Door Jurian Ubachs

Redacteur

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Star Wars-feestje wordt snel saai

17-04-2022 • 06:01

123

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga is de beste LEGO-game tot nu toe, maar het concept zelf is inmiddels aardig belegen. Het typische stijltje en de humorvolle teksten zorgen nog steeds voor een flinke glimlach, maar dat is lang niet meer zo verrassend als een of zelfs twee decennia geleden. Daar komt bij dat de gameplay voor gamers die houden van uitdaging, veel te simpel en daardoor vrij snel saai is. Het schieten op en slaan naar Storm Troopers en andere vijanden heb je na een paar uur wel gezien. Er zijn dan nog wel stukken gameplay die de moeite waard zijn, maar over het geheel genomen is het niet voldoende om lang te boeien. De aanwezigheid van honderden Star Wars-personages, die je allemaal kunt gebruiken in omgevingen waarin ze helemaal niet thuishoren, maakt van deze game een olijk Star Wars-feestje, maar wel zo'n feestje waarbij het je moeite kost om tot het einde te blijven.

“Leuk pakje, waar kan ik er ook een krijgen?” “Geduld, jonge Skywalker. Geduld…” Dit gesprekje verschijnt in beeld als je in LEGO Star Wars: The Skywalker Saga de Anakin Skywalker uit Episode I samen laat spelen met Darth Vader. De game laat je de volledige negen delen van The Skywalker Saga doorspelen, waarbij je vrij bent om te spelen met je keuzen voor een personage. Je kunt dus besluiten om Episode I eens als Darth Vader te spelen of, als je beschikt over die downloadable content, met de Mandalorian. Het is een van de redenen dat deze game meer een geblokt eerbetoon is aan de legendarische filmreeks dan een ‘must-play’ op zich, want daarvoor begint het concept waarop de game drijft, toch wat uitgekauwd te raken.

Star Wars behoeft als franchise natuurlijk geen introductie en ook het feit dat er LEGO-games verschijnen, is niet nieuw. Sterker nog, in het verleden vonden beide franchises elkaar al vaker en dat leidde tot een aardige reeks LEGO Star Wars-games, waarvan in 2016 de laatste verscheen. Dat was een game op basis van Star Wars Episode VII: The Force Awakens, het begin van de recentste trilogie. Eerder verscheen onder meer al LEGO Star Wars: The Complete Saga. In dat spel werden de eerste zes films als onderwerp gebruikt, wat in 2007 natuurlijk nog het complete verhaal was. De aanwezigheid van die games is een handicap voor The Skywalker Saga. Hoewel de nieuwste twee films nog niet eerder als LEGO-game zijn verschenen en voor alle films hele nieuwe levels zijn gebouwd in een heel nieuwe game, valt niet te voorkomen dat het toch wat been there, done that aanvoelt.

Dat heeft niet eens te maken met de kwaliteit van het spel. Sterker nog: stellen dat dit de beste LEGO-game ooit gemaakt is, is niet overdreven. Nooit eerder zagen we het concept zo uitgebreid en veelzijdig voor de dag komen als in LEGO Star Wars: The Skywalker Saga. Het is het concept zelf dat na al die jaren niet meer weet te verrassen. De kenmerkende stijl, de humor: het blijft leuk, maar is na al die jaren ook erg voorspelbaar. De keerzijde van dit argument is dat het gat tussen 2007 en 2022 wel vijftien jaar is en er wellicht een heel grote groep (jongere) gamers is die de oude games nooit gespeeld hebben. Hun zal dit een stuk minder opvallen. Als je daarbij in ogenschouw neemt dat LEGO Star Wars: The Skywalker Saga een zeer vergeeflijke game is en daardoor erg geschikt voor wat jongere gamers, dan is duidelijk dat lang niet iedereen er net zo naar zal kijken als wij doen.

Gekoesterde Star Wars-liefde delen met je kroost

Om die invalshoek maar meteen beet te pakken: LEGO Star Wars: The Skywalker Saga is een heerlijke game voor kinderen of om samen met je kinderen te spelen. Hoeveel vaders en moeders zullen deze game immers aangrijpen om hun eigen, decennia lang opgebouwde en gekoesterde liefde voor Star Wars te delen met hun kroost? De game biedt gamers daar alle gelegenheid voor. De accessibility-features maken het goed mogelijk de game makkelijk te maken, terwijl er ook niet echt een straf is voor doodgaan. Je poppetje verdwijnt even, je verliest wat Studs, maar staat daarna meteen weer op dezelfde plek met een verse levensbalk en alle kans om het gevecht alsnog winnend af te sluiten. De game bevat verder allerlei visuele grapjes en is ook volledig in het Nederlands te spelen.

LEGO Star Wars The Skywalker Saga

Hoewel een van de unieke kanten van deze game is dat je de verhalen van de films kunt beleven met heel andere personages dan in de films gebeurt, is dat niet hoe je LEGO Star Wars: The Skywalker Saga aanvankelijk doorspeelt. Wanneer je de game voor het eerst start, kun je de eerste film van elk van de drie trilogieën kiezen. Het maakt dus niet uit of je eerst Star Wars Episode IV: A New Hope of eerst Star Wars Episode I: The Phantom Menace speelt, maar de hoofdstukken die na die delen komen, speel je vrij door eerst de eerste film af te maken. Het doorspelen van een van de films kost je zo’n anderhalf uur of net iets meer.

Het doorspelen van een film brengt je logischerwijs naar alle werelden en iconische momenten uit het Star Wars-universum. De levels die je tegenkomt, bestaan uit open stukken, waarin je vaak vrij van personage mag wisselen, en uit meer verhaalgedreven stukken, waarin je wel met de originele personages moet spelen. Dat moet je een keer doen, want alle delen van het universum die je via het verhaal hebt bezocht, zijn daarna ook beschikbaar in Free Play. Dat is van belang als je zin hebt om alle geheimen te ontdekken die in de spelwereld zijn verstopt. Vaak kom je namelijk hindernissen tegen die je niet kunt tackelen met de standaardpersonages. Je ziet dan een icoontje van een ander personage of type personage en weet dan dat je dat personage nodig hebt om op die plek iets te doen. Het is dan dus de bedoeling dat je later, in Free Play, nog eens terugkomt met dat andere personage, zodat je daarmee het afgesloten gebied wel kunt openen, of een computer wel kunt bedienen.

Jedi, Scavengers en meer

Wat elk personage kan, verschilt sterk, maar globaal vallen ze allemaal in een bepaalde categorie. Dat is nog best ingewikkeld, want Rey uit Episode VII is van het type Scavenger, terwijl Rey uit Episode VIII hoort bij het type Jedi. Als Scavenger kan Rey speciale voorwerpen bouwen, waarmee ze bijvoorbeeld een stukje kan zweven of muren kapot kan schieten, maar als Jedi heeft ze een lightsaber en kan ze grote blokken verplaatsen door de Force te gebruiken. Bounty Hunters kunnen speciale kisten kapotschieten, Storm Troopers kunnen met granaten gooien en medewerkers van de First Order kunnen computers aan boord van hun schepen bedienen. Daarnaast kom je flink wat soorten aliens tegen die geen Engels spreken en die je dus alleen kunt verstaan als je een Protocol Droid als C-3PO bij je hebt.

LEGO Star Wars The Skywalker Saga

De reden dat je die kistjes wilt openen, obstakels wilt verwijderen en met de aliens wilt praten, is dat je zo de speciale ‘kyber bricks’ verzamelt. Studs zijn de kleine, ronde voorwerpen die je overal in de spelwereld vindt en die je ook krijgt als je elementen in de omgeving stuk mept, maar kyber bricks liggen niet voor het oprapen: je moet er meestal een puzzeltje voor voltooien of met een specifiek personage terugkomen om iets te kunnen doen wat met de normale personages niet kan. Die kyber bricks zijn nodig als je nieuwe vaardigheden wilt vrijspelen in de skill tree. Er is een reeks algemene vaardigheden en daarnaast kun je per categorie personages ook nog extra vaardigheden vrijspelen. Het is raadzaam om de algemene vaardigheden in elk geval wat te ontwikkelen. Het levert je al snel een extra levensbalk op, terwijl al je personages ook meer schade gaan toebrengen aan vijanden en Studs automatisch naar je personage toe komen vliegen, in plaats van dat je er fysiek overheen moet lopen. Deze upgrades maken de game nog wat gebruiksvriendelijker.

In de gameplay wordt het gros van de tijd gevuld met rondlopen en vechten met de vijanden die je tegenkomt. Afhankelijk van welke trilogie je speelt, zullen dat veelal droids van de Trade Federation, Storm Troopers van het Keizerrijk of soldaten van de First Order zijn. Je komt natuurlijk nog tal van andere vijanden tegen, maar dat is de basis. Af en toe krijg je een wat ander stuk gameplay voor je kiezen en dat is waar deze LEGO Star Wars op zijn best is. Door de LEGO-versie van Tatooiine lopen, dat hadden we al vaker gedaan, maar de verschillende lucht- en ruimtegevechten die je voert met X-Wings, de Millennium Falcon of een van de vele andere toestellen, waren steeds erg lekkere tussendoortjes.

Vechten met Maul, Kylo en Vader

Datzelfde geldt voor de baasgevechten. De meest iconische gevechten uit de films keren in deze game terug als baasgevechten. Die zijn op zich wel vermakelijk, maar zeker niet al te moeilijk, doordat je dus straffeloos mag doodgaan terwijl je afrekent met Darth Maul, Kylo Ren of een van de vele andere slechterikken uit de Star Wars-films. Uiteraard wordt dit alles begeleid door veel bekende citaten, die soms net even anders gebruikt worden dan je gewend bent in de films. Zo is er in deze game een behulpzame Protocol Droid die aan Anakin Skywalker uitlegt dat het Tusken-dorp dat hij nadert, niet alleen bewoond wordt door mannen, maar ook door vrouwen en kinderen…

Dit alles wordt in de typerende legostijl op je beeld getoverd en dat ziet er anno 2022 mooier uit dan je eerder hebt gezien. Je hebt meer dan ooit dat je naar geanimeerde ‘echte’ legopoppetjes zit te kijken en daarin is ook het detailniveau op orde. In de omgeving is veel op een geloofwaardige manier opgebouwd uit legoblokjes. Die bouwsels stukslaan levert je extra Studs op, terwijl je soms ook dingen moet slopen om met de onderdelen iets nieuws te bouwen. Andere delen van de omgeving zijn meer standaard en dus niet opgebouwd uit lego. Die elementen zien er niet altijd even geïnspireerd uit. Geen ramp, maar soms hadden we wel het idee dat er méér lego-elementen in de spelwereld hadden kunnen zitten.

LEGO Star Wars The Skywalker Saga

De actie in de spelwereld wordt op een Xbox Series X in 4k vertoond en over het algemeen loopt dat vloeiend op 60 frames per seconde. Zo heel af en toe is daar wel een dipje in te zien, bijvoorbeeld als er een groot aantal losse onderdelen in beweging is en er ook een gevecht gaande is. Denk daarbij bijvoorbeeld aan momenten dat je eigen personage doodgaat, temidden van een groter gevecht. Op dat moment laat je een aardige hoeveelheid Studs vallen en wordt je personage herladen, maar gaat het overige door met waar het mee bezig was. Op dat soort momenten hikt de game af en toe een beetje, maar heel erg wordt het allemaal niet.

Het geluid is in LEGO Star Wars: The Skywalker Saga soms een van de sterkste onderdelen en soms een van de minste. Dat heeft te maken met de fraaie muziek van John Williams, die de gameplay vaak uitstekend begeleidt, maar ook met de stemmen. De oude LEGO Star Wars-games hadden nog geen voice-acting, dus dat is alvast een leuk pluspunt voor deze nieuwe game, maar de kwaliteit loopt wel flink uiteen. De meeste stemmen zijn niet ingesproken door de originele acteurs achter de personages, maar sommige acteurs leveren een uitstekende prestatie en komen wel in de buurt van het juiste stemgeluid. Anderen lijken nergens op en halen je soms een beetje uit de spelervaring. Dat is verder niet zo erg, want LEGO Star Wars: The Skywalker Saga is niet bedoeld als hyperrealistische navertelling. De game neemt zichzelf niet overdreven serieus en dat is een goede zet. Het maakt de minder overtuigende stemmen minder erg en biedt ruimte voor wat extra vrijheid in de dialogen.

Een laatste puntje dat we nog even willen aanstippen, is de coöperatieve multiplayer. We weten van LEGO-games dat ze vrijwel altijd bedoeld zijn om in co-op te worden gespeeld en LEGO Star Wars: The Skywalker Saga is daar geen uitzondering op. Dat maakt het dus extra vreemd dat deze game niet online te spelen is. Wij zaten onlangs al helemaal klaar om een avondje te co-oppen, om er vervolgens achter te komen dat dat helemaal niet op afstand kan. De game kan alleen samen gespeeld worden als je naast elkaar op de bank zit. Oké, dat is ook wel gezelliger, maar erg praktisch is het natuurlijk niet, en in een tijd waarin we steeds meer online kunnen doen, ook een beetje raar.

Conclusie

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga is een leuk spel, maar zeker als je al vaker LEGO-games hebt gespeeld, ligt verveling vrij snel op de loer. De game werkt prima en biedt in de gameplay wat leuke verrassingen en vormen van gameplay die je niet eerder in LEGO-games hebt gezien. Dat maakt het al wat meer de moeite waard, maar het meeste voelt iets te vertrouwd aan. Dan nog is LEGO Star Wars: The Skywalker Saga een leuke, humorvolle ode aan de negen Star Wars-films en de mogelijkheid om de vele werelden uit de films te verkennen met andere personages, waarvan er echt honderden zijn, is een leuke extra die soms tot hilarische situaties leidt. Het was fijn geweest als de game ook online in co-op te spelen was, maar dat ondersteunt de game niet, dus als je samen met een vriend wilt spelen, zul je dat samen op de bank moeten doen. Al met al een leuke game die ook zeker geschikt is voor een wat jongere doelgroep, maar voor wat oudere gamers heeft hij net te weinig om het lijf om meer dan een grappig Star Wars-naslagwerk te zijn. Voor hen wordt de game te snel saai.

Reacties (121)

121
121
54
0
0
44
Wijzig sortering
Zijn de stemmen ook Nederlands ingesproken of alleen met Nederlandse ondertiteling?
Kijk, dat vind ik voor een 7+ game nu een minpunt.
Lijkt me super leuk om dit samen met mijn kinderen te spelen maar zorg dan voor Nederlandse audio.
Nederland is gewoon een te kleine markt voor ingesproken geluid in games. Het was niet eens zo heel lang geleden dat zelfs Nederlands tekst in games zeldzaam was. Vanaf 7 a 8 jaar zouden ze ondertitelling ook wel moeten kunnen volgen (bij ons was dat zo vanaf groep 4, rond 7 jaar).

Het voordeel van weinig ingesproken materiaal is dat kinderen hier Engels vaak beter kunnen volgen dan kinderen uit Duitsland, Frankrijk, Italie of Spanje, waar de markt groot genoeg is om bijna alles in te spreken.
Nederland is gewoon een te kleine markt voor ingesproken geluid in games.
Nederland wel, maar Nederlands wordt niet alleen in Nederland gesproken, hè. Er zijn wel meer landen waar Nederlands wordt gesproken en er zijn Nederlanders in het buitenland die de Nederlandse taal willen horen.
Zo'n 40 miljoen mensen hebben het Nederlands als (een) moedertaal, aldus Wikipedia. Toch niet geen kleine groep zou ik zeggen.
En hoeveel daarvan willen deze game spelen? Of zijn kleine kinderen?

Bij sommige films (Kung fu Panda 3d) missen ook Nederlandse ondertitels.

[Reactie gewijzigd door Tourmaline op 22 juli 2024 21:17]

Dat is inderdaad geen kleine groep.
Mwoah ik denk dat de markt voor een game als deze goed genoeg is een paar acteurs en een maandje voice overwerk. Ik denk dat zowel het merk lego als star wars dat prima kunnen dragen.
Anoniem: 306567 @pxa27017 april 2022 17:01
Waarom zijn dan veel van de Sony games wel Nederlands ingesproken? Ik denk niet dat het met de markt te maken heeft, meer met welke moeite de ontwikkelaar er in gestoken heeft.
Sony titels zijn voorzien van Nederlandse audio. Althans de games die ik heb gespeeld.
Landen als Duitsland, Italië en Frankrijk stellen gewoon als eis dat het in hun taal geschreven moet worden. Bovendien hebben ze gewoon meer respect voor hun taal. Wij kunnen in Nederland bezig zijn met bijvoorbeeld het tweetalig onderwijs maar als mensen hun moedertaal nog amper beheersen dan vind ik dat wel een probleem.

Nu snap ik dat het inspreken van de Nederlandse taal een hoop werk kan zijn maar de teksten vertalen in het Nederlands is zo gebeurd.
Ik vond het eerst een pluspunt, over het algemeen hou ik niet van Nederlandse voiceovers. Maar als mijn kleine wat ouder is, dan ga je dit soort dingen wel missen inderdaad.
Ik vind Nederlandse voice-overs een hit or miss. Bij bijv. Shin Chan was de voice-over in nagenoeg alle opzichten fantastisch, maar bij iCarly ronduit bagger. Maar ja, dat geldt bij Engelstalige voice-overs ook: ik vind de Engelstalige voice-over van Re:Zero bijv. ook ronduit bagger. Er zijn altijd betere en slechtere voice-overs, in welke taal dan ook.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 22 juli 2024 21:17]

Phineas and ferb is ook een stuk beter in het Nederlands dan in het Engels.
Spongebob in het Engels is niet om aan te horen
Nou dat is tioch echt he persoonlijke smaak.
Ik vind spongebob in het Nederlands een hoogst irritant stemmetje hebben en in het Engels gewoon net goed.
Ik vind voiceovers eigenlijk nooit goed ( hmm ok pipi langkous vond ik wel leuk) en eigenlijk nergens voor nodig.
ha, Spongebob vind ik ook geweldig in het Nederlands. Is voor mij ook de enige uitzondering, de rest wil ik in het Engels.
Bor Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod @heuvelmans17 april 2022 12:02
Dit issue hebben alle of de meeste Lego games helaas. Inderdaad een misser.
Dit is toch pas de eerste Lego game waarbij er wordt ingesproken? Eerder werden er altijd murmel geluiden gemaakt, die je nog steeds aan kan zetten als je dit wilt.
Er werd genoeg gepraat in Lego City Undercover: STOP! Or ... or I'll keep running after you.
En die game had ook NL audio. De marvel superheroes varianten weer alleen ondertitels
Sinds 2012 met de release van LEGO Batman 2: DC Super Heroes en LEGO The Lord of the Rings is dit niet meer zo. Wel is er vaak een nostalgie optie waar je dit kan uitzetten en de klassieke geluidjes krijgt zoals je omschrijft. Ook bij de Skywalker Saga is deze optie aanwezig.
Alleen Nederlandse ondertiteling
Dat word vanaf nu samen met je kinderen denk ik even een cursusje Duits leren, dan kan je alles in duitse audio luisteren 😁😏😂
er is een mumble optie. Ik weet het is niet hetzelfde, maar mumble is geen Engels maar ook geen Nederlands. Uiteraard tekst wel in het Nederlands zetten
Juist goed voor kinderen om Engels te leren. Ik keek vroeger altijd Engelse cartoons en mede dankzij dat kan ik vloeiend Engels spreken en lezen. Zeer nuttig in de moderne tijd. Kinderen die te klein zijn om dat te leren zijn in principe ook te klein om de game te spelen.
Ik denk dat deze game maar één ding echt mist en dat is graphics.
Klinkt waarschijnlijk onnozel: graphics voor een kids game waarbij humor en simpele actie het algemene doel is, en enige serieusheid eigenlijk de plank dik misslaat.
Maar, geef nou toe, deze game ziet er in veel gevallen niet veel beter uit dan wat we in de originele LEGO SW.games zagen. Ja de resolutie van textures is hoger en sommige shaders hebben wat extra detail en uitwerking, maar met huidige hardware van 99% van console owners en ~80% van PC owners zou het niet als te moeilijk zijn om de graphics een stuk of 3x zo mooi te maken. Vooral de Lego elementen komen als rubber over terwijl het zulke simpele shapes zijn. Zie als voorbeeld "Builders Journey". Gewoon een shaderupgrade, en mogelijk raytracing voor legoblokjes, had zoveel eyecandy toegevoegd...
De Lego games hebben een bepaalde uitstraling en graphics stijl. Daar moet je imho niet aan gaan zitten rotzooien. Net als dat een films/serie voorheen altijd 2D werd getekend, nu opeens 3D animatie is, of zelfs een RL verfilming, bv. Ghost in the Shell.

Ik denk dat voor ouders en kinderen juist een van de krachten van de Lego games door Traveller's Tales over de afgelopen 20 jaar behoorlijk consistent zijn. Dus als ouders nu oude games oppikken van bv. Batman of Harry Potter oppikt (voor een prikkie), deze niet heel erg uit de toon valt bij de nieuwe Lego TT games. Wat vaak wel het geval is bij andere computer game series.

Builders Journey wordt door velen juist als "glorified tech demo". Het ziet er redelijk mooi uit en wat er is speelt leuk weg, maar er is niet veel en zo uitgespeeld, weinig replay waarde. Heeft imho een heel andere doelgroep dan de hier besproken Lego games van TT...

Persoonlijk vind ik die plastic look wel wat hebben.
Een pet peeve van mij was altijd dat de hele wereld niet van Lego was, nu ben ik oud genoeg om te begrijpen dat dat natuurlijk, toen en nu, een onmogelijke taak geweest zou zijn voor de ontwerpers. Maar ik had dus vroeger altijd al het idee dat het beter kon dus nostalgie naar de vroegere games is er voor mij niet echt. Laat maar zien hoe smaken verschillen.

In de perfecte wereld was er gewoon een toggle tussen high fidelity Lego en stylized Lego.
Een pet peeve van mij was altijd dat de hele wereld niet van Lego was, nu ben ik oud genoeg om te begrijpen dat dat natuurlijk, toen en nu, een onmogelijke taak geweest zou zijn voor de ontwerpers.
De hele spelwereld van Lego is zeker al een tijdje mogelijk, bijv. de game Lego Worlds. Officieel sinds de launch in 2017, maar al eerder gedemonstreerd in 2015 :)
https://www.youtube.com/watch?v=uyEJBDJIwFA&t=20s
Ik vind de look ook wel wat hebben. Het doet me juist denken aan echt lego waar ik vroeger mee speelde.
Inderdaad je moet niet aan de uitstraling van lego games gaan zitten, hierdoor ja tuurlijk lijken ze altijd een beetje op andere spellen.
Maar dit is juist de kracht van de lego games, en hoort niet echt veranderd te worden.
Op zich wel mee eens, maar als ik kijk naar de heruitgave van Lego Harry Potter, dan zie ik een behoorlijke sprong in beeldkwaliteit tussen jaren 1-4 ('deel 1') en 5-7 ('deel 2'). Dus er zit wel vooruitgang in. Maar Ray tracing zou wel mooi zijn ja
Deze game is echt wel mooi en draait ook op minder hardware. Maar als je weet dat er zoiets bestaat als Lego Builders Journey (echt supermooi, met ray tracing) dan moet ik je wel gelijk geven. Ik hoop op een update.
Ik ben het niet eens met alle 3 de minpunten, maar dat is persoonlijk. Het is namelijk een heerlijke game die niet snel verveelt en juist ontspannen wegspeelt met veel humor, Online co-op word zeker niet gemist door mij. Geef me maar meer games zonder de invloed.van online in de Single Player, heerlijk!
Helemaal mee eens ik herken de 3 min punten ook niet, ik vermaak mij juist heel erg.
Heerlijk een spel waar tenminste de aandacht op de single player ligt, geef mij eens wat meer van zulke spellen.

Het is gewoon niet zijn ding denk ik waardoor je die 3 minpunten krijgt, ik heb ook met vele plezier andere lego games gespeeld.

Harry Potter,
Marvel games
Jurassic World
lord of the rings
the hobbit
lego city undercover
pirates of the caribean

Eindelijk eens een spel zonder druk online geknal en alles, gewoon heerlijk een story mode alleen.
Ik speel ze niet eens samen met iemand, maar gewoon in mijn 1tje.
Zo te lezen heb je veel ervaring met dergelijke spellen. Je speelt ze niet in coop, maar klopt het dat je het volledige spel (de gehele verhaallijn) samen met iemand op de bank kan spelen? Vergelijkbaar met It takes two bijvoorbeeld?

Ik vond dat een fantastisch spel. Vooral leuk om dat samen met mijn vriendin te spelen op de bank. Eigenlijk zoek ik weer zo'n soort game. Samen op de bank. Af en toe een avondje spelen als je tijd hebt en gewoon langzaam de levels doorgaan.
Ik vermaak me sinds release met de game. Voor mij wel een van de betere games van de laatste tijd. Co-op is ook vermakelijk. Maar ik zou het niet vergelijken met It Takes Two, dat is van een heel ander niveau. Die game is gebouwd voor co-op en ik vond ook alles heel goed uitgedacht, gameplay blijft afwisselend en de besturing was ook zeer goed. Met Lego Star Wars ga je co-op net zoveel plezier hebben als in je eentje, maar vindt de splitscreen links en rechts niet ideaal, ik mis bij bepaalde dingen overzicht in co-op. Ook is de gameplay een stuk simpeler en minder afwisselend dan It Takes Two. En het voelt af en toe wat houterig. Wat voor mij Lego Star Wars zo leuk maakt is de humor en de vele Star Wars details die in de game zitten, daardoor is het voor mij wel leuk de game 100% uit te spelen ook al is de gameplay wat simpel. Het is gewoon ontzettend tof om het Star Wars universum te verkennen en dingen te herkennen uit de films en andere Star Wars content.
Volledig, en daarna in Free Play-modus zo lang als jullie willen! :)
Oeh leuk! Dan gaan we dat proberen. Als deze game bevalt dan zijn er zo te lezen nog veel meer. Er gaat weer een wereld open hier :+
Er zijn er nog veel meer, sommigen kunnen inmiddels wat gedateerd aanvoelen. En als je van open world houdt en graag side-dingen doet dan is Lego City Undercover een hele sterke aanrader. Daar hebben wij hier ook de meeste uren inzitten.
Met als voordeel boven it takes two dat de 2e speler op elk willekeurig moment kan inspringen en er weer uit kan gaan.
Ja klopt je kan het met ze 2ej op de bank spelen inderdaad.

Er zijn tal van leuke Lego games, soms moet natuurlijk wel de setting je aan staan de film(s) waar op gebaseerd is.
Je zou ook nog Lego city under cover kunnen spelen, dit is een soort gta in Lego vorm.

Het is 1 grote open wereld met echt veel te doen(ook ja de story mode), je speelt een politie agent die undercover gaat

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 22 juli 2024 21:17]

Zo denk ik er ook over. Het voelt fris aan en met subtiele aanpassingen slaagt men er toch in om de basics van de oude Lego titels te behouden. Ga je voor minder uitgekauwde gameplay, dan vrees ik dat er niet veel overeind blijft van de gekende en geliefde gameplay.
Het was fijn geweest als de game ook online in co-op te spelen was, maar dat ondersteunt de game niet, dus als je samen met een vriend wilt spelen, zul je dat samen op de bank moeten doen.
Vergeet Jurian hier niet de Steam "Remote Play Together" of de Playstation "Share Play" functionaliteit? Leuk dat je het dan op een Xbox speelt, maar is dit niet juist een limitatie van de Xbox?

Persoonlijk vind ik dit juist de beste oplossing voor een dergelijke shared/screen coop! Er is maar 1 gebruiker die het spel hoeft te kopen, je kan en op de bank en over het internet zonder twee verschillende functionaliteiten in te bouwen, als er straks geen servers meer online zijn werkt het ook nog. Ik zie juist vaak bij games die online coop hebben, dat de local coop mist...
Het kan natuurlijk perfect "en" zijn inplaats van "of". De aanwezigheid van online co-op sluit de aanwezigheid van splitscreen co-op niet uit.

Daarom lijkt het mij een valide minpunt ookal kan je er omheen werken. Net zoals het niet altijd ondersteunen van splitscreen co-op een minpunt kan zijn.

It Takes Two ondersteunt bijvoorbeeld lokale en online co-op op alle platformen zonder dat beide spelers een eigen aankoop van de game moeten hebben.

[Reactie gewijzigd door Caayn op 22 juli 2024 21:17]

Die shareplay gooit wel elk uur je medespeler eruit, dat is wel een flink nadeel ervan.
Het word gewoon tijd voor een Legi City Undercover 2. GTA voor de kids, lol. Binnenkort toch deze SW Lego game maar eens kopen. Lijkt mij wel tof namelijk.
O ja mee eens Lego city undercover was geweldig, zal graag een deel 2 hiervan spelen 😃

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 22 juli 2024 21:17]

Bor Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod @opperboef17 april 2022 12:32
Lego City Undercover zie ik als een van de beste Lego games. Het is ook het deel met de meeste vrijheid en een erg levendige free roam setting. De Lego games rond een film thema, zoals ook Star Wars, leveren altijd een veel rechtlijniger spel op waarbij je min of meer vast zit in de verhaallijn.
Anoniem: 306567 @Bor17 april 2022 12:41
Terwijl ik zelf wel een beetje open wereld moe ben, ik zie graag de games terugkomen die volledig lineair zijn zoals in de Ps3 tijd veel het geval was.

Elke keer aan een open wereld beginnen zie ik nu vaak als een grote opgave. Ohh daar zijn al die vraagtekens weer op de kaart waar je naar toe moet. Ik zie daar de laatste jaren weinig verandering in komen (rdr2 vond ik een uitzondering op de regel).
Dit zou eigenlijk bijna bij elke game als minpunt moeten komen te staan dat het concept uitgekauwd is.
Assassin’s Creed, Fifa, CoD, Battlefield en ga zo maar even door.
Elke jaar weinig vernieuwing en veel van hetzelfde.
Battlefield had wel degelijk veel vernieuwing in de laatste release, maar we zullen maar zwijgen over wat deze vernieuwingen juist waren en hoe ze deze implementeerde ... Innovatie is niet meer voor de AAA markt jammer genoeg.
Wat boeit het dat het uitgekauwd is? Dit is primair een game voor kinderen, die hebben dat helemaal niet door.
Bor Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod @PjotterP17 april 2022 12:29
Tenzij ze meerdere Lego games hebben gespeeld natuurlijk welke in essentie allemaal hetzelfde zijn en hetzelfde werken. "Kinderen" is een nogal breed begrip.
Heb je weleens een Lego game gespeeld? Er zit juist veel humor in die alleen volwassenen begrijpen. Ook heel veel feiten en knipogen naar de oude films vaak die kinderen gok ik al helemaal niet gezien hebben.

Waarom moet nou iets voor kinderen zijn omdat het Lego is? Is tegenwoordig zat 18+ lego.
Ja, ik heb wel eens een lego game gespeeld en net als veel kindertekenfilms zitten er allerlei elementen en knipogen in die duidelijk voor een volwassen publiek zijn, maar dat doet er niet aan af dat het primair voor kinderen is bedoeld. Primair betekend niet hetzelfde als uitsluitend, maar aan de minpunten van de reviewer lees ik af dat hij wel de primaire doelgroep wat uit het oog verloren is. Kleine kinderen zullen ook niet zeuren over de zoveelste iteratie van teletubbies, omdat het sowieso spannend en nieuw is.
Ik denk niet dat de doelgroep uitsluitend kinderen is bij dingen als Star wars Saga en Jurissic park.
Verschilt per Lego game.

Er zijn namelijk veel gamers van rond mijn leeftijd die opgegroeid zijn met Lego en gamen en die nog steeds Lego bouwen. Meer dan je denkt.

Deze game is gewoon op gamers met een liefde voor star wars en lego gericht.

Dingen als Marvel heroes, lego city undercover enz zijn meer op kinderen gericht, waarvan marvel heroes zelfs twijfelachtig is.
Nogmaals, primair is niet hetzelfde als uitsluitend. En ik denk ook aan de combinatie van ouder en kind. Maar wel dus primair kinderen. Verder prima als je het niet met me eens bent maar wel graag discussieren op basis van wat ik heb geschreven. Ik heb nergens ‘uitsluitend’ geschreven en dat ook niet geimpliceerd.

Dat het primair voor kinderen is werkt wel door in de gameplay, en die is behoorlijk simpel bij dit soort games. En taal is ook geen echte belemmering.

[Reactie gewijzigd door PjotterP op 22 juli 2024 21:17]

Maar dat is juist wat je verwacht bij zulke games, als ze het roer volledig om zouden gooien dan staat het internet vol met hoe het geen echte AC of COD meer is. AC Valhalla bijvoorbeeld is behoorlijk verschillend van bijvoorbeeld Odysssee en de kritiek was niet van de lucht. Als ik een Suske en Wiske of een Donald Duck koop wil ik ook meer van hetzelfde.
Precies. Je zou kunnen zeggen dat het vasthouden aan vast recept hier juist een pluspunt is!
Het spel is in eerste instantie gericht op kinderen, niet op volwassenen. Misschien zou het wel leuk zijn als ze een 16/18+ modus zouden inbouwen voor de volwassen fans die wat uitdagender is. Meer een hard-mode ipv wat je nu ziet in Lego spellen. Iets moeilijkere puzzels, meer vechten, enz.
Beetje het Pokémon verhaal. Lijkt gericht op kinderen maar eigenlijk bedoeld voor de oudere generaties. Kinderen spelen dit eigenlijk niet als ze een game zouden kopen. Maar volwassenen wel door nostalgie.
Toch niet helemaal ,ik weet uit ervaring dat jongens van 8-12 deze games ook erg graag spelen.
Maar ik als papa ook natuurlijk :D
Ja maar dat zijn waarschijnlijk kinderen die idd met papa gaan spelen omdat papa het ook graag speelt. Maar populair zijn ze grotendeels niet in die leeftijd categorie.

Als jij geen gamer was geweest zouden jou kinderen het dan nog steeds hebben gespeeld?
tsja , da's een goeie. Ik heb bijvoorbeeld enkele jaren terug Lego City: undercover voor mijn zoontje gekocht. Hij heeft intussen deze game al 3 keer 100% gecomplete, dus vind hem wel te gek.
Maar ik weet niet of hij het zelf ontdekt zou hebben, misschien had hij het dan bij minecraft en roblox gehouden.
Mooi dat je roblox en Minecraft noemt hahaha. Dat zie ik dus bij mijn jongste neefje. Ouders zijn geen gamers maar hij speelt dus veel Minecraft en Roblox. Hij speelt wel mario games maar dat komt eigenlijk door mij. Kinderen spelen dit natuurlijk wel maar ik kan ze eigenlijk geen doelgroep noemen. Dat zie je dus ook bij pokemon.
gelukkig zijn wij er nog om de jeugd met kwaliteitsgames kennis te laten maken. :P
Ik heb zomaar het idee dat er tegenwoordig geen enkele inspirerende creatieve passie volle game makers zijn. /
It takes two. Wordt dan ook direct beloond met goty. En ik neem aan ook daarbij horende sales.

Gimme more!

Maar 80% lijkt idd meer van hetzelfde met betere graphics etc.

Verder gaat de conclusie over mij. Ik zal deze game samen met m'n Kids gaan spelen :D

[Reactie gewijzigd door nijntje82 op 22 juli 2024 21:17]

“Martha is dead” is een originele setting.

Anyway terug op Lego. Ik heb laatst Harry Potter de Lego game gespeeld en merk dat het niet aan mij besteed was. Geloof ook niet echt dat ik de doelgroep ben.

Dit is meer een game voor kinderen 6-12 jaar zoiets. Naar mijn gevoel.

Ik zie dan ook liever weer games uitkomen voor bv StarWars als een nieuwe podracer, RPG schrift game gebaseerd op de mandolarian. Zoiets ipv Lego. Of beter samen uitbrengen dus zowel een Lego versie als een niet Lego versie.

En nee ben niet tegen Lego, vind Lego nog steeds geweldig. Bouw met plezier, alleen de games zijn niet aan mij besteed. Behalve misschien een Lego podracer haha
Ik ben toch niet helemaal mee eens, dat dit spel voor 6 tot 12 jarige is.
Ik ben in de 30 en speel lego games met veel plezier, ik moet echter wel de film of iets leuk vinden.

Ik vind bijv lego Indiana Jones niet zo boeiend, maar goed ik heb ook niet veel met de films.
Ik vind Star Wars de 1ste 6 films dan en de 2 series wel leuk, waardoor ik de spellen met plezier speel.

Ik heb het zelfde gehad met Lego Harry Potter of Lego Jurassic World, lego piraten of the Cariben als paar voorbeelden te noemen.
Het moet denk ik een beetje je ding zijn lego spellen, anders. ben je er misschien sneller op uitgekeken.
Mag ik je aanraden wat meer indie titels te bekijken. Met de huidige budgetten gaan AAA ontwikkelaars geen risico’s nemen…
Natuurlijk zijn die er nog, maar het gros van de bevolking en daarmee de doelgroep kunnen geen inspirerende creatieve passie volle games op prijs stellen. Je wil niet weten hoeveel 'gamers' alleen een console in huis hebben voor hun favoriete sport games, bij veel Nederlanders is dat dan alleen Fifa, voor veel Amerikanen is dat dan bv. Madden, NBA, UFC, WWE, NHL, etc. Die spelen nooit wat anders en dat zijn bv. heel seizoen gedreven spellen/teams.

Hetzelfde geld voor Battlefield/CoD. Assassin's Creed, etc. Misschien dat ze eens een heel voorzichtig uitstapje maken, maar that's it. Ga voor de gein maar eens kijken op Marktplaats naar mensen die hun console en games collectie verkopen, vaak zijn die games collecties heel klein en zitten primair de AAA populaire uitmelk titels in. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, maar dat is zeker niet de norm.

En soms heb ik zelf ook: "daar wil ik meer van" of ik wil X in Y jasje (bv. een Total War game in het 40k universum)...

Als je zaken zwaar gaat veranderen pakt dat regelmatig heel slecht uit. Kijk naar Dawn of War 1/2/3 (ook weer 40k). Deel 1 was super populair, heel veel uitbreidingen. Naar deel 2 werd heel erg uitgekeken, maar speelde heel, heel erg anders dan deel 1. Dat zorgde voor nieuwe spelers die deel 1 niets vonden, maar deel 2 top. Spelers die deel 1 top vonden, maar deel 2 helemaal niets en spelers die beide gewoon erg leuk vonden als verschillende spellen. Deel 3 was weer anders dan de eerste twee en viel eigenlijk bij niemand in het juiste keelgat. Je ziet dan ook de populariteit door afnemen door de hoeveelheid uitbredingen die werden uitgegeven voor de spellen (deel 1 had er 3, deel 2 nog maar 2 en deel 3 helemaal niets).

En het uiteindelijke nadeel van innovatieve games is:
1.) Ze falen.
2.) Ze doen so-so.
3.) Ze zijn super populair en voegen zich toe tot de uitmelk series...
Total War: Battles of the Horus Heresy O+

Ik zou daar grof voor betalen :9
Inside, gisteren gestart, fantastisch.
Echt onzin, er is juist een eindeloze stroom aan prachtige games.
Probeer Tunic eens, daar is zo ongelooflijk veel moeite en creativiteit in gestoken.

Doelend op AAA games kan ik je standpunt wel begrijpen overigens.
Hehe. Die humor is echt prima. "Those were the droids we're looking for!"
Ik denk dat Lego spellen ook je ding moeten zijn, ik ben in de 30 en speel dit spel met plezier.
Ik vind ook niet alle Lego games leuk, maar ik moet iets met de films voorbeeld hebben.

Ik vind bijv Lego Indiana jones niet zo boeiend, maar komt omdat ik niet veel met die films heb.
Ik heb met veel plezier Lego lord of the rings, the hobbit, Harry Potter gespeeld, en de marvel Lego spellen ook.

Het lintje gameplay word snel te snel telt dus niet voor mij, en goed dat is prima als dat voor sommige wel zo is.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.