ik niet zeker, ik heb ooit gehoord dat het nog kan tot het moment dat je de game hebt gedownload.
Maar in dit geval sowieso niet relevant voor mij aangezien de game 'gratis' was voor PS+ leden.
Nee, software is wat moeilijker helaas. Het is nu zo dat zodra je de software hebt gedownload, je het niet meer mag retourneren. Waarschijnlijk is gelobby'd met de gedachte van "als het gedownload is, kan je het kopiëren".

PC launchers zoals Steam, Epic en Origin hebben wel een retourbeleid, maar dat hebben ze zelf verzonnen (volgensmij was Steam de eerste en heeft de rest zich aan de Steam-standaard gehouden).
Zolang consoles closed zijn, zullen console makers niet zo'n systeem hebben, want ze hebben in hun eigen omgeving een monopolie op de digitale downloads natuurlijk.

Uiteindelijk heeft de EU dus een steek laten vallen op retourbeleid van digitale content en bedrijven als Nintendo en Sony gaan voor maximale winst.
Dit is een groot gemis, beschikbaarheid na het verdwijnen van een aanbieder als Steam of Epic wordt ook een leuke voor de volgende generatie (of eerder :-D !). Ik weet niet door wie of waar er precies steken zijn laten vallen maar dit moet zo snel mogelijk opgelost worden.

Deze digitale winkelplatforms voor games en software zijn allemaal maar wat aan het doen, in mijn ogen is de behoefte aan regelgeving en consumentbeschermingen ultra hoog. Waarom kan ik bijvoorbeeld mijn steamgames niet doorverkopen? Die licentie is mijn bezit, waarom vertelt een of ander bedrijf mij wat ik daar wel en niet mee kan? In Nederland verkocht -> voldoen aan Nederlandse regels.

Ik vind niet eens dat de huidige aanbieders het zo slecht doen maar zonder echte regels wordt het vanzelf een zooitje.
Aangezien hij een PS+ downloader is, heeft hij hem gratis kunnen downloaden bij zijn abonnement. Dus dan gaat retour niet op.
Heb je het alleen online gespeeld met allemaal vreemde, of samen met een paar vrienden wat vast ook kan ?.
Denk dat het alleen wel snel gaat vervelen zelfde met mario kart, die blijf je ook niet alleen spelen dat gaat vervelen. dat is veel leuker om samen met vrienden / familie te doen.
Met alleen maar vreemden, zoals ik al zei heb ik het maar een uurtje gespeeld maar de game staat mij gewoon niet aan. (Rocket League vind ik bijvoorbeeld met vreemden en vrienden even leuk, totaal andere beleving maar het heeft allebei zijn charmes :) )
Mja enkele minigames zijn gewoon niks aan en ze herhaalden al erg snel. Dit game had moeten lanceren met veel meer levels. Nu haken mensen te vroeg af om de hype vast te houden
Dit is season 1. Er komt vast nog wel meer.
Vanavond wordt bij de Gamescom opening night een first look van season 2 al gegeven
Na aanschaf van dit type content via de PlayStation Store, heb je 14 dagen om restitutie aan te vragen. Als je al begonnen bent met het downloaden of streamen van de gekochte content kom je niet in aanmerking voor restitutie, tenzij de content niet werkt.


Dus is het echt alleen de oo doe toch maar niet omdat ik enkele minuten geleden het in een opwelling kocht...
Mijn ervaring is dat je dit dacht ik binnen 2 uur nog kunt doen.
Op Steam hebben ze onlangs Family Sharing uitgezet voor deze game omdat ze cheaters willen tegenhouden. Cheaters zouden na een ban gebruik maken van een ander Steam account en de game via Family Sharing spelen.

In plaats van een echte oplossing (fatsoenlijk anti cheat systeem of gewoon VAC) hebben ze voor de makkelijkste oplossing gekozen.
Anoniem: 1411436
@EnigmaNL27 augustus 2020 11:39
Ze zeggen een systeem te hebben maar dat werkt niet echt lekker.
Ik denk dat ik weet wat ze proberen maar, helaas.
Als je te snel bent wordt je gebanned dus nu wachten cheaters bij de finishlijn tot anderen er aan komen en plop! lol

Ik snap niet hoe het zo moeilijk is.
if (default.speed != this.speed);
ban(this);
Omdat je dan continue moet gaan kijken hoe snel iemand loopt en de context daarachter.

Vaak zat gehad dat je wordt gelanceerd als je met ze 40e door een deur probeert te springen. Of dat je wordt geraakt door een balk/bal.

Ook zal de verbinding niet altijd perfect zijn en zullen spelers een stukje teleporten.
De property "speed" op het speler object blijft hetzelfde ook al wordt je door het spel ergens heen geslingerd.
Bij cheaters is die property hoger/anders dan default.
Speedrunners daar gelaten (die vinden altijd wel een manier om snel(ler) door een level te komen. Maar een onmogelijke tijd halen (desnoods met onzichtbare checkpoints) is natuurlijk ook prima te doen.

Als cheaters/hackers te snel lopen, dan is dan toch heel makkelijk verholpen. Ze kunnen natuurlijk elke keer even wachten, maar ook die keren dat ze harder dan speed = 1.00 lopen voor een bepaalde duur (wellicht word je snelheid ook kort hoger als iemand tegen je aan bots) is snel gecontrolleerd.
Misschien loop je 0,25 seconden ietsjes sneller dan normaal als er iemand tegen je aan bots, of ga je 1 seconden sneller als je door een object geraakt wordt. Maar loop je 5 seconden lang met een speed = 1.10, dan is het duidelijk dat je cheat.
Omdat game-netwerkverkeer via UDP pakketten wordt verstuurd en niet alles aankomt. Om het vloeiend te houden doe je technieken zoals een Tom Tom dat doet zodra je door een tunnel rijdt: dan gaat deze aan de hand van je snelheid inschatten waar je ongeveer rijdt. Dat gebeurt ook met online games: je krijgt om de zoveel tijd de positie binnen van een client (als andere client maar ook als server) en soms moet daar tussen ge-"lerp"t worden. Dan krijg je ook een versnelling of tenminste een soort van warp. Offline zou dat werken, maar online zijn dat soort checks lang niet altijd zo precies uit te voeren.

Je zou natuurlijk wel kunnen berekenen aan de hand van de afstand en de max snelheid hoe snel het op zijn best zou kunnen zijn, maar het is dus iets ingewikkelder dan even wat snelheden vergelijken.
Als je te snel bent wordt je gebanned dus nu wachten cheaters bij de finishlijn tot anderen er aan komen en plop! lol

Ik snap niet hoe het zo moeilijk is.
if (default.speed != this.speed);
ban(this);
Misschien dat ik het niet helemaal snap hoor, maar hoe zou je kunnen cheaten op PS4 zonder aan de code te komen? Oftewel als je toch al bij de code kunt komen, dan kan je deze if-statement er ook wel uithalen...
Ik ben geen expert, maar heeft waarschijnlijk met verschil tussen serverside en clientside te maken. Jouw computer, client side, berekend bijvoorbeeld de bewegingen, het springen etc en stuurt deze informatie naar de server, waarmee de server calculaties maakt en de informatie naar ander spelers verstuurd. Als jij een hack gebruikt beinvloed deze meestal informatie aan de clientside. Als je dan de berekening die hierboven door Keirar genoemt word aan de serverside laat plaatstvinden, dan kan de hacker daar geen invloed op uitvoeren.
Ik ben wel eens benieuwd hoe de cijfers nog een maand later gaan zijn. Sinds release hebben zowel mijn kinderen als ikzelf dit vrij vaak gespeeld. Maar de replay value vermindert zienderogen want het is eigenlijk steeds hetzelfde en na een tijdje heb je het wel gezien eigenlijk. Misschien dan enkel nog goed voor een snel potje tussendoor, maar dat is het dan zowat. Ondertussen al bijna 2 weken dat niemand het hier nog speelt.

Ze gaan dus dringend wel nieuwe content moeten aanbrengen of het spel zal even snel uitdoven als dat het geboomd is.
Daar zal de ontwikkelaar niet wakker van liggen nadat ze er 7 miljoen hebben verkocht lijkt me ;).
Daarnaast is €20 natuurljik ook niet mega veel geld, als je hier 20 uur plezier uit haal lijkt me het een prima deal. Heb meer geld betaald voor games die ik minder gespeeld heb (Mafia 3 o.a.!)

(ps: heb Fall Guys zelf niet gespeeld)

[Reactie gewijzigd door Tortelli op 27 augustus 2020 09:08]

Klopt ik heb ook mafia 3 direct gekocht omdat ik deel 2 zo tof vond, de volle mep betaald en heb spel nooit uitgespeeld.
Ik kwam er wel door heen tot ik uiteindelijk eens een missies niet door kwam dacht ik, maar vond er vergeleken met 2 ook vrij weinig aan totaal geen leuke gevoel / zweer in de game.

Heb tijdje geleden op steam Pummel party voor 8 euro ofzo gekocht in aanbieding, en nu pas 1 keer wel gespeeld. maar veel leuker dan hele Mafia 3 voor 60 euro ofzo.
Toevallig, so far heb ik er pretty much 20 uur plezier uit gehaald, top deal!
Heerlijk spel, heb mij er tot nu toe prima mee vermaakt.

Het is een soort Takashi's castle /whipeout battle royal met 60 mensen.

De stijl, de poppetjes, de stemmetjes, je lacht je kapot.

Maar probeer maar eens daadwerkelijk een volledige game (5-6) rondes, te winnen, das niet makkelijk!
Zelfs mijn vrouw vindt het leuk! We hebben er samen de dikste lol mee. Maar het is inderdaad niet makkelijk. Gelukkig ben je heel snel weer met een nieuw spel bezig.
Awesome, dit lijkt me wel hilarisch op onze lan-party's. Lijkt lekker low level in te stappen en gaat vast beter met een pilsje er bij.
Heb het op de verschillende YouTube kanalen voorbij zien komen. Lijkt me wel leuk, maar vraag me af of het lang vast blijft houden.
Valt eerder in het Battle Royale genre dan het party game genre. Mede ook met wat er al aangehaald is door anderen.

Ze zullen wel dingen moeten blijven toevoegen om het leuk te houden. Anders verwaterd dit echt ontzettend snel.
Leuk spel maar in mijn ogen is het niet een spel dat je even zo een paar uur achter elkaar speelt maar gewoon eventjes tussendoor wanneer je wat tijd hebt anders gaat het snel vervelen.
Wel genoten op de PS4, maar zeker geen 20 euro waard. Tenzij ze split screen en local coop uit zullen brengen.
Een leuke game om af en toe even op te pakken vanwege de laagdrempeligheid, maar replay waarde en diepgag zit er totaal niet in.
Super dat hij bij PS+ zit maar voor mij heb ik er zeker wel voor €20 aan lol mee gehad.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee