GeForce NOW en Stadia maken Safari-webapps voor iOS-apparaten

Zowel Google als Nvidia zijn bezig met het ontwikkelen van webapp-versies van respectievelijk Stadia en GeForce NOW, waarmee het mogelijk is om via de Safari-browser de gamestreamingdiensten op iOS-apparaten te gebruiken. Daarmee komt Fortnite weer naar iOS.

De GeForce NOW-webapp is per direct te gebruiken als bètaversie, schrijft Nvidia. Gebruikers moeten via de Safari-browser op een iOS-apparaat navigeren naar play.geforcenow.com. Daarmee kunnen abonnees met een iPhone of iPad gebruikmaken van de streamingdienst. Muis-en-toetsenbordspellen kunnen niet via de webapp gespeeld worden, vanwege 'technische beperkingen'. Gebruikers dienen daarom een controller te gebruiken.

Nvidia zegt daarnaast met Epic Games te werken aan een Fortnite-versie met aanraakgevoelige besturing. De ontwikkeling hiervan is nog gaande, daarom is het spel nu niet via de webapp te spelen. Dit spel komt volgens Nvidia 'binnenkort' naar de webapp. Apple verwijderde Fortnite afgelopen augustus uit de App Store, nadat Epic een eigen betaalsysteem aan de iOS-game toevoegde. Inmiddels zijn de twee bedrijven verwikkeld in een rechtszaak over het mogelijke monopoliegedrag van Apple, dat in mei volgend jaar moet beginnen.

Waar de Safari-webapp van GeForce NOW nu door iedereen te gebruiken is, verwacht Google de Stadia-Safari-webapp pas in de komende weken publiekelijk te kunnen testen, bevestigt Stadia op Twitter. Verdere informatie geeft Google vooralsnog niet. Overigens lijkt Microsoft voor xCloud eveneens aan een soortgelijke webapp-implementatie te werken. Deze webapp zou begin volgend jaar via iOS beschikbaar moeten zijn.

GeForce NOW en Stadia zijn twee gamestreamingdiensten, waarbij abonnees al dan niet tegen betaling eerder aangeschafte games kunnen spelen. Bij de Nvidia-versie gaat het om eerder aangeschafte spellen bij bijvoorbeeld Steam of de Epic Games Store. Wie echter een Stadia-spel wil spelen, moet het spel via Stadia zelf aanschaffen.

Door Hayte Hugo

Redacteur

19-11-2020 • 19:52

71 Linkedin

Submitter: KlaasjeNL

Lees meer

Reacties (71)

Wijzig sortering
En werkt dat nou een beetje, dat Geforce Now? Heb een code ontvangen bij de GPU en ben benieuwd of ik er iets mee kan. Zo zou ik op een oude laptop CS willen spelen (nee, dat werkt niet op die laptop, zo oud).
Iemand ervaring die kan worden gedeeld?
Ik ga allesinds niet meer terug naar een PC bouwen/kopen om te gamen. GeForce now werkt gewoon te goed in mijn geval. 300mbps internet snelheid hier (LAN-kabel aangesloten op wifi-extender) en ik kan veel van de games die ik heb gewoon op mijn 10 jaar oude laptop spelen zonder haperingen. Ga binnenkort wel overstappen op Shadow zodat ik ook zware software kan draaien.

Zolang je geen competitive games speelt is het perfect!
Ik heb beide, een game PC en Stadia. Door het gezinsleven en werk steeds minder tijd om - echt- te gamen en betrap mezelf erop dat ik steeds naar Stadia grijp. Niks wachten op updates etc. Gewoon op de Stadia knop drukken, Chromecast gaat aan, gamen maar. Top. Latency is extreem laag, super voor de casual gamers :)
Als Stadia nu eens beschikbaar wordt op de Nvidia Shield dan zou ik het eens proberen. Ik heb al een Android device met controller dus waarom zou ik aparte Stadia hardware aanschaffen.
Kan je stadia nie sideloaden ?
Ja dat kan, doe dat nu ook met de mibox S. Stadia werkt goed met een Xbox controller gekoppeld aan de box.
Ook nog steeds niet officieel beschikbaar op Android TV. Zo raar hè 8)7
Nu heb ik een TV met Chromecast ingebouwd en er nog een extra Chromecast aan hangen 8)7
Als je android Tv hebt kun je de app gewoon sideloaden, zo had ik dit gedaan om gforce now te proberen.
Ja dat klopt, maar ik blijf het toch wel een beetje gek vinden dat een jaar na de release Stadia nog steeds niet officieel beschikbaar is op de plek waar het het meeste logisch is.
Ik hou niet van afhankelijkheid, hoe "handig" ook. Ik wil graag lokaal shit kunnen draaien, van console tot PC. Kan dan niet, dan haak ik af.
Met shadow kun je wel gewoon je eigen shit draaien dacht ik.
Ik draai lokaal “mijn shit” altijd op de wc. Lokale games op m’n pc. :P
Shit: games, muziek, films. :*
Nou dan is het dus niet voor jou. Je hoeft het niet te gebruiken.
Ik heb 9 maanden Shadow gehad, de versie met een Nvidia 1080 en had me ingeschreven op de versie met een Nvidia 2080 aan een lagere prijs. Helaas schoof de planning fors op, waarna ze wel de prijs verlaagden, maar nog steeds geen 2080 aanboden.

Met de Shadow was het tof nog eens nieuwere games te spelen! Ik heb altijd van FPS games gehouden, maar ik spendeer er slechts enkele uren per maand aan. Zo heb ik op 6 maand Battlefield uitgepseeld en Wolfenstein, niet de moeite voor een nieuwe PC dus.

Waarom ben ik gestopt?
 • Soms is een first person shooter niet speelbaar vanwege de load in het datacenter
 • Als ik wil spelen, wil ik onmiddelijk spelen. Maandelijks heb je dus wel last van Windows updates en dikwijls kwam de PC er niet meer door die avond
 • Na het installeren van een game, of een game update was de PC uren onbruikbaar. De boel ging gewoon niet meer vooruit, opnieuw een avond omzeep dus
 • Er is geen support
 • Laatste 3 maanden onbruikbaar vanwege load op het datacenter (lockdown)
Ik ga dus voor die enkele uren gamen een game PC kopen, met dank aan Shadow om mij terug warm te krijgen voor games.

[Reactie gewijzigd door poing op 20 november 2020 12:10]

Ik heb tijdens de zomer al even Shadow gehad en ben er ook mee gestopt toen door de redenen die jij net aanhaalt, ik had toen vooral veel lag. Ik dacht nu een nieuwe sprong te maken, mijn built is toch maar gepland voor januari, dus er is nog wel even tijd om het op te lossen (hoop ik)

Dat is wel het jammere, als het niet werkt stop je natuurlijk met het abonnement, maar als je terug wilt komen moet je weer meteen enkele maanden wachten :/
Maar kan je ook mods installeren?
Soms maak ik gebruik van de steam workshop en volgens mij is dat niet mogelijk op Geforce Now.
Ook het werkend krijgen van mods in World of Warcraft was niet meer mogelijk.
Het concept is mooi maar als je geen mods kan installeren zal ik toch wen PC blijven kopen.
Nee mods behoort (voorlopig) niet tot de mogelijkheden. Daarom is een concept als Shadow wel interessant, je krijgt in dat geval letterlijk een virtuele Windows pc waar je alles mee kan, van games met mods tot video editing.
Ik had ook een jaarpas gehad bij mijn nieuwe RTX GPU. Ik heb het nog niet voor elkaar gekregen om een spel via Geforce NOW te spelen... Ik zal het vd week nog eens proberen.
Ik heb de code ook bij de RTX3080 gekregen (volgens mij zijn we zowat die enigste in NL die die kaart heeft :+ ) Maar ik krijg Geforce dus ook niet aan de praat, heb VDSL 100mbps maar de app zegt dat mijn internet te langzaam is en daarom geen spel op kan starten Vond het wel een mooi idee voor de kids Maar helaas
Geen idee hoe dat op pc werkt, maar misschien kun je een Nvidia server uitkiezen? Op de Nvidia shield TV kan dat namelijk. Ping van 13ms gevonden door een andere server te selecteren. Met ethernet verbonden.
Ik heb hetzelfde probleem met Geforce Now. In mijn geval heb ik T-Mobile Thuis Glasvezel met 100mbps maar dat is ook te traag volgens de Nvidia test. Na een traceroute bleek dat het mis gaat bij de routering naar Nvidia. Zie ook deze topic:

https://community.t-mobil...el-bij-geforce-now-326611

Via 4G gaat het bijvoorbeeld wel weer goed (maar dat heeft weer een andere routering). Dus mijn vermoeden is MTU Path Discovery niet goed gaat. Maar vooralsnog niet gelukt om iemand van infra bij zowel Nvidia als T-Mobile zover te krijgen om dit te onderzoeken.
Als je via LAN of evt snelle Wi-Fi 5 kan internetten werkt het heel behoorlijk. Maar ik heb dan ook een snelle glasvezel lijn. Dat zal waarschijnlijk een behoorlijk verschil maken
Ik ben daarmee weer begonnen met games als Portal 2 te spelen op m’n Mac. Werkt prima. Wel gebruik ik de free tier waardoor ik maar 1 uur achtereenvolgens kan spelen. Daarna moet ik de game opnieuw starten, maar een onderbreking na een uur vind ik prima.
Werkt perfect mits een goede connectie, ik speel er soms The Division op, geen merkbare lag en 60fps/1080p. Daar heb je meteen het nadeel, dat het momenteel nog beperkt is tot 1080p. Je krijgt wel RTX indien je niet de gratis versie gebruikt.
Geforce Now werkt erg goed in mijn beleving. Het enige nadeel is dat als je zelf al games gekocht had via steam er een aantal zijn die niet via Geforce now te spelen zijn. Een aantal grote uitgevers (Bethesda bijv) laat dit niet toe. Tevens heb je altijd nog een beetje latency, dit is voornamlijk bij schooters goed te merken.
Vorige week Geforce NOW geprobeerd, ik dacht dat de games in het abbonement zitten maar dat was nie, en het werkt eigenlijk perfect. Ik had niet het idee dat ik over het internet een game aan het streamen was.

Waar ik me wel aan irriteerde was dat je geen controller vriendelijke versie van de game launcher(uplay, steam etc) krijgt.
Wat wil je zeggen?
Het is nog steeds tenenkrommend dat Apple de innovatie enorm afremt door simpele streaming-apps te blokkeren. Het is niet anders dan Netflix die een video naar je streamed, enkel dan voor het spelen van games. Als je Stadia gebruikt heb, zeker in Nederland, dan zie je meteen de enorme potentie. De latency is zeer acceptabel (ik als 30 plusser, merk het bijna niet :) ), de kwaliteit is uitmuntend (geen merkbare artefacts, mooie kleuren) en de ervaring is gewoon heel prettig.

Ik begrijp dat Apple zijn eigen verdienmodel wilt beschermen en mobile-gaming via de AppStore wilt stimuleren, maar dit is gewoon een hele prettige, goed werkende manier om AAA-games op je iDevices te spelen, zonder dat je batterij wordt leeggeslurpt en je iPhone onevenredig warm wordt. Ik ben ervan overtuigd dat het streamen van games over een aantal jaar eerder de regel is dan de uitzondering. Het kan toch niet zo zijn dat een bedrijf als Apple dit dan in de weg blijft staan om eigen economische belangen?

Jammer dat ze nu gedwongen worden om de browser te misbruiken. Ik kan me voorstellen dat dit verre van optimaal zal werken, maar iets is in dit geval beter dan niets.
De latency is zeer acceptabel (ik als 30 plusser, merk het bijna niet :) ), de kwaliteit is uitmuntend (geen merkbare artefacts, mooie kleuren) en de ervaring is gewoon heel prettig
Dan heb jij een andere stadia dannik gestest want ik vond het erg meh op een 150mbit glasvezel verbinding. Fuzzy beeld, artifacts, hogere input latency en afentoe gewoon drops.
Apart, hier op 100mbit werkt het altijd echt smooth. Nooit last van latency en artifacts. Bezoek is ook altijd verbaasd als ik na 10 min vertel dat ze naar een cloud console hebben gekeken :)

[Reactie gewijzigd door Katseviool op 19 november 2020 20:45]

Ik heb het vermoeden dat er een verschil is in kritisch kijken. Normaal game ik op 4K resolutie, 120hz en tegen de 120FPS dan ook. De beeldkwaliteit vind ik eerder tegen de PS4 pro aanliggen, je ziet gewoon compressie, het is net wat waziger, net wat minder responsive ook (iets wat reviewers bevestigd hebben). Van mij mag het sowieso weer keihard sterven, je games in een cloud opslaan op een platform wat morgen bij wijze van spreke kan verdwijnen vind ik sowieso geen goede ontwikkeling. Geforce now doet dat dan beter waarbij de games die jij er op installeerd licenties zijn die je al hebt.
Ik heb hier ook een Series X staan dus ik ben prima in staat om objectief een oordeel te vellen. En ja, het is (nog) geen next-gen met ray-tracing maar voor de casual gamer is het leuk en degelijk platform.

Er zijn gewoon te veel gekleurde negatieve meningen waar lui elkaar maar na echo’en op Reddit en YouTube.

Wbt het licentiemodel van Stadia, ik heb The Division 2 met NYC expension gekocht voor €17 en speel deze al maanden volledig gratis op Full HD. Prima deal al zeg ik het zelf :)

[Reactie gewijzigd door Katseviool op 19 november 2020 21:24]

1 game voor cheap maakt het nog geen goed platform natuurlijk,

Ik had zelf Stadia uitgeprobeerd toen het voor een maand of 2 gratis was (De 4K premium variant). Kreeg je Destiny 2 er gratis bij en er was even een free weekend met Mortal Kombat 11. Na 900 uur in D2 te hebben gehad op PC was de Stadia variant toch erg mager. MK11 was gewoon niet responsive. Ik vond het in ieder geval helemaal niks. Heb een jaar gratis GF experience, beetje hetzelfde verhaal.
Heb wel meer games maar ben groot fan van TD2 :)

Het platform is overigens ook meer de casual gamer is gemaakt en niet ter vervanging van een game-pc of hardware console. Die kwaliteit kan het zeker niet benaderen maar als je af en toe even casual wilt gamen dan is het een prima oplossing.

[Reactie gewijzigd door Katseviool op 19 november 2020 21:51]

Misschien dit even checken? Ik gebruik Stadia soms zelfs op 4G in de trein, werkt prima.
Nogmaals, top 1% verbinding in NL, verscheidene hardware, per kabel verbonden etc. Stadia heeft gedocumenteerde issues. Al die moeite om dat te ontkennen :o
Met stadia game ik met alles erop en eraan. 4K HDR surround.

Als je dat 'meh' vindt liggen je eisen inderdaad hoger dan die van een gemiddelde consument.

Wanneer je last hebt van latency en zelfs drops dan is er zeer zeker iets mis met je internet verbinding..de maximale doorvoersneleheid zegt niet veel.
150mbit, met 3ms ping tot aan de AMS-IX. Denk dat er maar weinig mensen een betere verbinding hebben. 150mbit up en down overigens. 4K zegt niks als de games door stadia niet op 4K gerendered worden en dat doet het dus meestal niet. Meeste wordt geupscaled.
Hoe kun je stellen dat je drops hebt maar wel een goede verbinding. In heb nooit drops op een fatsoenlijke verbinding. Misschien iets mis met je inten netwerk of doet je OS vreemd. Het kan de dienst niet zijn want dan zou iedereen er last van moeten hebben. Ik volg de stadia Reddit al een jaar, en dit soort klachten zijn altijd terug te herleiden aan een probleem bij de gebruiker of diens verbinding.

[Reactie gewijzigd door 12345j op 19 november 2020 22:29]

Mijn PC staat direct op de router met een 50cm kabel. Mijnv erbinding is prima, maar je bent afhankelijk van Google en zijn servers. Genoeg mensen beamen dit probleem ook. Daarom is Stadia nogsteeds bij de meeste reviewers niet als een aanrader bestempeld.
Dat is inmiddels dus al lang het verhaal niet meer.. De reviewers die opnieuw Stadia hebben reviewd zjn ineens stukken enthousiaster.

Dus als je nu nog steeds problemen hebt is het echt je verbinding.

Ik denk eerder dat het probleem wat jij hebt is dat je niet verder kan kijken dan je eigen use case voor gamen. Stadia is namelijk een geweldig platform voor de casual gamer.
Je maakt aannamens en ook recente reviewes beamen dat het nog neit perfect is. Mijn verbinding is prima en 1 van de betere (consistente die je in Nederland kan krijgen). Nederland heeft dan sowieso 1 van de meest uitmuntende internet infrastructuren in de wereld. Dus je kan er alleen maar vanuit gaan dat het in andere regios minder is.

Vind je dan ook nog eens kortzichtig betreft de geschiedenis van Google rondom eht cancellen van projecten die zij niet succesvol genoeg vinden. Koop je allemaal Stadia licenties, bestaat straks het platform niet eens meer. Tot nu toe is het geen succes gebleken en de playercount in hun grootste/populairste titels zoals Destiny 2 zijn heel erg, maar dan ook heel erg mager.
Vreemd genoeg heb ik eigenlijk nooit drops met Stadia. En als ze er wel waren was er iets mis met m'n netwerk.

Opnieuw je kijkt alleen naar je eigen manier van gamen. Dat maakt Stadia niet slecht.

Geloof me dit gaat gewoon een succes worden. Men riep hetzelfde over Android en Google home/Assistant.
Vreemd genoeg heb ik eigenlijk nooit drops met Stadia. En als ze er wel waren was er iets mis met m'n netwerk.

Opnieuw je kijkt alleen naar je eigen manier van gamen. Dat maakt Stadia niet slecht.
Jij maakt een aanname, alleen jij bekijkt het juist alleen vanuit jouw standpunt, dat jij geen problemen zou hebben zou in jouw ogen betekenen dat anderen dat ook niet hebben met de service. Iets wat oncorrect is want genoeg mensen hebben issues met de Stadia services. Jij gooit het meteen op verbindings problemen maar elfs met mijn uitmunten top 1% verbinding in NL loopt ik tegen issues aan. Denk dat de casual internet gebruiker in NL geen internet verbinding van deze klasse heeft en dan ook nog eens gebruik zal maken van wifi.

Het aanbdo van games is ook nogsteeds super mager, dus om nou te zeggen dat het een goed product zou zijn gaat wel erg ver.

Geloof me dit gaat gewoon een succes worden. Men riep hetzelfde over Android en Google home/Assistant.
[/quote]
Dat werd van veel meer Google dingen gezegd. Hun trackrecord zegt genoeg. Google is eigenlijk alleen echt succesvol op gebied van Search, data vergaring, ads,b2b services en Android (en deze kan je ook onder data vergaring gooien onderhand).

https://killedbygoogle.com/ < alle producten welke Google vrij vlot heeft stopgezet.
De output is dan wel opgeschaald naar 4k en misschien heb jij idd geen last van de latency. Hier op Tweakers zitten toch een hoop mensen die thuis meer firepower hebben staan dan de gpu van de machine die stadia je op afstand voorschotelt.
Ik begrijp dat dit zuur is. Honderden euro's uitgegeven aan die 'FirePower' en dan zien dat Stadia er ook gewoon gruwelijk goed uit ziet zonder dat je daarvoor lompe hardware in huis hoeft te halen.

Overigens wil ik niet zeggen dat Stadia beter is dan PC gamen. Want op de PC heb je gewoon veel meer games beschikbaar. Maar grafisch komt Stadia echt prima mee en zit het zeer zeker ver boven wat de gemiddelde gamer die ik ken tot zijn beschikking heeft (denk aan een Switch of een PS4).

Hier zie je dat Stadia prima zijn mannetje staat :
https://youtu.be/cWj-QE5LVHY

[Reactie gewijzigd door 12345j op 20 november 2020 00:24]

Mijn gpu is vrij bescheiden, maar het resultaat is alsnog beter dan stadia, omdat compressie toch de kwaliteit aantast en latency merkbaar blijft als je met een muis speelt
Er is geen merkbare latency wanneer je een fatsoenlijke verbinding hebt.

Hoe heb je stadia geprobeerd? En welk spel? Om tot deze conclusie te komen?

[Reactie gewijzigd door 12345j op 20 november 2020 13:29]

Ik begrijp dat dit zuur is. Honderden euro's uitgegeven aan die 'FirePower' en dan zien dat Stadia er ook gewoon gruwelijk goed uit ziet zonder dat je daarvoor lompe hardware in huis hoeft te halen.
Je doet net alsof mensen hiermee zouden zitten. Heb een systeem van tegen de 2000 euro (3080RTX etc) maar de ervaring kan Stadia niet eens bij in de buurt komen. Granted dit is een systeem wat de gemiddelde niet thuis heeft staan. Maar DF heeft al aangetoond dat een hoop stadia games qua settings onder dat van de Xbox one X vallen. Destiny 2 heeft bijvoorbeeld medium achtige settings, RDR2 heeft enorm veel input latency en komt pas in de buurt van de Xbox one X qua settings etc. Het is op papier een 5700XT achtige gaming PC stadia maar in de praktijk blijkt het toch net wat minder te zijn. Vaker dus PS4 pro/.Xbox One X achtige settings met in een aantal gevallen alleen een iets hogere frame rate. Nauwelijks native 4K. Lastig alleen om veel voorbeelden op te zoeken als er zo weinig populaire triple A titels aanwezig zijn, de voorbeelden die er dus zijn, zijn niet zo geweldig.

Maar om nou te doen dat Stadia prima mee komt met de PC? Hangt ervanaf in welke tier je rond kijkt. Ik zelf 32:9 aspect ratio 1440P (bijna 4K aantal pixels) op 120hz met HDR1000 ondersteuning. Ook komt het niet in de buurt van de nu zeer populaire 1440P 144hz setups waar veel PC gamers opzitten.
Om eerlijk te zijn heb ik deze problemen bij ubisoft games, vooral bij Wildlands en een klein beetje bij Division 2.

De rest van de games, vooral Destiny 2 draaien prima. Veel issues die je ziet bij stadia is dat je toch nog afhankelijk bent van een LAN verbinding of een CCU met LAN. Wifi is te instabiel naar mijn mening, vooral als je zoals mij in de stad woont en je 50 wifi routers in de buurt hebt die storen.

Om eerlijk te zijn is Stadia voor mij zelfs een test geweest voor het internet in mijn appartement. Draait het goed? Prima. Heb ik last van lag of slecht beeld dan is er iets mis met mijn verbinding. Je ziet dat 50% van de mensen die klagen over stadia het toch over wifi of via een slechte internetverbinding hebben getest. Je verbinding kan dan prima zijn voor youtube, playstation, netflix etc, maar als stadia op een 150 mbits niet smooth draait dan is de kans toch groot dat er ergens een stuk hardware (router, versterker, modem, etc) tussenzit die de verbinding verpest.

Om even terug te komen op geforce now:
Ik heb het getest toen het nog in beta was, prima service, iets meer input lag dan Stadia op het moment.

Psnow heb ik niet recent getest, maar wel tijdens beta fase. Input lag was echt ****. Ik heb het ook niet meer getest omdat er geen recente games op staan, vooral oudere games.

Ik heb Xcloud nog niet getest, maar hoor van veel mensen dat het prima werkt, maar zelfde probleem als Geforce now: iets meer input lag.

Luna: zelf niet getest, maar wel een review gekeken. Komt heel dicht bij Stadia maar nog net iets meer input lag. Ik verwacht dat Luna een grote concurrent gaat worden zodra deze op meer plekken released.

Geforce now heb ik twijfels over, gezien er een aantal games dan weer wel en dan weer niet mochten. Als Nvidia dit kan oplossen dan verwacht ik dat de dienst alleen maar beter zal worden.

Psnow is gewoon niet voor mij, maar waarschijnlijk wel interessant voor heel veel anderen die graag een gigantische game library willen van oudere games.

Stadia is op het moment mijn favoriet, mits ze in 2021 nieuwe hardware toevoegen. Een gigantisch gebrek van stadia is ook het aantal landen waar het te spelen is. Er zijn zoveel mensen in landen als Egypte of India of andere landen die graag toegang willen omdat het betaalbaar en deels gratis is. Als google hier niets mee doet dan zijn al hun games afhankelijk van cross platform om een redelijke playerbase te hebben. Ik ben een gigantische voorstander van cross platform, maar ik wil ook games kunnen vinden in games zonder Cross platform. Daarnaast lopen ze bakken met inkomsten mis.

[Reactie gewijzigd door Amendus op 20 november 2020 01:51]

Om eerlijk te zijn is Stadia voor mij zelfs een test geweest voor het internet in mijn appartement. Draait het goed? Prima. Heb ik last van lag of slecht beeld dan is er iets mis met mijn verbinding. Je ziet dat 50% van de mensen die klagen over stadia het toch over wifi of via een slechte internetverbinding hebben getest. Je verbinding kan dan prima zijn voor youtube, playstation, netflix etc, maar als stadia op een 150 mbits niet smooth draait dan is de kans toch groot dat er ergens een stuk hardware (router, versterker, modem, etc) tussenzit die de verbinding verpest.
Er zijn ook zeer veel mensen met de ideaale specificaties die helaas last van issues hebben. Om het in perspectief te plaatsen (en nope ik gebruik geen wifi), mijn eigen Steam link setup kan ik zelfs o afstand prima mee streamen en dat is als ik mijn PC als server gebruik en dus eigen een private stadia opzet.

Daarnaast Stadia zou een betere bestaanrecht shebben als het gewoon een fixed fee was per maand en je de licenties die je al hebt daar op kon isntalleren. Of een fixed fee voor een library ala netflix.
Ik heb ook geen voor mij merkbare latency op stadia, en ik speel oa F12020 waar latency wel een dingetje zou zijn.. tof dat ik t straks op m'n iPad kan spelen!

Edit: overigens game ik wel met de stadia controller die via wifi verbonden is, dat schijnt ook best te schelen!

[Reactie gewijzigd door Ht87 op 19 november 2020 20:58]

Via Stadium uit de AppStore kan je dat nu al, is een speciale browser gemaakt voor Stadia :) maar ben ook benieuwd hoe Stadia dat zelf gaat doen onder Safari.
Gezien Stadium gewoon Safari is zou ik niet weten waarom het niet zou werken?
In Stadium kun je je eigen user agent instellen, ik denk dat het daar mee te maken heeft. Stadium draait trouwens echt als een zonnetje en ik merk amper verschil met mijn bedrade CCU. Maar goed heb hier ook glasvezel en zit heel dicht bij m’n router.
Als je een goede verbinding hebt werkt het super. Ik heb alleen geen games die ik via geforce now zou willen spelen. Dat is vooral de reden waarom ik het niet gebruik.

En vind het nogal lastig achterhalen welke games volledig controller ready zijn, gebruik het namelijk alleen op de tv.
Je kan steam ook koppelen aan GFN, maar dan kan je alleen de games spelen die GFN ook native aanbied. En dat is niet heel veel. Op die manier speel ik Portal 2 momenteel.
Veel dingen hier om uit te pakken:

Jammer dat bedrijven nu via PWAs om de App Store heen moeten, maar PWAs zijn niet meer de HTML wrappers dat ze waren in 2009. Zijn nu bijna niet te onderscheiden van “echte” native apps in sommige gevallen. Alleen dan weer jammer dat Apple PWA support weer half implementeert. Gelukkig hebben ze Safari wel tenminste controller support gegeven. Straks met iOS 14.3 zelfs DualSense support.

Dit is een web based oplossing dus dit zal nooit komen naar tvOS.

iOS en macOS hebben beide moeite met cloud gaming omdat location services voor micro interrupties zorgt in de WiFi. Normaal geen probleem maar bij realtime streaming wel. Dit is niet altijd even erg maar wel iets om rekening mee te houden.

De gebruikservaring van Geforce is wel wat minder dan Stadia dus ik ben benieuwd hoe dit zicht vertaalt naar mobile.

De uitdaging voor beide zal zijn om mensen te overtuigen dit te "installeren". Ik denk PWA op de homescreen usage veel lager is dan via de App Store. En dat maakt t dan weer jammer want zonder iOS users slaagt een mobile service heel moeilijk.

Eerste indruk:

Helemaal niet gebruiksvriendelijk. GFN heeft nog steeds geen support voor wachtwoord onthouden als je SteamGuard aan hebt. Dat betekent dat je elke keer je wachtwoord opnieuw moet invullen. Als je een Steam game opstart begint het in Big Picture mode waar je je wachtwoord moet invullen. Probleem is dat je toetsenbord het wachtwoord veld bedekt dus je typt blind en je SteamGuard code ligt ook in je mobiele telefoon dus moet je steeds switchen EN die Steam app heeft geen support om die code te kopiëren. Gebeurt ook uPlay games. Dit gaat echt niemand elke keer doen. Ze zouden dan flink users moeten ophalen in landen als India en Brazilië.

Maar goed GFN geeft je meer vrijheid over je aankopen dus lever je in op gebruiksvriendelijkheid daar. De console in the cloud oplossing van Stadia is meer geschikt voor de massa maar daar moeten ontwikkelaars speciaal een Stadia versie voor maken. Beide diensten moeten meer doen dan alleen een goede techniek hebben. Alles eromheen is nog zeer ondermaats.


Concurrentie op dit gebied is alleen maar goed en ik kijk uit naar xCloud/Game Pass Ultimate en Luna!

[Reactie gewijzigd door GeforceAA op 19 november 2020 23:40]

Wanneer kun je nou eindelijk op een ander of 2e scherm opnemen en streamen.
Ik gebruik mijn monitor voor eigenlijk alles dat ik doe, maar ik heb ook nog een simulator
die op de tv aangesloten staat. Ik zou zo graag willen dat ik mijn tv ook kon opnemen.
Denk dat ik dan toch aan de slag moet gaan met OBS of dat soort programma's.
Jouw bericht heeft niks te zien met Geforce Now, de Game Streaming diensten. Waarmee je dus een game op een Cloudserver speelt en het beeld wordt tot bij jou gestreamed.

Jouw bericht lijkt eerder te gaan over Geforce Experience en ShadowPlay, waarmee je zelf kan opnemen wat je speelt en gaan Streamen.

En ja, de professionele streamers gebruiken OBS.

[Reactie gewijzigd door GoBieN-Be op 19 november 2020 20:24]

Oh sorry, was even in de war.
Mooi GFN maar steeds minder games helaas. laatste tijd steeds betere verbinding met GFN.
Zelfs met een goede verbinding is de latency te hoog voor een FPS game. Voor casual games werkt het prima.
Ik heb geforce now gespeeld online met een 500 mbit verbinding met bedraad internet. En ook lokaal waarbij een PC (gtx1070) de game rendered en naar de shield streamed. In beide gevallen is het beeld en de framerate goed maar de input latency is voor mij een deal-breaker.
Zelfs met een goede verbinding is de latency te hoog voor een FPS game. Voor casual games werkt het prima.
Ik heb geforce now gespeeld online met een 500 mbit verbinding met bedraad internet. En ook lokaal waarbij een PC (gtx1070) de game rendered en naar de shield streamed. In beide gevallen is het beeld en de framerate goed maar de input latency is voor mij een deal-breaker.
Bij Stadia heb ik daar persoonlijk geen last van. Je kunt Destiny 2 gratis spelen. Misschien dat eens proberen.

[Reactie gewijzigd door 12345j op 19 november 2020 22:17]

Even geprobeerd. Ik ben inmiddels naarstig op zoek hoe ik mijn net aangemaakte Geforce account kan verwijderen. Wat een pauper ervaring.
Dit lijkt me een geweldige uitkomst voor wat rts en football manager games op mijn tv te kunnen spelen. Helaas heeft Geforce Now nog geen football manager in de lijst dus wacht ik nog even met proberen tot dit er wel is. Verder lijkt het me ook prima voor single player games maar met multiplayer zou ik het niet snel proberen.
Jammer dat het Google vooral gaat om een lock-in te creeren zodat game publishers nog meer misbruikt worden. Het is al het geval op de Playstore en zal niet anders zijn met Stadia.
Het hele man in the middle/ sharing / streaming /platform economieen zijn wellicht leuk voor de consument, maar op lange termijn killing voor de bedrijven die content leveren. Vroeger werd er geklaagd over grote spelers als Sony die muziekanten in de tang hielden. Nu zijn het grote tech bedrijven die complete dominatie hebben over de gehele markt. Nederlandse en Europese wetgeving wordt volledig omzeild. Moraal bestaat niet. Het nare is dat het Google totaal niet gaat om leuke spelletjes voor mensen. Het gaat honderd procent om data verzameling voor hun advertentie model. Stadia is dezoveelste drivers voor dit verdien model.
Het zal nog een lange tijd duren voordat de normale mens hier net zo tegenaan kijkt als bijvoorbeeld het milieu of voedsel. De modellen van bedrijven als Google zijn echt killing voor onze maatschappij. Het zou Tweakers sieren hier eens meer bij na te denken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee