'Netflix werkt aan Resident Evil-live-actionserie'

Netflix is bezig met het maken van een Resident Evil-serie, claimt Hollywood-nieuwswebsite Deadline. Het schijnt dat de serie wordt geproduceerd door het Duitse Constantin Film, de producent en uitgever van de zes Resident Evil-live-actionfilms.

Deadline claimt dat de serie exclusief is voor Netflix en dat zij zich in dezelfde verhaallijn als de films gaat afspelen. De Resident Evil-films volgen een ander verhaal dan de spellen en zijn meer op actie georiënteerd. Het laatste deel kwam uit in 2016. Of de hoofdrolspeelster uit de films, Mila Jovovich, ook in de serie zal verschijnen, is niet bekend. Volgens Deadline zijn Netflix en Constantin Film nog op zoek naar een regisseur voor de serie. Netflix en Constantin Film hebben nog niet op het bericht gereageerd.

Het gerucht over een Resident Evil-serie valt samen met de release van de Resident Evil 2-remake, die vandaag plaatsvindt voor de Xbox One, PlayStation 4 en pc.

Screenshot uit Resident Evil: The Final Chapter (2016)

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Loïs Franx

Redacteur

25-01-2019 • 11:07

76 Linkedin

Reacties (76)

Wijzig sortering
Wat word er bedoeld met "live"?
Met "liveaction" wordt bedoel (normaal gesproken) een film/serie/whatever waar menselijke acteurs in spelen.

Liveaction is een term uit de film- en televisiewereld waarmee wordt aangegeven dat bij de vervaardiging van een creatief werk gebruik is gemaakt van menselijke acteurs. (bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Liveaction)
Alleen in de praktijk wordt het volgens mij vaak gebruikt als er een anime verfilmd wordt, en meestal zuigt het dan... Mijn associatie met "liveaction" is dan ook meteen "urgh dat wordt crap". Alleen in dit geval corrigeer ik mezelf dan omdat het gewoon een serie is in dit geval (en de historie bij Netflix mij juist zegt dat dit wel eens heel cool kan worden).
Waarom dan liveaction er bij zetten? Dat is de standaard? Als het een tekenfilm was geweest dan zou je dat er bij zeggen... Bij het verfilmen van een anime zeg je het er expliciet bij omdat je van getekend naar gefilmd gaat, maar hier is het de norm. Wordt dus een beetje een pleonasme zo, en wat mij betreft een die verkeerde associaties oproept. Het wordt ook niet zo genoemd in de bron, het is gewoon, een serie.

Overigens hoop ik dat Netflix dan misschien de 6 films ook opneemt in de collectie. Ik heb er wel wat van gezien, maar ben de draad kwijt geraakt en zou de serie best eens in zijn geheel willen kijken (hoewel niet in één zitting :+).
Nah, niet enkel vanuit anime. Vanuit games worden ook live action trailers gemaakt. Dat klopt meer bij de gedachte van dit artikel :)
Goed punt inderdaad, maar gezien er al zoveel films van gemaakt zijn (bijna even veel als games) vind ik het toch wat overbodig hier. Dubbelop omdat de serie blijkbaar meer op de films gebaseerd wordt dan op de games.
Vermoedelijk wordt dit er expliciet bij vermeld omdat de makers (wederom vermoedelijk) duidelijk willen aangeven dat het niet om een 3D animatie gaat. De Resident Evil games zijn immers allemaal 3D gebaseerde games. Je kunt je overigens afvragen, met alle CGI die er tegenwoordig "nodig" is en de groene schermen die gebruikt worden, in hoeverre er nog van non-3D films gesproken kan worden. Dat terzijde.
Jij praat over het track-record van Netflix maar menig Anime liefhebber heeft anders met lede ogen gezien hoe Death note, Bleach en Full metal alchemist als liveaction film, verfilmd werden... Daar was de community voor zover ik heb begrepen nou niet bepaald over te spreken.
Death note vond ik wel aardig, ik heb het niet vergeleken met de anime of met de manga, maar inhoudelijk en technisch gezien was het nou niet bepaald een beste film.
Op zich een goed punt, ware het niet dat het in de bron totaal niet zo staat. De Tweakers redacteur heeft dit zo uitgedrukt, het komt dus niet van de makers af.
Ik denk dat het is om duidelijk te maken dat het echt om live action gaat, aangezien er juist ook anime en 3d animatie variaties van de franchise zijn. Daarnaast heeft Netflix al eerder series van een game uitgebracht, castlevania, en dat was ook een anime.
Net zo live action als de Lion King.
Ik denk dat we hier niet veel van moeten verwachten. De eerste film was echt top. Maar het werdt steeds slechter. Maar aan de andere kant hoop ik wel op een toffe nieuwe series want de genre spreekt mij wel aan.
Inderdaad. Deel 1 was echt goed, qua sfeer en setting etc. Daarna werd het echt, imo, barslecht.
De tweede was ook nog best goed te doen. De rest viel inderdaad erg tegen.
Voor mij zijn het guilty pleasure films. Objectief gezien niet al te beste films (behalve de eerste dan, die was echt wel goed), maar ik vind ze toch oh zo vermakelijk. Word toch wel steeds vrolijk als er weer een sequel is, en als ze de films opdezelfde manier willen voortzetten in een serie, juich ik dat alleen maar toe. Dat mogen ze van mij gerust eindeloos uitmelken.
Al ben ik bang dat niet genoeg mensen het kunnen waarderen.

De Underworld reeks is er ook zo een (was pas ook weer een nieuwe van!).

[Reactie gewijzigd door Zoop op 25 januari 2019 14:02]

Voor mij zijn het guilty pleasure films. Objectief gezien niet al te beste films (behalve de eerste dan, die was echt wel goed), maar ik vind ze toch oh zo vermakelijk. Word toch wel steeds vrolijk als er weer een sequel is, en als ze de films opdezelfde manier willen voortzetten in een serie, juich ik dat alleen maar toe. Dat mogen ze van mij gerust eindeloos uitmelken.
Al ben ik bang dat niet genoeg mensen het kunnen waarderen.

De Underworld reeks is er ook zo een (was pas ook weer een nieuwe van!).
Klopt, en ook al deed die het niet zo goed vond ik hem heel goed, en ging het weer richting deel een en twee vond ik, jammer want wat ik begreep komt er nu geen een meer, in ieder geval niet met Kate Beckinsale, en zonder haar is het geen Underworld.

https://variety.com/2018/...-underworld-1202938533/#!

Ja ik ben ook gek van de Underworld films.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 26 januari 2019 05:40]

De cgi films zijn erg goed en blijven dicht bij het echte Resident Evil gevoel. Die trend mogen ze wat mij betreft doorzetten. De 7 films die gemaakt zijn zijn vermakelijk, maar staan vrij ver van de Resident Evil verhaallijn af.

Edit: serieus jongens, off topic?

[Reactie gewijzigd door gidion1987 op 25 januari 2019 17:59]

"You're all going to die down here..."
Een quote van de hollywood films ipv de Japanse films. Die Japanse films vind ik echt veel beter :-)
0Anoniem: 501293
@xoniq26 januari 2019 05:11
Beste quote die ooit is blijven hangen :) zo vet gedaan!
Denk dat zij en de echte cast te duur zijn voor een nieuwe onbekende serie.

Dus dat is wel jammer!!?
Jammer? Ik denk dat je eerder blij moet zijn. Uwe Boll is 1 van de slechtste regisseurs die er rond lopen. En de acteerkwaliteiten van Mila Jovovich zijn ook alles behalve oscarmateriaal.

Ik hoop dat ze met de serie wat meer richting een RE4 verhaal gaan. Dat zou wel tof zijn!
Vanaf 1 en code veronica gewoon de game verhaallijn volgen. Ja focussen ook op het drama aspect :)
Het is bedoeld als entertainment. En als entertainment is die serie hartstikke geslaagd.

Dat het geen oscar-nominaties krijgt is helemaal niet interessant. Dat is veel te politiek-correct en totaal niet representatief voor betere films.

Ik ga niet zeggen dat Netflix perfect is kwa aanbod, maar er zijn genoeg Spaanse/Franse/Belgische/Duitse producties waar ik veel meer van geniet dan een gemiddelde oscar-film.
Het is vooral een gemiste kans, ze zijn zo slecht omgegaan met het bron materiaal. Tot op het punt dat de belangrijkste figuren uit de reeks worden weggeschoven zodat er meer ruimte is voor de vrouw van de regisseur (jovovich) ja het heeft veel geld opgeleverd, maar er had zo veel meer mee gedaan kunnen worden
Jammer? Ik denk dat je eerder blij moet zijn. Uwe Boll is 1 van de slechtste regisseurs die er rond lopen. En de acteerkwaliteiten van Mila Jovovich zijn ook alles behalve oscarmateriaal.

Ik hoop dat ze met de serie wat meer richting een RE4 verhaal gaan. Dat zou wel tof zijn!
Behalve als een goede Director haar onder de hoede heeft, zo als Luc Besson met de film The Fifth Element, waar ze fantastische acteerwerk in verricht heeft, en ook een ERG goede film is, vind het ook erg jammer dat ze nooit meer onder de hoede is geweest van een goede director.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 26 januari 2019 05:28]

Hoezo een nieuwe onbekende serie? Heb jij nog nooit van Resident Evil gehoord? :?
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Resident_Evil_media

Het lijkt mij ook logisch dat de serie een ander verhaal (met andere acteurs) gaat vertellen dan in de films. De laatste film had als titel: Resident Evil: The Final Chapter.
Maar Netflix heeft zeker een groot genoeg budget om de 'echte' cast terug te halen

[Reactie gewijzigd door Fush op 25 januari 2019 11:47]

Of het verhaal verteld vanuit de kant van de zombies.
Die probeerden ook alleen maar te overleven.

Komt er zo'n slimfit griet aan met alle toeters en bellen om hun huis te vernielen. :'(
er is een webcomic, boyfriend of the dead. waarbij zombies die geen mensenvlees eten nog intelligent blijven. Die zombies gaan een "normaal" leven leiden, maar aangezien de mensen de zombies niet kunnen verstaan (over het algemeen) maken de mensen de zombies de hele tijd dood. waardoor de zombies weer geirriteerd zijn
Nu moet ik ook nog aan IZombie denken, een serie op Netflix. Niet helemaal hetzelfde verhaal, wel met zombies die intelligent blijven, een normaal leven lijden en waarvan een deel probeert op een andere manier te overleven dan mensen af te slachten.
Oei, dat klinkt interessant. :Y)
Gekeken ja, laatste seizoen weet ik niet wat ik er van moet denken
haha... die heb ik gezien en weet nog dat ik een heel andere film had verwacht.
Het is een onbekende serie, alleen dat het gebaseerd wordt op de ''film'' maar de film gaat niet zo zeer over overdreven zombies etc. Maar meer over een bepaalde ziekte/serum gedoe.

De zombie gedeelte is echt voor games bedoeld.
Zo leef je onder een steen?
Serie is echt bekend hoor!
Hmmm ben benieuwd, ben namelijk fan van de serie.
Maar de films waren niet zo goed.
De games zijn top alleen na deel 5 ging het achteruit.
Deel 7 ging weer de goede kant op en deel 2 remake krijgt overal hoge scores.
Ben benieuwd , heb de demo gespeeld maar was veels te kort.
Hopelijk gaan ze geen jump cuts gebruiken zoals in de latere films. Man oh man wat waren die slecht, zeker aangezien je amper de actie en dialogen kon volgen door het snelle editwerk. Ik daag iedereen hier uit de cuts in de gelinkte video te tellen. Ik moest de video vertragen om het te kunnen : P
Ah dat zijn nog minder jump cuts dan ze gebruiken bij james bond tegenwoordig. 8)7 Die quantum of solace was daar helemaal erg mee. Niks van te volgen meer
Echt? Schandalig. Mij is het nooit zo hard opgevallen als bij de laatste Resident Evil film. Deze scene op Youtube is erg, maar er zijn er nog één of twee erger, en het ergste van alles is dat er weinig rust in de film zit, en zelfs de dialogen vol vervuild worden door zooms en jump cuts.
Waar is de crowdfunding pagina om Mila erin te krijgen??
Vergeet Ali Larter niet ;)
Mila wordt inmiddels ook wel een beetje te oud om rond te rennen en met zombies te vechten. Ik hoop dat ze de kwaliteit van de eerste film weten te behouden.
ik hoop het niet...moet zeggen dat ik de RE film reeks bijzonder teleurstellend vond.
Liever een beetje mix van walking dead maar dan met meer snelle en goeie actie zoals in de game!
Hopelijk niet te veel Walking dead.
Op den duur was het niet meer overlevende waar zombies voor twists en problemen zorgde.
Het was overlevende die drama hadden, zombies kwamen weinig te pas.

Verhaal lijn is nodig, maar ze moeten geen drama in RE stoppen
Het was toch ook zo opgezet? Een horror drama.
De eerste paar vond ik erg leuk. Tot het op een gegeven moment 'too much' werd en het verhaal steeds slechter werd. Er bleef naar mijn mening niks meer over van de setting uit de eerdere films.
Het verhaal werd niet alleen slechter, het acteerwerk vooral. Te geforceerd, te nep. De eerste film was een toppertje. De tweede al een stuk minder, en de rest heb ik gekeken, maar geen seconde van genoten.
Precies dit. De eerste had ook geen bijster goed acteerwerk maar dat was niet zo heel erg, het had wel een bepaalde charme en de spanning overheerste gewoon en het voelde nog 'nieuw'. En dan de setting, die was ook zoals je het zou verwachten - de bizarre verhouding met Umbrella, een geheime facility met AI met moordneigingen. Erg leuk gedaan. Het was ook niet zo'n 13-dozijn zombie film zoals de delen erna. De klassieke hordes zombies speelden maar een kleine rol.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 25 januari 2019 13:30]

nou ze komt dit jaar nog in Hellboy en volgend jaar in een film gebaseerd op de Monster Hunter games, dat komt wel goed lijk me
Waarom precies? Omdat ze een vrouw is? Niet meer mooi genoeg of zo? :?
Genoeg actiefilms met mannelijke acteurs namelijk die veel ouder zijn.
Met 43 jaar is ze een broekkie vergeleken met de oude knarren in the expandables (Silvester is 72, Statham 51 en Arnold 72) die er ook nog aardig op rond rende.
Inderdaad, Bruce Willis maakt ook nog z'n Die Hard en Jacky Chan, vecht Comedies :)
Haar oudste dochter is een spitting image, een paar jaar geduld en die kan dan de franchise overnemen.
Gelukkig niet door uwe boll.
Oh dit lijkt me tof hopelijk wordt ie zoals deel 1. De laatste delen ware ''okay'' maar niet super vet ofzo.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee