Abonnementsdienst Uplay+ wordt Ubisoft+ en krijgt streaming via Stadia en Luna

Ubisoft hernoemt zijn abonnementsdienst Uplay+ naar Ubisoft+. Ook kondigt de uitgever integratie met gamestreaming via Google Stadia en Amazon Luna aan. Abonnees kunnen later dit jaar zonder extra kosten games streamen via de diensten.

Ubisoft wijzigt de naam, maar de prijs blijft met vijftien euro per maand gelijk. Voor dat bedrag krijgen abonnees van Ubisoft+ op de pc toegang tot een bibliotheek van meer dan honderd games. Ook nieuwe games die binnenkort uitkomen, vallen onder het abonnement, zoals Watch Dogs: Legion en Assassin's Creed Valhalla.

Nu moeten die games nog lokaal geïnstalleerd worden, maar door de integratie met Google Stadia en Amazon Luna is het binnenkort mogelijk om de games te streamen. Vanaf 10 november is Ubisoft+ beschikbaar als bèta via Amazon Luna en eind dit jaar ook bij Google Stadia. Niet alle games zullen bij de streamingdiensten beschikbaar zijn, maar de Ubisoft-games die er wel op staan, zijn voor de Ubisoft+-abonnees dan zonder extra kosten te streamen.

Ubisoft kondigde eerder deze week al aan zijn software Uplay te veranderen in Ubisoft Connect. Met dat nieuwe platform wil de uitgever crossplay en crossprogressie mogelijk maken tussen zijn games op pc, consoles en streamingdiensten. Spelers kunnen bijvoorbeeld een game spelen op de pc en later verdergaan via streaming op een ander apparaat.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

27-10-2020 • 15:53

72 Linkedin

Submitter: Callandt95

Reacties (72)

72
70
26
3
0
40
Wijzig sortering
15 euro per maand, oftewel 180 euro per jaar.
Klinkt als een goede deal, als je gemiddeld 3 games per jaar koopt van Ubisoft ben je dus evenveel kwijt als het abonnement. Alleen heb je met het abonnement een veel grotere library.

Zelf zal ik het niet zo snel doen, aangezien ik eigenlijk alleen Assassin's Creed speel van Ubisoft. Maar als het flexibel genoeg is, dan is het zeker een keer de moeite waard om te proberen.
Uhm. Dat is juist super duur. Je neemt namelijk niet mee dat Far Cry 5 op dit moment te koop is voor 20.- en dat je die dan theoretisch de rest van jouw leven kunt spelen.

Errata. Ik had naar de nieuwprijzen voor de consoles gekeken. Blijkt dat het nog veel goedkoper kan, wat mijn argument alleen maar overtuigender maakt.

[Reactie gewijzigd door Eonfge op 27 oktober 2020 17:38]

Daar heb je een punt, ik ga er dan ook vanuit dat je de games meteen bij de release wilt spelen.
Als het abonnement maandelijks opzegbaar is, dan is het wel weer interessant.

Even puur kijkend naar mijn eigen situatie: Assassin's Creed Valhalla ben ik waarschijnlijk +- 3 maanden actief aan het spelen. Daarna waarschijnlijk minder, en soms periode niet. Dan zou ik dus het eerste jaar met 6 maanden weg kunnen komen, maar kan ik hem wel vanaf de release spelen.
Zeker in combinatie met Stadia zou dit voor mij interessant kunnen zijn.

Maar goed, zoals je zegt. Als ik een jaar kan wachten met AC:Valhalla, dan ben ik nog veel goedkoper uit :)
Even los dat ik wegens sponsorship niet betaal.

Een maatje van me betaald wel per maand en deze heeft wel altijd de game op release met alle DLC. Check maar even wat WD:L met alle toeters en bellen nu kost en je bent al €100 armer. Koop Siege de Seasonpass a €30,- en laat je Tom Clancy Breakpoint standaard gekocht hebben €60 bij release en omdat je van Rayman houdt heb je die voor €30 ook gekocht. Ergens zit je dus nu al op een abonnementsprijs mét alle andere games.

Natuurlijk is het niet je eigendom. Maar stel je gaat op vakantie of gamet een maandje ff niet ivm leren op school. Ik leer voor mijn Cisco examens ook zeker een maandje vooraf met labs en alles dus dan zou ik opzeggen en als ik op vakantie ga kan ik ook wel ff zonder(pre COVID-19 heet dat).

Eigendom kan je altijd doen in de budget bak, dus je krijgt best bang voor je € mits je altijd haantje de voorste wil zijn.

Dit heeft 2 kanten en wordt wel aanzienlijk aantrekkelijker als ze dit bijv op Xbox en PS ook zouden gaan aanbieden.

Ik koop nog wel titels als ze €10-€15 zijn puur voor de ownership aangezien ze ooit wel mijn membership niet meer zullen sponsoren :)

Als ze jaarbundels gaan aanbieden kan het ook aantrekkelijker worden maar nu is het al maandelijks opzegbaar.
Je kunt het ook anders zien: zodra er een game uit komt die je wel leuk lijkt neem je een maandje die dienst en ben je klaar dan zeg je het weer op. Kun je voor 15 euro de nieuwste games spelen. Als ze dan later voordelig te koop zijn kan dat natuurlijk altijd nog. Maar zelf speel ik games zelden opnieuw dus dan is het een prima deal.
Zo zie ik het ook inderdaad. Je betaalt dan 15 euro voor een spel dat later nogmaals voor 15-20 euro te krijgen is, dat scheelt toch bijna de helft en uiteindelijk heb je hetzelfde resultaat
ja als maar 1 spel speelt van ubisoft zoals ik dan is het best wel duur. Gaat ubisoft dan weg bij GFN? vond dat beter werken. Koop je gewoon 1 spel dat je kan spelen of streamen.
Ik hoef na een keer uitspelen een game doorgaans niet meer te zien. Voor mij dus een erg goede deal in vergelijking met alle voor mij leuke games bij release aanschaffen .
Ik heb Far Cry 5 uiteindelijk voor €5 op de kop getikt (via Epic met zo'n 10 euro korting coupon). Zeker bij Ubisoft loont het om te wachten. Ook nieuwe releases gaan na een paar maanden gewoon mee in een sale. De laatste Tomb Raider had ik 50% korting op en die was toen 3 maanden uit.
Is het verplicht om een jaarabbo af te sluiten?
Als het elke maand opzegbaar is, ben je wellicht nog goedkoper uit.
Zo te zien krijg je de premium edities, die komen los al gauw meer dan 60 euro.
Je kan het op ieder moment opzeggen en weer hervatten.
Ik reken zelf vaak op jaarbasis, veel abonnementen zitten toch een minimale periode aan.
Als het maandelijks opzegbaar is, dan is het helemaal een goede deal!
Ik ken amper abonnementen die minimaal een jaar gaan. (Eigenlijk geen 1)
Game abonnementen misschien niet, maar gas/water/licht, Verzekeringen, Internet en daarbij vaak ook nog korting als je meteen 1 jaar afsluit bij online diensten.

Het helpt mij om dingen in perspectief te zetten, vaak deed ik het al met besparingen (20 euro per maand, tikt jaarlijks toch snel aan).
En sinds kort doe ik het steeds vaker met uitgaven(zeker abonnementen), omdat ik dan mezelf verplicht om de meerwaarde van het product/dienst over langere tijd te beoordelen. Zal ik het over 3 maanden nog interessant vinden? Heb ik het nu tijdelijk nodig? Is de dienst echt zoveel waard?

We gaan steeds meer richting een abonnement economie (als daar een term voor is), maar alle abonnementen bij elkaar opgeteld is toch behoorlijk wat geld per maand. Kijk naar video streaming, als ik alles wilt kijken zit ik toch aan: Netflix, Disney+, Hulu, Amazon, NLziet, Videoland en nog wel meer gok ik.
Ik ken er een paar: Sportschool, mobielabonnement en ISP (internet, Ziggo). Voor de rest zijn veel abonnementen inderdaad meestal maandelijks opzegbaar.
Sportschool is bij mij maandelijks. Maar hangt van de sportschool af. Zelfde voor mobiele telefoon, veel aanbieders bieden ook maandelijks opzegbaar aan. (Ook Ziggo als ISP, dus alles blijft een beetje afhankelijk van de aanbieder, maar de meeste dingen zijn gewoon maandelijks opzegbaar.)
Bij de meeste sportschools is 1 jaar verplicht als je een nieuwe klant/lid wordt anders krijg je meestal niet het goedkoopste abonement en daarna is het maandelijks opzegbaar. Ook bij ISP's is dit het geval, als nieuwe klant moet je een jaarabonnement afnemen daarna is het maandelijks opzegbaar. Bij een mobiel abonnement is dat inderdaad als nieuwe klant te doen bij T-mobile en Tele2.

Ik heb nog nooit een maandelijks opzegbaar abonnement bij Ziggo kunnen waarnemen als je het als nieuwe klant wilt afsluiten. In de voorwaarde en kleine letterjes staat dat je het abonnement minimaal voor 1 jaar afneemt.
Het is maandelijks opzegbaar vanaf dag 1 , nog geen jaarbundels atm.

Met PS Now bijv ben je veel goedkoper af als je die met korting + 12 maanden koopt (€45,-) heb ik ervoor betaald dus als je per jaar kan missen dan verwacht ik dat per jaar ook bij Ubisoft goedkoper zal worden dan per maand betalen, echter met per maand opzeggen mogelijkheid kan je dan wel een x aantal maanden spelen. Ik denk dat als er een jaar abonnement komt dan gok ik dat ze een maandje of 9 a 10 vooruit vragen. Dat zou een jaarabonnement interessanter maken voor diegene die altijd “lid” willen zijn.

Als je alle Ubisoft games day 1 met alle extra’s wil spelen, is het wel een goed abonnement met een kanttekening dat je geen eigendom hebt maar op veel Ubisoft games is 1 a 2 x uitspelen dat ik er niet meer naar terugkreeg. Tenzij ik een game 100% wil completen.
Ik ga het wel doen want ik wil ook Watch Dogs: Legion spelen (mits reviews goed zijn)
Ze bieden de ultimate editions aan, dus alle DLC krijg je erbij.
Die kosten 90 euro perstuk of zo
Als ik dan 3 maand speel, heb ik beide games voor 45 euro.
Misschien dat ik later een maandje doe voor de DLC van beide games.
Ik heb een maand een abo en ik kan Origins, Odyssey, Legion en Valhalla uitproberen. Als het me niet bevalt heb ik weinig geld verspeeld. Vind het prima om de optie te hebben.

Het mooie is dat je 1-2 maanden kan abonneren, alle nieuwe Ubisoft games in de ultimate editions kan uitspelen en dan voor opzeggen. Stukken goedkoper dan alles kopen in de winkel, en je saves etc. blijven gewoon beschikbaar in Uplay en je kan ook altijd de titel nog kopen en weer verder gaan.
Je moet wel fan van Ubisoft games zijn, los van AC (leuk!) en Rainbow Six is dat bijna een eigen genre. Ik heb pas nog even naar deze dienst gekeken maar er zit weinig tussen wat ik interessant vind. Hetzelfde geldt voor de dienst van EA, ook al zo beperkt. De enige die wat diversiteit biedt is Gamepass.
En nog belangrijker, deze diensten maken reviews overbodig want ‘stemmen met je portemonnee’ gaat niet meer. Hierdoor ondervinden uitgever steeds minder de nadelen wanneer ze slechte producten uitbrengen.
Op dit moment ben ik 35 euro per jaar kwijt voor xbox gamepass, waaronder EA, vind het daarom best prijzig.

[Reactie gewijzigd door 2green op 27 oktober 2020 18:36]

Dat is wel met de toevoeging dat je niet met € valuta koopt. Maar vermoed ik gebruik maakt van de €1 actie icm een zuid Amerikaanse VPN.

Heel leuk, maar ik kan dat niet riskeren met mijn Microsoft account. Technisch gezien breek je namelijk hun regeltjes met dit soort acties en tis nu gedoog beleid wat men hanteert.
Technisch gezien breek je niet 1 regel van ze. Ben erg benieuwd.welke regel ik dan zou breken hiermee. Ze laten dit ook heel bewust toe trouwens.

Daarnaast.hoef je.dit abonnement niet eens op je eigen account te nemen. Je kun het account eigenaar.maken op je console of.hiermee.automatisch inloggen. Op die manier.kun je gamepass ooj nog sharen met.een buddy.
Voeg het voor consoles gewoon toe aan Game Pass net zoals EA. Win win.
Daar zit ik op te wachten, hopelijk tot die tijd er is de kosten lager zijn.
Ik denk dat het ook gaat gebeuren! Rainbow staat al op gamepass!
Anoniem: 1463186
@Retrospect27 oktober 2020 16:08
Ik denk dat dat uiteindelijk wel zal gebeuren, aangezien Stadia en (volgens mij, maar nog weinig over gezien) Luna ook gewoon praktisch consoles zijn qua ervaring. Alleen denk ik dat Ubisoft bij Google en Amazon een betere onderhandelingspositie heeft omdat die nog gebruikers moeten overhalen. De gevestigde consoles zullen wel niet zo'n fan zijn van een abonnement, of te veel vragen, want iedere game die ze minder verkopen is minder omzet. Zeker nu consoles steeds meer pushen richting digital-only.
Mja ik vind het voor Ubisoft zelf nog steeds te weinig games voor de prijs per maand. Idem voor EA. Hun library is gewoon niet groot genoeg en veelzijdig genoeg om er voldoende uit te halen. Daarom idd liever bij een grotere dienst.

En inderdaad moet het naar consoles komen, alleen PC is gewoon irritant. Ik wacht ook nog steeds op de mogelijkheid om digitale games met korting (met de achievements die je ingame haalt) te bestellen voor consoles, maar dat is ook nog altijd fysiek geweest.
Gewoon 1-2 maanden per jaar abonneren, alles spelen en weer verder!
De diensten zijn wel heel aantrekkelijk als je de nieuwste games wil testen en idd een maandje spelen. Bij ea play pro en Ubisoft+.
EA Play Pro kost 10 euro per maand en Ubisoft+ kost 15 euro per maand. EA Play kost slechts 25/30 per jaar en geldt voor EA ook echt als dienst om mensen naar nieuwe games (aankopen) te lokken.

Met XBOX Remote Play kan je elke game vanaf je eigen console streamen naar een ander apparaat via de XBOX app. Dus wil je Valhalla in de trein spelen dan kan dit als je de game op XBOX aanschaft.

[Reactie gewijzigd door Maulwurfje op 27 oktober 2020 18:52]

is n droom die uitkomt geen consoles meer lekker goedkoop gamepass ultimate wordt ik helemaal gelukkig van als dat gebeurt dan is de console war ook over dan denk ik 🤞
Van EA staan niet de nieuwe games op Game Pass, alleen de oude meuk.

Wil je ook de nieuwe games dan moet je alsnog EA Play Pro nemen en extra betalen.
Alleen ea play pro bestaat niet op de consoles. Of heb ik heb ik iets gemist met al het game nieuws de laatste tijd?
Klopt denk ik.

Maarja, EA play zelf is ook niet zo spannend, fifa 13 t/m 20, nhl 13 t/m 20, madden 13 t/m 20 yippie... :P
De combinatie met een uplay+ en stadia pro is iets waar ik al een tijdje op wacht. In mijn optiek een gouden combinatie. Speelt soepel en eenvoudig en zal voor mij betekenen dat ik geen PC upgrade hoef te doen voor nieuwe games zoals AC valhalla en watchdog legions.
Gebruik het liever met GeForce Now, ziet er beter uit en je kan de graphics zelf instellen.
GeForce Now gaat maar tot 1080p, kom niet hoger op m'n 4K OLED.
Geforce Now werkt wel echt verschrikkelijk goed. Kwaliteit is ook de beste. Native resolutie is dan wel 1080p60, maar wel met heel goede kwaliteit.
Daarnaast is er een update die upscaled naar 4K. Dat is niet zomaar upscaling, de Nvidia upscaling is zo'n beetje de best beschikbare voor consumenten.

Hoop in elk geval dat Uplay nog gewoon beschikbaar blijft op Geforce Now, ook wanneer het Ubisoft+ gaat heten.
Is er een lijst waar ik kan zien welke games nu speelbaar zijn met bijvoorbeeld steam. Kan me herinneren dat je niet alles bijvoorbeeld van je steam bibliotheek kan spelen?
Stadia heeft momenteel betere tech dan Geforce Now. Minder latency & input-lag, hogere resolutie.

https://medium.com/@kevin...-geforce-now-2789c4575826
Dat artikel is al verouderd. Er is geen gratis versie meer van Geforce Now. Bovendien is de vergelijking vreemd, de latency die hij daar noemt, daar zit ik altijd ver onder, hoe kan dat? Daarnaast kan GN af en toe best druk zijn (toen er nog een Free versie was). Zitten immers veel meer mensen op. Het is een bestaande dienst die wordt vergeleken met een dienst die nog maar net uit is.

Wel goed dat er concurrentie is. Jammer van de versplintering door publishers. Maarja dat hebben we bij muziek (gelukkig niet zo erg meer) en bij tv/films ook inmiddels.
Gratis versie Geforce Now is bij mij nog steeds beschikbaar.
Sorry ik bedoelde de free to play games. Die zijn allemaal weg en bijvoorbeeld Sonic racing kan je nieteens tegen betaling meer spelen.
Tot nu toe alleen RDR2 op 4K gespeelt met Stadia, viel mij iets tegen kwa kwaliteit.

Heb toch liever meer vrijheid in grafische instellingen.
Beste is denk ik nog Shadow.tech/ShadowPC (hoe ze tegenwoordig ook heten), dan krijg je gewoon een desktop omgeving kan je alles zelf doen. :P
dan zou ik niet eens gaan voor GeForce Now of Stadia, maar de echte vrijheid.
kies dan gewoon voor shadow.techt daar krijg je eigen windows 10 vm met dedicated gpu en eigen opslag.
en je hebt geen last van de apple-epic games conflicten mogelijk in de toekomst
4k en 60 fps als maximum

[Reactie gewijzigd door workswith op 27 oktober 2020 16:31]

Als ik het goed begrijp staat dit los van stadia pro.
Klopt. Je kan ook met gratis stadia spelen maar dan in 1080p bijvoorbeeld. Voor mij persoonlijk wil ik lekker op 4k, en is mij dat 10tje meer dan waard gezien de extra gratis games.
Vreemd dat ze juist die uitleg als punt nemen want dat verder gaan kon nu al via GeforceNow, hopelijk halen ze hun games daar niet af.
Geweldig! Zo ben ik helemaal verkocht, soms heb ik maanden geen zin om te gamen, dan is kunnen pauzeren erg handig. Daarnaast geen dure componenten meer hoeven kopen. Voor multiplayer games denk ik wel minder geschikt...
Mooi dat het daar nu ook beschikbaar is.
Ik merk dat ik toch best veel games speel van ubisoft.
Anno, Division, ghost recon.

Als je die abbo neemt van ubisoft heb je in de library wel altijd de meeste uitgebreide game, dus altijd gold of ultimate versie.
Kan je met ubisoft+ naast streamen ook de games gewoon installeren op je PC?
Voor dat bedrag krijgen abonnees van Ubisoft+ op de pc toegang tot een bibliotheek van meer dan honderd games.
Dat staat in de tekst en ja dat is installeren via Ubisoft Connect.
Uiteraard. Dat kan nu ook al nu dezelfde dienst nog Uplay+ heet
Stadia, xcloud, Luna, Facebook en PlayStation(?). Het lijkt wel alsof elke grote fabrikant een race tegen de klok aan het doen. Ik ben benieuwd waar dit allemaal naar toe gaat.
Stadia en Facebook zijn de jongens die nu erin zijn gesproken, Playstation en zeker Xbox doen dit al een aardig tijdje (Nvidia zelfs nog langer), maar omdat het (nog steeds) een kleine markt is, is het grootste belang zo snel mogelijk grootste marktaandeel te hebben, mocht het ooit een keer echt aan slaan.
Vraag me af hoe succesvol Uplay+ is ondertussen en zelfde gedl voor Stadia?

Denk dat de Xbox Cloud service veel succesvoller word, maar vreemd genoeg daar niet echt verwachtingen voor.
Jammer dat ze pc games zoals anno niet streamen.
Hiermee kan dat dus juist? Uplay+ (of Ubisoft+ wat het gaat heten) geeft je toegang tot alle Ubisoft games, zo ook Anno 1800. Nu Uplay+ ook Stadia en Luna support gaat krijgen, kan je dus 'de pc games zoals anno' weldegelijk streamen.

Ik heb Uplay+ overigens en Anno 1800 zit in het abonnement (net als elk ander Ubisoft titel overigens).

Edit: ik lees dat niet alle Ubisoft games via Stadia en Luna speelbaar. Dat is wel weer jammer, dan zal je alsnog een PC moeten hebben.

[Reactie gewijzigd door ASNNetworks op 27 oktober 2020 16:49]

Precies. Echt zonde. Juist strategy games zouden prima streamed kunnen. Console spelletjes speel ik op een console.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee