Netflix werkt aan Tomb Raider-animatieserie

Netflix werkt aan een animatieserie die is gebaseerd op de Tomb Raider-franchise. De serie krijgt een Japanse animestijl en speelt volgens de streamingdienst in op de recente reboot-trilogie, die werd afgesloten met Shadow of the Tomb Raider uit 2018.

De Tomb Raider-anime speelt zich af na de gebeurtenissen van de drie recente Tomb Raider-games, zo meldt Netflix in een persbericht. Het bedrijf meldt nog niets over de cast van de anime. Zo is het niet duidelijk of Camilla Luddington, de stemactrice van Lara Croft in de recente reboot-trilogie, meewerkt aan het project. Wel maakt Netflix bekend wie de anime zal produceren.

Tasha Huo werkt mee aan de animatieserie als schrijver en executive producer. Huo werkt onder andere aan The Witcher: Blood Origin, een serie die eveneens bij Netflix moet verschijnen. Dj2 Entertainment werkt ook mee aan de serie. Dat bedrijf werkte eerder aan de Sonic the Hedgehog-film. Dj2 Entertainment heeft daarnaast een Sleeping Dogs-film en Disco Elysium- en Life is Strange-series in productie. Het is nog niet duidelijk wanneer de Tomb Raider-anime uitkomt.

Netflix is al langer bezig met het uitbrengen van series die gebaseerd zijn op games. In 2017 verscheen er bijvoorbeeld al een Castlevania-anime bij de streamingdienst. Dit jaar moet een computergeanimeerde Resident Evil-serie uitkomen op Netflix. In 2022 komt de komende Cyberpunk: Edgerunners-serie uit op het platform. Netflix zou volgens geruchten ook werken aan een Splinter Cell-anime in samenwerking met Ubisoft. Die twee bedrijven werken ook aan een live-actionserie op basis van de Assassin's Creed-franchise. Het is nog niet duidelijk wanneer die series verschijnen.

De Shadow of the Tomb Raider-game uit 2018

Door Daan van Monsjou

Redacteur

27-01-2021 • 20:41

38 Linkedin

Reacties (38)

38
37
20
1
0
12
Wijzig sortering
Waarom valt het onder .Geek?
Waarschijnlijk omdat het geen echt technologie nieuws is. Wel begon Tomb Raider als game en dat rechtvaardigt het nieuws. En dan valt het maar onder geek. Al kunnen ze beter film/serie filter maken ervoor Al ben ik blij dat ik het gelezen heb. Kan leuk worden mits goed gedaan.
Omdat waarschijnlijk enkel geeks naar dit soort series kijken (en goed vinden). Over smaak valt niet te twisten, maar de eerste goede film of serie gebaseerd op een game moet ik nog tegenkomen. Zie ook de vorige tombraider films.

[Reactie gewijzigd door DonCortizone op 28 januari 2021 08:27]

Qua niveau kwam het aardig overeen hoor.
Ik zie dat Lara.. wat veranderingen heeft ondergaan sinds haar debuut in 1996?
De reboot is best leuk, echter als ik dit lees "een Japanse animestijl" heb ik zo mijn twijfels en vraag ik mij af wat er exact bedoeld wordt. De Japanse animestijl lijkt mij nu niet echt bij Tomb Raider passen...
Ik moet zeggen dat ik de reboot erg leuk vond/vind :) Shadow of the Tomb Raider heb ik nog liggen en wacht ik met smart op om te mogen spelen, de vorige twee delen heb ik van genoten!

De anime stijl lijkt me ook wat minder, ik vind de stijl van de reboot juist erg mooi :)
Shadow of the Tomb Raider vond ik de beste van de 3. Deze game is echt hoe Tomb Raider bedoelt was. Dat spel brengt je echt terug naar de roots zoals deel 2 en 3 van de 90's.
Totaal niet mee eens. Ik heb echt m'n best moeten doen om Shadow of the Tomb Raider tot het einde uit te spelen, zo'n ongelooflijk slecht spel, zeker als je dat vergelijkt met deel 3 uit de 90's (TR3):
-bijzonder slechte gameplay als je SotTR op de PC speelde, terwijl dat TR3 uitstekend liep op de PC. SotTR speelde als een slechte PC port, waar je bijna magnetisch vast zit aan de muur/richel waar je op loopt)
-bijzonder slecht, voorspelbaar verhaaltje in SotTR. Daarnaast was de kroning van Etzli gewoon tenenkrommend om aan te zien. En de bad guy Commander Rourke hoor je ergens aan het einde in een zinnetje dat hij toevallig is omgekomen. En de aanwezigheid van Jonah voelt ook compleet nutteloos.
-graphics: erg eentonig (in TR3 kwam je in de jungle, Londen, Antarctica, woestijn, Pacific, terwijl in SotTR het vrijwel allemaal jungle was).
-SotTR loopt vol met klonen. Dezelfde 'mensen' uit Paytiti kom je ook tegen in Mexico en de andere locaties!? De vijanden zijn ook klonen van elkaar. En het neerschieten voelt altijd identiek aan.
-Kukulkan kUkUlKaN KUKULKAN! Niet meer om aan te horen...
-Verschillende missies waar je gewoon van links naar rechts op de map moest rennen zonder doel, maar gewoon om een virtueel object op te pakken. Relics waar je verschillende 'talen' voor moet leren.
-Upgraden van wapens/outfits/skill tree etc maakte werkelijk geen enkele impact, zelfs niet op de hoogste moeilijkheids graad.

Nee, waar TR3 zijn tijd vooruit was qua gameplay en graphics, is SotTR een flinke stap terug in de tijd. Als je SotTR vergelijkt met Farcry 5 die 6 maanden ouder is, dan merk je een extreem groot verschil in kwaliteit van mechanics en hoe soepel het spel aanvoelt qua bewegingsvrijheid.
niet mee eens, maar ieder zijn smaak. 2 vond ik echt het beste, 3 is een soort opgeblazen 2 maar niet ten goede. Verbazingwekkend hoeveel duizenden schedels er onder de grond in Zuid Amerika liggen! Die hele horror scene was voor mij niet nodig geweest, doet enorm afbreuk aan het geheel. Ook de skill tree heeft geen enkel effect. Twee was voor mij echt het beste, meeslepend verhaal met een goed einde. Ik heb nooit de oorspronkelijke TRs echt gespeeld (TR1 een tijdje), dus heb geen vergelijking.
mmm smaken verschillen inderdaad. Vooral De Tombes vond ik echt mooi gemaakt en sommige ook pittig. Het verhaal is altijd niet het toppunt geweest. Ik heb me er iig goed mee vermaakt, vooral op PC met een vleugje Nvidia Gamefilter.. prachtig.
ik had net deel 2 opnieuw gespeeld, dus misschien een beetje teveel TR achter elkaar. Nog maar eens proberen inderdaad.
Ik ben heel logisch met Shadows of the Tomb Raider begonnen (en die is echt de moeite waard) en ben nu Tomb Raider 2013 aan het spelen.
Als deze serie de kwaliteit krijgt van de Transformers animeserie op Netflix, dan kan het behoorlijk leuk worden.
De castlevania serie is ook erg goed.
Die is erg vermakelijk inderdaad! De serie Blood of Zeus is ook een vermakelijke serie, van de makers van castlevania.

Ik sta best open voor deze serie, even in de gaten houden
Dat weet ik nog zo net niet. Ze kunnen best mooie dingen ervan maken, hoor. Bij bijv. zoiets als onze Nederlandse strips van Boes zou je ook niet verwachten dat ze een leuke anime maken, maar tóch hebben ze er een leuke anime van gemaakt :)
Alfred J. Kwak werd ook geanimeerd in Japan :)
En Dommel, maar die was volgens mij belgisch.
Was ook een leuke serie :)
Klopt, Alfred J. Kwak was ook fantastisch gemaakt in Japan :)

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 28 januari 2021 11:51]

''animestijl'' is denk ik wat anders dan Anime. En ik denk dat ze hierbij bedoelen dat het een soort Amerikaanse anime zal worden. Denk bijvoorbeeld aan Avatar the Last Airbender en Power Puff girls. Beide series hebben heel veel gemeen met anime, maar ''zijn'' geen anime.

Echter vind ik het begrip ''anime'' tegenwoordig debiel. Origineel was het begrip geïntroduceerd waarmee animaties die in Japan is gemaakt voor een Japans publiek word bedoeld. Maar dit begrip is tegenwoordig heel vaag. Tower of God is een Koreaanse serie, maar zou een anime zijn omdat het door een Japanse studio geanimeerd is (terwijl het verhaal voor een Koreaans publiek is geschreven)er zijn ik-weet-niet-hoeveel Chineese ''anime'' te vinden, maar dat zijn blijkbaar dus ook anime? En zijn Japanse Dreamwork-like animaties nou ''meer'' anime dan Avatar the last airbender? Heck, de meeste anime word tegenwoordig niet meer gemaakt voor een Japans publiek, maar voor een wereldwijd publiek.

Wat mij betreft is Anime voortaan meer een stijl, dan dat het echt een vast begrip is.

Maaja, als je ''Japanse cartoons'' zegt krijg je een hele zooi weebs op je dak. Want hoe durf je elegante Japanse anime te vergelijken met die smerige westerse cartoons :D

[Reactie gewijzigd door rickboy333 op 27 januari 2021 22:49]

Anime betekend voor mij nog altijd dat het japans is en uit japan komt. Tower of God ken ik niet maar van wat ik zie beschouw ik dat ook als anime. Een serie als Castlevania valt mij bij dan weer in de categorie animestijl, en is geen echte anime.

Verder vindt ik westerse animatie net zo mooi en belangrijk als aziatisch/japans. Anime is populairder dan ooit en da's prima, maar we mogen niet vergeten dat "wij" in het westen ook nog animatie maken, en nog verdomd goed ook. Bij deze de trailer voor Wolfwalkers, prachtige 2D animatie geinspireerd door keltische folklore. Hier de track van de trailer voor wie het leuk vindt. Ik kan nog meer linken maar dan zit ik hier morgenochtend nog steeds te typen.

Ik ben trouwens wel benieuwd naar hoe die Tomb Raider serie eruit zal zien maar ik verwacht niet dat ik het ga kijken. Maar wie weet...

[Reactie gewijzigd door Armselig op 28 januari 2021 00:56]

Ik denk dat je dan meer in de stijl van Avatar (die van Nickelodeon) en Voltron moet kijken.

Alhoewel mij de stijl van Kabaneri of the Iron Fortress er ook wel bij zal passen. (Allen te vinden op Netflix.)

Vind de stijl van die nieuwere Transformers en dan volledig computer geanimeerd niet erbij passen.
Ik ben een beetje bang dat ze de stijl van "Tomb Raider Reloaded" bedoelen.. https://youtu.be/D3GRBHmvIss?t=25

Ik ben fan van de reboot triologie, maar de Tomb Raider Reloaded stijl vind ik echt heel jammer.
Zeker, de nieuwe tomb raider trilogy heeft een soort van reimagining gedaan. Zeker geen slechte reboot.
ik vind hem wat saaitjes als ik hem vergelijk met het bron materiaal.
Hij is wel leuk, maar de oudere spellen hebben toch een bepaald iets dat net even in de nieuwere spellen mist.
Ik zie dat Lara.. wat veranderingen heeft ondergaan sinds haar debuut in 1996?
Enigste verschil dat ik zie is dat het VEEL beter graphics heeft en de borsten zijn van een gemiddelde formaat, en ik vind de nieuwe Tomb Raider spellen erg goed, ben nu bezig aan deel 2 van de reboot, heb Tomb Raider uit 1996 gespeeld vroeger maar vond er niet zo heel veel aan.
Ik ben nog niet overtuigd: zo te zien moet het weer sneller en spectaculairder ...
Het heeft potentie... Maar ik ben wat voorzichtig.
De andere anime series van Netflix hebben hun plus en hun min punten.

Castlevania is goed. Tenminste de seizoenen tot nu toe, hoewel nummer 3 duidelijk bedoelt is om een nieuw avontuur in seizoen 4 op te zetten. Interessante personages, duidelijk verhaal, spektakel.

Maar er zit een zeker gevaar aan wat je terug ziet in Blood of Zeus. Waar het verhaal nou niet echt denderend is. (Een hoop parallellen met Heracles) Maar de hoofdpersoon is een plank. De animatie moet het voornamelijk hebben van het spektakel en de Gore.

Ben benieuwd wat ze met Tomb Raider gaan doen maar ik hoop dat ze Lara eindelijk een beetje een fatsoenlijk verhaal geven en niet alleen op spektakel mikken.
Ik ben benieuwd wat het gaat worden. De reboot van de franchise laat wel wat meer ruimte voor interactie met andere karakters, iets wat de originele games veel minder hadden. Lara werkte immers altijd alleen.
Maar ik hoop wel dat ze een beetje trouw blijven aan Lara, en de focus ligt op het avonturieren enzo.
Als het er kwaliteit van de Castle Vania serie heeft ben ik verkocht.
Jammer dat ook dit weet verpest moet worden door anime. Next :).

Edit, waarom -1? Mijn reactie is ontopic... Zo werkt het moderatie systeem niet mensen...

[Reactie gewijzigd door Visgek82 op 27 januari 2021 22:52]

Inderdaad, zo jammer.
Feitelijk, om met de tijdgeest mee te gaan, zou ik willen stellen dat het karakter in de hoofdrol, Lara Croft, beter een Larry Croft zou zijn. Het kan eigenlijk niet langer dat Lara altijd als vrouw neergezet wordt. Om diezelfde reden krijgen we spoedig een nieuwe Jamie Bond film.

Even serieus, ik ben enigszins sceptisch als het op het anime werk aankomt, maar kan ook wel goed uitpakken. De oude Lara Croft films met Angelina heb ik in mijn tiener jaren met veel plezier gekeken, maar in retrospect waren het behoorlijk slechte films met een mager verhaal. Ook het paranormale gedeelte voelde tamelijk goedkoop aan door de combinatie van echte acteurs en magere visuele effecten. Dit zou wel eens beter kunnen zijn in de animatie versie. Grote voordeel was wel dat de oude films qua stijl aansloten bij de originele tombraider games, terwijl ik gok dat die nieuwe serie zal aansluiten op de (naar mijn smaak) veel slechtere reboot games.
Netflix is goed bezig met Animatie series. Castlevania die enorm tof gemaakt is. Transformers Cybertron series die erg veel betreft stijl lijkt op de oude G1 Transformers waarmee ik ben opgegroeid. Echt hulde aan deze serie en het nieuwe speelgoed (gotta buy them all!).
En nu ook nog eens een Tombraider serie, waar van ik hoop dat deze op het zelfde niveau gaat liggen als Castlevania en Transformers op dit moment.
Persoonlijk vind ik Netflix eigen producties op een hoog niveau liggen en hoop dat ze content blijven maken!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee