The Mandalorian-acteur Pedro Pascal speelt Joel in HBO-serie The Last of Us

De HBO-serie The Last of Us, gebaseerd op de PlayStation-game, heeft acteur Pedro Pascal aangetrokken om in de huid van Joel te kruipen. Hij is onder meer bekend van de Star Wars-serie The Mandalorian. Ellie wordt gespeeld door actrice Bella Ramsey, bekend van Game of Thrones.

Neil Druckmann, een van de directeuren van ontwikkelaar Naughty Dog en schrijver voor de game The Last of Us, bevestigde op Twitter dat Pascal een rol speelt in de komende tv-serie. Dit is de studio achter The Last of Us-games. Deadline kwam kort daarvoor met het bericht dat hij de hoofdrol zal vertolken. Pedro Pascal is onder meer bekend van de tv-series Narcos en The Mandalorian, ook al gaat hij in de laatstgenoemde serie veelal schuil achter zijn helm.

Pascal wordt niet specifiek genoemd voor de rol van Joel, maar Druckmann bevestigde zijn komst met de tekst 'daar is de andere helft'. Daarmee doelt hij waarschijnlijk op het eerdere bericht van The Hollywood Reporter dat actrice Bella Ramsey, bekend van de rol van Lyanna Mormont uit Game of Thrones, is aangetrokken om de rol van Ellie te vertolken. Druckmann bevestigde dat Ramsey onderdeel zal zijn van The Last of Us.

In de originele The Last of Us-game staat de band tussen Joel en Ellie centraal. De game is geroemd om het emotionele verhaal. Waarschijnlijk zal dit verhaal ook in de tv-serie van HBO, Sony Pictures Television en PlayStation Productions centraal staan, maar daar zijn nog weinig details over bekend. Eerder was al wel duidelijk dat Craig Mazin verantwoordelijk is voor de aanpassing van de games naar de tv-serie; hij was eerder verantwoordelijk voor de HBO-serie Chernobyl.

PlayStation Productions is een productiebedrijf van Sony en is in 2018 opgezet om PlayStation-titels te verfilmen. Het bedrijf is naast The Last of Us-serie ook bezig met de Uncharted-film. Plannen om die game te verfilmen dateren al uit 2008. De film had ergens dit jaar moeten verschijnen, maar momenteel is de planning dat de film in februari 2022 uitkomt.

Door Joris Jansen

Redacteur

11-02-2021 • 09:04

95 Linkedin

Reacties (95)

Wijzig sortering
Zie hier de vergelijking

https://www.smartworld.it...the-last-of-us-series.jpg

Ik ben tevreden met de keuze

[Reactie gewijzigd door streamnl op 11 februari 2021 09:08]

Alleen al het feit dat het Pedro Pascal is, stemt mij goed. Als ze hem in elke rol casten in deze serie zou ik het alsnog kijken. Die kerel is gewoon een idioot goede acteur.
Als het aan mij had gelegen had Nikolaj Coster-Waldau gekregen. Al helemaal na deze [spoiler]fan made trailer[/spoiler] [bevat spoilers uit de game!].

Als ik op de stem van Joel (de voice-actor Tory Baker) af ga zou mijn keuze op Hugh Jackman zijn gevallen. Mooie bonus is dat Hugh Jackman het al heeft laten zien.
Ik denk dat LOGAN stiekem al een uitstekende TLOU film is. ;)

@dabrainz Fixed it.

[Reactie gewijzigd door Ram-G-maN op 11 februari 2021 10:24]

Die fanmade trailer bevat wel meteen de meest grote spoiler van The Last of Us trouwens.. Ik weet nog wat een emotionele rollercoaster dat spel was en dat was de zoveelste klap, jammer dat t in een fanmade trailer al uit de boeken wordt gedaan.
Is het een spoiler uit TLOU of TLOU 2? Ik ben er erg nieuwsgierig naar de link maar heb deel twee nog niet gespeeld.
Naar TLOU, dus als je die wel gespeeld hebt kun je de trailer veilig kijken. :)
Ik vind de gelijkenis nou niet bepaald groot. Daar zijn genoeg andere acteurs voor te vinden volgens mij. Ik neem dan ook aan dat ze Pedro niet hebben gekozen omdat hij zo op Joel zou lijken.

Ik kijk ergens uit naar deze serie, maar tegelijkertijd ga ik het denk ik moeilijk vinden los te laten wanneer ze afwijken van de game.

[Reactie gewijzigd door vickypollard op 11 februari 2021 09:52]

Ik vind Pedro ook niet geheel op Joel lijken, maar die kan er nog mee door. Bella daarintegen lijkt in de verre verte niet op Ellie en dat vind ik persoonlijk wel een grote misser.

Als ze dit nu verkocht hadden als een ander verhaal in hetzelfde universum met unieke karakters, dan deed me dit niks, maar het gaat er juist om dat ze hoofdpersonages spelen en dan hechten mensen toch wel wat waarde aan de gelijkenis.
Ze lijkt er zeker niet op nee, maar het is wel een kick ass dametje! Big fan!
Oh ja, gezien haar rol in GoT ben ik het daar zeker mee eens :)
Ik vind de gelijkenis nou niet bepaald groot. Daar zijn genoeg andere acteurs voor te vinden volgens mij. Ik neem dan ook aan dat ze Pedro niet hebben gekozen omdat hij zo op Joel zou lijken.
Eens. Tom Cruise is het tegenovergesteld van Jack Reacher en toch kreeg hij de rol. Het gaat puur om de naam voor de verkopen. Cruise top acteur maar kan niet overtuigen. Pedro steengoeie acteur. Zeker in GOT. Alleen een goeie acteur is niet genoeg. Een top director is nog belangrijker...
Het lijkt meer op Timothy Dalton. Maar die zal inmiddels te oud zijn.
Ik moet juist meteen aan Timothy Dalton denken, alleen die is natuurlijk te oud. (zoals in Doom Patrol)
Gerard Butler had beter gepast wellicht
En het is echt een top acteur, perfecte keuze.
Ik dacht dus al dat ik hem ergens van kende toen ik voor het eerst z'n gezicht zag in The Mandalorian... Dus hij zat ook in Narcos :).

Vind het trouwens wel een goede keuze. Even baardje laten groeien. Ik kijk er naar uit!
Game of Thrones heeft hij ook in gespeeld, dus wellicht herken je hem daar ook van.
In Game of Thrones is hij wat lastig te herkennen. Het karakter dat hij speelt had richting het einde van seizoen 4 geen zicht meer op de zaak, en veel aan zijn hoofd. De druk werd hem echt te veel.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 11 februari 2021 09:41]

Echt een berg veel aan zijn hoofd, zou je kunnen zeggen.
Na zijn val kwam hij er nooit meer bovenop.
Nou dit mis ik meer op Tweakers. Haha, zie je meestal enkel op reddit.
Daarvoor danstte hij teveel rondom de hete brij.
Ik dacht eerst waar heeft The Zep Man het over, totdat ik het nog een keer las en 3 puntjes gaf. Geweldige rol inderdaad, zijn arrogantie werd hem iets te veel waardoor zijn hoofd de tand(en) des tijds niet heeft doorstaan.
Als we echt gaan voor een vergelijking gebruik je beter kleurenfoto's: Joel is een blanke, Texas redneck, Pedro is Latino. Dat valt in zwart-wit niet zo op, maar is wel een duidelijk verschil.

MAAR naar mijn mening is dit een goeie keuze. Zowel Joel als Ellie krijgen geen 'lookalike' acteurs, zodat we niet gaan lastig doen van 'bah, hij/zij lijken er NET niet op!'. En het zijn ook gewoon allebei klasseacteurs.
Hij speelt ook in Wonder Woman 1984. Maar ik denk niet dat je je dat herinnert. Die film wil je het liefst vergeten... |:(
Kan ik me niets van herinneren. :+
Nog nooit van gehoord :+
Laten we wel eerlijk zijn, zijn casting is niet het probleem in die film.
Die film wil je het liefst vergeten...
Als iemand die opzich een redelijke fan is van het superhero genre had ik hier echt nog nooit van gehoord. Heb ook geen marketing voorbij zien komen.
Laten we iemand nemen die er totaal niet op lijkt.
Klinkt als een goed plan!
Laten we iemand nemen die er totaal niet op lijkt.
Klinkt als een goed plan!
Wat ik altijd verbazend vind is als een goede acteur iemand imiteert, ze er vaak op gaan lijken. Ik denk dat ons brein ons voor de gek houdt hierin, maar het is erg interessant dat het überhaupt kan.
Een mooi voorbeeld daarvan is hoe Ashton Kutcher precies zo loopt als Steve Jobs in de film waar hij Steve Jobs speelde.
Ik vvond Michael Fassbender anders veel overtuigender als Steve Jobs(ook een betere acteur maar dat terzijde). Fysieke gelijkenis is denk ik ook niet het belangrijkste maar meer of een acteur hetzelfde charisma kan uitstralen. Het personage moet er zijn alleen dan met een ander uiterlijk.

Bij Pedro Pascal zit dat denk ik wel goed maar met wat ik van Bella Ramsey heb gezien heb ik nog mijn twijfels over haar casting als Ellie. Hetzelfde heb ik overigens ook met Tom Holland als Nathan Drake, hoop dat hij mij het ongelijk bewijst maar vrees dat hij niet zal overtuigen.
Of ons brein ziet meer dan alleen fysieke gelijkenissen, dus ergens "op lijken" wordt makkelijker wanneer iemand eenzelfde loopje aanneemt, hetzelfde klinkt, dezelfde taal gebruikt, etc. : )
Ik heb persoonlijk wel vaker dat ik mensen van een afstand snel herken aan hun loopje of gedragingen (uiteraard ook fysieke kenmerken) of aan hun stem in een ruimte.

Ik denk dat Pedro Pascal een uitstekende keuze is voor Joel.

[Reactie gewijzigd door Weltschmerz op 11 februari 2021 09:46]

We kennen zijn gezicht toch niet. Toch? :)
Sorry? Het gezicht van Pedro Pascal? Of dat van Joel? Van beide ken ik het gezicht. Of is dit een verwijzing naar The Mandalorian? Die heb ik niet gezien, ik ken Pascal voornamelijk van andere zaken : ) (Hij is te gek in Prospect)

[Reactie gewijzigd door Weltschmerz op 11 februari 2021 18:54]

Ik ken alleen de Mandalorian. Die zet zijn helm bijna nooit af.
Ik vond hem eerst heel erg als Clint Eastwood klinken, of desnoods diens acterende zoon. :)
Haha oké, nou hij heeft gelukkig in meerdere dingen geacteerd (hoewel hij in Prospect ook vaak een helm draagt, wel met glas gelukkig).
Gaat niet alleen het lijken op, maar ook om persoonlijkheid, acteer skills etc. En wie zegt dat ze de serie exact willen laten lijken op the last of us?
Ik vind Bella Ramsey als Ellie een stuk minder lijkend dan Pedro Pascal op Joel..
Zelfs de acteur van Joel in The Last Of Us lijkt niet op hem. Heb toch liever dat ze gewoon iemand casten die goed kan acteren, in plaats van een look-a-like contest houden, en de winnaar casten.
Dan kom je denk al uit op een russel crow of gerard butler. kwa uiterlijk dan
Henry Cavill lijkt ook niet op Geralt van Rivia, toch is de serie een succes volgens Netflix.
Laten we iemand nemen die er totaal niet op lijkt.
Klinkt als een goed plan!
Dat niet alleen, dit woord bijna zekerwetten een politieke serie met hoogstwaarschijnlijk een hoop woke stuf, en dat spel verfilmingen bijna altijd floppen, ik kijk niet veel nieuwe series en films meer, de series en films van tegenwoordig vind ik geen bal meer aan, vroeger keek ik nog uit na nieuwe films en series, maar tegenwoordig kijk ik er niet meer naar uit, vind ze tegenwoordig maar erg middelmatig.
Lastige met dit vind ik altijd om hem dan niet voor te stellen als Mando in de huid van Joel.
Ja ach, ik ken m vooral uit Narco's. Ik vind het raar om dan een DEA agent in Star Wars te zien. Maar zie Breaking Bad, niemand kon zich voorstellen dat Cranston zo'n rol zou kunnen spelen. Of Tom Holland als Nathan Drake; als de acteur goed is in z'n vak, weet ie daar vast mee te werken, en daar heb ik al het vertrouwen in bij Pedro!
eerst maar eens afwachten hoe die uncharted film uit de verf komt.. Ik ben vooral nog niet echt overtuigt door Mark Walhberg als sully. tot nu toe ben ik iedergeval wel blij met Pedro als Joel
Mark wahlberg is inderdaad een opmerkelijke casting keuze. Maar hetzelfde kon ook gezegd worden over tom holland, ik denk dat er genoeg zijn die liever Nathan Fillion in de huid van drake zien kruipen (heeft hij overgens al een keer gedaan voor een short film). Maar na het zien van foto's van Tom als Drake zijn er genoeg mensen die het positief inzien.

Dus in dit geval zal het, ondanks z'n acting skills, even afwachten worden hij hij er uit gaat zien als character, en of het een beetje matched met de game.
Hoezo? Op 1 aflevering na had hij in The Mandalorian altijd een helm op en was zijn stem altijd wat 'synthesized'... ik denk dat die verwarring wel mee zal vallen.

Als ik 'Malcolm in the Middle' kijk dan denk ik ook niet telkens 'He, dat is Walter White'... ;)

Een goede acteur zal je snel meevoeren in het spel... ja er zijn wat 1 dimensionale acteurs die in iedere rol het zelfde truukje doen, maar daar ben ik bij Pedro Pascal niet bang voor. Ik heb met hem kennis gemaakt in Kingsman: Golden Circle... ik heb geen moment aan hem als cowboy gedacht bij het kijken van The Mandalorian.

[Reactie gewijzigd door MicGlou op 11 februari 2021 09:36]

Seizoen 2 nog niet gezien? Het is nog steeds niet vaak maar je ziet zijn gezicht wel een paar keer.
Welgeteld twee keer ja. :)
Scheelt dat Mando vrijwel altijd een helm op heeft.
Zelfde soort rol ook:

Iemand met een dramatisch verleden die met tegenzin maar met moreel besef een kleiner iemand onder zijn hoede neemt in een wereld met conficten.

[Reactie gewijzigd door paltenburg op 11 februari 2021 11:29]

Een zeer geïnspireerde keuze en een absoluut geweldige acteur.
Dat is automatisch al een streepje voor bij deze serie. Pedro Pascal is een idioot goede acteur. In de Mandalorian weet hij al enorm veel uit te beelden met een helm op en niet eens zoveel tekst. En zelfs in Wonder Woman 1984, een behoorlijke blunder van een film met meer plotgaten dan in een kaas, steelt hij toch wel de show.
Op het forum kun je eventueel ook mee discussieren over deze serie:

https://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/2014156
Pedro Pascal is ook bekend van Game of Thrones, die speelde Oberyn Martell.
Als het zo'n grote productie wordt verwacht ik dat het wel goed komt.
Spellen nooit gespeeld, wel gekeken. (Vind ze op gameplay niveau niet heel interessant)

Had liever zelf Nikolaj Coster - Waldau gezien als Joel, iets meer gelijkenis en heeft denk ik die sombere kant wat meer. Die man kan een heel verhaal vertellen zonder één woord te zeggen met zijn gezichtsuitdrukkingen. Zoek 'm maar op met "Joel" achter zijn naam.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee