League of Legends-animatieserie Arcane komt 7 november uit op Netflix

Het eerste hoofdstuk van de komende League of Legends Arcane-animatieserie verschijnt 6 november op Netflix. Dat maakt de streamingdienst bekend tijdens zijn Tudum-evenement. Het bedrijf toont ook een nieuwe trailer.

Netflix en Riot Games brengen de eerste afleveringen van Arcane direct uit na afloop van de League of Legends Worlds-finale, schrijft VentureBeat. De serie bestaat uit drie actes, die ieder bestaan uit drie losse afleveringen. De eerste acte verschijnt op 7 november om 3.00 uur 's nachts Nederlandse tijd. De tweede acte verschijnt een week later, op 13 november en de derde acte komt 20 november uit op de streamingdienst.

Riot Games kondigde de komst van League of Legends Arcane in 2019 al aan, toen de serie gepland stond voor een release in 2020. Dit werd later echter uitgesteld tot 2021, vanwege de coronapandemie. De serie wordt geanimeerd door het Franse Fortiche Productions. Dat bedrijf maakte eerder al korte League of Legends-animaties voor Riot Games.

Arcane speelt zich af in de 'utopische regio van Piltover en het onderdrukte, ondergrondse Zaun', schreef Netflix eerder dit jaar in een trailer op YouTube. De serie zou de oorsprong van twee League of Legends-champions volgen, en 'de kracht die hen uit elkaar zal scheuren'. Verschillende champions uit de LoL-franchise spelen een rol in de serie, waaronder Vi en Jinx, van wie de stemmen respectievelijk worden ingesproken door Hailee Steinfeld en Katie Leung.

Er staan de komende tijd meer gameseries in de planning op Netflix. Volgend jaar verschijnen onder andere series op basis van Sonic the Hedgehog en Cyberpunk 2077 en er zijn ook Splinter Cell-, Assassin's Creed- en Tomb Raider-series in de maak. Eerder dit jaar verscheen er al een Dota 2-animeserie op Netflix.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

26-09-2021 • 17:12

41 Linkedin

Reacties (41)

Wijzig sortering
De game is al jaren niet meer wat het ooit was maar de animatie ziet er dik uit.
Nou... enlighten us. Ik speel LoL inmiddels jaren, geen idee waar je het over hebt. Ben heel benieuwd.
Over het algemeen vind ik dat het spel per seizoen is gaan groeien tot een 'gebalanceerde game' met volwassen textures en community.
Community is natuurlijk anders per regio, league (brons, silver, goud etc) en tijdstip waarop je inlogt.
Gelukkig maken de ranked matches daar enigzins een goede lijn tussen de personen die ff voor de LoL een game willen spelen of competitief.

Sinds de launch speel ik het met een aan/uit relatie door de jaren heen.
De laatste seasons eindigde ik vol trots in platinum als main support.

De remakes van champions vallen soms raar in de smaak, maar dat zal een bewuste keus zijn om ze weer aantrekkelijk te maken. Om iedere keer tegenover een Yasuo te staan wordt nogal boring.

Maar het veranderen van runes en itemsets brengen variaties in de manier hoe je je champion opstelt lettende op de picks van je tegenstanders.
Dit was vroeger heel basic. Je koos een standaard configuratie en itembuild per type role.

De voorlaatste season was wel een beetje schrikken, toen er ineens zo een beetje elke type champion in elke lane geplaatst kon worden. Een Morgana als jungler, of een Shen als support...

Maar om zo af en toe een ARAM of URF te spelen maakt mijn avond weer compleet!

Dus ja, er is veel veranderd maar wordt per persoon anders ervaren.
Ik moet niks van DOTA2 hebben, terwijl ik DOTA1 heb versleten door mijn memoirable studiejaren.
Ik zie LOl als een kopie van DOTA alles maar dan ook alles is gestolen. Veel heroes lijken op die van DOTA dota komt met zijn eigen serie hoppa LOL moet het ook weer hebben. Het zal altijd een 2 strijd blijven, ik speel dota sinds dat het uit is. Ik heb de game zien opkomen en zien veranderen door de jaren en nog blijft het mijn favoriete game. Super mooie herinneringen aan en over 10 jaar 20 jaar wordt het nog gespeeld.
Ik lees op wikipedia dat het oorspronkelijk is begonnen bij "Aeon of Strife uit het spel StarCraft".

Dus zowel DOTA(1) als LoL zijn een spinsel van de genre die ze met de custom map hebben gelanceerd.
Maar je hebt gelijk, er zal altijd een strijd zijn tussen de populairste titels.

https://nl.wikipedia.org/...layer_online_battle_arena
pfoe waar moet je beginnen, tot 2015 vond ik het nog leuk maar daarna..

-geen goldper5items meer voor junglers
-tegenwoordig items en abilities met eindeloze slows/stuns
-eindeloze reworks en ninja nerfs
-meeste damage is health based geworden
-geen subclasses meer (ap sion, ap gangplank, ap tristana)
-alles word in een meta gedrukt "jij bent support/jungle dus owee als je farmt, dan minder gold"
-alle crit items hebben dezelfde stats
-wat een gelul met mythic items eerst
-runes verschrikkelijk versimpeld
-er word aangegeven wanneer drake gepakt is door het andere team
-geen wards meer te kopen behalve stealth
-mana items grotendeels weg, mana is versimpeld
-tanks zijn geen tanks meer

zo kan ik nog wel ff doorgaan

[Reactie gewijzigd door jellybrah op 26 september 2021 21:24]

Ik hoor je maar weet niet of ik het met je eens bent. Ik vind LoL veruit het beste in zijn genre.

Een deel van je punten is subjectief/smaak, de anderen zijn inderdaad anders, maar niet slechter.

Vroeger was alles beter, maar ik vind League sinds ik het speel (seizoen 6) alleen maar beter geworden.
In tegenstelling tot veel andere spellen is door de runes, items, en altijd nieuwe champs geen potje hetzelfde.

Dota, Heroes of the Storm, Smite, (Overwatch), allemaal geprobeerd.... Nah.... haalt het niet.
Heel veel van je punten vertraagden de game nodeloos. Denk ook dat er een ferme factor nostalgie meespeelt, 'vroeger was alles beter'

Ik zeg niet dat het nu perfect is maar ik kan er wel mee leven. Herinner me nog potjes 8 jaar geleden waar er na 20 minuten nog geen first blood was. Doodsaai. Het was toen meer een tactisch steekspel, bvb voor te counterjunglen.
Maar goldper5 items , wat een stom systeem was dat. Support was gewoon een wandelende wardmachine toen, heel tof :O
Mana is eveneens gewoon een saai systeem, het is niet tof om zonder mana te zitten en daardoor geen kill te kunnen pakken.

Waar ik me nu wel aan stoor is per se elke champ net wat verder doen gaan. Kayn door muren/buiten de map, die Askhran kan allies reviven, Yuumi kan gewoon in een champ gaan, ....
Goede feedback :)

Ja er zal vast een stukje nostalgie inzitten. Echter over de spelvertraging, het begin duurde altijd wel wat langer maar als je eenmaal de "upperhand" had, ging het veel sneller. Rap alle torens om (geen armor) en lategame ging het supersnel. Nu is het vroeg knallen en lang doen over de lategame..

Die goldper5 items konden juist ook door anderen gekocht worden. Junglers kochten heart of gold en philosophers stone (dat in goede items bouwde), en je had volgens mij nog avarice blade voor toplaners.

Supports waren juist niet de wandelende wardmachines, iedereen kon die groene wards kopen.

Mana moest je managen ;) ik vond dat altijd wel een leuk tactisch onderdeel.

Ja ze gaan inderdaad wel ver, ook met shields en heals. Die Sett bijvoorbeeld, je kunt totaal niet zien wanneer je een kill kunt maken. Veel healen ook bij tot 50% van hun health. Blijf het vaag vinden.

Mocht er ooit een LOL vanilla komen, ik schrijf me direct in hehe. Ik las dat er al eens zo'n project was gestart maar weer om zeep geholpen door Riot..
.

[Reactie gewijzigd door jellybrah op 27 september 2021 15:54]

Riot heeft zelf ook geprobeerd een tijdmachine te maken voor hun 10 jarig jubileum. Bleek niet te doen.
Eens. Maar waar ik me nog wel het meest aan stoorde was 'de flavour of the month' waarin een hero helemaal kapot werd generft en een andere de hemel in werd gebuffed, toevallig ook tegelijk met Skins voor die champions.

Daarna is de game inderdaad echt compleet noob friendly geworden en mag een game vooral niet te lang duren en als je het gore lef hebt om niet exact te doen wat je moet doen in je rol dan wordt je daar door de game zelf voor gestraft.

Nee, ben een aantal jaar geleden overgestapt naar Dota 2 en dat was echt een verademing na de vrijwel constante neerwaartse spiraal van League.
Als iemand die LoL heeft gespeeld: Zou je, gezien de trailer, ook kunnen genieten van de serie zonder dat je het spel kent, of voegt kennis van spel echt veel toe aan de belevenis van de serie?
Ik denk dat het wel wat kan toevoegen! Zelf heb ik het van net na release tot 2014 gespeeld en herken de meeste personages in de trailer ook wel. Als ik dan bijvoorbeeld Heimerdinger zie in deze trailer weet ik al meteen wat voor een personage het is en wat zijn rol is binnen de wereld. Tenzij het een hoofdpersonage in de serie wordt vermoed ik niet dat daar veel aandacht aan besteedt gaat worden. Vooral denk ik dat op het gebied van cameo's het erg interessant kan zijn voor (oud) spelers.

Afhankelijk van de kwaliteit van character/world building binnen de serie kan het overige publiek natuurlijk bijna net zo veel van de serie genieten maar een beetje voorsprong heb je wel. Tevens als de character/world building erg tegen valt kan het nodig zijn om het spel/de lore te kennen, maar dat kunnen we achteraf pas inschatten.
Hij bedoelde alle schijt champs die uit de grond gestampt worden en nergens over gaan.
Alle updates en wapen changes die ook continue nergens over gaan.
De game zal nooit zijn wat het het seizoen ervoor was.
Gelukkig ontwikkelen ze het maar door en door.
Ik zie het als iets positiefs.
Heb LoL nooit gespeeld maar dit ziet er in ieder geval best dope uit qua animatie stijl!
Zo hyped..... Trailer zegt overigens 6 November.
Maar dat zal afhangen van waar je bent.

Gelijk met de Worlds Finals 2021. #FNCWIN ;)

Ik hoop dat het ook aanslaat onder niet-LoL spelers,
toch spannend als je niet weet wie Vi, Jinx, Victor, etc... zijn.
Ik was altijd al onder de indruk van de "Champion Cinematics", zo'n mooie art-style. Die van Annie is bijvoorbeeld erg goed: https://www.youtube.com/watch?v=aUTU-GnxVuM.

Dit serie is voor mij misschien wel de reden om eindelijk eens aan Netflix te beginnen.
Beetje copy/paste van Dota?
Ik wil niet als LoL fanboy klinken maar ik vond Dota animatie een teleurstelling.
Leek me geen hele dure productie.

Riot is bezig met een masterplan waar ze al jaren geleden aan begonnen zijn met lore etc....
Doel is ooit (naast de aangekondigde extra games in Runeterra) een speelfilm te maken.
Maar Riot zelf vindt dat ze nog (lang) niet zo ver zijn. Eerst moet Runeterra meer coherent
zijn. Dat klinkt mooi maar heeft als keerzijde dat alles nu "Lore-proof" moet zijn. Om nog maar
te zwijgen van de beperkingen die toegang tot de Chinese markt (en andere lokale regels) met
zich mee brengen.

Ik ben onder de indruk dat de variatie aan champions in League afneemt door de lore.
(Wacky) skins maken een hoop goed, maar Runeterra en zijn regio's werpt wel creatieve
beperkingen op is mijn indruk.

Al zijn Piltover en Zaun wel echt badass.... ;)
De Dota animatie was wat mij betreft (toegegeven als Dota fan) juist erg goed. Ze hadden studio mir ervoor ingehuurd, die zich echt al wel bewezen hadden qua niveau van de animatie, en hiermee echt de kans kregen om iets neer te zetten van formaat.
Daarnaast hadden ze ervaren productie op het verhaal gezet, en ze daarbij veel vrijheid gegeven om er echt iets moois van te maken in plaats van heel strak de ingame lore te moeten uitvoeren.
En de voice acting was ook erg prima.

Die serie is ook al vernieuwd voor een tweede seizoen, dus ben er erg benieuwd naar wat dat gaat doen, want season 1 was toch vrij veel world building.
Zal een kwestie van smaak zijn, ik zal het nog eens proberen....
Nah, dit is echt wel een uniek eigen dingetje, en de animatie ziet er wel tof uit. Maar zoals altijd gaat het echt vallen of staan met het niveau van het verhaal, want coole animatie kan je maar zo lang intereseren.
Niet zo erg als Titanic en Star Wars. Kan niet geloven dat ze Jack z'n dood hebben gekopieerd voor Darth Vader smh.
Ik ben echt een Dota2 speler, maar de LoL animatieserie ziet er veel beter uit...
Nooit gespeeld, maar wel een oordeel klaar hebben. Typisch :+
Heb wel wat gameplay gezien, maar ze hebben bepaalde heroes van Dota gestolen. Dota 2 heeft ook sinds een paar maanden zijn eigen serie. Wat gebeurd er LOL moet ook weer zijn eigen serie hebben. In mijn ogen zeer zwak, gelukkig heeft dota een zeer grote community en de grootste prijzen pot in welke esport game dan ooit.

[Reactie gewijzigd door The_Bogatyr op 27 september 2021 14:38]

Ja gelukkig, maakte mij er ook al best een tijdje zorgen over!
Nee, maar ik bedoel maar even mag wel ff gezegd worden.
Lekker 3D stijltje zo!
Ben hier ook echt hyped voor.
Grote fan van League of Legends en de animatie stijl van de serie ziet er gewoon sjiek uit.
Leuke animatiestijl, ik ben wel benieuwd naar de serie eigenlijk :)
Ja, toch. Ze stelen alles.
LOL is horrible, alleen maar stelen kunnen ze.
Ik prefereer 'verbeteren' alles. Ze staan op eenzame hoogte,
en ook Dota komt van Starcraft af... dus..... Tja.
@Henk-Bakker volgens mij was het een mod en warcraft 3 en zo verder is het ontstaan. Een van de meest gespeelde games tot nu toe met miljoenen spelers Populair is zowel china en Rusland.
Zoiets ja.

Volgens mij is de gameplay ooit begonnen als een Mod op Starcraft, daar zijn leuke beelden van.

Voor LoL is in eerste instantie de engine van Warcraft 3 gebruikt.
Volgens mij is dat nu niet meer zo, maar ik twijfel..... Client is sowieso wel herschreven.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee