Hackers stalen broncode van League of Legends, 'mogelijk nieuwe cheats op komst'

Hackers hebben vorige week bij een aanval de broncode van League of Legends, Teamfight Tactics en een 'legacy anticheatplatform' gestolen. Dat bevestigt Riot Games, die waarschuwt dat dit kan leiden tot nieuwe cheats voor zijn games.

De hackers hebben Riot Games om losgeld gevraagd, maar het bedrijf zegt op Twitter hier niet op in te gaan. Door de aanval moest de ontwikkelaar eerder al gamepatches uitstellen en het bedrijf waarschuwt dat de hack ook in de toekomst voor problemen kan zorgen. "Om eerlijk te zijn kan iedere openbaring van broncode de kans vergroten op nieuwe cheats." Riot zegt sinds de aanval de cheatimpact te onderzoeken en indien nodig fixes uit te brengen.

Bij de aanval is geen data van gebruikers gestolen, zegt het bedrijf. Wel kunnen in de broncode mogelijk sporen zitten van aanstaande of experimentele functies. "Hoewel we hopen dat een deel van deze gamemodi en andere veranderingen uiteindelijk bij spelers belanden, is het gros van deze content nog in de prototypefase en zijn er geen garanties dat we het ooit uitbrengen."

Het bedrijf zegt de aanval nog te onderzoeken, in samenwerking met externe consultants en politiediensten. Riot wil in de toekomst ook een volledig rapport over de aanval openbaren, waarin het aangeeft hoe de hackers toegang kregen tot onder meer de broncode. Tot dusver heeft Riot alleen gezegd dat de hackers middels social engineering in de systemen van het bedrijf zijn gekomen.

Door Hayte Hugo

Redacteur

24-01-2023 • 19:22

63 Linkedin

Reacties (63)

63
60
17
2
0
35
Wijzig sortering
Ach er word al sinds het begin gehackt en gecheat. Aim assists, "jungler warning" berichten, subtiele buffs en nog wel 100 andere kleine, bijna onzichtbare voordeel add-ons. Met deze broncode leak: nog meer cheat-gallore :+

Het is triest dat alle multiplayer games op die manier verziekt worden.
Heb je daar meer informatie over?
In principe is het software dat je installeert dat overlays op de game plaatsen voor je. Zo krijg je jungle timers te zien, hoeveel winrate% je teammates hebben, wat ze vooral vaak spelen (voordat ze al hun hero selecteren), wat ze voor het laatst hebben gekocht aan items etc.

Het populairste dat wordt gebruikt is als ik me niet vergis facecheck of blitz
Ik speel dit spel zelf niet en vraag me af in hoeverre de meeste zaken die je opnoemt echt cheats zijn of meer informatievoorziening over je tegenstander die je zelf ook zou kunnen uitvoeren/uitzoeken. Kun je daar misschien toelichting op geven voor de niet LoL spelers?

Jungle timers zegt mij niet zoveel dus daar kan ik niets over zeggen. maar het weten van een winrate en wat ze vaak spelen lijkt me niet bepaald cheaten, hooguit voorkennis of goed je huiswerk doen en heeft geen directe invloed op de mechanics van het spel zelf. Dat is heel wat anders dan aimbots, auto-aim, 'wall' hacks, short key macro's e.d.

Zo heb je bij bijvoorbeeld World of Tanks een legale mod genaamd XVM die spelersstatistieken ophaalt van de speler in het algemeen en per tank (mogelijk 'losjes' vergelijkbaar met hero's in LoL). Zoals hier een voorbeeld: https://modxvm.com/assets/statistics_loading_screen.jpg (Aantal games, een statistische rating hoe goed iemand is en een winrate van de betreffende speler).

[Reactie gewijzigd door jdh009 op 24 januari 2023 22:16]

Betreft jungle timers is dat in league niet legaal. Informatie bepaald welke plays je kan maken die bepalen grotendeels hoe effectief je bent in het spel.
Jungle is een stuk van de map wat zich afspeelt in de fog of war voor beide teams. Dus deste meer informatie, deste succesvoller je bent.
Belangrijke spawns gebeuren op bepaalde momenten die de jungler zijn interesse heeft. Dit is wat er met jungle timers bedoeld wordt.
Jungle timers kun je zelf met ervaring wel uitvogelen maar kun je zo met mods een paar ranks klimmen. Je hoeft in eens minder skilled te zijn. Hetzelfde geld ook voor de wow mods natuurlijk maar als iedereen het mag dan vind ik het zelf niet echt een probleem. Ik zou dan het spel competitief alleen nooit aanraken.

Riot zelf over dit soort mods:
We don’t like applications that provide measurable player advantage. We’d like to set fair expectations by calling out some features that definitely aren’t okay. Some examples of measurable player advantage:

* Exposing information that’s intentionally obfuscated (cooldowns or timers)
Bron: https://support-leagueofl...-Third-Party-Applications

Edit: verduidelijkt

[Reactie gewijzigd door Letters op 25 januari 2023 09:11]

Daarbij komt dan weer wel dat Blitz gewoon volledig toegestaan is volgens je gelinkte Terms of Service.
Het dikgedrukte stukje uit de quote heeft bijvoorbeeld geen effect op de jungle timers van een applicatie als Blitz. Doordat deze timers enkel en alleen zichtbaar zijn als de jungle camps ook daadwerkelijk in vision gedaan zijn (wanneer je dus in game in het tab menu ook al red en blue buff timers krijgt).
Dat lees ik anders en ik ben het niet met je eens. Alle info die LoL niet laat zien is intentioneel verborgen. Dus overlays die timers laten zien die je normaal niet ziet zijn wat mij betreft geen grijs gebied.

Gebruiken op eigen risico.
Applicaties als Blitz zijn door Riot goedgekeurd en worden met vrijwel elke feature opnieuw gekeurd door Riot zelf. Dat is de hele aantrekkingskracht van dergelijke applicaties, dat het dus wel mag.

Dat jij het anders leest of interperteert is natuurlijk aan jou. De interpertatie die op elk moment geld is die van Riot, en die staat deze applicaties in ieder geval toe.
Heb je daar een bron van?
Dat is geen goedkeuring. Zij zeggen compliant te zijn.
En tweeten dat je goedkeuring hebt van iemand anders is niet echt helemaal zuivere koffie.

Let op de woorden die je gebruikt. Riot keurt niets goed. Ze geven regels en de app makers proberen compliant te zijn. Een heel groot verschil wanneer claimed dat de apps goedgekeurd zijn.

Nou stellen de appmakers zelf voor dat ze nouw werken om de apps compliant te houden. Dat wil ik best geloven al geloof ik niet dat dit hele lange discussies zullen zijn. Natuurlijk willen zij all hun gebruikers niet verliezen in 1 ban wave.

Riot zal ook geen sympathie winnen als ze mods in eens verbieden dus tja. Op eigen risico dus zoals gewaarschuwd in de ToS.
Als deze mods de terms zouden breken zouden deze natuurlijk niet toegelaten worden omdat riot dan geen "sympathie" wint, als Riot daadwerkelijk zou vinden dat deze applicaties cheats/hacks zouden zijn, dan zouden deze ook niet zo publiekelijk te gebruiken zijn.

Alles is "op eigen risico" zelfs het spelen van het spel. Je kan er van uitgaan (en dit hebben ze zelf ook meermaals gezegd in bv de discord) dat een partij als Blitz.gg (die onder dezelfde partij valt als een van de grootste esports organisaties binnen LoL: TSM) vrij vaak contact heeft met Riot.

Deze applicaties hebben 0 interesse om gekenmerkt te worden als "cheats" want dan verliezen ze hun hele userbase, nog voordat deze gebanned zijn.
Volgens mij zijn we het daar wel over eens.

Zolang er een vorm bestaat van samenwerking dan zal het wel een laag risico zijn.
wanneer je dus in game in het tab menu ook al red en blue buff timers krijgt
Hij heeft het toch niet over informatie die anders niet zichtbaar is.
Dat is een link naar een oude post die per ongeluk op een latere datum is gezet. Het staat er nota bene boven dat dit per ongeluk is en ze hebben aangegeven dat deze post niet een update is van hun policy.
Porofessor biedt ook timers en is officieel goedgekeurd door Riot.
Heb je daar een bron van? Van die goedkeuring?
Niet heel overtuigend een derde partij website die wat over Riot en de appmakers zegt. Ze zeggen dat 3rd party appmakers goedkeuring hebben maar niemand krijgt goedkeuring.

Wel zijn er statements op de derde partij websites https://support.blitz.gg/hc/en-us/articles/360033858952-Blitz-gg-is-Fully-Compliant-with-Riot-Games-Third-Party-Application-Terms-and-Services
Hier wordt geclaimed dat ze compliant zijn. maar in de ToS van Riot wordt duidelijk vermeld dat wanneer 3rd party apps iets fout doen het jouw account kost.

Dus dat laat ons lekker speculeren eigenlijk. Ik denk dat Riot hier heel voorzichtig mee is omdat het wss een groot deel van de playerbase kwaad zou maken als ze er een banwave op loslaten.

Edit: verduidelijken

[Reactie gewijzigd door Letters op 25 januari 2023 22:45]

Blitz en dergelijke overlay software zijn geen cheats. Het is software wat toegelaten is door League, en wat ook gewoon gebruikt mag worden. Het geeft simpelweg informatie over spelers, en informatie over welke items e.d. je moet kopen.

Cheats zijn programma’s die bijvoorbeeld automatisch de enemy aanvallen, een skill uitvoeren op een user of automatisch farmen. Daarnaast heb je natuurlijk nog bots die automatisch spelen om te levelen. Dat is wat heel anders dan een programma wat je statistieken en suggesties geeft.
Die overlays zijn geen cheats en gewoon toestaan.
Ik zie af en toe wel mensen die constant een soort van automatische reactie hebben op sommige situaties, zoals bijvoorbeeld precies 1 of 2 frames nadat een skill is geactiveerd wegflashen of bewegen of iets dergelijks om zo niet geraakt te worden. Dat zijn allemaal dingen die mogelijk zijn omdat alles wat op je scherm gebeurt sowieso in het geheugen van jou computer zit.
Neen, wat je net beschrijft is een heel specifieke situatie waarin je perfect de best possible actions kan leren. Bestaan ook tonnen YouTube video’s over wat je best doet in welke situatie enz… en dan is het gewoon oefenen tot het een automatisme wordt.

Snelle reflexen hebben is uiteraard ook handig meegenomen dan.
ik heb het fenoneem een stuk of zes keer gezien, en ik heb iets van 500 matches gespeeld. Je gaat mij niet wijs maken dat zeker met mijn rank, 1.2% van de mensen een constante respons-reactie vermogen hebben van 15 a 30 milliseconden.
Nee man, wat jij beschrijft zijn echt geen cheats. Dat is gewoon een mechanic in league dat je kan leren. Bestaat al sinds ik League speelde in season 1. Het heet animation cancelling. Kan je bijvoorbeeld doen met auto attacks, flash, bepaalde items zoals tiamat enz…

ik heb hier even een video over gelinked ter referentie.

https://youtu.be/e-3erbIP0Ng
Macro's voor je muis/keyboard.
hoeveel winrate% je teammates hebben, wat ze vooral vaak spelen (voordat ze al hun hero selecteren), wat ze voor het laatst hebben gekocht aan items etc.
Dit is al een tijd niet meer mogelijk doordat deze informatie in zowel de API als de client verborgen wordt.
In ranked wordt deze informatie zelfs voor je teamgenoten niet getoond, in client niet, in dergelijke apps niet.

Pas vanaf de loading screen kan je informatie verkrijgen van de tegenstander (en in ranked van je eigen team). Daarvoor niet.

[Reactie gewijzigd door JobRapati op 25 januari 2023 10:29]

Het zijn geen jungle timers, het is echt een visuele waarschuwing dat een jungler in de buurt is tijdens het lanen. Dus echt een cheat.
Ik speel al League of Legends sinds de beta en ben nooit gestopt met spelen. Als er een game is geweest die op enkele scripters na geen cheats heeft gehad is het League of Legends.

Jungle timers zijn nooit cheats geweest maar overlay's die simpelweg gebruik maken van informatie die wordt voorzien. Jungle timers waren ook altijd "legaal". Riot had het liever niet maar deed er niks tegen gezien het simpelweg hielp met het onthouden van informatie ipv het besturen van je game.

Op bugs, scripters en exploits na heeft league hierin dus ook nooit een cheat probleem gehad in de community. Echter zou het heel jammer zijn als door deze hack dit wel geïntroduceerd wordt.

Uiteraard zal het niet lastig zijn voor riot om deze mensen te perma bannen gezien reporten in deze game bijzonder uitgebreid werkt en Riot alle reports enigzins bekijkt tegenwoordig.

Een overlay is dus geen cheat. Dat was altijd grijs gebied in League of Legends en dus altijd toegestaan. Je zou bij wijze van spreke ook een coach kunnen hebben met 15 stopwatches die jou die informatie tijdens het spelen geeft of je kan het zelf in chat typen en dan timen. Nu is het onderdeel van de game geworden.
Als er een game is geweest die op enkele scripters na geen cheats heeft gehad is het League of Legends.
Lang, lang geleden was deze enkele dagen een ding. Maar idd nooit echt een gigantisch probleem geweest.
https://youtu.be/RkqVQ1aYKVE

Bots en AFKers zijn aan de andere kant net zo disrupting voor de gameplay.

[Reactie gewijzigd door Jaatoo op 25 januari 2023 07:43]

Zie reactie hierboven aan inMind

Het zijn geen jungle timers, het is echt een visuele waarschuwing dat een jungler in de buurt is tijdens het lanen. Dus echt een cheat.
Naar mijn weten halen veel van deze tools de data op via de API van Riot (League of Legends) zelf. Heb zelf nog nooit echt daadwerkelijke cheats gezien.

Iets als een jungle warning tool zou als cheaten kunnen gelden, maar ik kan me niet voorstellen dat deze tool kan zien waar de enemy jungler is terwijl de speler dit zelf niet zou kunnen zien (op de minimap). Op laag niveau let iemand misschien niet zo goed op de minimap, maar op een wat hoger niveau zal deze cheat bijna waardeloos worden.

(heb zelf geen ervaring met deze tools, dit zijn aannames :) )
Oplossing: privé-rooms (er vanuit gaande dat je je vrienden kan vertrouwen)! Waar is de tijd gebleven dat je gewoon nog zelf een (lokaal) servertje kon opzetten?
Heeft LoL de zelfde kernel level anticheat als valorant? Dan ben ik benieuwd hoe snel die eventuele hackers herkend.
Nee LoL en TFT hebben niet dezelfde anticheat als Valorant. En gelukkig maar.
Duidelijk! Was juist wel erg benieuwd om te zien hoe goed het nu echt is. Als het nou echt totaal hackers elimineert dan zou ik er in de toekomst nog eens over na denken om een spel met kernel level anti cheat te installeren.

heb jij wellicht ook enig idee waarom niet? LoL is toch net zo competitief als Valorant.
League of Legends is veel ouder..... de client hangt met duct-tape aan elkaar.

Valorant was de eerste game waar die anti-cheat bij gebruikt word.
Anti-cheat op ring 0? Dan moet dat spul ook op ring 0 draaien en de (potentie om) dingen daar op dát niveau uit te halen is bijzonder aanwezig. Dat kan je net zo goed al je gegevens meteen maar zo doorsturen naar de ontvanger, scheelt moeite.

[Reactie gewijzigd door SkyStreaker op 25 januari 2023 11:54]

Klopt, de anti cheat van valorant draait in ring 0. Ook de reden dat ik die game nog niet heb aangeraakt terwijl die me wel interessant lijkt. Vandaar dat ik ook benieuwd was of LoL de zelfde heeft en naar hoe effectief het nu daadwerkelijk is of dat het wellicht een andere reden heeft.
Wat maakt het uit? Battle eye en Easy Anti Cheat doen het zelfde. Als je zoveel geeft om je privacy kun je beter geen game opstarten met een clientside anticheat.
Battle eye en easy anti cheat zijn draaien bieden niet in ring 0.. wat bedoel je precies?
Zeker wel dat deden ze al lang voordat Valorant en Apex überhaupt bestonden. Ik denk dat je verward dat naast dat Valorant anti cheat op de hoogste schil draait hij ook actief is in de achter grond als je de computer opstart (dus niet alleen als je de game draait). Verder blokkeert het erg agressieve de werking van diverse drivers aangezien die privileges hebben die makkelijk misbruikt kunnen worden. Je kunt namelijk niet iemand bannen omdat hij een driver heeft die zijn rgb verlichting van de computer aanstuurt. Valorant zal de driver dan blokkeren en andere anticheats zullen een vlaggetje op je naam zetten om zo een detectie profiel te creëren. Mocht je dan genoeg puntjes scoren dan hebben ze wel een reden om je te verbannen.

[Reactie gewijzigd door Puddi Puddin op 26 januari 2023 11:13]

k denk dat je verward dat naast dat Valorant anti cheat op de hoogste schil draait hij ook actief is in de achter grond als je de computer opstart (dus niet alleen als je de game draait).
Dat is precies wat ring 0 betekend... Draaien wanneer je de computer opstart, zonder monitoring of opties dit uit te schakelen. Bij uitschakelen komt er naar alle waarschijnlijkheid zelfs een kernel error omdat er aanpassingen worden gemaakt in Ring 0 terwijl het systeem draait.

Het probleem is, is dat je drivers en software in ring 1 en 2 kunt monitoren. In ring 0 niet..

Easy anti cheat draait bijvoorbeeld in ring 1 en 2. (device drivers ring) Deze kun je uitzetten mocht je dit willen.
Ring 0 (Kernel niveau) betekent niet dat de anti-cheat per direct actief is als je jou computer opstart. Dat is een compleet vrije keuze. Valorant heeft deze afweging gemaakt omdat alle cheats initialiseren voordat de game opgestart word omdat het gebruikelijk is dat de anticheat pas opstart als de game actief is. Als jij mij niet geloofd dan geloof je me niet maar het eerste google resultaat verteld mij al dat EasyAntiCheat en BattleEye op kernel niveau draaien. Dit is ook wel erg logisch aangezien je anders gewoon zelf een driver kan gebruiken (of eentje misbruiken) en dan zou je zonder problemen de game kunnen manipuleren met geen enkele manier dit om dit te controleren. Mocht je het nog interessant vinden kijk hier: https://secret.club/2019/02/10/battleye-anticheat.html eens naar eerste alinea legt het in kindertaal uit de rest gaat er dieper op in. Dit is trouwens van 2019 er worden momenteel veel meer trucjes uitgehaald om het nog moeilijker te maken. Easy anti cheat werkt precies op dezelfde manier.
Wellicht ook interessant https://secret.club/2020/04/17/kernel-anticheats.html

[Reactie gewijzigd door Puddi Puddin op 26 januari 2023 16:21]

Ik lees nu net het artikel van secretclub.

Maar hieruit lees ik helemaal niet dat battle eye in ring 0 draait:

Ik denk dat je deze applicatie bedoeld van BattleEye
Windows kernel driver that registers preventive callbacks and minifilters to prevent cheaters from modifying the game illicitly.
Een kernel driver draait in ring 2 op Windows.
The main difference between the different levels of privilege is the accessability of memory and instructions. User mode (ring 3) applications are isolated from kernel mode (ring 0) appliations, because kernel-mode determines how user-mode behaves, and usermode-mode applications therefore cannot access kernel memory
In het kort betekend het dat dat een anti cheat op kernel niveau zich kan bemoeien met hoe jouw usb driver werkt. Erger, er is geen manier om dit te monitoren omdat eigenlijk alles wat wij kunnen monitoren in ring 3 gebeurd.

Vind het wel gek dat jij mij 2 artikelen doorstuurt die precies onderbouwen wat ik zeg?

In het 2de artikel geeft hij alleen aan dat we ons niet druk hoeven te maken omdat een programma in ring 3 toch ook wel bij onze bestanden kan.

Hij vergeet alleen te vermelden dat een programma in ring 0 deze toestemming aan bijvoorbeeld valorant (ring 3) kan geven zonder dat wij hier weet van hebben.

Daar komt bij dat Tencent hier nogal een vinger in de pap heeft. Dus moet je dit willen? Ik niet in ieder geval.

[Reactie gewijzigd door RobertPeterson op 26 januari 2023 21:52]

Weet je zeker dat een kernel driver op ring 3 dus usermode draait en dat je niet reguliere drivers verward met kernel drivers?

Uit het volgende maak ik toch op dat er meerdere anti cheats op kernel niveau draaien. (2e artikel)
Kernel anti-cheats needs this kind of permission for multiple things:

Ensuring the integrity of the Windows kernel
Prevent interoperability such as memory access to certain processes by blocking handle creation
Registering events to track usage of system ressources (monitoring process creation, image load, etc.)
This is exactly the same reason why every single anti-virus application in existence utilizes kernel components. Almost all commercial anti-cheat solutions, this includes BattlEye and Easy Anti Cheat, utilize kernel components to ensure the integrity of the user experience, but do not receive the same backlash as Vanguard.
Maar dus ook anti virussen wat overigens logisch is aangezien veel cheats technieken gebruiken die malwares ook gebruiken om zo niet opgepikt te worden door een antivirus.
utilizes kernel components. Almost all commercial anti-cheat solutions, this includes BattlEye and Easy Anti Cheat, utilize kernel components
“Utilizes kernel components” is een groot verschil met ongemonitord op kernel level draaien.


Kernel drivers en normale drivers zijn beide drivers en draaien in de driver ringen vaak 1 of 2. Maar zeker niet in ring 0.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Protection_ring

Je kan toegang hebben tot componenten maar je draait niet in de onder of boven liggende ringen.

Vanguard is zoals ik het lees de enige anti cheat die op kernel niveau draait. Daar heb ik gewoon geen goed gevoel bij door de vinger in de pap van tencent.

Oh in lees nu dat ik ring 3 bij kernel drivers in mijn vorige reactie had staan. Dat moet natuurlijk 1 of 2 zijn.

[Reactie gewijzigd door RobertPeterson op 26 januari 2023 21:52]

Ahh duidelijk weer wat geleerd. Het ding is wel dat mocht er een lek zijn bij een van de anti cheat bedrijven dan kunnen ze in theorie alles doen bij miljoenen gebruikers wat ze wel een target maakt dus er zit zeker een afweging in. Mochten ze op zulke niveaus geen anti cheats hebben dan ben ik er vrijwel zeker van dat elk spel totaal onspeelbaar word omdat cheaters dan vrij spel hebben.
In principe niet aangezien ze in niet in ring 0 draaien en dus geen directe aanpassingen kunnen maken in hoe een programma in ring 3 draait. Er is alleen toegang (vaak alleen lezen of uitvoeren. Niet bewerken dus) toegang tot bijvoorbeeld kernel componenten.

Met Valorant en Vanguard is het anders. Daar zou in theorie Vanguard valorant toestemming kunnen geven tot alles wat op het systeem en hoe dit systeem werkt.

Een driver heeft bijv ook faulty checks, in ring 3 is het zelfs zo dat als dit programma crashed het systeem niet opnieuw hoeft op te starten. Een crash in de kernel driver zorgt altijd voor een hard crash.

Bijvoorbeeld je GPU driver die crashed betekend niet direct een harde crash.

Zou Vanguard dus gehacked worden zou dit kunnen betekenen dat alle computers hard crashen door een fout in de kernel

[Reactie gewijzigd door RobertPeterson op 27 januari 2023 00:30]

Bedankt voor je onderzoek! Ik wist al dat het in ring 0 draaide maar wat het precies betekende weet ik nu.
Zou een leuke Tweakers artikel zijn om eens alle grote anti-cheat software op een rijtje te doen en aangeven wat het precies doet.
Ik ga me even inlezen! Ik meende altijd dat drivers niet op kernel niveau kunnen lezen en schrijven.

Dus dat juist dit nu het geval was:
Dit is ook wel erg logisch aangezien je anders gewoon zelf een driver kan gebruiken (of eentje misbruiken) en dan zou je zonder problemen de game kunnen manipuleren met geen enkele manier dit om dit te controleren.
Daarom dat software ook makkelijk te pakken was, maar “duurdere” cheats op driver niveau, bijv een usb driver (lan games bijvoorbeeld) niet te detecteren waren!

Bedankt voor de bronnen ik ga me even inlezen.
Is dit niet een aantal jaar geleden ook niet al gebeurd? Staat mij iets van bij...
Kan ik daarom niet inloggen?
Ik kon met US VPN wel inloggen
Cheats is een mogelijkheid.

Maar het kan ook andere problemen blootleggen waardoor een LoL cliënt als deur kan zorgen richting de servers en wie weet wat ze dan los kunnen peuteren.

Het is nu natuurlijk speculeren, wat valt er te halen uit de code wat zijn de mogelijkheden. Zitten er bij gevonden bugs een link naar een bug op een server of wat dan ook.

Cheats hoe vervelend dat ook is, zie ik als minst erg als men lukt om via de cliënt iets te doen.
Ik fluister dit maar even voor de echte gamers onder ons maar zelf ben ik geen echte gamer en meer het type luie gamer. Vandaar dat ik het niet erg vind als er ergens cheats online staan en daar dan ook wel soms dankbaar gebruik van maak. Ik heb die push niet om dan zonder cheats een game uit te spelen maar oke dan spreek ik wel van gewone lokale games. Bij een online game zou ik dat niet doen want dat zou dan weer niet eerlijk zijn t.o.v. andere gamers, tenzij je natuurlijk allemaal dezelde cheats zou gebruiken.
Ja soms is het gewoon fijn, je hebt niet altijd zin of tijd om een spel aandachtig te spelen, single-player dan. Wil ook niet altijd moeite doen in shooters e.d. in leven te blijven, wil gewoon het spel ervaren en de story doorlopen, de rest boeit niet perse zoveel. Komt ook wel doordat ik nu meer laid-back met de controller speel.

En anderzijds had ik bepaalde spellen zoals GTA IV niet duizenden uren gespeeld zonder.
Komt ook wel doordat ik nu meer laid-back met de controller speel.
Bij mij hetzelfde, gewoon een X-box controller die dan aan de pc hangt en dan lekker relaxed laid-back.
Veel games hebben tegenwoordig een story mode. Dan zijn cheats overbodig, maar ken het gevoel.
nou berijd je dan maar alvast voor


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee