Netflix noemt voor het eerst kijkcijfers en The Witcher staat op derde plek

Netflix-serie The Witcher is een van de grootste successen van de streamingdienst. Dat blijkt uit cijfers over kijkersaantallen, die de dienst voor het eerst deelt. De serie staat op de derde plek, met 76 miljoen accounts die keken.

In twee slides toont Netflix statistieken over zijn eigen producties. In de top tien van series staat het eerste seizoen van The Witcher op de derde plek. Het getal van 76 miljoen kijkers staat voor het aantal accounts dat de serie minimaal twee minuten heeft bekeken in de eerste 28 dagen na de release op de streamingdienst. Op plek twee staat het eerste seizoen van Lupin, met ook 76 miljoen kijkers. Bridgerton gaat aan koop met 82 miljoen accounts die keken.

Netflix toont ook het aantal uur dat accounts naar de betreffende titels keken in de eerste 28 dagen na de release. The Witcher komt daarbij uit op 541 miljoen uur en staat daarmee op de vierde plek. Het eerste seizoen bestaat uit acht afleveringen van ieder ongeveer een uur. Daaruit is op te maken dat veel accounts de serie ook daadwerkelijk hebben uitgekeken. 541 miljoen uur staat ongeveer gelijk aan 67,6 miljoen keer de duur van het eerste seizoen.

Het is voor het eerst dat de streamingdienst dergelijke gedetailleerde kijkcijfers geeft. Bij de presentatie van de kwartaalcijfers noemt het bedrijf alleen het aantal abonnees. In juli waren dat er zo'n 209 miljoen. Netflix-topman Ted Sarandos toonde de cijfers op de Code Conference, schrijft The Verge.

Netflix-cijfersNetflix-cijfers

Het eerste seizoen van The Witcher verscheen eind 2019 op Netflix. Het was toen al duidelijk dat de serie populair was, maar Netflix heeft daar nooit cijfers over gegeven. Na de release van de serie steeg het aantal spelers van The Witcher 3 op Steam tot een recordhoogte en ook in de Pricewatch werd die game veel meer aangeklikt dan voorheen.

Afgelopen weekend maakte Netflix bekend dat er een derde seizoen van The Witcher komt. Het tweede seizoen van de Netflix-serie verschijnt op 17 december. De tv-serie is gebaseerd op de boeken van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski, net als de games van CD Projekt RED.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

28-09-2021 • 13:59

175

Reacties (175)

175
161
71
3
0
60
Wijzig sortering
Dat Lupin in de tweede tabel niet meer voor komt, betekent dat dat deze serie vrijwel niet uitgekeken is door de vele accounts die wel 2min hebben gekeken?
Nee, het eerste seizoen heeft maar 5 afleveringen voor totaal 235 minuten. Is dus gewoon een erg kort seizoen.

Het eerste seizoen heeft 76 miljoen kijkers in de eerste lijst. Doen we dat maal 235 minuten kom je op 169.733.333 uur. En dat is dus niet genoeg om in de tweede lijst te komen aangezien je daar minimaal 381 miljoen uur voor nodig hebt.

[Reactie gewijzigd door Ferdeltje op 22 juli 2024 16:07]

Money Heist is ook maar half released. En staat toch in beide tabellen hoog.
Episode 1 gezien. Was leuk maar verhaal voelde "klaar" en nooit behoefte gevoeld on de rest te kijken. Misschien herkennen met mensen zich hierin?
Doe jezelf een plezier en kijk verder, episode 1 is maar het eerste dominosteentje in het plan van Lupin.
Ik moet zeggen dat ik met redelijk wat moeite het eerste seizoen uitgekeken heb. De laatste afleveringen waren niet zoals de eersten.
Ik had meer moeite om The Witcher aan te gluren dan Lupin.
Tip: kijk altijd verder dan 1 episode bij een serie. minstens 3
Dat wordt mij vaak gezegd, als ik 1, 2 of 3 afleveringen kijk en ik vind het nog steeds niks. Nee je moet er even inkomen het wordt wel beter!

Maar vrijwel altijd, alle series die bij mij hoog in het lijstje staan werd ik er vanaf episode 1 direct ingezogen. Bijv. Lost, Dexter, Sopranos etc.

Maar wat nu wel helaas ook veel gebeurd moet ik bekennen is dat episode 1 episch is en daarna niks meer. Bijv. Westworld had 2 goede episodes daarna vond ik het niet meer om aan te zien.
Tsja, ik vond Game of Thrones (en Lost ook, trouwens), in eerst instantie helemaal niks. GoT vond ik pas leuk vanaf aflevering twee van seizoen twee. Lost vond ik inderdaad ook pas leuk na drie afleveringen.

Het kan dus wel, hoewel ik denk dat iedereen er in verschilt.
Misschien dat het aantal seizoenen hier ook (deels) mee te maken heeft? Ik heb seizoen 2 overigens ook (nog) niet gekeken. Als ik me een keer verveel..
Kijkcijfers op basis van 2 minuten minimum? Is dat de standaard of zo? Dit kun je toch niet serieus nemen als je het hebt over films en series
Zal dan wel de sweetspot zijn, die gasten zijn zo gewiekst. Vanaf 3 minuten zal het er wel heel anders uitzien, snap anders ook niet waarom ze 2 minuten pakken. Volgens mij kijken de meeste mensen die snel afhaken het 2 minuten aan..
2 minuten is wel heel weinig om een oordeel te vellen, dan ben je de intro nog niet eens voorbij :)
Ja, maar twee minuten is ruim lang genoeg om de autoplay van Netflix te annuleren, zodat je niet gegarandeerd de door Netflix gepushte series bovenaan ziet.

Edit: ik vraag me ineens af: is deze lijst van alleen Netflix producties? Of staan er zoveel Netflix producties bovenaan vanwege hun in-app suggesties?

[Reactie gewijzigd door Nystran op 22 juli 2024 16:07]

En toch zijn ze er haha. Ik ken er een paar. 8)7
Dit is interessante informatie. Maar het zegt weinig over de blijvende populariteit. Het totaal aantal kijkers vanaf release en de belangstelling x tijd na release is ook interessant. Als het kijkers aantal groeit (door mond-op-mond reclame ofzo) enige tijd na release zegt dat ook veel over de kwaliteit van een serie. En daarmee ook de kans op een vervolg enzo. Ik zou bijvoorbeeld heel graag een vervolg hebben voor Zone Blanche, het einde van het tweede seizoen was zo'n open eind.
Aantal kijkers zegt bar weinig over de kwaliteit van de serie t.o.v. andere series. Ik kan mij haast niet voorstellen dat Bridgerton kwalitatief gezien beter is dan bijvoorbeeld Chernobyl, Boardwalk Empire of Band of Brothers, maar zal aan het einde van de rit in totaal wel meer kijkers hebben dan die 3 series.

Als het een serie is met een bepaalde doelgroep en/of sociale thema's die het bespreekt zal dit grote(re) aantallen mensen trekken, puur op basis van mond-op-mond reclame.

Daarnaast volgt 256 miljoen mensen Kim Kardashian op Instagram waarvan ik weinig begrijp, dus dat een groot aantal mensen iets kijkt of volgt zegt in mijn optiek vrij weinig in de realiteit.
Kwaliteit is natuurlijk ook objectief, wat ik vereis (en zie als kwaliteit in een serie) is zeker niet wat een ander ook vindt. Zelfs de content van Kim Kardashian kan in jouw optiek van slechte kwaliteit zijn (daarin volg ik je trouwens) maar dat betekend niet dat al die 256 miljoen volgers dat ook vinden of geen inzicht hebben in wat kwaliteit is.

Sterker nog kwaliteit en entertaining kunnen ook ver uit elkaar liggen, een serie hoeft bijvoorbeeld kwalitatief (nog steeds objectief) helemaal niet sterk in elkaar te zitten om wel leuk gevonden te worden en dus veel views te krijgen.

De realiteit is uiteindelijk niet wat men objectief vind, maar cijfers. Jij vind Bridgerton en Kim geen kwaliteit bieden, een kijker van die zaken zou mogelijk Chernobyl direct in de grond trappen..

Puntje bij paaltje kijken meer mensen naar Bridgerton omdat ze het schijnbaar leuk vinden of zelfs simpelweg omdat het publiek op Netflix groter is voor die serie dan die jij allemaal noemt :-)
Kwaliteit is natuurlijk ook objectief, wat ik vereis (en zie als kwaliteit in een serie) is zeker niet wat een ander ook vindt. Zelfs de content van Kim Kardashian kan in jouw optiek van slechte kwaliteit zijn (daarin volg ik je trouwens) maar dat betekend niet dat al die 256 miljoen volgers dat ook vinden of geen inzicht hebben in wat kwaliteit is.

Sterker nog kwaliteit en entertaining kunnen ook ver uit elkaar liggen, een serie hoeft bijvoorbeeld kwalitatief (nog steeds objectief) helemaal niet sterk in elkaar te zitten om wel leuk gevonden te worden en dus veel views te krijgen.
Het is objectief inderdaad, maar de gemiddelde persoon op deze aardbol kijkt naar reality- of talk shows, wat verder niet verkeerd is, maar het tentoonstelt wel het laagdrempelige niveau van entertainment dat zij consumeren. Als ik naar de TV-shows in Nederland al kijk wat er voorbijkomt denk ik bij mezelf van "Waarom zou iemand zijn tijd verdoen hieraan?" -- maar goed blijkbaar is er publiek voor.
De realiteit is uiteindelijk niet wat men objectief vind, maar cijfers. Jij vind Bridgerton en Kim geen kwaliteit bieden, een kijker van die zaken zou mogelijk Chernobyl direct in de grond trappen..
De cijfers geven een vertekend beeld, als je de kijkcijfers van Bridgerton bekijkt verwacht je een serie die door de fans hoog aangeschreven staat en dat dit op de grootste TV-series sites veelvuldig beoordeeld wordt, maar dat is in de realiteit niet zo.

Bridgerton:
Rotten Tomatoes (fan score): 72% - 1581 stemmen
IMDB: 7.3 - 88.026 stemmen
Metacritic: 5.5 - 77 stemmen
Aantal stemmen: 89.684

The Witcher:
Rotten Tomatoes (fan score): 91% - 20.218 stemmen
IMDB: 8.2 - 349.702 stemmen
Metacritic: 7.3 - 3476 stemmen
Aantal stemmen: 373.396

Dus een serie dat 8%~ meer kijkers trekt, heeft iets van 76%~ minder stemmen op deze websites en krijgt ook gemiddeld gezien een lager cijfer. Dit is in mijn optiek al een 'red flag', een serie die zoveel publiek trekt maar relatief gezien weinig stemmen ontvangt is klaarblijkelijk niet iets wat een fanatiek seriekijker aantrekt.
Puntje bij paaltje kijken meer mensen naar Bridgerton omdat ze het schijnbaar leuk vinden of zelfs simpelweg omdat het publiek op Netflix groter is voor die serie dan die jij allemaal noemt :-)
Uiteindelijk moet je kijken naar wat je zelf wilt, zelfs tussen de beste series (kwalitatief gezien) zal er iets tussen zitten wat jij totaal niet ziet zitten. Bijvoorbeeld The Expanse als je niks hebt met sci-fi om maar iets te noemen.
Maar ook deze stemmen geven toch geen totaal plaatje? Ik gebruik ze soms maar vind volledig ‘rotten’ films toch soms erg vermakelijk.

En ook hier is het publiek bepalend, de ‘nerd’ laat graag weten wat hij van Witcher vond maar mijn Tante heeft waarschijnlijk alleen van IMDB gehoord omdat ze daar Trivia vragen opzoekt 😂 maar vond Bridgerton de moeite waard om aan mij aan te bevelen (zat ze totaal mis mar ach).

Laten we het houden op dat we allemaal een opinie hebben, die cijfers zijn ook opinies en inderdaad iedereen moet lekker consumeren wat ze willen, zo blijft er meer komen van wat ze leuk vinden (zoals nieuwe seizoenen van The witcher!)
Helemaal eens met deze. Een grote groep filmkijkers neemt zicht niet de moeite om ergens een stem uit te brengen.

Anders zou Verliefd of Ibiza een hoger gemiddelde op moviemeter hebben dan het nu heeft.

lol
Euhm:
Bridgerton; een dikke 89.000 stemmen van 82 miljoen kijkers en, voor The Witcher 373.000 stemmen van 76 miljoen kijkers is wel representatief??? 😳😳😳😳
De sample is groot genoeg om daar iets uit te herleiden ja, net als hoe enquêtes in Nederland gehouden wordt onder 1000-10.000 man en daar een oordeel uit te vellen ondanks dat je 17-18 miljoen inwoners hebt.

Maar het punt was meer dat ondanks het hogere aantal kijkers er een gigantisch verschil zit tussen mensen die op die sites een oordeel geveld heeft over die series op basis van reviews/cijfertje geven.
het aantal mensen die hun oordeel vellen alleen is niet genoeg, deze groep moet ook represantief zijn. Mensen die stemmen op imdb zijn niet noodzakelijk represantief voor de gemiddelde serie/film-kijker
Wat is representatiever dan websites die je laat stemmen ongeacht je leeftijd, afkomst of educatie niveau? Veel representatiever dan dit zal je het naar mijn idee niet krijgen..

Er zijn volgens mij ook weinig andere bronnen waaruit je zulke data kan herleiden, want Netflix en andere diensten inclusief reguliere TV geeft je zulke data niet.

De "gemiddelde" persoon houdt überhaupt amper bij of ze alles hebben gezien en zal waarschijnlijk ook niet de moeite nemen om ergens een stem uit te brengen.
IMDB, rotten tomatoes en Metacritic zijn alle drie leading als het gaat om het reviewen/scoren van films en series. Zeker een consensus tussen metacritic (professionele reviews) en imdb/rotten tomatoes (consumenten) is erg indicatief. Als alle drie met een grote sample size aangeven dat The Witcher populairder is dan Bridgerton dan zegt dat zeker iets. Een meer representatieve groep ga je nergens vinden.

[Reactie gewijzigd door StelioKontos op 22 juli 2024 16:07]

Mond-op-Mond werkt veel beter tijdens een avondje Netflix & chill :+
Toch weer tekenend dat waanzin als Brigerton op 1 staat 8)7
De doelgroepen van tweakers.net en bridgerton hebben niet veel overlap.
Is dat zo ?
Of ligt het meer aan het hokjes denken in doelgroepen en je eigen karakter om star aan een voorkeur te blijven zitten ?

Mooie van Netflix is, de hele grote keuze aan series. Je kan als de daar voor open staat en dus niet star blijft vasthouden verassand leuke series vinden op netflix. Series waarvan ik in eerste instantie zou denken nee dat is niets. Kijk er 1 aflevering van en je denk nja leuk toch verder kijken of nee dit is bagger.
Mwah, dat vind ik in de context van Netflix wat overtrokken. Netflix voegt hele specifieke micro-targeting toe, met het meest opvallende niet eens wat je aanbevolen krijgt - los van de series die overkoepelende promotie krijgen - maar zélfs de specieke thumbnail zal op jou en je kijkgedrag worden afgestemd. Zie ook deze video van Vox en het bijbehorende artikel.

Ik zou je willen uitnodigen om eens het Netflix account van een ander te bekijken, waarbij iemand van het andere geslacht voor mij al heel duidelijk een andere bubble opleverde.

Bij mij valt het behoorlijk op dat ik vaker dan verwacht aantrekkelijke vrouwen en mannelijke comedians te zien krijg in de thumbnails, zelfs als het een hele kleine bijrol betreft.
Anoniem: 734539 @bbob28 september 2021 15:14
Heb de serie zelf niet gezien, maar zover ik heb gelezen is de target audience vrouw, geeft men aan dat het een hoog "Gossip Girl"-gehalte heeft en dat er (subtiel) aandacht besteed wordt aan feminisme.

Bridgerton is a show targeting Millennial females, by a showrunner who is well-versed in creating shows that target Millennial females.

“Bridgerton” is composed of romance, drama and feminist ideology that challenges the viewer’s perspective and makes the audience question whether society is really all that different from the 1800s.

Dit geeft uiteraard niet aan dat mannen daarom de serie slecht zullen vinden, maar er is wel degelijk een doelgroep in acht genomen bij het creëren van de serie, maar uiteraard is iedereen vrij om te kijken wat zij willen los van de gestelde doelgroep.

Persoonlijk na het zien van wat beelden inclusief de trailer is het niet een serie die ik gauw zou kijken.
Vond het een vermakelijke serie, net als de witcher.
Niemand kijkt die soft-porno :) toch..
Omdat zzzz een andere smaak heeft en zich niet kan voorstellen dat 82 miljoen mensen er anders over denken.
Yup, zo heb ik een hekel aan voetbal, soaps, reality tv, maar mijn god wat houden veel andere mensen daar wel van.
vergeet ook niet sitcoms met laughtracks... dát is echt mijn irritatie nummer 1.
Toen ik jonger was heb ik enorm veel sitcoms gekeken, en vond ze altijd vermakelijk.. maar vandaag de dag als ik één minuut van een sitcom met laughtrack opzet dan krijg ik al (zelf)moord neigingen. :+

Ach, ik weet niet eens wat 'brigerton' is, nog NOOIT van gehoord. :9
Het is niet zzzz maar zzzzz :9~ :9~
Daar denken minimaal 82 miljoen mensen toch echt anders over.
Ik ken die hele serie niet eens :P
Netflix heeft ook een waanzinnig publiek ;)
Fun fact: Ik ken het niet eens. Misschien moet ik wat vaker gaan uitzoeken wat er op NF staat :P
Gelukkig heeft iedereen een eigen smaak en hoeft die niet per se gelijk te zijn. ;)
Toch weer tekenend dat waanzin als Brigerton op 1 staat 8)7
Soaps TV series zijn nog steeds erg populair, blijkbaar houden veel mensen (vooral vrouwen) daar van, ik heb nooit van soaps series gehouden, zo als The Bold and the Beautiful, en As the World Turns, en Goede Tijden, Slechte Tijden, en een berg ander soaps series.
In concludeer dat het publiek voornamelijk <18 lijkt te zijn, en waarschijnlijk meelift op t account van de oudelui, die ook af en toe wat opzetten.
Ik vond het een prachtige en heerlijke serie! <3 <3
Doelgroep, jij denkt dus schijnbaar in hokjes. Ik heb er ook van genoten het te kijken, net als de witcher, lupin maar ook vele andere netflix series.
Voordeel van die vele series is dat je keuze hebt en dan soms dingen kijkt die je in eerste instantie niet zou kijken. Soms wordt je verrast positief of negatief en kijk je dus weer heel andere serie zoals bridgerton.
Ik weet niet hoe dat met andere mensen zit maar ik heb behoefte aan totaal verschillende series op verschillende momenten. Ik vind Friends leuk als ik aan koken of eten ben, maar ook The Walking Dead of Dark, maar die kijk ik juist weer savonds laat. Dat hokjesdenken slaat inderdaad nergens op.
Ok, dus je ziet een foto van een oud vrouwtje en een jonge man. Dan moet je kiezen welke hond bij wie hoort, een klein Maltezertje en een stafford terriër.

Is dit geen hokjesdenken? Of is het praktijk wijsheid? Zo is het met veel dingen.
Is dit geen hokjesdenken? Of is het praktijk wijsheid?
Het is beide
Maar toch werkt het wel zo, een doelgroep bestaat nu eenmaal. Het zal lang niet altijd voor de individu gelden maar over het algemeen kan je wel stellen dat er meer vrouwen dan mannen kijken naar de serie. Als je dat hokjes denken wilt noemen prima, maar zo werkt de targeting en marketing nu eenmaal wel.
Vraag is alleen hoeveel hokjes moet je denken. Natuurlijk mannen, vrouwen, jongeren, ouderen ieder andere voorkeur en hokje.
Wat niet wil zeggen dat er ook een groep is die niet in 1 of 2 hokjes past.
Als je de taal op frans zet is het niet nagesynchroniseerd, want de acteurs spreken gewoon frans.
Je mist wat hoor. Er zijn echt steengoede Franse, Spaanse, Scandinavische, Duitse (…) producties
Vergeet Koreaanse niet, of Japanse! Ik vind het in ieder geval enorm verfrissend om 'On-hollywoodse' series te kijken omdat hun formule toch vaak afwijkt van het geijkte wat die zoal maakt. En dat is echt een frisse wind :-)
Squid Game! Als die niet afwijkt weet ik het ook niet meer :D
Precies,net als Alice in Borderland
Inderdaad Squid game is geweldig. Kent iemand meer series zoals die?
Ik raad je aan de Koreaanse cult film; "Old Boy" eens te kijken. Als het goed is staat deze niet op Netflix, een andere aanrader die wel op Netflix staat is de Koreaanse film; "Forgotten".
Dan wel zeker zijn dat je niet de Amerikaanse remake van oldboy kijkt.
Million Yen Women... Echt ff een rust moment wanneer je gaat kijken aangezien je wel MOET kijken omdat het in japans is...
Nou, ... 't begon leuk, ... maar het laatste seizoen en de huidige zijn tenenkrommend.
Wacht je wilt het niet nagesynchroniseerd kijken maar ook niet in de originele taal? Oftewel je wilt het geen eens kijken.
Met andere woorden, je hele reactie over nagesyncte meuk is eigenlijk pure onzin omdat het Frans gesproken is, en je dit ook gewoon in de originele taal kunt kijken. Alleen omdat jij dat weigert is het meuk? Jij zorgt er zelf voor dat je het gesynchroniseerd kijkt, niet Netflix.
Dat is jouw keuze. Al heb ik zelf het gevoel alsof niet veel mensen zich storen aan de Franse, Duitse of andere gesproken Netflix series/films, anders zou de functie om deze te filteren er denk ik al wel zijn.

Soms wil ik ook gewoon Netflix aan hebben staan terwijl ik andere dingen doe zoals gamen, dan vind ik het wel prettiger om een Engelse taal te hebben omdat ik het kan luisteren zonder de ondertiteling hoef te lezen. Maar dan kies ik gewoon een serie of film uit die dat wel heeft, is niet alsof het je 20 minuten kost om daar achter te komen.
Haha ik heb nog nooit zoiets doms mogen horen.
"Wow deze serie is shit en meuk, alles is nagesynchroniseerd, wat is Netflix een slechte service"
"Zet hem dan op Frans dan is het niet nagesynchroniseerd"
"Nee dat is dom!!!"

Dit is puur jou probleem en niet iets slechts van Netflix ofzo
Lekker dubbel, klagen over nasynchornisatie maar de originele taal is ook niet goed? 8)7

Maargoed, als je alleen Engels wilt, vergeet dan niet dat slechts 1 op de 5 mensen ter wereld Engels spreekt - je beperkt jezelf dan behoorlijk. Ik moet zeggen dat ik over het algemeen de niet Engelse/Amerikaanse content toch een verademing vind - een stuk lager 13 in een dozijn gehalte.

Ik wil wel sowieso altijd de originele audio, anders is het niet om aan te zien. Afhankelijk van wie er mee kijkt zet ik de ondertiteling wel op NL, EN of ES (beetje een internationale familie ;) )

Voor de rest ben ik het hartgrondig met je eens dat de app zelf een ramp is qua mogelijkheden, zo mogelijk zelfs nog slechter als YouTube!

Qua kijk volgorde... ik betaal Youtube, Netflix en Amazon maandelijks om m'n geweten te sussen dat ik tenminste iets betaal voor content - als ik dat wat ik wil zien (nog) niet bij een van die drie kan vinden: hallo QBitTorrent! (dat is dus eigenlijk het laatste seizoen van alle series die ik keek)

[Reactie gewijzigd door Alxndr op 22 juli 2024 16:07]

Gelukkig kun je ook Franse audio met ondertitels aan zetten. Dat kan dan weliswaar ook niet jouw ding zijn, maar dat maakt niet per definitie de serie niet slecht natuurlijk. Dat het jouw smaak niet is, of niet aan jouw wensen voldoet, kan Netflix dan ook niets aan doen.
Lekker constructieve houding. Ik heb alles op originele taal. Niks tegen Engels maar de taal draagt wel bij aan de hele ervaring

Ik kijk nu squid game, dat is typisch Koreaans.
Engels zou geen recht doen aan de serie.
Ik ben het volledig met je eens hoor!

Maar je moet niet vergeten dat 80% van de samenleving amper engels kan volgen zonder NL ondertitels, dus laat staan ook nog een andere "onbekende" taal haha.

Kijk ook alles op orginele taal, enige wat ik echt niet trek is Chinees (1 netflix film was echt zo cringe om naar te luisteren).
offtopic: Squid Game is echt lachen :)
offtopic: Als je Koreaans oké vindt is de serie Strangers ook goed(vond ik tenminste), vooral seizoen 1 was erg spannend/goed. Deze heb ik op Netflix gekeken, weet niet of hij er nog steeds opstaat.

[Reactie gewijzigd door MC_Sparkles op 22 juli 2024 16:07]

Off-topic: Lijstje van Zuid Koreaanse series die top zijn in mijn ogen, geen idee of deze allemaal op Netflix (NL) of überhaupt op Netflix te vinden valt.

Flower of Evil
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=SlDhptm9Yb4
Spannende serie

My Mister
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=f-Eaa3f3gDo
Absolute aanrader

Prison Playbook
Trailer: https://youtu.be/cxRhBctpD3E
Kon geen betere trailer vinden hiervoor, maar dit is een betere serie dan de trailer doet voordoen

Move to Heaven
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=A-er_AJioOA
Feel good serie
Jammer dat je hier nou alles weg edit... Ik weet niet wat je hier gezegd hebt, maar in sommige reacties die je (nog?) niet gewijzigd hebt heb je volgens mij best een punt. Ik kijk soms best niet Engelstalige series, maar ik heb er ook niet altijd zin in. Daarop kunnen filteren of dat het duidelijk aangegeven zou staan zou ik dus ook zeker handig vinden.
Maar ja, je aangepaste post garandeert een -1...
Dan snap ik je reactie wel; blijkbaar zijn er best veel mensen die ofwel de nasynchronisatie niet ergelijk vonden, of de taal op Frans zetten (zoals ik) en het toch een uitstekende serie vonden. Is absoluut geen meuk, tenzij je alleen Engelse content wilt
Ik denk niet dat minnen heel zielig is.
Het geeft alleen aan dat veel lezers de reactie niet vinden bijdragen aan het artikel. Dat is net zo goed het recht van de moderator als van de reageerder om zijn mening te geven.
Lezers komen naar tweakers voor vermaak. Juist het moderatie systeem is van toegevoegde waarde omdat je zo niet de reacties leest die door een meerderheid worden weg-gemodereerd. Dat is fijn als je interesse en standpunten aansluiten bij de meerderheid. Als je juist niet tot de tweakers meerderheid behoort is dat minder fijn en zullen de reacties je minder aanspreken, dat is gewoon een gevolg van het systeem en iedereen is vrij wel of niet tweakers te lezen. Niks zieligs aan imho
Jij hebt liever Engels sprekende Duitsers in een film als Saving Private Ryan?
Of een film als Der Untergang met Engelse acteurs?

Doe mij maar een geloofwaardige film, met een goed verhaal/scenario en gedegen acteerprestaties, dat telt heel wat zwaarder dan wel of geen Engels gesproken woord.

[Reactie gewijzigd door Roy81NL op 22 juli 2024 16:07]

Originele taal instellen met Nederlandse ondertitel en je bent verlost van de synchronisatie.

Zo al een paar Finse, Zweedse crimi series gezien en leuke is dan dat je ook nog meer worden in die taal begint te herkennen. In Zweeds nu serie waar ze in uitspraak de r laten rrrrrollen.

Wat betreft de interface, als je zelf niet zoekt en wat tijd investeert krijg je idd de voorgekauwde zaken te zien.
Ik kijk toch echt altijd in de originele taal, en Lupin is toch echt geen meuk
Tof reizen met jouw denk ik 😅. Probeer je eens wat meer open te stellen voor talen die je niet kent. Er zit meestal wel een eng of nl ondertitel bij. Dan gaat er echt een wereld open, soms is het idd wennen aan een bepaalde taal maar dat gaat snel en draagt bij tot de bv Duitse film.

[Reactie gewijzigd door Yoshi op 22 juli 2024 16:07]

Wat een zielige minnetjes omdat we geen mening delen en ik niet zoals de minners achter de meute aanhobbel...
Allereerst is jouw vertrekpunt al dat je alles maar MEUK noemt wat niet Engelstalig is.
Enerzijds is het lachwekkend, tegelijkertijd tenenkrommend gezien het aantal parels dat in andere talen beschikbaar is. Man als ik alleen al denk aan de Ghibli meesterwerken.

Maar dan dat eindeloze drammen over problemen waar gewoon oplossingen voor zijn.
- ondertiteling (neem aan dat je kunt lezen, want wat doe je hier anders.. behalve drammen)
- instellingen aanpassen

Jij wil geen anderen talen. Prima. Je hebt je punt gemaakt. Een keer of 13.
En je krijgt waarschijnlijk minnen vanwege die ronduit irritante toon van je.

Edit: en zo kan ik jouw mening volkomen hersenloze troep vinden. En de toegevoegde waarde van jouw gezeur is 0,niks. Dus dat jij minnen krijgt heeft denk ik niet niks met lange tenen te maken of die gekke troetelberen samenleving waar jij het over hebt. Het iteresseert me echt geen ruk wat jij van Lupin of welke buitenlandse productie vindt. Dat jij uitkraamt dat ze geen Engelse acteurs kunnen betalen is niks minder dan een zwakzinnige reactie. Doe dat gewoon even op Autoblog ofzo.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 22 juli 2024 16:07]

Wauw je bent echt een bijzonder persoon zeg althans dat vind je zelf duidelijk wel. Tegen alle logica in moet je het oneens zijn met 'de meute'

Mensen negeren je punt niet, ze geven juist wel oplossingen maar jij bent te koppig om er wat mee te doen.
Ondertiteling is wel degelijk een oplossing voor het niet kennen van de gesproken taal. Dat jij dat niks vind is jouw mening maar ook jouw probleem. En je bent daar gewoon zwaar in de minderheid in. Maar dat zal ook wel zijn omdat je zo'n bijzonder persoon bent en alles beter weet.

Er waren al genoeg normale replies, waar jij vervolgens niet normaal op kan reageren. Je kan gewoon geen tegenspraak dulden en dan maar beweren dat
Ik ben direct en doe niet mee aan de troetelbeertjes samenleving en daar kunnen velen niet mee om gaan sorry not sorry.
En NL ondertiteling gaat te snel?
Wat een vreemde opmerking, je kunt gewoon instellen dat je content in de originele taal wilt horen. Ik heb nog nooit iets nagesynchroniseerd gezien op Netflix.
Wat voor een probleem los je op door een nieuw probleem te creëren? Ik spreek geen Frans, Italiaans, Noors, Fins, en Turks en ben ook totaal niet geïnteresseerd in dit te leren...
Je weet dat hier een uitstekende oplossing voor is toch. Zoiets heet ondertiteling.

Anyyyyyyyyyyyyyyway: https://help.netflix.com/en/node/13245

To change preferred Shows & Movies Languages:
On a computer or mobile browser, sign in to Netflix.com.
Select Account.
Select a profile.
Select Language.
Select preferred languages from Shows & Movies Languages.
Select Save.

[Reactie gewijzigd door VonDudenstein op 22 juli 2024 16:07]

Deze prutsers kunnen namelijk wel een engelse titel verzinnen maar Engels sprekende acteurs zijn te duur denk ik.
OF..
jij bent een beetje wereldvreemd omdat jij jezelf niet wil blootstellen aan dingen waarin men geen Engels of Nederlands spreekt. Moest je een beetje moeite gedaan hebben en Lupin wat langer dan twee minuten de kans had gegeven, dan had je de uitleg wel meegekregen dat de titel over een bekend fictief Frans personage uit een serie boeken gaat, en het hoofdpersonage uit de reeks zich daar mee spiegelt.

Hoe bekend? Bekend genoeg om in de jaren 60 tot een enorm populaire manga reeks geadapteerd te worden, en in de jaren 70 een immens populaire anime serie werd in Japan. Hoe komt toch zoiets tot daar?!? Door jezelf bloot te stellen aan andere cultuur.

Een Engelse titel... 8)7 had je een weerwolf verwacht ofzo?
Wat voor een probleem los je op door een nieuw probleem te creëren? Ik spreek geen Frans, Italiaans, Noors, Fins, en Turks en ben ook totaal niet geïnteresseerd in dit te leren... Kortom ik wil gewoon die hele content niet voorgeschoteld krijgen.
Nu moet ik bij iedere content gaan kijken bij de audio streams of het Engels is wat met de tv interface echt ruk is.
Dus nu is jouw voorkeur het probleem van Netflix? :)
Deze prutsers kunnen namelijk wel een engelse titel verzinnen maar Engels sprekende acteurs zijn te duur denk ik. Het is gewoon bloed irritant en dat terwijl ze gewoon een icoontje kunnen maken met de taal of de optie kunnen geven om het weg te filteren. Het is gewoon niet gebruiksvriendelijk.
Netflix koopt content in verschillende landen in, o.a. omdat 30% van de content op Netflix Europees moet zijn. Veel van de series zijn dus voor de lokale markt geproduceerd, die Netflix voor een verder en groter publiek naar Europa en verder brengt.

Ik vind het alleen maar goed, zo zie je ook eens wat meer en andere content dan alleen wanneer alles Engelstalig is. Daar kan jij het niet mee eens zijn, dat is prima, maar dat is dan echt een you-problem en niet die van Netflix, waar jij het nu wel op afschildert. Ik vind het juist tof dat series en films ook in andere talen (maar met NL vertaling) komen op Netflix, daardoor zie je immers toch wat meer van hoe men in andere landen dan Engelstalige landen series maakt en dat ons ook zeker kan aanspreken.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 22 juli 2024 16:07]

Ik spreek ook geen Frans, Spaans of Pools. Maar als ik een serie kijk doe ik dit altijd in de originele taal. Die ondertitels lees ik toch al. Je moet niet enerzijds afgeven op nagesynchroniseerde meuk als dit voortvloeit uit een probleem dat je zelf creëert.

Stap uit je negatieve rol en stel je meer open. Je komt een hoop goede series tegen namelijk.
Deze prutsers kunnen namelijk wel een engelse titel verzinnen maar Engels sprekende acteurs zijn te duur denk ik.
Er zijn ook Nederlandse producties. Daar huren we toch ook geen Engelse mensen voor in?
Ik spreek matig Frans, maar de eerste 4 afleveringen van Lupin gingen er in als koek. Mooi gefilmd. Leuke actie. Goed verhaal. En mijn woordenschat gaat met sprongen vooruit.

En mijn kinderen leren op deze manier wel echt hun talen.Even een Spaanse serie kijken met Engelse ondertiteling. No problemo.

*trotse ouder van 2 taal-flexibele kinderen* :)
Type in het zoekvak in wat je wilt met het woord "Engelstalig" en je krijgt volgens mij precies wat je wil. :)
Bij mij geeft Netflix al niet meer heel veel niet Engelse dingen weer, yey!

En ik begrijp je punt best goed, ik houd ook niet van nagesynchroniseerde content, maar soms slik ik het als het echt heel goed is. Meestal laat ik het maar lekker liggen, genoeg in het Engels te vinden.

En over je -1 die je overal krijgt: als men het niet met je eens is, kreeg je al snel een -1 ipv een 0 die je zou moeten krijgen.
Na je aanpassing is de -1 dan wel weer terecht, jammer dat ik je mening niet meer terug kan lezen nu... Gelukkig reageer je zo hier en daar nog een keer :)
Er bestaat ook nog zoiets als onderiteling... Het is in Nederland erg gebruikelijk om films in een buitenlandse taal met ondertiteling te kijken.

[Reactie gewijzigd door Wolfos op 22 juli 2024 16:07]

Hoe dan? Aangezien je toch geen bal van de taal snapt kan ln je ook niet beoordelen of de ondertiteling niet klopt :+
LOL in wat voor kringen begeef jij je waar iedereen zich ergert aan ondertiteling? Kijkt er niemand die je kent naar niet Engels gesproken films of naar Japanse animatie? Iedereen die ik ken kijkt met regelmaat naar niet Engels gesproken films en daar staat de ondertiteling dan aan. Al je vrienden hebben zeker een IQ in de dubbele cijfers.
Ik moet zeggen dat ik zelf nog niemand heb horen klagen over de ondertiteling :). Je hebt wel gelijk dat er soms leuke details verdwijnen die je wel in de origineel taal hoort, maar die ze dan vreemd vertalen. Vind dat zelf echter heel goed meevallen.

Ondertiteling wordt ook steeds beter en beter vind ik persoonlijk.
Dude, hoezo. Ik heb jaren geleden met groot vermaak de TAXI films gekeken in het Frans, uiteraard met ondertiteling. Apart taaltje maar dat is toch best lache. Ik snap echt niet waarom je zo ontzettend doordraaft hier. Ik mag dan Asperger hebben, maar jij komt zeker ook in de buurt van ASS. Ja we denken vaak anders maar je gaat wel erg ver hoor. Laat het los en richt je ergens anders op dan een tweakers forum.
Ik sta toch wel redelijk te springen om ondertitels, aangezien ik alleen Engels enigszins beheers als 2e taal. Series(of films) uit Azië of Scandinavië, maar ook Z-Amerika kan ik hierdoor tenminste volgen en er zitten echte parels tussen. Ook een hoop troep, maar dat heb je in elke taal.
99,9999% van de Netflix kijkers is tevreden met de manier waarop Netflix hun aandbod aanbiedt mbt taal en ondertiteling. 0,0001%, zijnde computerjunky, niet. Belachelijk natuurlijk dat dan de interface niet wordt aangepast naar zijn wensen.
Wat is er Engels aan de titel "Lupin". Arsène Lupin, de gentleman-dief, is een personage uit de verhalen van de Franse schrijver Maurice Leblanc. Ik vind het juist goed als Netflix niet alles ver-Engelst. Ik vind het mooi dat we bijvoorbeeld ook Undercover hebben met Nederlandse en Vlaamse acteurs. Zou raar zijn als ze in Brabant ineens alleen Engels praten.
Eehh, je weet toch wel dat veel niet Engelstalige films een titel in hun originele taal hebben, maar dat ze ook een internationale titel gebruiken, vaak ook nog eens in de taal van het land waar het uitkomt.

Bijvoorbeeld:

"Las chicas del cable" is de originele titel van "cable girls", in Frankrijk is dat "Les demoiselles du téléphone". Dat is nou eenmaal makkelijker zoeken.

Dat je alleen Engelstalige series en films wilt kijken is prima (heel erg jammer, want er is zoveel meer dan Engelse films en series op deze aardbol), misschien een verzoek indienen bij Netflix zodat je daarop kan filteren.
Ik heb Lupin gewoon in het Frans gezien met ondertiteling in het Nederlands. Geen idee waar je het idee vandaan haalt dat alles word nagesynchroniseerd..

Misschien moet je eens de opties gebruiken die Netflix je bied, veel buitenlandse producties zijn zeker de moeite waard!
Je weet dat Lupin ook in originele audio af te spelen is? :? Ik heb Lupin gezien met de originele audio, nasynchronisatie is altijd off sync en kijkt daardoor raar. Met 76M accounts (en nog niet eens de profielen die daar onder zitten dus!) die naar Lupin keken, zijn er dus denk ik meer mensen die het wel leuk gevonden hebben. ;)

Ik ben wel benieuwd, Lupin seizoen 1 is in twee delen gesplitst. Zijn dan van beide helften de tijden opgeteld, of alleen van de eerste vijf afleveringen van het eerste seizoen? :) Als alleen van de eerste helft de uren geteld zijn, heeft dit overzicht dus best een vertekend beeld.
Vroeg ik me ook al af. Ik denk dat ze beide "seizoenen" bedoelen eigenlijk.

Ik vond Lupin een fantastische serie, juist omdat hij een beetje luchtig was, lekker wegkeek en zichzelf niet al te serieus nam. Wij hadden niet eens door dat we automatisch aan het 2e seizoen begonnen waren.
Ik heb Lupin deel 1 gezien met Franse audio en vond het erg leuke serie. Om een of andere vage reden begon deel 2 met Engelse audio, maar dat klonk /leek nergens naar ,dus maar weer gauw op Franse audio gezet (spreek zelf geen woord Frans).
Trouwens, je lijkt ff te vergeten dat er toch een hoop meer Franse mensen zijn dan Nederlandse mensen..... Dus dat snelle afzetten zal wel meevallen.... En andere landen zijn veel meer gewend aan na-synchronisatie dan Nederlanders...
Eerst dacht ik wow zo veel mensen kijken nagesynchroniseerde meuk als lupin totdat je ziet dat ze minimaal 2 minuten gekeken hebben (de intro).. Daarna werd er 1 woord gesproken en heeft iedereen het duidelijk afgezet omdat het meuk is.
Ik heb The Witcher tweemaal gekeken, telt dat ook? :P
Ik heb het 2 minuten gekeken, en dan wordt het ook meegeteld. Dus je mag mijn view count hebben voor je 2e keer kijken. ;)
Als het binnen 28 dagen op 2 accounts is wel😀
Zodra deel 2 uit komt gaan wij daarvoor eerst deel 1 weer een keertje kijken. Nu al zin in zelfs :)
Waarschijnlijk wel in de tweede met "total number of viewing hours".
Zeer interessante cijfers. Fantastisch om te zien hoe Netflix perfect kan weten wat er scoort en niet, op welke momenten dit gebeurt, etc. Big data aan het werk!

Dit gezegd zijnde, de eerste statistiek (Most popular) lijkt mij op een rare manier samengesteld. Het gaat om "accounts that watched at least 2 minutes of the show within the first 28 days". Dit is toch een vanity metric, want na ocharme twee minuten kan je toch onmogelijk inschatten of je zal blijven kijken?
Maar de gepresenteerde getallen moeten natuurlijk wel superhoog zijn ;)
Persoonlijk vind de cijfers juist veel minder interessant, juist om de reden die je zelf aangeeft.
In 2 minuten weet niemand of de serie daadwerkelijk wat is of niet. Zelfs al scroll je er even overeen of selecteer je het per ongeluk, twee minuten is natuurlijk niets en wordt al wel meegeteld.

Het aantal view hours zoals in de tweede afbeelding wordt weergegeven is dan een stuk interessanter.

Ik zie meerdere Tweakers vraagtekens zetten bij Bridgerton, net zoals ik zelf. Ik heb er nog nooit van gehoord en ik ken ook niemand in mijn kennisgroep die er ooit naar gekeken heeft. Waarvan de meeste in mijn kenniskring ook waarschijnlijk nog nooit naar The Witcher hebben gekeken, terwijl ik deze toch al 3 keer heb bekeken. De eerste keer was een drama door al die time-jumps. Pas na een tweede keer kijken kon ik er ook van genieten en snapte ik het verhaal ook helemaal. Door de The Witcher 3 echt fan geworden van de franchise en laat seizoen twee maar komen. Benieuwd of die straks op nr. 1 komt te staan.
Dit is helemaal geen Big Data. Het is misschien wel veel data (valt ook wel mee), maar gestructureerd, heel overzichtelijk. Makkelijk te verwerken en te analyseren. Bij wijze van spreken kan dat nog in Excel. Veel is niet altijd Big. Eigenlijk is het zelden echt Big. Behalve in de marketing.
Ik vermoed dat je wel over big data kan spreken, als je ook tijd van afspelen, ip-adres en locatie, etc etc in rekening brengt.
Nee hoor, dan nog is het geen Big Data. Het is eigenlijk helemaal niet zoveel data, en zeer gestructureerd. Nou zullen er zeker IT'ers zijn die Hadoop clusters gaan opzetten om het zich vooral zo moeilijk mogelijk te maken. Maar een simpel RDMBS is echt genoeg hiervoor.
Anoniem: 221563 28 september 2021 14:21
Dan is dus minimaal 1 op de 8 kijkers afgehaakt bij The Witcher. Geen idee of dat hoog is.
Lijkt me nog erg laag. Pak eens wat kijkcijfers van welke serie dan ook en je zie dat slechts.. ~20% overblijft voor de laatste seizoenen. Valt nog deels te verklaren aan meer VOD-services en het internet an sich, maar je kijkers weten te boeien tot het einde lukt maar weinigen.
Wat ik niet terug kan vinden is er wordt gesproken over accounts, maar elke account kan 2-5 of zo gebruikers hebben.

Kunnen ze dat niet uitsplitsen dan? Want er zijn er genoeg die de accounts nog delen.
Had ik eigenlijk niet verwacht, ik vind die acteur van de hoofdrol, zo tenenkrommend, kon er niet naar kijken :D. Gelukkig zijn er meer series :)
Hij speelt het fantastisch volgens mij en past 100% bij de rol
Snap het probleem ook niet zo.
Vond Henry deze rol eigenlijk prima doen en de serie wel iets beter dan ik vooraf had verwacht.
Netflix originals is echt enorm hit or miss voor mij. Paar jaar geleden bijna alleen maar miss.

Je zou kunnen zeggen dat hij misschien een vleugje te bulky is voor een Witcher?
Misschien iets te bulky voor Geralt uit de games, alhoewel dat ook gewoon een spierbundel is.

En dan heb je nog Letho, ook een Witcher en best wel een beetje bulky

Ik vond hem zelf ook Geralt prima vertolken. Niet alles bevalt me even goed uit de serie, maar ben blij dat 'ie het goed doet!
Achja.. sorry ik zei het verkeerd. Geralt bedoelde ik inderdaad, niet een Witcher in het algemeen.

Geralt is zeker zwaar afgetraind, maar wel een heel stuk droger dan Henry. Maar dat is zeker niet hetgeen me dwars zit bij het kijken.

Vind hem tot dusver als persoon ook best prima overkomen (voor zover je er iets van meekrijgt in interviews). Sowieso +1 omdat hij best een (PC) game nerd is :P
hier ga ik ook mee akkoord.
Waarschijnlijk ben je dan niet zo bekend met The Witcher? Dan kan ik me voorstellen dat het tenenkrommend is, omdat Geralt als 'persoon' erg emotieloos is.
Ik vind hem ook tenenkrommend, maar dat was voor mij de reden alles te kijken.
Een beetje ergernis staat mij dus wel. 8)7
haha, je verpest de statitieken :P. Nee ik snap het wel hoor, ieder z'n ding.
vergis je niet ... het gaat om de eerste 2 minuten.

Ik vond het wel een topserie maar de verschillende tijdslijnen etc maakt het echt niet makkelijk. Ik weet dat me vader bijv afgehaakt is bij aflevering 2-3 en daar nog wel meer van zijn

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.