Netflix werkt met Ubisoft aan Assassin's Creed-serie

Netflix zegt met Ubisoft te werken aan een Assassin's Creed-serie. Het gaat om een live-actionserie met acteurs. Details over de serie zijn nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk wanneer de serie uitkomt.

Netflix toont op Twitter een teaser van tien seconden. Daarin is alleen een gecombineerd logo te zien van Assassin's Creed en Netflix. Jason Altman en Danielle Kreinik van Ubisoft zijn als regisseurs betrokken bij de productie. Altman is bij Ubisoft verantwoordelijk voor de Film and Television-afdeling. Krenik is daar Director of Television Development. Beide partijen geven nog geen inhoudelijk details over de Netflix-serie. In 2016 verscheen er al een Assassin's Creed-film, met Michael Fassbender in de hoofdrol.

Ubisoft heeft meerdere projecten lopen voor series en films rondom zijn games. Verschillende daarvan worden in samenwerking met Netflix gemaakt. Zo komt er een film van The Division naar de streamingdienst en wordt er gewerkt aan een animatieserie rondom Splinter Cell. De game-uitgever werkt ook samen met andere productiemaatschappijen aan films en series. Zo werd eerder al een Rabbids-film aangekondigd, net als een tv-serie van piratengame Skull & Bones.

Assassin's Creed Valhalla

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

27-10-2020 • 14:59

54 Linkedin

Reacties (54)

Wijzig sortering
Ik zou het geweldig vinden als er bijvoorbeeld meerdere seizoenen komen, waarbij het begint bij Altair en seizoen 2 over Ezio gaat, etc. Ik zie veel mogelijkheden mbt tot het verleden van Altair (zijn master Al-Mualim) en bijvoorbeeld het verleden van de vader van Ezio. Zolang ze maar niet de film nastreven, de grootste teleurstelling die ik in een bioscoop heb meegemaakt.
De film viel inderdaad erg tegen. Ergens had ik dat wel een beetje verwacht. Net zoals Prince of persia. De Netflix serie van the witcher daarentegen was weer erg goed. Het kan dus wel, succesvol films/series van games maken.

Er is nog niet erg veel over bekend om iets over de kwaliteit te zeggen. Ik kan geen acteurs, producers, tijdperken of wat dan ook vinden...

Afwachten maar.
De Witcher is geen game verfilming geweest, maar een boekverfilming. Dat scheelt een hoop. Ik blijf er bij dat je heel erg je best moet doen om een Game naar het grote dan wel het kleine scherm te brengen. Met een game beleef je het avontuur zelf, bij een film niet, en dat is toch echt een heel groot verschil.
Je uitspraak klopt wel ja.

De boekverfilming heeft meer kans van slagen. Van AC zijn niet echt boeken, afgezien van wat (mooie) stripverhalen.

(Hoe zit dat eigenlijk met resident evil?)

Het feit dat je de game zelf kan spelen is inderdaad wat AC overeind houd. Het verhaal is best dun en het lenen (en aanpassen) van historische feiten maakt het verhaal wat sterker.

Overigens moet ik toegeven dat AC1 voor mij als nieuw concept echt heel leuk was, maar de rest wel een beetje herhaling met een anders sausje was (hoewel ze allemaal wel wat hebben, met name ACBF)

Afgehaakt bij AC Syndicate, met name omdat mijn pc daar tegen zijn Grens aanliep. Wie weet in de toekomst weer eens een dikke upgrade kopen en dan in één keer de nieuwe AC's kopen. De teller staat nu op drie...

[Reactie gewijzigd door Cageman1984 op 28 oktober 2020 09:22]

Moet dan wel beginnen met Origins eigenlijk. Of Oddyssey tijdslijntechnisch.
Ligt eraan natuurlijk of je het vanuit het heden laat zien met de animus of echt het verleden gaat tonen. :)
Het is inderdaad de ideale uitmelk source materiaal voor een serie! Je kunt met gemak uitbreiden over vele seizoenen, aangezien het over meerdere generaties afspeelt. Dus eigenlijk win-win.
De film was inderdaad een teleurstelling. De mini-speelfilm van Ubisoft 10 jaar geleden is daarentegen een stuk boeiender.

Volledig mini-speelfilm AC op YouTube te bekijken :9 :
Assassin's Creed Lineage - Complete Movie
Ook Ember is boeiender en zelfs nog korter ;)
Ik ging vrij blanco die film in en vond em eigenlijk best wel vermakelijk haha. Maar een serie kan natuurlijk veel meer recht doen aan het verhaal en de ervaring.
Ik hoop het juist niet; pak het idee van Assassin’s Creed, refereer naar de games maar ga er aub geen verfilming van maken. De games hebben een mooi verhaal (Desmond Miles Saga) en het zou Ubisoft sieren om hier van af te blijven. Leg het goed uit in de series waarover het gaat (en niet halve bak zoals in de films) met een uniek verhaal binnen het universum en ze kunnen weer jaren vooruit
Als ze het net zo aanpakken als the Witcher, dan kan dag wel eens goed uitpakken. In ieder geval beter dan de film :).
De film was 'wel ok', maar voelde gewoon als een een eerste aflevering van een serie.. Dus misschien kan het wat worden :)
Werkelijk? Het was een van de weinige films die ik afgezet heb halverwege, normaal kijk ik bijna alles wel gewoon af... Maar wellicht dat het ook komt doordat ik al bekend ben met de achtergrond, dan valt elke onbegrijpelijke afwijking in het script al snel negatief op. Ik vond er in ieder geval helemaal niks aan en het verhaal sloeg helemaal nergens op.
Wat dat betreft ben ik dus erg sceptisch over deze nieuwe poging. Als ze het goed doen is het welkom, maar dan wel heel veel beter dan de film graag....
Ik heb je +1 gegeven voor je mening en onderbouwing, maar ik (wel een fanboy van AC) moet toegeven dat ik de film helemaal te gek vond. Misschien licht overdreven, maar heb hem ondertussen al 3x gekeken. Ik kijk de film ook met de instelling niet dat het een AC spel is, maar echt een film. Want veel mensen die de film niet goed vinden, gingen die kijken met de verwachting dat het net als de games zou worden.
Met als groot verschil dat The Witcher, games zijn die op boeken gebaseerd zijn en dat ze voor de serie dus ook gewoon terug van de boeken vertrokken zijn en niet de games.
Ik kan je helaas geen +1 geven, maar je hebt helemaal gelijk!:)
Ik vond de witcher overigens heel erg slecht! Ik vond daarentegen de film van AC zeer goed!
Heb je de boeken gelezen? Bedoel ik écht niet verwijtend, maar de serie doet eigenlijk hetzelfde: Korte verhalen waarbij de tijdlijn soms lastig te volgen is, en niet helemaal duidelijk is waarom iets gebeurd. Daardoor komt 't een beetje chaotisch over. Ik heb ze met alle plezier gelezen, en maar goed ook, anders had ik echt heel veel in het verhaal gemist.
Ik heb het niet alleen over het verhaal, maar ook over de kwaliteit van de productie etc. Is van een heel ander niveau dan de AC film. De AC film was zoveel beter qua acteurs, presentatie etc. The witcher vind ik zelf 1 van de slechtste netflix producties.
Vind ik wat ver gaan, vond het nog wel een aardige productie. Overigens wel met je eens dat het eigenlijk geen beste serie was. Los van het feit dat de boeken volgens @Lyrics ook op eenzelfde manier zijn opgebouwd (geen touw aan vast te knopen) kan het voor een serie geen kwaad om de kijker mee te nemen in die wereld. Wellicht is dat juist wel iets waarom het voor de fans een goede serie is. De serie is nog best goed ontvangen namelijk.

Voor de kijker die niet bekend is met de boeken of de games heb je echt werkelijkwaar geen idee waar je naar zit te kijken. Het is zelfs gissen dat Geralt een soort gemuteerde mercenary is, met wat magische krachten die je voor geld monsters kunt laten afmaken.

[Reactie gewijzigd door Hulleman op 27 oktober 2020 17:23]

Niet te volgen. Er waren allerlei tijdslijn plaatjes van de community nodig om het begrijpbaar te houden.
Klopt, ik doelde eigenlijk meer op de productie kwaliteit, acteerwerk, etc.
Van de film heb ik het einde niet gehaald.
Maar wat wordt er bedoeld met live-actionserie?
Nagespeeld door echte acteurs. Niet animatie en dergelijke.
gewoon dus een "film" :) :) zoals het altijd al was voor de eerste tekenfilms en later voor de computer graphics :)
Films -

Animatie
Stop motion
Live action

Er is dus wel een onderscheid te maken. Al ben ik het wel met je eens dat film de standaard benaming is voor een film met fysieke acteurs.
Maar animatie bestaat al veel langer dan de filmcamera en film heeft zeker niet "altijd" al bestaan. Het wordt overigens een serie, geen film (en waarschijnlijk ook niet op film opgenomen maar digitaal, om helemaal pedant te doen :p). Ik vind het een terecht onderscheid, in het geval van Assassin's Creed was het al bekend dat Netflix bezig is aan een animatieserie, dus om verwarring te vermijden dat het niet over dezelfde serie gaat, kan het geen kwaad er bij te vermelden dat deze live action is.
Laten we hopen dat het beter gaat zijn dan de film, want de film was een zeer lichtzinnige en uitermate saaie productie. Commercieel gericht op een zo breed mogelijk publiek, maakte dat product afbraak ook hier zijn intrede deed ... creatieve durf is ondertussen niet meer aan de orde ...

[Reactie gewijzigd door junkchaser op 27 oktober 2020 15:06]

Goh, net als bij de games dan.
Oh die zijn er wel hoor, Games met creatieve durf, alleen die worden dan weer op Forums zwaar bekritiseert dat ze te moelijk/complex zijn voor menig speler, en diegene die het dan welk leuk vinden en zeggen speel dan wat anders, worden weer dan uitgemaakt voor idiote whiteknights, kan hier zo aantal games opdreunen die echt creatieve durf hebben, waarbij de fans het geweldig vinden, maar de Massa jankt dat ze te moeilijk en te complex zijn.

Dan is het vaak aan de Dev, geef je toe aan de Massa, of ga je voor een kleine groep hardcore fans, veelal dicteert het geld, en word en toegegeven aan de massa, en krijg je een halfbakken product, waar veel games aan voldoen.
Heel juist, en net zoals in de muziek, de kunst, tv programma's en het algemeen kritisch denken }>
Dat is bij de spellenreeks niet anders, zoals @KaiZas ook al aangaf. Het is wat mij betreft een beetje de FIFA van adventure games. Iets mooiere verpakking steeds, maar de inhoud is matig.
Ik hoop dat die beter wordt dan de film. Daarbij vraag je je echt af of ze het bronmateriaal überhaupt bekeken hadden.
Hopen dat Netflix de leiding neemt, dan komt het vast goed (zoals met the Witcher).
laten we hope op een leuk verloop... Van mij mag de volgorde van games wel aangehouden worden... beginnen met Ezio (blijft toch het leukst)...
Hopelijk laten ze die Animus onzin achterwege. Geen idee of dit ook in de Fassbender film zat, maar ik vond het in elk geval weinig toevoegen aan de verhalen. Altaïr en Ezio konden zelf ook wel een verhaal dragen (Connor of hoe heette die van de derde game misschien wat minder). Laatste AC die ik gespeeld heb is Origins, gelukkig was het Abstergo stukje daar zo goed als optioneel.
Het klopt dat het tegenwoordige tijdstukje/abstergo/animus gebeuren de boel niet sterker maakt. Om nog maar te zwijgen over those who came before (aaargh aliens!!!). Maar het is wel een onmisbaar stukje verhaal van de hele AC franchise ben ik bang.
Ik ben benieuwd in hoeverre het succes van The Witcher serie hier invloed op heeft gehad. Ik ben in elk geval zeer benieuwd naar een serie zoals Assassin's Creed. Ik denk dat een serie beter past, omdat je met een serie (in totaliteit gezien) meer tijd hebt om het verhaal te vertellen, iets wat een serie als Assassin's Creed wel nodig heeft.

In een film moet soms een deel van het verhaal eruit geknipt worden en er in zo'n 1,5 uur eigenlijk best veel gebeurt (zo niet teveel) in een redelijk korte tijd, waar je met een serie uiteindelijk veel meer tijd hebt om zaken uit te diepen. Juist dat vond ik ook aan de Assassin's Creed games altijd erg goed.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 28 oktober 2020 00:00]

Dit is een zo ontzettend veel beter idee dan die film met Fastbender, Assassins' Creed heeft zoveel verhaal dat een show waarschijnlijk veel beter tot uiting komt net als The Witcher wat hier ook gezegd word. Ik hoopte nog steeds op een The Division film (al jaren verhaal over met dat Gyllenhaal hier in zou spellen etc.) maar als hier ook een show over gemaakt kan worden... WOW! (The Division (1) is een game die over een pandemie gaat in welke begint in New York, dus echt perfect voor deze tijd! :D)
Fastbender... Als dat als grap is bedoeld, grappig. Als het een typo is, nog steeds grappig :+

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee