Disney+-serie Obi-Wan Kenobi verschijnt op 25 mei

De Disney+-serie over Obi-Wan Kenobi verschijnt op 25 mei op de streamingdienst. De serie speelt zich tien jaar na Star Wars: Episode III af en Ewan McGregor vertolkt net als in de prequel-films de rol van Kenobi. Er verschijnen zes afleveringen van de serie.

Het Star Wars-twitterkanaal deelt een poster van de serie, waarop te zien is hoe Obi-Wan Kenobi in een woestijn loopt. Vermoedelijk gaat het om de planeet Tatooine. Eerdere geruchten wezen al op een release in mei.

De serie speelt zich af in de jaren na Episode III - Revenge of the Sith. In de serie waakt Kenobi over Anakin Skywalkers zoon Luke. Darth Vader komt er ook in voor en wordt weer gespeeld door Hayden Christensen. Christensen speelde Anakin Skywalker en Darth Vader ook in de prequel-films.

Disney kondigde de releasedatum van Obi-Wan Kenobi aan op de dag waarop ook de laatste aflevering van The Book of Boba Fett verscheen. Deze serie draait om de premiejager van het Star Wars-universum en hoe hij het imperium van Jabba the Hutt wil overnemen.

Door Hayte Hugo

Redacteur

10-02-2022 • 10:43

101 Linkedin

Submitter: VirinR

Reacties (101)

101
96
35
4
0
49
Wijzig sortering
Ewan McGregor? HEERLIJK! Blijf het een geweldig acteur vinden, ook andere films van hem zoals Trainspotting en The Island geweldige films. Ook wel benieuwd of ze weer audio hebben moeten weghalen zoals bij de Star Wars films. Ga het zeker kijken en hoop op het beste
https://www.imdb.com/title/tt0120915/trivia/
"During filming, Ewan McGregor made lightsaber noises as he dueled. George Lucas explained many times that the sound effects would be added in by the special effects people later on. Ewan said "I kept getting carried away.""
Gaaf, hopelijk beter dan Book of Boba Fett. Afgezien van aflevering 5 en 6 vond ik dat maar slappe hap. The Mandalorian daarentegen is super dus hopelijk kan Obi-Wan Kenobi dat niveau evenaren of overtreffen!
Verklaar uw slappe hap?

Ik begrijp niet waarom iedereen dit zo afknalt.
Ik vind beide geweldig. Hoewel het uitgangspunt van beide reeksen anders ligt, zijn de raakvlakken dan ook te waarderen. Geen enkele aflevering die voor mij te lang duurde, of waarvan ik het gevoel kreeg, boring. In beide gevallen krijg je enorm veel extra uitleg (lore if you will) en een groter beeld van het star wars gebeuren.

Kijk aub ook even gewoon eerlijk naar de films. Probeer ze dan te zien voor wat ze zijn, en niet door de gehypte bril, waarin alles uit de originele perfect en super goed is...

Kijk iostream kan EPS 1-3 gewoon smaken ... misschien omdat hij/zij gewoon de delen ziet binnen een kader waarin ze gemaakt zijn en niet zozeer als SW is een niet aan te raken geheel!

Jar Jar Binks is zo'n typisch voorbeeld. Afgekraakt door iedereen, tot Lucas zijn liefde voor het karakter kenbaar maakt en dan iemand de suggestie doet dat hij misschien de Sith Lord is! Dan, plots, was alles weer beter? Gehypte zever dus ...

Dus leg mij aub eens uit, wat is er zo slap aan deze reeks?

Volgens jou dan, ipv de voorgekauwde mening van het internet!

[Reactie gewijzigd door RavensAngel op 10 februari 2022 11:25]

Slechte actiescenes (een van de slechtste achtervolgingsscènes allertijden bijvoorbeeld), saai verhaal, saai hoofdpersoon, saaie omgevingen. Veel teveel geneuzel met de Tuskens. Afleveringen 1, 3 en 7 waren vooral heel slecht maar dat heeft ook te maken met de regisseur denk ik.

Er zat zoveel potentie in het personage Boba Fett maar ze hebben er een saaie, oude en incapabele kerel van gemaakt. Daarnaast worden er personages geïntroduceerd waar vervolgens nauwelijks iets mee gedaan wordt (zoals The Twins, Krrsantan en Cad Bane). Ze doen moeite om Slave 1 terug te halen en vervolgens doen ze er niets mee.

Boba Fett was altijd een van mijn favoriete Star Wars personages, helaas is daar weinig van over. Din Djarin heeft zijn plaats ingenomen.

Een serie op basis van de boeken over Boba Fett zou beter zijn geweest.
Als je die ene scene bedoelt waarin de Mods de Majordomo achtervolgen, ja dat was wel een raar stukje. Ik had het gevoel dat ik ze rustig wandelend kon bijhouden maar dat was dan ook echt maar 1 scene in alle afleveringen.

Voor de rest vond ik het toch wel een goede serie, 1 van de weinige waar ik de afgelopen weken naar uitkeek om te kijken. Ik snap je opmerking opmerking over niets doen met bepaalde karakters helemaal niet. 2 van de 3 karakters hadden een belangrijke rol in de finale. Daarnaast waarom moet ieder karakter vandaag de dag opeens diep uitgewerkt worden in films of series, het zijn gewoon personages die een kleine bijrol hebben.

Dat Boba Fett een een incapabele oude man is ben ik absoluut niet met je eens, de serie gaf een hele mooie transitie weer van een meedogenloze huurmoordenaar/bounty hunter naar een man die handelt op basis van eer, zoals iedere mandolorian.
Die traagheid zat helemaal niet enkel in 1 scene, alle aflevering die geregisseerd waren door Rodriguez hadden scenes waarin de tempo heel raar was. In de laatste aflevering moet je eens kijken naar melee gevechten, de tempo is off en voelt aan alsof er lag is in een game. Veel scenes voelen aan alsof ze artificieel vertraagd zijn.

[Reactie gewijzigd door Mayonaise op 10 februari 2022 21:04]

Slave 1? Je bedoelt het Firespray-31-class patrol and attack craft hoop ik! :P

Verder sluit ik me hierbij aan en wil ik er aan toevoegen dat ze eigenlijk maar voor drie afleveringen aan plot hadden maar dit toch hebben uitgesmeerd over zeven afleveringen om een volledige serie te maken. Dat en het feit dat vrijwel geen enkel personage een fatsoenlijke motivatie heeft om het plot voort te zetten. Waarom wil Boba zo graag Daimyo van de afstandse zandbak Tatooine worden? Waarom blijft Fennec hem überhaupt steunen? Waarom blijven alle karakters schieten op een uit de kluiten gewassen Droideka die overduidelijk een stevig schild heeft waar zelfs de Darksaber niet doorheen komt?
Nee Slave 1... Gewoon zoals hij altijd geheten heeft ;)
Naam van het schip vs type schip.
Je noemt de Millenium Falcon toch ook niet die éne YT-1300 Corellian light freighter? Dus het is Slave 1.

@EnigmaNL, ze doen voldoende met Slave-1. Dat zit, wegens time-jumps, alleen niet in deze serie. Een goed voorbeeld is het uitstapje naar de Mandalorian in seizoen 2. En er zal ongetwijfeld nog meer mee gedaan zijn in de tussentijd.


Mijn grootste probleem met de serie waren die achterlijke 'Mods' en die stomme fel gekleurde Vespa's die 3km/u lijken te gaan. Voor de rest een vermakelijke serie.

[Reactie gewijzigd door knirfie244 op 11 februari 2022 09:38]

In the Book of Boba Fett doen ze precies niets met Slave 1. Dus dat is niet genoeg.
De grap is dat Disney de naam niet meer wil gebruiken. In de nieuwste Lego set heet het nu Boba Fett's Starship en in de serie draaien ze er ook omheen.
Het deel met de tuskens was juist mijn favoriete stuk, vind boba fett dan ook beter als the madelorian persoonlijk
Ik ben het er wel mee eens dat sommige dingen wat klungelig waren. Ik vond de fel gekleurde speederscooters incl. de gang met name lachwekkend slecht. Daarentegen vond ik de rustige opbouw met hoe Boba door de Tusken opgevangen en getraind werd wel heel erg goed maar was stomverbaasd dat Boba even geparkeerd werd en er ineens 2 mandalorian episodes tussen door kwamen. Daarna was het seizoen ook abrupt over na een halfbakken confrontatie. Ik had graag een stuk meer medogenloze dreiging vanuit Boba zelf willen zien.
Ja dat had allemaal een stuk beter gekund maar toch vond ik het wel vermakelijk.

[Reactie gewijzigd door Enyalios2011 op 10 februari 2022 13:04]

Of je accepteert gewoon dat meningen verschillen.
Ik was ook niet echt onder de indruk. Sowieso gingen twee afleveringen niet over Boba wat raar was. De rest van het verhaal was flinterdun. Rare acties. Fennec Shand hing er maar wat bij en vooral in de laatste aflevering was ik niet bepaald onder de indruk van haar acteer prestaties. En haar monoloog over het 'plan' was een raar expositie moment.

Ik heb me heus wel vermaakt maar in grote lijnen was het gewoon allemaal net niet.

Over Jar Jar Binks. Gewoon een irritant karakter en als Sith Lord zou hij helemaal belachelijk zijn aangezien hij het IQ heeft van een pinda.

Dit is hoe ze het hadden moeten doen.
https://youtu.be/GZ8mwFiXlP8?t=634

[Reactie gewijzigd door RoamingZombie op 10 februari 2022 11:38]

De voorgekauwde mening van het internet? Book of Boba Fett heeft toch echt behoorlijk hoge cijfers op bijvoorbeeld IMDB... Maar ik ben het geheel eens met @EnigmaNL ... Wat een draak van een serie, ben halverwege gewoon afgehaakt. De verhaallijn gaat werkelijk alle kanten op, ogenschijnlijk met als enige doel om zoveel mogelijk 'bekende' Star Wars karakters in beeld te laten komen... Goed voor de verkoop van speelgoed, maar om naar te kijken een ware opgave. Inderdaad dus: slappe hap. Het verhaal matcht niet met het karakter Boba Fett, wat doet hij met allerlei random huurlingen waaronder een stel tieners in Power Ranger kostuums? Vanwaar ineens een heel politieke carrière op momenten afgewisseld met totaal irrelevante gevecht actie scenes waar het vooral allerlei bij-karakters zijn die vechten? Hoe verhoudt het verhaal zich tot de Mandalorian en de films? Volstrekt onduidelijk...

Nee, van mij had die serie echt achterwege mogen blijven.
Leg uit: wat is eerlijk kijken naar films? Nieuwsgierig :)
Met een mening die los staat van wat iedereen anders gewoon maar post of zegt, los van verwachting, maar gegrond op eigen ervaring of gevoel!

Uiteindelijk is dit ook een stuk kunst, door de ogen van een regisseur, acteur, ...
Je kijkt niet naar een schilderij om dan alleen maar te zeggen, slap, slecht of goed.

Kijk zijn antwoord voldoet aan die stelling. Ik begrijp zeker dat ieders mening kan verschillen, maar gewoon zeggen het was slecht voldoet niet voor mij.

Voor mij is de evolutie van Boba Fett wel in de smaak gevallen. Zijn optreden heeft een impact op een hele clan, onrechtvaardigheid die hij jaren zelf heeft gediend, zonder na te denken. Nu wilt hij zelf heft in eigen handen nemen.

Wat niet wegneemt, dat er mindere stukken waren, zoals de speederscooters (die hier ook al werd aangehaald).
De Rancor daarentegen, vond ik zalig.

[Reactie gewijzigd door RavensAngel op 10 februari 2022 13:32]

Interessant dat Disney zich richt op de oude films en niet hun eigen nieuwe trilogie.
Disney weet heel goed dat dat een extreem grote misser was, volledig ingegeven door woke en meer van zulke vervuiling.
Ik vind de series erna zeker nog niet zo goed als de films onder Lucas, maar je kunt goed zien dat ze geleerd hebben van hun fouten.
De eventuele woke-heid van de ST maakt geen bal uit. Het is puur het slechte schrijfwerk en het gebrek aan cohesie wat de films zo slecht maakt.
Dit dus! Het had zo anti-woke kunnen zijn dat zelfs Trump het te ver vond gaan en dan nog was het een onnozel, onlogisch slecht geschreven geheel geweest.
Dat is dus het hele punt. Wat VanillaPriest aankaart is dat er meer aandacht is besteed aan een agenda dan aan goed schrijfwerk(of het nou woke of anti-woke is)
Vergeet het respectloos wegwerken van oude legendes niet.

De cast hoeft niks uit te maken als de characters maar goed geschreven zijn. Waardeloze en ongeinspireerde character arks en een verhaal wat oude films compleet tegenspreken maken het waardeloze films.

En zo kunnen we eigenlijk wel eindeloos doorgaan over de sequels. Gelukkig lijkt Jon Favreau wel te snappen wat de fans willen al is het nog lang niet wat George ons gegeven heeft
Meestal is het tegenwoordig zo dat men zich uiterst best om wokeness toe te voegen aan verhaal, dat het fake begint aan te voelen. Ik denk dat veel schrijvers hier nog mee om kunnen gaan.

Er zijn zeker wel veel films waarin de wokeness als een natuurlijk onderdeel van het verhaal aanvoelt. Maar dan zijn er ook films waarin het uitermate pusherig overkomt. Het als het ware af van het verhaal.

[Reactie gewijzigd door Mayonaise op 10 februari 2022 21:06]

Inderdaad super geforceerd. In het echte leven zie je helemaal geen andere kleur, geslacht of seksuele voorkeur |:(
Haha, jawel, natuurlijk wel. Maar als je een verhaal hebt over bijvoorbeeld James Bond, nu gaan de verhalen op dat het een vrouw moet zijn.... Why? Wat voor toegevoegde waarde biedt dat aan het verhaal. We zijn allemaal wel wat doorgeslagen met dat hele woke gebeuren zeg.
Maar waarom zou het niet een vrouw zijn? Waarom moet het "in het verhaal passen"? Wat is er speciaal aan het geslacht van iemand waardoor er verantwoording afgelegd moet worden voor het feit dat deze persoon in het verhaal zit?
Internationaal doen de films het beter dan in de VS.

De VS als markt wordt steeds meer links gelaten omdat het en beperkend is en zodanig politiek-correct dat het opvalt waardoor het een bijsmaak krijgt. Ook wordt er veel meer ingezet op animatie omdat het veel minder een gezicht heeft en het elke keer net wat anders kan zijn.

Een recent voorbeeld bij een film waar het alle kanten opgaat is Eternals,
https://m.imdb.com/title/tt9032400/ratings/?ref_=tt_ov_rt
Die film is gewoon ruk en met een zesje wegkomen mag je al blij mee zijn. Alleen omdat de casting divers om het divers is zie je ineens veel mensen een 10 geven.


Niet voor niets stijgen zowel aziatische als spaans/portugees sprekende series omdat simpelweg een heel groot deel van de kritiek achterwege blijft.

Het groepje dat je als “woke” betiteld zal zich niet zo snel uitlaten over vb mexicaanse series. Dat zou beledigend zijn naar de mexicaanse minderheid in de VS 🙂


Ondertussen graaft de VS-cinema haar eigen graf en ben daar ook niet bepaald rouwig om. Genoeg alternatieven.
Aziatische en andere series zijn ook niet gemaakt met het primaire doel om woke te zij. De verhaallijn is beter, de karakters zijn goed uitgewerkt etc.

Hollywoke mag wat mij betreft lekker plat gaan.

Overigens zie je hetzelfde gebeuren met Amerikaanse comics van Marvel en DC. Te woke en haast niemand koopt ze meer; iedereen koopt manga wat het tegenovergestelde is van woke vaak. Als het woke is dan merk je het niet want het is niet de focus, een goed verhaal is.
Ik lees eigenlijk alleen manga/manwa (Claymore, Angel Densetsu, Tower of God) of strips uit onze regio (Canardo, Valerian etc).
Het stomme is dat ze zonder problemen een diverse cast kunnen gebruiken als de focus maar op het verhaal blijft liggen, maar gek genoeg denken de Amerikanen dat het hebben van een diverse cast alleen genoeg is om films of strips te verkopen.

Leuk om te zien dat er iemand naast manga ook strips uit deze regio leest overigens! Ik krijg soms het idee dat ik de enige ben onder de 50 die daar nog aan doet.
Het kan inderdaad prima, zie Claymore bijvoorbeeld, even uit mijn hoofd zijn er maar 3 mannelijke bijfiguren, de hoofdpersonages en de rest van de bijfiguren 50+ zijn allemaal dames.
Voor sommige zal het misschien genoeg zijn, maar ik heb het idee dat die figuren het alleen kopen/kijken om een standpunt te maken.

Inderdaad er zijn niet veel mensen die ik persoonlijk ken. Als je nog een strip kan aanraden?
Ik heb het idee dat de groep die strips uit onze regio kopen/lezen groter is in bijvoorbeeld Frankrijk (protectionisme). In de Fnac daar heb je heel veel strips liggen en je ziet daar altijd een groepje die aan het lezen is voordat ze een aankoop doen (waaronder ik :)).
In het inmiddels dode Comic en Graphic Novels topic heb ik gepost over De Drager, een aanrader waar helaas nog maar twee delen van uit zijn. Verder heb ik recent weer de serie Alleen van deel 1 tot en met 13 gelezen (het bewijs dat een diverse cast kan werken).

Andere series waar ik wel blij van wordt in willekeurige volgorde zijn Konvooi, De Grote Dode, Duivels van Alexia, Orbital, Gipsy, Alim de Leerlooier, Sky Doll, Ekhö, Lanfeust van Troy, Universal War One, De Eeuwige Oorlog, Niourk, De Gesel Gods, Belladonna en De Adelaars van Rome.
Lanfeust van Troy is de enige die ik nog ken van je lijst. Ontdekte deze niet zo heel lang voordat ik naar Zuid-Amerika vertrok. Comics leven hier wel, als je goed weet te zoeken. Maar het is alleen manga en anime. En laat dat nou net zijn wat mij persoonlijk minder interesseert.

Torens van Schemerwoude, Kronieken van de Zwarte Maan en dat soort comics bevallen me veel beter.

Dus bedankt voor je lijstje titels. Weer iets om uit te gaan zoeken.
He, dus het ligt niet aan mij! De internationale series op Netlfix zijn idd leuker en interessanter. Ze doen het zelfs zo goed dat er bij sommige series een nieuwe seizoen is aangekondigd.

VS maakt idd heel rukke films. De Eternalds vind ik bijvoorbeeld een van de meeste slechtste Marvel films ooit. Venom 2 heb ik overgeslagen pmdat 1 heel ruk is en qua universum ook onbegrijpelijk.

Aziaten weten wel hoe ze uitstekende series maken want meesten hebben misschien 1 seizoen maar wel 16 afleveringen en die duren per stuk bijna net zo lang als een film. Rugal, Vegabond en My Country: The New Age vinden ik en mijn neef bijvoorbeeld heel goed.

Qua Star Wars, ik vind de 3 delen uitstekend gemaakt en daarna niet meer want verhaallijn loopt totaal uiteen uit, net als bij de X-Men.
Het is de laagste beoordeelde MCU film. En mensen die iets een 10 geven gebeurd overal. Enerzijds omdat ze zelf heel erg van het zwart wit denken (of een 1, of een 10) en anderzijds om de rating omhoog of omlaag te krijgen.

Gebeurd hier ook gewoon trouwens.

Ik zou die rating dus gewoon zien als Marvel fanboys die het nog een beetje omhoog houden, ipv goede beoordelingen door diverse cast.
Het waren slechte films, vooral omdat ze totaal geen plan hadden wat ze wilden met de trilogie, maar dat heeft niks met Woke te maken? Wat was er woke aan? Een vrouwelijke hoofdfiguur? Wat een lange tenen zeg als je je daar om druk maakt.
Wat een lange tenen zeg als je je daar om druk maakt.
Lang leve de Twitter/Facebook generatie.
Waarschijnlijk vinden ze dat er te veel niet-blanken in zitten. Elke keer zie je het zelfde gezeik als er een acteur met een kleurtje word gecast in een fantasy film of serie.
Kleenex maakt overuren met het aanleveren van tissues inderdaad. :+

Ik wil echt niet ontkennen dat er film / series zijn waarbij echt op een overdreven manier nadruk gelegd wordt op de afkomst of het gender van personages, maar bij verreweg de meeste media vind ik dat echt niet zo. Gewoon het feit dat er ineens een niet blanke hoofdpersoon of vrouw in de hoofdrol is, maakt veel emoties los bij sommige mensen. En dat merk vooral bij dit soort genre films (comics / fantasy etc). Fantasy is traditioneel grotendeels toch het domein van blanke westerse mannen. Ik pak de popcorn er standaard bij als ik in fantasy series ineens een donker persoon zie langskomen. Zoals bij Witcher onlangs, de discussies online waren niet mals...

Er wordt in de verhalen vaak ook totaal geen aandacht aan besteed, dus waar men zich druk om maakt snap ik niet zo goed. Misschien dat ze ook boos moeten worden als ze een draak voorbij zien vliegen, wat ook historisch gezien minder aannemelijk is dan een getinte verkoper of ridder ;).

Maar ja, bij dit soort discussies merk ik dan direct weer dat ik met mijn ietwat getinte koppie toch zwaar in de minderheid ben binnen de die hard doelgroep...

[Reactie gewijzigd door Sjekster op 10 februari 2022 15:22]

Ik stoor mij er wel aan dat in sommige films de helft van de personages negers zijn terwijl in de VS slechts een vijfde van de populatie zwart is (wat ik zelf enorm veel vind).

In Foundation zitten naar mijn mening ook teveel negers. Dat bedoel ik met woke.

En vrouwelijke (blanke) hoofdpersonages daar kan ik nog wel in komen. Maar ik haat die vechtende vrouwen die hele bakken met mannen in elkaar rammen. Dat is gewoon niet mogelijk in de praktijk en ik vind dat het jonge meiden ook een onjuiste weergave van de werkelijkheid voorschotelt waar zij misschien op latere leeftijd problemen mee krijgen.
Het is maar waar je je druk om kan maken. |:(
Dat is gewoon natuurlijk. Mensen willen gewoon mensen om hun heen hebben die op hen lijken.

Ik wil in films daarom ook gewoon hoofdpersonages zien die op mij lijken en waar ik mij mee kan identificeren.

Is dat racistisch? Ik weet het niet, maar als het zo is dan is het zo.

Voor mij is racisme dat je geen onderscheid maakt tussen mensen ongeacht hun huidskleur, en dat doe ik niet.
Oef, ik heb geen idee wat ik voor zinnig kan zeggen. Je zou jezelf eens moeten horen....

"ik identificeer me alleen met mensen die er precies hetzelfde uitzien, dus alles wat bestaat moet alleen mensen bevatten die er precies als mij uitzien."

Ok dan, veel succes. Gaarne uit mijn buurt blijven, je zou vast gaan huilen als je me ziet.

Groetjes, een halve neger...
Maar het is niet meer prepresentatief waardoor mensen zich er niet meer aan kunnen spiegelen.

Een simpel voorbeeld is dat politieagenten en/of artsen overwegend divers zijn.
Dan bevind je als creator op een glijsschaal waar je helemaal niet op wilt zitten en waar de kijker helemaal niet op zit te wachten, en dat gaat verschillende kanten op overigens.

Een voorbeeld uit de recentere jaren is gentrificatie,
https://nl.wikipedia.org/wiki/Gentrificatie
Drama’s waar mensen uit de achterbuurt zich moeten opklimmen, dat werkt tegenwoordig ook niet.


Het gekke is dat mensen dat ineens als “racistisch” bestempelen alleen heeft het daar niks mee te maken. Een land als VS heeft heel veel diversiteiten maar het zijn allemaal geconcentreerde eilandjes. Daardoor zijn er sinds oudsher clichés zoals over Italianen, Ieren, vrouwen, maar ook mensen met meer melanine en mensen uit het zuiden van N-Amerika. En van tijd tot tijd wordt dat verhaal bijgesteld waarbij een factor hetzelfde is gebleven.

De mensen blijven geconcentreerd in eigen gebiedjes waardoor die mix altijd een utopie blijft.
Wat een woordenbrei. Waarom zouden alleen blanke mannen zich mogen spiegelen aan karakters in films? Met gentrification hebben die lange tenen niks te maken.
Waar zie jij “alleen” blanke mannen 🙂

Dat jij een “woordenbrei” ziet en dat gentrificatie je specifiek opvalt zonder de bijbehorende context zegt meer iets over jezelf.
Waar zie jij “alleen” blanke mannen 🙂
Ik reageerde op iemand die teveel 'negers' in de star wars films ziet.
Dat jij een “woordenbrei” ziet en dat gentrificatie je specifiek opvalt zonder de bijbehorende context zegt meer iets over jezelf.
Ik zou zeggen lees het zelf nog een keer terug.

Gewoon niet zo aanstellen, de ene film vind je nou eenmaal beter dan de ander.

Dat een scifi film met een vrouw in de hoofdrol niet representatief slaat nergens op. De helft van de wereld is vrouw. Dat heeft echt helemaal niets met gentrificatie te maken.
Ik zag idd geen elke in deze films.

Maar er zijn zat incels die zich druk maken om vrouwen in dit soort rollen. Voordat iemand Captain Marvel had gezien, werd deze film al de grond ingetrapt door incels, want ja sterkste superheld was nu een vrouw, ja dat kan niet.

Kijk de film was erg matig, maar had niets te maken met vrouw zijn, en naar mijn idee ook niet met de actrice.

Ik vond Daisy Ridley echt een uitstekende actrice voor die rol, 1 van de weinige dingen die ze goed hadden gedaan.
Ik vond de nieuwe trilogie wel haar momenten hebben, maar zeker niet zo sterk als de andere delen nee.

Is het trouwens Woke omdat een vrouw de hoofdrol speelt?
Ik vond de laatste trilogy gewoon een aanfluiting en belediging voor alle Star Wars fans. Ik zal die films, als het aan mij ligt, nooit meer zien. Zo waardeloos vond ik ze.

Wat mij betreft kunnen ze de masters weggooien.

De laatste Matrix Resurrections vond ik ook slecht (ik geef het een zesje), maar niet vergelijkbaar met de laatste Star War Trilogy die ik een 1 geef. De filmmakers gaven in de film (The Matrix Resurrections) aan dat ze het nieuwe deel eigenlijk niet wilden maken maar dat Warner Bros. hen er contractueel toe dwong. Dat vond ik wel een grappige intermezzo.

[Reactie gewijzigd door Godson-2 op 10 februari 2022 21:00]

Woke?? Die zie ik niet echt... In tegenstelling tot bijvoorbeeld series als Wheel of Time en ook The Witcher waar ineens bekende blanke karakters toch maar ingevuld worden door acteurs met een kleurtje. Omgekeerde discriminatie en daarmee nog steeds gewoon racistisch imho.

Het slechte schrijfwerk is meer het issue. En daarin zijn voor mij de films niet het grootste issue, Book of Boba Fett was voor mij by far het slechtste dat ooit binnen Star Wars geproduceerd is. Wat een draak van een verhaal. Gaat alle kanten op, ogenschijnlijk met als enige doel om zoveel mogelijk 'bekende' Star Wars karakters er in kwijt te kunnen (goed voor de speelgoed verkopen).... Mag toch hopen dat Obi Wan een stuk beter wordt.... Maar heel erg moeilijk kan dát niet zijn.
Ik heb de boeken van de Witcher etc niet gelezen, maar ben toch benieuwd of afkomst van personages zo onlosmakelijk verbonden was aan het verhaal, dat het een probleem is dat ineens zo'n een getinte acteur de rol krijgt?

Een LOTR met alleen maar verzonnen rassen, die geen enkele acteur had met donkere huidskleur. Had het de films ineens slechter gemaakt als Boromir door een Marokkaan gespeeld was?

De enige donkere mensen in die films mochten onder laag modder een Uruk-hai spelen. Daar zijn ze dan wel goed genoeg voor?

Sterker nog: er zijn énorm veel series en films waar de alleen blanke mensen in spelen. Ik als niet blanke heb daar écht geen probleem mee hoor. Er zijn zat verhalen te vertellen over mensen in een sociale cirkel die zich beperkt tot, ehm, gelijk getinten
:)

Ene Tyler Perry denkt dan, maar dat kunnen wij ook, ik ga mijn community helpen en films voor zwart Amerika maken. (Los van het feit dat ik het zelf grotendeels baggerfilms vind, maar dat is in deze discussie niet van belang). Ook daar is prima in te denken dat veel zwarte amerikanen wellicht omringd zijn door enkel zwarte amerikanen.

Hoe sommige mensen daar toch problemen mee hebben en er compleet los op gaan, ongelooflijk.

Echt, get a life denk ik dan, als je je daar zó ontzettend druk om kan maken.
Men voelt zich blijkbaar toch stiekem bedreigd ofzo. Never mind dat 90% van de industrie waarschijnlijk nog steeds voornamelijk blank is.
Bijvoorbeeld in the Wheel of Time zijn er volkeren waar binnen dat ene volk acteurs komen van zoveel verschillende afkomsten dat het nauwelijks nog te volgen is wie bij welk volk hoort... In the Withcer is er een bekend blank personage dat ineens in de serie gekleurd is wat eveneens tot grote verwarring leidde bij vele kijkers.... Het zijn typische voorbeelden van castings waar expliciet gekozen is voor acteurs met een kleurtje omwille van dat kleurtje. Ik zie graag dat ze de beste acteur voor de rol kiezen, en ja, daar hoort uiterlijk wel degelijk ook bij. Welke huidskleur zo'n acteur (actrice) toevallig heeft is minder relevant. Dus doelbewust gekleurde acteurs voortrekken is simpelweg racisme. Zul je die acteurs wellicht niet over horen klagen, maar ik vind het niet ok! Ze hadden gecast moeten worden om hun talent, niet om hun huidskleur.
Je zult mij niet horen beweren dat het heel goede films zijn, zeker niet in vergelijk met het origineel... Maar heb er zeer van genoten! En het hele Woke gebeuren? Ik heb het er totaal niet uitgehaald... Met deze uitleg kan ik het iets begrijpen, maar vind het nog steeds erg vergezocht... (en dat rijk slecht, arm goed concept zit volgens mij in zo'n 90% van de films.... Als het niet 100% is).
M.a.w. racisten, misogynisten en kapitalisten worden te kakken gezet. Kan ik mee leven.
Dus als je vrouw bent ben je woke? Of als je naar vrouwen kijkt ben je woke? En in geval van het laatste, als je als vrouw naar een vrouw kijkt ben je dan woke, of ben je dat juist als je als man naar een vrouw kijkt?
Nee natuurlijk niet.
Maar waar het om ging was dat alle vrouwen in de films fantastisch waren en alle mannen naja niet. (Hier zou ik erg uitgebreid kunnen antwoorden met voorbeelden enzo, maar en ieder die de film gezien heeft moet dit opgevallen zijn stel ik mij zo voor)
Maar het lag er zo ontzettend dik boven op, het werd stuitend voor iedereen vanaf standje normaal zullen we maar zeggen.
En ja ik weet dat het mode is om alles wat vrouwen doen fantastisch te vinden en vooral de slechte eigenschappen van mannen te benoemen en hen vervolgens te cancellen.
Maar ik wil daar gewoon niet aan meedoen en vecht er een heel klein beetje tegen.
D0e maar gewoon dan doe je al gek genoeg enzo, en in mijn boek is er geen verschil tussen man en vrouw en kleur of weet ik veel wat. We zijn allen homo sapiens sapiens en dat maakt ons per definitie gelijk.
Maar waar het om ging was dat alle vrouwen in de films fantastisch waren en alle mannen naja niet.
Luke Skywalker was toch best goed?
Je mist mijn punt (of plaagt).
Dat is niet waar, kijk maar eens goed naar de laatste aflevering van BOBF daar zie je bv de Luke Skywalkers Jedi Temple die ook te zien is in The Last Jedi.
Het verhaal lijkt duidelijk de richting uit te gaan om Luke's gedrag te verklaren in de The Last Jedi.
Ik weet natuurlijk niet precies wat Disney's bedoelingen zijn, maar de tempels lijken niet dezelfde te zijn gebaseerd op de vegetatie en vooral de bergen rond het gebouw.

Overigens las ik laatst dat ze in één van de Star Wars animatieseries tijdreizen hebben geïntroduceerd en dat Ahsoka alleen daardoor nog in leven is. Het is dus maar de vraag of de series zich nog in dezelfde tijdslijn afspelen als de sequel trilogy.
Lucas Film bevestigd dat BOBF Jedi Temple is zelfde als in Last jedi

https://twitter.com/TheShadow_99/status/1491151690237890560
Overigens las ik laatst dat ze in één van de Star Wars animatieseries tijdreizen hebben geïntroduceerd en dat Ahsoka alleen daardoor nog in leven is.
In Rebels
Nu kan Disney eerst de 'gaten' in de geschiedenis opvullen. Er is nog zat te vertellen in die tijdsperiodes.

In The Mandalorian wordt ernaar gehint dat bepaalde ontwikkelingen aanhaken op de gebeurtenissen in de nieuwe trilogie, dus het is niet alsof de films helemaal doodgezwegen worden.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 10 februari 2022 11:20]

Nu moeten ze nog naar de boeken kijken die destijds geschreven zijn - de Thrawn trilogie is bijvoorbeeld een fantastisch voorbeeld van hoe ze het verhaal met een trilogie hadden kunnen voortzetten.
Ze hebben het in The Mandolorian ook al over Thrawn dus ik neem aan dat we hem wel gaan zien!! Nu maar hopen dat ze de info uit de boeken halen.

[Reactie gewijzigd door Schep2 op 10 februari 2022 16:14]

"help me Obi Wan Kenobi, you're my only hope"

Ik hoop dat de kwaliteit goed is. The Mandalorian vond ik persoonlijk beter dan wat ik tot nu toe van The Book of Boba Fett gezien heb.

[Reactie gewijzigd door Merkin Muffley op 10 februari 2022 10:53]

TBoBF heeft 2 goede afleveringen, de rest was niet echt super vond ik zelf. Ook de finale liet echt wel wat te wensen over. Alle afleveringen die geregisseerd zijn door Robert Rodriguez vallen wat mij betreft extra op, in de negatieve zin. Hopelijk halen ze die van SW projecten af in de toekomst.
Die twee afleveringen zijn ook meer The Mandalorian dan Book of Boba Fett afleveringen, daarom zijn ze goed :P.
Klopt, maar ik wilde niet te veel info geven in mijn reply ;)

Maar toch zie je dat Dave Filoni doorgaans beter afleveringen aflevert. En nu ook de manier van vechten in de laatste aflevering. Dat is typisch Robert Rodriguez, maar past totaal niet bij Star Wars.
Het zal wel weer aan mij liggen. Ik vond die stukjes van de Tuskens wel plezierig om naar te kijken. Maar het hele gezin behalve ik is verder afgehaakt van TBoBF.
Bobo Fett is een serie zonder duidelijk doel toen ze er aan begonnen. Meer een Mandalorian seizoen 2.5

De eerste paar aflveringen waren leuk, met meer achtergrond, ook van Jawa's en Sandpeople, laatste 2 is gewoon The Mandalorian seizoen 2.5.
Niets mis mee eigenlijk. Geniet van wat je ziet en niet meer. Vooral in TV serie vorm vind ik het wel prima dat je even het universum mag inademen in alle rust.

The Mandalorian is niet heel veel anders eigenlijk, neemt ook lekker de tijd zodat je wat er om de karakters heen gebeurd even goed op je kan laten inwerken. Je ziet nog eens wat van het universum in die series en het ziet er prachtig uit. Ik denk dat Obi-Wan nog heel veel meer die kant op gaat. Een deep dive in Tatooine, ik ben er klaar voor.
The Mandalorian was zeer vermakelijk. The Book of Boba Fett vond ik ronduit dramatisch! Mij een raadsel waarom die het op bv. IMDB nog best goed doet. Ik kon mij er niet doorheen worstelen, ondanks dat ik toch best liefhebber ben van Star Wars. Heb het letterlijk ergens halverwege een aflevering opgegeven... Mooi retro sfeertje, dat wel, maar qua verhaallijn complete chaos met als enige doel om zoveel mogelijk old-school Star Wars karakters aan te kunnen laten sluiten (goed voor de verkoop van actiefiguren waarschijnlijk...).
Ik kijk ernaar uit! Geen wonder dat Obi-Wan en Luke altijd veilig waren van Darth Vader op Tatooine, gekeken naar de poster.

This is where the fun begins. :)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 10 februari 2022 10:48]

Van mij mag de volgende serie wel op een andere planeet dan Tatooine plaats vinden. Voor een dunbevolkte planeet in de outer rim gebeurd er wel erg veel.
In de prequels en de originele trilogie gebeurde er ook best wel veel op Tatooine. Daar wordt op ingehaakt.

Als je van world building houdt, dan kan je Star Wars: Visions eens kijken. Dat is non-canon, maar heeft wel een paar goede concepten die niet mis zouden staan in het 'officiële' Star Wars universum.
Ik vond SW: Visions niet om aan te zien door de verschrikkelijk rommelige style. Daar moet je maar net van houden.
Elke aflevering van Visions is weer door een andere studio gemaakt, dus dat je die eerste aflevering niet om aan te zien vindt zegt niets over de andere afleveringen.

Ik zou vooral The Twins, T0-B1 en Lop & Ocho aanraden. Uiteraard Japans gesproken met ondertiteling.

The Village Bride, The Ninth Jedi en The Elder zijn ook nog wel aardig.
Ewan McGreggor als Obi Wan en Hayden Christenssen als Darth Vader

Dit is gewoon een droom voor mij als fan van EPS 1-3! Ben hee benieuwd!
Klopt, en dan precie op het meest interessnte deel van de tijdlijn.. precies tussen ep 3 en 4. Ik denkt dat dit een hele leuke serie gaat worden.
Een flashback naar de Clone Wars met Anakin, Obi Wan en Ahsoka zou echt perfect zijn.

[Reactie gewijzigd door raiders op 10 februari 2022 13:27]

Hopelijk hebben ze een beter verhaal geschreven dan bij Book of Boba Fett!

Ik ben wel benieuwd hoe ze Hayden Christensen willen gebruiken buiten flashbacks om. Gaat Darth Vader zijn helm af zetten? Wat dat betreft is hij misschien meer op zijn plaats als force ghost in Ahsoka's serie of een andere post-RotJ serie.

Verder hoop ik dat we ook nog wat clones te zien krijgen. Wat dat betreft is Temuera Morrison beter in staat om hen te vertolken dan een Boba Fett die pas net de veertig is gepasseerd zou moeten zijn.
Hopelijk besteden ze wat meer tijd aan het verhaal. Tegenwoordig is Disney enkel nog goed voor spektakel, waar dat vroeger genoeg was omdat het duur en daardoor schaars was, kan tegenwoordig iedereen met een beetje budget een film maken vol actie en mooie effecten. Enkel Pixar films bevatten nog enigzins een goed verhaal, maar ook daar is de koek een beetje op.
Ik noem dat de vloek van CGI (computer generated imagery).

Men kan met CGI bijna alles wat je kan verzinnen realiteit laten worden en men vergeet daardoor een goed verhaal te vertellen. Special effects zijn alleen maar ondersteunend in dat opzicht.

Ik vond het in de jaren 80 allemaal veel beter. De special effects waren soms minder maar het verhaal en de regie en fotografie was daardoor vaak beter.
Vermoed dat bij velen, zoals bij mij, vooral de titel 'The Book of Boba Fett' hele andere verwachtingen geschept heeft dan wat het uiteindelijk is geworden.
Je zou toch een groot stuk origin story verwachten en veel meer karakteruitdieping, maar als we eerlijk zijn, eigenlijk was het gewoon een bridge tussen 2 seizoenen van The Mandalorian :-)

Op zich nix mis mee maar kies dan een andere titel. Dat gezegd zijnde heb ik me goed vermaakt met de Boba Fett reeks. Vond vooral de laatste 3 episodes sterk.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee