Productie van Halo-serie met tien afleveringen begint volgend jaar

De Amerikaanse betaalzender Showtime heeft de opdracht gegeven voor de productie van een serie op basis van de Halo-games. Het eerste seizoen zal uit tien afleveringen bestaan en gaat begin 2019 in productie.

De serie heeft als werktitel Halo en wordt gemaakt in samenspraak met Microsoft en ontwikkelaar 343 Industries. Het wordt een sciencefictionserie die zich afspeelt in hetzelfde universum als de Halo-games, waar de mensheid vecht tegen aliens die bekendstaan als de Covenant.

Kyle Killen is de producent en schrijver van de serie. Hij produceerde eerder de tv-series Awake en Mind Games. Rupert Wyatt, regisseur van Rise of the Planet of the Apes, zal de regie van meerdere episodes op zich nemen. De afleveringen zullen een uur duren.

Wanneer de serie te zien zal zijn is nog niet bekend. De productie start begin volgend jaar, maar hoe lang het duurt voordat de afleveringen klaar zijn, geven de partijen niet aan. Wel zegt Microsoft in de aankondiging dat de serie wereldwijd gedistribueerd wordt door CBS Studios International. In de Benelux is het aanbod van Showtime niet te bekijken, maar mogelijk kopen andere zenders of streamingdiensten de rechten om de serie te vertonen.

In 2012 verscheen er al een miniserie rondom Halo, getiteld Halo 4: Forward Unto Dawn. Die serie bestond uit vijf afleveringen van honderd minuten.

Halo

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

29-06-2018 • 10:29

61 Linkedin

Reacties (61)

61
61
8
0
0
52
Wijzig sortering
Hopelijk wordt dit geen absolute flop, maar een waardige serie. Enige waar ik bang voor ben is de CG, wat vaak toch niet van al te hoge kwaliteit is in TV series
Hoe kom je daar bij? Er zijn zát series met prima CGI en/of practical effects. Zelfs The Expanse heeft voor zijn beperkte budget prima effecten en goede decors.
Normale special effects is geen probleem. Het zit hem voornamelijk in de aliens / the covenant. Dat is waar ik bang voor ben.
Ik denk niet dat je daar bang voor hoeft te zijn. Bij the expanse zijn de acteurs vaak ook CGI en die overgang valt bijna niet te zien. TV series zijn flink vooruit gegaan op CGI gebied. Zeker als er wat geld achter zit. Dat lijkt hier wel goed te zitten.
Nou als je Halo Nightfall hebt gezien kan ik me wel voorstellen dat je bang mag zijn voor bad CG. De elite van epsisode 1 bijvoorbeeld leek net of die uit de eerste Halo game kwam. (helaas is het copy right materiaal dus kan ik het niet laten zien)
Is niet zo lastig om te laten zien hoor
Google
the expanse budget was niet echt bescheiden te noemen hoor.
Het gerucht gaat dat de serie bij de financiële afdeling dan ook bekend stond als "The expense".
Ze maken er hoe dan ook een mooie serie van. Laatste dubbele aflevering was erg goed te noemen imo
Mee eens, er heerst bij ons thuis Expanse-heimwee sinds we Netflix hebben leeggekeken.
idd.. The Expanse is een gruwelijk goede harde sci-fi opera. Zo mogen ze er wat mij betreft wel meer maken..

Ik wacht nog steeds op een filmreeks/serie van Hyperion of The Foundation. Dát zou vet zijn.
Classics idd! En wat moderner: The long Earth van Pratchett/Baxter?
Ooh die ken ik niet, moet ik eens gaan lezen...

Als je nog meer (harde) sci-fi boekaanraders hebt hoor ik het graag...
Dingen als:
Dune (ik moet eerlijk bekennen dat ik de prologue boeken van Brian Herbert eigenlijk leuker vind dan alles wat na Dune 1 van Frank Herbert kwam.. als je die nog niet hebt gelezen kan ik ze ENORM aanraden!)
Anathem
A Fire Upon The Deep
A Stranger in a Strange Land

Ik lees graag goeie Sci-fi maar verspil niet graag mijn tijd aan het lezen van boeken om er halverwege achter te komen dat t boek toch niet je van het is. :+
De Ender reeks misschien, van Orson Scott Card?
Al gelezen, maar bedankt voor de tip! Dat is in der daad een leuke reeks.. al moet ik zeggen dat ik de laatste twee boeken met al die Descolada onzin iets minder vond.

Dát vond ik nou juist zo mooi aan Hyperion.. het werd alleen maar beter, grootser en toffer met opvolgende delen (al zullen er natuurlijk van die 'puristen' zijn die alle delen na deel 1 afkeuren). :+
Hyperion en dune worden nu verfilmd.
Heb je daar bronnen voor? Vooral die van Hyperion ben ik wel benieuwd naar.
Ik kijk al jaren zo af en toe of er wat loopt maar alle artikelen en info die ik kan vinden is rumor-mill stuff en niks definitiefs.

Dune is al lang geleden verfilmd en een miniserie van gemaakt. (ik vond de serie beter dan de film)
Zijn ze weer een remake aan het maken dan? (Ik zou eigenlijk liever een verfilming/serie zien van de prologue boeken van Brian)
Laatste nieuws over Hyperion was in 2015, door Bradley Cooper, maar:
http://www.syfy.com/blog/hyperion-is-coming

Ik zou de Dune versie geen remake noemen. De regisseur wordt Denis Villeneuve (Sicario, Bladerunner 2049, Arrival).
http://www.slashfilm.com/dune-first-draft-denis-villeneuve/
Dank voor de bronnen.

Dit is mijn issue:
Als je het artikel over Dune vergelijkt met dat over Hyperion zie je een groot verschil:
"First draft done, pre-production starting 'soon'" versus "We're teaming up with some dudes"

"We're teaming up with some dudes" is geen garantie voor een eindproduct.
Ze hebben geen screenplay, geen budget, geen plan (film? serie? wut?) ze hebben enkel wat dudes die interesse hebben in het verfilmen van Hyperion... zo ken ik er nog wel een paar. :+

Niet om lullig te doen of zo trouwens, zeker niet! Ik zou echt super blij zijn met een Hyperion verfilming (zolang ze maar ook de sequels doen en niet na boek 1 afhaken).. maar deze 'blogpost' moet wel genomen worden voor wat het is. Je zou het kunnen vergelijken met een blogpost van Valve waar 3 medewerkers zeggen dat ze interesse hebben om HL3 te maken en dat ze gaan kijken of ze dat kunnen bewerkstelligen. Het feit dat er sinds 2015 niks nieuws meer over gepost is bood niet al te best.... ;)

[Reactie gewijzigd door Ayporos op 1 juli 2018 18:33]

+1 er ontsnapte een per ongeluk lachje ... :)
Zoals anderen ook zeggen, Expanse heeft echt geen bescheiden budget, en dan nog vind ik de full cg-characters (de hybrids bijv) er behoorlijk cg (nep) uit zien. Beetje als de whitewalkers van GoT. Goed genoeg voor af en toe in een tvserie, maar bij Halo zouden die characters een veel prominentere rol hebben, wellicht zelfs dialoog (denk aan de arbiter bijv).

Ik snap goed wat Penhoat bedoeld.
Waarom zouden ze dat perse met (volledig) CG moeten oplossen?
In ieder geval een groot deel van de gezichten (zeker elites), waar het juist om draait.
Ik betwijfel of ze daar prachtige maskers/makeup voor zullen maken.
Vrijwel geeneen covenant-ras heeft een hoofd dat je zo met makeup / maskers zou kunnen doen.
Dus ik ben ook bang dat het gewoon cheezy cg wordt (net als de voorgaande halo producties, waar ze het expres een beetje verhulde, waarschijnlijk om dezelfde redenen).
Ik zou denken dat ze voor een pak + masker gaan en daar wat CG overheen. Wat betreft elites, deze animatronic is in 2009 gemaakt. Plak zoiets op een tof kostuum en je bent al best ver denk ik. (al heb ik er verder geen verstand van).
En als hij net zo goed is al die serie, krijgen we zeker weten wel meer dan 2 seizoenen, allen is jammer genoeg The Expanse gestopt, ook al is hij een hit, ze zijden hij was te duur of zo iets om te maken, hoop het dat Netflix hem over neemt net als met Longmire wat ook een fantastische serie is, en na 5 seizoenen een echte end gekregen heb, wat niet zal gebeuren met The Expanse, aangezien er nog meer boeken waren die ze moesten filmen.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 29 juni 2018 17:00]

Uhm... the expanse is gewoon opgepikt voor seizoen 4 hoor... Door Amazon.
Dat is erg goed nieuws, dus Amazon heeft hem opgepakt van Syfy?

Ik hoop dat dat ook echt gebeurd is, jammer dat Netflix het niet was, heb meer vertrouwen in hun, het is een erg goed gemaakte serie.

Update:

https://deadline.com/2018...-cancellation-1202398511/

Ja erg goed nieuws, bedankt voor de nieuws.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 29 juni 2018 22:12]

Voor een mini serie uit 2012, vond ik het toch aardig goed gelukt in HALO 4: Forward Unto Dawn. Zo goed zelfs, in beschouwing genomen budget e.d., dat ik hem nog steeds af en toe weer kijk.
Klopt die deed het op zich niet slecht, was voornamelijk trickery though. In een full blown serie weet ik niet hoe lang ze dat vol kunnen houden.
Battlestar galactica? Was een prima serie gevuld met cgi.
Klopt, voor de tijd was het echt goed.
Het kan ook goed zijn, kijk naar de robot in lost in space.
Het lijkt mij ook moeilijk om een serie te maken van Halo.
Dit, het is vooral een hak de enemy in de pot met een badass master chief soort game.

Weinig character development. Doet een beetje Doom aan in die zin.
Wel als je alleen van de games uit gaat. De boeken gaan wel behoorlijk diep vind ik.
Dan zou "verfilming van boeken" beter staan (als dat uiteraard ook daadwerkelijk het geval is).
oh, daarom is oa Game of Thrones zo'n success geworden…. tegenwoordig is de kwaliteit van CGI in series toch wel een stuk beter dan 10-15 jaar geleden.
Ik denk dat de regiseur van The Planet of the Apes wel gewend is om streng te zijn bij CGI effecten. Die hele film is van begin tot eind CG. En Halo zal daar dus prima tussen zitten.

Enige studio waar ik me vreselijk aan kan ergeren is DC. Hun series zoals Supergirl, Flash, Arrow etc... Zijn absolute flops vergeleken met Marvel series.(als we Iron Fist even compleet mogen vergeten). Met meeste andere shows heb ik er minder last van. Ook de kleinere low budget series doen het vaak niet verkeerd. En Halo zal zeker geen low budget serie zijn dat is gegarandeerd.

Jammer dat Spielberg het niet geregisseerd. Ik kan toch echt zweren dat hij er mee bezig was.
De afleveringen zullen een uur duren.
Is dit een echt een uur, of 40 minuten met 20 minuten aan reclame? Zelfs op IMDB zie je bij de meeste series dat de weergegeven speelduur helaas inclusief die vreselijke reclames zijn. In de VS bestaat 1/3 van de speeltijd uit reclame :O

@flippy: Ik kijk al ruim 10 jaar geen tv meer dus ik baseer het op wat ik lees :P

[Reactie gewijzigd door Nyarlathotep op 29 juni 2018 10:53]

is dat hier dan anders?

(eerlijke vraag, ik heb al 5 jaar geen TV aansluiting)
"Met de huidige wetgeving mogen tv-zenders maximaal twaalf minuten per uur besteden aan het uitzenden van reclames."

Daarbij moet wel gezegd worden dat er plannen waren (weet niet wat de status daarvan is) om zender meer vrijheid te geven deze minuten op te sparen:

"In de nieuwe plannen van de Europese Commissie vervalt de termijn van een uur en wordt vervangen door een periode van 07.00 tot 23.00 uur. Hierdoor wordt het voor tv-zenders mogelijk om grote reclameblokken rond veelbekeken tv-programma’s te programmeren."
Boetes zijn lager dan wat de extra reclame oplevert, plus men speelt nogal met de vormgeving om zodoende zaken niet als 'reclame' te hoeven bestempelen (wat het natuurlijk wel is). Zodoende dat we meer dan die 12 minuten per uur aan reclame krijgen.
Amerika is veel erger. Zie je ook met Amerikaanse programma's op MTV etc:
 • Programma begint; intro
 • 5 minuten gaan voorbij
 • "We'll be right back!"; outro
 • Direct daar achteraan; intro
 • "Welcome back!"
 • 10 minuten gaan voorbij;
 • "We'll be right back!"; outro
 • Echte reclames
 • Na een minuut of 5; intro
 • "Welcome back!"
Dat soort programma's laten zien hoe vaak ze daar reclames hebben doordat de outro direct gevolgd door intro zodra het hier wordt uitgezonden.
Wat ik me dan wel afvraag is of de reclameblokken daar korter zijn. Een reclameblok op de Nederlandse MTV kan al gauw 8 minuten duren. Misschien hebben ze in Amerika dus meer reclameblokken, maar wel kortere?
Daar heb ik geen idee van verder. Weet alleen wel dat je daar vaker onderbroken wordt. En dat vind ik persoonlijker irritanter. Ik neem de reclameblokken hier in NL (als ik überhaupt normaal TV kijk) aan om ff naar WC te gaan, of wat eetbaars te zoeken etc. Ik ga niet bij reclameblokken zitten wachten, dus heb ik er ook minder last van.
Daarom zijn ze daar allemaal zo dik. Meer onderbrekingen en dan zoeken ze ook iedere keer naar wat te snacken.
Hmm,
In de Benelux is het aanbod van Showtime niet te bekijken, maar mogelijk kopen andere zenders of streamingdiensten de rechten om de serie te vertonen.
Download0n :P
grote kans dat Netflix deze hier aan kan bieden.
CBS series komen niet bij Netflix terecht vaak...
ja maar Netflix heeft al veel Halo zooi in Nederland namelijk.
Star Trek is een CBS serie die buiten Amerika via Netflix wordt verspreid.
Kijk naar bijv. Ray Donovan, gewoon via Netflix, is een ShowTime serie.
Kan niet wachten! :D Fijn om te lezen dat het er eindelijk aan zit te komen.
Ontzettend genoten van Forward Unto Dawn maar hierna erg op m'n honger (en geruchten) blijven zitten.
ik heb hierbij 3 gedachten:

nog meer halo(film/series)?

dit is wel iets voor Netflix in Nederland, ze hebben al 3 halo series/films en een parodie in hun lijst staan.

en hopelijk krijgen we deze keer iets meer te zien, eerdere series/films lieten geloof ik weinig van de halo "wereld" zien en hadden erg weinig halo verhaal(eigenlijk een beetje generieke "space marine" verhalen met een halo jasje)
Hopelijk is ie beter dan de andere 2 mini-series. Wat me bij de vorige 2 vooral bij bleef is dat ze vooral geen hoogtepunten toonden. Allerlei dingen gebeurden vooral op de achtergrond. Als ze nu kiezen voor een interessantere tijd en interessantere verhaallijn kan het nog wat worden.
Ik ben bang dat ik ook een flop gaat worden:

Het voelt eigenlijk te geforceerd aan, zo van, we moeten deze succesvolle gamereeks perse uitbreiden/verder uitmelken door het op tv te brengen. Maar tv kijkers omvat veel meer dan gamers, en voor niet-gamers zegt Halo eigenlijk bijna niets.

Idd, als het budget niet toereikend is, zal het er gauw nep uitzien, dat helpt niet mee aan het "realisme" maar budget is zeker niet de enige factor

Realisme is een punt wat echt belangrijk is voor welke show dan ook. Het realisme gehalte, ook al is het een fantasy ( GOT), scifi ( The Expanse, BSG, Travelers, etc) supernatural ( The OA) thriller ( The Sinner) is 1 van de factoren die voor een goede show zorgen.
Dit kan o.a. met effecten, maar natuurlijk is het acteerwerk, het sterke verhaal, camera-werk, etcetc ook belangrijk
Bij een serie als Halo, zal heel veel green-screen zijn, en hierbij is het acteerwerk nog belangrijker, dus heb je echt goede acteurs nodig.

Zo vind ik dan ook de laatste drie hogebudget series op netflix echt bagger:
StarTrek (Totale onzin schrijfwerk en overhoopgooien van enig kanon),
LostinSpace ( meest onlogische, idiote karakters) en
AlteredCarbon ( Voelt leeg en gejat aan, weinig substantie, simpele whodunnit in een bladerunner setting)


Maaaar, zoals met alles, ik geef het graag een kans en zal zeker starten met kijken :)
En vergeten we ook Halo Legends niet https://en.wikipedia.org/wiki/Halo_Legends Animatie maar was wel tof
kijken of ze deze wel afmaken, in tegenstelling tot de 6 andere ofzo die gecanceld zijn
bestaat er niet al een onofficiële halo series genaamd red vs blue(met bijna 16 seasons) ?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee