Netflix brengt tweede seizoen The Witcher-serie op 17 december uit

Netflix laat weten dat het tweede seizoen van The Witcher op 17 december uitkomt. Het gehele seizoen van tien afleveringen is dan direct via de streamingdienst beschikbaar. Seizoen 2 is deels gebaseerd op het The Witcher-boek Blood of Elves.

De twee hoofdpersonages, Geralt of Rivia en Ciri, worden wederom respectievelijk door Henry Cavill en Freya Allan vertolkt. Seizoen 2 gaat verder waar het vorige seizoen ophield, nadat de twee elkaar weer terugvonden. De streamingdienst kondigt de releasedatum aan, net voordat de eerste officiële WitcherCon van start gaat. Daar zal vermoedelijk nog meer The Witcher-gerelateerde informatie aangekondigd worden.

In de herfst van 2019 werd de releasedatum van The Witcher seizoen 2 ogenschijnlijk per ongeluk al bekendgemaakt door het officiële Twitter-account van Netflix. Het productieproces liep daarentegen veel vertraging op door de coronapandemie, al is de uiteindelijke releasedatum kennelijk niet beïnvloed. Het eerste seizoen van Netflix' The Witcher kwam in december van 2019 uit en werd met 76 miljoen kijkers in de eerste maand de op één na best bekeken Netflix Original tv-serie van de streamingdienst ooit.

In de tussentijd werden meerdere andere projecten rondom het personage uit de Poolse boekenreeks van Andrzej Sapkowski bekendgemaakt, waaronder een prequelserie door Netflix en een The Witcher-smartphonegame van CD Projekt Red.

Door Yannick Spinner

Redacteur

09-07-2021 • 21:08

87 Linkedin

Reacties (87)

Wijzig sortering
Inmiddels zijn er ook 2 trailers verschenen.
Voor seizoen 2: https://youtu.be/2aMVzFlApa0

En een datum voor de animatie spin off: https://youtu.be/v1Zi8rIipYM
Het eerste seizoen was echt belabberd slecht op alle fronten schoot het tekort:

- Matig script (tijdwisselingen, allerlei dingen die zonder enige aanleiding gebeuren, het tempo en te snel teveel willen laten zien)
- Oppervlakkige karakters
- Zeer slechte editing (o.a. merkwaardige keuzes met filters bijv. nepzonlicht bij de Dryads)
- Afschuwelijke CGI (de gouden draak leek net een kaalgeplukte kip :+ )
- Wisselende cast

Hooguit 2 ' verhalen' vond ik Witcher waardig: Adda Striga & Lamp Djinn (geloof aflevering 3 & 4)
De rest is naar mijn mening teveel Hollywood en dat is precies wat je niet in een serie wilt hebben.
En dat terwijl Netflix en het productieteam de boel zat te hypen dat dit de volgende Game of Thrones zou worden.
Lachwekkend |:(

Ze hadden het eerste seizoen meer moeten focussen rondom Geralt: hoe hij Witcher is geworden, wat het ' beroep' inhoud, de dilemma' s, hoe hij zijn keuzes afweegt, de consequenties....
Tussen de Geralt/Witcherstuff door het conflict dat speelt in de Koninkrijken langzaamaan laten ontvouwen en als finale de invasie van NG.
Het 2e seizoen dan beginnen met the Lodge, Geralt die op zoek gaat naar Ciri etc. etc.
Maar helaas het moest allemaal in 1 seizoen gepropt worden 8)7
Voor mij is de serie al verpest door dit soort slappe keuzes.

[Reactie gewijzigd door 1990BW op 9 juli 2021 23:04]

1 boek is 1 seizoen. Heb je de boeken gelezen?


Het seizoen leek behoorlijk sterk op de losse verhalen uit het eerste boek (wat inderdaad een collectie losse verhalen is).
Het zijn allemaal losse verhalen, dan heb je de overeenkomsten ook wel zo'n beetje gehad. Naar mijn mening lijken de personages totaal niet op hun wederhelft uit de boeken. Misschien is dat beleving doordat ieder de boeken toch op zijn eigen manier interpreteert waarbij dat bij tv-series niet echt het geval is. Voor mij was dit dermate storend dat de Netflix serie niet voor mij was.

Voor ieder wat wils uiteraard! Ik hoop voor de mensen die er wel van hebben genoten dat ze nog een poosje lekker van deze serie kunnen smullen. :)
Meningen verschillen blijkt wel weer. Ik heb de game niet gespeeld en de boeken niet gelezen, maar ik vond dit persoonlijk één van de beste series van Netflix. Hoofdpersoon vond ik erg sterk.
Kijk uit naar seizoen 2.

[Reactie gewijzigd door Kvibe op 10 juli 2021 16:36]

Hangt er een beetje vanaf wie je als hoofdpersoon beschouwd. Van mij hadden ze de show beter "Yennefer of Vengerberg" kunnen noemen.
Je hebt zeker een punt.

Het leek inderdaad erg chaotisch en ik heb de boeken niet gelezen maar witcher 3 wel gespeeld.
Ik dacht persoonlijk dat ze seizoen 1 hebben gebruikt voor storybuilding de zogenaamde build up.

Want je ziet aan het einde meerdere draadjes en tijdlijnen die samenkomen en dan hoop ik dat seizoen 2 wel wat georganiseerder is.

Ja we pakken toch even GOT erbij maar dat betrof in het eerste seizoen ook heel veel verhaallijnen en aardig chaotisch maar toch net die character building die nodig is voor een echt goed verhaal ( laatste 2 seizoenen zullen we maar niet echt meetellen btw :P )
Je kan ook Witcher 1 en 2 spelen, die vormen een betere basis voor Witcher 3 en de serie.
Je kan ze gratis downloaden van GOG.com wanneer je Witcher 3 heb (ook op Playstation). Je moet wel even aan de 2007 graphics en controls wennen :+
Ik weet niet op wat voor antieke CRT-televisie je gekeken hebt hoor, maareh…. Misschien mag er wel eens een upgrade komen als je rare filters en slechte CGI denkt te zien…?
Deel 1 viel goed in de smaak, ondanks dat er flink wat heen en weer werd gesprongen in de tijdlijn. Hierdoor soms lastig te volgen voor een leek zoals ik.
Hopelijk doet deel 2 iets anders en vertellen ze het verhaal iets meer lineair.

offtopic:
Ben ook erg benieuwd naar de serie Wheel of Time die binnenkort eindelijk zal worden uitgezonden!!
De boeken zijn erg goed, hopelijk de tv serie ook.
Ik had echt zin aan de serie, maar vond het niet om aan te gluren. Door het constante heen en weer springen tussen diverse tijden raakte ik er heel snel weer uit. Ik heb geloof ik 4 afleveringen gekeken en toen had ik er genoeg van. Zelden zo'n rommelige serie gekeken die tegelijkertijd er zo professioneel uitzag...
Deel 1 viel goed in de smaak, ondanks dat er flink wat heen en weer werd gesprongen in de tijdlijn. Hierdoor soms lastig te volgen voor een leek zoals ik.
Hopelijk doet deel 2 iets anders en vertellen ze het verhaal iets meer lineair.

offtopic:
Ben ook erg benieuwd naar de serie Wheel of Time die binnenkort eindelijk zal worden uitgezonden!!
De boeken zijn erg goed, hopelijk de tv serie ook.
Ik denk dat ze juist dat effect wilden bereiken, zodat je als kijker echt even oplet tijdens de serie, en niet half op je mobiel de serie kunt volgen.

Juist doordat verschillende evenementen op elkaar inspelen en uiteindelijk samenkomen vond ik het een geslaagd seizoen.
Dat vind ik vaak van series geweldig.

Ik betrap me er (te) vaak op, de laatste tijd dat veel series niet echt kunnen boeien, en alleen maar aanstaan, zonder iets te missen.
Een aantal series schromen ook niet om "fillers" te maken, vaak losstaande afleveringen die weinig tot niets met de rode draad te maken hebben.
Nou ik vond het ook rommelig en ik vind bijvoorbeeld Dark van Netflix zo'n serie, waarbij je moet opletten zonder dat het chaotisch wordt.
En de series was gebaseerd op het eerste boek, welke ook deze sprongen maakt! Netflix heeft/had zelf ook een site met een tijdlijn zodat je het goed kan volgen!
Door het constante heen en weer springen tussen diverse tijden raakte ik er heel snel weer uit.
Dan zou ik als ik jou was Dark maar links laten liggen. Daarin is tijd helemaal een flexibel concept.
Bij Dark is het veel duidelijker en logischer dat je een sprong maakt. Die vond ik wel leuk!
Maar misschien moet ik the Witcher nog eens proberen.
Ik vond persoonlijk s3 echt een domper. Halverwege afgehaakt door de ongeloofwaardigheid en het rommelige plot waar naartoe gewerkt werd.

1 en 2 waren echt top, 3 vlogen ze naar mijn mening uit de bocht :/
Daar moest ik ook even doorheen, erg verwarrend. Tot je dat door hebt en aan het begin van elke aflevering even je plaats in de tijd moet (her)kennen. Daarna vond ik het erg goed te kijken :)
Toch even doorbijten want precies na die aflevering wordt het stukken beter en stond m'n bek open toen ik 'opeens' aan het eind was :)
Ik genoot van de serie, maar stoorde me idd aan heel veel elementen zoals de chaos van de timeline. Maar ik snap het ergens ook wel. Rustiger de witcher beginnen met alleen de kleinere verhalen zou misschien niet boeiend genoeg zijn. Een verfilming van de boekenreeks is al eerder geflopt, dus eerste seizoen moet over de top zijn. Wat zeker ten koste is gegaan van de kwaliteit.
Herkenbaar. De overgangen waren zo naadloos dat je echt moest opletten en snel de draad kwijt raakte. Bij series zoals Fringe en Dark zijn overgangen in tijd danwel plaats met bepaalde hints duidelijker te volgen. Andere genres, maar het idee is hetzelfde.
Dunno,

Ik zelf, ervaring hebbende met The Witcher games, kon de tijdlijnen prima uit elkaar houden.
Ik heb mijn moeder aangeraden de serie te kijken, en zij vond hem ook leuk.
Ze merkte wel op dat het idd even wennen was die tijdlijnen, maar in haar opinie was het geen dealbreaker.

Dat is een N=1 natuurlijk, maar getuige het feit dat het de op een na best bekeken originele TV-serie op Netflix is, vinden schijnbaar meer mensen het geen show-stopper. :P
According to Variety, a Netflix rep confirmed the list is decided by their new viewership-tracking metric. A show is considered to have been viewed each time a Netflix account plays it for at least two minutes. The idea is that a two-minute window removes the impact of a piece of content's length from the metric
https://www.businessinsid...2?international=true&r=US

Er zullen heel veel mensen die hem aangeklikt hebben en proberen hebben te kijken ( mijn moeder bijv) maar het na een half uur toch niet hun cup of tea is.

Afgezien van mijn game maten heb ik er verder ook weinig over gehoord.

[Reactie gewijzigd door Zyphlan op 10 juli 2021 11:10]

Damn, dat is wel érg agressief.
Dus als ik 2 minuten naar aflevering 1 van The Witcher (of wat voor show dan ook) kijk dan telt dat als een 'view' van de hele show?

Érg nuttige statistische data... als je doel is om een zo groot mogelijk getalletje neer te kunnen ploppen. :+
Maar ja, Netflix is natuurlijk ook niet echt van nuttige informatieve data hè.
Ze tonen geen ratings van shows.. je kunt iets een 'duim omhoog' of 'duim omlaag' geven wat echt super basaal is.. en je kunt niet eens zien hoeveel mensen iets een duim omhoog/omlaag gegeven hebben..

Ik vind het echt super irritant om door netflix te scrollen op zoek naar iets leuks om te kijken.. vaak scroll ik door de lijst en zodra ik iets zie wat er ook maar enigszins interessant uit ziet zoek ik het eerst op IMDB of rotten tomatoes op om te kijken of het mijn tijdsinvestering waard is.
Echt totaal niet gebruiksvriendelijk als je het mij vraagt.

[Reactie gewijzigd door Ayporos op 10 juli 2021 11:42]

Ik weet niet of ze het ondertussen aangepast hebben maar klopt voor de meting kijk je meer dan 2 minuten dan telt die mee voor de Top10.

Dat in zichzelf heeft ook weer een hefboom , want er zullen genoeg mensen die the Witcher aangeklikt hebben juist omdat het in de Top 10 staat :+

Ik ben er zelf ook schuldig aan ik check toch altijd effe de top10 en lees even de summary en dan kijk ik de eerste aflevering ( of zet hem af na 20minuten als ik het toch niks vind).

PS: Helaas ook 2 min van too hot to handle aan hebben laten staan , juist die reality temptation island shit heb ik echt 0.0 interesse in maarja ik tel wel mee voor views :+

[Reactie gewijzigd door Zyphlan op 10 juli 2021 12:07]

Had het gevoel dat ze slim probeerde te zijn door te springen in de tijd maar het was gewoon slecht gedaan.
Ik sla de serie over. Ik ben gestopt na aflevering 2 of 3 toen ik het niet meer trok. De producers van deze serie snapten de boeken blijkbaar niet en vonden blijkbaar dat ze de wereld van Andrzej Sapkowski dringend moesten moderniseren. Daarom: karakters in een semi-middeleeuwse wereld die zich gedragen als 21e eeuwse hipsters, troubadours die moderne muziek zingen, acteurs en figuranten van god weet hoeveel verschillende etniciteiten terwijl de boeken/games zich in een wereld afspelen die gebaseerd is op de myhen en geschiedenis van Slavisch Oost-Europa.

Het getuigde allemaal van een immense minachting voor de originele boeken en de daarop gebaseerde games, een enorm verschil met de Game of Thrones-tv-serie waarin een fantasy-wereld werd neergezet waarin je kon geloven - omdat de makers er bewust naar streefden om die wereld een interne consistente te geven. De makers van The Witcher vinden de tv-serie die ze maken eigenlijk belachelijk en doen geen enkele moeite om dit te verbergen.
Ik ben gelukkig dus niet de enige die zich groen en geel ergert aan het feit dat je in elk middeleeuws gehucht boeren ziet rondlopen die ofwel blank, zwart, arabier of aziaat zijn en die na schijnbaar eeuwen lang samenwonen nog steeds alleen binnen de eigen etniciteit trouwen en kinderen krijgen...Totaal ongeloofwaardig en het doet afbreuk aan het verhaal.
Tis Netflix, waar naar mijn mening een bij bijna elke serie wel een iets te grote dosis lgbhi+ & etniciteiten "moetjes" in zitten.
Persoonlijk storen de etniciteiten in de Witcher me niet, het gaat om het verhaal waardoor (ik in ieder geval) door de etniciteiten heen kijk. Gevalletje "ik zie geen ras" zegmaar :P
Bij The Witcher was de serie zelf sterk genoeg dat het niet zo'n probleem is, maar toch stoort in mijn achterhoofd het idee dat ze de diversiteit er zo doorheen moeten drukken.

Kunnen we nou niets meer authentiek maken? Oude Europese verhalen mogen niet meer Europees zijn?

Dat is gewoon doordrukken van een ideologie, een politieke motivatie, oftewel: propaganda. Eigenlijk is het zelfs een vorm van geschiedenisvervalsing.

Doen we dit andersom ook als we films en series maken over Afrikaanse volkeren/lore/mythes? Oh nee dan niet. Dan is het 'empowering" dat de hele native bevolking donker gekleurd is.

Slechte ontwikkeling en infeite is het afdwingen van inclusiviteit an sich pure racisme.
Er zijn domweg weinig tot geen series over Afrikaanse / Indiaanse / Zuid-Amerikaanse volken, voor een groot deel omdat de Europese cultuur domweg dominant is geworden, en de geschiedenis geschreven wordt door de overwinnaars.
Puur Chinese, Koreaanse, Japanse, Indonesische series zijn er wel, maar die zijn gericht op de eigen bevolking (en vaak geoblocked).

Ik ben met je eens dat de sterke focus op inclusiviteit in plaats van beste acteur voor een rol net zo goed rascisme is. Rascisme is ongeoorloofd verschil maken op basis van ras / etniciteit / huidskleur, en dat is precies wat gebeurt.
Ik vond de serie wisselend maar overall toch zeker vermakelijk. Ik heb de boeken (nog) niet gelezen maar de Witcher 3 als game veel uren in gestoken en ik vond dat ze de feel van het spel toch echt wel goed overgebracht hebben. De muziek waar je naar refereert vond ik zelf wél passen bij de serie, hoewel misschien niet historisch correct.

De etniciteiten is een direct gevolg van de heisse die ontstaan is bij de Oscars en dat er zo weinig donkere spelers überhaupt in films te zien zijn. Daarna zie je deze trend in heel veel series. Vooral Disney heeft er een handje van om omwille van politieke correctheid maar etniciteiten toe te voegen.

Ik kijk uit naar seizoen 2 en heb het gevoel dat, waar in seizoen 1 verschillende verhalen samen kwamen, het nu verder gaat als één verhaal. Denk dat dit het overall enthousiasme van mensen voor de serie vergroot en dat het ook makkelijker wordt voor de makers om de Witcher verhalen beter over te brengen. :)
Sapkowski was ook al niet te spreken over de wereld in de Witcher-games, dus dit voelt eigenlijk als een reeds gepasseerd station.
Meestal zijn de boeken beter dan de film of de serie.
Dit s o.a. een reden.
Ik kijk meer uit naar Amazon en HBO die LotR en Got weer gaan uitzenden
Ik sla de serie over. Ik ben gestopt na aflevering 2 of 3 toen ik het niet meer trok. De producers van deze serie snapten de boeken blijkbaar niet
Misschien ben jij het wel die de boeken klaarblijkelijk niet snapte.... Wat jij doet is het op vrije interpretatie gooien, daarmee haal je al direct je eigen argument onderuit - helaas!

Overigens hebben (last time I checked) boeken geen geluid of beeld, enkel tekst. Dus om de muziek überhaupt af te kraken en om jouw interpretatie van de boeken als enige waarheid over te brengen, zonder dat je enige weet hebt van wat de schrijver nu direct bedoelde of zou willen - of sta je in direct contact met hem? Dacht het ook niet nee - is laf en enorm kinderachtig.

Bovendien is de tv-shjw een ADAPTATIE van het originele Witcher universum, die vasthoudt aan de kern van het verhaal maar alles omtrent de kern, een vrije frisse wind geeft. Als je daar al niet tegen kan, dan kan ik niets zeggen derhalve dat het echt kinderlijk gedrag is - het spijt me.

[Reactie gewijzigd door kaluro2 op 12 juli 2021 04:31]

Veel te veel tijd tussen de seizoenen en dan moet je het alsnog weer doen met maar 10 afleveringen dat is altijd zo’n nadeel van Netflix. Weekendje kijken en het zit er weer op. Weer 2 jaar wachten.
Jep, en er is bijna nooit een 'einde'. Meestal haak je af, of wordt de serie gecanceld.
Vind ik ook altijd een zwaar nadeel. De serie Dark vind ik daardoor geweldig. Is gestart met als doel 3 seizoenen en niet meer of minder. Man is dat een goed doordachte serie. Echt super.

Ook Fargo vind ik altijd fijn om naar te kijken. Elk seizoen een totaal nieuw losstaand verhaal zelfs met totaal andere stijl, in andere tijd en andere karakters.
Daarom kijk je ze pas als ze af zijn
Bij Star Trek Discovery (ook Netflix) was het 1 ep per week, dat was prima te doen. Wel wat veel tijd tussen de seizoenen.
niet alleen netflix maar series in het algemeen daarom haak ik vaak af
Ik erger me daar altijd behoorlijk aan. Tegen die tijd ben ik het einde alweer vergeten en moet ik seizoenen terug gaan kijken maar die herinner ik me dan nog te goed dus kan ik niet echt van genieten.
Maakt het lastig om er dan weer terug in te komen. Tegenwoordig spaar ik ze maar op en ga ik pas een serie kijken als er een aantal seizoenen beschikbaar zijn.
Om die reden Netflix maar weer voor een tijdje opgezegd.
niet alleen netflix maar series in het algemeen daarom haak ik vaak af
Of je 'vergeet' ze even, en kijkt 2 seizoenen op dezelfde manier

Afgelopen week Casa de Papel zo bekeken, bij eerste seizoen afgehaakt ( soms staat je hoofd er niet naar )
Maar om de een of andere reden drijft het dan ook weer ineens omhoog.
Echt? Ik vond die serie zo ongelooflijk slecht. Slecht geacteerd, vol plotgaten en volstrekt onrealistisch. Maar het is smaak hoor, er zijn genoeg series die ik goed vind waarvan je misschien wel hetzelfde kunt zeggen.
Afgehaakt bij eerste seizoen? Je mist echt wat..
Of je leest de reactie ;)

Toch vrij duidelijk dat ik ze afgelopen week helemaal heb gezien ;)
Oké, maar waarom verdient dit een plaatsing op de frontpage van een techsite?
Ik gok omdat er ook The Witcher games zijn en er om die rede veel interesse was in de serie door gamers.
We hebben hier ook allemaal in meer of mindere mate interesse in het weerbericht. Zullen we dat ook maar toevoegen dan?
Wel als er een nieuwe app voor is :+
Eens.
Ik zie er ook geen meerwaarde in van dit bericht. Iedereen die Netflix heeft krijgt regelmatig een bericht met wat er aan zit te komen. Trailertje er bij, [herinner mij] knopje er bij.
Is het voor het eerst te zien in 16k? of met 10.3 kanaals geluid? Dan zou het hier op zijn plek zijn....

Afgezien daarvan. Prima serie. kijkt lekker weg.
kan niet wachten heb er wel zin in. Vindt het vorig seizoen ook wel vermakelijk.
Ik heb inderdaad al verschillende Witcher nieuws voorbij zien komen.

Zo komt Iam8bit met een collectible figure van Geralt, en ik zag dat er een "next-gen" update komt van The Witcher 3, met extra dlc blijkbaar.
Henry cavill in volle glorie terug in een rol waar hij voor geboren is! het is ook een uitstekende cast & crew met name Anya chalotra erbij als Yennefer en de "Let your chaos explode" scene was zo episch dat het een scene uit LOTR had kunnen zijn.

Zit er voor de winter er warm bij vooral als de serie zo verder gaat als het eerste seizoen :D monsters en mooie dames en keihard staal & magie oh mijn rpg hartje begint kan niet wachten!
Ik ben geen gamer, maar heb de serie gezien op advies van beide tienerzonen. Een van de zonen en mijn vrouw hebben nu het boek gelezen. Kennelijk is dat het enige dat helpt om het helemaal te begrijpen. Ik lees niet veel maar zal er denk ik aan moeten beginnen. Ik kijk uit naar het 2e seizoen op Netflix, echter het blijft soms lastig te volgen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee