Liveactionserie Resident Evil verschijnt 14 juli op Netflix

De Netflix-serie over Resident Evil verschijnt op 14 juli, zo heeft de streamingdienst op Twitter bekendgemaakt. Daarbij heeft het bedrijf drie posters van de tv-serie getoond. Resident Evil wordt een liveactionserie die zich afspeelt in het jaar 2036.

Op de drie posters is het logo van de tv-serie te zien, samen met bloedspetters, een glazen buis die is gevuld met door 'T-virus' besmet bloed en een 'joy'-pil. Eerder maakte Netflix bekend dat het script wordt geschreven door Andrew Dabb, bekend als de schrijver en producent van Supernatural, en dat Bronwen Hughes regisseur zal zijn. Hughes regisseerde eerder afleveringen van The Walking Dead en Better Call Saul.

De serie zal uit acht afleveringen bestaan en draait volgens The Verge om de zussen Jade en Billie Wesker, die op 14-jarige leeftijd zijn verhuisd naar de stad New Raccoon City. Zestien jaar later is de wereld overspoeld door het zombiemakende T-virus en focust de serie zich op hoe Jade moet zien te overleven. Lance Reddick speelt Albert Wesker en verder zullen Ella Balinska, Tamara Smart, Siena Agudong, Adeline Rudolph en Paola Nuñez ook rollen hebben in de film.

Resident Evil is niet de eerste serie die Netflix over de games maakt. Afgelopen juli verscheen Resident Evil: Infinite Darkness. Die cgi-serie speelde zich enkele jaren na Resident Evil 4 af.

Door Hayte Hugo

Redacteur

17-03-2022 • 16:30

42 Linkedin

Lees meer

Reacties (42)

42
40
17
2
0
17
Wijzig sortering
Zodra ik live action lees, word ik al een beetje nerveus.
Ik denk dan meteen aan live action Avatar, live action Dragonball Z etc.
Naja, op hoop van zegen dan maar!

:+
Uiteindelijk is "live action" alleen maar een term om aan te geven dat het met menselijke acteurs werkt ipv animaties toch?

Het is wat dat betreft vaak een beetje een nutteloze term, die vooral handig is om duidelijk te maken dat er afwijkend van wellicht de verwachtingen toch met mensen wordt gewerkt. Maar aangezien alle Resident Evil flims ook met mensen waren, is dat hier een beetje overbodig mijns inziens :)
Uiteindelijk is "live action" alleen maar een term om aan te geven dat het met menselijke acteurs werkt ipv animaties toch?
Dat is precies de betekenis van die term. De negatieve associatie van @maridude komt van de vele slechte transities van animatie naar menselijke acteurs. Er zijn vele valkuilen. Een paar voorbeelden:

• Crew die nog nooit het origineel gezien heeft en het verhaal vernietigt.
• Acteurs die hun karakters niet goed tot leven weten te wekken.
• Sommige geanimeerde zaken werken gewoon niet in live action.

Verder is de vraag in veel situaties wat live action voor toegevoegde waarde heeft. Ga je enkel een film/serie omzetten van animatie naar live action? Waarom? Wat probeer je daarmee te bereiken? Als het enkel 'for teh profitz'/belastingontwijking is, dan kan je verwachten dat er niet veel passie achter zit. Uwe Boll, anyone?

Wat ik hierboven schrijf telt voor geanimeerde films en series die omgezet worden naar live action, maar ook voor computerspellen. Daarbij speelt het derde punt nog meer een rol. Sommige spellen zijn slecht te vertolken naar het grote scherm, juist omdat het een spel is. Je moet het spel dan loslaten en de wereld zelf tot leven brengen. Dat gaat makkelijker van spellen die op boeken gebaseerd zijn, want de live action kan je dan simpelweg baseren op de boeken. Toch moet je daarbij ook de stijl van de spellen in het achterhoofd houden, want dat is wat men tot een zekere hoogte verwacht.

Zie bijvoorbeeld de trailer voor de Halo serie, die (losjes) gebaseerd zal zijn op de boeken en niet de spellen. Het heeft niet de muziek die men verwacht, en de helft van de visuele presentatie is niet wat je in de spellen tegenkomt. Het is het jaar 2500-zoveel. Waarom zijn er zoveel hedendaagse spullen te zien op een planeet anders dan de Aarde, inclusief een auto die daar niet thuishoort (in tijd en locatie)? :+

Zo zijn er nog veel meer voorbeelden te verzinnen van zaken die 'live action' een slechte naam geven wanneer het expliciet genoemd wordt.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 18 maart 2022 11:11]

Nou ja, je kunt het nóg specifieker maken - de Resident Evil films die we al hebben zijn nogal... nou ja, ik kan het niet anders noemen dan RUK.

De eerste twee films (met Mila Jovovovovich) lijken nog enigszins op het originele materiaal - mysterieuze verlaten woning, ondergronds laboratorium, de stad Raccoon en STARS leden. Zombies, zeker. En een Licker! Oh, Nemesis doet ook mee, mooi! Allemaal elementen uit de eerste 3 spellen.

Maar Mila speelt noch Jill, noch Claire (Dit zijn bijrollen in latere films). En een AI is de antagonist in deel 1? Niet Wesker? Niet de Tyrant?

En de films daarna zijn helemaal bagger, ongelooflijk dat de films maar bleven komen.

De laatste reboot probeert iets trouwer het bronmateriaal te volgen, maar... Nee, helaas, ook ruk.

Blijkbaar is het héél erg lastig om een degelijke film te maken met zombies in een bestaande setting.
Soundtrack van deel 1 zat ook heel goed in elkaar. Muziek van Marilyn Manson.

Het is anders dan de spellen, maar ik vind dat ze daar wel een vette sfeer hebben neergezet.
Waarom mag je alleen het spel volgen?
De wereld is zoveel groter dan alleen het spel.
Prima ontwikkeling om meerdere verhaallijnen uit te zetten en daar dan films of tv series van te maken.
Verder is het een RUK spel. Waar er dertien van in een dozijn gaan :P
In vind het in dit geval wel handig. Er zijn bij Resident Evil ook animaties. Dus in dit geval zou serie naar beide kunnen verwijzen.
Ja en nee… mee eens dat de vertalingen die jij aangeeft echt niet werkten, maar daarin gingen ze van Anime naar real-life… RE is natuurlijk al met ‘mensen’ in een vrij realistische stijl (zombies daar gelaten)
Ik word eerder nerveus als het een combi betreft van RE en live action. Want de films tot nu toe zijn echt bagger slecht. Mag blij zijn dat ze Mila Jovovich dit keer in ieder geval op stal laten staan en haar man niet regisseert.

The Witcher en de nieuwe Halo serie laten zien dat een Live action film/serie gebaseerd op games wel goed kan.
Ehmm albert wesker is altijd een blonde blanke man geweest. Nu weer vervangen door een donker persoon?? Zal me wel weer minnetjes opleveren maar ik vind dit maar raar. Als fan van de vele games en films wil je toch herkenning in de karakters.
En dat ondanks de acteur die gekozen is best wel goede slechterik rollen kan neer zetten begrijp ik dit wel.
Dit voelt aan om progressief te zijn om progressief te zijn en soms past het totaal niet.
Moet ook wel toegeven dat heel het verhaal lijn van Resident Evil met Albert Wesker wel absurd is dus dat ze daarom niet echt trouw willen blijven aan het oorspronkelijke materiaal zien we wel.

Verwacht niet veel van Live action adaptaties, zal wel gewoon een leuke zombie film zijn zonder te veel diepgang.

Als het iets als Supernatural word kan het goed meevallen.

[Reactie gewijzigd door Arxonis op 17 maart 2022 18:01]

Is dit serieus.... Mijn god. Dat netflix moet echt eens ophouden hiermee.
Is niet alleen Netflix hoor. Marvel Nick Fury is in de films ook zwart maar in de tekenfilm die ik ken wit. DC Flash serie is Iris West ook zwart maar in de tekenfilms die ik ken dus niet. Het is dus iets wat al langer speelt. Verder spelen ze de rollen gewoon goed maar het klopt niet echt als je anders gewend ben.
Nick Fury is nou juist een slecht voorbeeld aangezien in de nieuwere comics (de "Ultimate" comics) Nick letterlijk op Samuel L. Jackson is gebaseerd, dat hij dan later de live action rol vervult is dan juist helemaal perfect.
Ik ken de comics niet maar de Nick Fury die ik ken is wit. Dit is uit 1990.https://i.pinimg.com/736x...5dc58f9558f4fa7635ddd.jpg

En blijkbaar heeft David Hasselhof hem ook een keer gespeeld.
https://m.imdb.com/title/tt0119781/

Dat er blijkbaar later een zwarte Nick Fury Comic was zorgt er niet voor dat mijn punt niet geld. Het begon gewoon met een witte Nick Fury.
Mijn punt is dat hij dus niet "geblackwashed" is voor een verfilming, dat heeft het bron materiaal eerst al gedaan.
Vind Lance Reddick in een aantal series en films erg goed spelen, ken hem zelf vooral van Fringe. Het lijkt wel van deze tijd dat ieder character wat wit is een andere kleur moet krijgen....
Juist die foute arische look van Wesker doet hem extra evil lijken.

Hannah John-Kamen is ook erg goed in Kill Joys en heeft de badass vibe wat bij Jill past; alleen heeft ze niet echt het uiterlijk van Jill. Wellicht dat er met een dikke laag makeup wat aan kan worden gedaan.

Heb niet bijster veel hoop voor de serie maar ik zal het een kans geven.
gelukkig hebben ze deze 2 wel goed als ik het goed gok, Adeline Rudolph ada wong maybe? Paola Nuñez Jill valentine?
Volgens mij willen de meeste mensen hetzelfde. Dat de acteurs zo veel mogelijk op de karakters lijken anders voelt het alsof het niet klopt. Bij de live action van Avatar: the last airbender, is Katara en Soka, beiden in de serie gekleurd, harstikke wit. Dat vind ik weer erg jammer.
Wat ik vooral bijzonder vind is de hypocrisie er rondom heen. Als je nu een hetero man een homo rol laat vervullen of een blanke man een donkere rol laat spelen zijn de rapen gaar. Andersom mag je er niets van zeggen want ook dan zijn de rapen gaar.

Discrimineren mag niet behalve als je bij een minderheid hoort.

Heb er verder weinig moeite mee dat iemand een rol vervult die niet met de persoon overeen komt maar dan moet dat beide kanten op kunnen.
Straks maken ze nog een film over Zelensky waarbij Zelenksy door een zwarte acteur gespeeld wordt.

Maar voor real... het gaat tegenwoordig wel erg ver. Niks mis met zwarte acteurs maar een film/seris moet wel realistisch blijven.
@EMR77 Zou het niet xenofoob noemen, eerder een lichte vorm van OCD.
Je kan een blanke niet de rol van Obama laten spelen of andersom inderdaad Zelensky.

@HSG
Maar als je bij sci-fi niet voorbij de kleur van een personage kan kijken, is dat best wel triest.

[Reactie gewijzigd door Zomb! op 18 maart 2022 10:47]

Dat kan ik makkelijk alleen tegenwoordig moet het overal in zitten. Zelfs als een film/serie in twaalfde eeuw van Europa afspeelt moeten er kleurtjes in zitten.

Zelfs in reclameblokken. Elk reclameblok zit het want men is tegenwoordig compleet geobsedeerd door huidkleurtjes. Een film/serie met alleen blanke personen is tegenwoordig racistisch.

Wat niet racistisch is is als er een film/serie is met alleen Aziatische of zwarte personen.
Nee, idd als een film over een echte gebeurtenis gaat, dan zou niemand daar moeite mee hebben, denk ik.
Maar, inderdaad idd bij een scifi serie of fantasy serie moet er niet zo'n ophef zijn. Over de huidskleur van een personage.
Wat uit mijn bericht doet je denken dat ik xenofoob ben? En wat heeft een film uit 2005 ermee te maken? Zullen we het wat actueler houden, ooit van Hugh Sheridan gehoord?

https://www.smh.com.au/na...idan-20211027-p593ls.html
Ja, prima.
https://www.google.com/am...because-of-skin-color/amp
Dus als acteurs met een andere huidskleur of geaardheid nu gelijkere kansen krijgen, en wat vaker te zien zijn, is dat meteen iets negatiefs....erg triest.
Hetzelfde als er in de trailer van lord of the rings, een gekleurde elf zit. Dan is het meteen een probleem. Zeker ook voor jou. Het genre waartoe lord of the rings toebehoort; heet fantasy. Dus verzonnen, jij kunt dus een gekleurde elf verzinnen :*)

En over Hugh Sheridan:
Nobody ever intended to cancel Hugh, and clearly he hasn’t been cancelled, as he continues to work in high-profile shows – such as Rafters – and he’s getting more press than ever, including a lot of supportive coverage from the gay press...
Weer een voorbeeld van meer dan 10 jaar oud en waar de persoon zelfs aangeeft dat er waarschijnlijk geen slechte intenties achter zaten..

Nogmaals, waar in mijn post zeg ik dat ik erop tegen ben dat mensen andere rollen vervullen dan waar ze bij horen? Ik ben juist van mening dat het moet kunnen alleen dat er een groep mensen (woke cancel culture) die er in 1 richting een enorm probleem van maakt. Zal je vast in de andere richting ook hebben (zoals enkele mensen hier die er wat van zeggen dat er nu een blanke rol/personage wordt vervuld door een ‘person of color’) maar daar hoor ik veel minder van getuige ook hoe lastig het voor jou is actuele voorbeelden er van te vinden.

Natuurlijk kun je met veel moeite vast iets actueels vinden maar voor elk voorbeeld dat jij vindt kan ik denk ik wel 10 voorbeelden vinden waar iemand gecanceld wordt omdat die niet tot de minderheid behoort die wordt gespeeld.

Nogmaals, ik ben juist ervoor dat in de acteer wereld iemand een rol mag spelen die niet aansluit bij zijn werkelijke personage /huidskleur/geaardheid/wat dan ook. Dat is juist ook het hele idee van acteren.
Zonder Mila en Clair? Ehh..
Heeft niets met realisme te maken maar met het geforceerd wijzigen van details als ras, gender, seksualiteit, etc om maar woke te zijn tewijl het verder niets toevoegt. De mensen die zich daar aan storen vinden het net zo storend als er een remake van de fresh prince komt met een blank gezin. Je "jullie-houding" gaat dan ook nergens over. Tenzij je jezelf graag wilt distantiëren van andere rassen, maar dan snap ik niet welke discussie je wilt voeren en waarom je dat op een techsite wilt doen.
Hot take, maar ik denk dat "woke" zijn weldegelijk wat toevoegt. Het zorgt ervoor dat mensen die geen witte blanke man zijn meer karakters op het scherm zien die op hen lijken en dat ze bijvoorbeeld meer opties hebben om zichzelf te verkleden bij een carnaval oid. Of je dit de moeite waard vindt om een bestaand karakter van huidskleur te laten veranderen is dan weer een volgende vraag.
Ik hoop niet dat het eventueel mijn fantasiebeeld over RE 'verneukt' zeg maar. Ik heb het er nooit echt zo op als een game verfilmd wordt.
Je weet dat er al 6 films van zijn.... (en die waren stuk voor stuk al kut... helemaal geen zak met de games te maken)

Heb hier dan ook geen goede hoop op. Ze kunnen beter ophouden met games verfilmen, is tot nu toe (misschien halo als uitzondering) nog nooit gelukt..
Ah ik vond sommige wel vermakelijk joh. Mila, wapens, monsters, lasers.

Tis geen Band of Brothers, maar wel ja, een fijne movie-snack “vroeger”
Ah ik vond sommige wel vermakelijk joh. Mila, wapens, monsters, lasers.

Tis geen Band of Brothers, maar wel ja, een fijne movie-snack “vroeger”
Helemaal waar, ik vond Resident Evil game reeks niets aan, te saai.
Maar die van Milla, fabulous! Geweldig!
Dat komt ook door vrouwelijk held, ik ben meer liefhebber van vrouwelijke helden :P
Misschien moeten gamers ook los laten dat het geen game is. Ik denk dat het hier ook vaak fout gaat. Er mist gewoon wat als je het niet zelf bestuurt. Bijvoorbeeld de Tomb Raider films. De gamers die ik ken vonden de film slecht of acceptabel. Mensen die de spel niet gespeeld hebben vonden de film wel goed. Zou me dus niet verbazen als meer mensen dit in hun omgeving hebben.

Uiteraard wil dit niet zeggen dat elke game film goed is maar ik verwacht wel dat er vaak verkeerde verwachtingen zijn van de gamers. De gevoel van uit een moeilijke situatie komen mis je. Het gevoel dat je een puzzel opgelost hebt is er niet. Vaak is er iets minder actie want er is minder tijd en even wegduiken om te genezen of healing gebruiken is er niet. Of te wel tegen 10 man ga je niet schietend naar toe rennen of rond springen om hopelijk niet geraakt te worden. Dingen zoals de blokken trekken/duwen bij de oudere Tomb Raider games zouden niet realistisch zijn in een film of interessant om 20 keer te bekijken terwijl ik dit wel leuk vond in de game. Of een oude munt (collectable) in bijvoorbeeld een dakgoot of in de hoek van een kamer waar veel mensen zijn is voor een film ook geen succes.

Daarom denk ik dat gamers game films vaak niet goed of eerlijk kunnen beoordelen. Over smaak valt niet te twisten natuurlijk maar een eerlijke kans geven is ook een ding.
Gebruik dan de naam van de game franchise niet...
Misschien dat gamers de films dan al een stuk beter zouden vinden, maar ik denk "awesome, een film over mijn favoriete franchise" en dan maken ze dit soort kul.
Maar we hebben toch al Resident Evil 1 tm 6 ofzo qua films en series met zombies komen we ook nog wel een beetje in om.
Je bent ook niet verplicht het te kijken. Leuk voor degenen die er wél van houden.
Al vrees ik dat het weer een netflix wokefest gedrocht gaat worden.
Ik wil graag weten welke versie ze gaan gebruiken, die van game reeks of filmreeks met Milla Jovovich?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee