Gerucht: Disney+-serie gebaseerd op Obi-Wan Kenobi komt in mei uit

De Disney+-serie die zich focust op Star Wars-personage Obi-Wan Kenobi komt mogelijk in mei van dit jaar uit. Een Disney-topman tweette de bekendmaking, maar verwijderde die weer snel. Andere bronnen bevestigen de datum echter wel.

Waarom de tweet weer verwijderd is, is niet bekend, maar vermoedelijk mocht de datum nog niet aangekondigd worden. De topman heeft zijn account zelfs afgeschermd. Intussen is het wel opgepikt door onder andere de Hollywood Reporter, die eraan toevoegt dat 'onze eigen bronnen het gerucht bevestigen, maar het is natuurlijk niet officieel totdat het officieel is'. In mei valt ook Star Wars Day, op May the fourth. Wellicht is dat dan de precieze releasedatum.

De serie speelt zich tien jaar na Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith af. Obi-Wan Kenobi, gespeeld door dezelfde prequel-acteur, Ewan McGregor, leeft onder de schuilnaam Ben Kenobi en waakt van een afstand over Luke Skywalker, zoon van Darth Vader, die verstopt moet blijven van zijn vader. Darth Vader zal ook in de serie voorkomen, vertolkt door Hayden Christensen, de acteur die Anakin Skywalker speelde in Episode II en III. Anakin verandert aan het eind van Episode III in Darth Vader.

De serie krijgt zes afleveringen en zal exclusief op Disney+ verschijnen. Een trailer van de serie is er nog niet, maar Disney heeft al wel concept art ervan vrijgegeven, waarin onder andere een nieuwe confrontatie tussen Obi-Wan en Vader te zien is.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

05-02-2022 • 13:40

167 Linkedin

Reacties (162)

162
158
80
6
0
48
Wijzig sortering
Prachtig, het is al een tijdje bekend dat obi-wan er komt. Je kunt het misschien uitmelken noemen, maar disney doet het echt super. Anders hadden we niets, behalve boeken.

Disney is nu bezig met ALLE episodes, boeken en series met elkaar aan te laten sluiten. De gehele canon tijdslijn komt voorbij en ze houden deze ook in eer. Dave is daarbij betrokken en ze maken eigenlijk geen fouten.

De series krijgen veel meer waarde als je meer hebt gezien dan enkel de 9 episodes.

Clonewars en rebels bieden ontzettend veel context. (Disney bied ook 'essentials' episodes aan als je niet alle seizoenen wil kijken). Kijk naar Cad Bane, Thrawn, Jedi academy etc etc.

Dus als je denkt mwoah, de series pakken mij niet zo, wil ik aanraden om nog even verder te kijken naar iig de Essentials.
Een nieuwe confrontatie tussen obi en vader zou een hele grote plothole zijn, want volgens canon zouden ze elkaar niet meer gezien hebben sinds anakin vader is geworden.
Dit. Disney is helemaal niet goed bezig. Ze zijn bezig om de franchise vakkundig om zeep te helpen. Alle belangrijke plotpunten in het oorspronkelijke verhaal worden verprutst om er nog wat extra centen uit te persen.

Een voorbeeldje. Rey kan een wond genezen m.b.v. the force? Als dat kan hadden er in het oorspronkelijke verhaal ook heel wat mensen gered kunnen worden. Voorwerpen doorgeven via the force? Leuk gevonden, maar dan hadden veel dingen in de oorspronkelijke trilogie ook wel beter gekund.

Ik bedoel, dat ze de derde trilogie echt volkomen vernaggeld hebben begrijpt iedereen, maar had het bij volkomen idiote plotholes gelaten zoals de emperor die opeens terug is omdat hij zichzelf wel 'gekloond' zal hebben, maar vervolgens geen enkele rol speelt. Waar zaten die scriptschrijvers precies, want ze kunnen het wel degelijk bij Disney. Genoeg andere Disney-films die wel een fatsoenlijk script hebben...
Ach, toch hetzelfde met snoke. In de 1e introduceren en in de 2e binnen een paar minuten schrappen want meneer de regisseir vond hem maar niets.
Gelijk had die. Fantastisch moment in de hele serie. Als je een villain de naam Snoke geeft start je al op -10.
Wat een onzin, zelfs snoke afmaken kon hij nog niet op een geloofwaardige manier, de rest van die film was ook nog eens de grootste crap die we tot nu toe gehad hebben. De man wist gewoon niets van Star Wars.
Deel zeven kreeg commentaar teveel hetzelfde te zijn.
Deel acht kreeg commentaar teveel anders te zijn

Maar Snoke killen was briljant.
Anders te zijn? nee niet anders te zijn, gewoon compleet tegen canon in te gaan en vol grote plotholes te zitten.

En Snoke killen was niet briljant, het was gewoon mega lame.
Nee, ze hebben de franchise bijna om zeep geholpen met de sequel trilogie (voor zover je dat een trilogie kan noemen) en proberen nu langzaam hun goodwill weer op te bouwen met de series. The Mandalorian is goed ontvangen en Boba Fett wordt nu ook wel gewaardeerd nu de focus op andere karakters is gaan liggen.
Misschien heb ik een hoop verkeerd begrepen m.b.t. De laatste 3 films maar dat rey en kylo ren bijzonder zijn komt toch doordat ze door de force verbonden zijn? Iets wat volgens de emperor zeer zelden voorkomt.

Uit episode 3 leer je dat emperor palpatine eigenlijk darth plagues (als ik t goed herinner) is die alles van zijn meester leerde om hem daarna te doden. Leerde ook ‘even to conquer death’.

Vind je commentaar daarom niet zo sterk. Ik ben het er wel mee eens dat die emperor gewoon niet opnieuw de badguy had moeten zijn in de nieuwste films.
Ze kunnen altijd de 3de trilogie negeren 😬😅.
There I fixed it
Omdat jij hier terechte punten maakt, betekent nog niet dat ze daarom NU slecht bezig zijn.

Ik zou Dave Filoni eens opzoeken. Had niets met de films te maken, maar wel met vrijwel iedere serie, die dus wel goed zijn gegaan.
Inmiddels is hij executive creative director en laat hij een veel sterkere koers zien. Samen met mensen zoals Jon Favreau zien we toch echt veel meer kwaliteit dan simpelweg ooit.
Disney is niet goed bezig geweest met de sequel trilogy, true. Het lijkt er heel hard op dat ze zijn begonnen zonder degelijk plan, een eerste tribute film hebben gemaakt, Rian wou z'n eigen ding doen en eerlijk gezegd, I loved it, maar werd zodanig terug gefloten door de mannen hogerop dat het voor veel mensen tegenviel, waarna ze het dan maar klungelig hebben afgesloten.

Maar The Mandalorian? Star Wars zonder focus op de Skywalker-familie? The animatie series voordien, The Clone Wars, Rebels, The Bad Batch onlangs? That's some good stuff, man.

Dat wond genezen ding: Anakin heeft ooit Ahsoka letterlijk terug tot leven gebracht. Granted, dat was het overdragen van de life essence van The Daughter naar Ahsoka, met behulp van The Father, waarbij die twee, samen met The Son, ook nog eens super-weird force sensitive wezens waren, honderd-duizenden jaren oud. Maar toch, van daar naar "we kunnen een kleine steekwonde wel wat Force energy voeden om wat sneller te regenereren" is niet dramatisch, imo.
Het hele "Kylo kon de ketting vastgrijpen" heeft daarentegen weinig achtergrond, maar gewoon al Force Dyads was, afaik, tot nog toe onbekend en zou dus wel eens dit soort super bizarre dingen kunnen toe laten.
The Clone Wars was erg goed, maar dat was nog Lucasfilm. The Mandalorian was ook wel okee, maar teveel besides the point. Er wordt zoveel bij gehaald en het wordt zodanig ingewikkeld gemaakt, terwijl het niet echt terzake doet voor het verhaal. Een seizoen The Mandalorian had ook in 1 feature film verteld kunnen worden. De kwaliteit is zeker niet slecht, maar het lijkt wel heel erg op verschrikkelijk tot de laatste druppel uitmelken.

Rebels was leuk. Rogue One was prima. Solo, not so much. Dat had veel beter gekund, ook een beetje uitmelkgevoel. Daarom ben ik bang dat dit met Kenobi ook zo gaat. Maar laten we hopen van niet.
En over een paar jaar krijg je ook een fanbase die die boeiend vindt, net als met de prequels. Star Wars fans zijn wat dat betreft de grootste azijnpissers op aarde.
Dat gaat nooit gebeuren. Dat garandeer ik. Alleen complete hersenloze mensen vinden die laatste films goed.

Maar als ik naar de "muziek" van tegenwoordig luister dan kan ik wel enigszins begrijpen dat de jongere generatie door drugsgebruik gewoon niet meer helder kan denken.
Ik heb alleen de concept art en dit nieuwsartikel gezien, maar op basis van deze concepten kan ik niet vaststellen dat er een nieuwe confrontatie tussen de twee komt. Het is duidelijk dat er een Jedi met Vader strijdt, maar het is niet gezegd dat dat Obi-Wan is. Alhoewel, order 66 had veel maar niet alle Jedi moeten uitroeien, toch? Wie hadden dat overleefd die nog meer op dit concept zouden kunnen staan? En dan is er nog de mogelijkheid dat simpelweg iemand een lichtzwaard vasthoudt tegen Vader. Daar hoef je geen Jedi voor te zijn.... Al lijkt het me onmogelijk om ook maar iets te bereiken als niet-Jedi tegen hem.
Ezra Bridger? Zoals in Rebels? Mooi gevecht trouwens als Ahsoka erbij komt.
Kan ook gewoon een "mentaal" gevecht zijn, een visioen van de Dark Side. I mean, Luke vecht met Darth Vader op Dagobah, blijkt ook dat dat gewoon een visioen was.
Dat is toch ook zo? Toen Anakin vader werd, werd hij ook Vader en hield Anakin op te bestaan. In de originele trilogie legt Ben Kenobi het ook zo aan Luke uit dat Anakin en Darth Vader verschillende personen zijn.
Als er in de serie een confrontatie komt tussen vader en ben dan zou dat dus een grote plothole zijn in de canon. Dus hopelijk gebeurd dat niet.
Nee, want dan is Ben nog steeds niet Anakin tegengekomen: hij is alleen maar Vader tegengekomen. Anakin kan hij helemaal niet tegenkomen, want die bestaat niet meer. Volgens mij legt Ben het ook zo uit: "Vader killed your father" ofzoiets. Als Ben echt meent dat Anakin en Darth Vader verschillende personen zijn dan klopt zijn uitspraak, zelfs als hij in de serie de confrontatie aangaat met Darth Vader. Dat maakt de manier waarop hij voor het eerst met Luke spreekt ook een stuk beter te begrijpen.
Huh? Het gaat juist om vader die dacht dat obiwan dood was in EP IV. Maar als dus in de serie hij ben tegenkomt dan weet die dat die op tatooine zat/zit.
Ik heb het over Ben (Obi Wan) Kenobi die aan Luke Skywalker uitleg waar hij vandaan komt.
Luke Skywalker : How did my father die?

Ben Obi-Wan Kenobi : A young Jedi named Darth Vader, who was a pupil of mine until he turned to evil, helped the Empire hunt down and destroy the Jedi knights. He betrayed and murdered your father. Now the Jedi are all but extinct. Vader was seduced by the dark side of the Force.
Ben Kenobi ziet Anakin Skywalker en Darth Vader hier als twee losse entiteiten.
Je schreef:
Een nieuwe confrontatie tussen obi en vader zou een hele grote plothole zijn, want volgens canon zouden ze elkaar niet meer gezien hebben sinds anakin vader is geworden.
Als hier bedoeld wordt dat Obi-Wan Anakin nooit meer gezien heeft is er geen plothole. Hij is Anakin niet meer tegengekomen, alleen Darth Vader.

Of wacht... Jij bedoelt dat Vader ook ergens zegt dat hij Obi-Wan in de tussentijd nooit is tegengekomen? In dat geval weet ik niet goed welke woorden gebruikt zijn of hoe dat is beschreven. Er zullen vast plotholes zijn, maar er spelen ook veel dingen met dubbele betekenis.
Ben ziet vader en anakin helemaal niet als 2 verschillende personen. Hij wilde Luke gewoon niet vertellen dat Darth Vader zijn vader was, en daarom vertelde hij dat Darth zijn vader vermoord had.
Ik zou de originele trilogie opnieuw moeten bekijken, volgens mij wordt nooit expliciet duidelijk of hij aan het liegen is of dat hij het echt zo ziet. Ik vond het altijd wel een interessante manier om die dialoog tussen Kenobi en Luke uit te leggen. Ik vond Kenobi als Jedi namelijk niet het type om te liegen, temeer omdat dat weer argwaan bij Luke zou kunnen wekken en hem verleiden naar de dark side. Enfin, je ziet het duidelijk anders, prima zo.
Disney heeft al aangegeven dat alles wat na film VI is geschreven Star Wars Legends is geworden en geen onderdeel meer is van de Canon.
Disney is nu bezig met ALLE episodes, boeken en series met elkaar aan te laten sluiten. De gehele canon tijdslijn komt voorbij en ze houden deze ook in eer. Dave is daarbij betrokken en ze maken eigenlijk geen fouten.
Dit heeft natuurlijk wel toegevoegde waarde. Ik was persoonlijk bang dat er een te sterk Disney sausje overheen zou komen, maar laten we eerlijk zijn, als je de content die Disney produceert vergelijkt met Episode 1-3... tja mijn mening is in ieder geval positief tov Disney. Utimelken van een franchise, dat klopt, maar als mijn hart sneller gaat kloppen ervan, dan melk maar lekker uit. :)
The Mandalorian, The book of Boba Fett en nu dit?! Wat een tijd om een starwars fan te zijn :) Mij krijg je niet blijer!
Ik moet eerlijk toegeven dat ik er als star wars fan er niet heel blij van wordt. Alleen the mandalorian vond ik wel goed. The book of bobba fett vind ik echt helemaal niks aan. En de films die Disney heeft gemaakt in de star wars universe zijn nou ook niet heel best. Alleen rogue one was wel erg goed.
The book of bobba fett vind ik echt helemaal niks aan.
De laatste twee afleveringen waren prima. Of keek ik naar The Mandalorian? :+
Ja precies dat :P Kennelijk vonden de schrijvers zelf Boba Fett ook zo enorm saai dat ze maar twee afleveringen van The Mandalorian er ingeschreven hebben.

Het is wachten op de origin story van Jar-Jar Binks, met de manier waarop Disney nu het Star Wars merk aan het uitmelken is… 8)7
Volgens mij vindt zelfs de acteur het allemaal niet je van het, gezien sommige comments...
als Jar Jar Binks daarin op gruwelijke wijze aan zijn einde komt zou ik zeker kijken!
Het is wachten op de origin story van Jar-Jar Binks
Dat zou nog best een interessante kunnen worden!

https://screenrant.com/st...ove-darth-jar-jar-theory/
Stukje beter dan de voorgaande 4 inderdaad! Boba Non-fett is een stuk aangenamer, maar verder ook niet heel bijzonder eerlijk gezegd. Vooral erg veel fanservice, met al die cameo's. Aflevering 5 heeft me wel geinspireerd om een lego versie van z'n nieuwe schip te maken, gaaf ding!
Same here! Naboo fighter omgebouwd. En met ons Veeeeelen on-line! :P

Wat ook leuk is dat die fighter terugkomt in The Freemakers. Een patserige klant brengt hem binnen voor een beurt en Rowan vliegt ermee naar het schip van Darth Vader. Die ziet dat vliegtuig en wordt weer helemaal Anakin! :)
Het is erg leuk dat er zo gereageerd wordt, maar voor degene die het nog niet gekeken hebben is dit best wel spoilery
Hmm alvast 1000 maal beter dan episode 7,8 en 9.
Het wordt tijd om het los te laten. Het waren misschien mindere Star Wars films zeker in vergelijking met Rogue One, het zijn nog steeds prima sci-fi spektakels. Ik kijk ze met liefde meerdere malen terug.
Het zijn helemaal geen goede SF-spektakels. Het zijn een reeks vrij willekeurige gebeurtenissen die niets met elkaar te maken hebben. De karakters doen maar wat, de handelingen zijn niet gedreven door motieven maar door, ja wat eigenlijk? Op sommige momenten lijkt het wel alsof het script door een 6-jarige is geschreven. "O ja en toen gebeurde er dit. En toen gebeurde er dit". Er zit totaal geen logisch verhaal in, alles in de films gebeurt omdat het gebeurt, niet omdat de karakters iets willen bereiken.

De films zijn wel mooi om te zien. De acteerprestaties zijn goed (van de meeste karakters dan), het camerawerk en de visuele effecten zijn werkelijk spectaculair en de muziek is prachtig. Jammer alleen, dat je daar helemaal niets aan hebt als er geen fatsoenlijk verhaal in de film zit, met karakters die logische (of in ieder geval begrijpelijke) beslissingen nemen omdat ze een bepaald doel willen bereiken. Rey komt nog het dichtst in de buurt van een normaal karakter, maar ze is onfeilbaar en haar geschiedenis wordt helemaal niet uitgelegd. Behalve dan op het einde een dooddoener dat ze een Palpatine is, daar zou ik best van willen weten hoe ze dat precies hadden gedacht. En dan aan het einde is ze ineens een Skywalker? Wat is daar de logica van?

Neem nou die Rose. Een totaal overbodig karakter, maar ze vindt dat ze Finn mag uitkafferen omdat hij er tussenuit probeert te knijpen? Heeft Finn ergens een contract getekend met de Resistance waar in staat dat hij niet mag opstappen? Volgens mij heeft hij geen enkele verplichting om te blijven, maar ja, dat komt niet zo goed uit voor het verhaal.

En van alle slechterikken, noem ze maar op, Snoke, The Emperor, Kylo Ren, wordt totaal niet duidelijk waarom ze slecht zijn en wat ze willen bereiken met hun acties. Ze zijn slecht omdat ze nu eenmaal de slechterik zijn. Bij een goede film wordt ook voor de slechterik een motief bedacht zodat de kijkers weten waarom hij slechte dingen doet.

Het allerbelangrijkste plotelement in de film, namelijk wat er gebeurd is tussen Luke en Kylo waardoor Kylo naar de darkside verdwijnt en Luke zichzelf verbant naar een eiland, wordt nergens meer uitgelegd. En dat de Emperor opeens weer terug is (toch best een opzienbarend plotelement, gezien hoe hij geeindigd is in episode VI) wordt afgedaan met een zinnetje. Maar vervolgens speelt de Emperor geen enkele rol, waarom zit hij er dan in? Om Ian McDiarmid nog eenmaal z'n oude rol te laten spelen? Dan hadden ze 'm toch wel een grotere rol kunnen geven?

[Reactie gewijzigd door PhilipsFan op 6 februari 2022 04:05]

Je neemt de laatste feature films als voorbeeld, maar laat die nou totaal niet kloppen met de originele SW verhalen. Ik neem deze films dan ook niet serieus.

Wil je verhaal met persoonlijke motieven? Kijk de prequels, waarin individuen zich ontwikkelen. Uiteraard beïnvloed door de politiek op Coruscant die door Palpatine wordt vergiftigd. Wat zijn motieven zijn is niet heel duidelijk. Hij is er altijd en altijd al de slechterik geweest. Dat is nou eenmaal de context in SW: er is een lichte en donkere kant, met een Sith Lord en een apprentice die gewoon kwaad zijn om het kwaad. Ze zijn de verpersoonlijking van ambitie, macht, boosheid, haat, pijn en verdriet. Heel cliché, maar wel met een creatieve uitvoering: de Force die alles in balans houdt.

De originele trilogie zit vol met karakterontwikkelingen. Daar is het acteerwerk weer wat matiger. Maar goed, al met al heel veel charme uit de jaren 70 en 80.

De spin-offs zijn geweldig, vooral Rogue One. Maar ook Solo was een leuke backstory waarin veel verhaal juist werd ingevuld, waar voorheen de trilogieën je alleen deden vermoeden dat er nog meer achtergrond was.

I.h.a. heb je gelijk: in SW gebeurt er nogal wat waarin sommige karakters nou eenmaal meegenomen worden. Dat kan een script van een zesjarige zijn, maar ook gewoon dramatisch. Zo is het echte leven vaak ook, waarin je dingen overkomen.

Ik vind het persoonlijk wel prettig dat karakters niet alleen maar bezig zijn met zichzelf en elkaar. Dat soort films en series zie ik veel langskomen bij wat mijn vrouw graag kijkt. Nee bedankt. Ieder z'n ding. ;)
The Last Jedi is samen met Rogue One de mooiste uit de hele reeks. :)
"That business on Cato Nemoida with JJ and RR doesn't... doesn't count." ;)

[Reactie gewijzigd door Razgriz18 op 5 februari 2022 15:23]

Dat mag, zelf vind ik the Book of Boba Fett hartstikke goed omdat we een andere kijk krijgen maar ik ben ook niet de meest kritische persoon. Ik ben allang blij dat dit universum verdergaat in plaats van verdwijnen in een galaxy far far away :)
Ik vind The Book of Boba Fett op zich wel leuk, maar het is lang niet zo goed als ik had verwacht. Ze zijn ook wel een erg andere weg ingeslagen. Maar op zich maken ze er nog wel wat van.
Bobba Fett heb ik met moeite 2 episodes volgehouden, wat enorm saai.

En inderdaad Rogue One is de enige goede Star Wars film van Disney.

Het is weer wachten nu op S3 van de Mandalorian :)
Boba Fett is S3 (of misschien meer 2,5) van de Mandalorian. Dus zeker doorkijken anders mis je best veel.
Een inkijkje bij de Tuskens was zo ontzettend gaaf verfilmd, grandioos.
De Tusks zijn een beetje de nomadische Indianen in deze science western serie. Ik had veel flashbacks naar de film ‘Dances with Wolves’.

Maar desalniettemin best vermakelijk.
Wat ik persoonlijk erg jammer vind, is dat ik (ja burn me) eigenlijk pas net warm begin te lopen voor het hele star wars universum.

Maar als ik dan naar de kwaliteit kijk van Mandalorian en Book of Boba, is mijn liefde ook alweer snel vervlogen.

Vind ze maar extreem saai zonder moraal en ethische hoogtepuntjes eerlijk gezegd.

[Reactie gewijzigd door DutchKevv op 6 februari 2022 12:40]

Je zou eens moeten beginnen met de Star Wars prequels, het is nooit te laat om te beginnen.
Persoonlijk vind ik dat The Mandalorian en Book of Boba Fett uitmuntend zijn maar ik snap je punt, zoals de Prequels zal het helaas nooit meer worden.
Het is vooral te kinderachtig (let op, mening!). Vrienden hadden het veel over Mandalorian, toch eens even checken dacht ik. Wat ik dan merk is dat het gewoon te tam en kinderachtig is. Dingen als teveel nadruk leggen op dat speciale armor en de grondstof, weinig/geen bloed, geen echte dreiging en vooral teveel feelgood. Niet dat dat perse noodzakelijke dingen zijn, maar het valt gewoon op. Made for kids.
weinig/geen bloed,
Want in alle andere Star Wars films zie je wel liters bloed?
Nee, maar Mandalorian wil wel die gritty kant op, dat zie je niet terug.
Mandalorian is gewoon een western, maar dan verdeeld over meerdere planeten.
Inderdaad, het is eigenlijk een futuristische versie van ‘The Lone Rider’. En aflevering 6 laat dat nu wel heel sterk zien. Als je kijkt naar de setting en het camerawerk, dan mis je alleen nog Clint Eastwood en de muziek van Ennio Morricone.
Nou ja, wel de geroosterde skeletten van Luke's oom en tante, opengereten beesten en afgehakte ledematen. Het is pas Star Wars als iemand een hand verliest.
Tja, ik deel die mening zelf niet maar ik snap je! Het kan zo zeker overkomen.
weinig/geen bloed, geen echte dreiging en vooral teveel feelgood. Niet dat dat perse noodzakelijke dingen zijn, maar het valt gewoon op. Made for kids.
Net iets té veel Disney dus O-)
Het was al Disney in de jaren 80 met een gouden robot en z'n kleine side kick en rondrennende ewoks. ;)
Inderdaad, episode VI stond model voor nog twee andere kinderfilms. Van een ervan weet ik de naam nog: Caravan of Courage. De andere valt wel te googlen.
Ik kon zelf wel de fan service voor filmkenners waarderen. En ik wil mezelf nu ook geen connoisseur noemen of zo, zoveel filmkennis heb ik bij lange na niet, maar ik kon duidelijk herkennen hoe The Mandalorian inspiratie haalt uit samuraifilms en spaghettiwesterns. Iets waar ook The Original Trilogy bekend om staat. The Mandalorian had een hoog gehalte aan Akira Kurosawa en Sergio Leone.
Ik proef bij zowel Mando als Boba Fett een beetje de sfeer uit de westerns van Sergio Leone. En dan vooral dat stroperige...
En nee, ik vindt dat helemaal niet erg.
Tsja, het is gewoon een western kwa verhaal, dat genre gaat niet goed met de tijd mee.
Tsja, dat is nu eenmaal wat SW is. Lucas heeft altijd gezegd dat het in beginsel geschikt moet zijn en blijven voor kinderen.
Pfoe mijn beklag mbt wheel of time is de woke cast, slechte character development en de begrafenisaflevering (5 waar iemand gewoon had moeten ingrijpen, want daardoor stond ik kort op t punt te stoppen), maar niet het tempo. De characters boeien gewoon niet en kaptein pc-roodhoofd is verreweg de vervelendste protagonist ooit gecast. De 'man' draagt een dusdanige hoeveelheid make up dat ik zo zou geloven dat het de zoon van Cher is.
Vooral slechte casting omdat ze bijna allemaal houterig acteren, en dat hoofd van de rode groep mages lijkt teveel plastisch chirurgie te hebben gehad om nog te kunnen acteren. Of bedoel je die? Geen idee. Maar het had een stuk beter kunnenn zijn.
De prequels waren voor velen (inclusief mijzelf) juist het dieptepunt van de franchise. Ik gok dat het te maken heeft of je geboren bent in 70s/80s of later.
Zou goed kunnen, ik kom zelf uit 2003 en vind de oudere films juist leuker :)
Ehrm, de prequels zijn juist minder oud dan wat voor velen het hoogtepunt was, de eerste drie films.
My bad, oeps. Je hebt helemaal gelijk.
Of je bent van de 3D video game generatie en dan is je hoogtepunt meer de computerspellen. Ik ben net te jong om echt The Phantom Menace heel goed te hebben meegekregen. Het is voor mij meer alles wat in de nasleep verscheen voor mij. Star Wars: Galactic Battlegrounds, Knights of the Old Republic, Force Unleashed.
Daar komen veel mensen wel van terug. Mede doordat een hoop SW volgers op sociale nu rond de 30 zijn en daarmee opgegroeid zijn. Veel mensen die SW voor het eerst kijken vinden de prequels ook beter, omdat er meer worldbuilding gedaan wordt terwijl 4-6 echt over komen als oude films en er eigenlijk niet zo veel gebeurt.
Helaas?

Ik neem aan dat je refereert aan de original trilogy?

[Reactie gewijzigd door denonman1 op 5 februari 2022 19:08]

Jep, ik had het helemaal fout in mijn hoofd zitten :)
Ja ik hoop dat deze serie wat sneller loopt dan de andere 2. Daar hadden bepaalde stukken gewoon even een montage moeten zijn. Mijn god wat een trage boel. En teveel clichés

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 5 februari 2022 18:44]

Vond het zelf een geweldige serie. Blijft een kwestie van smaak. Wheel of time vond ik ook tof maar daarbij hoorde ik dezelfde klacht: traag.
Het heeft misschien een vleugje dragonball z, dat is pas traag. Er wordt meer tijd gegeven om de emoties te laten zien denk ik. Dat is misschien iets waar je van moet houden om het te waarderen.
Eigenlijk is het een familiedrama.

De ruimtevaart zit er alleen bij om het een beetje kleur te geven.
Als je daar eenmaal doorheen prikt, is het best een goed verhaal.
Vind dit nog wel de beste vergelijking inderdaad. Zo had ik er nog niet naar gekeken.
Book of Boba is prut. Chapter 5 en 6 zijn hoogte punten en tadaaa, zit bijna geen Boba in.

IMO is er episode 1 t/m 6, Rogue One, Mando en Boba chapter 5 en 6 tot nu :P De rest mag van mij de prullenbak in. De animatie series ben ik overigens niet bekend mee, maar die schijnen ook wel goed te zijn. Sommige dan.

[Reactie gewijzigd door chimnino op 5 februari 2022 15:55]

Book of Boba was gewoon een voortzetting van The Mandalorian.

Zat mensen hebben de prequels op een gegeven moment ook afgezeken war ze eerst enthusiast waren, en nu is men weer enthusiast. Omtrent de sequels gebeurde hetzelfde. Ik zie die minder snel weer positief beschouwd worden zoals met de prequels gebeurde, omdat in 7-9 eigenlijk weinig nieuws gebeurt, maar ik denk wel dat het gaat bijtrekken. Dit omdat de series die delen nooit zullen retconnen en zaken uit die films gaan gebruiken in de series.

De animatieseries zijn inderdaad goed (in totaal, er zijn zwakke momenten en de eerste film is ook niet geweldig, plus ze doen wat rare dingen in termen van chronologie), maar ook voor een jonger publiek gemaakt.
Omtrent de sequels gebeurde hetzelfde. Ik zie die minder snel weer positief beschouwd worden zoals met de prequels gebeurde, omdat in 7-9 eigenlijk weinig nieuws gebeurt, maar ik denk wel dat het gaat bijtrekken.
ik betwijfel het. Er zit gewoon geen lijn in die sequels. Ze wisten zelf niet eens waar het naar toe moest op het moment dat ze met episode 9 begonnen te filmen. In een erg laat stadium is Palpatine er nog eens bijbedacht om de badguy weer te spelen. Dat gebrek aan visie zie je gewoon in heel die trilogie. J.J. Abrams had een beetje een plan wat hij met episode 7 aan het opzetten was, toen gaf hij de teugels uit handen aan Ryan Johnson die vervolgens besloot om al het opgebouwde overboord te gooien en zelfs belachelijk te maken. Uiteindelijk kwam Abrams dan weer in beeld voor dat laatste deel waarin hij een hoop moest rechtbrijen terwijl hij ook nog eens de trilogie tot een einde moest brengen.
Abrams bleef betrokken op de achtergrond. Maar dit is nietbde eerste keer dat Abrams schrijfwerk verpest. Hij heeft een paar tophits afgeleverd, qua schrijfwerk, maar ik de meeste gevallen heeft hij zowel als regisseur als als schrijver weinig te maken met de dingen die hij geproduceerd heeft.

Maar goed, de sequels zijn nu eenmaal een ding, dus ze moeten er maar het beste van maken. We zullen in de toekomst wel zien wat ze ermee doen. Ze kunnen de huidige characters immers niet voor altijd blijven gebruiken.

[Reactie gewijzigd door Djoetma op 5 februari 2022 21:49]

Maar toch gek dat Book of Boba een voortzetting is van The Mandalorian, aangezien er ook gewoon nog een seizoen 3 van The Mandalorian komt.
Ik ben nu halverwege The Clone Wars en ik heb echt het idee dat deze serie "nodig" gast zijn voor de series. Er worden veel karakters uit de serie hergebruikt zoals Ahsoka en Cad Bane, en in Obi Wan zullen ook wel weer wat karakters terug komen.
Book is nu alleen goed (nog steeds genoeg om over te klagen, fanservice much) omdat Mando het stokje de laatste paar eps heeft overgenomen. De rest doet de serie afbreuk op het Boba karakter zelf.
Daar ben ik het wel zeker mee eens, Mando heeft het flink gecarried!
Ja inderdaad op zich was aflevering 1 en 2 wel spannend, maar daarna werd het al wat minder.
Maar daarna werd het eigenlijk pas weer leuk vanaf aflevering 5, toen kwam Mando weer terug.
De rest doet de serie afbreuk op het Boba karakter zelf.
dat had George Lucas zelf al 20 jaar geleden gedaan door hem als een of ander snotjong te tonen in Episode II, en hem een clone te maken van dezelfde host als waar alle clonetroopers van afstammen.
Waar heb je het in godsnaam over? Een nutteloze comment!

On topic: blij dat de serie eraan komt, Disney is goed bezig
Waar heb je het in godsnaam over?
voor de mensen die al van Star Wars hielden voordat Attack Of The Clones er was (dus zeg maar alle mensen die er eind jaren 70/begin jaren 80 mee zijn opgegroeid), was Boba Fett geen simpele clone van een Jango Fett, maar was hij juist een of andere mysterieuze bounty hunter met een coole outfit. Maar George Lucas moest er zonodig een ventje van maken in episode II om precies duidelijk te maken waar hij vandaan kwam, waardoor er een zilver/pastelkleurige versie van Boba Fett bijkwam om alles te verklaren. Alles moest zonodig aan elkaar gekoppeld worden. Weg alle mysterie, want aangezien hij een clone is, weet je ook wel hoe hij eruit ziet.
Tokus heeft het volgens mij over Boba Fett die in EpII de helm van zijn vader Django oppakt en vervolgens er moeilijk naar kijkt.

Maar ik heb EpII maar 2,5 gezien, 1x in de bios, 1x op DVD en in de 2e herhaling op DVD in slaap gesukkeld. Ik heb de 4K versie klaar staan, maar kan me er niet toe zetten eraan te beginnen (de hele Prequel trilogy niet eigenlijk, ik krijg nogal hoofdpijn van wat er allemaal op het scherm gegooid wordt in EpII en EpIII. EpI gaat dan nog enigzins)

[Reactie gewijzigd door denonman1 op 5 februari 2022 19:05]

Ben ik het niet mee eens. De laatste afleveringen maken dit een slechte show.
Ik vind de series ook heel gaaf, hoewel ik wel zo langzamerhand de films weer terug moet kijken hoe ik alles in zijn tijd en relatie moet verhouden.
Als niet starwars fan heb ik ook genoten van Mandalorian en Boba Fett
Eigenlijk waren ze al een paar jaar goed bezig met de animatieseries, maar die waren wel gericht op een jonger publiek uiteraard. Dat is natuurlijk wel een dingetje. Je vertelt een hoop lore in verschillende series die een hoop mensen niet mee krijgen. Ze hebben nu de animatieseries soort van als canon verklaard, en Filoni een flink deel van de lijn laten bepalen, maar veel fans zullen de animatieseries nooit kijken.
Mandalorian en Boba Fett is echt goed! Star Wars fan zijn echt verwend door Disney.
Obi-Wan spinoff wordt een goede serie voor de collecties
Is Book of Boba een beetje goed, als in dezelfde (echte Star Wars) sfeer als The Mandalorian en niet door die Kenedy gemaakt? Iets moet heel goed zijn voordat ik wat van Kenedy kijk gezien ze de laatste paar films op Rogue One na verpest heeft (voor mij tenminste).
Ook de serie Clone Wars was zoveel beter dan de laatste paar Star Wars films.
Mwah. Lastig om iets over te zeggen zonder wat te spoilen. Boba zelf is een beetje een sukkel iig :P
Gezien @Ghost babel zijn antwoord sla ik hem lekker over. Mijn tijd is mij te kostbaar; ik wacht met gedult op de review van Obi Wan Kenobi van Ghost babel :+.
Ik zou hem wel zeker kijken. De eerste delen waren OK.
De laatste 2 echt super :9
Tis lastig om niets te spoilen, maar de laatste 2 die uitgezonden zijn moet je zeker zien als SW fan
Het is onzin om te zeggen dat ze niets zijn. Er is één aflevering die daadwerkelijk wat minder is. De rest is niet fabtastisch maar nog steeds goed, zeker voor Star Warsfans en helemaal voor de mensen die ook de comics lezen. En sowieso mis je een deel van het verhaal en worden bepaalde zaken uit de originele films ingevuld.
Nee, het is geen onzin want het is mijn mening en zo breng ik het ook. Als jij ze super vond, prima maar ik ga niet iets kijken of geld aan uitgeven wat in mijn ogen van mindere kwaliteit is. Terwijl er veel beter te verkrijgen valt.
De eerste film was een goedkope copy paste, maar nog te kijken; helaas zag je daar al dat Ridley een Mary Sue speelde (waar ze zelf natuurlijk weinig aan kan doen). Ik hoopte in deel 2 dat meer karakter devvelopment was; helaas dat was ook niet het geval daarnaast was de film een chaos. Han Solo heeft ook geen blijvende indruk achtergelaten, als een goedkope actiefilm had hij een 5 gescored in mijn ogen, door het Star Wars thema wellicht een 6. Film 9 heb ik gewoon overgeslagen.
Ik had liever het verhaal gehad wat Lucas voor zijn ogen had en had achtergelaten voor Kenedy. Dat deel van het verhaal wat ik nu mis zie ik toch niet als canon.

Er zijn genoeg Star Wars fans die mijn mening delen; en natuurlijk is er een groep die het daar niet mee eens is. Niks mis mee.
Maar als je hem nog niet gezien hebt, kan je er toch inhoudelijk niks van vinden. Je kan wel een verwachting hebben natuurlijk.
Ik ben het met je eens, ik kijk alles :)
En ja zoals sommige opmerken, er zal best een aflevering ( of 2) wat minder zijn, maar het blijft gewoon gaaf :)
Ik vind Ben Kenobi eigenlijk niet zo'n hele goede schuilnaam, als ik heel eerlijk ben.
Misschien een idee om ook je achternaam te veranderen als het gehele keizerrijk naar je op zoek is.
Waarom heeft hij dat niet gedaan? Was dat wel iets te veel werk of hij kon gewoon geen goede achternaam bedenken?
Hiding in plain sight? Misschien is Kenobi wel een veel voorkomende achternaam ofzo?
Als je emperor bent en oneindig veel haag/recourse hebt gaan alle kenobies er aan.
Tja, of Luke Skywalker verstoppen op de plek (afstammelingen) waar de moeder van Anakin heeft gewoond...

Gelukkig is Darth Vader niet echt een familie man :+

[Reactie gewijzigd door houthakker op 6 februari 2022 11:24]

Dark Vador, zo wordt Darth Vader in Frankrijk genoemd. Darth heeft niks met dark te maken al is hij wel weer de dark lord of the Sith. Denk daar maar eens over na.
The Mandalorian / Book of Boba Fett vind ik 10x interessanter dan de laatste "films", die heb ik 1x gezien op mijn monitor en daarna nooit meer.
De nieuwe films heb ik 1 keer gezien ja, maar wel in meerdere keren vaak(Want waren soms saai dat ik in slaap viel :+ ).
Deze 2 series zijn inderdaad een stuk beter dan al die nieuwe star wars films, vond alleen de originele 6 films eigenlijk leuk.
Misschien is Kenobi een veelvoorkomende achternaam zoals Jansen of De Vries bij ons
Maar Obi Wan de Vries klinkt ook weer gek
In mei valt ook Star Wars Day, op May the fourth. Wellicht is dat dan de precieze releasedatum.
Dus voor Nederland op Bevrijdingsdag in plaats van Dodenherdenking? Het is immers niet de eerste keer dat we als Nederlanders een dag langer moeten wachten: we moeste namelijk een dag langer wachten op TRoS op Disney+. Elders kwam de film op May the 4th beschikbaar maar in NL pas op 5 mei.
Ondertitels most likely ? Denk in frankrijk/duitslands, waar ze dubben nog alles net effe langer duurt. Engels in Frankrijk ... dat is een grote ramp, zelfs in internationale bedrijven. Zo ooit eens geweest naar een meeting met elke divisie van Europa in Parijs. Ik spreek nu "vloeiend" Frans, Duits met haar op en Engels is helemaal geen probleem, en uiteraard "Vlaams". Maar als die Italianen, Fransen, Duitsers, Spanjaarden iets moesten voorstellen ... dan was het Engels om te huilen ... En dat in een softwarebedrijf. Maar ondertitels kosten ook wel wat tijd, niet zoveel als dubben uiteraard, maar toch

[Reactie gewijzigd door cricque op 5 februari 2022 19:59]

Kort samengevat wel ja 😄

Mandolorean vond ik nog wel goed,
Boba Fett was meer deja vu dan dat je er van genoot en dan wordt dit wel weer even afwachten.

Een recept werkt tot bepaalde hoogte maar als je er te veel van krijgt is het ook niet meer lekker.
dolletjes, nog meer avonturen op Tatooine.
Ik vind the mandalorion zeker een goede serie, en de laatste aflevering van book of boba fett ook gewoon goed.

Ik kijk wel uit naar een serie die eigenlijk meer de tijden van voor the phantom menace weergeeft. Ik heb begrepen dat er ook zoiets gepland staat.

Daarnaast zijn de 3 Films van Disney eigenlijk gewoon echt slecht. Roque One daarentegen was zeker wel ok.
Ik ben altijd enthousiast zodra op YouTube het screencrush kanaal alle easter-eggs en andere verwijzingen analyseert. Bijna leuker dan de aflevering zelf !

Boba Fett aflevering 5:
https://youtu.be/JrjXNlbFpG4
En 6 :
https://youtu.be/V78ppTrMbeY
Zeer grondige analyse voor de starwars fan!
Laat ik het zo zeggen als oude Star Wars fan sinds de jaren 70 van de vorige eeuw, de series zijn IN MIJN OGEN beter dan de prequels en die laatste drie bioscoopfilms. Roque One vond ik dan wel weer echt goed. Heb ik van genoten. Solo had van mij niet gehoeven. Deze Obi One serie lijkt mij dan wel weer interessant. …En gaan we dan ook zeker zien. Mando was leuk voor het hele gezin en Boba Fett komt wat langzaam op gang, maar vind ik ook erg goed. Zeker het laatste deel (6) deed mij een eindje terug gaan in mijn eigen leven. :)
Wat mij het meest tegen staat is dat George Lucas de originele films heeft aangepast ("Han shot first!") en deze daarmee verminkt heeft.

Je kan de originele versie feitelijk niet meer vinden, want men heeft de masters gewoon aangepast en Disney vertikt het om de originelen nog te vertonen.

Hiermee verdwijnen voor mij ook de goede herinneringen die ik aan de originele versies had.

[Reactie gewijzigd door Godson-2 op 7 februari 2022 06:28]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee