Aantal abonnees Disney+ groeide met 1,7 procent in de afgelopen maanden

Het aantal abonnees van Disney+ is in de afgelopen maanden met 1,7 procent gestegen, de minst sterke stijging tot nu toe. De streamingdienst, die twee jaar bestaat, heeft nu 118 miljoen abonnees, tegen 116 miljoen aan het begin van de zomer.

Ten opzichte van een jaar geleden groeide het aantal abonnees van de streamingdienst met 60 procent, zegt Disney bij de presentatie van de kwartaalcijfers. Grootste concurrent Netflix kende een groei van 2 procent en kwam uit op 214 miljoen abonnees. Apple TV+ heeft rond 20 miljoen abonnees. Om de komende jaren weer meer te groeien, zal Disney zijn streamingdienst uitbrengen in meer landen en inzetten op nieuwe films en series.

Volgens de dienst zal pas eind volgend jaar representatief zijn voor hoeveel nieuwe films en series er verschijnen op de streamingdienst. Tot die tijd blijft het aanbod van nieuw materiaal karig, mede door het stoppen van de productie door de pandemie.

Daarnaast is Disney bezig met het ontwikkelen van concepten voor de metaverse, de koppeling van de fysieke en digitale wereld. "Onze inspanningen tot nu toe zijn alleen een proloog voor een tijd waarin we de fysieke en digitale werelden kunnen koppelen, waarmee we verhalen kunnen vertellen zonder grenzen in ons eigen Disney-metaverse", aldus directeur Bob Chapek in een bespreking van de kwartaalcijfers. Tweakers schreef onlangs een achtergrondartikel over de metaverse.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

11-11-2021 • 07:16

74 Linkedin

Reacties (74)

Wijzig sortering
Ik lift momenteel even mee op een account van een vriend. Maar de content bij Disney+ is redelijk specifiek, en ik haal mijn schouders er voor op. Ik heb niets met classic Disney, Marvel en Starwars. En toen ik een semi interessante serie op NGC aanklikte wist ik weer waarom ik daar nooit meer naar keek.

Ergens heel positief: je kunt Disney+ dan makkelijker naast je neer leggen. Dat lukt me met Netflix bijvoorbeeld lastiger.
Star heeft wel leuke content. Moet je wel een beetje liggen denk ik.
Ik denk dat ik inmiddels meer series kijk op Disney+ Star dan op Netflix. Stiekem is het ook wel prettig om op Woensdag gewoon een enkele aflevering van een goede serie zoals What We Do In The Shadows of Reservation Dogs te kunnen kijken, in plaats van al dat bingen dat op Netflix gepushed wordt.

Voordat Star er was had ik ook vrij weinig met Disney+, maar nu ze een goede stroom van content hebben ben ik meer dan tevreden.
Grappig hoe dat verandert. Toen Netflix begon, was iedereen juist zo blij dat je gewoon aflevering na aflevering kon kijken en nu lijkt het dat meer en meer mensen het juist fijn vinden als er elke week één aflevering komt.

Ik ben persoonlijk voor het in één keer lanceren van een seizoen, zodat ik zelf kan kiezen wanneer ik het kijk, maar goed.

[Reactie gewijzigd door RVervuurt op 11 november 2021 09:12]

Nog even en we vragen om vijf minuten reclame halverwege zodat we rustig kunnen gaan plassen :P

Het grote voordeel van alle afleveringen beschikbaar is dat je er prima elke week een kan kijken maar ook twee of drie in een week en dan drie weken niet als je niet per se steeds op hetzelfde moment vrije tijd hebt of wilt reserveren voor een serie.

Nou ja, je kan natuurlijk altijd gewoon een paar maanden na de start van een serie beginnen met kijken denk ik dan maar :)

[Reactie gewijzigd door Vizzie op 11 november 2021 09:12]

En een lokaal nieuwsbericht midden in de film, zodat je toch even up-to-date bent met het konijn van Jan uit Sint-Michielsgestel.
God ja een film kijken op SBS6. Verbaasd me dat die zender nog bestaat!
Nog even en we vragen om vijf minuten reclame halverwege zodat we rustig kunnen gaan plassen
Ik weet dat je het grappig bedoeld, maar één van de voordelen van on demand kijken is dat je het gewoon kunt pauzeren, als je tussendoor iets anders wil doen.
Nu is iedereen anders en heb ik altijd al een voorkeur gehad voor niet-bingen. Maar eerlijk is eerlijk: wat is verandert is niet "we," maar de content van Netflix.

Toen Netflix begon, hadden ze een keer per maand een nieuwe serie, toen werd het een paar keer per maand, nu droppen ze iedere week zeven series met tien afleveringen van meestal een uur lang. Als je het rustig aan doet, wordt je backlog alleen maar groter en groter. Nu is dat an sich niet zo erg, je hoeft niet alles te kijken, maar omdat je van binge naar binge gaat, heb je geen enkel moment waarop je een serie kunt laten bezinken. Soms browse ik Netflix en zie ik een serie die wel interessant lijkt en dan kom ik erachter dat ik die serie al gekeken heb, maar dat ik mij dat amper nog kan herinneren.

Daarnaast is het ook gewoon leuk om wekelijks een serie te kijken en er met anderen over te praten. In het Netflix model is discussie onmogelijk. Niemand kijkt tegelijk dezelfde content, en iedereen kijkt de volledige serie uit voordat ze er iets van vinden. Het verschil tussen TV en films was altijd dat je op TV een verhaal in stukken opgedeeld gepresenteerd kreeg en kon theorizen met anderen over het verhaal en de karakters, dat heeft Netflix geëlimineerd waardoor TV series eigenlijk gewoon heel lange films zijn geworden.

[Reactie gewijzigd door Aiii op 11 november 2021 09:28]

Netflix is vooral goed in de non-standaard content. Ze hebben bijvoorbeeld heel veel Aziatisch spul, vooral Koreaans. Daar zit best wel veel grappig spul tussen (naast Squid Game). Ik heb ook een set van Animes die ik eigenlijk best wel vaak herkijk omdat ze echt over de top geweldig zijn, ik kan bijvoorbeeld iedere gamer in de 30-40 "Hi-Score Girl" dik aanraden, je ziet niet vaak animes waar Final Fight en Street Fighter 2 hoofdpersonages zijn. Maar ook "the Disastrous Life of Saiki K.", "Komi Can't Communicate" en "Way of the House Husband" zijn erg grappig tot hilarisch.

Ik heb voor alsnog nog altijd mijn geld dubbel en dwars terug kunnen krijgen van Netflix (want ja... 2 films of 1 serie en je hebt je maandabo er eigenlijk wel weer uit)... dat kan ik van Disney+ maar moeilijk zeggen. STAR is leuk maar het is allemaal content wat ik al een paar dozijn keer gekeken heb. Dan ben ik eigenlijk meer benieuwd naar een Amazon Prime met MGM als extraatje...
Netflix is helemaal niet sterk in aziatische content. Het is een continent met meer dan 4 mld mensen en een heel rijke cinema dat je hier simpelweg niet mee krijgt.

Je krijgt letterlijk een selectie van een selectie te zien. Op heel veel materiaal hebben ze simpelweg de rechten niet,
zo zie je vb nooit een “populaire” chinese serie,
maar ook alles wat indisch is, is dun bezaaid, Bollywood is een compleet op zichzelf staande tak dat minder heeft met buitenlandse vermenging, en daarnaast is India ook streng met betrekking op wat je mag vertonen, wat tevens hun handelsmerk is geworden in de regio. Niet roken, geen naakt, etc.

Een andere tak van sport is portugees/spaans,
ook daar zijn extreem grote partijen actief die eigen kanalen hebben, maar krijg je hier praktisch niks van mee.


Wat opvalt daarbij is dat bepaalde niches in het buitenland zo groot worden,
anime vb wordt in Japan niet breed gedragen maar als export-product werkt het prima.
Sure er komt aardig wat binnen elke week, maar veel is oud spul en als je een beetje bij de tijd bent met series, dan heb je veel dingen al lang wel gezien. Het is niet alsof alles echt nieuw is. Verder vind ik de kwaliteit ook een stuk minder dat je niet meer elke maand een goede serie hebt, eerder 3 middelmatige of nog erger. Ik zie een boel content voorbij komen maar de meeste hoef ik al niet te zien en een ander deel heb ik na 10 minuten ook al wel gezien.

Alleen als je nooit een bioscoop binnen stapt, nooit een ander medium hebt gebruikt voor series en nooit verder dan 6 zenders komt op je tv, zul je veel nieuwe dingen kunnen toevoegen en is het mogelijk teveel. Maar als je een beetje buiten de gangbare genres valt (stel je hebt niks met tienerdrama of tienerdrama verpakt als fantasie/magie/middeleeuwen), dan valt er al veel af. Veel series hebben een niet-doorsnee jasje, maar onderhuids is er weinig bijzonders aan.

Overigens heeft dit ook weer deels met covid te maken, de resources waren er gewoon niet om iets groots aan te pakken, ik bedoel, op tv is het verder ook niet veel soeps meer, maar de kwaliteit was vroeger hoger. Nu wordt bijna elk idee tot een 10 afleveringen seizoen omgezet. Of dat nou een goed verhaal is of niet, en of het nou wel past in 10 afleveringen (met name dat tijdrekken van sommige series ben ik wel beu).

Theorizen is jammer, maar het zijn altijd vrij korte seizoenen (en vaak ook maar 1 of 2) dus je kunt daarna je fantasie wel de loop laten. Want dan wordt het toch te duur en te moeilijk.

Ik vind het vooral knap dat een medium welke tijdens een pandemie zijn hoogtijdagen moet hebben, eigenlijk maar zo matig voor de dag komt en eerder mensen beweegt wat andere hobby's te gaan zoeken.
Imho is juist het grote aanbod aanbod, en daardoor de mogelijkheid tot veel meer kijken, de reden dat je als kijker uiteindelijk nergens meer van onder de indruk bent: Gewenning.

Je hebt na een tijdje bijna alle mogelijke invalshoeken gewoon wel gehad, zeker binnen je favoriete niche.

Hetzelfde geldt voor speciale effecten en geweld. Je hebt al zoveel ‘onmogelijke’ beelden gezien, dat eigenlijk niets nog indruk maakt. (Psychologisch en fysiek) geweld in populaire series als The Handmaids Tale is in de eerste seizoenen zo bizar dat ik er niet naar kon kijken. Maar mijn vrouw was er stoïcijns onder en ook in de media was niet eens ophef over.
Ik krijg ook steeds meer het idee dat Netflix series produceert die nèt interessant genoeg zijn om de volgende aflevering nog te kijken. Zo van: Hmm, misschien wordt dit nog wat in de volgende aflevering.... of de volgende. En uiteindelijk zit je een heel seizoen te kijken op een hopelijk verassende ontknoping die uiteindelijk vaak tegen valt.
Dan heb je het idee waarom je zowiezo dat hele seizoen hebt gekeken.

Het lijkt mij zelfs een beetje alsof dat de intentie is: je zo lang mogelijk laten kijken naar goedkope ongeïnspireerde content.

Vroeger zaten er echt veel uitblinkers tussen, maar tegenwoordig is het allemaal massa consumptie, waardoor ik door de bomen het bos niet meer kan vinden.
Je omschrijft precies mijn gevoel. Voor mij heeft dat als gevolg dat ik niet eens meer zoek of iets aanzet.
Dat is per serie verschillend.

Sommige komen in zijn geheel online andere elke week een nieuwe aflevering.

Nu in een keer bijna Narcos Mexico gekeken (bijna)

En soms is het ook wel prettig 1x per week een aflevering te kijken.
Ik binge nog steeds zo veel mogelijk, puur omdat ik series na een aantal dagen uit het oog verlies door die stomme wekelijkse releases met soms weken aan "pauze". Ik wil het kijken wanneer ik tijd heb, niet wanneer een marketing afdeling bepaald wanneer ik tijd heb.
Series worden ook altijd gewoon in 1 keer opgenomen. Dus dan vindt ik het gewoon logisch dat je ze tegelijk op Netflix zet. Alleen soapseries zijn nog goed voor het oude lineaire model.
Denk dat dat per persoon verschilt, sommigen hebben de tijd om te bingen, de ander heeft maar een paar uurtjes per dag om iets voor zichzelf te doen en verkiest dan eerder voor een enkele aflevering per keer los van het feit of de serie volledig beschikbaar is of niet.

Persoonlijk kijk ik veel Koreaanse dramaseries de laatste tijd, maar moet wel oppassen dat ik niet te ver doordraaf met mijn binge-gewoonte, wil nog weleens toch nog even die laatste aflevering in de late uren gaan kijken. Een ander kan zich dit makkelijker van zich afzetten en de volgende dag verder kijken.
Bingen of niet is toch volledig je eigen keuze? 10 weken lang 1 aflevering beschikbaar krijgen, of in 1 week alle 10 aflevering en er zelf voor kiezen om elke week 1 aflevering te kijken zit niet veel verschil in. Wellicht dat je eerder een "slip up" hebt en toch meer dan 1 kijkt, maar dat is dan ook gewoon zelfbeheersing.

Volgens mij is het niet perse Netflix die bingen pusht, maar de sociale druk om op de hoogte te zijn. Ik ben bijvoorbeeld pas bij aflevering 4 van Squid Game, en in 1 van mijn whatsapp groepen kreeg ik toch een spoiler een paar dagen terug, met erbij "je zou nu wel klaar moeten zijn anders heb je pech". Nou is het een serie en spoiler wat me dit keer niet veel boeit om een kleine spoiler gehad te hebben, maar genoeg andere series waar dat een stuk minder leuk is.

Misschien wel iets voor Tweakers (plus) om eens te onderzoeken, de ontwikkeling van kijkgewoontes van TV naar streaming en de sociale druk die daar bij komt kijken.
Wie dwingt jouw om een seizoen te bingen? Niemand toch, Netflix bied de optie voor iedereen om te kijken hoeveel en wanneer je wilt. Dus je wordt niet gedwongen om een week te wachten als je nog een aflevering wilt kijken.
Ik heb juist precies het tegenover gesteld. Ik had de hoop dat de toevoeging van Star van Disney+ ervoor zou zorgen dat ik het meer zou kijken, maar behalve wat klassiekers zoals Scrubs staat er weinig interessants voor mij op (ben zelf ook niet fan van Marvel, Star Wars e.d. Mijn vrouw kijkt nog wel series als 911. Ik heb een jaar abonnement enkele maanden geleden genomen, maar zal het niet gaan verlengen. Ik heb het al opgezegd zodat ie stopt na het jaar. De kinderen kijken ook nog steeds voornamelijk Netflix en NPO slechts heel af en toe Frozen & co.

Ik ben erg benieuwd naar Viaplay die in begin 2022 naar Nederland komt omdat ik zelf ook erg fan met van Scandinavische drama/thriller series en daarnaast hebben zij ook een ruim Engelstalig aanbod. Het sport aanbod van Viaplay kan mij niet boeien.

[Reactie gewijzigd door funrider op 11 november 2021 10:26]

Netflix doet bepaalde series ook maar 1x pw,
dat was ook de reden om vaker te switchen.

Als ik vb een serie wil kijken zou ik dat vb graag doen in een week, elke dag 1 of 2 afleveringen, niet over 3 maanden.
En zo heeft iedereen hun eigen ding. Ik heb dat juist vaak met Netflix. Prime heeft nog wel vaak bekende blockbusters, en ik val wel mooi in het straatje van disney+.

Ik zou netflix ook wel willen stoppen, alleen hebben we veel diensten gedeeld met familie.
Vorig jaar was ik het met je eens geweest maar sinds Maart is Star toegevoegd en het zorgt ervoor dat veel series die je 'vroeger' niet op Disney+ had verwacht er nu wel op staan.. Denk aan:
Prison Break, Walking Dead, American Horror Stories en Family Guy. Het gaat me niks verbazen als ik Disney+ hierdoor gewoon standaard ga houden en Netflix misschien 1x per jaar voor een maandje neem..

Maar dat is ook een verschil van mening waarschijnlijk!
Als Disney, Marvel en Star wars fan (en met jonge kinderen!) kijk ik meer D+ dan Netflix of andere diensten. En Disney Star heeft veel goeie nieuwe volwassen content.

Bij Netflix blijf ik scrollen op zoek naar iets en komt er maar heel incidenteel iets leuks voorbij (Sex Education, Midnight Mass). Veel bagger (tiener-series). Het is dat ik het van iemand anders kan kijken, anders zou ik het opzeggen.
Ik zie vaak dat mensen Disney vergelijken met Netflix, maar die vergelijking moeten we eigenlijk niet doen. Disney is veel meer dan Netflix. Wanneer Disney een film of serie maakt dan moet het passen in hun hele bedrijf. Van attractie tot aan het broodtrommeltje die kinderen meenemen naar school. Hierdoor hebben zij een veel gerichter aanbod dan Netflix en is het voor Disney ook moeilijker om content te maken, omdat het moet passen bij het thema. Netflix daarentegen kan over alles content maken, kijk maar naar die Koreaanse serie.
Dat doe ik ook, en ook met Netflix.
Afgezien van het content wat ik overigens beter vind op Netflix, vind ik bij Disney+ het beeld duidelijk slechter.
Ik doe deze vergelijking uiteraard dat beide 4K en DV (HDR wordt automatisch "omgezet"naar Dolby V) zijn.
Het beeld bij Disney+ vind ik er altijd fletser uitzien en mist ook veel punch ten opzichte van netflix.
Ben benieuwd of andere Tweakers dat ook zo ervaren?
Dolby vision bij netflix kan geen andere streamingdienst tegenop. Als je net een original heb gekeken op netflix en vervolgens iets op prime of Disney dan valt het heel erg tegen. Maar goed aan de andere kant betaal ik nu bijna het dubbele bij netflix tov een Disney. laat staan prime.
Maar Disney heeft toch ook DV?
Klopt. Daar vergelijk ik het ook mee. Verschil is gigantisch in mijn ogen terwijl het beiden dolby vision 4k is.
Daar heb je zeker een punt.
Ik ben persoonlijk een groot Disney fan, maar het is wel redelijk specifiek. Ander platformen bieden een breder platform aan.
Disney+ heeft meer smalle, maar diepere genres. Met Star hebben ze wel een redelijke stap gedaan naar een breder publiek, maar daar zie je helaas dat je veel spul ziet, dat 'men' al gezien heeft.

Disney (en daarmee al hun merken) is natuurlijk een mega-concern en heeft gigantisch veel geproduceerd en uitgegeven, ze hebben alleen niet voor alles de juiste licenties om het te mogen streamen. (kijk naar bijvoorbeeld een aantal Marvel-universe films die ze niet mogen streamen, omdat die rechten bij Sony)

Ik kijk op het moment Netflix en Disney+ ongeveer 50/50 denk ik. Een half jaar geleden voornamelijk Disney+ en het halfjaar daarvoor voornamelijk Netflix.
Een woord, Feyenoord ;)
En toch vraag ik mij af hoeveel procent van het ledenaantal daadwerkelijk met enige regelmaat gebruik maakt van Disney+. Zo heb ik een paar weken terug mijn abonnement opgezegd omdat ik het pakket al maanden niet had gebruikt en ik heb zo'n voorgevoel dat er zo een hele hoop 'slapende' abonnees zijn. Ik kon het zelf niet terug vinden in ieder geval.
Ik zie niet in waarom er meer "slapende" abonnee's zouden zijn op Disney dan op welke andere service dan ook. Het is wereldwijd maandelijks opzegbaar, dus er is geen enkele reden voor mensen om maandenlang geabonneerd te zijn zonder de service te gebruiken. Daarnaast daalt het aantal abonnee's grosso modo niet, dus is het ook niet dat jouw n = 1 ervaring gelijktrekt op anderen.
Er is geen reden nee het probleem is alleen het wordt makkelijk vergeten, waardoor je niet meer kijkt en toch betaald.
Dit is met heel veel van die goede doelen etc ook allemaal, je vergeet het na een tijd en dat kleine bedragje valt je niet zo op.
Bij goede doelen vind ik dat nooit zo erg, dan wordt er nog iets goeds mee gedaan.

Ik let wel altijd op dat ik niet een sportschool per ongeluk sponsor of inderdaad een club als Disney of Apple of Amazon die er niets voor doen als ik zelf niets doe.
Het staat hier elke week meerdere keren aan. Bepaalde pixar of disney films door de kids al 100 keer afgespeeld :P

Zelf kijk ik daar zo goed als alles van Marvel en Starwars. En er komt eigenlijk steeds meer bij.. ook gewoon "normale" series. net als netflix originals zeg maar.

Ook voor sommige films vind ik het wel tof hoe snel het is gekomen. Black widow draaide in principe recent in de bios maar staat nu ook al een aantal weken op Disney +
Black Widow draaide al sinds Augustus in de bioscoop, dus zo recent is die niet meer :).
Maar hij kwam inderdaad wel snel naar Disney+, daar was scarlett johansson volgens mij niet helemaal mee eens(Die omzet krijgt zij niet).
Die omzet kreeg ze wél! Als je de juridische documenten leest, blijkt dat Scarletts voornaamste klacht was dat Disney niet tot ná de coronapandemie heeft gewacht met de bioscooprelease van de film (zodat ze in een hogere opbrengst had kunnen meedelen). Een nogal raar verwijt omdat de release al meer dan een jaar was uitgesteld en niemand weet wanneer de pandemie achter de rug zal zijn.
Er zullen er zeker een zwik tussen zitten.
Mogelijk iets meer dan bijvoorbeeld Netflix, omdat je Disney+ in een jaarabonnement kan afsluiten. Dus dat zijn dan nog steeds 'actieve abonnementen' die mogelijk al opgezegd zijn, maar misschien pas over 6 maanden klaar zijn. (ofzo)

Maar waarschijnlijk hebben alle abonnementen 'slapende gebruikers'.
En nog steeds geen Talespin :/

Zelfs NL ondertiteling is bij veel oude cartoons teveel gevraagd. Zo jammer.
Ik mis nog wel meer animatieseries van vroeger die bij Disney Festival voorbij kwamen. Ben wel blij dat mijn zoon naar Goof Troop kijkt :)
Zeker, Talespin is niet de enige serie die ontbreekt. Het zijn er best veel. Voor een bedrijf zo groot als Disney doen ze dat toch best slecht. Bij de aankondiging van Disney Plus werd Talespin genoemd, maar tot dusver nog niks. Ook veel ondertiteling ontbreekt na al die tijd nog steeds. Alsof ze het wel best vinden zo.

Voor wat betreft de nog missende series zal het mij niet verbazen als ze het eerst naar de knoppen helpen met een pan/scan naar 16:9 voordat het erop komt te staan... Net als bij de resque rangers of eerste seizoenen van de simpsons (wat toen na veel kritiek wel is teruggedraaid gelukkig). Eeuwig zonde imho.
Waarschijnlijk ook de reden dat ze nu een actie hebben met één maand Disney voor 2 euro.
Maar eerlijk gezegd, voor mezelf en mijn 2 tieners vind ik zelfs die 2 euro het niet waard.
Ik stopte met lezen toen ik het woord "metaverse" tegen kwam.

Het aanbod van Disney+ is prima, maar vind dat ze te weinig echt nieuwe content erop zetten. En zelfs als die komt, bv. Y: The Last Man On Earth (slechte serie trouwens) komt ie 3 weken later dan de US op Disney+ en trekken ze de stekker eruit (hoewel dat de beslissing van Hulu/Fx was).
Sinds de toevoeging van Stars kijk ik de meeste content weer op Disney+. Eindelijk toegang tot the Orville en de serie adaptie van What We Do in the Shadows. Vooral die laatste is een absolute aanrader (bindend kijkadvies met terugwerkende kracht ;))
Hier kijken we ook meerdere malen per week naar Disney+. Het aanbod is zeker niet slecht. Af en toe missen er wel eens NL ondertitels maar daar valt mee te leven.
Anoniem: 401186
11 november 2021 07:37
We hebben het gratis voor 1 jaar omdat het bij de Provider van mijn vrouw inbegrepen zit (Pre-Paid), daarna gaat het iets van 20 Euro per jaar kosten. Zitten wel leuke dingen om te kijken tussen.

Hebben ook Netflix en HBO-Go. HBO-Go zit gratis bij ons Internet abbo erbij!!
Heerlijk dan men maar blijft denken dat dingen “gratis” zijn.

Nu mag het niet meer met telefoons dan maar met streaming diensten.
Het is toch echt het eerste jaar gratis. Telefoon is zelf gekocht bij Apple en het is dus Sim-only en ook nog eens pre-paid. En verdienen doen ze er niet veel aan, want mijn vrouw is niet zo'n beller.

Ik denk dat ze het doen omdat de provider met Hotstar een deal heeft (hier heet het dan ook Disney Hotstar. (Ps: Wij wonen NIET in Nederland!) en dus hebben ze al vroeg inschrijvers deze deal gegeven. Als je je later abonneerde koste het 10+/- Euro en nu is de definitieve prijs +/- 20 Euro per jaar
Gratis bestaat niet. Het bedrijf waar jij het product afneemt betaalt voor het “gratis product” en wie betaalt het bedrijf: jij

Of ze een deal hebben of niet er wordt voor betaald hoe dan ook, als bedrijf mag je NIETS gratis weg geven en hiermee bedoel ik Disney aan je provider. Daar zijn veel wetgevingen voor. Sunshine act of antitrust, weet niet precies welke.

[Reactie gewijzigd door phoenix2149 op 11 november 2021 08:04]

Dit is natuurlijk een heel boeiende discussie, maar als je internetabonnement bij klaasje zonder extra net zo duur is als bij pietje met de extra, dan betaal jij onder de streep dus niets extra en heb je iets wat normaal geld zou kosten gratis.

Wat interesseert het jou dan verder nog hoeveel geld de provider doorbetaald aan de streaming service?
Disney+ ben ik snel doorheen. Wordt misschien meer als er een kind of kinderen komen in de toekomst.
Ik gebruik meer Videoland. Netflix heb ik opgezegd.
en inzetten op nieuwe films en series.
Nog meer uitmelken van Marvel begrijp ik? Leg de series naast elkaar en het is precies hetzelfde met andere karakters. Zie je bij Netflix series overigens ook.

[Reactie gewijzigd door PdeBie op 11 november 2021 09:51]

Waar heb je het over? De Marvel series zijn tot nu toe allemaal zeer uniek qua opzet.
- Wandavision is uberhaubt zeer origineel concept, niks wat er op lijkt.
- Loki is ook zeer bijzonder qua opzet en lijkt niks op Wandavision (bizarre sci-fi fantasy serie)
- Falcon & Winter soldier heeft meer weg van een lange spionage film dan een serie, laat staan dat het lijkt op Wandavision of Loki.
Wellicht heeft hij de netflix series in het hoofd (punisher / iron fist / defenders / daredevil / defenders/ jessica jones), daar zie ik het punt wel een klein beetje. Maar ja, dat is verder geen onderdeel van de Marvel (met enkele l ;)) tv-shows zelf, ook niet van Disney+

De nieuwe series die jij noemt (en ook whatif) vind ik zelf ook behoorlijk unieke en frisse series.

[Reactie gewijzigd door sewer op 11 november 2021 09:35]

Mwa. Heb toch wel een "been there - done that" gevoel bij de series. Heel voorspelbaar allemaal.
Wandavision vond ik overigens wel verfrissend, maar Loki daarentegen vond ik maar mwa.

En precies wat @sewer zegt: Al die Netflix series lijken op elkaar. Mijn gevoel zegt dat dit meer gaat gebeuren.
Mijn dochter van 12 vindt het echter geweldig :)
Tsja. Zolang er vraag naar is?
Heel veel mensen willen vooral veel van hetzelfde kijken. Kijk maar naar hoeveel 'slappe actiefilms' in de jaren 80-90 gemaakt zijn. Veel explosies nul verhaal en wat 'stoere one-liners' en je had een blockbuster.

Ik ben zelf een groot (Disney en) Marvel fan (voornamelijk de stripboeken), maar ik snap wel wat je bedoeld. Sinds dat Disney de Marvel-studio heeft, is het erg veel 'meer van hetzelfde' geworden. Dit is echter iets waar Disney überhaupt veel last van heeft. Heel veel van de producten hebben een soort 'Disney-sausje'.
Disney is grafisch en technisch volgens mij superieur en staat op eenzame hoogte op dat vlak. Hun senarioschrijvers daarentegen lijken soms wat vastgeroest te zitten. Die zie je terug in zowel Marvel als de Star Wars titels.

Uiteraard zijn niet alle titels één op één met elkaar te vergelijken. Je kan de titels die @Collaborator aangaf, inhoudelijk niet echt met elkaar vergelijken, maar er zit wel een soortgelijke vibe achter.

Wat Netflix wel meer heeft, is dat zij de taboe-sfeer meer opzoeken. Ze gaan meer de maatschappelijke grenzen opzoeken met titels. Disney is veelal erg 'correct' en probeert niet te veel controversiele zaken te produceren.

N.B. Ik zeg overigens niet dat dit 'erg' of 'slecht' is. Het is puur een obverservatie van mij persoonlijk. Iemand anders kan er natuurlijk een compleet ander beeld bij hebben.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee