Netflix en SEGA maken Sonic the Hedgehog-animatieserie die in 2022 verschijnt

Volgend jaar verschijnt er een 3d-animatieserie van Sonic the Hedgehog op Netflix. De serie krijgt de naam Sonic Prime, is gericht op kinderen en families en zal in eerste instantie uit 24 afleveringen bestaan.

SEGA maakt de serie in samenwerking met animatiestudio WildBrain. Netflix heeft opdracht gegeven voor het maken van 24 episodes, schrijft WildBrain in een persbericht. De Canadese studio maakt met name kinderseries en heeft titels als Fireman Sam, Carmen Sandiego, Chip & Pottato en Snoopy in Space op zijn naam staan.

Ook Sonic Prime zal gericht zijn op kinderen, staat in de aankondiging. Er zijn nog geen beelden van de Sonic-serie vrijgegeven. Wel is bekend dat het om een 3d-animatieserie zal gaan. Hoe lang de afleveringen duren is nog niet duidelijk en wanneer in 2022 de serie te zien is, heeft Netflix nog niet bekendgemaakt.

Sonic the Hedhog is sinds 1991 een personage in SEGA-games. Volgens het Japanse bedrijf zijn er sindsdien 1,14 miljard Sonic-games verkocht. Vorig jaar kwam er al een Sonic the Hedgehog-film uit. Dat is een live-actionfilm met een geanimeerd Sonic-personage. Die film krijgt in 2022 een vervolg.

Netflix heeft diverse animatieseries gebaseerd op games in zijn assortiment. Sinds 2017 is er een animatieserie van Castlevania en dit jaar komt er een geanimeerde Resident Evil-serie uit op de streamingdienst. Volgend jaar komt ook animatieserie Cyberpunk: Edgerunners uit en vorige week werd een Tomb Raider-animatieserie aangekondigd.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

01-02-2021 • 16:26

63 Linkedin

Lees meer

Reacties (63)

Wijzig sortering
Die ouwe cartoons uit 1992 waren zo slecht.
https://www.youtube.com/watch?v=hyIn18JBwKE

https://www.youtube.com/watch?v=Nu-wF6qbxy8

[Reactie gewijzigd door Wasabi! op 1 februari 2021 16:38]

Moet gelijk hier weer aan denken...

https://youtu.be/rkMnmNeCszs
Sonic Mania Adventures is daarentegen best goed gedaan. Niet echt een goed verhaallijn, maar mooie vloeiende 2D animatie. Ik zou graag een series in deze stijl willen zien.

https://youtu.be/LYvO8eaWJNc
Meh, dat is een computer-animatie. Heeft veel minder persoonlijkheid/soul dan die oude cartoons.
Was die serie (nooit gezien overigens) niet juist zo slecht dat het goed was? En denk aan de memes die het ons heeft opgeleverd.. PINGAS!! Ik vond juist Sonic X (die ik ook nooit heb gezien) dan weer niks aan. Kijk ik nog liever de oude serie :)
Absoluut :+ maar iets als Sonic X is dan wel weer van iets betere kwaliteit. Zeker kwa animatie.

En kwa verhaal (ik ken het niet heel goed overigens) is het altijd beter dan iets als Pokemon, waar totaal geen progressie in zit O-) hoe lang is Ash al 13? :+
Ik vond het vroeger helemaal geweldig.
Die eerste ken ik niet. Die tweede was hier ook Filmnet te zien in een uur of zo dat die zender iedere dag opengezet werd voor iedereen en was best populair.
Wat bazel je Sonic SatAM (eerste link in je post) is nog steeds aanzien als de beste sonic the hedgehog cartoon serie...
Ja, Captain N, lol, ook best slecht.
Captain N: Game Master
https://www.youtube.com/watch?v=Z5N2dgN_Lac

Er waren veel betere tekenfilms in die tijd. GI Joe, M.A.S.K., Dungeons & Dragons, Robotech (Macross), etc.

Ik was wel een Sonic fan vanaf het eerste uur. Had zelfs de Japanse versie van de Mega CD gekocht in 1991 voor 1000 gulden bij Games R Fun in Amsterdam of zo, en later natuurlijk ook Sonic CD gekocht. Ook bij Sega in Hilversum bij de helplijn geweest op visite, Kevin heette die gast, de vertegenwoordiger van Sega kwam regelmatig bij Correct, zijn naam weet ik niet meer.

[Reactie gewijzigd door Wasabi! op 1 februari 2021 16:56]

Ik moet meteen weer aan die Super Mario Brothers show denken: https://www.youtube.com/watch?v=aLNHXfF21Dc
En de film Super Mario Bros. was ook reteslecht.
Het meerendeel van die cartoons was toen om speelgoed te verkopen. Grappig dat het nu toch andersom gebeurt; games (=speelgoed) die leiden tot cartoons.
Of de games die verfilmt werden door Uwe Boll. Wat was erger, de tekenfilm of Uwe?
Sonic was heel slecht, omdat ze probeerden een stoer imago te creëren, een andere doelgroep te kiezen dan Nintendo. Prima, maar ze hielden zich ook niet aan zijn karakter, gaven hem een pistool in het ene spel en dan weer normaal lekker rennen en springen in het andere spel. Kijk naar Donkey Kong 64 dat was ook geflopt, omdat het niet past bij DK. Helaas voor Sonic ging het alleen maar slechter en slechter. De kwaliteit van de games konden de Nintendo games nooit evenaren.
Donkey kong 64 was idd een minder deel maar met bijna 12 miljoen verkochte versies nou niet echt een flop te noemen.
Ach, Mario had soms een tennisracket, dan weer een enorm waterkanon op z'n rug. Het houdt het fris.

offtopic:
Heerlijk; dit voelt precies als het schoolplein... "Mario is beter!" "Nee, Sonic!"

Of, zoals het ooit eens onder een ingezonden tekening stond in de Power Unlimited: "Mario heeft het IQ van een diepgevroren visstick".

*Heroic_Nonsense speelt de laatste 20 jaar toch veel liever een Mario-game dan een Sonic-game
Sonic Generations was een uitzondering.
Ik heb me goed vermaakt vroeger met sonic on de megadrive en bijvoorbeeld ook de relatief recente sonic mania is prima om te spelen. Ja er zijn ook slechte releases zoals in elke grote franchise.

Jouw opmerking klinkt meer alsof je wat gefrustreerd bent, als jij het niet leuk vind speel je niet maar laat een ander in zijn waarde.

Succes ermee
Ook ik was erbij met Sonic op de Megadrive. En Sonic 2. Maar die kwaliteit hebben ze, in mijn ogen, gewoon nooit meer geëvenaard. En zelfs in het begin was de rare mix van supersnel, het spel speelt zichzelf momenten en tricky platforming nooit echt zo polished als een Mario titel. Het was flashy en nieuw met die 32bit graphics, maar Super Mario World was toch echt de betere games. En de stap naar 3D... ook daar wist Mario het beter te doen. Daarna duurde het tot Generations tot ze weer iets leuks wisten te brengen. Maar dat kan ook gewoon nostalgie zijn geweest.

Je had misschien niet gezien dat Wasabi's post aanvankelijk volledig weggemod was. Het was meer een reactie daarop. Wat mij betreft mag iedereen leuk vinden wat 'ie leuk vindt. Er zijn vast gekke dingen die ik speel waar jij je niet in kan vinden.

[Reactie gewijzigd door KaiZas op 1 februari 2021 22:45]

Zo'n beetje alle games uit de 16-bit tijd waren geweldig. De 3D games waren hit or miss, zaten een paar middelmatige en zelfs hele slechte games tussen maar Sonic Generations van een paar jaar terug was dan weer briljant.
Da's goed nieuws voor men zoon. Die vond de film ook echt super!
Na die film zie ik niet echt iets in een serie.
De serie kan juist alleen maar beter zijn, omdat die meer trouw kan zijn aan de franchise en het is tenminste nog CG. Live-action verfilmingen van games (met een cartoony uiterlijk) werken maar zelden of nooit, daar is de film inderdaad weer een goed voorbeeld van.
Zo slecht is de film toch niet ontvangen? En na de redesign (die echt nodig was...) was het dscht ik niet zo slecht.

Sterker, het lijkt erop dat men juist de laatste jaren doorheeft hoe men tekenfilms en real life moet samenvoegen.

Pokemon detective pikachu is daar een goed voorbeeld van. Heel netjes gedaan.

Puur kijkend naar hoe men de wereld opbouwt en toepast in een realistische setting.

Kwa verhaal het is nog altijd heel simpel. Maar dat is niets nieuws met kinderfilms....
Hm, na het lezen van m'n post lijkt het inderdaad alsof ik het specifiek over Sonic heb, nou ja soms is het toch ook minder? Ik dacht dat verfilmingen nu eenmaal die reputatie hadden... Ik heb de film eerlijk gezegd niet gezien en ja ik hoor er niks slechts over, maar Sonic's eerste design laat wel zien dat ze het toch bijna weer verpest hadden.

[Reactie gewijzigd door Armselig op 3 februari 2021 01:43]

De film heeft het goed gedaan (kwam ook wel op een ideaal punt uit) en was ook helemaal niet zo verkeerd.

Maar Sonic is gewoon een populair character en dus is een kinderserie dus nooit een slecht idee, zelfs als de film slecht was geweest en niet succesvol.
sonic prime, zitten ze dan niet bij de verkeerde streaming dienst?
Ach het kan tegenwoordig alle kanten opgaan. Carmen heeft die studio wel mooi gemaakt, snoopy trouwens ook.
Hoop dat ze wel een beetje bij de basis blijven slachtoffers, de sluwe slechterik en sonic de held.

Er zijn zoveel verchillende factoren die een serie uniek maken.
Kijk maar naar John Dillermand, een serie die best corona proof kan zijn.
Awesome! Ik vond de serie vroeger juist wel heel tof. En de film viel me ook totaal niet tegen. Nu nog een sonic adventures 3 en een sonic mania 2.
Laten we hopen dat het net zo goed wordt als Transformers Prime. Ik zie in ieder geval wel wat in een goede geanimeerde Sonic-serie.
A. Super leuk.
B. Please ruïneer niet ook dit met politiek correcte SJW of on-originele invloeden. Sonic hoeft echt niet homosexueel of transgender te zijn of een andere kleur te krijgen.

[Reactie gewijzigd door Pino Blauw op 1 februari 2021 16:35]

Je moet eens kijken wat ze met het nieuwe seizoen van Thomas hebben gedaan ;( het lijkt totaal niet meer op de boeken.
Dat ook, plus ik vind het persoonlijk ook veel minder leuk nu dat het niet meer op een echte modelbaan gefilmd wordt...
Bedoel je nou die serie waarin een locomotief levend begraven werd omdat ie bang is voor de regen? The sad story of Henry

[Reactie gewijzigd door hooibergje op 1 februari 2021 17:09]

Ik zie liever een nieuwe Sega Console, dat had veel leuker geweest, maar dat zal jammer genoeg nooit gebeuren.
Ben het met je eens, maar dat is vrees ik een gepasseerd station.
Helemaal mee eens.
Ik ben bang dat als het om een kinder serie gaat, dat er altijd wel van die SJW onzin in zit. Dit is niets nieuws, denk maar aan Captain Planet. Dat was een en al politieke boodschap, en dan nog was het geweldig voor kinderen.
Nou ja, dat was tenminste nog een goede boodschap toch? De aarde niet vervuilen blabla gooi je zooi in de afvalbak etc.
Mensen die hier bang voor zijn zijn meestal zelf de SJW's, maar dan voor hun eigen zijde.
Prachtig woke van jou. Maar ik ben het toch niet met je eens. Het wordt je bij Netflix gewoon de strot door geduwd. In vrijwel iedere serie zit een transseksueel, met een hoeveelheid die absoluut niet overeenkomt met de werkelijkheid.

Ik vond het prima en zelf geweldig dat Kelly op Big Brother kon uitkomen voor wie zhe was. Maar dat is van een hele andere orde dan wat Netflix doet.
Misschien dat jij er gevolg voor bent? Ik kijk veel series en ik kan me geen transpersoon voor de geest halen in een populaire serie, laat staan specifiek die van Netflix. Kun je er eens een of twee noemen?
Star Trek Discovery
Orange is the new black
Sense8

Netflix gaat hier veel te ver in en met Star Trek Discovery is het helemaal bizar hoeveel er per se in lijkt te moeten. Van elke soort geaardheid of ras of kleur moet er 1 karakter in zitten en elke aflevering wordt dat weer dik benadrukt.
Supergirl
The oa
Pose
The Chilling Adventures of Sabrina
The Good Doctor
The Umbrella Academy (ik loop vooruit)

Lijstje gaat nog verder.
Daar noem je ook echt wat series... Discovery (wat overigens geen Netflixserie is), sure. Maar is dat zo erg? ST draaide altijd om diversiteit van karakters. En Sense8 en OitNB zijn series die juist op dit soort onderwerpen gericht zijn. Vergeet ook niet dat dit series zijn in een pool van enorm veel series.
Ja, dat is erg. De hele wetenschap en dingen die je aan het denken zetten dat normaal in Star Trek aanwezig is wordt overschaduwd door het drammerige dat je maar voor alles en iedereen tolerant moet zijn. Het is een drama geworden dat zich toevallig in de toekomst afspeelt.
Het is de manier waarop alles aangekaart wordt dat de essentie van Star Trek volledig mist. In The Orville snappen ze het nog gelukkig.
Zo ongelofelijk zonde, en dat doet me pijn als trekkie. Het is niet voor niks dat Discovery nogal lage ratings krijgt.
Ik heb me er nooit aan gestoord. Maar goed, mensen maken er wel erg snel van dat iets 'drammen' is. Mensen die een punt willen maken tegen racisme zijn meteen aan het 'drammen'. Het enige alternatief wat de drammenjankers tevredenstelt is als je vooral je mond erover houdt.

Wat je ook van de kwaliteit van Discovery vind, het is gewoon een character waar verder amper tot geen punt van gemaakt wordt, dus als je dit als drammen ervaart...

Je noemt verder ook mensen van een bepaalde huidskleur wat je niet wil zien, iets wat al helemaal niet besproken wordt. Maar toch is het 'drammen' voor je, ondanks dat het niet vreemd is dat in de toekomst er meer mensen van kleur te zien zullen zijn.
Je begrijpt echt totaal niet waar ik het over heb.
Ik verwacht in een volwassen, kwalitatieve serie, dat er geen tijd verspild wordt aan het benadrukkenv an dingen die iedereen al lang weet. Star Trek is altijd vernieuwend geweest, maar het gehalte drama is dusdanig hoog dat het in mijn ogen haast geen Star Trek genoemd meer mag worden.

Tuurlijk, sinds de jaren 60 is Star Trek druk met het doorbreken van taboes, het aankaarten van sociale dilemma's en het durven. Met allerlei commentaar van anti progressieve mensen als gevolg. En dat is prima en juist hartstikke mooi. Dat hoort bij Star Trek en daarvoor kijk ik het ook.
Nu is het gewoon "Oja, er moet nog een LGBT karakter in, en oja, we hebben nog geen aziaat, en heeft er al iemand gehuild deze aflevering? Ja? Maakt niet uit, nog een keer!"
Het is gewoon een grote emo bende waar ik niet op zit te wachten. Met zo veel karakters in een crew die zichzelf aan het ontdekken zijn, aflevering in en uit, is het onmogelijk om een goed georganiseerd schip te besturen. Het is geen enkele afspiegeling van de maatschappij meer, het is een karikatuur en een overdreven uitvergroting van minderheden.
Maak het eens concreet? Welke characters heb je het over en wat is een voorbeeld van een verhaallijnen die erbij gesleept is om een minderheid uit te vergroten ipv dat het een kwalitatieve meerwaarde had?

Michelle Yeoh is een Aziaat, maar ook een actrice met een zeer indrukwekkende achtergrond en vind haar in haar rol voor wat ze moet doen, zeer goed. Ik mag hopen dat je het niet over haar hebt als iemand die ze erbij hebben genomen omdat ze 'nog geen Aziaat' hadden.
Het klinkt alsof je er vanuit gaat dat ik racistische trekjes heb of zo, of intolerantie tegenover andere minderheden. Integendeel. En jammer dat ik dat nog moet uitleggen, en daaruit blijkt dat je het zelf super belangrijk vindt om woke te zijn.
Michelle Yeoh is hartstikke geschikt voor haar rol, dat ontken ik ook helemaal niet. Stuk voor stuk prima acteurs allemaal, en mijn aziaat-voorbeeld is alleen annectodisch.
Voor mij was het klaar in die aflevering dat de transsexueel "they" genoemd wilde worden (s03e08).
Dat is leuk voor de huidige tijdgeest, transgenders die het nu belangrijk vinden om om een bepaalde manier aangesproken te worden. Ik ga er niet vanuit dat zoiets over 900 jaar nog steeds een issue is, met allerlei soorten aliens, rassen en geaardheden om je heen. Niet dat de hele serie zo realistisch is, maar hier lijkt echt niet over nagedacht te zijn. Dit was dan ook de aflevering met de laagste rating van de hele serie. Ik ben hier echt niet alleen in.
Voor mij is het juist heel normaal dat iemand gewoon getolereerd wordt. Omarm zo iemand zoals die is, neem 't op in de groep en ga verder met slechterikken verslaan. Het is echt alsof ST:D voor prepuberale tieners is geschreven die dit soort dingen nog moeten ontdekken. Daar zijn zat andere series voor. Maar het zal wel iets met een verbrede doelgroep te maken hebben ofzo.. Dat is dezelfde reden dat StarGate kapot is gegaan.
Mwah, in vrijwel iedere Netflix serie zitten ook superhelden met bovennatuurlijke krachten. Series zijn perse een afspiegeling van de realiteit.
Je kan altijd stemmen met je portemonnee.
Bevalt iets je niet, koop het niet, is het ook je probleem niet meer.
Uberhaupt het feit zoiets aangehaald moet worden, Net die hele discussie of Merry en Pippin homo zijn, of Bert en Ernie. Boeit gewoon niet. Hun sexualiteit hoeft helemaal niet ter sprake te komen. Totaal niet relevant.
Katrien Duck is ook niet vies van 2 verschillende eenden. ;) Wipt ook een beetje rond.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee