Gerucht: Amazon Studios is dicht bij deal voor tv-serie Mass Effect

Amazon Studios zou in gesprek zijn met uitgever Electronic Arts over een tv-serie rondom Mass Effect. Volgens Deadline is een deal nabij. In het verleden is er een poging gedaan om een Mass Effect-film te maken, maar dat kwam niet van de grond.

Deadline noemt de Mass Effect-serie kort in een artikel over The Wheel of Time, de nieuwste fantasyserie van Amazon Prime. Volgens Amazon kijken er tientallen miljoenen abonnees naar die serie. De dienst noemt geen exacte aantallen, maar stelt dat de serie de verwachtingen overtreft.

Amazon zal blijven investeren 'in allerlei vormen van het fantasygenre', zegt Jennifer Salke, het hoofd van Amazon Studios tegen Deadline. Een serie over Mass Effect zou in die categorie kunnen vallen, maar de streamingdienst doet daar zelf geen uitspraken over.

In 2010 kocht de Amerikaanse filmmaatschappij Legendary Pictures de rechten om een Mass Effect-film te maken. Er was een scriptschrijver in beeld, maar de film kwam er niet. Mac Walters, bij BioWare schrijver van de Mass Effect-games en regisseur van de dit jaar uitgebrachte Legendary Edition, zei in juni in een interview met Business Insider dat het 'een gevecht tegen het verhaal' was. 'Welk verhaal gaan we vertellen in een film van 90 of 120 minuten en kunnen we dat eer aan doen', vroeg hij zich af. Volgens Walters leent de Mass Effect-franchise zich dan ook beter voor een tv-serie dan voor een film.

In het interview deed Walters ook al uitspraken over een mogelijke tv-serie. Volgens hem is het niet de vraag of die er komt, maar wanneer. 'Het is zo'n uitgebreide wereld en zoveel mensen die ik ken uit de tv- en filmindustrie hebben mij benaderd om te vragen wanneer we het gaan doen', zei hij.

De rechten van Mass Effect zijn in handen van Electronic Arts. De games uit de serie worden gemaakt door BioWare, een studio die eigendom is van EA. Er wordt ook gewerkt aan een nieuwe titel in de serie, maar daarover is nog vrijwel niets bekend.

Teaserafbeelding van nieuwe Mass Effect-game

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

24-11-2021 • 11:14

79 Linkedin

Submitter: EDIT

Reacties (79)

79
79
23
0
0
48
Wijzig sortering
Het is eigenlijk net zoals bij Dune. Om recht te doen aan de grootsheid van de wereld en lore erachter moet je er wel meer dan een korte 'flick' omheen bouwen. Van elk deel in de serie zou je al een miniserie of seizoen kunnen maken.

Ben wel benieuwd wat voor keuzes ze zouden maken wat betreft canon, aangezien één van de speerpunten van ME natuurlijk was dat je zelf kon kiezen hoe je problemen benaderde en of je ze bijvoorbeeld gewelddadig of vreedzaam op zou lossen.

Om nog maar te zwijgen over de vele opties qua seksualiteit en romances. Dat zal geheid weer ferme discussies opleveren waarbij noch voorstanders van diversiteit noch degenen die het liefst een 'straight white male' zien tevreden zijn :X
Qua romance word Liara over het algemeen gezien als canon. Hoewel het in een serie misschien leuker zou zijn om alleen suggesties te maken.
Goed om te horen dat mijn Femshep canon heeft gevolgd :+.

Los daarvan ik speel vaak renegade en Jennifer Hale had daarvoor de betere stem en kon dat beter acteren. De acteur voor Maleshep vond ik saai en minder sterk; misschien dat ik hem voor paragon nog zou kiezen. Het acteer werk van Maleshep verbeterde wel iets in de loop van tijd.
ik speel verhalende RPG games nooit als vrouwelijk character, dan is voor mij de immersie weg en kan ik me moeilijker in het personage verplaatsen

Vond Male shepard ook prima, en nooit aan gestoord maar heb het ook nooit vergeleken met de female shepard

Ik hoop iig dat ze een mannelijke Shepard nemen, puur omdat dat voor mij Mass Effect is
Ik heb daar minder last van, ik kan prima bijvoorbeeld Tomb Raider spelen. Maar in een RPG waar je de keuze hebt, heb ik wel de neiging om meer als mezelf te spelen. Dat wordt dus een man, vaak meer focus op intelligentie-dingen dan fysieke dingen (dus bijna altijd een magiër, maar dat heb je niet echt in Mass Effect, hooguit bionic dingen), en ik vind het heel moeilijk om renegade-opties te kiezen, want ik zou nog geen rol snoep durven stelen van een vervallen en verlaten winkel.
I see femshep, I upvote O-)
Ik had al vanaf het begin de voorkeur voor fem-Shep, omdat daar zoveel meer emotie in zat. Qua romance had ik al snel m'n pijlen gericht op Garrus. :)
Ik hoop op nieuwe personages en geen uit de serie in de hoofdrol. Dan ben je vrij qua verhaal terwijl de main story uit de games als background kan dienen.

Als je de personages uit de games neemt kun je het nooit goed doen.
Nee inderdaad, dat verhaal beleef je immers al goed als je de games speelt. Misschien een side story vanuit Cerberus-perspectief. Of juist bijv. gericht op hoe de verschillende rassen de verdediging van hun planeten hebben ervaren onder de Reaper-invasie. Lijkt me wel tof om elk seizoen vanuit het perspectief van een ander ras te zien.

Óf... wie kent Gene Roddenberry's Andromeda nog? Of Asimov's Foundation, waarbij een galactisch rijk ineenstort en er allerlei koninkrijkjes ontstaan.

Zo'n soort premisse lijkt me geweldig voor Mass Effect. Hoe gaat het verder met de galaxy nadat de reapers verslagen zijn, maar de eens zo florerende council races helemaal murw gebeukt zijn? Heropbouwen van de beschaving, een heerlijk thema wat zich ook leent voor Star Trek-achtige morele kwesties. Eerlijk gezegd vond ik de berichten van Liara het leukste qua lore in ME:Andromeda. De Kett waren nogal underwhelming na de reapers.

One can only dream :)
Over Asimov's Foundation is nu een serie gemaakt die te zien is via Apple TV+:

https://tv.apple.com/nl/s...5983fipzqbicvrve6jdfep4x3
Gene Roddenberry's Andromeda was ook al te zien als serie.

Persoonlijk vond ik Foundation wel wat tegenvallen na alle hype die er omheen gebouwd was.

[Reactie gewijzigd door RebelwaClue op 24 november 2021 14:24]

Foundation neemt wat vrijheden, in mijn optiek net iets teveel. Jammer dat ze Hari Seldon teveel invloed geven. Geldt voor meer series/films waarvan het verhaal aangepast moet worden aan een ander medium. Dune is ook lastig te verfilmen maar de vorige versie bevatte ook meer elementen en ik had een serie van Dune logischer gevonden gezien het epische verhaal.

Ik moet zeggen dat Amazon met "The Expanse" het beter heeft gedaan dan alle andere genoemde series met acteurs. Scoort zelfs beter dan de moeder van alle series met een langlopende rode draad, Babylon 5, dus ik heb goede hoop dat het bij Amazon goed gaat.

Qua speladaotie naar TV, Arcane is een heel erg goed gelukte vertelling van League of Legends. Wel anders omdat het de impressionistic cell shading animatie is gebruikt dus niet echt goed te vergelijken met series met echte acteurs en niet alleen voor de stemmen.
De eerste 3 seizoenen van the Expanse waren niet van Amazon, maar van SciFy. Desalniettemin begint het 6de seizoen op 10 december! Heerlijke serie!
Arcane vond ik erg goed, ondanks dat ik LoL nooit gespeeld heb. Gewoon mooie en originele animatie gebundeld met sterke verhaallijnen en karakters. Foundation ken ik de boeken niet van, maar vond de serie vooral pretentieus en saai (langdradig) overkomen.
The Expanse is trouwens ook een van mn favoriete scify shows.

[Reactie gewijzigd door RebelwaClue op 24 november 2021 16:34]

Je hebt in ieder geval een hoop dure CGI nodig anders gaat het op low budget Babylon 5 lijken.
of op mass effect andromeda :+
ik zat bij dat plaatje meer te denken aan de Mandalorian serie qua stijl.
Mijn voorkeur: volledig nieuw verhaal waar bekende characters soms langskomen als cameo's zonder dat ze te veel informatie geven over de keuzes uit het spel. Dus Liara kan langskomen maar zegt niet "my husband/wife Shepard".

Natuurlijk gaat dat met sommige keuzes moeilijk worden, dus dan moeten ze gewoon kiezen wat canon is (beetje wat ze deden met Assassin's Creed Odyssey comics).
Er zijn boeken uitgebracht waarmee ze kunnen beginnen. De volgorde boek, spel, boek, spel, boek, spel zou een aangehouden kunnen worden. Het verhaal van het eerste boek wat zich voor het eerste spel afspeelt is een prima startpunt. Dan zouden ze de laatste aflevering kunnen gebruiken voor een cliffhanger waarbij Shepard geïntroduceerd word.
Houdt Bezos van Sci-Fi? Het valt mij (ten positieve) op dat Amazon Prime Video/Amazon Studios veel doet aan Sci Fi series. Soms zelfs opgegeven series nieuw leven inblazen zoals The Expanse. Ik kan het alleen toejuichen.
Amazon is veel meer dan Bezos, het is een bedrijf met honderdduizenden werknemers. Bezos is de "scapegoat" en waarschijnlijk eindverantwoordelijke voor Amazon's problemen, maar zeker niet degene die alle beslissingen maakt.
Bezos houdt van wat populair is, denk ik vooral. Dat maakt geld.
Jeff Bezos is een startrek fan, vandaar dat je Alexa het wake-word 'computer' kan geven (net als in de tv-series) en zijn er diverse startrek commando's zoals "beam me up". Daarnaast blijkbaar ook fan van het genre zelf.

Hij heeft zelfs een on-screen rol in Startrek Beyond.
Screenshot is niet van de ME Legendary Edition, maar van de nog niet aangekondigde ME game waar aan gewerkt wordt.
De ME-games zijn een toffe setting voor een serie; ook al hangen de games van vele scifi cliches aan elkaar. Voor mij hoeft men niet perse het plot van de games aan te houden; genoeg andere toffe dingen te bedenken in die wereld. Gezien de aard van de game en de keuzes die een speler kan maken lijkt het mij ook lastig om het verhaal van Shepard te verfilmen. Misschien is een setting rondom een jonge Anderson ook wel tof; dat was immers de eerste menselijke bijna-Spectre :)

[Reactie gewijzigd door Carn82 op 24 november 2021 11:57]

Hier zit ik eerlijk gezegd wel op te wachten, in de games hoor je er zeer weinig over
Er is wel wat officieel prequel spul in boekvorm: https://en.wikipedia.org/wiki/Mass_Effect:_Revelation

Maar zo vermijd je ook problemen waar je toch geen goede oplossing voor hebt zoals de keuzevrijheid in de games; bepaalde iconische karakters die lastig te verfilmen zijn (ik bedoel: zit jij te wachten op bijvoorbeeld Garrus met een andere stem?), enzovoorts.
Mmm boekvorm, laat ik nou net geen boeken lezen, maar ben het met je eens, ben heel benieuwd wie ze dan gaan kiezen als Anderson. Helaas is het afwachten of we überhaupt wat krijgen
Anderson is nooit een Spectre geworden dankzij Saren ;)
je hebt helemaal gelijk!
Tja... films over games... ik weet het niet. Warcraft vond ik maar matig, Street fighter, Doom, Max Payne, BloodRayne, Assassin's Creed, Prince of Persia, Silent Hill, Hitman, Tomb Raider... het zijn nou niet echt de beste films ooit gemaakt.
ME is leuk maar ik zie het nog niet zo snel in een goede TV serie veranderen. Wat maakt ME goed is de vraag en dat is niet perse het sterke verhaal.
Ik kan eenieder dit filmpje aanraden. https://youtu.be/-elPKyfpJrM
Daar leggen ze heel mooi uit waarom een Mass Effect serie zomaar de nieuwe Game of Thrones kan worden (laatste seizoen niet meegerekend :+ )

[Reactie gewijzigd door Celeritas op 24 november 2021 22:18]

Wat mij toch doet denken aan het slechte einde van ME3. ;)
Dat is bijna geen toeval meer he😉
Ik zie daar echt niets in. Tenzij het een spin-off is, dat kan wel werken. Maar een verfilming van de games gaat hem niet worden. De games zijn teveel een RPG. Het er zelf in zitten, het rolspelen, het zelf verkennen van plekken, dat zijn belangrijke elementen. Het verhaal is meer dan goed voor een spel als Mass Effect, maar ik denk niet dat het verhaal op zichzelf kan staan. Het werkt in de context van een RPG, niet in de context van een serie.

Een spin-off zou het beste werken, omdat je niet de baggage hebt van een RPG die gewoon niet goed te verfilmen is, maar wel de lore waar nog enorm veel mee mogelijk is.

[Reactie gewijzigd door Amanoo op 24 november 2021 14:16]

The wheel of time is toch niet erg goed ontvangen. Ik maak me dan ook zorgen om the lotr serie en ook om deze mass effect serie.
Denk dat de context ontbreekt. Als lezer van de boeken vind ik het hooguit een 6 nu na 3 afleveringen. Als iemand die gewoon een fantasy serie wil kijken zit je eerder op een 7-7.5.

RottenTomatoes scores worden al langer door Hollywood gemanipuleerd IMDB vind ik een betere maatstaaf en daar krijg de serie een gemiddelde van 7.4 en ben benieuwd hoe veel dat nog gaat veranderen.
Met name de user reviews van IMDB vind ik een belangrijke maatstaaf.

[Reactie gewijzigd door Sp3ci3s8472 op 24 november 2021 11:32]

Boeklezers zijn over het algemeen over-kritisch. Ik vind het ook niet eerlijk een film/serie ter vergelijken met het boek en er een rating aan te hangen. En dan vervolgens die serie/film qua rating te vergelijken met een serie/film die niet op een boek gebaseerd is.Als er geen boek was geweest, hoe was de serie dan beoordeeld geweest?

Ik vind The Lord of the Rings als boek beter dan de films, maar ik vind de films goed. En toen ik The Two Towers voor het eerst zag was ik negatiever dan dat ik die film recht mee doe.
Waarom zou dat niet eerlijk zijn? Ze willen namelijk wel gebruik maken van het bron materiaal en meeliften op de naams bekendheid van de boeken. Het is dan ook niet raar dat er vanuit dat aspect ook een zwaardere weging komt dan bij een random serie. Je hebt niet alleen lusten maar ook de lasten vind ik.

Los daarvan geef ik wel om die reden twee scores (zie andere posts), een als iemand die het boek heeft gelezen en een als iemand die er blind in gaat.
Waarom zou dat niet eerlijk zijn?
Omdat het geen eerlijke vergelijking is en je met die maten meet. Want dan beoordeel je niet de serie mede op basis hoe ze uitvoering geven aan het boek terwijl je de serie zonder boek dat niet mee doet.
Net als mee laten wegen dat het boek zo leuk is een serie ook geen hogere score zou moeten geven. Wat een producent graag wil voor marketing van hun product zou net zo goed niet mee moeten wegen in beoordeling.
Het maakt de vergelijking alleen maar troebeler, je moet wel dezelfde vergelijkingscriteria gebruiken.
Een echte maatstaaf is pas na een volledig seizoen. Geef ze de kans om in ieder gevaal een volledig project te laten zien voordat er een eindoordeel is.

Ik vond de eerste drie afleveringen van Arcane aardig maar niet geweldig. De laatste 6 vond ik absoluut geweldig, en de eerste drie waren daar zeker voor nodig. :)
Mijn score is al van een 5.5 naar 6 gegaan doordat ik meer afleveringen heb gezien :+. Dus ik ben mij daar bewust van.
Precies. Er zijn genoeg aan- en opmerkingen over te maken, maar het is alles behalve "slecht". Natuurlijk heb je altijd de boek-puristen die op elke slak zout leggen; over stylistische keuzes valt altijd te twisten en niet elk effects-shot is even geslaagd; maar ik vind het een sterkere start maken dan bijvoorbeeld The Witcher.
Of ik nou Dune, Foundation of Wheel of Time pak, entertaining, maar het mist diepte.

Er is geen enkel moment waar ik me identificeer met de spelers of situatie, en zo scoort I, Robot ook aardig de connectie met het origineel is redelijk ver te zoeken.

Ik vind het dan ook niet zo gek dat liefhebbers van het verhaal dan wel boekpuristen teleurgesteld zijn, maar in 1 ding hebben ze wat mij betreft gelijk; het boek is beter.
Daarom zijn boeken en TV/film ook andere mediums. Een een-op-een verfilming van wat complexere scifi en fantasy is vaak schier onmogelijk omdat je dan draken van scenes krijgt. De diepgang die je noemt zal vaak gortdroge TV opleveren. In een boek kan je twee pagina's wijden aan beschrijvingen van iets; of via interne monologen karakters iets laten spreken tegen de lezer, of meerdere pagina's gebruiken om uit te leggen hoe een of ander magicsystem verankerd is in de wereld. TV werkt simpelweg niet zo, je bent daar veel meer afhankelijk van 'show, do not tell'. Mensen roemen vaak de LOTR films van Peter Jackson. Dat zijn uitstekende films, maar die zijn ook geholpen door het feit dat de karakters oorspronkelijk zo eendimensionaal als een dubbeltje zijn.

Foundation heb ik overigens zelf nog niet gezien, heb daar zelf geen oordeel over. Verder geef ik je gewoon gelijk dat "het origineel" (in dit geval de boeken) altijd "beter" zijn. En dat is helemaal niet erg. Een verfilming of serie is uiteindelijk een interpratie in een ander medium, geen 'vervanger'.
Wel heb ik de indruk dat heel veel mensen het of heel goed of heel slecht vinden, en niet zoveel mensen die het matig vinden. Het is in dat opzicht wat controversieel. Persoonlijk ben ik voorzichtig hoopvol. Er zijn wat veranderingen die nog best wel hele grote implicaties kunnen hebben voor het verhaal. Er zijn ook veranderingen die ik echt broodnodig vond. Maar ik wil het ook nog niet afkraken. De aspecten van de eerste 3 afleveringen die goed zijn, zijn dan ook echt heel erg goed.
Die ratings op Rotten Tomatoes zijn voor de eerste afleveringen van een fantasy serie zelfs ronduit uitstekend op dat platform.

Ik weet wel dat bij Amazon zelf een hoop zeer negatieve reviews achtergelaten zijn door bronmateriaal-puristen.
Een goed onderbouwde negatieve review vind ik prima. Een 1 (of 10) geven zonder onderbouwing vind ik niks toevoegen.

Ter vergelijking, ik heb Wheel of Time en The Witcher gelezen. Ik vond de adoptatie van The Witcher tot nu toe beter dan die van Wheel of Time. Als lezer geef ik Wheel of Time nu net een 6 en The Witcher een 7-8 (tijd geleden gezien).
*** Dit bevat lichte spoilers ***

Klopt, als lezer van de boeken stoor ik mij er zwaar aan dat bepaalde characters zijn veranderd of andere rollen hebben gekregen; ten behoeve van wokeness. De vader van Matt is een dronken looser (in de boeken absoluut niet). Bij de Tinkers is de "seeker" een ander karakter en ik kan nog wel even doorgaan.
Daarnaast is de Dragon Reborn een man die gebruik maakt van Saidin en de vrouwen gebruiken Saidar; een concept wat totaal niet terug komt in de series. Als het nu een pot nat is dan is het in aflevering 2 is het daardoor ook niet logisch dat Morain Egwene apart pakt van de groep.
Er zitten onnodige seks scenes in de serie, in de boeken zijn die nagenoeg niet aanwezig, zeker niet in boek 1. Ik krijg het vermoeden dat ze heel hard GOT willen nadoen. Alleen in tegenstelling tot GOT laten ze tijdens die scenes dan weer niks zien, ze hinten op dingen. Als je zonodig onnodige seksscenes erin plompt doe dan ook niet zo preuts.
De negatieve reviews zijn ook de lezers van de boeken. Als je er blind in gaat is de serie beter, met name als je van overdreven emancipatie houdt (dat waren de boeken al, maar nu wordt er nog een grote schep bovenop gedaan).

Bij een aantal keuzes zijn ze logisch omdat het in verfilming anders moeilijk is over te brengen. Bij andere denk ik echt waarom...
*** Lichte spoilers maar in de derde paragraaf een hele grote spoiler ***

Het is erg raar om bij een serie als Wheel of Time over "woke" te klagen. De boeken waren zelf zeer "woke", en zeker voor hun tijd. Een hoog gehalte aan feminisme, en zelfs een poging om een trans personage in de boeken te brengen. Al is dat laatste erg verkapt, want toen de boeken uitkwamen wilde geen uitgever zich eraan branden als het ook maar een fractie explicieter was. Desalniettemin is het een van de belangrijkste boekenseries in fantasy van de afgelopen 30 jaar geweest. Het was een inspiratiebron voor veel andere schrijvers die nu actief zijn, zoals George R. R. Martin (die zelf zeer goed bevriend was met Robert Jordan), Brandon Sanderson (die later ook de laatste 3 boeken zou afmaken), of Brent Weeks. En zo nog velen.

Dat de vader van Mat nu een dronken loser is, heeft ook niets met woke te maken. Dat is een bizar statement. Wel snap ik het als je niet blij bent met een dergelijke verandering. Het is gedaan om Mat meer een achtergrond te geven, het logischer te maken om uit te leggen waarom hij is zoals hij is. Waarom hij de neiging heeft om dingen weg te pakken (wat al vrij snel zeer vergaande gevolgen krijgt). Persoonlijk vond ik Mat in de boeken nogal een slappe vaatlap. Pas later werd hij genoeg een eigen personage. Ik vind het dus zeker goed dat ze hem wat meer willen geven in het begin. Maar ik had zelf niet deze keuze gemaakt.

Ik vind het niet zeker weten of de Draak nu herboren is als man of vrouw wel een rare keuze. Deels is het om de gehele Emond's Field 5 vanaf het begin belangrijk te maken. Maar had dan Egwene en Nynaeve gewoon Ta-Veren gemaakt, in plaats van als potentiële Draak te beschouwen. Daarnaast denk ik dat het ook bedoeld is om aan de kijker te hinten dat het (en dit is een groot plotpunt in de boeken!) mogelijk is voor mensen die biologisch vrouw maar geestelijk man zijn om Saidin te gebruiken, door reïncarnatie-grappen. Dit kan nog wel eens implicaties hebben voor de manier waarop het plot zich ontwikkelt. De White Tower wist dit namelijk niet in de boeken. En het was zeer belangrijk dat niemand hieraan dacht.

Verder is de toon wel een beetje PG-12 Game of Thrones. De gebeurtenissen in de boeken neigen wel vaak naar grimdark, ook al was de toon er niet naar. Je kan dus niet én het plot én de toon verfilmen. Dat gezegd hebbende hebben ze er wel een schepje bovenop gedaan. Geïmpliceerde seksdingen, maar wel PG-12, Mat zijn vader, en zo nog wat voorbeelden. Het is veel grimmiger en meer edgy ook qua gebeurtenissen, niet alleen qua toon. Qua negatieve reviews is het erg wisselvallig. Je hebt ook fans van de boeken die het geweldig vinden, en je hebt niet-fans die het verschrikkelijk vinden. Ik heb vooral de indruk dat de Amazon serie tot nog toe controversieel is. Of je vind het best heel goed, of je vind het helemaal niets. Persoonlijk wil ik nog niet al teveel een oordeel vellen. Misschien is voorzichtig hoopvol de beste omschrijving voor mij. Ik kan duidelijk zien dat er naar thematiek uit latere boeken wordt gehint. De makers hebben echt wel de boeken begrepen. Het is alleen de vraag hoe populair hun interpretatie van de serie zal zijn.

Brandon Sanderson heeft ook wel wat kritiek aangetekend op Reddit over de serie. Hij kraakt het zeker niet af, hij heeft er wel vertrouwen in, maar hij is wel mondig over veranderingen die hem niet aanstaan. En persoonlijk vind ik dat hij gewoon gelijk heeft.

https://www.reddit.com/r/...from_brandon_episode_one/
https://www.reddit.com/r/...from_brandon_episode_two/
*** Dit bevat lichte spoilers ***

Het punt wat ik probeer te maken is, wat is woke genoeg? Het moet tegenwoordig steeds maar meer en meer terwijl dit in het geval van WOT niet nodig is. Je hebt gelijk het is feministisch inderdaad en niet perse woke. De boeken hadden meer dan genoeg sterke vrouwelijk karakters (die lijst is groter dan ik hier wil gaan tikken :P) en daarnaast nog wat jij zegt een tomboy (Min) en nog een haast transpersoon (Aran'gar).
Daar stoor ik mij ook helemaal niet aan wat dit past prima in het verhaal. Wat na een tijd wel oud wordt is dat mannen over vrouwen klagen en vrouwen over mannen. Na 5 boeken was ik dat wel beuh.

Mat begon pas in de latere boeken interessant te worden, met dat ben ik het eens. Aan de andere kant was hij ook vrij weinig aanwezig door die dagger. Als hij zijn "band" krijgt begint het leuk te worden.
Hij had als character altijd al genoeg achtergrond, zijn vader was een paarden verkoper en hij was juist een rogue die minder verantwoordelijk was. Nu is dat juist op zijn vader geplaatst.

Het is wellicht een leuk plot punt, maar een rare nog steeds. In de boeken komt het maar een keer voor met Aran'gar door de Dark One, ik weet niet of de Creator dat ook kon.

Ja, ik vind dat ze nu vrij weinig toevoegen helaas. Doe wel of niet, dat half er tussen in is gewoon niks.
Het is inderdaad wat grimmiger op sommige vlakken.
Ik ga de serie zeker een kans geven, en zie echt niet alles als negatief in. Want ik vind de casting van de hoofdpersonen tot nu toe vrij goed. Rand heeft tenminste rood haar.... en we weten allemaal dat Hollywood stiekem niks van mensen met rood haar willen weten :+.

Tot nu toe vind ik GOT (vooral eerste seizoenen) The Witcher en LOTR betere adaptaties.

[Reactie gewijzigd door Sp3ci3s8472 op 24 november 2021 14:53]

Hopelijk kwam ik niet te zwaar over, in mijn ervaring vinden mensen die het woord woke in de mond nemen, een vrouw die niet achter het aanrecht staat al woke. Ik heb zelfs Lauren Chen zien roepen dat alles wat nu bij Blizzard gebeurt woke en feministisch is. En ik zie het zelfs op Tweakers.net soms. Maar gelukkig ben jij niet van dat slag.

In het geval van WoT vind ik het inderdaad ook niet nodig. Als je simpelweg de boeken overneemt zul je al genoeg mensen erover horen klagen. En er zijn wel dingen uit de boeken die minder mogen. Het trekken aan paardenstaarten is ook een voorbeeld.

De casting zit inderdaad zeer goed. Alle acteurs die we tot nu toe hebben gezien doen het best prima. De actrice die ze voor Min hebben uitgekozen lijkt ook precies op mijn headcanon. Ik vind misschien de actrice ietwat aan de oude kant? Maar goed alle acteurs en hun personages zijn wat ouder dan ze in de boeken waren. Wist je trouwens dat de acteur van Rand een Rotterdammer is?

Persoonlijk vond ik GoT niet echt wat, en Witcher matig. Maar GoT is dan ook écht grimdark plus veel seks, en met Witcher heb ik niet veel. Ik heb wel de spellen, maar ik moet ze nog spelen, en de boeken heb ik niet gelezen. LotR is uiteraard legendarisch.
Ik maak me ook zorgen om de LotR serie, maar meer omdat het te veel af gaat wijken van het beschikbare bronmateriaal. Qua productiewaarden e.d. zal het wel goed zitten.

Wheel of Time vind ik tot nu toe erg goed en ik blijf zeker kijken.
Een 7,4 op IMDB, 72% bij critici op Rotten Tomatoes, en 82% bij de kijkers, dat wil ik anders zeker niet slecht noemen. Het is niet geweldig, en ik merk wel dat het een wat controversiële serie is, met weinig mensen die het matig vinden. Je vindt het of heel gaaf, of heel slecht. Maar voor de eerste 3 afleveringen doet hij het nog best redelijk onder het publiek.
We hebben het zitten kijken en het heeft toch een heel groot 'net niet' gehalte. Net geen Lord of the Rings, teveel vage toevalligheden, net niet spannend, geen humor... zelfs geen boeiende hoofdpersonen!
Nu maar hopen op een goede uitvoering. Tot op heden heeft Amazon grote producties niet om kunnen zetten in blockbusters met bijbehorende kwaliteit. The Wheel of Time is leuk, maar zit niet op het niveau op bijv. Lord of the Rings, The Hobbit en Game of Thrones.
Heb je bij Game of Thrones de latere (maar niet te late) seizoenen in je hoofd? Ik vind de kwaliteit van de eerste Wheel of Time afleveringen een stuk beter dan het eerste seizoen van Game of Thrones (buiten dat ik bij Game of Thrones meer te spreken was over hoe het bronmateriaal gebruikt werd).

Als het goed opgepikt wordt, gaat Amazon er ook meer budget tegenaan knikkeren.
Ik stoor mij zelf nogal aan de mensen die de verwachting hebben dat een nieuwe fantasy-serie direct op het niveau GoT zit qua producttionvalues en special/visual effects; ook als men er hetzelfde budget er tegenaan gooit. Het spektakel van de laatste paar GoT seizoenen is het gevolg van jarenlange ervaring en iteratieve verbeteringen; en niet elke keuze die men in het begin van een productie maakt pakt direct even goed uit; dus dan zorgt men dat men dat in het vervolg anders doet. Wheel of Time ziet er gewoon prima uit; en bij The Witcher verwacht ik dat seizoen 2 ook een verbetering zal gaan zijn.
Zeker waar. Ik ben ook zeker tevreden met The Wheel of Time. Maar het had beter gekund. Zeker gezien de budgetten en betrokken productiehuizen als Sony.
Hebben we dezelfde serie zitten kijken!? Ik vind Wheel of Time eigenlijk best slecht. Zeker anno 2021! Geen humor, de hoofdpersonen boeien me niet, slechte kostuums, matig acteerwerk, vijanden die plotseling opdoemen en weer verdwijnen. Eigenlijk gewoon een slechte Lord of the Rings kopie.
Vind je voorbeelden ten opzichte van Wheel of Time een apparte keuze
Lord of the Rings, een trilogy die al jaren alle 3 in de top 100 films aller tijden staat dus lustig daar in de buurt te komen
The Hobbit, persoonlijke mening natuurlijk maar is niks in de schaduw van LotR.
Game of Thrones starte goed maar de laatste 2 seizoen hebben er voor gezorgt dat je bijna niemand er nog over hoort, en een serie maken die beter is als seizoen 8 van GoT is niet zo heel lastig.

Amazon heeft "The man in the high castle" en "The Boys" zijn in mijn ogen beide erg goede series die het kijken zeker waard zijn
High castle had zeker hoog production value. Leuke serie.
Wheel of Time is pas 3 afleveringen. Zou 'm niet meteen vergelijken met een serie die al afgelopen is. Game of Thrones was erg traag in opbouw, dus wat dat betreft doet Wheel of Time het al een stuk beter.
Vergeet The Expanse niet wat een fantastisch goede scifi serie is die tegelijkertijd recht doet aan het bronmateriaal en de centrale ideeën daarvan en toch goed op eigen benen staat qua verhaal en acteerwerk. Nu moet wel gezegd worden dat Amazon die serie niet zelf begonnen is, maar wel dankzij Amazon nog bestaat en is voortgezet met 2 seizoenen van dezelfde hoge kwaliteit.
WoT vind ik erg vermakelijk met hoge productiewaarden, dus dit kan een toppertje worden :)
WoT is mijn inziens wel veel verfilmbaarder. Het is al een erg vol verhaal. Hoeveel ik ook van Mass Effect houd, ik moet bekennen dat het verhaal nu ook niet zo enorm goed is. Het verhaal werkt uitstekend in de context van een sci-fi RPG. Maar een TV show zou veel van de aspecten die het zo goed maakt moeten verlaten.
Je hebt gelijk, misschien is dat juist een pluspunt omdat ze dan een eigen invulling kunnen geven. Ik ben geen fan van de WoT boekenreeks (alleen de eerste vier gelezen) dus de veranderingen in de serie vind ik geen probleem, maar ik begrijp wel dat zulke veranderingen in een vol lore reeks voor frustraties zorgen.

Ik heb hier hoge verwachtingen van.
Heb je bij Game of Thrones de latere (maar niet te late) seizoenen in je hoofd? Ik vind de kwaliteit van de eerste Wheel of Time afleveringen een stuk beter dan het eerste seizoen van Game of Thrones (buiten dat ik bij Game of Thrones meer te spreken was over hoe het bronmateriaal gebruikt werd).

Als het goed opgepikt wordt, gaat Amazon er ook meer budget tegenaan knikkeren.


Dit moest een reactie zijn

[Reactie gewijzigd door ZinloosGeweldig op 24 november 2021 11:30]

Nice, ben benieuwd. :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee