Gerucht: Netflix overweegt uitbreiding naar games

Netflix heeft plannen om zijn aanbod uit te breiden naar de gamingmarkt, claimt The Information op basis van bronnen die bekend zijn met de stappen die het videoplatform hiervoor onderneemt. Over de plannen is nog niet veel bekend.

Netflix is bezig mensen aan te nemen die verantwoordelijk worden voor de uitbreiding naar videogames. Dat meldt althans The Information, een site die vaker geruchten publiceert en doorgaans goed ingelicht is. De site baseert zich op bronnen die bekend zijn met de situatie.

Het zou om niet nader genoemde veteranen uit de gamewereld gaan, die Netflix in de afgelopen weken benaderd heeft om te komen werken bij het bedrijf. De plannen lijken zich daarmee nog in een vroeg stadium te bevinden. Een van de opties die Netflix zou overwegen, zou zijn om een aanbod van games te bundelen, vergelijkbaar met Apple Arcade.

Netflix is niet totaal onbekend met gaming. Het bedrijf liet door een derde partij een succesvolle mobiele game voor de serie Stranger Things ontwikkelen. Omgekeerd werkte het veel met gamebedrijven samen voor videoseries over games, zoals The Witcher, Tomb Raider, Sonic the Hedgehog, Dota 2, en Assassin's Creed.

Netflix' Stranger Things-game

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

21-05-2021 • 16:01

77 Linkedin

Reacties (77)

Wijzig sortering
Ze hebben toch al een paar spellen, zoals Black Mirror: Bandersnatch en Minecraft: Story Mode?
Precies, Detroit: Become Human zou ook aanslaan bij Netflix publiek.

Casual game/film combineren. Veel interactieve cutscenes. Niet te intense high fps/low latency games. Past precies bij gamestreaming.
Ook party games lijken me interessant, bijvoorbeeld iets als de Jackbox.tv games.
Zou het niet veel logischer en meer in lijn met hun huidige model zijn, als ze een game streaming dienst opzetten, zoals Google Stadia?

Hier klinkt het gewoon alsof ze games willen gaan maken en verkopen op de 'klassieke' manier.

[Reactie gewijzigd door FReNsJ op 21 mei 2021 16:09]

Ook een vast pakket aan games voor een maandbedrag zou op zich wel denkbaar zijn voor Netflix, soortgelijk aan Apple Arcade zoals het artikel noemt. Game streaming zou ook kunnen. Maar hoe Netflix nu omgaat met streaming is toch nog behoorlijk makkelijker dan de eisen die er zijn aan game streaming. Netflix hoeft nu nooit meer dan 24-30 fps uit te zenden bijvoorbeeld, hoeft geen invoer te verwerken met hoge precisie en hoeft geen zware games te draaien op de eigen servers, maar slechts video uit te serveren.

Ook is zelfs Google Stadia wereldwijd nog niet heel breed opgepakt, buiten een groep liefhebbers, dus het is de vraag hoe groot de doelgroep is voor game streaming. Dat kan een kwestie van gewenning zijn, maar voor nu lijkt het gros van de gamers toch al één of meer apparaten te hebben waar direct op gespeeld kan worden. Dan is game streaming meer iets voor naast de console, mobiel of pc, voor onderweg of voor als de tv bezet is of zo. Dat alleen zal geen enorme business zijn. Console-gamers hebben dit jaar de keuze om over te stappen op streaming of te gaan voor de nieuwe consoles. Dat laatste lijkt vele malen populairder.

En als game streaming de lokale apparaten wil overtreffen, zodat het echt meerwaarde biedt qua beeldkwaliteit en dergelijke, dan zijn er zulke sterke servers nodig dat het moeilijk uit kan. Nu al moet elke streaming speler een toegewijde high-end grafische kaart ter beschikking hebben aan de serverkant. Moet een streamingdienst het winnen van een nieuwe console of de pc, dan zou dat nog gekker moeten. Dat is allemaal lang niet zo schaalbaar als de video streaming die Netflix nu doet.

Het aanbieden van een set downloadbare games voor €x per maand is een stuk eenvoudiger te realiseren voor Netflix. Maar we zullen zien wat het wordt, en of het wat wordt.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 21 mei 2021 16:23]

Je hebt toch logischerwijs vergelijkbare hardware nodig om bepaalde kwaliteit graphics te kunnen produceren? Vanaf de server moet je het alleen ook nog als video opsturen naar de gebruiker.

De ‘winst’ zit hem in het feit dat mensen niet 24/7 gamen maar je door het op een server af te handelen die (dure) hardware opeens wel 24/7 kan gebruiken. Enige lastige is nog dat je idealiter de server zo dicht mogelijk bij de eindgebruiker hebt staan ivm latency. Je kan dus helaas niet dat de slapende wereldhelft uitruilen tegen de wakkere wereldhelft. Toch zal het veel schaalbaarder en efficiënter zijn dan iedereen maar thuis gaming hardware te laten neerzetten.
Dat klopt inderdaad; er is voordeel te halen door dezelfde hardware voor meerdere gebruikers in te zetten, op verschillende tijdstippen. Vergeleken met iedereen z'n eigen lokale apparaat, is dat efficiënter.

Maar vergeleken met het uitserveren van video zoals Netflix nu doet, is bovenstaande maar een klein voordeeltje. De video's van Netflix zijn vaststaand en kunnen zo naar alle tussenstations worden uitgezonden, en vanuit daar naar eindgebruikers. Vaak nemen de ISP's de populaire content zelf op in een vorm van caching. De benodigde rekenkracht is vele malen lager, per gebruiker. Dat is schaalvoordeel van een heel andere orde.

Je ontkomt bij game streaming natuurlijk niet aan dat die hoge hardware-eisen, met vele honderden euro's aan rekenkracht per gebruiker, terwijl die gebruiker speelt. Het is ook geen eerlijke vergelijking die ik nu maak, maar wel eentje die Netflix zou kunnen maken. Grote multinationals willen dikke winsten zien, en enorm schaalvoordeel. Vergeleken met wat Netflix nu doet, vermoed ik dat zij game streaming niet als interessant genoeg zullen zien. Te meer omdat je in de praktijk toch concurreert met de consoles en pc, en het gros van de gamers lijkt die nog niet bepaald achter te laten.
Waarom niet een dienst met Google Stadia als basis?
Lijkt me logisch, maar voor de volledigheid: omdat ze dan veel geld moeten afdragen aan Google. Een bedrijf als Netflix is groot en populair genoeg om hun eigen developers een concurrerende dienst te laten bouwen, dat over de jaren veel meer winst oplevert dan als ze het via Google doen.

Software is zo'n gekke; aan de ene kant zijn individuele developers duur, maar als de software een keer staat verdient het zich 100x of meer terug.

Ik bedoel ik heb vorig jaar een paar weken oid besteed aan het bouwen van een feature, die wordt nu in licentie gegeven voor 15K per klant, per jaar.
"Lijkt me logisch, maar voor de volledigheid: omdat ze dan veel geld moeten afdragen aan Google. Een bedrijf als Netflix is groot en populair genoeg om hun eigen developers een concurrerende dienst te laten bouwen, dat over de jaren veel meer winst oplevert dan als ze het via Google doen."

Laat ze maar een deal maken.. Technisch werkt Stadia erg goed (schijnt), maar blijkbaar ligt Google het exploiteren niet zo lekker omdat alles er op duidt dat ze willen stoppen. Beide partijen kunnen elkaar perfect aanvullen.
Ik zou dat ook wel zien zitten: Netflix Games, powered by Stadia. Dus niet google als uitgever, maar puur op de techniek van google. Uit eerdere berichtgevingen lijkt google hier ook wel open voor te staan.
Laat ze maar een deal maken.. Technisch werkt Stadia erg goed (schijnt)
De klanten zeggen iets anders...
En bij €10 per maand betaal je €600 na 5 jaar en heb je dus een luxe console gehuurd. Dus de prijs is hoger, de game ervaring is slechter en het werkt alleen op plekken waar je een dikke internet verbinding hebt. Het enige wat cloudgaming heeft als voordeel is gemak zodat niet gamers makkelijk even kunnen gamen. Maar het moment dat je dan besluit dat gamen voor jou is dan wil je waarschijnlijk een echt apparaat kopen en gelijk je game ervaring verbeteren en op lange termijn geld besparen.
Ik weet dat het al een paar dagen geleden is, maar euh..
Bij Google Stadia betaal je maandelijks niets, behalve als je Pro wilt. Als je Pro wilt, betaal je 10 euro per maand en dan krijg je wat gratis games etc.
Maar ik heb 'gewoon' een paar games gekocht voor Stadia, dat vond ik wel genoeg. Betaal verder dus ook geen maandelijkse kosten.
Onzin, stadia is gratis te gebruiken. Ook heb je bij xbox en PlayStation ook maandelijkse kosten.

De kwaliteit van het gamen is bij een nieuwe console op dit moment zeker hoger. Maar er zijn genoeg casual gamers die de voordelen van streaming waarderen.
Ik heb nog eens gekeken naar Stadia en ik kan de gratis versie niet vinden. De webpagina is trouwens verschrikkelijk en ik kan niks vinden. Het voelt heel erg als een scam pagina want bijna niets is klikbaar, er is geen zoekbox en je word constant naar Stadia Pro geleid welke 10 euro per maand is. Mijn verwachting was dat ik met een google account binnen 2 minuten in een game zou zitten.

Ik denk dat alleen mensen die de kleren van de keizer kunnen zien Stadia gratis kunnen gebruiken.
De eerste maand is Stadia gratis, daarna betaal je onvermijdelijk 9,99 euro per maand.
Bij Xbox en PlayStation heb je een abonnement enkel nodig als je online wil spelen.
Nee, er is een gratis versie en een pro versie. Pro is voor 4 k en andere voordelen.

Ik zeg ook niet dat het een betere keuze is. Maar de gegeven beredenering klopt niet helemaal.
Nope, stadia heeft gewoon een gratis tier waar je de spellen die je gekocht hebt kan spelen in 1080p
Nope, stadia heeft gewoon een gratis tier waar je de spellen die je gekocht hebt kan spelen in 1080p
Dat is niet gratis... Ik koop een spel tegen een hogere prijs die ik alleen kan spelen in de cloud console...
Waar is het gratis abbo met 5 euro games? En dan AAA games niet van die mobile games.
Wat zeg je nou? Waar krijg jij AAA games voor 5 euro? En welke console krijg je gratis bij die games?
Wat zeg je nou? Waar krijg jij AAA games voor 5 euro?
Kijk maar eens rond: https://gg.deals/
Er zijn meer websites maar aangezien dit je eerste is raad ik je aan eerst goed rond te kijken op deze.
En welke console krijg je gratis bij die games?
Als jij 60 euro per spel betaald aan Ubisoft dan willen ze je best een apparaat geven die op 1080P kan gamen. Bij consoles betaal je al per spel voor je hardware bovenop de hardware prijs.

Maar stel dat je een persoon bent die 1 spel per jaar koopt en je hebt geen laptop, computer, console, smartphone of tablet. En je zit op zolder met een TV. Wat is de beste manier om dat ene spel te spelen? Je legt 60 euro neer en je koopt een spel bij stadia? En nu? Chromecast kopen toch? En een bedrade kabel. En een internet abbo. En een controller.

Hoe ik de berekening ook maak, Stadia komt er nooit goed uit.
De infrastructuur en technieken die je moet ontwikkelen om game streaming op een solide basis op te zetten moet je niet onderschatten. Dat is kennis die ze nu sowieso niet in huis hebben en ook simpelweg veel tijd kost om te ontwikkelen vanaf de basis. Het aanbieden van games ter download zoals Steam dat doet is echter een stuk eenvoudiger om op te zetten en is iets waar de huidige infrastructuur van Netflix al veel beter voor geschikt is.
Hoe kun je concurreren met Apple of Google als ze 30% van je inkomsten inpikken?
We, nu willen ze dan schijnbaar (volgens dit bericht) gaan concurreren met steam, origin, gog, apple arcade en vele anderen. Concurrentie zal er altijd zijn, maar Netflix is net met streaming al bij zovele mensen binnen.

Een nieuwe knop vlak na het inloggen op je TV en gaan.

[Reactie gewijzigd door FReNsJ op 21 mei 2021 16:16]

Aan de andere kant - veel mensen hebben al Netflix. Als ze het via hetzelfde abonnement aanbieden (bijvoorbeeld dat gaming maar ietsjes duurder is als je al iets hebt), is de kans best groot dat men overstapt en dat ze mensen die twijfelen, makkelijker binnenhalen.
Waarna ze als veel mensen de stap gemaakt hebben de prijs kunnen verhogen en mensen niet meer teruggaan vanwege het gemak. Ik koop mijn games wel gewoon nog 😊
Ik zie wel een wereld waarin je XCloud (incl. Gamepass) kan afsluiten via je Netflix abonnement.
Ik zie niet waarom de markt verzadigd zou kunnen zijn qua keuze? De videostreaming zelf heeft ook intussen een heel breed scala aan mogelijkheden waar als (potentiële) klant uit te kiezen is.
Maar als je bijvoorbeeld android store neemt, zou je prima games uit die store in je eigen winkeltje kunnen plakken, Google Play heeft zo'n bizar hoeveelheid games dat nieuwe games daar best snel ondersneeuwen maar mogelijk via zo'n netflix pagina veel beter onder de aandacht kunnen komen.

Maar heb niet echt het idee dat zoiets niveau AAA games zal zijn, meer de mobiele games en wat ander 'simpel' spul, zeker daar is het grote easy cash te vinden.
ligt eraan, Netflix zit wel in de slappe was..en is bekend bij een groot (niet-gamer) publiek.

Kijk, sommige A-titels komen pas na verloop van tijd op Stadia. Als je een A-game tegelijk op PS5, Xbox en Netfix-Games kan releasen, is er denk ik wel een markt
Valt niet hetzelfde te zeggen over de video streaming? Netflix, Amazon Prime, Disney+, HBO, Videoland, etc,etc
Of muziek (noem maar op)
Toch komen er steeds bij.
Er is inderdaad een ruim aanbod, maar er is nog geen dominante speler. Ja, er is wel iemand met het meeste marktaandeel maar als het markt potentieel 100 gebruikers zijn en nog maar 10 die een keuze gemaakt hebben dan is er nog 90% van de markt dat nog alle richtingen uit kan.
Neem daarbij nog eens dat die eerste gebruikers early adopters zijn en die zijn typisch niet trouw en kunnen snel eens overstappen naar de concurrentie om te zien wat er daar te vinden is.

En dit is wat cloud gaming nu juist is. Een mogelijke cash cow met een gigantisch potentieel dat het klassieke gaming kan vervangen. Wie wilt die boot nu gaan missen? Zie naar wat het heeft gedaan met muziek streaming waar er maar een paar partijen eigenlijk het gros van de klanten in handen heeft.

Hetzelfde zie je ook bezig met de zelfrijdende wagen. Het potentieel dat dit kan betekenen is immens, als je in dat domein zit, dan moet je ambitie zijn om markt dominant te zijn (en zeker voor bedrijven als Google, Nexflix, Amazon,... die nog liever uit de markt stappen als ze niet de grootste zijn).
ik zou eerder netflix gaming kiezen dan geforce now. Heb immers al een netflix abbo hier. En ik gok zo dat er wel meer zijn die zo denken.
Denk niet dat er ruimte in de markt is voor nog een game streaming dienst, naast Geforce Now, Stadia en Xcloud.
Eigenlijk is er altijd ruimte voor verbetering EN vernieuwing. De mainstream massa kent genoemde diensten niet, maar wel Netflix.

Netflix heeft de naam; plaats tijdens het opstarten van de app een tab met 'games' en de grote massa van miljoenen gebruikers gaat een kijkje nemen. Als de games daarnaast van de kwaliteit 'Bejeweled/Candy Crush' is, tot en met 'Cyberpunk 2077/The Witcher 3' is, dan hebben Google/nVidia een hoop te vrezen.

Je pakt namelijk daarmee alle lagen van de bevolking die interesse hebben om kort tot lang te gamen. Enige wat ik mij af vraag, is hoe de input zal zijn qua controller; sommige TV's (of Android boxen) hebben Bluetooth ingebouwd en het zou fijn zijn om de controllers die je al hebt liggen er mee te gebruiken.
Ben ik wel mee eens. Beetje zoals Apple het veel gedaan heeft: je combineert dingen die er al zijn en dan goed, met stevige marketing. Een Netflix controller a la steam, streaming en makkelijk benaderbare content. Dat gekoppeld aan makkelijke marketing (iedereen heeft Netflix).
Bij stadia kan je ook via Bluetooth verbinden. Maar het beste is een verbinding via wifi, zoals de stadia controller.
Bij stadia kan je ook via Bluetooth verbinden. Maar het beste is een verbinding via wifi, zoals de stadia controller.
Bij Stadia werkt een controller via Wifi beter omdat Google dan weer wat kan verkopen.
nVidia en Microsoft hebben al lang bewezen dat een controller via Bluetooth net zo goed kan werken. Dat dat op Stadia niet zo is ligt aan Google, niet aan Bluetooth vs. Wifi.
Niet helemaal.

De stadia controller is makkelijker te verbinden, vooral als je verschillende apparaten gebruikt is dit een plus.

De stadia controller maakt direct verbinding met de server. Je bent dus niet afhankelijk van je Bluetooth verbinding van je tablet of tv.

Ik heb zelf geen slechte echt slechte ervaringen met mijn Xbox controller bij stadia. Maar de stadia controller lijkt inderdaad wat beter te functioneren.
Je redenering klopt voor economische doeleinden niet.

'Gamers' leveren geld op, ja. Maar als je ook de 'niet gamers' kan mee pakken, of, de mensen die maar 'af en toe' een Facebook-achtig spelletje willen spelen (Bejeweled, Farmville etc) of zelfs familie leden bij elkaar kan krijgen voor iets als Family Feud, dan haal je nog meer geld binnen.

Tevens, vraag elk willekeurig persoon maar op straat wat Google Stadia of Geforce Now is.. in tegenstelling tot Netflix. Mensen hebben echt wel geld over voor dingen, maar als 1 ding telt, dan is het wel gemak en bereikbaarheid waar mensen graag geld voor uit geven (Spotify b.v.)

En dat heeft Netflix compleet beschikbaar en is bij mensen ingeburgerd.

[Reactie gewijzigd door Ricepuppet op 21 mei 2021 18:36]

Denk niet dat er ruimte in de markt is voor nog een game streaming dienst, naast Geforce Now, Stadia en Xcloud.
En Netflix zou die eerste niet kunnen kopen?
Tuurlijk is daar ruimte voor. En Netflix zit op een hele gunstige plaats.
 • Ze hebben talloze leden met ingevulde betaal-data
 • De Netflix app zit letterlijk overal op, submenu maken voor GameStreaming is snel gemaakt
 • Jong publiek kan voor een paar euro meer zijn tv ombouwen in een gameplatform
Een probleem van Stadia en Xcloud zijn distributie van hun apps zelf. Speel maar is xCloud op een tv zonder hardware. Netflix gaat prima, zit meestal toch al standaard op de tv.
Denk niet dat het zo makkelijk gaat. De game versie van de app zal waarschijnlijk gewoon hetzelfde traject volgen.
Netflix mag dan wel overal aanwezig zijn je blijft dan wel met de controller. Hoe wil je die aansluiten op tv's?
Denk niet dat er ruimte in de markt is voor nog een game streaming dienst, naast Geforce Now, Stadia en Xcloud.
Precies waarom Netflix hierin zou moet stappen. Netflix heeft meer klanten dan alle game streaming diensten bij elkaar.
Netflix zou eens moeten overwegen om de creatieve visie van de showrunner door te zetten tot het einde van het verhaal, ipv alles te laten vallen na een seizoen dat net zij KPIs niet haalt. Ik heb totaal geen incentive om een show te bekijken waarvan ik weet dat het verhaal na seizoen 1 of 2 vroegtijdig is afgekapt.

Netflix begint meer op een begraafplaats van leuke ideeen te lijken, dan een betrouwbare content provider. Ik vraag me af of dit model naar de toekomst toe even goed werkt als op de korte termijn.
Kwa Netflix series vind ik dat inderdaad ook. Ik kijk ondertussen al op voorhand of het om 1 seizoen gaat want dan weet ik dat het niet compleet gaat aanvoelen.
Ik heb totaal geen incentive om een show te bekijken waarvan ik weet dat het verhaal na seizoen 1 of 2 vroegtijdig is afgekapt.
Ik heb het tegenovergestelde. Er zijn series waarvan ik 1 seizoen goed vind en de rest van de seizoenen slecht. Dan heb ik liever een serie met 1 seizoen die goed is dan een middelmatige serie die 4 a 7 seizoenen heeft. Degene met veel seizoenen zijn over het algemeen middelmatig. Logisch ook als het verhaal niet belangrijk is maar de hoeveelheid seizoenen die je eruit kan persen.
Nieuwste voorbeeld wat ik ken is The Tick op Prime. Seizoen 1 is een meesterwerk. Seizoen 2 meer een Batwoman... :O
Competitie aan te gaan met Game Pass dus, ben benieuwd!
Hmmm..kun je dit vergelijken met de Xbox Live gamepasd wat MS momenteel aan het opzetten is..??
Xbox Gamepass bestaat inmiddels alweer wat jaartjes. Ik vermoed dat je het over Cloud Gaming hebt? Deze zit in Gamepass Ultimate.
Zou mij niks verbazen als Google (of Xcloud) de techniek hier achter gaat leveren.
Met films en series was Netflix naar mijn weten de eerste grote streamingdienst vandaar het succes, maar op gamegebied zijn er al veel streamingsdiensten dan wel Netflix soortige abonnementen en komen ze naar mijn mening als mosterd na de maaltijd. Als ze exclusieve content (games) gaan produceren dan wens ik ze veel geluk maar ook dat hebben meerderen, waaronder Google en Amazon, de laatste tijd geprobeerd met teleurstellende resultaten.
Het zou me verbazen. Netflix is geen server club. Ze gebruiken voor hun core AWS servers. AWS doet de boekhouding en maakt verschillende stream kwaliteiten van een film. Nadat de film in een aantal kwaliteiten klaar staat worden ze in de nacht over de wereld verstuurd naar Open Connect servers. Voor Open Connect zetten ze doosjes in het netwerk van operators. Ruwweg voor iedere regio van 20-30k huishoudens 1 doosje voor KPN en 1 voor Ziggo. https://openconnect.netflix.com/en/appliances/

Zoals je aan de specs kunt zien zijn dit stoere servers, maar gamen kun je er niet mee. Oftewel, er is niets waar Netflix kennis van heeft dat hun gaming service goed zou kunnen maken.
Hmmm, krijg zo’n gedachte van “schoenmaker blijf bij je leest”.
Laten ze het dan volledig los/nieuw opzetten.
'This raid is not available in your country' incoming

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee