Halo-televisieserie krijgt zijn eerste teasertrailer

De liveaction televisieserie gebaseerd op de Halo-franchise heeft zijn eerste teasertrailer gekregen. Dat gebeurde tijdens de Xbox Anniversary Celebration-livestream van Microsoft. De serie moet volgend jaar in Amerika verschijnen op de streamingdienst Paramount+.

In de korte teaser is te zien dat Master Chief, het hoofdpersonage uit de serie, zijn kenmerkende pantser aantrekt. Vanuit de achtergrond zegt een onbekende stem 'Hello, Master Chief'. Het is niet duidelijk van wie die stem is, maar fans speculeren dat het gaat om Cortana, een kunstmatige intelligentie en partner van Master Chief.

Aan het eind van de teaser staat dat de serie volgend jaar op Paramount+ te zien is. Dat werd al eerder bekendgemaakt. Die streamingdienst is momenteel niet beschikbaar in de Benelux. Of de rechten van de Halo-serie door een andere streamingdienst worden gekocht voor landen waar Paramount+ niet beschikbaar is, is onbekend.

De Halo-serie werd in 2018 aangekondigd. Toen werd gecommuniceerd dat de serie op de Amerikaanse betaalzender Showtime te zien zal zijn en uit tien afleveringen gaat bestaan. Later werd dit gereduceerd naar negen. Master Chief wordt gespeeld door Pablo Schreiber, onder meer bekend van Orange is the New Black. Nathascha McElhone van The Truman Show portretteert adviseur Catherine Halsey, en Cortana wordt gespeeld door Jen Taylor. Zij speelt het personage ook in de games.

Dit is niet de eerste serie gebaseerd op de Halo-franchise. In 2012 verscheen er al een vijfdelige webserie ter promotie van Halo 4, genaamd Forward Unto Dawn. Die werd echter met computerbeelden gemaakt, en was dus niet liveaction. Voor Halo 5 werd er wel een liveaction miniserie gemaakt, onder de naam Nightfall, die de verhalen tussen het vierde en vijfde deel van de serie met elkaar moest verbinden.

Door Kevin Krikhaar

Redacteur

16-11-2021 • 13:17

45 Linkedin

Reacties (45)

Wijzig sortering
Supergaaf, maar het eerste wat ik me afvraag: "Waarom Paramount"? Waarom niet Netflix, Disney, Prime, of whatever. Dit voelt weer zo 'we doen het op onze manier', maar precies dat werkt dus vaak niet.

Deze valt bij mij echt weer in het riedeltje: Zune, Nokia, Astroria, of recent nog: Edge verplicht maken voor bepaalde links, etc. etc. Het is het gewoon nét niet...

Dus: enthousiast als ik ben over MS producten en diensten, ik snap ze soms echt, echt niet.

edit: typo's, kleine toevoeging

[Reactie gewijzigd door arthur-m op 16 november 2021 13:23]

Dit heeft niets te maken met dat ze het op een ander manier willen doen maar meer met hoeveel een streaming service ervoor wil betalen. Verder kan zo'n streaming service nog eisen stellen aan de serie om het voor een bepaald publiek te maken. Of kan zijn dat een streaming service helemaal geen belang heft om er geld aan te besteden maar lieve het geld aan iets anders besteedt. Netflix heeft namelijk al The Witcher en Arcane, ze hebben niet nog meer series nodig om gamers aan te trekken. Ze kunnen het geld dus beter besteden aan andere genres om anders soort publiek aan te trekken. Al met al kwam waarschijnlijk paramount gewoon het beste uit de onderhandelingen uit.
De serie was in 2018 al in ontwikkeling bij betaalzender Showtime. Pas in 2021 werd de serie verplaatst naar Paramount+. Dit heeft niet zozeer te maken met Microsoft maar ViacomCBS die meer focust op hun streamingdienst. Zowel Showtime en Paramount+ zijn onderdeel van ViacomCBS.

Dit is niet anders toen Raised by Wolves werd verplaatst van TNT naar HBO Max (beide onderdeel van WarnerMedia).
Supergaaf, maar het eerste wat ik me afvraag: "Waarom Paramount"? Waarom niet Netflix, Disney, Prime, of whatever. Dit voelt weer zo 'we doen het op onze manier', maar precies dat werkt dus vaak niet.

Deze valt bij mij echt weer in het riedeltje: Zune, Nokia, Astroria, of recent nog: Edge verplicht maken voor bepaalde links, etc. etc. Het is het gewoon nét niet...

Dus: enthousiast als ik ben over MS producten en diensten, ik snap ze soms echt, echt niet.

edit: typo's, kleine toevoeging
Ben blij dat Paramount het doet, na zo veel rotzooi wat uit Netflix en Disney kwam de laatste jaren, vind ik het wel goed dat Paramount het maakt.

Hoop dat het zich 100% houd aan de spellen.
Gek genoeg had ik hem niet kaal verwacht :o
Volgens mij is dat in de boeken uitgelegd. Hun lichamen zijn zo gemodificeerd (o.a. om hun armor te kunnen gebruiken) dat er bepaalde opofferingen zijn gemaakt. Zo zouden Spartan's van die generatie ook niet meer vruchtbaar zijn of een libido hebben. En dat zijn nog de minste bijwerkingen van de operaties, als ze geluk hadden.

Het is echter al ~15 jaar geleden dat ik dat gelezen heb, dus corrigeer mij gerust als ik fout zit. ;)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 16 november 2021 13:36]

https://www.youtube.com/watch?v=Eu737dFgXYc

Deze video is al wat ouder (dus misschien nog wat nieuwe info missend), maar is zeer gedetaileerd in alles wat er precies gedaan is.
Klopt inderdaad door het spartan programma (Mark II waar John deel van uit maakt) is niet bepaald menselijk meer te noemen (oa veranderde bottenstructuur ect). Leuke is ook dat SGT Avery Johnson onderdeel uitmaakte van het eerste programma en ook gemodificeerd is. Daarom was hij nog zo goed op zijn oude dag! Project MJOLNIR kan ook alleen door spartans gedragen worden reguliere soldaten zouden doodgedrukt worden door het pak. Veel van de spartans die uitgekozen waren hebben de modificatie niet overleefd of waren dermate gehandicapt dat ze niet door konden. Mocht je hier meer over willen weten het eerste boek (Fall of Reach) word dit beschreven. Tevens de cartoon die volgens mij bij Halo 5 is gebundeld verteld dit verhaal ook.

[Reactie gewijzigd door sjepper op 16 november 2021 14:01]

Daarom was hij nog zo goed op zijn oude dag!
En wist hij de explosie van de eerste Halo te overleven. :+
Mocht je hier meer over willen weten het eerste boek (Fall of Reach) word dit beschreven.
Fall of Reach had ik inderdaad toen gelezen, dus dat klopt.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 16 november 2021 14:02]

Streamingdienst Paramount+. Nog nooit van gehoord. Hoeveel zijn er inmiddels?
Ik kan me niet voorstellen dat je nog nooit van Paramount+ gehoord hebt. Paramount is toch een zeer, zeer gevestigde naam, óók in Nederland. En los daarvan heeft Paramount+ heeft ook wat series die hier ook populair waren, zoals de nieuwe iCarly bijv.
Paramount ken ik wel, maar ik was er niet van op de hoogte dat ook zij een streamingdienst hebben.
Zoveel dat je er weer van wilt gaan piraten
Toch wel benieuwd naar deze serie. Een andere Paramount+ serie eindigde hier in NL op Amazon Prime, dus wellicht hier hetzelfde lot (of is de vijandigheid tussen Microsoft en Amazon daarvoor te groot :S)

Forward Unto Dawn was overigens wel degelijk een live-action serie. Er was ook nog een andere serie/film: fall of reach, dat was wel een animatie serie.
Hoezo vijandigheid tussen Amazon & Microsoft? Voor de Android App functionaliteit in Windows 11 maakt Microsoft zelfs gebruik van de Amazon Appstore.

Op Enterprise niveau zijn ‘t misschien concurrenten met Azure & AWS. Maar voor de consumenten markt lijken ze eerder samen te werken dan in elkaars vaarwater te zitten.
Inderdaad. In techgemeenschappen heerst helaas altijd het gevoel dat concurrenten elkaar op elk niveau tot de grond toe willen afmaken, terwijl er ook genoeg (goede) samenwerkingen zijn.
Thx. Gisteravond had Paramount de trailer achter een region-lock (US-only) gezet, en was ie alleen met VPN te kijken. Maar er is niet veel te zien, behalve [spoiler] een master chief.

Redactie: Paramount+ komt wel naar Nederland in de vorm van SkyShowTime:

https://www.rtlnieuws.nl/...gdienst-peacock-paramount

(ja wordt dringen, HBO Max en Viaplay zoeken ook nog klanten in 2022)
Er zijn aanwijzingen dat Paramount+ ook naar Nederland komt in de naarbij toekomst.
En uiteraard probeert Paramount exclusieve titels aan zich te binden.
De vraag is hoeveel abonnementen wil je als consument? Lijkt me toch echt een limiet aan te zitten.
Gewoon wisselen, is letterlijk geen moeite, niet meer dan 2 a 3 klikjes tegenwoordig. Maandje Paramount+ om Halo te kijken + nog wat extra. Daarna maandje Disney+ voor Mandalorian, enz.

En een enorme berg goedkoper dan vroeger al die DVD boxsets kopen :)
Leuk! Ik vond alleen de originele Halo leuk, overigens, maar dat heeft me wel aangegrepen toentertijd op de Xbox.

Nog een klein dingetje trouwens, Forward Unto Dawn was weldegelijk live action. Dat ze er CGI bij hebben gebruikt twijfel ik niet aan, maar om dan stellig te beweren dat het géén live action was. Mwah. Verder was er ook nog Halo: NIghtfall, dat was een live action film. Misschien was de schrijver in de war met Halo: Legends? :)
Was Forward Unto Dawn niet zo'n gaar hybride project met echte acteurs en hoofdzakelijk CGI omgevingen? Ik heb het ooit wel gezien maar volgens mij was het niet veel.
De enige kleur die uitmaakt voor de Master Chief is groen. De enige die hier onderscheid maakt op basis van huidskleur ben jij.

Overigens heeft bijvoorbeeld Shang-Chi recent nog bewezen dat de hele wereld kan genieten van een film waar vrijwel alleen Aziaten in voor komen. Ik heb liever dat de focus ligt bij een goed verhaal en hoge productiewaarden dan bij de huidskleur van de acteurs.
Precies ookal was hij een POC (wat er niet op lijkt zover ik zag) maakt dat echt helemaal niks uit ik weet niet waar deze persoon zich druk om maakt (btw coole naam bro)
Sorry, off topic maar man wat heb ik een hekel aan de afkorting POC. Mijn hersensen maken instant de vertalingen naar piece of crap. Kan er niets aan doen.
Dat is zover ik weet niet mijn probleem ookal begrijp ik waar jij dat vandaan haalt alleen POC is en blijft beter als zwarte of aziaat te zeggen in my opinion. :P
Jij kan er zeker niets aan doen. Maar een Aziaat is toch echt gewoon iemand uit Azië net zoals dat Amerikanen uit Amerika komen en Europeanen uit Europa. Daar is niets beledigends aan en een stuk nauwkeuriger dan POC :) En aangezien wij niet spierwit zijn, zijn wij ook gewoon persons of color. In de zomer een stuk meer dan in de winter, maar toch :+

Maar als we echt van het onderscheid af willen dan moeten we gewoon 'person' zeggen en meer niet. De toevoeging 'of color' creëert alleen maar onderscheid.
daar ben ik het wel mee eens alleen het is algemeen bekend dat met POC een persoon met een getinte huidskleur wordt bedoelt
Blijkbaar niet, want ook ik heb daar geen weet van. En afkortingen maken een discussie erg onduidelijk (zoals dus blijkt) en maakt je afkorting dus niet een algemeen bekende afkorting.
Was vroeger ook heel erg van de afkortingen, maar om die reden doe ik dat ook niet meer.

Maar even hard nadenkend met de aanwijzingen zal het wel Person of Color of iets dergelijks zijn.
Dat zou maybe door een andere generatie kunnen komen dat u zon afkortingen niet weet want uw tweakers account is meer dan 1 jaar ouder is dan mij lol
Heeft niets met generatie te maken. Ik snapte er ook al niets van aangezien ik Proof of Concept las. We zijn nog altijd op Tweakers.... Daarnaast zullen de enige mensen zijn die deze afkorting kennen of gebruiken ook vooral POC's zijn of elk ander persoon die zich graag "uitermate positief" uitspreekt in de wereld tegenwoordig. Wat mij betreft dus gewoon eens met @RoamingZombie en laten we iedereen maar gewoon aanduiden als "person"
en niet eens naar proof of concept?
En de mijn gaan naar Proof of Concept. Wat is POC in deze context?
Het uiterlijk was al min of meer bekend hoor, dus je kunt er nu een heel gezeik van maken maar lore wise is John blank

bron: https://www.youtube.com/watch?v=51TPUnicmUo
Kleur toevoegen om het toevoegen? Correctie, 'donkere tint', want immers praten we niet over 'kleur' maar puur over 1 groep (selectief slachtofferrolletje natuurlijk). Dus mocht er weer een WW2 film komen, moeten we Hitler maar een donkere vrouw maken, want 'moet'?

Heb het idee dat je vrij weinig hebt gezien van de Halo franchise, de series, CGI live actions, ingame cinematics, zelfs als je wil praten over 'balans', dan zit Halo bijzonder goed in elkaar. Master Chief staat niet voor 'een ras of een kleur', hij staat voor Master Chief, al jaren.

Maar ik raad je aan eerst eens de hele cast te bekijken, blijkbaar was je al gestopt bij de kleur van Chief, zonder verder te kijken wie er mee spelen, geef je een hint.. Keyes.

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 16 november 2021 14:16]

Licht getint? hij lijkt gewoon blank naar mijn ogen
De rol wordt vertolkt door Pablo Schreiber, dat is een Canadese (naar mijn weten blanke) acteur?
Denk dat huidskleur er niet veel toe doet als de serie gewoon vet is ;)
Denk dat huidskleur er niet veel toe doet als de serie gewoon vet is ;)
FTFY.

Ontopic:
Ik snap het geneuzel eigenlijk niet zo... Het Halo universum heeft gewoon genoeg content/lore en potentie om een goede serie te kunnen maken. Het hang dus volledig af van de crew die hier mee aan de gang gaat en hoe ze het verhaal schrijven en in beeld brengen/vertolken. De teasertrailer zegt eigenlijk weinig zolang we niets inhoudelijks te zien krijgen en hierdoor kun je ook nog niet beoordelen of het goed if slecht gaat zijn. Ik ben voorzichtig optimistisch, maar wacht gewoon de eerste aflevering af en zie dan wel of het leuk is. Het staat nu mijn watchlist maar ga hiervoor niet in de hype-train zitten.
Hahah eens natuurlijk! Überhaupt doet dit er niet toe, lees inderdaad dat dit fout kan overkomen!

Halo universum heeft inderdaad genoeg content/lore, maar dit moet echt met een big AAA budget gemaakt worden, anders kun je er IMHO niks van maken. Je kunt niet met cheap-ass CGI afkomen, want dit Halo Universum zal veel CGI etc moeten hebben..
Misschien gewoon even kort je research doen. Master Chief wordt gespeeld door Pablo Schreiber (https://www.imdb.com/name/nm1032567). Mag je voor jezelf bepalen of je dit een persoon vindt dit licht getint is of niet, voor zover dat überhaupt uitmaakt.
Er is al eens een teaser geweest vanuit 343 waarbij John zijn gezicht heel kort te zien was. (deel er van de ogen ect) volgens mij was dit een legendary bonus. In de depictions toen hij jong was zie je ook dat hij licht getint is.
Ja, representatie is belangrijk, waar was je al die tijd...
Pablo Schreiber zal best een prima acteur zijn, maar een Master Chief zonder de stem van Steve Downes is geen Master Chief imo.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee