Star Wars Eclipse is in vroege ontwikkeling en krijgt filmische trailer

Tijdens The Game Awards heeft ontwikkelaar Quantic Dream Star Wars Eclipse aangekondigd. Deze Star Wars-titel bevindt zich in een vroege ontwikkelfase. Ook is een filmische trailer uitgebracht.

De trailer bevat nog weinig details en zet vooral de toon en de duistere sfeer. Er is onder meer een personage te zien dat op een grote trommel slaat, als onderdeel van een ogenschijnlijk kwaadaardige ceremonie, waarbij uiteindelijk een ander personage opstaat uit een teerput. Ondertussen overspoelt duisternis het sterrenstelsel, waarbij we onder meer Yoda en een op C-3PO lijkende protocol droid zien, naast de nodige ruimtegevechten.

Volgens de officiële beschrijving gaat het om een actieadventuregame met een aftakkend verhaal. De makers omschrijven Star Wars Eclipse als de eerste game die zich afspeelt in The High Republic. Dat is de naam van een multimediaproject van allerlei verhalen uit de Star Wars-franchise die zich tijdens het High Republic-tijdperk afspelen, zo'n tweehonderd jaar voor de gebeurtenissen uit de originele Star Wars-films. Star Wars Eclipse lijkt zich voornamelijk in de Outer Rim af te spelen.

De nieuwe game krijgt een origineel verhaal met unieke personages die elk hun eigen paden kunnen bewandelen en elk hun eigen vaardigheden en rollen hebben. Er zijn allerlei speelbare personages, wat waarschijnlijk bijdraagt aan het feit dat de game op allerlei manieren kan worden ervaren. De keuzes die de speler maakt, kunnen een aanzienlijk verschil maken voor het verloop van het verhaal.

Quantic Dream is de ontwikkelaar en is vooral bekend is van de titels Heavy Rain en Detroit: Become Human. Aan Star Wars Eclipse wordt gewerkt in studio's in Parijs en Montreal. Voor de nieuwe game is nog geen releasedatum bekendgemaakt.

Door Joris Jansen

Redacteur

10-12-2021 • 10:12

64 Linkedin

Reacties (64)

64
61
27
4
0
26
Wijzig sortering
Hoe kan dit 200 jaar voor de originele films zijn? Yoda kan ik eventueel nog begrijpen, gezien dat ventje steenoud is. Maar Cad Bane? Een van de belangrijkste personages tussen de beide trilogieën? En de twee trilogieën liggen max 50 jaar uiteen?

Trouwens Cad Bane maakt me het meest enthousiast voor deze game ;)

[Reactie gewijzigd door Bl4ckSunr1se op 10 december 2021 13:35]

Of het is gewoon een random Duros die je ziet lopen? Cad Bane heeft ook gewoon zijn beide ogen itt deze Duros met een ooglapje.
Waar zag jij Cad Bane? Bedoel je rond 0:55? Want dat lijkt ook wel een Duros, maar hoeft nog niet Cad Bane te zijn. Duros zitten in wel meer films, series en games, inclusief de eerste film, ver voordat Cad Bane was bedacht…
Maar zag je 0:49 ? Zo een zit ook in Clone Wars ... Met die grote hoed
Wellicht een flashforward. Zelfde als met 3PO. Zal genoeg lore in zitten en wellicht side stories naar de toekomst. Die hoed is https://starwars.fandom.com/wiki/Embo maar das een andere hoed. En deze is meer humanoid.
Die hoed vind ik niet echt op Cad Bane’s hoed lijken? Deze lijkt van metaal te zijn. Het gezicht eronder zien we niet, maar de handen zijn blank, niet blauw…

Maar ik vind het speculeren erover al leuk genoeg. :) Toont wel aan dat Star Wars nog steeds leeft.
Nee, bedoel ik niet (heb de neiging soms te snel te gaan :p ), ik bedoel Embo zoals Deurges hier al zei. Maar idd speculeren is geweldig :D
Als het een game wordt zoals jedi fallen order ben ik enthousiast!
Dat word het zeer zeker niet. Het is van Quantic Dream dus vverwacht meer een choose your own adventure interactieve film.

Het ziet er interessant uit, ik gok dat het wel goed zit als je fan bent van Heavy Rain of Detroid Become human.
Jammer, een meer actieve game had mijn voorkeur gehad.

Het verhaal lijkt wel interessant te kunnen gaan worden. De schepen die je ziet zijn aardig herkenbaar van de Trade Federation, die gaan de strijd aan met een vooralsnog onbekende tegenstander.

In deze tijd heeft de Republic helemaal geen leger, dus wellicht dat we in deze game het ontstaan van het ongenoegen van de Trade Federation zien waardoor ze zich uiteindelijk afsplitsen tot de Separatist Alliance.
Faaaak. Balen die games vind ik helemaal verschrikkelijk.
Hoe is het mogelijk? Heerlijke herspeelbare adventurespellen. Uniek. Ik kan niet wachten.
Hmm.. ik ben in de war met eerdere van hun games. Video bekeken van Detroit, de manier waarop quicktime events geëvolueerd zijn spreekt me inmiddels meer aan.
Ik heb zeer slechte herinneringen aan Fahrenheit. Als de uitdaging voort moet komen uit in de juiste snelheid, timing de juiste on-screen knoppen volgorde indrukken dan gaat bij mij de lol we echt vanaf.

[Reactie gewijzigd door nms2003 op 10 december 2021 20:41]

Denk het niet. Quantic Dream maken altijd de story driven spellen die erg op quicktime-events leunen.
Ik heb geen van de genoemde games van Quantic Dream gespeeld. Story Driven klinkt iig super, maar ik huiver wel een beetje als ik lees dat hun games erg op quicktime-events leunen. Hoe is de praktijk ervaring daarmee?

Het blijft Star Wars, daar wil ik toch graag rondvliegen en/of met lightsabers zwaaien. Quicktimes zit ik dan niet echt op te wachten. Maar voor ieder wat wils, zullen we maar zeggen :)
Ik heb er drie van deze studio gespeeld dus ik weet ondertussen vrij goed wat ik van ze kan verwachten denk ik.

Stel je een film voor; maar iedere keer wanneer er een actie scéne of zoiets dergelijks gebeurd moet je deze met Quicktime events 'doorspelen' (falen/gedeeltelijk falen is soms toegestaan). Er zijn ook regelmatig scene's met dialogen waar je opties krijgt voor de dingen die het personage moet gaan zeggen. Deze quicktime events en dialoog keuzes beinvloeden het verhaal en de scénes die komen gaan.

De games van Quantic zijn bijzonder omdat ze iets doen wat bijna niemand anders doet qua gameplay. Maar het zijn daarom ook games voor de niet 'average gamer', denk ik. Het is fijn voor de niche-groep mensen die dit soort games wel tof vindt. Ik denk dat het vooral goed zal scoren bij de mensen die niet van multiplayer/twitch shooters en dergelijken houden.

Ikzelf speel ze omdat ik het leuk vind om af en toe wat anders te proberen dan mijn reguliere games. Mijn grootste probleem met hun spellen is dat de keuzes die je krijgt vaak geen grote impact op het verhaal maken. Het zijn kleine variaties op hetzelfde verhaal.

[Reactie gewijzigd door MaestroMaus op 10 december 2021 11:30]

Ben ik het niet helemaal mee eens. In Heavy Rain zit er behoorlijke verschillen in hoe de game uiteindelijk eindigd. Hier een video van alle mogelijke eindes van 38 minuten. https://www.youtube.com/watch?v=8zh78iopqXA
Ook al kunnen ze technisch best veel verschillende verhaallijnen tonen afhankelijk van je keuzes, is er 1 probleem waardoor ze toch waarschijnlijk aan 1 hoofdlijn zullen moeten vasthouden: alles (?) wat er officieel aan Star Wars verhaal wordt gepubliceerd, is canon en moet dus kloppen. Bijvoorbeeld: het kan dus niet zo zijn dat in 1 verhaallijn een personage doodgaat dat in andere verhalen in de toekomst nog leeft.

Wat wel zou kunnen is dat je kiest vanuit welke perspectieven je hetzelfde verhaal volgt. In die keuzes, kun je een aantal compleet verschillende ervaringen van hetzelfde verhaal maken. Je kunt dan informatie in 1 lijn achterwege laten, die je in een latere replay vanuit ander oogpunt wel krijgt, om zo een heel divers en compleet, maar hetzelfde verhaal te volgen.
Ik hou ook best van games met focus op verhaal, maar dat betekent niet dat de rest dan achter een quicktime moet zitten. Oudere games als Planescape Torment halen bijvoorbeeld veel uit de dialogen, en de keuzes die je daarin maakt. Er is daarnaast ook gewoon een actiedeel, met 'echte' gameplay. Quicktime events vind ik niet echt gameplay, eerlijk gezegd. Ze kunnen best af en toe als aanvulling gebruikt worden, maar meer dan dat en ik haak al snel af helaas...
Vind zelf de verhalen zeker goed geschreven en interessant, maar het verloop van de spellen vrij traag. Kan ze daardoor niet te lang spelen omdat ik mezelf begin op te vreten omdat het niet opschiet.
mwah ik vond het helemaal niks. Een te snel uitgebracht tussendoortje dat ik na een paar uur zat was. Helaas is te zien door de vele bugs, rare physics en super magere combat/rpg elementen dat het niet veel ontwikkelingstijd heeft gehad. Het leveldesign vind ik ook erg slecht (lees linear, puzzels voor kinderen). Ik snap de relatief hoge cijfers dan ook niet helemaal.
Meningen zullen wel verschillen. Persoonlijk vond ik het ook gewoon een echt heel mooie game en kan me niet herinneren dat ik last had van bugs.

Merk dat ik het tegenwoordig ook juist wel waardeer wanneer games het verhaal in wat kortere tijd vertellen. Er zijn namelijk zo veel games die maar lege content toevoegen om de game groter te maken.
Het heeft een goede sfeer, eens kijken wat het wordt.
waarbij we onder meer Yoda en C-3PO zien
Yoda klopt, maar C-3PO is niet te zien, dit is een andere protocol droid
Wanneer zie je Yoda?
Op 1:05, dit lijkt op Yoda op Coruscant in de kamer van de kanselier
Er zijn niet veel van het ras van Yoda, en qua tijdlijn kan het kloppen, aangezien Yoda +- 700 jaar oud is in de films
thanx :Y)
Er zijn niet veel van het ras van Yoda
; tja - nog nooit een vrouwtje gezien van dat ras idd. :+
In The Phantom Menace is er eentje (kort in beeld) in de Jedi raad. Verder heeft Lucas zijn ras expres mysterieus gehouden.
Geinig.

(totally offtopic: ik denk toch dat het een beetje lazy writing is dat de clones zo simpel alle Jedi wisten af te slachten - vooral nadat zoveel moeite was gedaan om te tonen/vertellen hoe machtig deze Jedi wel niet waren.)
When 900 years you reach, look as good you would not, hmm?
+- 900 jaar oud is Yoda in de films, hij zegt het zelf in Return of the Jedi voordat hij sterft.. ;(
Ik was al erg in de war, aangezien C-3PO pas een jaar of 150 later werd gebouwd.
Misschien gebruiken ze hem als story teller die het verhaal vertelt aan Anakin. Want hij lijkt wel verdraaid veel op de onafgemaakte versie uit de Phantom Menace.
Dat weet ik nog net zo niet, kan dit niet C-3PO zijn voordat Anakin hem zijn 'bodywork' gaf? Dus ergens tussen Anakin's jeugd en wasdom. Nee, want deze game speelt ver voor deze gebeurtenissen af.

[Reactie gewijzigd door DrBackBeat op 10 december 2021 10:35]

Nee, Anakin bouwt hem niet ten tijde van de High Republic, dat is pas later, dit speelt ongeveer 150-200 jaar voor de geboorte van Anakin
Excuses, daar las ik overheen
C-3PO bestaat ook nog niet want wordt door Anakin gebouwd op Tatooine ten tijde van EP1
C3PO in The High Republic? Lijkt mij raar gezien dat hij gebouwd werd door Anakin. De binnenkant lijkt niet echt op wat wij zien in de films.
C-3PO was "herbouwd" door Anakin.
Hij had blijkbaar al eerder bestaan

Bron: SW Wookiepedia
Zoveel zin in deze game. Fan van Quantic Dream vanaf het moment van 'Heavy Rain' en ook van Star Wars. Duidelijk is al het meer actie georiënteerd gaat zijn dan de vorige games. Dat lijkt me ook niet meer dan logisch, met het star wars universum. Er gaan ook geruchten rond (i.v.m. openstaande vacatures) van een liveservice multiplayer game. Maar hoop dat die niet waar zijn.
Erg benieuwd naar de game en de invulling van het verhaal. De eerste High Republic boeken vind ik persoonlijk heel vet. Daarmee gaan ze al de goede kant op. Beter in ieder geval dan deel 7, 8 en 9.
Ben geen kenner van de lore buiten de films. Maar een eclipse is een planetair fenomeen. Dus slechts 1 planeet ziet deze eclipse. Past dat wel in een construct waar meerdere planeten/zonnestelsels worden bezocht? Want als je door de ruimte reist is een eclipse een stuk minder bijzonder. Kwestie van 'achter' een planeet vliegen... (die dekt dan de zon af)
Best een grote kans dat het om 1 specifieke planeet gaat met een setje manen etc. De Outer Rim waar het zich afspeelt heeft genoeg "vrije" opties.

https://starwars.fandom.com/wiki/High_Republic_Era is in ieder geval de periode en die is een paar 100 jaar voor de Skywalker saga.
Maar slechts 1 planeet als basis lijkt een tegenspraak voor de term "Star Wars" (sterren oorlogen - of wel oorlog tussen de sterren). :9
:D Er zijn er planeten zoals https://starwars.fandom.com/wiki/Korriban wat als basis diende voor de Sith. 1 planet to rule them all? :9
Die ceremonie zal wel iets te maken hebben met een eclipse op die specifieke locatie. Stijl: "it was foretold..." Edit: ... en gans het heelal moet dit helpen voorkomen.

Maar mss is het heel iets anders en ik gooi er dit even los tussen: de Eclipse Dreadnought https://starwars.fandom.com/wiki/Eclipse-class_dreadnought
Maar kan zijn dat deze pas later ontwikkeld werden.

[Reactie gewijzigd door Bl4ckSunr1se op 10 december 2021 14:59]

Quantic dream maakt mooie visuals maar ik hoop dat ze meer gameplay driven worden zoals bij Omikron The Nomad Soul ipv hun point en click adventure style als Beyond Two Souls. Het zal bijna wel gezien de Star Wars franchise. Point en click lightsaber fighting zal het vast niet worden.
Kijk, dit is pas een trailer!
Lost art, goeie trailers maken :)
Het grootste nieuws vind ik toch dat het geen EA game is. De 10-jarige exclusieve SW-deal lijkt dan voortijdig beëindigd?
Moeilijk te zeggen. Volgens mij duurt dat contract tot 2023. Aangezien dit in early development is kan het nog makkelijk tot die tijd duren dat het uitkomt.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee