'Sony wil animestreamingdienst Crunchyroll overnemen voor 957 miljoen dollar'

Sony wil animestreamingdienst Crunchyroll overnemen volgens bronnen van Nikkei. Aan de overname zou een bedrag van 957 miljoen dollar gemoeid zijn. Dat is omgerekend zo’n 821 miljoen euro. De onderhandelingen zouden vergevorderd zijn.

Volgens Nikkei is Sony het enige bedrijf dat momenteel geïnteresseerd is om Crunchyroll over te nemen. De twee bedrijven zouden inmiddels de 'definitieve onderhandelingen' aan zijn gegaan. Nikkei schrijft dat Sony uiteindelijk tot 100 miljard yen kan uitgeven voor Crunchyroll. Dat komt neer op ongeveer 821 miljoen euro.

Crunchyroll is in 2006 opgericht in Californië en werd in 2017 een dochteronderneming van Amerikaanse telecomprovider AT&T. De streamingdienst heeft wereldwijd momenteel ruim 70 miljoen gratis leden. De dienst heeft ook drie miljoen betalende leden. Crunchyroll focust zich voornamelijk op animeseries, hoewel het ook Japanse live-action dramaseries en digitale manga biedt aan zijn leden.

De eerste geluiden omtrent een Crunchyroll-overname door Sony kwamen in augustus al op. The Information berichtte toen dat AT&T een overname had aangeboden aan Sony, hoewel het bedrijf daarvoor toen een bedrag van 1,5 miljard dollar vroeg. Sony is al eigenaar van Funimation, een andere streamingdienst die zich focust op anime. Die dienst heeft momenteel ruim een miljoen abonnees.

Door Daan van Monsjou

Redacteur

30-10-2020 • 18:23

66 Linkedin

Reacties (66)

66
62
41
5
0
6
Wijzig sortering
Niet echt geweldig nieuws, Sony probeert altijd buiten zoveel mogelijk potentiele controverses te blijven, zo censureerde ze grappen in een paar series en verwijderde ze een serie compleet na 4 episodes toen ze erachter kwamen dat er best wat 18+ in zat (best vreemd gezien de hele serie letterlijk ging over prostutie).

Als dit dezelfde Sony is die ook alle games op de playstation censort of zelfs helemaal niet meer laat uitkomen op de PS4 zou dit zeer slecht nieuws zijn.

Dat terzijde, Crunchyrol is ook niet het droombedrijf, denk dat de beste optie nog altijd gewoon blurays/DVDs/merch importeren blijft om de industrie te supporten. Maar het zou schande zijn als het aanbod van series nu gaat inkrimpen om alleen de "opinievrije/politiek kleurloze" en kindvriendelijke series binnen te halen.
@sdziscool
blurays/DVDs/merch?

Ja, zou mooi zijn als je schijfjes nog kunt afspelen (ik niet) en bestellen via Remambo is ook prijzig, bovendien is mijn Japans nog te slecht is om het te volgen,

Dus, toch maar weer gaan downloaden? Vraag is wel elke versies niet gecensureerd zijn. Soms erg lastig (voor mij) om te achterhalen.

Welke websites bespreken dit soort dingen, censuur enzo?

Bah, baal wel van grote landen (China) of bedrijven die zoveel negatieve invloed hebben op artistieke vrijheid.
Ik ga niet claimen dat het heel handig, goedkoop of efficient zou zijn, maar als je ooit de fysieke route zou willen gaan:

In mijn (op zijn best legaal grijze) mening zou je anime die je fysiek of digitaal hebt gekocht gewoon downloaden van een andere source, bijvoorbeeld met ondertiteling, aangezien je de source material al bezit. Piraatbare Blu-ray releases zijn normaal van de japanse bluray versie (de versie die je dan ook zou hebben gekocht).

Legaal correct zou zijn alleen de ondertiteling downloaden en een bluray lezer kopen en de ondertiteling te sideloaden, wat nog onhandiger is, maar wel mogelijk.
Legaal correct zou zijn alleen de ondertiteling downloaden en een bluray lezer kopen en de ondertiteling te sideloaden
Nope, nog steeds illegaal uit een illegale bron. Misschien hier geen advies geven over de legaliteitstatus van illegale downloads...
Ik heb het hier over fansubs, ondertitels gemaakt door fans voor fans. Alleen ondertitels van fans downloaden is 100% legaal naar mijn idee.
Ze vertalen een script in een andere taal en verspreiden het dan zonder daar het recht op te hebben. Als je iets vertaald betekend nog niet dat daar opeen geen rechten meer op zitten van iemand anders. Als jij van de Engelse versie van LotR een vertaling maakt en deze dan voorleest als luisterboek is dat ook niet opeens legaal.
een fansub is illegaal door de berner conventie. Het maken van ondertiteling valt daar ook onder.
Als je het heel slecht vertaald is het waarschijnlijk wel legaal :P
Het ligt heel erg aan de makers van de anime in kwestie. Er zijn er genoeg, zeker de kleinere, meer obscure studio's die het totaal niet boeit dat er een fansub in omloop is.

Het wordt een lastiger verhaal als er wel een officiele Regio 1 release is, dus met Engelse of Spaanse subs, maar geen Regio 2 release. Veel fansubbers laten zo'n serie dan vallen omdat ze de officiele rechthebbenden niet voor het hoofd willen stoten. Maar het gebrek aan een Regio 2 release levert dan wel direct een aanleiding tot illegaal downloaden op, omdat er dan ook geen grijs aanbod meer is.
Interspecies Reviewers? Hilarisch, maar 'best wat 18+' is wel een understatement! ik denk dat er geen minuut in de hele serie geschikt was voor -18

Als Sony met Crunchyroll en alle andere bedrijven waar ze eigenaar van zijn onder 1 abbo kunnen brengen is dit als westerse anime kijker wel de voordeligste oplossing om zo wat alles van populairdere series te kunnen zien.
Sony is al eigenaar van Funimation, wat niet eens beschikbaar is in Europa, ik heb geen hoge verwachtingen dat dit het Europese aanbod ten goede zal komen.
Ik denk dat dat veel te kort door de bocht is. Sony is enorm, ook in Europa zijn ze enorm. De aankoop op CrunchyRoll zou betekenen dat ze onmiddelijk in de Europese markt actief zouden zijn en waarschijnlijk Funimation ook de dub versies van anime toevoegd op CrunchyRoll wat hand in hand gaat voor deze streaming platforms.

Sony loopt inderdaad soms wat achter maar ook zij snappen hoe belangrijk uitbreiden is in een tijd waar streaming diensten centraal staan. Sony verkoopt hier al TV's, Playstations, Koptelefoons en Telefoons slechts kleine producten als we kijken naar alles wat Sony doet in Europa.

Sony is één van de grootste merken die er bestaan en heeft ook in Hollywood een grote rol. Na deze aankoop zal hun aanbod uiteraard in de Anime wereld direct concurreren met Netflix en dat kan alleen als ze ook in Europa actief blijven.
Vergis je niet in Sony. In de film-industrie heeft Sony een hele grote vinger in de pap, zowel in Hollywood als in Bollywood. De techniek die door de film (en tv)industrie gebruikt wordt, wordt gedomineerd door Sony. Als muziek uitgever is Sony wereldwijd het tweede label.
Anime is in Japan verschrikkelijk groot en Sony is ook mede eigenaar van twee belangrijke anime studio's. Een eigen streamingdienst is dan best handig.
Meeste Funimation anime was beschikbaar op crunchyroll, ook in EU voordat Funimation z'n eigen streaming service was gaan starten.

Voor hetzelfde geld fuseert Sony CR daarmee hebben wij in EU geen CR meer.

Tijd zal het leren, want ik verwacht dat Sony helaas de boel gewoon overneemt voor dat bedrag.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 30 oktober 2020 19:53]

Funimation is niet beschikbaar, maar hun seizoensoutput komt al een tijdje op Wakanim, want dat is ook van Sony en gewoon hier in Nederland beschikbaar.
Ik heb geen ervaring met Wakanim, als je dat vergelijkt met Crunchyroll, wat zijn de verschillen (in kwaliteit/aanbod)?
Vrij weinig. Aanbod van Wakanim is nog wat kleiner voor wat betreft oude content, maar nieuwe series is ongeveer gelijk. Zoals gezegd, in principe komt hier alles wat Funimation in de VS krijgt ieder seizoen. Inclusief de Funi dubs.

Dit seizoen hebben ze net zoveel simulcasts als CR en sowieso de meer interessante zoals Akudama Drive imo. Wel moet ik daarbij zeggen dat ze enkele simulcasts pas later releasen, simpelweg omdat ze niet genoeg personeel hadden. (maar dit seizoen heeft ook wel erg veel titels omdat er veel uitgesteld waren in de zomer en lente vanwege covid-19).

Hoe dan ook voor 5 Euro of minder per maand (als je per kwartaal of jaar betaald betaal je iets minder) is er niks van te zeggen. Kwaliteit is prima. Simulcasts verschijnen op tijd. Apps voor alle gangbare devices waaronder Android TV, Apple TV, en PS4/Xbox.

[Reactie gewijzigd door Aiii op 30 oktober 2020 20:47]

Nog nooit van gehoord. Misschien maar eens wisselen met Crunchyroll.
Zal ook weinig veranderen. Veel rechten van anime series in Europa zijn eigendom van Franse, Italiaanse of Spaanse commerciële TV zenders. Een overname van Crunchyroll door Sony zal echt helemaal niets veranderen voor de Europese TV kijker.
Ach, wat is geschikt? GTA is ook niet "geschikt" voor kinderen maar ze spelen het wel. Dat is enkel een wettelijke bepaling zodat je weet waar je aan toe bent wanneer poep de ventilator raakt. Een puber mag van mij gerust Interspecies kijken als die dat echt wil, hoort bij de leeftijd he? Dat is niet veel anders dan wanneer ik de XXX magazines onder het matras van m'n broer ontdekte en... Zo, hoe was jullie avond? O+
Ik heb daar op crunchyroll vooral de dragonball super series gekeken.
Geheel gratis en reclame vrij totdat ik halverwege was en er 3 reclames per aflevering van 20 minuten er weer eens in stonden waarvoor ik mijn addblocker moest uitzetten om de afleveringen te bekijken.
(net weer eens getest en blijkbaar is mijn addblocker weer toegestaan)

Ben daardoor gelijk doorgegaan naar een andere website.
De meeste sites worden groot door eerst gehele content illegaal en gratis aan te bieden totdat er genoeg verkeer ontstaat en deze statistieken een waarde toegekend krijgen vanuit bedrijven die de reclame ruimte inkopen.

Als ze bepaalde content weer eens achter een betaalmuur proberen te gooien na de overname zal de grote menigte weer op zoek gaan naar de gratis alternatieven.
Dan is weer zo'n site succesvol in het aantrekken van veel verkeer en dat bedrijven wat bedenken om weer eens hier een inkomstenbron van te kunnen maken en is de circel weer rond.

[Reactie gewijzigd door Nostalgmus op 31 oktober 2020 10:30]

Crunchyroll doet érg weinig aan innovatie, en is eigenlijk best een naar bedrijf:
- Ze hebben geen Smart TV app(s) meer (die hadden ze schijnbaar in het verleden wel).
- De Microsoft Store app (voor windows) is super ruk en kaal en echt onbruikbaar
- Streams doen er lang over om te beginnen met spelen (veel buffer lag)
- Geen 'skip OP/recap' optie, wat gekoppeld met buffer lag het érg naar maakt om iets te binge watchen
- Veel regio-locked content
- Ze betalen subbers écht super slecht, de sub industrie is écht een hele nare plek om te werken

Het is dat het relatief goedkoop is en het een van de érg weinige opties is om legaal en 'gemakkelijk' anime te consumeren in het westen... anders zou ik echt al lang mijn Crunchyroll Premium account opgezegd hebben.
Op mijn sony smart TV kijk ik anders gewoon Crunchyroll met een Crunchyroll app.
Dat is dan ook de Android TV app denk ik zo. De andere smart TV platforms laten ze links liggen.
Maar het zou schande zijn als het aanbod van series nu gaat inkrimpen om alleen de "opinievrije/politiek kleurloze" en kindvriendelijke series binnen te halen.
Dan stapt wel een volgende in deze markt. Want als het bijna een miljard oplevert dan kan ik me heel goed voorstellen dat er markt voor is, en ook voor hetgeen wat Sony eventueel wil gaan blocken. Maar dat laatste is een aanname. Eerst maar even wachten wat er gebeurt.
Ze betalen ondertitelaars ook behoorlijk slecht wat ten koste gaat van de kwaliteit van de ondertitels.
Sony probeert altijd buiten zoveel mogelijk potentiele controverses te blijven
Last of Us 2 spreekt dit direct tegen. Sony is niet politiek teruggetrokken, maar juist vrij proactief in het steunen van progressieve media. Dat heeft keer op keer controverse opgeleverd op het internet, met name uit de op het internet zeer aanwezige alt-right hoek. Ik snap dus niet hoe je dit kan zeggen. Ik kijk eerder naar Microsofts Xbox-beleid voor een controverse-loze aanpak.

Wat je denk ik wil zeggen, is dat Sony enigszins paal en perk stelt aan de objectificering van vrouwen in haar media. Dat is iets heel anders.
Ja, voor first party titles doen ze alles, dat levert het meeste geld op namelijk. Dan houden ze het wel zo politiek correct mogelijk natuurlijk! Als de "alt-right" het ergens zeer mee oneens is, is dat naar mijn idee dikke positieve reclame, er zijn weinig mensen die de alt-right als een geweldig moreel correcte groepering zien.

Als jij iets niet leuk vind is dat compleet redelijk, betekend niet dat ik er zelf geen enjoyment uit zou halen. Ik vind niet dat Sony de arbiter van morele correctheid moet gaan worden, dat mag de markt zelf regelen. Als je echt een problematische game maakt, dan zal die ook zeker niet verkopen. Als hij wel verkoopt dan ben jij misschien gewoon niet de doelgroep.

Sony is echt geen bedrijf dat games censureert om objectificatie van vrouwen te stoppen, ze runnen zelf half de muziekindustrie (weetjewel, waar in iedere muziekvideo vrouwen als sexuele objecten tentoon worden gesteld etc.), Sony is een bedrijf dat censureert om zoveel mogelijk controverses uit de weg te gaan.
Deze reactie verwart me toch wel een beetje. In de eerste alinea schrijf je dat Sony alles doet voor het geld, en dat ze dáárom content maken waardoor de alt-right zich op de tenen getrapt voelt - geloof je echt in dat egocentrische narratief van de alt-right? In de tweede alinea trek je moraliteit gelijk aan wat populair is in een vrije markt - ook daar kan ik echt niet inkomen. En in de derde alinea schrijf je dat Sony niet geïnteresseerd is in het stoppen van objectificering van vrouwen, maar hoe rijm je dat dan met wat je in de eerste alinea beweert, dat Sony alleen maar geïnteresseerd is in geld? Zouden ze, om meer geld te verdienen, niet beter kunnen stoppen met die censuur? Hebben ze met die censuur niet juist méér controverses opgeroepen?
de censuur komt overeen met wat zeer makkelijk moraal te verdedigen is, "kijk ons, wij zijn tegen de objectificatie van XXX", en de getroffen games zijn vaak zeer kleinschalig, dus de portomonee doet het weinig pijn. Dat de "alt right" een hissy fit gooit zo nu en dan is vaak verre van een slechte controverse voor Sony, omdat de "alt right" altijd in extremen denkt zou ik de atl-right zelf eerder associeren met het racisten en sexisten. Als sexisten en racisten tegen mijn acties zijn dan sta ik in het goede licht, zolang je het maar leuk verkoopt.

Je zegt het zelf, sony is, in jou opininie, juist bezig met de "goede" progressieve acties, en zijn duidelijk tegen "slechte" dingen.
Denk je niet dat Sony exact wil dat jij dit denkt? De managers die deze beslissingen maken bij Sony, die het logo tijdens gay pride naar een regenboog veranderen (en daarna zo snel mogelijk weer terug, en natuurlijk niet in saudi arabie of andere landen waar homos eigenlijk systematisch onderdrukt worden), zijn alleen maar bezig met hoe ze zo'n goed mogelijke image krijgen.

Dat sony progressieve acties heeft vind ik goed, maar dat ze censuur uitvoeren vind ik een slecht precedent, het lost namelijk helemaal niets op maar zorgt wel voor de limitering van meningsuiting en kunstvorming, als een bedrijf LGBTQ content zou censureren (zoals ze doen in China bijvoorbeeld) zou ik hetzelfde reageren.
Sony heeft anders wel LittleBigPlanet discs uit de handel genomen omdat er maar liefst twee zinnen in een van de muziekstukken zat die ook voorkomen in de Koran. Deze absurde zelfcensuur is natuurlijk achterlijk, maar zover gaat de wil van Sony om maar deugend over te komen ten koste van de artistieke vrijheid van de spelontwerpers.
Wil je serieus beweren dat het de bedoeling was van de artiesten van LittleBigPlanet om de boodschap "kollo nafsin tha'iqatol mawt", vlg Ars Technica 'Every soul shall have the taste of death', in de soundtrack te hebben? En tartte het aan de visie van de spelontwikkelaars om dat zinnetje er uit te halen, denk je? Of bedoel je met 'artistieke vrijheid' de vrijheid tot onwetendheid? Want het lijkt me sterk dat de spelontwikkelaars op de hoogte waren van de betekenis (letterlijk en symbolisch) van dat zinnetje.
Koranteksten in het nummer opnemen was een bewuste keuze van de muzikant. Meerdere bronnen op internet bevestigen dit. De sountdrack was al beschikbaar in ongecensureerde vorm voordat LBP zou uitkomen. De muzikant is overigens (naar eigen zeggen) moslim en ziet er zelf geen probleem in.

Door een jankmail van een moslimgamer moest de vrijheid van meningsuiting en artistieke vrijheid van spelmakers beknot worden. De lafheid die Sony hier tentoonspreidde is stuitend. We mogen nooit toegeven de terreur van politieke correctheid.

Bronnen:
https://abcnews.go.com/Technology/PCWorld/story?id=6070285
https://www.gamesindustry...tes-in-music-quite-normal
http://www.mtv.com/news/2...cian-defends-song-to-mtv/
http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/7679151.stm

Ongecensureerde versie van het nummer: https://www.youtube.com/watch?v=NMqAeaFXE3U
Het nummer was niet gecomponeerd door de spelontwikkelaars van LBP, maar uitgekozen voor inclusie door de spelontwikkelaars van LBP. De muzikant is dus niet een van de spelontwikkelaars. Mijn vragen blijven daarom stuk voor stuk staan. Belangrijkst: was het de artistieke visie van de spelontwikkelaars om koranteksten in hun soundtrack te hebben denk je?
Het was hun visie om het nummer in het spel te hebben. Of ze wisten dat het koranteksten waren is niet relevant voor het argument dat je niet moet toegeven aan druk om het te veranderen. Een stylistische keuze kan je als artiest met integriteit niet zomaar aanpassen omdat het vermeend aanstootgevend is.

Hoewel niet relevant vind ik het onwaarschijnlijk dat men niet wist van de oorsprong van de tekst. Een professionele spelontwikkelaar die muziek in licentie neemt moet zich vergewissen van de auteursrechten van de muziek en de tekst. De muzikant wist dat het koranteksten waren (waar juridisch geen auteursrecht op zit) en zag geen bezwaar dit in licentie te geven.
De vraag komt denk ik vooral neer op of het nog steeds hun visie was NADAT ze erachter kwamen dat sommige moslims er aanstoot aan zouden nemen. Ik denk van niet, jij denkt (neem ik aan) van wel. Maar ik denk dat dit uiteindelijk de kernvraag van de kwestie is.

Zelfde discussie als met Zwarte Piet – ik vond die schmink leuk, tot ik ontdekte dat een heel deel van de samenleving er aanstoot aan nam. Daarvoor was ik er simpelweg niet van op de hoogte. Dat betekent dus dat, jaren terug, in mijn 'artistieke visie' van mijn kindertekeningen van Zwarte Piet nog niet de wetenschap zat dat sommige mensen er aanstoot aan zouden nemen. Als ik dat had geweten had ik die pieten wel anders getekend. Het ging me om het Sinterklaasfeest als geheel, ik zou wel vreemd zijn als ik me in dat ene detail ging vastbijten.
"Maar het zou schande zijn als het aanbod van series nu gaat inkrimpen om alleen de "opinievrije/politiek kleurloze" en kindvriendelijke series binnen te halen. "

Zijn er ook anime's die wat dieper gaan dan het banale gekrijs met een zweetdruppeltje erbij dan?
Ja best wat, maar in het westen associëren we animatie gelijk met kindershows, dus die komen ook sneller op de "normale" tv en in het oog van het normale publiek.
Bij volwasennere shows en films kun je denken aan Akira, Ghost in the Shell, Cowboy Bebop, Evangelion, animatrix etc.
En dan ook wat modernere, zoals Erased, Golden Kamuy en Vinland Saga. Dat zijn gewoon prima shows ook als je niet van 't niveau Dragon Ball Z gediend bent. Het gros van de mensen die ik ken, en ikzelf ook, zijn echt niet zo geintereseerd in het schreeuwerige puberale gedoe, maar juist meer in dat soort producties.
Death Note , Code Geass, Rainbow , Ippo, Monster , Eureka. Er is echt knetter veel aanbod, zoals je met tv shows heel veel soorten genre hebt, heb je dat met Anime net zo. En er zitten zoveel gouden parels tussen.
Die mening deel ik grotendeels ook, ik hoop echt dat dit niet doorgaat.

Echter ik vrees het ergste... terug na piraterij voor mij hierna, tenzij wonder boven wonder alles hetzelfde blijft bij crunchyroll en dat verwacht ik niet als Sony hun koopt.
denk dat de beste optie nog altijd gewoon blurays/DVDs/merch importeren blijft om de industrie te supporten.
Alsof dat een oplossing is, de meeste van ons hebben toch echt Engelse ondertitels nodig, dus dan moet je nog steeds uit de VS importeren. En dan zit je nog steeds met de licentiehouders daar die er een potje van maken! Wie kent Intitial-D nog? In den beginne gelisenceerd door Tokyopop, waarschijnlijk een van de slechtst vertaalde en meest aangepaste anime series ooit! Later heeft Funanimation de boel overgenomen en dat was zowaar een improvement, maar het is nog steeds een mainstream Amerikaans bedrijf, wat geen Urotsukidōji zonder zware aanpassingen zou streamen... Voor of na de Sony overname.

Ik heb nog steeds een jaar abo op Crunchyroll, niet helemaal happy met ze qua app (te vaak opnieuw inloggen) waardoor ik waarschijnlijk vaker anime kijk op Netflix en Amazon Prime heeft ook het een en ander aan anime... Het importeren van anime DVDs via bv. Rightstuff ben ik alweer heel wat jaartjes geleden mee gestopt, imho veel te duur voor zaken die je vaak maar 1x kijkt...
Wist jij dat Crunchyroll een piraten site was voordat ze noodgedwongen waren om te stoppen?
Vandaaruit zijn ze overeenkomsten aangegaan met diverse Japanse bedrijven uit de anime wereld en is het een bedrijf geworden zoals men het nu kent.
Wat ik er van begrijp is dat ze pas gestopt zijn met 'anderen' laten posten op hun site nadat ze zelf een goede licensing deal hadden geregeld. Daarna de belofte dat ze illegale content zouden blokkeren.

Over het algemeen is een bedrijf niet 'iets', zeker niet hypocriet, dat zijn bepaalde medewerkers met vaak hogere posities die een bepaalde koers varen.
Hoop het niet, want dan gaan heel veel series verdwijnen. En moet ik weer alles gaan downloaden...

[Reactie gewijzigd door Cyclonic op 30 oktober 2020 18:25]

Nee hoor, Sony bezit al Funimation, Wakanim, en Aniplex. Met andere woorden, de fragmentatie zou in principe volledig kunnen verdwijnen.
Funimation is al meerdere keren betrapt op het wijzigen van context en het censureren van de inhoud van wat zij alleen zouden moeten vertalen of nasynchroniseren.
https://old.reddit.com/r/...s_dragon_maiding_dubbing/

Gezien hoe Sony de afgelopen tijd zich steeds meer richt op het censureren van wat zij verkeerd achten is dit een flinke stap achteruit.
Sony nam Funimation over in 2017.

Funimation verneukte al dubs sinds de westerse release van Dragon Ball. Wat dik 20 jaar geleden was. Bier drinken mocht niet, kleine goku in blote kont ook niet, bulma in haar onderbroek was verboden. Vissen met een onderbroek, dacht het niet hè.

Klinkt gewoon als een normale Funimation. Laat ze lekker.
De kans is natuurlijk aanwezig dat Sony hetzelfde doet met Crunchyroll met wat ze hebben gedaan met AnimeLab in Australië/Nieuw Zeeland. Toen ze Madman Entertainment overnamen, zat daar AnimeLab bij, ze hebben toen alle series van FunAnimation overgeheveld naar AnimeLab en FunAnimation in Australië/Nieuw Zeeland gesloten.
Hoop het niet, want dan gaan heel veel series verdwijnen. En moet ik weer alles gaan downloaden...
Aannames. Eerst maar even afwachten wat er gaat gebeuren.
Eens. Meestal is de censuur niet eens bedoeld voor de Europese markt. De markt in de VS is echter groter en heeft totaal andere standaarden wat betreft censuur. Dit is niet meer dan een poging om de marktpenetratie te vergroten waar de potentie tot omzet ook groter is.

Also de DRM in Europa betreft Anime is ook anders dan in de rest van de wereld. Het zou fijn zijn om bijvoorbeeld een Europese distributeur te hebben. Dit zou ervoor zorgen dat de anime meer accuraat bij ons terecht zal komen.
Ik ben zeker bereid om daarvoor te betalen mocht het realiteit worden.
Ik ben benieuwd wat de voordelen voor de consument zullen zijn. Heb al een tijdje niet meer op Crunchyroll gezeten. Wellicht meer series en (als het al niet aanwezig is) Engelse dubs?
Wellicht meer series en (als het al niet aanwezig is) Engelse dubs?
Ik hoop niet dat straks alles in het engels word gesproken. Anime kijken met engelse dubs vind ik echt verschrikkelijk. Het is net of je een Hollywood film zit te kijken op duitse zender. :'( |:( 8)7
[...]

Ik hoop niet dat straks alles in het engels word gesproken. Anime kijken met engelse dubs vind ik echt verschrikkelijk. Het is net of je een Hollywood film zit te kijken op duitse zender. :'( |:( 8)7
Helemaal mee eens, daarom kijk ik geen anime met dubs!
Maar het is ok genoeg voor kleine kids, maar niet voor volwassen kinderen ;) :P

[Reactie gewijzigd door Dark Angel 58 op 1 november 2020 00:13]

Liever niet, als Sony al eigenaar is van een concurrent. Concurrentie is wel zo fijn om te hebben.
Dan hoop ik dat dit geen invloed gaat krijgen op de ondersteuning voor de Xbox app. Ik ga niet direct van uit maar toch... Maar aan de andere kant als ze al Wakanim bezitten kan het idd samen gevoegd worden.
Kan positief of negatief zijn.

Sony is enorm preuts geworden qua naaktheid of zelfs maar de suggestie er van, terwijl dat nu nog redelijk “okay is”.

Maw ik zit niet te wachten op extreem gesleutel aan allerlei anime’s.

Positief zou wel kunnen zijn dat je minder gezanik ziet qua licenties dat je hier niets kan bekijken onderhand.
Ik heb een paar jaar een abbo gehad op crunchyroll. Werkt best prima en heeft een gigantische libary. Met funimations en crunchy is Sony in 1 klap een zeer grote (grootste?) speler in animeland.
Enerzijds is het altijd fijn als zulke bedrijven zelfstandig blijven. Anderzijds lijkt Sony wel de juiste kandidaat voor de overname.
He, da's jammer! Was net zo leuk om af en toe 's wat anime te kunnen kijken. :(
Als dit gebeurt hoop ik dat het aanbod nu groter word op Crunchyroll want het is nu in Nederland soms wat schaars waardoor ik weer naar "minder legale" sites moet om daar te kunnen kijken wat er uit komt

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee