Netflix maakt Netflix Games vanaf woensdag beschikbaar op iOS

Netflix Games is vanaf woensdag ook beschikbaar voor iOS. De games zijn onderdeel van het Netflix-abonnement en kunnen zonder extra kosten worden gespeeld. De apps kunnen vanuit de App Store worden geïnstalleerd.

Netflix Games werd vorige week aangekondigd en komt nu ook naar Apple-apparaten. Vanaf woensdag moeten de vijf games die momenteel onderdeel zijn van Netflix Games beschikbaar zijn op iOS. Deze gamesbibliotheek wil Netflix de komende tijd gaan uitbreiden.

Vorige week werd Netflix Games beschikbaar in de Android-app en konden de games ook via de Play Store gedownload worden. Netflix beloofde toen dat iOS snel zou volgen. Het gaat om vijf verschillende mobiele games: Stranger Things: 1984, Stranger Things 3, Shooting Hoops, Card Blast en Teeter Up.

Het is nog niet duidelijk of de games op iOS direct vanuit de app te spelen zijn of dat ze apart moeten worden geïnstalleerd.

Bloomberg-journalist Mark Gurman heeft de vijf games al in de App Store ontdekt. Ze zijn dus in elk geval ook als aparte apps te downloaden. Om ze te kunnen spelen is vervolgens wel een Netflix-abonnement nodig.

Door Robert Zomers

Redacteur

09-11-2021 • 20:09

59 Linkedin

Reacties (59)

59
58
24
2
0
24
Wijzig sortering
Vreemde vind ik dat ik als abonnee hierover nog niets heb gehoord van Netflix zelf
Ik vind t nog steeds belachelijk dat dit bij t gewone abo zit en wij vervolgens met zn allen een prijsstijging krijgen, terwijl bijna niemand hier op zit te wachten :-(
Ik weet niet of “bijna niemand” hierop zit te wachten maar los van dat is het hoe een abonnementsmodel werkt. Je betaald een totaal prijs en niet een prijs voor wat je het waard vind.

Ik wil ook liever niet mee betalen aan <Insert willekeurige Netflix serie die ik toch niet kijk> maar zo werkt het simpelweg niet.
Maar met een abonnement waarbij het hele idee is dat je betaald voor onbeperkt kijken is het relatief logisch dat je dus betaald voor de bibliotheek aan series en films. Ook als je ze niet allemaal wil zien. Het is aan jou om dat te doen.

De spellen zijn alleen een heel andere categorie van entertainment en gezien de prijsverhogingen eentje die serieus geld kost. €4 per maand extra betalen voor iets wat qua categorie ook kompleet anders is dan de eerder overeengekomen dienst is dan ook een beetje raar. Kan dat juridisch überhaupt wel? Ook al is het abonnement maandelijks opzegbaar betekent het niet automatisch dat een abonnement op een dienst automatisch mag worden aangepast qua inhoudelijke dienstverlening. Tenminste. Volgens mij.

Uiteraard heb je ws geen poot om op te staan als je het aankaart en zeggen ze gewoon, nou dan niet, doei!
De spellen zijn alleen een heel andere categorie van entertainment en gezien de prijsverhogingen eentje die serieus geld kost. €4 per maand extra betalen voor iets wat qua categorie ook kompleet anders is dan de eerder overeengekomen dienst is dan ook een beetje raar. Kan dat juridisch überhaupt wel? Ook al is het abonnement maandelijks opzegbaar betekent het niet automatisch dat een abonnement op een dienst automatisch mag worden aangepast qua inhoudelijke dienstverlening. Tenminste. Volgens mij.
Allereerste zin uit de algemene voorwaarden van Netflix; "Netflix provides a personalized subscription service that allows our members to access entertainment content ("Netflix content") over the Internet on certain Internet-connected TVs, computers and other devices ("Netflix ready devices").".

Oftewel, "andere categorie entertainment"? Niks mee te maken. "Aangepast qua inhoudelijke dienstverlening"? Niks mee te maken. Netflix biedt, zie algemene voorwaarden, entertainment content/Netflix content. Daarin is niet gedefinieerd wat deze content exact moet zijn en in wat voor categorie. Dus inderdaad, geen poot om op te staan.

Edit: typo

[Reactie gewijzigd door vdLee op 9 november 2021 22:30]

En een paar maanden geleden was dat nog:
Netflix provides a personalized subscription service that allows our members to access movies and TV shows ("Netflix content") streamed over the Internet to certain Internet-connected TV's, computers and other devices ("Netflix ready devices").
Dat veranderd de zaak toch enigszins. Ik ben benieuwd in welke mate je in je recht staat als je onder de "oude" voorwaarden een abonnement bent aangegaan.
Ik zou niet weten waarom dit juridisch niet zou mogen eigenlijk.
4 euro per maand vind ik niet serieus geld. 1 bakje koffie… mooi dat ze innoveren, ga zo door Netflix 👏🏼
Waar haal jij die abonnees van 4 euro/ maand vandaan? 18 euro bedoel je, moet alles rekenen -_-
Waar haal jij je koffie dan zeg? :X
Starbucks waarschijnlijk met die prijzen.
Ja, en een auto rijden is slechts 3 bakjes koffie per dag. Dus geen koffie drinken is gratis auto rijden, wat een logica is dat dan haha
waarschijnlijk geven ze nu wat basis games met 1-2 goeie titels gratis weg zodat je kan testen hoe het werkt en binnen enige tijd beginnen ze met "premium games" waar je +x aantal euro extra voor moet betalen.
De spellen zijn alleen een heel andere categorie van entertainment en gezien de prijsverhogingen eentje die serieus geld kost. €4 per maand extra betalen
Dit was al langsgekomen in de vorige discussie toen het in Android terecht zou komen. Netflix heeft 209 miljoen abonnees. Met €4 per maand extra zou dat €836 miljoen per maand zijn, en ruim €10 miljard per jaar zijn voor een paar zeer simpele mobiele spelletjes...

De berekening was dat als deze kosten verspreid worden over alle Netflix abonnees, het ieder nog geen halve cent heeft gekost en als Netflix 1 cent per maand reserveert voor hun gamestudio dan hebben ze een budget van €25 miljoen per jaar (wat significant is voor dergelijke mobiele games). Maar deze kosten worden niet verspreid over alle Netflix abonnees, dit is gericht op voornamelijk Stranger Things fans. Kijk eens hoeveel Stranger Things merchandise te koop is, het zou me helemaal niets verbazen dat fans hier een maandje extra een abo voor nemen of houden en dat is exact het doel van een dergelijke collectie mobiele games.
Zo werkt het m.i. echter wel. Ze prijzen zichzelf langzaamaan uit de markt en doen dat door heel veel content te produceren, waarvan de meesten het gros niet en nooit zal kijken. Nu de prijs wederom stijgt is Netflix bij mij dadelijk sowieso exit.

Vroeger, toen Netflix een tientje per maand kostte, kwamen ze een keer per maand met een nieuwe show, en dat keek je dan ook. Nu ben ik nog niet klaar met Inside Job en You terwijl er sindsdien alweer minstens een dozijn nieuwe seizoenen gereleased zijn.

Dan hebben Disney+, Apple TV+ en Prime Video misschien allemaal minder shows, maar ik heb niet het idee dat ik er minder op kijk. Met dien verstande dat ik daar voor respectievelijk, negen, vijf, of drie euro per maand (jaarlijks abo korting voor Disney niet meegeteld) terecht kan in plaats van 16.

Dan kun je wel alle content hebben waar iedereen aan meebetaald, maar of dat uiteindelijk het juiste businessmodel is in een markt waar veel concurrentie is?
Dan kun je wel alle content hebben waar iedereen aan meebetaald, maar of dat uiteindelijk het juiste businessmodel is in een markt waar veel concurrentie is?
De tijd zal dat moeten uitwijzen maar voor alsnog is het wel de gang van zaken.

Met de maandelijks opzegbare abonnementen die ze allemaal hebben kan je zelf wel iets soort gelijks doen natuurlijk. Wij zeggen hier Amazon Prime, Disney+, Starz, en Videoland altijd direct na het afsluiten weer op. Doorgaans is die maand voldoende om dan te kijken wat we willen kijken.
Vroeger, toen Netflix een tientje per maand kostte, kwamen ze een keer per maand met een nieuwe show, en dat keek je dan ook. Nu ben ik nog niet klaar met Inside Job en You terwijl er sindsdien alweer minstens een dozijn nieuwe seizoenen gereleased zijn.
Aan de andere kant zijn er sinds die 10 euro tijd wel dingen veranderd. Veel van de dingen die er toen opstonden waren producten van anderen. Toen was er nog weinig concurrentie op deze vlak. Nu dat Disney hun eigen dienst hebben vallen veel dingen voor Netflix af die toen er wel opstonden. Een hoop Marvel films, Pixar films, Star wars, ect. Mensen hebben (goedkopere) keuze om te wisselen. Veel meer mensen die klagen dat er te weinig te kijken is (of al veel gezien hebben) en dus moeten ze ook wel meer content krijgen of klanten verliezen (al denk ik ook wel dat het een gedeelte komt door de bubbels die ze creëren en onoverzichtelijke menu). Er zijn nu wetten waardoor Netflix (ook andere diensten) lokale content moet hebben waar veel mensen niet op zitten te wachten maarvwel geld kost.

En ik denk ook dat mensen te verwent zijn geworden en dus sneller klagen over de kwaliteit. Het is geen 4k dus bagger, special effects zien er slecht uit dus bagger film, er er slecht geacteerd, ect. In de meeste gevallen vond ik het ieder geval allemaal wel meevallen. Ja misschien geen Hollywood kwaliteit maar gewoon goed om te kijken als je het niet gaat vergelijken. Zouden sommige dingen beter kunnen? Dat vaak wel maar dit heb ik ook wel eens gedacht bij Hollywood films en series. Toch net te traag op sommige momenten, te overdreven, verkeerde verhaal keuzes (in mijn mening).

Ik denk ook dat mensen te veel gezien hebben waardoor heel weinig nog uniek voelt. Daarom ben ik blij dat ik een redelijk groot smaak heb steeds kan wisselen van genres. En ik ben blij dat me eisen niet zo hoog zijn. En bij wat tragere films en series die verder wel leuk zijn doe ik er bijvoorbeeld iets simpels erbij zoals een beetje op internet browsen op de computer of telefoon.
Dat kan allemaal waar zijn, met sommige dingen die je zegt ben ik het zeker eens. Maar dat was mijn punt niet echt. De content is bijna irrelevant, in essentie, want content hebben ze allemaal wel. Het is daarom de prijs waar de relevantie is, want als ik iets traags zoek om op de achtergrond te draaien terwijl ik wat zit te internetten, dan kan ik dat ook voor 3 Euro per maand op Prime Video, in plaats van 16 Euro.

Dat bedoelde ik met dat Netflix het risico loopt zichzelf uit de markt te prijzen. De duurste concurrent is Disney+ en straks ook HBO Max (ook 9 Euro/90 per jaar). Als je de jaarprijs betaald dan betaal je voor het duurste alternatief inmiddels gewoon minder dan de helft dan voor Netflix, en dan moet de content wel dat verschil waard zijn, toch? Zeker als je ze beiden zou kunnen nemen en dan nog 12 Euro zou besparen, dan boxen ze door hun prijs zelfs tegen combinaties van concurrenten in hun eentje, dat is een risico dat Netflix nu aan het nemen is met hun prijs stelling.

[Reactie gewijzigd door Aiii op 10 november 2021 07:12]

Op zich heb je wel een punt maar het is wel een oneerlijke vergelijking. Disney en Amazon bestaan al veel langer en hebben natuurlijk een grote kapitaal achter zich. In theorie kan Netflix hier nooit tegen op boxen. Amazon maakt natuurlijk ook nog een zwaar verlies op de streaming dienst alleen al, laat staan dat je de rest van opties die prime biedt erbij rekent. En dan doen ze daar nog eens een schep bovenop met de serie Lord of the rings https://www.gamesradar.co...ve-tv-series-of-all-time/
What I can tell you is Amazon is going to spend about $650 million [New Zealand dollars] in season one aloneWhat I can tell you is Amazon is going to spend about $650 million [New Zealand dollars] in season one alone
Dat is 398 miljoen euro. Als Netflix zulke series moet gaan maken denk ik dat ze snel hun deuren moeten sluiten. En zelfs al zou Netflix een paar van zulke series maken dan maakt Amazon er gewoon 1 die nog duurder is. Of ze maken veel meer dan Netflix. Uiteindelijk houdt het gewoon in dat Netflix niet kan winnen.
Beetje rare vergelijking. Nu wordt er een extra dienst toegevoegd, namelijk games. Het is waarschijnlijk dat veel mensen niet een Netflix abonnement afsluiten om games te spelen. Het zou logischer zijn om dit als optioneel addendum toe te voegen met een aparte prijs.
Eens en oneens, ze maken ook zat rommel aan film/serie content (iets wat dus niet mijn smaak is). Dat financieren ze ook. Zo zijn er zat dit dit wel leuk vinden en ook een lading mensen weer niet. Iedereen tevreden houden is onmogelijk.
Nee maar splits t dan gewoon :/

Wat is t volgende? Netflix Crypto? De Netflix auto? ;)
Gratis leen auto bij de abonnement van 16 euro? Laat maar komen ;).

Maar even serieus. Bij Amazon Prime zit ook meer dan alleen streamen. Ik heb Prime (nog) niet maar als ik het zou nemen dan hoef geen Twitch dus dit mag er uit van mij. Ik heb maar 3 of 4 keer iets besteld bij Amazon dus de snelle levering mag er ook uit van mij. De extra prime aanbiedingen heb ik ook niets aan dus weg ermee.

Okee voor 3 euro Prime mag je natuurlijk hierover niet klagen. Maar ik zou dus wel gewoon voor dingen betalen die ik niet nodig hebt. Zelfde gebeurt nu met Netflix. Mij punt is dus waarom moet Netflix het optioneel maken waar Amazon wel extra (voor sommige mensen nutteloze) dingen mag toevoegen.

Netflix probeert dingen uit. Misschien ben je (en eerlijk gezegd ik ook) er nu niet blij mee maar wie weet waar ze over 2 of 3 jaar hiermee bereikt hebben.Misschien hebben ze dan veel meer en voor ons leukere spellen. Of misschien ziet Disney er ook wel iets in en krijg je daar ook een gaming gedeelte erbij.

Ook denk ik trouwens dat los op het moment geen zin heeft. Google Stadia begon met meer games en dat vonden veel mensen eigenlijk ook al te weinig om de dienst interessant te vinden. Laat staan van nog minder games van nog minder kwaliteit.
Er gaat ook heel veel geld naar content dat je niet kijkt
Hoeveel denk je dat ze hebben uitgegeven aan een paar brakke mobiele spelletjes? Denk niet dat de prijs die je betaalt veel te maken heeft met die spellen.
Beetje off-topic, maar je kunt toch gewoon abonnementen zo nu en dan opzeggen? Netflix is toch geen vaste last? Die €11.99 heb ik er een paar maanden in het jaar wel voor over, niet elke maand. Daarnaast zijn er vaak kortingsacties zoals Disney+ nu een maand voor €1.99 te zien is. Dat maakt het allemaal behoorlijk betaalbaar.
Dat de prijsstijging en de games toevallig rond hetzelfde moment worden geïntroduceerd hoeft niet te betekenen dat de prijsstijging bedoeld is om de games te bekostigen.

Misschien heeft Netflix meer geld nodig om meer/betere content te maken om relevant te blijven. En hebben ze daarvoor een prijsstijging doorgevoerd in de hoop dat mensen het die prijs nog steeds waard vinden. En staan de games daar los van als een nieuw probeersel om een ander type klant te trekken.
+1

Netflix moet gewoon streamen.
Want? Ieder bedrijf diversifieerd. Jouw werkgever heeft ongetwijfeld ook wel eens nieuwe producten en diensten geïntroduceerd.

En by the way: volgens jouw redenatie hadden ze dvd postorders moeten doen, en niet gaan streamen.

[Reactie gewijzigd door Frame164 op 10 november 2021 07:46]

Mij lijkt het wel tof als ik straks wat mobile games heb waar ik niet kapot wordt gespammed met reclame of games niet kan proberen zonder ze te kopen. Dus inderdaad diversificeren is geen slechte zet.

Het is ergens ook gemak; relatief gezien veel content (waar) voor beperkt geld.

[Reactie gewijzigd door IngamerX op 10 november 2021 14:44]

We krijgen gratis games die ik niet ga spelen en dat zal ook de reden zijn dat ze een paar weken geleden al aangeven dat de prijs omhoog gaat. Ik zou zeggen wil je games betaal je er maar 4 euro extra voor.

Ik denk dat ik maar eens een familie en vrienden ga vragen of een abonnement te delen of dat ik het abonnement steeds uitschakel om de twee maanden ofzo. Ik betaal nu al 13,99 en ik kijk zo nu en dan een film of een series en de kids ook sporadish en de vrouw nooit :)

Ik wacht eerst wel even of de prijs omhoog gaat en zal het daarna opzeggen. Mijn zoontje zei dat hij nooit kijkt alleen samen met mij als ik een film kijk. Duidelijk

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 9 november 2021 20:53]

misschien kijk je ook nooit romantische series of horror films. Daar betaal je nu ook voor. Bedoeling is dat er voor iedereen wat te zien/beleven is.
Oh had helemaal gemist dat wij weer een prijsverhoging krijgen. Ben dan wel echt benieuwd hoeveel dat ze gaat opleveren.

Heb al jaren een abo op Netflix, maar een paar euro duurder brengt mij toch naar 2 tot 3 maandjes per jaar.

Het is nou niet dat ik het aanbod beter vind worden.
Ik vind t nog steeds belachelijk dat dit bij t gewone abo zit en wij vervolgens met zn allen een prijsstijging krijgen, terwijl bijna niemand hier op zit te wachten :-(
Quote
Het werkt niet zo dat je de kostprijs van een product hebt, er dan een winstmarge op zet, en dan de verkoopprijs hebt.

Men verkoopt voor een prijs ‘die de gek ervoor geeft’.

Oftewel:
1) Netflix doet goed onderzoek en field tests en het blijkt dat het momenteel kan wegkomen met deze prijs.

2) We weten helemaal niet of de prijsverhoging zonder de introductie van de games niet ook gewoon doorgevoerd zou zijn.
Dit is precies de omgekeerde reactie op het nieuws toen NPO een 'plus' abonnement aanbood voor alleen diegenen die graag in full HD en zonder reclame NPO wilden kijken.

Het is maar net aan welke kant je zit.
Ik betaal graag die 3 euro per maand voor NPO Plus - zonder de rest van Nederland hiermee lastig te vallen om belastinggeld in streaming te steken.

Mocht Netflix serieus een game-tak opzetten, dan zie ik dat zelf ook graag als een los component. Voor nu lijkt het meer een gimmick, dat onmogelijk veel meer kan hebben gekost dan [insert 'willekeurig dure en geflopte serie' here].
Precies dit… toont nogmaals aan dat dergelijke abonnementsmodellen belachelijk zijn. Sowieso is het model van Netflix idioot. Ik moet, om 4K te kijken, ook 4 schermen afnemen. Ik kijk op1. Gelukkig bied het mij de mogelijkheid om te delen, hoewel dat officieel niet mag… hetzelfde als met ad- en trackerblockers: jammer dan.

@Donstil een serie die je niet kijkt is toch echt iets anders dan een andere productcategorie.
Die prijsstijging geldt niet voor alle landen, dus lijkt me niet gekoppeld aan het toevoegen van games.
Hier in Denemarken hebben we bijvoorbeeld (nog) geen prijsstijging gezien terwijl games er ook gewoon aan zouden moeten komen.
Ik ben zeer benieuwd wat Netflix in de toekomst qua games gaat brengen en of het een waardige concurrent wordt van de huidige game abonnement diensten zonder advertenties, in-app aankopen. Wellicht nemen ze in de toekomst GameClub wel over.

- Apple Arcade - site, App collectie - 205 games (mogelijk niet compleet, wordt door een gebruiker bijgehouden), kosten: 4,99 euro p/mnd
- GameClub - site, App, App collectie - 125 games, kosten: 4,99 euro p/mnd

[Reactie gewijzigd door funrider op 10 november 2021 10:14]

Ik vind het wel een grappig idee, maar... het lijkt er op dat Netflix de 5 games die er nu op staan gebruiken als test of het wel werkt. Want de games zelf zijn nogal simpel en oud. Niet iets om wakker voor te liggen. Hopelijk breiden ze het aanbod snel uit met relevante games.
Misschien maken ze eerst flink wat klanten verslaafd aan die games en introduceren ze vervolgens een extra duur 4K abo waar die games dan ook in zitten. Hopelijk zijn we er dan als gewone Netflix kijker vanaf.
Heeft iedereen hier Netflix, HBO of Amazon omdat het echt zo leuk is, of is het stiekem eigenlijk omdat de vrouw en kinderen zich anders vervelen? Ik zie Tweakers bezoekers namelijk veel meer aan als liefhebbers van decentrale consumptie/patreon kanalen/hobby specifieke content. Maar ik kan er natuurlijk helemaal naast zitten.
Dat je geïnteresseerd bent in hobby specifieke content betekent niet dat je niet ook eens een wat meer mainstream film of serie wil zien.
Zomaar een wilde gok, maar ik vermoed dat de 213 miljoen Netflix abonnementhouders het niet alleen voor de vrouw en kinderen doen ;)
Hij had het ook specafiek over de tweakers die op netflix zitten, niet over alle 213 miljoen netflix abbonnementhouders in het algemeen.
Bij ons is het bijna 100% vervanging voor reguliere TV. Veel te veel reclame. Zat goede series en films op te vinden. Kijk eigenlijk alleen nog F1 op TV.
Publieke omroepen hebben toch niet zo veel reclame?
Voor peaky blinders, Suits, narcos en die paar documentaries die goed zijn. Dan opzeggen en wachten op het volgende seizoen ;)
Ben nergens op geabonneerd. Heb wel toegang tot interactieve TV met gemist en zo zodat ik wat dingen van Discovery en History channel en de niet commerciële zenders kan zien zonder reclame. Verder volg alleen kanalen op Bitchute, Oddysee en Youtube.
Ik heb het grootste abonnement op Netflix en een abonnement op Spotify, omdat ik het idee van betalen voor media heel logisch vind.

Sinds Spotify heb ik nooit meer naar “decentrale muziek” geluisterd.

Als ik iets niet op Netflix staat, dan voel ik me onschuldig over het aanspreken van decentrale bronnen. Ik denk dat ik daar zo’n 10% van wat ik kijk vandaan haal.
Rare is, op mijn android app staan de games nog steeds niet, kan ze wel in de google store vinden.
Netflix heeft wel vaker nieuwe modellen geprobeerd. Oorspronkelijk lag hun focus op DVD’s via de post.

De stap naar video streaming zullen velen ook als rare frats hebben gezien. In ieder geval was het internet te klein toen ze 10 jaar geleden aankondigden om hun dvd-business af te splitsen.

Uiteindelijk had Netflix het goed gezien, streaming is de toekomst. Idem de draai naar ‘original content’.

Volgens mij maken ze de volgende stap naar ‘ecosysteem’. Zou me niet verbazen als ze bvb. ook andere digitale media gaan aanbieden.

Hun grote concurrenten doen het eigenlijk ook al. Weinig bedrijven zo multi-mediaal als Disney, bvb.
Zou er al een NetflixLand zijn ?
En waarom ook niet? Zo gek zou het toch niet zijn als ze bvb. Film Park Germany ( het voormalig "Warner Brothers Movie world") overnemen.

Paar van de attracties 're-themen' met Stranger Things of Umbrella Academy (zeker die laatste lijkt me ideaal voor een achtbaan). Een Locke & Key dark ride.

Ik denk niet dat ze het gaan doen, voor alle duidelijkheid, maar ik zou ook echt niet stijl achteroverslaan als ze het wel deden.
Ben benieuwd of er later ook 'grotere' games worden uitgebracht voor het platform en wat dan de inputlag zou zijn.
Deze games waren all beschikbaar in de google play store. Zie het speciale er niet zo aan. Meschien als er nieuwe games komen. En ik zie mensen die denken dat de verhoging door de games komt. Volgens mij juist omdat ze meer andere content willen brengen, kwa series en movies!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee