Derde seizoen van Star Wars-serie The Mandalorian verschijnt in februari

Disney gaat volgend jaar drie Star Wars-series uitbrengen, waaronder het derde seizoen van The Mandalorian. Die moet in februari starten op Disney+. Ook Ahsoka en de nieuw aangekondigde serie Skeleton Crew moeten volgend jaar te zien zijn op die streamingdienst.

In het derde seizoen van The Mandalorian gaat hoofdpersoon Din Djarin terug naar Mandalore, de planeet waar de Mandalorians oorspronkelijk vandaan komen. Naast Djarin zullen ook Grogu, Bo-Katan en Greef Karga weer in de serie te zien zijn. De serie is vanaf februari te kijken op Disney+.

Voor die tijd zal Andor te zien zijn, een serie over Rogue One-personage Cassian Andor. Disney kondigt aan dat die serie vanaf 31 augustus streamt en twaalf afleveringen zal bevatten. In november starten opnames voor twaalf extra afleveringen. De serie moet het leven van Cassian Andor tonen in de vijf jaar voorafgaand aan Rogue One. Diego Luna speelt net als in de film de rebel Andor, die in de film de plannen voor de Death Star moet stelen.

Verder zal volgend jaar Ahsoka op Disney+ te zien zijn. Deze serie gaat over de Jedi die ook te zien was in de The Clone Wars-film en -serie, en in The Mandalorian. De opnames voor deze serie zijn nog bezig.

Disney maakte daarnaast bekend dat de nieuwe serie Skeleton Crew volgend jaar verschijnt. Deze serie heeft Jude Law als hoofdrolspeler en wordt gemaakt door Jon Watts en Chris Ford. Watts is bekend als regisseur van de MCU-Spider Man-films, Ford was als schrijver betrokken bij Spider-Man: Homecoming.

Star Wars: Skeleton Crew draait om vier kinderen 'die verdwaald zijn in de ruimte' en speelt in dezelfde periode als The Mandalorian, The Book of Boba Fett en Ahsoka. Hoewel de serie draait om kinderen, gaat het niet om een kinderserie, benadrukt Watts.

Door Hayte Hugo

Redacteur

27-05-2022 • 10:12

45 Linkedin

Lees meer

Reacties (45)

45
44
28
1
0
12
Wijzig sortering
De Mandelorian Teaser kan je al vinden op het internet. Ziet er weer vet uit.

Skeleton Crew klinkt als iets heel anders en dat kan leuk zijn.

Andor...meh. Ik moet zeggen dat de trailer me niet gelijk enthousiast maakt.
The mandalorian season 3 teaser is in ieder geval niet op youtube te vinden naast wat fanmade spul. Waar heb jij die gezien dan?
Ik heb een beetje gemengde gevoelens bij de enorme hoeveelheid Star Wars series die er aan komen, en of het wel zinvol is. Zeker wanneer het prequels zijn. Karakters die in een latere film terugkomen hebben dus beskar-plot-armor.

De Mandalorian: prima show, staat redelijk los van het hoofdverhaal. Het is zijn eigen ding, het zijn gewoon nieuwe avonturen in hetzelfde universum.

Boba Fett: best een overbodige show. Boba Fett was in de films al door de sarlacc opgegeten, die verhaallijn was eigenlijk afgelopen (ja, ik weet dat hij in de expanded universe ook ontsnapte uit de sarlacc). Maar de hele show voegt eigenlijk niets toe.

Andor: een karakter waarvan we zijn einde inmiddels al weten, een redelijk standaard karakter, het nut van een 'prequel' hiervan is nóg minder interessant dan de prequel van Han Solo. Is een prequel, dus heeft dikke plot armor, je hoeft dus nooit te vrezen voor z'n leven.

Ahsoka: omdat ik de clone wars gevolgd heb, en haar lot nog onbekend is, lijkt mij dit wel een interessante show. Maar daarvoor moet je wel de clone wars kennen, en dat is een dikke pil.
Haar verhaallijn is verweven met die van Anakin, en dat stopt dus bij de dood van Vader. De meest interessante periode van haar is dus voordat Vader sterft, maar we hebben haar ook al na dat moment gezien, dus... plot armor.

Obi-Wan: Interessant karakter, maar ook weer: plot armor. Zijn verhaal is eigenlijk verteld en afgesloten. Toch ben ik er wel benieuwd naar, maar je moet je wel afvragen of het wel zinvol is.


Ik zie liever geen prequels meer, ik hoef niet te weten hoe iedereen is opgegroeid, ik wil weten wat de karakters verder gaan doen. En als hun verhaal voltooid is, laat dat dan ook zo.
Er zijn genoeg andere verhalen die je kunt vertellen, en als de acteurs niet beschikbaar zijn, of te oud zijn, het is geen schande om ze te vervangen hoor.
Een stel voorbeelden die ik veel liever zou zien:
- De opbouw van de Jedi Academy
- Het vormen van de nieuwe republiek
- De Thrawn Trilogie
- Verhalen uit de tijd van KOTOR
Een stel voorbeelden die ik veel liever zou zien:
- De opbouw van de Jedi Academy
- Het vormen van de nieuwe republiek
- De Thrawn Trilogie
- Verhalen uit de tijd van KOTOR
Disney houdt er niet van om royalties af te dragen, dus beperken ze zich alleen tot karakters uit hun eigen stal. EU referenties zal dus tot een uiterst minimum blijven (en waarschijnlijk zo verdraaid dat het enkel impliciet is). Zahn hebben ze weten te paaien door 'm wat middelmatige boekjes te geven, maar dan houdt het wel op.
Al die verhalen kunnen nog steeds natuurlijk, maar dan krijg je van die nietszeggende meh series als BoBF en Mando.
Thrawn zul je te zien krijgen, tenslotte is Ahsoka nogal fanatiek naar hem op zoek.
Ze zou beter eens wat verder zoeken naar Ezra!
Grotendeels eens met jou.
de enige serie waar ik eigenlijk naar uitkijk is "The Acolyte"

dat zou het tijdperk van the old repuplic zijn en dieper graven naar de origine van the sith.

Totaal ander tijdperk, andere karakters andere verhaallijnen. dat is echt wat dringend nodig is.
Manalorian was een aangename aanvulling,vooral seizoen 2 en veel heeft te maken dat dit gewoon een nieuw figuur is.Voor de rest is Disney gewoon aan het uitmelken wat al bestaat.zelfde locaties( weer tatooine)
Vandaar ik veel minder wakker lig van een Darth Vader of Kenobi serie,ondanks dat interessante karakters zijn.
Disney heeft met de erfenis een goudmijn van een universum om echt compleet loos te gaan qua creativiteit,nieuwe verhalen, nieuwe personages, maar speelt het graag op safe omdat nostalgie goed verkoopt.
Live Action van Clone Wars? :9
Ik snap wat je bedoelt, maar ik vind dit sluitend maken van de verhalen op zich wel interessant. Boba Fett is wellicht overbodig, maar is ook voor een groot deel fanservice (en dat vind ik geen vies woord). Voor mij haalt het ook wat karakters die ik ken uit clone wars of rebels iets meer uit het wat obscure animatie/comics gedeelte naar het veel beter bekeken live action universum. Een naam als cad bane of krrsantan leverde eerst veelal lege blikken op en opeens kennen mensen die wel. Mogelijk worden ze inderdaad gepusht om eindelijk eens die - erg goede - animatieseries te kijken. Ik kom ook graag te weten wat er met thrawn en ezra is gebeurd en idd ook ashoka. Maar zeker moeten ze ook gewoon blijven opbouwn met nieuw materiaal zoals ze in de mandalorian (deels) hebben gedaan.
Maar eigenlijk zitten we allemaal gewoon te wachten op de "Holiday Special pt. 2"! :9
Geef me maar NOG meer prequels.
Darth Nihilus
Darth plagueis
Darth malgus
Heel bijzonder die reacties. Ik ben blijkbaar de uitzondering. Ik heb me met moeite door de eerste 3 afleveringen geworsteld. Daarna ben ik gestopt. Ik vond het allemaal slecht uitgewerkte flinterdunne karakters.
Voor mij is het een reden om te zeggen: Als Disney dit levert hoef ik het niet meer
Ik kan er zeker inkomen dat sommigen het niks vinden.
Ikzelf heb me er zeker mee vermaakt, maar het leunt heel hard in de western sfeer en dat maakt de serie met vlagen best traag. Komt bij dat hij ook best wel vaak dezelfde 4-5 mensen ontmoet in dezelfde 3-4 locaties en dat ook blijft gebruiken waardoor het universum af en toe heel klein aan voelt.
Mij deed het nogal vaak terug denken aan die oude Xena Warrior Princess en Hercules series. Gewoon een beetje low stakes spul waarbij de hoofdrol speler van stadje (oftewel planeet) naar stadje gaat en op de een of andere manier regelmatig dezelfde mensen tegen blijft komen.
Maar voor mij was dat precies wat ik wilde, gewoon wat avonturen in de ruimte. Komt ook wel bij dat juist de ontwikkeling tussen Mando en baby Yoda de emotionele achtergrond moeten vormen, maar ook dat komt wat traag op gang.

Toch, mijn inziens zijn zeker de eerste afleveringen van seizoen 2 prime Starwars adventures.

Ik hoop echter wel dat ze op tijd stoppen met Mando en hem niet helemaal dood melken, maar ik zit helemaal klaar voor dit derde seizoen.
Het heeft af en toe wel zijn A-Team (of xena zoals jij zei) achtige formules ja, zeker in een van de eerste aflevering (3e ofzo?) waar hij zo'n dorpje gaat helpen tegen die AT-ST.

Ik denk wat dat betreft vergelijkbaar met de Marvel TV series, het zijn juist TV series omdat het net niet epic genoeg is voor een film. Die Marvel series zijn ook vrij traag, en zeker als je net van Infinity War ofzo vandaan komt, lijkt het allemaal niet zo spannend wat er in die series gebeurd. Het is met name character development en focus op een simpel verghal. De echte grote verhalen met intergalactische conflicten enzo zijn voor de films.

Ik vind dat prima. Niet alles hoeft gigantisch en bombastisch en vol met CG te zitten. Een serie in de Starwars universe die op het gemakje een personage volgt en zijn avonturen, ik vermaakt mij er prima mee in ieder geval. Vele malen interessanter dan de sequel trilogy die juist het tegenovergesteld doet, juist veel actie, pracht en praal, epic gevechten dikke cg etc, maar een verhaal dat nergens over gaat, alle kanten op gaat, en duidelijk zelf niet weet waar het heen wilt.

Dan heb ik liever de rustigere en beter doordachte verhalen, en Mandalorian deed dat prima. Maar ik snap ook goed dat het niet is wat je verwacht van gemiddelde starwars film.
Book of Boba Fett vond ik dan wel een stuk minder, beste daaraan waren juist de Mandalorian afleveringen.

Ik hoop voor Mando dat ze een eindverhaal in gedachte hebben en dat ze langzaam daar naartoe werken, ipv dat ze het inderdaad eindeloos uitmelken. Tot nu toe heeft het goed gewerkt om andere spinoffs te introduceren (boba en ahsoka, al hoop ik dat ze ahsoka een stuk beter zullen doen dan boba).
Inderdaad het A-team / Knight Rider / Xenia / Hercules verhaal. Losstaande kleine verhaaltjes met een minimaal achterliggend groter verhaal. Maar juist die kleine losstaande niets toevoegende verhaaltjes boeien mij niet zo.
Ik vind het echt heel kinderachtig en jaren 80 idee van verhaal vertellen.
Ik zou graag zien dat ze zo'n serie a la Game of Thrones / Vikings / Stranger Things / Ozark heel groot wordt. Elke keer een klein stukje van een heel groot verhaal en niet kleine side-quests zonder toegevoegde waarde op het achterliggende "grotere" verhaal.
Maar dat is mijn mening. Hopelijk is Obi-wan niet hetzelfde.
Zo bijzonder zijn die reacties toch niet? Lijkt mij geen geheim dat Mandalorian een razend succes is, dus waarom zo verbaasd?
Er zijn zat andere gigantische dingen die razend populair zijn waar ik zelf ook geen zak aan vind, maar om positieve berichten van andere dan bijzonder te noemen, zo raar is dit niet?

Er zijn in ieder geval talloze die het wel geweldig vinden, inclusief mijzelf, dit is wat de Starwars franchise gered heeft na de erbarmelijke sequel trilogie. Voor mij juist reden om met smart uit te kijken met wat Disney nog meer gaat komen.
Het wordt wel beter, maar ik vond het vervelend worden dat het in feite side-quest op side-quest werd, zonder echt een heel goed geheel.
Jammer, bij de 4e begint hij net goed te worden.
Je bent niet de enige. S01 was uiteindelijk nog wel redelijk na wat doorzettings vermogen. Maar S02 is zeer slecht. Zonde van die 9 EUR.
eerste drie afleveringen van welke serie?
de eerste 3 van de Mandalorian
Sinds disney aan het roer is gebeurt er wel veel met onder andere dus deze nieuwere series.Ze hebben verschillende nieuwe films uitgebracht ,plus er zijn nog verschillende games over star wars de laatste tij gereleased.Een echt doorgewinterde star wars fan als ik vind het wel allemaal best zo.
En disney is er goed mee bezig.
The Mandalorian was een dikke hit hier thuis. M'n oudste dochter en ik hebben 'm samen uitgekeken (nadat we alle Star Wars films gezien hebben.. voor mij al meerdere keren, voor haar voor het eerst..). Nu eerst Obi-Wan Kenobi checken en dan maar wachten op Mando.

De animatieseries hebben we overgeslagen.. trekt mij niet zo.
De animatieseries hebben we overgeslagen.. trekt mij niet zo.
De animatieseries zijn op zich heel goed maar er zit veel te veel vulmateriaal in. Als ze die series opnieuw zouden uitbrengen in gecondenseerde versie (zodat alle tijd verspillende filler eruit is gehaald) zou ik het wel willen kijken.
Ik vond de animatieseries er ook niet zo leuk uitzien, maar volgens mijn zoon zit er een hoop lore in die de moeite waard is. Persoonlijk vond ik de Clone Wars serie van Genndy Tartakovsky wel erg leuk en met 25x4 minuten goed te overzien :)
Ja die is goed weg te kijken. Ik vond de cgi clone wars echt verschrikkelijk, zowel qua art style als storyline.
De animatie series zijn anders best de moeite waard. Het zet Anakin veel meer als een volwaardig character neer en natuurlijk de introductie van een hoop side characters die nu ook relevant beginnen te worden in de andere media (Cad Bane, Ahsoka, Bo-Katan om een paar te noemen). Ook hoe Darth Maul een veel boeiendere rol heeft (wat gaat aansluiten op de Obi-Wan series).

Maar ik kan mij goed begrijpen dat je niet zit te wachten om door ruim 100 eps (plus andere series zoals Rebels en Bad Batch er nog bij) te moeten graven.
Zoals @EnigmaNL ook aangeeft, het zou erg helpen als ze een meer gecondenseerde versie zonder alle filler zouden maken. Dan nog is het behoorlijk veel, maar zou in ieder geval makkelijk gehalveerd moeten kunnen worden.

Hoe dan ook kan ik ze alsnog zeker wel aanraden, vooral als je Mando leuk vind want er wordt best wel wat gerefereerd (waar de Dark Sabre vandaan komt bijv).
Eerste 5 of 6 afleveringen gezien van The Mandalorian seizoen 1. Het verloop van die afleveringen voelde nogal eentonig. Grofweg per aflevering zag je een nieuwe planeet en dat betekende: nieuw probleem... En was dat opgelost? Dan had je nieuwe vrienden gemaakt en kon je weer door. De Star Wars-vibe zat er verder wel in maar qua plot dus flinterdun.
Seizoen 1 was een beetje van dat, inderdaad. Kennismaken met het universum. Tegen het einde werd het wel gaaf en seizoen 2 trok wel flink wat registers open om het écht vet te maken. Die vond ik persoonlijk meer de moeite waard.
Heb het helemaal gehad met die seizoen na seizoen voort-etterende series.
Heb het 1e gekeken en vond het wel aardig, maar 2, 3, 4, 5, 6 en 7 sla ik over.

Soms is een miniserie gewoon voldoende!
Maar het is een miniserie en er zijn geen 7 seizoenen. Dus...waar heb je het exact over?
er zijn geen 7 seizoenen.
Nog niet ;) (ik denk trouwens dat hij één bedoelde in plaats van een)
Nog niet, maar deze tv-serie gaat de zeven seizoenen zeker halen, heeft echt niets met een miniserie te maken.

Mini-series vertellen een verhaal en daarna is het hopelijk voorgoed over.
Bv Chernobyl, The Dropout, The Queen's Gambit!

Kijk graag Mini-series en films / docu's die een uniek verhaal vertellen.
Waar ik iets van opsteek; meer van hetzelfde vind ik zonde van mijn tijd!
The Mandalorian was voor mij de reden om disney+ af te nemen en moet zeggen hij was boven verwachting goed. Hopelijk is S3 net zo goed.
Gezien je username is Skeleton Crew ook vast iets voor jou. ;)
Eerst nog even Obi-Wan "consumeren"! :)
“This is the way” 8-)
Kunnen niet genoeg series komen. Erg zin in!
Heel artikel over Star Wars series, en dan vergeten te melden dat uitgerekend vandaag de Obi Wan serie uitkomt :o

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee