'Netflix werkt aan een Beyond Good & Evil-film'

Volgens The Hollywoord Reporter gaat Netflix een film maken van Beyond Good & Evil, de videogame uit 2003 waarvan ook een vervolg in de maak is. Rob Letterman, regisseur van Pokémon Detective Pikachu en Goosebumps, zou aan het roer staan.

Waar de Hollywood Reporter zijn informatie op baseert, vertelt het niet. Een schrijver is er nog niet en de productie voor de film wordt verzorgd door de Ubisoft Film & Television. Ubisoft is ook de eigenaar van de rechten voor Beyond Good & Evil en is dat al sinds het begin. Er is nog geen beoogde releasedatum voor de film.

Waar de film over gaat, is nog niet duidelijk. De eerste game gaat echter over de planeet Hillys, die door het alien-ras DomZ binnengevallen wordt. De Alpha Section heeft de taak om Hillys te beschermen, maar er rijzen vermoedens dat die onder een hoedje spelen met de DomZ. Hoofdpersoon en fotojournalist Jade wordt gerekruteerd door een verzetsnetwerk en heeft de taak om het mogelijke complot aan het licht te brengen.

Wellicht heeft de film echter meer te maken met de tweede game, die nog niet uit is. Die langverwachte game speelt zich af in een tijdsperiode voor die van de eerste game en de personages uit het eerste deel komen dan ook niet terug in het nieuwe spel. De game speelt zich af in System 3, een sterrenstelsel dat bevolkt wordt door mensen, maar ook door hybride wezens die door megacorporaties geschapen zijn om als slaven te dienen op ruimtekolonies.

Op vrijdag werd ook bekend dat Ubisoft met Netflix samenwerkt aan een animatieserie op basis van Splinter Cell, een andere bekend franchise van de uitgever.

Aankondigingstrailer game Beyond Good & Evil 2, E3 2017

Door Mark Hendrikman

Redacteur

01-08-2020 • 13:14

57 Linkedin

Reacties (57)

Wijzig sortering
Gaan we nu van elk spel een serie maken?
En dan ook nog eens van games waar we al jaren niks meer van hebben gehoord:

- Splintercell
- Beyond Good and Evil
- Metal Gear Solid
Wellicht dat je niet snapt dat dit games zijn met 1 van de meest interessante story lines.

Games hebben imo betere verhalen dan we zien in gemiddelde film/serie. Dan is het ook hartstikke slim om deze verhalen te gaan verfilmen.

Witcher, Tomb Raider, Pokemon, Resident Evil, Prince of Persia, Mortal Kombat. Allemaal super iconische titels waar de films ook zeer memorabel zijn. Of ze allemaal even goed zijn nee. Maar ik weet wel dat ik met elk van die titels Witcher achterwege gelaten ben opgegroeid. Of deze 3 titels die jij noemt iconische gaan zijn moet nog blijken maar als regisseur wil je mooie verhalen niet uit de weg gaan als ze al bestaan en al een grote fanbase hebben. Het is alleen hopen dat ze niet teleurstellen maar we hebben het over Netflix hier. (dan tel ik deathnote even niet mee, dat was een enorme flop)
Ok met Pokémon moet ik je helaas stoppen, want de verhaallijn binnen de games zijn ruk. De films op zich zijn niet (direct) verbonden aan de verhaallijn van het spel, maar inderdaad aanzienlijk betere kwaliteit dan games en de animatieseries.

Voor de rest ben ik het wel met je eens. Overigens over Deathnote, ik vond de Japanse film ook niet van je het. Sommige dingen zijn makkelijker te weergeven in animaties dan de werkelijkheid. Ze proberen een hele franchise binnen 3 uur te passen en dat gaat niet zonder concessies.

Persoonlijk vind ik The Witcher/Daredevil/The Punisher/Better call Saul allemaal stuk voor stuk geweldige series, dus Netflix kan het wel aan. Nu maar hopen dat ze goed blijven en niet weer de usual Netflix LQBTQ+/alle rassen laten vertegenwoordigen... Zolang het past bij het verhaal heb ik geen probleem, maar soms is het zo geforceerd dat ik er gewoon mee kap met kijken.
Pokemon generatie 5 had anders een goed verhaal te vertelen. De rest van de spellen zijn redelijk, waarvan alleen x/y in mijn mening echt negens op sloegen wanneer je keek naar de verhaallijn.
Mass Effect! Alle lhbt++ interraciale hubba hubba die je maar kan wensen! Wordt vast een interessante serie.
waar het om gaat bij Pokemon, de serie heeft onze jeugd gemaakt daar kan niemand onderuit. Ik zei ook dat ze niet allemaal even goed waren maar Pokemon heeft mij als kind veel meer bijgebracht dan ik op school kreeg op sociaal niveau. Het gaat bij pokemon ook absoluut niet om het verhaal maar om de avontuur en een leerzame les tussen goed en fout en ik denk dat men onderschat van hoeveel waarde Pokemon is in onze opvoeding. Zouden we zonder pokemon ook opgroeien tot slimme morele sterke mensen, waarschijnlijk wel. Maar het laat veel los in kinderen en helpt enorm met opvoeding. Omgaan met emoties, het krijgen van zelf vertrouwen en het volgen van een avontuur. Het is immers gericht op kinderen dus complexe verhaal lijnen ga je niet zien. Het is een reis.

Wat betreft Marvel. Ik wou dat Disney+ nooit verscheen. Ik meen het te zeggen dat ik mij flink depressief voelde toen alle Marvel Netflix series waar ik zo lang aan heb besteed en in heb geïnvesteerd plotseling allemaal gecanceld werden terwijl het in allemaal net los ging. Hele opbouw naar de Defenders en een geweldige mogelijkheid om de Defenders en Avengers samen te voegen in een film later is compleet van de kaart gegaan doordat Disney meer geld wilt. Luke Cage, Jessica Jones, DareDevil, The Punisher. Geweldige series met een geweldige opbouw nu van ons weg gekaapt net als House of Cards. Maar neemt absoluut niet weg hoe geweldig Netflix bezig is en wat voor geweldige dingen zij kunnen doen.

Ik vertrouw hun wel met deze taak. Sterker nog, ik had Netflix genoemd als iemand vroeg van wie ik graag deze films zou willen zien. Ik ben een fan van Netflix en hoop absoluut dat Disney+ uiteindelijk weer verdwijnt. Er komt al nooit nieuwe content en nieuwe Marvel shows zijn nu ook met meer dan een jaar uitgesteld. Ik heb hier vertrouwen in bij Netflix.
Deathnote hadden ze makkelijk 2 films van kunnen maken, het verhaal (ook de manga) bestaat uit het deel met L en het deel erna. Beide zijn ongeveer 2 uur aan content. Het hele netflix LQBTQ+ begint mij ook de keel uit te hangen, meeste "Netflix Originals" kan ik op de intro foto al aanwijzen. "OK vrouw in de hoofdrol, dat is de gekleurde persoon die met 0 meerwaarde voor het verhaal homo is, daar is de aziatische die is slim maar gaan ze laten zien ook in de praktijk kan dingen."
Beetje vergelijkbaar met actiefilms in de jaren 80 begin 90 waar 1 man hele legers verslaat en er elke maand 5 van uit kwamen.
De Witcher serie is ook gewoon gecastreerd hoor. Was ook een vrij matige serie trouwens, Henry Cavill speelde de Witcher wel precies zoals in de games; emotieloos (weet niet hoe de Witcher in de oorspronkelijke boeken is).
De Witcher serie is ook gewoon gecastreerd hoor. Was ook een vrij matige serie trouwens, Henry Cavill speelde de Witcher wel precies zoals in de games; emotieloos (weet niet hoe de Witcher in de oorspronkelijke boeken is).
Ben ik helemaal mee eens, de beste stukken in de serie was als Henry Cavill The Witcher in beeld was, en was erg vervelend dat steeds heen en weer door tijd heen, en dat je op de laatst niet meer weet in welke tijd je zit.
Wil hier even een note bij plaatsen. The witcher waren boeken.

Ik heb alleen witcher 3 gespeeld en een boek gelezen, boek was erg goed. Kan het boek echt aanraden en ik denk dat ik de rest van de boeken ook nog wel een keer ga lezen.

[Reactie gewijzigd door ImperatorTiber op 1 augustus 2020 18:44]

Ik weet niet of dat echt zo is. RDR2 vond ik een prachtige verhaallijn voor een game, maar ik denk dat het niet genoeg is voor een film. Ik denk dat dit voor de meeste spellen zo is.

Tomb Raider, ja misschien. Maar er zijn toch ook eerdere films met hetzelfde ongeveer? (Indiana Jones, waar trouwens ook spellen van gemaakt zijn).
Verhaal lijnen in films zijn vaak cliché, herhalend en erg simpel. Bij misschien wel 95% van alles wat je tegen komt. Ik heb RDR2 nooit gespeeld maar volgens mij is dat een game waar je vrij rond loopt en taken volbrengt ik heb geen idee. Maar dan heb je games als de Final Fantasy series, Chrono Trigger, MGS (die gelukkig verfilmd gaat worden), De Zelda games, League of Legends welke inmiddels ook een anime gaat krijgen, Halo, De Persona games vooral 4 & 5, NieR, Bioshock, God of War, The Last of Us, Zelfs vrij simpele games als Starcraft en Red Alert hebben vrij vette verhaal lijnen. En voor de DC fans. Batman Arkham Asylum en Injustice 1 & 2. Letterlijk de beste verhalen in een superhero wereld wat nooit is uitgekomen in de bios maar enkel en exclussief in de games. Injustice 1 & 2 zijn geweldig en zijn in principe in de lopende band gewoon films met vecht rondes erin maar het verhaal is zo onwijs goed. Arkham Asylum ook.

Ik kan uren en uren doorgaan met het noemen van geweldige verhalen in games waar nog altijd niks mee is gedaan. En ja deze verhalen zijn tig keer beter dan de gemiddelde actie of comedy. Ik zie ook absoluut wel een FF7 Animatie serie het goed schoppen op netflix. Elk van deze titels zijn iconische en als ik meer moeite zou doen kan ik er zo nog 100 bedenken. Bij films kom ik niet met zoveel iconische verhalen die me zijn bij gebleven. Ik heb genoeg goeie films gezien en die heb je er echt wel tussen maar de afgelopen 5 tot 10 jaar zijn we met z'n allen onze creatieve drive verloren.
Ik weet niet wat jij "jaren" noemt, maar in het geval van MGS vindt ik dat ook wel weer meevallen hoor, laat staan dat Splintercell en MGS ook geen onbekenden zijn. Beyond is wat meer discutabel, maar.. De verhaallijn leent zich absoluut voor verfilming.
Mgs5 is alweer 5 jaar oud. Splinter cell backlist is al 7 jaar oud. Dus ongelijk heeft hij niet.
Klopt ze zijn jaren oud maar dat zegt niks toch? Gaat om de verhaallijn. Hoop op een MGS film of serie in lijn met de games. Verhaallijn is gewoon goed en ongeëvenaard.
Metal Gear Solid games zijn in mijn ogen beste qua storyline. Geen enkele game reeks is zo diepgaand.
Zag net toevallig een fan-made remake van de Intro van Metal Gear Solid in 4K.. Kippenvel https://www.youtube.com/watch?v=sdYFmnQGtbU
Volgens mij alleen maar goed dat ze zo lang bezig zijn met beyond good and evil 2. Eindelijk eens een game die niet in een paar maanden tijd in elkaar is gestampt door Ubisoft. Die 13 in een dozijn games die ze de laatste jaren maken komen echt mijn oren uit.
Ik kijk met smart uit naar de aankomende Candy Crush- en Farmville-series, aangezien we toch *alles* gaan verfilmen ;)
Doe mij dan maar een serie gebaseerd op de originele Pong.

(dramatische stem)
In een duistere wereld zijn er twee kanten die een duidelijke lijn trekken. Met raken klappen balanceert een onhoudbare kracht opzoek naar een uitweg. Wie zal er als eerst een steek laten vallen....PONG een serie die je alle hoeken van de kamer laat zien. binnenkort op Netfilx.
PONG een serie die je alle hoeken van de kamer laat zien.
Netflix neemt Netflix&Chill wel heel serieus :+ .
Ach van het bordspel Slagschip hebben ze ook al een film gemaakt, dus dat moet met Pong ook wel lukken; en Candy Crush zit al in Wreck It Ralph. :p
Wat betreft Slagschip, wel heeel erg losjes hoor, de aliens en alles waren toch niet te vinden in het bordspel. Het idee achter het bordspel kwam maar heel even aan bod.

Dus als je pong gaat verfilmen dan wordt het waarschijnlijk zo'n standaard sport film, waarschijnlijk tennis.
Achja waarom niet. Witcher was best vermakelijk.
The Witcher op Netflix was ook niet gebaseerd op de game, maar meer op het eerste boek (en dat niet eens heel erg op het woord).

Maar, liever een serie/film gebaseerd op een game met een goed verhaal, dan de 100ste Marvel film of de zoveelste Star Wars/Jurassic Park/Spider-Man reboot.

Goed gejat > slecht verzonnen
The Witcher serie is niet gebaseerd op het verhaal maar zeer zeker wel het succes van de games. Anders was die er nooit gekomen.
De Witcher serie heeft echt niets te maken met de game. MIsschien gemaakt vanwege de populariteit maar is verder volledige gebaseerd op de boeken en negeert het verhaal uit het spel compleet.
En laat nou is de boeken bekent geworden zijn dankzij het succes van The Witcher games, en daarover had Knijpoog het.
Het zijn geweldige verhaal lijnen. Natuurlijk maken we er films en series over. Dat is een enorme kans en Netflix doet het goed door even terug te gaan naar iconische games die nooit een kans op het doek hebben gekregen. Games hebben vaak meer verhaal dan series en films en dat is gewoon een feit. Vooral nu barst het vol met cliche's en het herhalen van oud materiaal. Dan is dit een geweldige oplossing.

Helaas tot op heden nog geen goeie Halo serie/verfilming gezien wat ook al 10 jaar geleden had moeten komen maar er zijn zat goeie verhalen in games. Niet alleen boeken, dus klaag aub niet omdat er toevallig 4 series of films komen gebaseerd op games. Terwijl er elke dag iets nieuws uit komt uit een boek of script.
Hoewel ik al jaren in het PlayStation kamp zit, vond ik de Halo animatie van een paar jaar geleden best wel goed. Net als de Animatrix met verschillende korte verhalen en stijlen. Mogen ze best meer van maken wat mij betreft.
Vraag en aanbod. Wanneer er genoeg aan verdiend wordt dan zullen we dit vaker gaan zien. Niet heel onlogisch toch?
Ja en van elke serie een game... ;)
Aangezien niemand anders het zegt: een Half life 3 serie? Zo zouden we dan toch eindelijk een goed einde voor de serie hebben. HL2 Episode 2 eindigde op een grote cliffhanger dus lijkt me genoeg materiaal om een serie te maken, uiteraard met de originele geluidjes voor de wapens enzovoorts. En ja, ik weet dat het script op internet is verschenen maar het zou fijner zijn om ernaar te kijken. Enige probleem: je hoofdpersonage zegt niks 8)7

[Reactie gewijzigd door xception op 1 augustus 2020 19:25]

ben bang dat dat dan weer gaat uitdraaien op een verfilming zoals DOOM.....
Deze lijkt me wel leuk, beter dan al die soeperhelden meuk.
Ik hoop het. Misschien daarna manga’s en anime
Dan wil ik een serie van het spel Asheron's Call!
Ik snap persoonlijk echt niet waarom er veelal negatief wordt gereageerd wanneer een bepaalde game verfilmd wordt.
Bijvoorbeeld Assassins Creed en Warcraft, de films kregen beide met kritieken te maken dat de kijkers niet het echte gevoel van de game terugkregen.
Dat het een afgeraffeld idee had.
Ik kan best genieten als ik een verfilming van een game zie welke ik een tijdje gespeeld heb.
Wees blij dat er wat te kijken valt en dat je even terug kan vallen in de wereld van die game.
Niks is perfect, maar goed, we zitten dan ook in een tijd waar alles puur op willekeurigheid slecht of goed wordt bevonden. Wel jammer, aangezien er door die kritieken dan weer geen vervolg komt.
Heel erg benieuwd, het spel was echt uniek in zijn sfeer met een sterke worldbuilding, misschien alleen tegengehouden door zijn ietwat voorspelbare verhaal (het gaat nou niet echt beyond good & evil imo)
Ik wil een Mass Effect film. De greatest of all time imho.
Beyond Good & Evil.....de enige game ooit die ik voor een tweede keer heb uitgespeeld! Naast MGS en veel andere games toch wel een klassieker voor mij en kijk daarom uit naar de film...tenminste als die echt gaat komen. Het vervolg op BGE duurt rampzalig lang.
Ik kijk met smart uit naar het tweede deel.
Serie ach, is het leuk dan yay. Is het niks dan hebben we de tv zo uit gezet. ;)
Volgens mij komen de personages wel voor. De trailer wekt toch ook de indruk dat Jade slecht is? Of heb ik dat verkeerd begrepen?
Ik zie dat niet erg duidelijk in deze trailer, maar in de 2018 trailer lijkt het er inderdaad wel op.

Ik begin een vaag vermoeden te krijgen dat het brainwashing, een kloon of een alternatieve dimensie/tijdlijn oid zal zijn.
Ik krijg steeds meer het gevoel dat ik betaal voor matige series en oude films.
Warrior nun—> dramatisch slecht
Cursed, ook dramatisch slecht. Veel series met slechte science fiction en foute magie. Vergezochte actie is er nog zo één. Kom op doe eens wat echt goede detective series ofzo
Warrior Nun was nog wel enigzins aardig, zolang je over de idioterie van de hoofdrolspeelster heen kijkt. Dat was slecht geregisseerd. Maar andere rollen waren wel goed genoeg ingevuld voor wat hersenloos vermaak.

Cursed heb ik nog niet gezien, dus geen mening. Heb laatst wel the Witcher voor een 2e keer bekeken. Had na de 1e keer een goede indruk. Niet geweldig, maar zeker goed genoeg voor een 2e en 3e seizoen. Na de 2e viewing vond ik de serie beter.

Toegegeven, het springen in de tijd zonder visuele waarschuwing, dat hielp niet de 1e keer. Maar in de 2e viewing, merkte ik meer details op en was het 'tijdspringen' veel minder storend. Kwam het verhaal zeker ten goede.

Speciale effecten in oude films doorstaan vaak de tand des tijds niet zo goed. Zeker als je de film bekijkt op hogere resoluties en moderne media waar men tijdens het schieten van de film geen rekening mee hield. Maar dat neemt niet weg dat het verhaal zo slecht is. Niet bij alle films is dat het geval natuurlijk, maar er zitten nog steeds genoeg "parels" tussen de oude film collectie.

Daarnaast, als ik een film uit de oude doos nog niet gezien heb, dan is het nog steeds iets nieuws om te zien en kan ik het wel met het "oog" van het jaar dat de film uitkwam zien. Klasarblijkelijk is dit een groter probleem voor jou, dan voor mijn persoon.

Hetzelfde geld voor oude series. Zo heb ik laatst nog eens 'Legends of the Keeper' bekeken. Is een serie die na Xena/Hercules en voor Spartacus is geproduceerd. De 1e paar afleveringen denk je te kijken naar een kinder-serie. Maar daarna word het verhaal echt wel beter en minder kind-vriendelijk, alhoewel er geen naakt word getoond. Men schrikt er echter niet voor terug om een lichte vorm van sado-machoisme te tonen. Veel plezier met het uitleggen daarvan aan kinderen die meekijken... Betere 'produktiewaarden' dan Xena/Hercules en amper over de top CGI zoals in Spartacus. Maar wel van dezelfde makers.

Kan alleen maar zeggen dat een 2e viewing voor mezelf meestal een betere ervaring oplevert. Of dat jouw beleving van films en/of series bevordert...wie weet. Maar met een dienst als Netflix heb je in elk geval wel de mogelijkheid om dat eens uit te proberen.

Series van games of boeken, ik heb er geen problemen mee, zolang het de canon aanvult en/of verbetert.
Laat eerst de game deel II nou maar eens uitkomen.. duurt al veel te lang :(
Het verhaal is zeker diepgaand genoeg voor een film of evt. Serie.

Waar ik zelf enorm op zit te wachten, is een film cq serie van de Mass Effect saga.
Oeh! Wordt wel een 18+ variant hoop ik!
Ik hoop dat het (weer) een echte netflix hit wordt, zou echt zonde zijn als het tegenvalt, zowel in de pers als met de fans. Ondanks dat ik deel 1 nooit gespeeld heb, heb ik toch wel iets met BGE, vooral sinds de E3 trailer van deel 2.

[Reactie gewijzigd door Armselig op 1 augustus 2020 22:10]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee