Disney+ komt in 2023 met goedkoper abonnement dat advertenties bevat

Disney zal in 2023 een goedkoper abonnement introduceren voor zijn streamingdienst Disney+. De nieuwe abonnementsformule zal advertenties bevatten en moet volgens het bedrijf helpen om nog meer abonnees aan te trekken. Amerikaanse geïnteresseerden kunnen eind dit jaar intekenen.

Het bedrijf vermeldt in het gepubliceerde persbericht nog geen kostprijs maar stelt wel dat het de nieuwe goedkopere abonnementsformule eind dit jaar in de Verenigde Staten wil introduceren. Internationale markten volgen volgens Disney in 2023, al is nog niet duidelijk welke landen eerst aan bod zullen komen.

Met deze nieuwe abonnementsformule wil Disney nog meer mensen overhalen om zich te abonneren op de streamingdienst. Het bedrijf wil in het fiscale jaar van 2024 tussen de 230 en 260 miljoen Disney+-abonnees hebben. Begin dit jaar werd bekend dat Disney+ ongeveer 129,8 miljoen abonnees heeft. Tijdens dat laatste kwartaal kwamen er volgens Disney 11,8 miljoen abonnees bij.

Disney+
Disney+

Door Jay Stout

Redacteur

05-03-2022 • 12:28

282 Linkedin

Submitter: Zeror

Reacties (279)

279
271
81
3
0
141
Wijzig sortering
HET stappenplan van elk businessmodel van een bedrijf dat op 'het internet' zit....
1. We bieden gratis content aan.
2. We stappen over op gratis content met reclame.
3. We bieden betaalde abonnementen aan zonder reclame.
4. We bieden goedekopere betaalde abonnementen aan met reclame.
5. We verhogen de prijs van de standaardabonnementen en noemen het 'prime', 'VIP' of 'plus' maar bieden dezelfde shit aan.
6. We gaan de nieuwe exclusieve abonnementen opnieuw bestoken met reclame en bieden weerom een nieuwe abo-formule aan, die nog duurder is.
7. zie 5.
Alleen heeft Disney plus nooit meegedaan aan stap 1 en 2. Het was volgens mij wel heel kort gratis als je jezelf aanmelde voor de beta test maar dat was op geen enkele wijze bedoeld als ‘gratis platform’

Daarnaast heb ik eigenlijk ook nooit stap 5 meegemaakt, alleen dat je meer ging betalen bij bijv netflix voor meer streams en 4k materiaal
Volgens mij heeft Disney stap 1 ongeveer 2 a 3 maanden gedaan. Toen was er weinig content, maar de eerste "paar" maanden waren gratis.
Toch moet ik zeggen dat het aanbod van Netflix steeds slechter en slechter wordt. Als ze daar 10 euro per maand voor durven te vragen, moeten ze dan kan Disney wel wat meer vragen.

En ligt eraan wat voor reclame Disney gaat tonen. Als het 1x per half uur is, vind ik het nog wel meevallen. Als het youtube achtige taferelen zijn met elk 10 minuten een reclame ga ik alsnog voor de duurdere abbo.
Het aanbod van Disney+ is niet best. Ze borduren voort op geijkte concepten (Marvel en Star Wars). Als je van geen van beide houdt dan kun je Disney+ net zo goed links laten liggen. Ik denk dat Disney dit zelf ook wel ziet. De dienst levert tot nu toe geen geld op. Met een goedkoper abonnement kun je net wat meer mensen over de streep trekken, waardoor je hopelijk uit de rode cijfers komt.
Het Disney+ aanbod is natuurlijk veel breder dan Marvel en Star Wars alleen. De Star sectie bevat talloze ABC, Fox, FX, Searchlight en Hulu series en films en wordt wekelijks aangevuld.

Dat Disney+ nu nog niet winstgevend is, was van tevoren ingecalculeerd. Winstgevendheid wordt pas vanaf 2025 verwacht. Het aantal abonnees is nu al stukken hoger dan oorspronkelijk verwacht, dus men zou al eerder winstgevend kunnen zijn. In plaats daarvan heeft men ervoor gekozen om de komende jaren meer geld in nieuwe content te investeren.
Dat is inderdaad waarvoor ze bekend staan maar ik kijk meer series op de Star sectie dan dat ik Marvel en Star Wars kijk.
Dat was geen gratis content, het was betaalde content met ivm testen 100% korting voor een zeer klein groepje mensen (het was alleen nl)
Verbeter mij als ik het fout heb he, maar 100 % korting is toch gratis?
Je hebt het fout. De content is niet gratis, de dienst had een Alpha/beta test die je kan zien als gratis, maar dat maakt het geen gratis content en al helemaal niet in de zin van deze discussie over 'eerst lekker maken met gratis en dan blablabla'
Leg mij uit dat als ik content kan verkrijgen (dus zonder te betalen), hoe het niet gratis is?

Tot nu toe herhaal je elke keer dat het niet gratis is ookal hoef je er niet voor te betalen in welke vorm dan ook.
Je betaalde door als testpersoon te fungeren. Moeilijk te bevatten concepten allemaal he?
Ahhh, net als u mij betaald door te reageren?
Elke 10 minuten? Sommige kanalen hebben 6 reclames in een filmpje van amper 4 minuten.

Ik snap dat mensen geld willen verdienen met hun content maar ze slaan zo hard door dat ik niemand meer whitelist in de adblocker.
Als abonnees zouden afhaken konden ze dit ook niet doen, ze weten nu al dat veel mensen bereid zijn meer te betalen of de reclame erbij nemen. Het eerste abonnement na de gratis test hebben ze nog niet verhoogt maar daar verwacht ik wel de reclame op en dan is het voorbij want we kijken er nu al zelden naar.
Zo werkt het idd. Ik zou ook diensten moeten afmelden en per maand 1 dienst kiezen ofzo. Maar in een huishouden met 4 personen is het toch wel fijn meerdere te hebben. Mss kan ik idd wel zonder Netflix HD zit ik nu te denken..
Wat!? Betalen om tijdens een film reclame te krijgen? Mocht het vooraf zijn dan vind ik het acceptabel. Mooi tijd om wat te eten en te drinken te pakken. Ik zou het dan niet accepteren als ik tijdens de film gestoord wordt.
Ja netzoals op de kabel waar je betaald om heel de dag reclame te kijken 😁
Het is een keuze. Dit soort prijsverlagingen moeten ergens vandaan komen.
Volgens mij heeft Disney stap 1 ongeveer 2 a 3 maanden gedaan. Toen was er weinig content, maar de eerste "paar" maanden waren gratis.
Maar er was van tevoren al duidelijk dat het niet gratis zou blijven, dus het door af_bert genoemde argument gaat dan nog steeds niet op, in ieder geval wat betreft stap 1 en 2.
Ach gok er op dat mensen meer hun abbo gaan delen, dan zal de prijs lager zijn dan met reclame waar niemand op zit te wachten.
Hoe meer abo’s gedeeld worden, hoe sneller de prijzen van die abo’s weer stijgen (lijkt me).
Voor de dienst aanbieder is dat inderdaad een logisch gevolg. Maar ze snappen blijkbaar niet dat mensen juist gaan delen omdat het te duur is en men niet bereid is de volle mep te betalen.

Als bijvoorbeeld 4k netflix met 1 stream mogelijk 5 euro per maand zou kosten dan gok ik dat ze meer losse abonnementen verkopen ipv 1 abo van 16 euro voor 4 streams die vaak tussen 3-4 personen gedeeld wordt.
Ingecalculeerd risico. We delen ook weleens Disney+ en/of Prime wanneer neefje/nichtje iets willen kijken en zo gebruiken wij weleens Netflix van mijn broertje als we daar iets willen kijken. Niets mis mee zolang het niet het dagelijks gebruik betreft, dan regel je gewoon een abonnement.
Wij delen het met aantal beschikbare streams. Voor Disney deel ik dit met broertje, een vriend en schoonouders broertje. Kost je dan een knaak pm.
stap 1 was inderdaad een paar maanden en het was alleen in nederland
Die 'Stap 1' was de betatest van de gehele service (voor de wereldwijde launch), waarbij de roadmap naar betaald van te voren duidelijk aangekondigd was. Het aanbod was destijds echter wel beperkter dan na de launch. Het zou ook redelijk naïef zijn om te verwachten dat Disney het allemaal maar gratis zou aan aanbieden, dat doet zelfs Netflix niet.

[Reactie gewijzigd door jdh009 op 5 maart 2022 18:43]

Dat snapte ik.
Het was immers ook een beta test ja :)
Heb wel twee gesubbed met gamepass ultimate perk.
Kreeg je "gratis" bij gamepass
Ik mag geen illegale dingen promoten dus dat doe ik ook niet. Ik wil best betalen maar ze maken me het moeilijker terwijl ik voor gemak betaal? Er zijn genoeg illegale streaming services (ja met shitload aan adds die makkelijk te blocken zijn) die beter werken dan (bijv.) Disney +
Beter werken? Ik heb nu geen advertenties en ik weet niet wat er beter zou moeten werken.

En van de andere kant, content produceren is ook niet gratis. Als je het te duur vind gebruik het dan niet.

Als we allemaal massaal illegaal gaan kijken is het snel afgelopen met de content van de streaming services.
Ik wil gewoon kunnen aanklikken in welke kwaliteit ik standaard wil kijken. Niet een slim systeem wat dat voor me bepaald. Maar dat was overigens het eerste jaar toen Disney+ online ging.
Ik wissel dus niet echt van dienst. (Netflix voor mij) Maar ik voel me totaal niet schuldig als ik even een keer iets "illegaals" stream.

Het gemak bedoel ik dus het surfen in je webbrowser en in die zoekbalk je titel zoeken versus dienst A aanzetten serie kijken (voor een maand).
Dienst A uitzetten en Dienst B aanzetten. Neuzelen met instellingen. Serie kijken en dan dienst B weer uitzetten en stap 1 weer herhalen. Ect ect

[Reactie gewijzigd door meller14 op 5 maart 2022 14:33]

Wat zou er beter moeten werken?
Dat is een grapje neem ik aan?
De hele interface is (net zoals de meeste andere streaming diensten gewoon onhandig.
- Als je stopt met kijken herkent hij niet dat het gedaan is en blijft de film/serie in de lijst staan met verder kijken.
- Sommige series/films wil ik gewoon niet kijken. Graag een optie om deze te verbergen.
- Je kan niet bijhouden wat je al gezien hebt en krijgt dus elke keer de volledig lijst te zien.
- De zoekfunctie is veel te eenvoudig (er zijn streamingdiensten met veel meer mogelijkheden).
- Je kan wel aanduiden dat je iets later wil kijken, maar na het gekeken te hebben moet je extra stappen doen om het vinkje weg te halen.
...
En als je dan feedback geeft, dan krijg je een standaard email terug dat ze hard werken en andere blabla. Het afgelopen jaar heb ik echter niet veel zien veranderen.
Ik heb mijn abbo overigens stop gezet, vooral het aanbod films viel tegen.
Ik pik er eentje uit, dat wil niet zeggen dat ik het met de rest eens ben:
"- Als je stopt met kijken herkent hij niet dat het gedaan is en blijft de film/serie in de lijst staan met verder kijken."
Hoe wil je dit oplossen? Het kan heel goed dat ik 2 maanden niet naar een serie kijk en dan verder ga kijken. :?
Als er maar genoeg lui betalen.
Ik heb Netflix, Amazon Prime en Disney+ en die laatste scoort als enige echt ver, ver onder de maat als het gaat om gebruiksgemak.... Vergeet voortdurend waar ik was zodat ik soms 10 minuten bezig ben om terug te vinden waar ik ook alweer was in een serie. Je kunt nergens vinden wat de oorspronkelijke taal is van een film of serie (kijk altijd graag in de originele taal ipv Amerikaanse nasynchronisatie) en pas je de taal van een serie aan dan onthoud hij dát wel weer prima en kijk je ineens alle content in die taal! En pas je dat dan weer terug aan is de kans groot dat je dat later nog eens moet doen omdat hij alsnog weer terugschiet naar die andere taal... Bij streamen vanaf de mobiel krijg je héél vaak een vage foutmelding in beeld.

Kijk voor de gein eens bij de reviews van de (Android) app en je ziet dezelfde klachten massaal langskomen.... Dat moet echt beter! (gebruik overigens inmiddels Google TV, dat werkt al een stuk beter, gelukkig!
Ik ken er geen die beter werken dan plus Netflix of prime

Maar wel die er meer aanbod voor hebben Met de blijvende ellende dat je dan soms tocht weer troep hebt gedownload en mag blijven seeden tot je een ons weegt ook al is het troep

Ik denk dat: als account sharing geen optie meer is dat ik in enige mate misschien wel bereid ben om een deel van de abonnementsprijs in reclames om te zetten mits het een reeel aanbod is zonder al te grote nadelen (voor een voorbeeld van al te grote nadelen verwijs ik graag naar spotify)
Ik vind Disney+ een veel betere interface hebben en de geluids en beeldskwaliteit is superieur.
Dit gaat dus helaas niet op als je een computer gebruikt. Bij Netflix kan ik een stand-alone app downloaden en in maximale kwaliteit, met 5.1 surround kijken. Bij Disney+ is het max fullhd en stereo geluid :(
Een enorm nadeel van Netflix vind ik dat het vrijwel onmogelijk is om een overzicht van het hele aanbod te krijgen. Dat doet Disney+ stukken beter.
De slechtste interface is voor mij toch wel Prime.
Het aanbod op Disney+ is dan ook extreem klein, vooral originele geanimeerde Disney mist
Welke originele geanimeerde Disney mis je? Bedoel je shorts (daarvan zijn er inderdaad erg weinig) of lange tekenfilms?
Vooral shorts idd, dat leek me juist leuk voor de kinderen
Ik zou niet zien waarom ik illegaal via streaming sites zou kijken als er legio betere opties zijn. Torrents, nieuwsgroepen.

Momenteel betaal ik nog netjes overal voor, maar als de versplintering van Netflix, Disney, prime, etc doorzet, ga ik weer terug op traditionelere vormen en trek ik m'n Pi3 uit de kast.
Sorry maar dat is echt onzin. Disney+ is onwijs makkelijk in het aangaan van betalingen maar ook in het tijdelijk stopzetten.
Het downloaden en opzetten van een illegale omgeving is echt een stuk lastiger.
Vergeet een stap

3.1. We bieden een betaalde abonnement zonder reclame, waarbij je voor premières nog extra moet betalen.
Het is voor dure films echt wel nodig om ze eerst een tijd exclusief in de cinema te draaien.
Ik geloof niet in Netflix zijn verdienmodel waarbij ze een film met budget van +100 miljoen direct online gooien. Dat kan je een paar keer doen als stunt, maar niet regelmatig.
Voor de mensen die dan liever niet naar de bioscoop gaan extra laten betalen en de rest het na een paar maand vind ik best ok.
Dat jij niet geloofd in het verdien model wil niet zeggen dat het er niet is.

Ik vind best behoorlijk wat goede en leuke content van Netflix. Ook in verschillende talen wat heel erg de lokale film industrie stimuleert.

Uiteindelijk zal het niet uit maken of de productie duur is en daarvoor early access kosten bij komen of niet. Als je de winsten omzet bekijkt heb ik geen medelijden met ze hoor.

[Reactie gewijzigd door phoenix2149 op 6 maart 2022 15:24]

Dat is een tijdelijk model geweest als alternatief voor de bioscoop tijdens corona. Je had ook naar de bioscoop kunnen gaan (ervan uitgaande dat deze überhaupt geopend was) en dan had je voor diezelfde première óók moeten betalen.
Er zijn zo veel services, als je het niet bevalt dan kan je toch naar een andere gaan? Ik snap het probleem niet.

[Reactie gewijzigd door Qws op 5 maart 2022 16:33]

Dat zou alleen kunnen als alle aanbieders dezelfde content aan zouden bieden, maar dat is dus niet het geval en het grote probleem van alle streamingdiensten. Als je fan bent van Marvel en Star Wars, en je kinderen houden van Disney en Pixar, dan kun je dus alleen bij Disney terecht, of als je geluk hebt, kun je sommige titels los huren via Pathé thuis of Videoland.
Maar dan is er toch geen probleem? Dan neem je toch gewoon het abonnement zonder reclame.
De discussie waar ik op reageer gaat niet over wel/geen reclame, maar over 't kunnen kiezen tussen of overstappen naar een andere service. Wat geen zin heeft, aangezien ze verschillende content aanbieden.
Ze doen het bijna allemaal. Bij Amazon Prime moet ik ook iedere keer reclame skippen tussen de afleveringen door. Echt vervelend...
Maar Amazon Prime kost dan ook geen drol.

Wij hebben hier zelf sinds het begin Disney+ en later Amazon Prime er bij genomen vanwege de verzendkosten die wegvallen bij bestellen en voor die paar centen per maand niet de moeite zeg maar.
Daarnaast D+ gedeeld met een vriend die met ons weer Netflix deelt. Hier in huis dus 3 opties om te gebruiken.
Het kost nú geen drol. Ik had eerst nog een Duits abonnement dat 2x zo duur was omdat het in Nederland lange tijd niet mogelijk was om via iDeal te betalen. Ook daar kreeg ik gewoon ongevraagde previews tussen de afleveringen door.
Grote onzin. Zoals meerdere keren gemeld heeft Disney niet eens stap 1 en 2 gemaakt.
6 ben ik zelden tegengekomen en 7 lijkt me logisch met de huidige inflatie. Jij krijgt meer loon en bedrijven verhogen hun prijzen.
Meer loon? Op welke planeet woont u? Mijn salaris is nier verhoogt in de laatste 5 jaar - daarom werk ik steeds minder en minder voor mijn bedrijf en doe andere werk door de dag.
Als je al 5 jaar geen salarisverhoging krijgt moet je wellicht op zoek naar een werkgever die zijn personeel wel normaal behandelt.
Of zelf aan de bel trekken..
Idem voor prime of Netflix.
stap 8 zou moeten zijn de consument die hen massaal dumpt.
Maar ja, die visbak is erger dan een drug.
stap 8 zou moeten zijn de consument die hen massaal dumpt.
Maar ja, die visbak is erger dan een drug.
Schotel mij reclames en/of maak uw dienst te duur en ik zal u dumpen.

Dat heb ik gedaan met televisie en muziekstreamingdiensten (te duur door het mobiele abonnement dat erbij komt). Ik heb het merendeel toch op CD's en u leest 100+ cd's tegenwoordig in 2 avonden in.

Tevens is het voordeliger om blu-ray discs te kopen dan dat het is om een Disney+ abonnement te nemen en houdt u daarmee ook het kijkgedrag van de kinderen in de hand.
Tevens is het voordeliger om blu-ray discs te kopen dan dat het is om een Disney+ abonnement te nemen
Disney+ is 90 EUR per jaar. Met Blu-ray schijfjes ga je nieuw materiaal op jaarbasis niet bijhouden.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 5 maart 2022 14:40]

klopt alleen bluray kwaliteit is nog altijd beter.Het zijn meer de series die je mist
Plus dat het dan ook daadwerkelijk van jou is. Ook nadat je een abonnement opgezegd hebt.
En over ongeveer 10 jaar kun je je schijfjes niet meer afspelen omdat er geen apparaten meer gemaakt worden. Zo had ik heel vroeger een megaverzameling films op VHS. Allemaal van mij en alle klassiekers zater erbij... Uiteindelijk nog op een rommelmarkt kunnen verkopen voor een paar cent per band. Nog even los van het feit dat (in ieder geval) ik een film zelden vaker kijk dan 1 of 2 keer. Dus wat moet je ermee? (Ja, kinderen kijken graag 1537 keer naar Frozen, ik weet het, dus dat is het zeker waard).
Kwestie van één keer inlezen onder de noemer van uw recht op het maken van een back-up.
Oh, vandaar dat fabrikanten er alles aan doen om kopiëren te voorkomen. Wat ben ik toch dom.
Oh, vandaar dat fabrikanten er alles aan doen om kopiëren te voorkomen. Wat ben ik toch dom.
En ze zijn er nog nooit in geslaagd.
Kwestie van een slimme Tweaker zijn en gebruik maken van de echten die je hebt.
Je snapt mijn punt niet. Dat het kan, wil niet zeggen dat het mag en dat je het moet doen. Je kunt met een koevoet ook een voordeur openbreken, maar dat is niet de bedoeling. Je kan dan wel het "recht" hebben om voor jezelf een kopie te maken, fabrikanten hebben hun waar daartegen beschermd met zaken als DRM. Dat jij dat (eenvoudig) weet te kraken, doet niks af aan het feit dat het niet mag (lees de kleine letterje van het schijfje maar eens).
Je snapt mijn punt niet. Dat het kan, wil niet zeggen dat het mag en dat je het moet doen. Je kunt met een koevoet ook een voordeur openbreken, maar dat is niet de bedoeling. Je kan dan wel het "recht" hebben om voor jezelf een kopie te maken, fabrikanten hebben hun waar daartegen beschermd met zaken als DRM. Dat jij dat (eenvoudig) weet te kraken, doet niks af aan het feit dat het niet mag (lees de kleine letterje van het schijfje maar eens).
Die kleine lettertjes geven juist aan dat ik zelf een kopie mag maken voor backup-doeleinden.
Het mag dus gewoon en de wet zit juist zo in elkaar met het oog op het veilig stellen van de informatie voor de situaties waarin de spelers niet meer werken en/of bestaan.
Ik snap het willen bezitten van films en series ook niet. Je kijkt iets moois, en hebt daar een mooie herinnering aan en je bent een ervaring rijker. Net als wanneer je naar het theater gaat. Het eigenaar willen zijn van een schijfje om het nog een keer te bekijken voelt voor mij meer als een uiting van onvermogen te accepteren dat je de film of serie al een keer gezien hebt, en nu tot het verleden behoort. Natuurlijk is het anders wanneer je een film of serie meerdere keren kijkt, maar ik denk dat maar heel weinig mensen dat echt doen (behalve kinderen). Net zoals dat mensen boeken bewaren, niet omdat ze die nog een keer gaan lezen, maar als herinnering aan dat ze het ooit hebben gelezen. Je moet die dingen durven loslaten.
Het gaat erom dat je een film eenmalig thuis kunt kijken, maar dat je de film voor nagenoeg hetzelfde bedrag ook kunt bezitten zonder terugkerende kosten. Als je een gezin hebt, is het kunnen besparen van kosten op die manier een zeer belangrijke vaardigheid.

Verder bewaar ik de boeken die ik heb gelezen alleen als ik ze de moeite waard vind, of later nog wil kunnen gebruiken om iets in terug te zoeken. De boeken en films die ik de moeite niet waard vind, kan ik altijd weer doorverkopen via het 2e-hands circuit.

Tevens is dat ook hoe ik veel van die blue-rays en dvd's verkrijg tegen nog lagere prijzen. Voor boeken bestaan er allerlei andere leuke initiatieven.
Hoezo,zijn alle VHS videorecorders ontploft ofzo?
Plus dat het onnodige productie en materialen kost.
Dat kost die gehele streaming-infrastructuur ook.
Interessante vraag, wat zou de meeste milieu-impact hebben?
- een dvd/bd persen en verspreiden
- 2 uur streamen

Ik ga er van uit dat streamen wel zal winnen, maar ik denk dat het toch wat gaat tegenvallen.
Maar het is wel betere kwaliteit, de content is in eigen bezit én je kunt er over 50 jaar nog naar kijken, i.t.t. streamingdiensten die na verloop van tijd allerlei series en films niet meer aanbieden.
Je moet jezelf wel afvragen welke films het opnieuw kijken waard zijn en hoe vaak je dat zou willen doen. Over een serie opnieuw kijken heb ik het al helemaal niet.
Ik kijk genoeg series meer dan eens, sommige na een aantal jaar, sommige al wat eerder.
Klopt in theorie. In de praktijk kijk ik het spul wat ik vroeger had op VHS echt niet via dat medium. Dat kijk ik gewoon via de streamingdienst. Ik heb zelfs avatar op blu-ray alleen ik kijk die ook via Disney+. Scheelt me weer lopen en gedoe om de PS4 van zolder te trekken want dat is de enige blu-ray speler die ik heb.

Maw: tijden veranderen en ook de manier van kijken. Ik denk niet dat je over 50 jaar nog een blu-ray gaat kijken. Want die zijn dan niet aan te sluiten op je AR lenzen/bril ;).
Ik denk niet dat je over 50 jaar nog een blu-ray gaat kijken. Want die zijn dan niet aan te sluiten op je AR lenzen/bril ;).
Er komt vast wel een oplossing voor. Je kunt tegenwoordig ook heel veel oud spul op modern spul aansluiten met behulp van adapters en zo, en andersom trouwens ook: https://www.youtube.com/watch?v=tbHr7ULpusM
Maar de menigte (waar het geld zit) gaat dit niet doen. Wij tweakers zijn bezig om net dat ene perfecte kabeltje te vinden etc.
Maar het ging hier toch ook niet om de menigte? Dit is Tweakers, dus mijn reacties zijn, tenzij anders aangegeven, gericht op tweakers.
Jij kijkt dus nog VHS banden terug?
Momenteel niet, omdat ik geen speler heb, maar die staat wel op mijn lijstje.
Heb hier nog een Sony VHS speler staan, kun je gratis op komen halen.
Hoop alleen dat je in de buurt woont (omgeving Leiden) 😉
Dank je, maar nee, woon niet in de buurt.
Serieuze interesse: Wat voor TV kijk je dan op terug? Want ik heb een tijdje terug bij mijn ouders de VHS recorder weer eens aangesloten op een oude 32" TV op zolder zodat de kleinkinderen de Disney collectie konden bekijken... Die vroegen gelijk of de TV het niet goed deed.
Ja en wat is daar mis mee. Wat kan je tegenwoordig nog met een decoder. Vroeger hing je zo’n VHS recorder aan je tv en je nam alles op. Nu is het enige wat ze nog kennen is geld uit je zak kloppen voor de huur en terug kijk tv per maand. Is de moderne tijd nu echt zoveel fameus en beter met al hun techniek ? Nee we zijn er juist niks mee opgeschoten de mens is een dom hersenloos schaap geworden dat alles pikt en slikt van die multinationals. Betalen dat is het enige nog.
Haha, het verleden is snel vergeten, laten we even geen appels met peren vergelijken van de gouden oude tijden:
- Vergeten op te nemen = geen terugkijken
- 1 of 2 kanalen tegelijk opnemen, anders een hele stapel recorders nodig
- Kwaliteit, kijk eens een VHS band of DVD terug op een moderne 55" of grotere TV
- Als je op vakantie wat wilde kijken moest er een Canaal digitaal abonnementje bij

Ja het is een verdienmodel, tegelijkertijd zie je tegenwoordig iedereen overal op z'n tablet/telefoon gewoon NL TV volgen, kun je ook dingen terugkijken waarvan je eerder nog niet wist dat je ze wilde kijken. En 7,- per maand voor NLZiet vind ik helemaal niet duur, zeker niet als je ook bijna alle uitgezonden films terug kunt kijken.
De TV is pulp, is het nu Telenet Yelo, Proximus Picx, TV vlaanderen App tv. Vtm Go, VRT nu. Nl ziet is ook niks meer dan dat. En dan op een dag goodbye je favoriete serie of films van de server af. Heb je daar een gans jaar een abonnement aan betaald, Niks blijft wat je graag kijkt. En je moet ook de interesse hebben om heel die cataloog te kijken. Kijk naar mijn volgende post hoe ik het duidelijk maak.
Een ganse computer geripte DVD,s. Ik koop een paar MicroSD kaarten van 512gb en ik knal ze vol. Een surface 3 die ik hier liggen heb kan je gemakkelijk offline gebruiken. Dat ding staat vol films, Wat ga jij bingen met je streamings bundel in vliegtuig modus. Ga jij 20 gb unlimited per maand ook nog betalen en dat er door jagen per maand ? wordt een dure grap. 2 zo van die telefoons en je bent zo veel kwijt als het wifi netwerk thuis zonder tv en vaste telefoon of mobiel er bij. NLziet werkt niet zonder internet. Terugkijk tv is betalen voor ads en herhalingen in een abonnement. Thuis blijft thuis, en the bold & beautiful blijft het zelfde ook al betaal je nog een gans jaar, je krijgt nooit het ganse seizoen op je NL ziet. Dat is net hetzelfde als streamz hier. Alles in stuk en brokken nooit compleet, Je begint met iets en je maakt het niet af omdat een hoop ontbreekt, nee je blijft betalen. En dat is de sterkte van streamingsdiensten om je zo lang mogelijk je aan de lijn te houden zodat je betaalt. En dan halen ze alles weg. In die tijd heb ik heel de serie op DVD gekocht. En ben ik goedkoper uit. Zelfde met disney plus, netflix, amazon prime., Het geen wat daar mee gekeken wordt, dat valt te verwaarlozen. Wat je betaalt per maand kan je nooit in een maand uitkijken om het op te zeggen daar zit t m in. Ik koop DVD s films en series die ik graag bekijk en daar houdt t mee op. Ben ik nog goedkoper uit dan een service vol gegooid met troep 99 procent wat wij nooit nodig zullen hebben of kijken. Maak maar eens de rekening,,,,,

Amazon prime
Netflix
Disney Plus
Nlziet
Discovery Plus

Dan heb ik het nog niet over audio streamingsdiensten, die neem je ook allemaal zeker ?
Een mooie maand last, op je creditkaart. Streamingsdiensten zijn vluchtig en niks is van jou op het einde. Je blijft betalen. Bij mij is het gewoon Linux laptop aan, een bestand aan klikken en kijken. Zonder hopen data door te jagen of een te duur 4g abonnement wat je ook nog hopen geld kost. Ja de moderne tijd is toch zo veel beter. Ik heb het gehad, streaming. ik weet wat het is.

[Reactie gewijzigd door Meiklokje op 7 maart 2022 16:43]

Tja, ik denk dat we elkaar hier niet gaan vinden maar je zegt een paar hele onjuiste dingen in een verder nogal onsamenhangend verhaal:
- DVD's rippen is niet legaal (ja ik ben het er ook niet mee eens maar stating the facts)
- Ik kan bij NLZiet idd niet offline kijken, netflix, prime, disney etc wel en dat werkt prima.
- "Wat je betaald kan je nooit in een maand kijken" > Een Bluray kost een tientje, Netflix ook. Ik kijk meer dan een film per maand en ik kijk ook gewoon in 4K, niet in SD DVD kwaliteit
- Je punt over audiostreaming slaat nergens op, daar heeft al een gigantische consolidatie plaatsgevonden.

Maar goed, ik ben iemand die het prima vindt om iets te lenen en niet te bezitten, dat geeft alleen maar zorgen! ik lease ook m'n auto omdat dat voor mijn situatie een goedkopere en betere oplossing was dan diezelfde auto kopen.

[Reactie gewijzigd door Sander op 7 maart 2022 16:44]

Dus als ik jou moet geloven huur jij ook graag gans leven een huis ? Dat is wat streaming is.
De huurbaas kan ieder moment de prijs omhoog gegooien en je leven nog zuurder maken. Hoe vaak is zo n streamingsdienst niet in prijs omhoog gegaan voor features die je meestal niet eens nodig hebt. Zoals Disney s star waar je ook 2 euro meer mag voor neertelt. Ze vinden alles uit om je te doen betalen.
Ik wed dat de meeste 5 procent van het aanbod amper gebruiken wat zo n streaming app ook maar te bieden heeft. Als je dat eens wil verwerken heb je gewoon geen leven en hang je 24/7 achter je computer en smartphone video en audio er door te jagen. Wie zegt dat rippen illegaal is, heb jij nooit geen casette bandjes van de radio af getapt ? Zolang je die content voor je prive houdt en je gaat ze niet door geven of verkopen of uploaden gebeurt er weinig. Ook nooit gehoord van een Youtube download app, wordt massaal gedaan tegenwoordig. Waar voor betalen we anders auteursrechten op media, juist. Ben je ook vlug vergeten zeker. Begin eens te leven zou ik zeggen.
Tja, tegen zo'n ongefundeerd kort door de bocht verhaal valt weinig in te brengen. Overigens lijk je te vergeten dat je de keuze hebt om die services te nemen (of niet) je doet het alsof het een verplichting is.
Over 50 jaar kijk ik het niet meer. Dat weet ik vrij zeker. :'( :'(
Kleine toevoeging; De eerste 2 jaar heb ik 70 per jaar betaalt. Nu idd 90 per jaar. Stuk lager dan het vergelijkbare 4 stream netflix abo. Maar netflix produceert (nu nog) meer content.

[Reactie gewijzigd door nijntje82 op 5 maart 2022 18:42]

Waarom zou je al het nieuwe materiaal direct moeten bijhouden?

Disney komt gemiddeld één keer per jaar met een grote nieuwe film. Die kost dan een keer 30 euro.

Series zijn vaak te verkrijgen in box-sets die net zoveel kosten als 1 of 2 films.

Alles dat ouder is dan 2 jaar kost minder dan 10 euro per disc.

Maar waar het mij bovenal om gaat: Ik voorkom op deze manier dat mijn kinderen hersenloze bankhangende TV-kinderen worden.
Anoniem: 734539
@OxWax5 maart 2022 15:10
Stap 9. Illegaal downloaden, met doorgaans hogere kwaliteit garantie dan streamen ongeacht je bandbreedte en zonder interrupties van reclame of netwerkproblemen van jezelf of de aanbieder. Het kost je daarnaast niks. (e.v.t. boetes en abonnementen voor nieuwsgroepen e.d. uitgezonderd)
En het is diefstal. Maar omdat het product niet tastbaar is, vinden we het normaal.
Klopt, maar daarbij maak ik altijd de opmerking dat als ik een gedownloade film wil kijken dat gaat in een paar klikken.
Wil ik een DVD of BD kijken, dan moet ik het schijfje in de speler steken (wat ik voor alle duidelijkheid niet erg vind!), maar dan begint het: veel dvd's hebben een niet doorspoelbaar filmpje van brein, trailers (die gelukkig wel doorspoelbaar zijn) een onhandig menu.
De grap is dus dat iemand die het legaal wil kijken meer overlast heeft.

Stel je voor dat er geen sleutels op een auto zouden zitten en dat een autodief dus gewoon instapt en wegrijdt, en de eigenaar eerst naar een "niet rijden onder invloed" filmpje moet kijken en dan pas kan rijden. Dat zou toch niemand aanvaarden?
Wat een vreemde argumenten om diefstal te rechtvaardigen.
Precies! Voor mij een redelijk een eerlijk prijs voor streaming service is tussen de 30 en 50 EUR per jaar. Alles boven dat ga ik niet betalen. Er zijn andere manieren om naar content zonder reclame (en zonder te betalen) te kijken!
Ik weet niet, maar Disney is nooit gratis geweest. Ook in de beta periode van 1 maand moest je een sepa machtiging afgeven, zodat men daarna wanneer het product uit was, direct geld in rekening kon brengen. Het vergelijk gaat dus niet helemaal op.
Je moet inderdaad een bank account opgeven bij het aanmelden. Dit is waarschijnlijk om te voorkomen dat men steeds opnieuw trail accounts aan gaat maken. Mocht de bank een systeem hebben ter bevestiging dat die rekening nummer echt bestaat dan was het gewoon echt gratis. Voor de andere banken was het "gratis" (lees 1 cent) zodat ze konden zien dat die opgegeven bankrekening gewoon klopt. Ja Disney had inderdaad wel die cent terug kunnen storten maar ik vond het die cent wel waard in die periode.
Ik weet niet zo zeker met al die stappen. Het is toch meestal met reclame of betaald zonder reclame of betalen voor (extra) content.

Ik voorspel weinig toekomst voor reclames die video's gaan onderbreken overigens. Maar goed ik zou zelf altijd voor optie zonder reclame gaan of voor de optie helemaal niet. Ik trek geen reclame.
Dat heb je nu pas door? Ik bedoel maar dat dit schema gewoon logisch is voor een onderneming 'die op het internet' zit.

Zelfs Doom (E1) was gratis. Zo ver gaat het terug (1993).
Je vergeet stap 8: oh shit, onze klant loopt weg…PANIEK
Heb je een voorbeeld van een dienst die zich schuldig heeft gemaakt aan punt 6?
Dan wordt het Disney Plus Plus? :+

Nee Disney heeft iets nieuws toegevoegd in Streamingland: Nieuwe films eerst X maanden te koop aanbieden op het streamingplatform waar je al voor betaald.... voor de volle mep.
Na die paar maanden is die "gratis" te bekijken binnen je abbonement.
Dat is een logische toevoeging die tegemoet komt aan de vraag van vele klanten en de bioscoopsector.
Dat is tijdelijk geweest tijdens corona en was toen een heel redelijk alternatief voor de bioscoop.
Ah wist niet dat het een tijdelijk iets was ivm covid. _/-\o_ dan ist geen gek idee nee.
Interessante theorie maar heb je ook een voorbeeld waarbij dit echt stand houdt?
En maar klagen als mensen weer gaan downloaden.
Ja dit wordt dezelfde shit als YouTube. Het einde van streamingsdiensten. Maak alles maar kapot met peperdure abonnementen en het bombarderen van ads. Dit doet het nut van streaming het zogeheten bingen totaal teniet. Zo kregen ze YouTube en spotify kapot en nu Disney plus. Ze krijgen niet genoeg. Laat mij maar kijken met mijn collectie dvd s van uit de budget bakken. Lekker geript op een externe ssd op iedere chromebook kijk ik gratis. Geen geklungel met peperdure internet abonnementen en 4g bundels. Ook knijpen ze met dit hun eigen strot dicht. Ik ben de winnaar met mijn zorin os oude Windows 7 laptop met 1tb HDD. Al mijn muziek en films lekker offline in vlc en rythmbox. Iedere maand komen er een hoop dvd s bij. Ik heb een ganse kast films en muziek op schijfjes. Je blijft betalen. Zo zie je dat streaming niks meer is dan moderne piraterij. Die films verdwijnen op hun servers. Heb je daar een gans leven voor niks betaald. Streaming is de toekomst yeah right. Zeg dat maar tegen mijn vinyl collectie lp s naar mp3 opgezet. Nee de jaren 90 komen terug. Alles terug op media dragers en offline. Het internet is niks meer dan een hoop kloterij.
Dit is nu eens een keer de echte waarheid.

Veel beloven weinig geven doen de gekken in vreugde leven
Kan me niet voorstellen dat je zoeits wilt? Je wilt toch juist iets zoals dit zonder advertenties…. Tv zit tegenwoordig zo vol getrapt met reclame en ontiegelijk lang dat je juist tv eruit wilt schoppen?
Klopt, maar wat denk je van gezinnen met weinig budget of in de bijstand. Dan is het wel een uitkomst en neem je de advertenties voor lief.
Afhankelijk van het feit of de content je aanspreekt, lijkt deze maand instappen bij HBO Max mij dan een betere en/of goedkopere optie. Van reclame heb je dan i.i.g. geen last.
Geen reclame buiten het platform.... binnen het platform zie ik alle streamingsdiensten wel diverse vormen van reclame pushen om je zo veel mogelijk aan het scherm te binden. Meest irritante vorm als je een film of serie start en eerst nog even reclame krijgt voor een andere film of serie, wat niet de content is waar je op dat moment voor kiest...
Welk platform heb jij het dan over? Netflix en Disney+ doen dit namelijk niet
Amazon prime is daar erg goed in. Sowieso de slechtste van de drie grote. Reclame voor betaalde films, zoeken levert betaalde films op en inderdaad reclame voor eigen content in de vorm van pre-rols.
Netflix push mij bij elke filmeinde een andere film/serie als ik niet binnen 5 seconden op het scherm druk.

Tijdje niet gezien meer nu ze hadden of hebben ook af en toe zo'n heel groot scherm tussen de rijen staan met een nieuwe film of iets waar ze veel aandacht aan willen geven die dan ook automatisch begint te spelen.

[Reactie gewijzigd door The Chosen One op 5 maart 2022 15:00]

Maar je kunt het wel gewoon meteen skippen, EN het is alleen reclame over films/series op het platform.
Maar ik wil niet dat ik het kan skippen. Ik wil het gewoon helemaal niet. Als je even niet op let start die automatisch al. En dan moet je weer terug gaan naar de film die je keek.
Optioneel bestaat niet meer, allemaal opdringen.
Maar de film is dan al afgelopen?
Nee, het begint net na de credits begonnen zijn. En al zou het nog niet zo zijn, dan is het nog ververeld.
Het automatisch afspelen van die suggesties kan je uitzetten in de instellingen van je profiel. Maar dan alleen via de website. Niet in de apps. ‘Instellingen voor afspelen’
Dank u, ik zal eens een blik werpen. Snap nooit waarom zulke instellingen "verstopt" moeten zitten. Of dat met itunes op de pc je veel andere dingen kunt doen met liedjes dan op de ipad zelf bijv.
Vind het niet een echte ramp als het aan het begin is en je dit makkelijk kan skippen. Heb het op prime wel al een paar keer gehad tijdens het bingen je na 3 aflevering ineens tussendoor krijgt. Kon daar op een gegeven moment geen pijl meer op trekken want het kwam soms ook bijna iedere aflevering
Ja, Prime is de ergste, Netflix aan het einde waardoor je de credits niet rustig kan afkijken (wat wij altijd doen bij films in de bios en thuis) maar moet ingrijpen. Disney+ is wisselend gedrag aan het einde. YouTube Premium pusht je steeds naar content die je al gezien hebt.
Verschil is wel dat prime ook de goedkoopste van alle diensten, ook de slechtste qua aanbod maar voor die prijs accepteer je net iets meer reclame (tenminste ik wel). Netflix, YT Premium en Disney+ zijn allemaal ongeveer 3x zo duur.
De huidige Disney+ ja, de versie met reclame gaat natuurlijk een stuk goedkoper worden. Dus niet meer drie keer zo duur als Prime.
Het rare is dat ik er nu weer heel weinig last van lijk te hebben, kijk nu “the man in the high castle” en heb daar laatst 5 afleveringen gezien met alleen 1x in het begin reclame, terwijl toen ik the office keek het volgens mij iedere 1 a 2 afleveringen was. Zouden ze dit alleen zo hard pushen op niet originals?
Dat denk ik, niet originals zal per view voor betaald worden, originals kosten niets meer na de ontwikkeling want zijn van hun.
Daar ben ik niet zo zeker van. Bij sommige abonnementen op HBO Max is wel sprake van advertenties.
Ik kan nergens terugvinden of dit ook geldt voor het aanbod in Nederland. Ik zou niet willen dat de aanbieding van levenslang 50% korting er een is waar je wel advertenties te zien krijgt, en bij de volle prijs aanbieding niet. Dat zou voor mij wel een deal-breaker zijn. De aanbieding met het standaard aanbod (3 streams en full-hd of beter) is wel zeer aantrekkelijk. Ik wacht tot ik meer informatie krijg.

vanwege onderstaande reacties @John Duh @M3m30 :
Ik wacht tot ik meer informatie krijg.voordat ik een keuze maak. Natuurlijk wil ik die levenslange korting, maar als HBO max niet aangeeft dat er een inhoudelijk verschil tussen wel en geen korting, ga ik er vanuit dat dat er dan ook niet is. Ik neem aan dat we vanaf dinsdag meer kunnen weten. Ik heb wel al mijn email adres doorgegeven.

[Reactie gewijzigd door W1ck1e op 5 maart 2022 15:21]

Dat lijkt mij een beperkt risico, financieel gezien. Want mocht de dienst je niet bevallen, dan kun je die maandelijks opzeggen. Die gok durf ik wel aan en pak graag die levenslange korting van 50% mee, als het bevalt.
Nederlandse HBO Max kent vooralsnog geen reclame.
Ik zeg vooralsnog omdat ik niet werk voor HBO Max en dus niet weet wat de toekomst doet.

@W1ck1e via https://www.hbomax.com/nl/nl kan je eronder de verschillen tussen basis en standaard zien.

[Reactie gewijzigd door M3m30 op 5 maart 2022 18:42]

Een paar keer per jaar een maandje afsluiten is ook een optie. Er zijn genoeg mensen die dat doen. Kunnen ze ook naar andere streamingdiensten gaan ipv bij Disney of Netflix te hangen
Ja idd. Doe het elk jaar als mocro maffia uitkomt. Rest van Videoland boeit niet.
Videoland neem ik een tijdelijk abo met Airmiles. Maar dat gaat tegenwoordig niet meer zo rap, nu ik geen benzine meer tank
Dat kan, je kan natuurlijk ook zowel je abbo schakelen als de advertenties voor lief nemen en nog een paar euro's besparen.
Ik zie niet waarom jouw argument de noodzaak van goedkopere abbonementen uit zou sluiten.

Het blijft overigens optioneel.
Daarom vind ik de actie van HBO Max wel goed bedacht, hiermee willen ze namelijk voorkomen dat als je eenmaal nu een abonemment gaat nemen, niet meer er vanaf stapt, want dan ben je die korting kwijt.

"Om de lancering van HBO Max te vieren, bieden we nieuwe abonnees nu een ongelooflijke korting van 50% voor altijd*"

*Zolang je je maandelijkse abonnement behoudt.

Dus je kan ermee stoppen, maar als je weer terugkomt het normale tarief.
Dat is wel een interessante deal, maar wat kun je hier zien wat je elders niet hebt gezien? Ik zie er niets vernieuwends bij staan eigenlijk
Dat is persoonlijk denk ik, zo heb ik meerdere streaming diensten op het moment.

Bijvoorbeeld Disney+ heb ik voor mezelf ook alles wel gezien, maar mijn dochter is super blij met alle content die er staat, sommige content wordt ook meerdere malen herhaald...

Videoland zelf volg ik op dit moment alleen Mocro Maffia, maar mijn vrouw volgt daar heel veel "RTL" content.

Netflix volg ik voornamelijk de DC content zoals The Flash, Supergirl, Arrow (is voorbij), Black Lightning...
Merkte dat ik al problemen kreeg bij deze content, sommige series hebben cross-overs, waarvan sommige series niet meer op Netflix te zien waren zoals Batwoman en Stargirl, ook nieuwe Superman & Lois serie is hier niet te zien.

Amazon Prime volg ik op het moment ook aantal series die nergens anders zijn.

Nu HBO Max heb ik weer wat aanvulling van DC content, tevens Warner Bros films die snel na de bioscoop op deze streaming terecht komen....

Apple+ heb ik geprobeerd, maar daar vond ik voor mijn gezin geen interessante content.

Maar daarnaast betaal ik niet meer voor reguliere televisie... dus daar zit voor mij de besparing dan weer in.

Denk allemaal dus persoonlijk, voor iedereen kan de keuze anders zijn.
Weinig budget, dus moet je maar reclame accepteren die je ertoe aanzet om meer zooi te kopen :/ .
Ben benieuwd om wat voor reclames het gast, kan me niet zo voorstellen dat D+ wasmiddel reclames zal gaan tonen.
Dat mensen daar überhaupt zo gevoelig voor zijn.
Het 'mooie' ervan is dat het inwerkt op je onderbewuste. Jij wordt erdoor beïnvloed, maar je bent je er blijkbaar niet bewust van.

Je wordt als mens beïnvloed door vele verschillende factoren. Dat je er niet bewust van bent betekend niet dat ze er niet zijn. Sommigen zullen er inderdaad gevoeliger voor zijn dan anderen. Maar het werkt bij ons allemaal.
Mijn bewustzijn verteld me dat ik nooit van z'n leven een verisure alarm zou gaan kopen... |:(
Het feit dat die naam als 1e bij je opkomt betekent dat die reclame dus wel werkt. Misschien niet dat elke persoon die het hoort er ook 1 koopt maar het punt is daar.
Er zullen altijd wel reclame zijn waar die niet bij iedereen werkt. Ik ben een man dus ik heb geen maandverband nodig. Ik heb geen geld genoeg om een nieuwe auto te kopen. Of misschien dat je een product vermijdt vanwege morele redenen. Of een alarm.

Maar toch denk ik dat bepaalde dingen wel werken. Bijvoorbeeld miin normale wcpapier was een keer uitverkocht. Toen heb ik Page genomen omdat ze in de reclame zeiden dat die zacht was. Nou vond ik dit dus niet (in vergelijking met me normale merk) dus ik ben niet overgestapt van merk. Maar door reclame heb ik die gekozen. Had ik nooit die reclames gezien had ik misschien een andere gekozen. Ook zie ik trouwens kinderen wel hun moeder proberen over te halen vanwege de schattige puppy (ik weet niet of Page nog steeds puppies gebruiken maar lang geleden toen ik nog reclame keek wel ieder geval). Dus de doel is dan toch bereikt ook al was het misschien niet de persoon zelf.

Of ik keek een keer naar een spel in eem webshop die ik wel zou willen spelen maar die was nog niet lang uit dus te duur voor mij. Toen kreeg ik banners te zien van dat spel met 25% korting. Ik had het toen bijna gedaan. Dus ja ik vermoed dat mensen wel beïnvloedt worden door reclame (direct of indirect of met extra motivatie als korting).
Je zegt het alsof het een zwakte is, maar advertenties zijn juist gemaakt om mensen te manipuleren. Moest het niet werken, zouden ze wel een andere techniek ontwikkelen om koopgedrag te manipuleren.

Het feit is dat het werkt, op het overgrote merendeel van de mensen.
Blijkbaar wel, anders zouden bedrijven er zoveel geld aan uitgeven ;) .
Heeft dat niet een averechts effect?
Weinig budget doe je er beter aan geen maandelijkse extra abonnementen te nemen of dat als een luxe af en toe een maandje te doen - dan heb je meteen meer controle over die uitgaven en voorkom je het 'ach, laat maar... Gedoe' - effect.

Tevens begrijpt iedereen hopelijk dat dit de opmaat is naar reclame in het standaard abbo en dan een extra betaal optie om het weer uit te krijgen? Disney ruikt weer centjes zoals gebruikelijk...
Wat mij meer voor de hand lijkt te liggen is dat de prijs voor het abo zonder reclame (flink) gaat stijgen, er komt immers ook een "voordelige" met reclame,
Ja het zal me niet verbazen als ze langzaam naar de netflix prijzen gaan kruipen, een dikke verdubbeling van de prijs waar ze ooit mee begonnen(70 per j).

Dan gaat de klant (ik zelf) waarschijnlijk keuzes moeten maken of sharen.
Die lenen al lang bij de buren….
Maar de voor zover op dit moment bekende prijzen lijken niet eens zo bijzonder veel lager dan het reguliere abbo.

Dan kan je mijn inziens juist beter ff een maandje wachten en dan de reguliere nemen.
Tijdschriften en kranten werken al sinds mensenheugenis met zo'n model. Waarom zou dat voor tv dan niet kunnen werken?
In een krant of tijdschrift kan je de advertenties makkelijk negeren. Dat kost vrijwel geen tijd. Reclame in een videostream is niet te skippen en kost wel degelijk tijd. Dat lijkt mij een groot verschil.
Anoniem: 562971
@Bor5 maart 2022 13:13
IReclame in een videostream is niet te skippen[…]
Toch kan het met reclames op YouTube die vóór het content staan geplaatst, druk tijdens het begin van de reclame bij een PlayStation 4/5 op de circle toets (rondje) en na het terug springen van de reclame zal jouw gekozen item beginnen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 562971 op 5 maart 2022 13:14]

Als je het niet wenst heb je dus de optie om meer te betalen zonder reclame. Het is toch net positief dat er opties komen voor hen die tegen een lagere kost willen kijken lijkt mij.
Komt er dan ook een smart TV bij?

Men zal toch eerst een nieuwe (dure) TV moeten kopen voordat dit werkt.
Mijn tweedehands full HD TV en mijn tweedehands Chromecast kosten samen minder dan 100 euro, daar doe ik toch alweer een jaar of 5 mee.
Tv's zijn niet zo duur meer.. en voor Disney+ heb je enkel een Chromecast nodig (en een tv waar je die op aan kan sluiten uiteraard, maar dat is gewoon hdmi)
Als je een tv met HDMI hebt, een Chromecast aanschaffen?
Precies. Ik heb zelf een hekel aan reclame, het is eigenlijk een verwerpelijk idee. Maar ik heb geen moeite met de optie om via reclame kijken te betalen. Met nadruk op "optie" ;).

Ik snap ook niet waarom dit niet kan bij de reguliere providers? En dure televisies waar reclame ingebakken zit zijn een absolute no go. Je zou je eens moeten voorstellen dat je een Ferrari aanschaft waarin reclamestickers zitten of je via de boordcomputer reclame krijgt. Ik heb bij veel gevallen het idee dat de autoindustrie gezonder/volwassener is dan in de digitale wereld ...
Auto's zijn gereguleerd of reguleren zichzelf om aansprakelijkheid te voorkomen, als je afgeleid wordt met reclames krijg je ongelukken met potentieel dodelijke afloop.
Als straks de zelfrijdende auto's een keer uitontwikkeld zijn zie ik wel weer reclame er in komen, kijk 30 seconden reclame om een minuut sneller op je bestemming te zijn of zo...
Ik heb bij veel gevallen het idee dat de autoindustrie gezonder/volwassener is dan in de digitale wereld ...
Hold that thought...

Steeds meer automerken brengen "features on demand" uit waarbij de hardware full specced is, je al een royale prijs voor de auto betaald (fabrikanten gaan echt geen verlies accepteren op de initiele verkoop) en je vervolgens per maand kan betalen voor features. Soms kleine zoals wireless carplay, soms grote zoals self drive en soms zelfs "essentiele" features zoals matrix LED.
Kan, maar is niet per se slecht en gebeurt al jaren. Denk maar aan het downtunen van verbrandingsmotoren, waar je met chiptuning de volle potentie kan krijgen. Reden daarvoor is dat er anders fysiek meerdere motoren moeten worden ontwikkeld en dat kost geld, dat de consument betaalt.

Maar het is goed in de gaten te houden waar de grens ligt. Maandelijkse kosten waar de fabrikant maar eenmalig kosten maakt, is een no go. En zo zijn er misschien wel meer situaties. Het hoeft niet per se slecht te zijn, maar het is goed om er scherp op te zijn.
Je heb een optie en als je het niet wil betaal je meer, prime video doet het bij mij ook.
Ik zie dan eens voor het starten effe reclame van iets anders, nou dat vind ik nog niet zo ramp en prima(Zeker voor kleine bedrag van 2,50 per maand).
Voor een serie lijkt me niet zo'n ramp, tijdens wel.
Je hebt de keuze , dus ja sommige geven daar niet om en besparen zich wat geld.
Disney heeft exclusieve content, dus als je daar interesse in hebt, maar wilt besparen.

Overigens denk ik dat het meer voor het ‘popcorn-pricing’-effect is.

Met een goedkope, maar magere, optie, lijkt de duurdere optie daarboven aantrekkelijker.
Kan me niet voorstellen dat je zoeits wilt? Je wilt toch juist iets zoals dit zonder advertenties…. Tv zit tegenwoordig zo vol getrapt met reclame en ontiegelijk lang dat je juist tv eruit wilt schoppen?
Tja, als je weinig budget hebt...
Je wordt dan als klant, naast klant ook product, dat is de downside.
Dit is natuurlijk gewoon een voorbode om t normale abbo duurder te kunnen maken. Dan kunnen mensen kiezen om minder te gaan betalen, maar de hoop is dat de meeste gewoon meer gaan lappen.
Disney+ is an sich redelijk duur. Wil je ook Star, kost het je nóg meer. In het geval van Disney kan ik mij best voorstellen dat men met een ad supported versie komt, maar ik zou die versie dan gratis maken. Betalen om content + reclame te zien zit niemand op te wachten, dan zet ik de TV wel aan waar hetzelfde gebeurd en dat mij niets kost (En ik alleen NPO 1,2 en 3 heb).
Volgens mij zit Star gewoon inbegrepen bij de maandelijkse prijs.
Ik heb nog eens goed gekeken en ze bieden maar 2 opties aan, betalen per maand of per jaar.
Er is geen keuze voor met of zonder Star.
Ah, dan heb ik mij daar in vergist inderdaad. Aan de andere kant, sommige films kun je dan eerder zien als je er apart geld voor neerlegt, geloof dat dat iets van 20 euro per film is en meestal kan je dan een film net een maandje eerder zien dan de anderen.
Klopt inderdaad, hebben ze toendertijd met Mulan gedaan en daarna nog eens een paar keer, volgens mij was dat Disney+ VIP.
Dat vind ik ook een beetje veel van het goede.
geloof dat dat iets van 20 euro per film is en meestal kan je dan een film net een maandje eerder zien dan de anderen.
Klopt. Dan kan je hem tegelijk kijken met de periode wanneer hij in de bioscoop is. (alleen dan zo vaak je wilt). Er staat ook netjes bij wanneer hij bij het 'reguliere abonnement' wordt opgenomen (na 3 à 4 maanden), zodat je voor jezelf kan bepalen of je het, het 'eerder kijken' waard vindt of niet.

Ik heb het persoonlijk nooit gebruikt, maar schijnbaar een boel mensen wel. De manier waarop het wordt aangeboden vind ik persoonlijk ook niet vervelend. Je hebt bovenin een soort lichtkrant met gepromote titels (dus van die roulerende plaatjes), en daar staat hij dan tussen samen met andere (nieuwe) titels.

Volgens Wikipedia zijn er tot nu toe 5 titels op die manier aangeboden (ik ga er vanuit dat die lijst klopt).
https://en.wikipedia.org/...inal_films#Premier_Access
Dat was alleen ten tijde van corona, als alternatief voor de bioscoop (waarvoor je óók had moeten betalen). Is daarna niet meer gedaan. Het idee is dat elke Disney of Fox bioscooprelease na 45 dagen op Disney+ te zien is, zonder extra kosten.
ik heb wel Smart TV. maar ik kijk er nooit op! 1:niks leuk om TV 2:voll met reclamen
Disney is eigenaar van Hulu en die heeft dit model al langer. Ik ga er vanuit dat ze heel precies weten hoeveel mensen dit willen.
Het alternatief is zo'n afgeknepen abonnement waar alles in SD is.
Zo krijgen ze minder gezeur als het normale abonnement in prijs wordt verhoogt.
Prime heeft het ook en dat vind ik prima.

Kost relatief goedkoop en krijg af en toe reclame te zien over enkel Prime-aanbod die je weg kan klikken.
Ik gok dat dit eerder de Amerikaanse 30-sec/1-min reclameblokken zullen zijn dan de Nederlandse 7-minuten. Ik kijk regelmatig shows terug van TV zenders waar altijd verplicht reclame tussen zit. Dat duurt nooit langer dan een minuut en vaak tellen ze ook nog af. Zelf vind ik het niet storend, juist omdat het zo kort is en je vrij snel verder kan kijken.
Ben benieuwd hoe en waar de reclame gaat zijn, want een beetje reclame is echt niet erg.
Het ligt er alleen aan de manier

- voor de film even een minuutje prima(Prime video doet dat bij mij ook dacht ik)
- tussendoor net als normaal tv kijken is een No Go voor mij
- reclame banners tussen de films of iets in nou ja kan er mee leven.

Dan is het de grote vraag wat gaat het per maand schelen, 1 euro zou ik het niet voor doen`.
Als het bijv 5 euro ofzo zou gaan schelen best wel wat, dan zou het nog eens leuk kunnen zijn.
De optie voor de film, is nog geen eens een heel vreemd iets.

Een tijd geleden, toen er nog videobanden/dvd's gekocht werden, had je voordat de film afgespeeld kon worden ook eerst wat reclame (meestal aankondigingen van andere films/series).
Videobanden kon je nog doorspoelen, maar heb ook DVD's gehad waarbij je het verplicht moest bekijken.
Klopt ja mensen hier gelijk helemaal over de rooie gaan, nee als ik betaal wil ik geen reclame.
Maar op de videobanden had je reclame idd, en de dvd erna ook wat je idd moest bekijken.

Het is maar net hoe de reclame uit pakt en hoeveel het scheelt, als het is zoiets als Prime doet even voor de film prima(En echt klein bedrag 2,50).
Prime toont trailers van hun andere programma's en die zijn ook direct te skippen, dat vind ik toch nog wel wat anders.
Reclame gericht op kinderen zou bij wet verboden moeten worden. Voor platform is Disney+ is dat misschien wat moeilijker maar dat is niet het probleem van de kinderen.

Ze kunnen prima een aparte abbo opzetten speciaal voor jonge kinderen dat iets goedkoper is zonder reclames.

Winstmaximalisatie over de rug van kinderen is wat mij betreft crimineel.
Hangt een beetje af van de reclame... speelgoedbedrijven moeten ook afzet creëeren... Dingen als die freemium aps e.d., nee die gaan te ver. Maar honestly wat is er mis met een Lego reclame?
Reclame gericht op kinderen zou bij wet verboden moeten worden.
Waarom? In de jaren 90, zaterdagochtend, speelgoed reclames waren net zo vet als de tekenfilms zelf.
Je bent precies sterk bijziend want je verder dan je neus kijken lukt niet zo goed.
Sterker nog: veel van de tekenfilms wáren speelgoedreclames! Masters of the Universe, My Little Pony, etc.
Ondertussen naar de bios geweest, 14,90 voor een kaartje, 15 minuten voor de film reclame van lokale en landelijke merken/ketens, halverwege de film een reclame blok......
Een tijd geleden, toen er nog videobanden/dvd's gekocht werden, had je voordat de film afgespeeld kon worden ook eerst wat reclame (meestal aankondigingen van andere films/series).
Videobanden kon je nog doorspoelen, maar heb ook DVD's gehad waarbij je het verplicht moest bekijken.
Trailers kon je bij DVD'S gewoon overslaan. BAF/BREIN logo's niet.
Bij de meeste DVD's wel, helaas niet bij allemaal...
Nou dan ga je wel naar een hele ouderwetse bioscoop nog, ik ken geen bioscoop meer die pauze heeft tijdens de film ;).
Kinepolis heeft nog reclame ertussen, Pathé niet meer. Voordeel, je kan nog eten en drinken halen en toiletbezoek in geval van bij een lange film (Batman) of je zit met een volle blaas en een lege maag de film uit. 😄
Kinepolis geeft ook geen reclame hoor, de gene in Utrecht tenminste niet.
Alleen bij echt lange films had Kinepolis Utrecht nog reclame, zoals Advengers van 3,5 uur ofzo, maar een film van 2 of 2,5 uur kijk je gewoon in 1 stuk door.(dat zijn normale film tijden tegenwoordig).

edit:

In Kinepolis Dordrecht, Kinepolis Jaarbeurs, Kinepolis Leidschendam, Kinepolis Spijkenisse en Cinerama Rotterdam worden alleen pauzes gehouden bij kinderfilms.

Ah dus zijn nog maar enkele kinepolisen dus die het doen nog niet allemaal.

De volle blaas is heel simpel heb ik ook een tijdje gehad, gewoon voor de film na de wc gaan ;).
Je vult voor het drinken dus dan ook geen 2 liter beker, goed moet je zelf weten maar dan vraag je erom dat je snel weer moet haha(En echt heel erg gezond in zo korte tijd is dat ook niet).
En de snack gewoon geen small popcorn maar een medium of Large is meer dan genoeg :P.

Ik ben meer Marvel fan die films vind ik toch echt een stuk beter, maar DC heeft en paar leuke films hoe was Batman ?

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 5 maart 2022 17:10]

Zoetermeer heeft ook nog gewoon een plaspauze tijdens de film voor volwassenen hoor, ook bij Spiderman 2 weken geleden in de avond. 😄 Batman ook plaspauze, het is een donkere versie van Batman. Wel erg lang met bijna 3 uur. Vond hem wel prima, denk niet voor iedereen weggelegd.

[Reactie gewijzigd door Wasabi! op 5 maart 2022 20:32]

Grappig op de website staat van niet, jaarbeurs in ieder geval niet Spider-Man laatst in 1 stuk door gekeken zonder pauze.

Oké ik kijk hem denk ik wel op hbo+ straks :), voor DC films ga ik niet echt na de bioscoop.
Maar ben benieuwd :)
Momenteel is het dus €8.99/maand of 89.90€/jaar*.

Even ter verduidelijking
*Savings compared to 12 months (107,88 €) of the monthly subscription price

Zie https://www.disneyplus.com/

[Reactie gewijzigd door Damic op 5 maart 2022 12:47]

Een jaar heeft 10 maanden? Want 12 maanden is €107.88 in totaal.

[Reactie gewijzigd door SilverRST op 5 maart 2022 12:40]

Andere prijs als je per jaar betaald
Nee hoor. Als je een jaarabonnement afsluit krijg je 2 maanden gratis.
heb mijn post op aangepast, als je per jaar neemt krijg je normaal altijd korting.
Aha, op die manier. Mijn zusje wilde Disney+ maar mijn tv is niet ondersteunt dus heb er sindsdien niet meer naar om gekeken.
Chromecast.. er is dacht ik (nog) helemaal geen app voor smart tv of setup boxes. Enkel voor iOS en Android.
Wel op de Shield.
Mijn lg c8 heeft gewoon een app.
Mijn Sony smart TV (49XH9505) heeft gewoon een Disney+ app. Mijn Apple TV ook zie ik zojuist. En de Xbox ook.

[Reactie gewijzigd door Retrospect op 5 maart 2022 14:08]

Er is al bijna twee jaar een Disney app op Smart Tv
Apple TV heeft wel gewoon een app voor Disney+
reken er maar op dat het adfree abbo dan nog duurder wordt 8)7
Hoeft niet. In de VS heeft HBO Max een abonnement met advertenties toegevoegd voor $9.99 per maand. Het gewone abonnement bleef $14.99 per maand en dat is tot op de dag van vandaag de prijs in de VS.

Wat Disney hier doet is hetzelfde als HBO Max, namelijk een doelgroep aanspreken voor wie het gewone abonnement onaantrekkelijk is.

[Reactie gewijzigd door VirinR op 5 maart 2022 13:15]

Laat ze eerst maar hun aanbod verbeteren. Want ik vind het maar wat magertjes. De kinderen hadden de standaard Disney films al duizend keer gezien, StarWars en Marvel boeit ons verder niets en dan houdt het als snel op.
Te omslachtig. Ik ga er gewoon vanuit dat ze m’n geld niet willen hebben. :+
Er is al een jaar veel meer te zien dan Star Wars en Marvel. Check de Star sectie maar eens.
De hele reden dat ik streaming heb ks JUIST omdat ik geen reclame meer wil |:(
Amazon prime begon ook al van laatst. Ik heb het resoluut opgezegd. Misschien dat ik het over 2,5 maand nog even aanzet om Picard te binge watchen, maar verder was amazon niet boeiend meer.
Dan neem je toch het abonnement zonder reclame.. Het is vrij simpel en keuzes zijn alleen maar goed voor de gebruiker
Vreselijk dit.

Al hoor je uiteraard te zeggen. Wat goed, nu kunnen mensen met een kleinere portemonnee ook Disney kijken.

Ik krijg altijd een heel erg hatelijk "managers" gevoel van dit soort acties. Je ziet ze al dansen rond de vergadertafel toen ze het inbrachten. Ik ben echt niet tegen winst maken enzo (zeker niet als je de alternatieven bekijkt van het vrije westen) maar dit is gewoon weer vreselijk smerig.

Reclame is voor gratis bewegend beeld, al het betaalde moet het ver van weg blijven. (Maargoed dat is dan slechts mijn mening)

Het verprutst ook de hoop dat dit een keertje gaat stoppen en alle streamingdiensten worden samengevoegd onder noemers zoals 'alles in een' en shit.

Grrrr.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee