Netflix komt op 25 maart met animeserie gebaseerd op Dota 2-game

Netflix zet op 25 maart een animeserie op zijn platform die gebaseerd is op de game Dota 2. Het gaat om de serie genaamd Dota: Dragon’s Blood waarin de hero Davion centraal staat. Netflix heeft alvast een korte teaser voor de serie uitgebracht.

Dota: Dragon’s Blood bestaat uit acht afleveringen. Netflix zegt dat in de serie het verhaal van Davion wordt verteld, een bekende Dragon Knight die zich heeft toegelegd om de kwade krachten uit de wereld te helpen. Onder meer een gevecht met een krachtige eldwurm wordt genoemd; dit is een ras van draken in de Dota 2-wereld.

Verder zal Princess Mirana een rol in het verhaal spelen. Zij voert een eigen geheime missie uit. Mirana is een speelbare hero in Dota 2, een jager die tegenstanders van een afstand bestookt, onder meer met een pijl die tegenstanders vastzet. Davion is ook een hero uit Dota 2, die gewapend met zwaard en schild tegenstanders juist van dichtbij wil naderen en met zijn ultieme ability in een draak kan veranderen.

De animaties voor de serie worden gemaakt door Studio MIR, die eerder al The Legend of Korra en het op Netflix geplaatste Voltron: Legendary Defender. De showrunner voor Dragon's Blood is Ashley Edward Miller, een producent en schrijver die eerder werkte aan Terminator: The Sarah Connor Chronicles, X-Men: First Class en Thor.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Joris Jansen

Redacteur

17-02-2021 • 10:05

40 Linkedin

Reacties (40)

Wijzig sortering
Telt dat wel als anime eigenlijk, als het niet in Japan gemaakt is? Voor Japanners wel, die noemen alle tekenfilms anime, maar de westerse wereld denkt daar anders over.
dit is een veelvoorkomende discussie, en meestal gaat het dan over de Avatar: The Last Airbender serie, welke ook westers is maar heel erg lijkt op de Japanse animatie.

persoonlijk vind ik dat anime meer een stijl is, dan specifiek animatie uit Japan. maar een definitief antwoord is er simpelweg niet.
Ik dacht: “er is vast wel wat vroegers dan Avatar dat een anime-stijl heeft maar in het westen is gemaakt”

Maar Nils Holgerson, Remi, Dommel, Alfred J Kwak, vrouwtje Theelepel, etc. etc. hebben allemaal wel iets Japans in de productie.
jodi en het hertenjong, heidi, candy candy, belvie en lillybit, familie robinson zelfs calimero.

calimero blijkt japanse productie geweest te zijn voor italiaanse reclame voor wasmiddel. Calimero was helemaal niet zwart maar vies en aan het eind van clipje werd ie met wasmiddel schoongemaakt! omg.. lag helemaal strak toen ik dat las.
laatst een keer een vampier anime gekeken op netflix en die was alleen in het engels. Ik echt zoeken om originele japans aan te zetten want zo kijk ik al mijn anime en wil geen gedubbte onzin.. blijkt het amerikaanse anime te zijn :)
Ja hoor, we hebben in het verleden ook Europese anime gehad die we gewoon 'anime' noemden, dus waarom zou dat bij deze anime anders zijn?
vertel. welke dan? praktisch alle tekenfilms die ik vroeger keek waren allemaal japanse productie kwam ik jaren later achter. op transformers, gi-joe, starcom, the real ghostbusters en mask na. maar je zag echt wel verschil tussen die twee soorten.

oh wacht je zegt europees. bedoel je dan de smurven enzo? dat noemden we tekenfilms en geen anime. ik wist in ieder geval in de jaren tachtig nog niet wat anime was.

[Reactie gewijzigd door Kingpinda op 18 februari 2021 03:54]

Dan denk ik aan shows als Avatar en Oban Star Racers (Frankrijk)
ik dacht dat we het over het verleden hadden. dat is natuurlijk relatief. voor mij is het jeugdverleden jaren 80.
Tjah, mijn jeugdverleden is de jaren '90 en vroege 2000.
Oban is 2006, toch al weer 15 jaar terug-- hoop dat je het met me eens bent dat dat wel verleden te noemen is.

Ik groeide op met s'ochtends op Yorin Cardcaptor Sakura, Sailor Moon, Gundam Wing, en dergelijke shows.
Toen op internet gaan zoeken en kwam op Nederlandse sites als Anime wolken, vanuit daar IRCs waar je direct kon downloaden van een bot met bepaalde chatcommando's...
Ah dat is wel al een behoorlijk verschil. Vanaf 2000 heb ik eigenlijk geen tekenfilms gekeken die in Nederland werden uitgezonden. Ik keek met mijn moeder dragonball z en was heftig aan het stappen toen Pokémon helemaal hype werd. Jongere vrienden zijn daar mee opgegroeid maar ik had er niks van meegekregen. Nu samen met mijn zoon kijken echter.

Gundam wing heb ik alleen gezien via downloads niet op tv. Mijn ouders hadden ooit een video band gehuurd waar eerste 2 delen van macross op stond. Gedubbed in Duitse met Nederlandse ondertiteling. Toen helemaal in mech gedoken en gundam wing etc gekeken. Toen ik jong volwassen was was er inderdaad al meer anime te zien in Nederland maar blijkbaar toen ik sub 10 was was alles wat ik keek praktisch anime.

Oban star races moet ik een opzoeken ken ik niet maar al die andere series die je opnoemt is allemaal Japanse animatie.

Ps net even gegoogled. Oban is Franse/Japanse productie. Alfred jodocus kwak was ook Japanse anime maar Nederland gaf de opdracht aan Japan om te maken.

[Reactie gewijzigd door Kingpinda op 19 februari 2021 12:42]

Laten we zeggen dat de materie me bekend is. :)
Ahem, gunpla verzameling oa.

Ik dacht alleen te wijzen op een "Europese anime" met Oban en Avatar, zo werd er naar verwezen toen dat op TV was.
maar oban is niet europese anime. het is japans/frans. en avatar is niet europees maar amerikaans :)
Er is veel anime uit Azie welke niet uit Japan komt, maar uit bv. China of Korea. Laat Studio MIR nu Zuid Koreans zijn met oa. studio's in de Zuid Korea, China en de VS.
Ergens niet, toch althans vroeger zeker, nu is het wel zo dat men het ook meer en meer begint toe te passen op animaties die de stijl vanuit japan nabootsen, denk daarbij aan series zoals avatar of voltron of zoals deze ook van netflix afkomstig; castlevania.

Het is alleszins iets dat je meer zal zien en niet iedereen wordt er even vrolijk van maar de term "anime" blijft ook maar een verbastering van het engelse "animation", als je neutraal wil blijven kan je er altijd "american/western/european anime" van maken
Dit hangt er sterk vanaf aan wie je het vraagt, enkele puristen zullen zijn er wel stellig in. Alleen puur kijken naar waar iets gemaakt is en alle nuances daaromheen is vrij zinloos, als het aan mij ligt dan noemen we alles wat geanimeerd is gewoon animatieseries/animatiefilms.

Een vergelijkbaar dilemma met benaming krijg je over films met CGI, hoeveel CGI is ervoor nodig om iets een animatiefilm te noemen? A Scanner Darkly heeft op IMDB bijvoorbeeld de genre Animation, een realistische CGI film als The Lion King ook. Maar volledige greenscreen films waarin gewoon mensen spelen worden niet onder dit genre ingedeeld.
Anime komt oorspronkelijk uit Japan, maar het komt ook al regelmatig voor dat een serie van Chinese of Koreaanse hand is. Wat mij betreft is de meest onderscheidende factor de manier waarop de ogen getekend worden. De rest van de anime stijl wijkt vaak ook wel af van westerse tekenfilms, maar is minder makkelijk te duiden vanwege de grote diversiteit. Inhoudelijk wijken de thema's ook meer af en zijn er meer genre's voor volwassen publiek.

Dit word zo ook wel omschreven op de wikipedia pagina: https://en.wikipedia.org/wiki/Anime

edit/aanvullend: Dit is wat mij betreft dus ook een (generieke) animatieserie en niet echt anime. Net zoals The Legend of Korra daar ook al een beetje tussenin zit, maar ik niet echt meer als anime zou bestempelen.

[Reactie gewijzigd door Jur_ op 17 februari 2021 10:56]

Waar vallen Ghost in the Shell en Final Fantasy onder?
Onder welke noemer vallen dan de westerse animaties? Cartoons? Just curious

[Reactie gewijzigd door 80sdude op 17 februari 2021 17:57]

Mijn mening:
Ghost in the shell is gebaseerd op manga wat meestal wel een teken is dat de geanimeerde versie dan anime is. Toen de eerste film uit kwam, hoewel super Japans, was CG animaties echter meer een los staand type animatie op zichzelf. Idem dito voor Final Fantasy. Overigens zijn er wel getekende losse spin-offs/episodes van Final Fanfasy die ik wel echt onder anime zou rekenen.

Tegenwoordig word er in de meeste grote animeseries veel meer gebruik gemaakt van 3d computer gegenereerde animaties waardoor het verschil misschien nog kleiner word. Maar hierin staat het 2d getekende en de typische ogen toch nog wel centraal.

Westerse animaties zou ik zelf minder goed weten hoe dit onderverdeeld zou zijn. Deze lopen ook ver uiteen van Walt Disney tekenfilms en geanimeerde bande desinee (Franse strips) tot marvel animatieserie enz.
Als bastaard animekijker van het eerste uur vind ik het niet raar dat de westerling de noemer anime overneemt omdat de japanner zijn tekenfilms anime noemt maar wel dat er een heel discussietopic ontstaat over de Avatar serie die gewoon te zien was op CN. De meeste populaire anime's zijn denk ik nl geboren als manga. Ik vraag mij af of de japanner omgekeerd de cartoon een anime noemt en de comic een manga.Dan zijn we eruit
Ja persoonlijk zou het mij niet eens uitmaken als een Nederlandse studio het zou tekenen en de NPS het voor het eerst zou uitzenden ;) Voor mij is anime voornamelijk de tekenstijl en misschien ook nog de inhoudelijk typisch Aziatische thema's.

Avatar (airbender) zal wel veel discussie oproepen omdat het allereerst qua oorsprong van buiten Azië komt en qua stijl en inhoud invloeden heeft uit zowel Azië als daarbuiten. Ik vind dat dan ook wel weer vermakelijk en heb daar niet echt een sterke mening over :X
Euhhh mainstream ? Bedoel je crunchyroll? Ik vind het echt niet mainstream. Als fan of bij interesse moet je altijd nog hopen een dld source te vinden om iets te kunnen zien
In Japan bedoel ik, daar was het eerst ook meer onder de otakus. Als ik yt vloggers mag geloven die in Japan wonen wordt t daar door een steeds bredere groep bekeken. Maar als je op netflix kijkt wordt t aanbod ook steeds groter.
Maar als je op netflix kijkt wordt t aanbod ook steeds groter.
Ja daar ben ik blij om , ik kijk soms de dld series die ik heb terug en aanverwante series. En ook indertijd een paar nieuwe series ontdekt die ik leuk vind en nu aan het lijden tot vervolg seizoenen volgen mochten die komen. Ik weet niet wat de otakus zijn maar ik zal daar ff mijn google op laten schijnen
Grappig, ik herkende Davion als naam helemaal niet als een hero in Dota2. Is in de volksmond volgens mij inderdaad gewoon bekend als DK, Dragon Knight. Maar misschien is dat mijn lack aan bijhouden van Dota2 Lore :)
Na het lezen van de titel op de frontpage dacht ik "Cool!", want DotA2 heeft zoveel coole creaturen die je kan spelen, daar kunnen ze vast iets heel interessants van maken. Vervolgens zie ik het filmpje en denk "Das dertien uit een dozijn anime, waarmee je wordt doodgegooid!"...

Erg jammer, wellicht dat het veel beter wordt, anders is dit imho een gemiste kans!
Aan de andere kant, dit soort productie's zijn niet heel goedkoop, dus als je meteen voor iets extraordinair gaat, is de kans best aanwezig dat het benodigde aantal kijkers niet word gehaald. Het is een moeilijke afweging om te maken.
Qua stijl ben ik het wel met je eens dat het behoorlijk op een groot aantal andere anime’s lijkt. Dit komt hoogstwaarschijnlijk door wat Gropah ook zegt, het is een veilige stijl, waarvan men weet dat het genoeg publiek aantrekt.

Waar deze serie echter een groot verschil zou kunnen maken met al die andere series is de gigantische en goed uitgewerkte Lore die achter het spel zit. Als zij die weten om te zetten in een visueel medium, dan hebben ze goud in handen.
Tja leuk? Het is niet alsof Dota 2 een prachtige verhaal heeft wat 'verfilmd' wordt. Het is gewoon in principe een generiek X verhaal met Dota 2 personages erin.
Betekent niet dat het niet leuk kan zijn maar toch het Dota effect is niet meer dan dat.
Er zit wel degelijk een grote lore achter Dota. In de game merk je er niet zoveel van. Slacks heeft een playlist met een aantal video's die de lore uitleggen. Wel interessant om te kijken: https://www.youtube.com/w...4Z9MglVwmZlG0W6Wv1j2C_Pfo
Lore betekent niet een verhaal. En zeker niet een goed verhaal. Ik ken de lore wel maar het is ook heel onduidelijk en van alles en nog wat. Het is ook gewoon een afterthought bij Dota 2.

[Reactie gewijzigd door The Chosen One op 17 februari 2021 11:51]

Misschien lees ik je reactie dan verkeerd. Maar het verhaal van de serie hoeft niet zozeer te gaan over het verhaal van Dota 2. Want er zit helemaal geen verhaal in dota 2 of laat ik het zo zeggen... na 3000 euro Dota 2 spelen kom ik niet tot de conclussie dat ik de game speel om het verhaal :). Misschien vertaalfout van Tweakers?

De serie verteld een verhaal over een hero uit Dota 2. En dat is na mijn idee gewoon lore verbonden.
The sweeping fantasy series tells the story of Davion, a renowned Dragon Knight devoted to wiping the scourge from the face of the world. Following encounters with a powerful, ancient eldwurm as well as the noble Princess Mirana on a secret mission of her own, Davion becomes embroiled in events much larger than he could have ever imagined.

[Reactie gewijzigd door grote_oever op 17 februari 2021 12:28]

Waar baseer je het op dat het een generiek verhaal gaat worden? Valve kennende zal het zeker gebaseerd zijn op de dota lore. De dota lore is tot nu toe niet heel erg uitgewerkt maar valve heeft bijvoorbeeld in de dota strips laten zien dat de dota lore een interessante basis vormt om een verhaal in te vertellen.
Een verhaal dat ook verteld had kunnen worden zonder de Dota naam dan.
Het lijkt er op dat dit een origin story is van the Dragon Knight. Een verhaal dat al bestaat binnen de dota lore: https://dota2.gamepedia.com/Slyrak
Dat kleine beetje lore dat Dota heeft kan ik nog steeds geen verhaal noemen. ;p
Maar we zullen zien wat het wordt. Het kan wat worden, het is alleen nog niks. :+

[Reactie gewijzigd door The Chosen One op 17 februari 2021 13:27]

Na het zien van Blood of Zeus (ook via Netflix) denk ik dat dit interessant kan worden, bedankt voor de tip!

Trailer Blood of Zeus; https://youtu.be/9JAQh544RHE

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 17 februari 2021 11:45]

Ik ben erg benieuwd hiernaar, de Dota lore heeft zeker potentie, maar het is momenteel nog erg verdeeld. Ik hoop dat ze hiermee de boel toch net wat beter uit kunnen werken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee