Netflix gaat dramaserie van The Witcher maken

Netflix gaat een dramaserie maken van The Witcher. De serie is gebaseerd op de boeken van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski, die ook als inspiratie dienden voor de drie games van ontwikkelstudio CD Projekt Red.

Het gaat om een Engelstalige dramaserie. Wanneer de serie op Netflix te zien zal zijn en uit hoeveel afleveringen deze bestaat, is nog niet bekendgemaakt. Het Poolse bedrijf Platige Image, dat gespecialiseerd is in digitale effecten, schrijft over de komst van de serie in een persbericht.

Onder andere de Poolse regisseur Tomek Baginski zal meewerken aan de totstandkoming van de serie, die is gebaseerd op de acht boeken uit de saga. Schrijver Sapkowski stelt dat hij blij is dat er een dramaserie komt die trouw blijft aan het bronmateriaal en de thema's uit zijn boeken. Hij is in aangesteld als creative consultant voor de serie.

De The Witcher-saga is een boekenreeks van de Poolse schrijver Sapkowski, die vertaald is in meer dan twintig talen. In 2001 werd er al een Poolse miniserie en een film gemaakt op basis van de boeken; die verscheen onder de naam The Hexer, of in het Pools Wiedzmin. In 2007 bracht CD Projekt Red de eerste game uit op basis van de saga. Tot nu toe zijn er drie The Witcher-games verschenen, de derde kwam in 2015 uit.

Eind 2015 waren er plannen voor een nieuwe The Witcher-film die in 2017 uit zou moeten komen. Ook deze film zou door Baginski geregisseerd worden en ook Platige was erbij betrokken. Of dat project nu van de baan is door de komst van een dramaserie is niet bekend.

The Witcher 3: Blood and Wine-dlc

The Witcher 3: Wild Hunt, de meest recente game gebaseerd op de The Witcher-saga

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

17-05-2017 • 13:30

128

Submitter: Zeror

Lees meer

Reacties (128)

128
124
74
3
0
35
Wijzig sortering
Het is altijd tricky om een film/serie te maken van een onderwerp waar ookal een game voor bestaat, niet op zijn minst vanwege het bestaande referentiekader, maar toch lijkt mij dit goed materiaal voor een serie.

De verhaallijn en de karakters zijn meer dan genoeg beschreven voor een volwaardige serie. Sterker nog, er zou meer potentie in kunnen zitten dan bijvoorbeeld LOTR.
Lastig, de verhaallijn in de boeken is natuurlijk al wel afgesloten door de afsluiter van Witcher 3. En spin-offs met een andere verhaallijn ben ik niet zo'n fan van. (Hoewel de boeken natuurlijk wel leidend zijn :/ )

Maar gezien ze het op de boeken baseren is er een risico dat het verhaal kan conflicteren met de games... gezien de schrijver daar niets mee te maken had qua verhaal. Enkel qua setting/universe.

[Reactie gewijzigd door Case_C op 22 juli 2024 13:36]

Ze zouden natuurlijk ook een parallele wereld kunnen creeëren, waar ze als het ware weer beginnen bij boek 1 voor de serie. Ze hoeven zich niet per se te houden aan de interpretatie van CD Project Red.
Gewoon een directe vertaling van de boeken naar een serie. Dat zou voor mij de leukste variant zijn. Daarmee ga je geen gekke dingen zien, en er gebeurt voldoende om het verhaal lopend te houden :) .

De cast zal overigens ook belangrijk zijn in het vertalen van het verhaal. Gezien de karakters zo sterk, vallen verschillen tussen het boek, serie en game erg goed op. Ben in ieder geval erg benieuwd :D .
Voorstel voor de cast wat ik vorig jaar tegenkwam ;)
https://imgur.com/gallery/Te4VS
Hahaha die laatste _O-
Hahaha indd _/-\o_ hilarisch. Fkn briljant
Die laatste is natuurlijk wel een belediging voor roach!!
Of ze kunnen gewoon een andere Witcher volgen... Ga wat terug in de tijd en vertel iets over gebeurtenissen waar naar wordt gehint in de game, of ga enkele generaties na Geralt verder en laat de effecten zien van de gebeurtenissen in de games. Ze kunnen ook gewoon parallel gaan en een personage volgen dat zich aan de zijlijn van de games bevindt. Kijk maar naar Better Call Saul om te zien hoe je van een klein maar interessant personage een parallelle verhaallijn kan creëren die zowel volledig op zichzelf staat als het originele verhaal ondersteunt.

Het belangrijkste is dat ze beseffen dat games en films andere vormen van media zijn en dat verhalen anders moeten worden verteld. Als je het verhaal van een game verfilmt heb je meestal ofwel een slechte film, ofwel ben je niet trouw aan het origineel en zijn alle fans boos. Ik hoop echt dat ze die verschillen uitbuiten in hun voordeel, in plaats van te proberen de gulden middenweg te zoeken die waarschijnlijk gewoon niet bestaat.

Een game verfilmen is een gigantisch risico, maar als er een game is die diep en matuur genoeg is voor een serie op te bouwen, dan lijkt het me toch The Witcher. Ik ben voorzichtig optimistisch... Het is gelukkig ook Netflix, die lijken me meer in touch met gamers dan de old school film studios...
Sterker nog, ik ben bang dat je de game Story als not happened kan beschouwen bij die serie aangezien de auteur van de boeken de games als "non cannon" beschouwd omdat hij niet gelooft in een verhaal via Video Games.

Aangezien hij invloed heeft in de productie en het de boeken trouw blijft kun je er van uit gaan dat de game story gaat conflicten.

Tenzij ze de gebeurtenissen uit de boeken gaan verfilmen uiteraard dan is er geen probleem.
Witcher 3 wordt niet beschouwd als een onderdeel van de boeken. Sapkowski heeft de rechten voor Witcher verkocht aan CD Projekt RED, en die hebben zonder zijn consult aan W3 gewerkt. De verhaalijnen zijn dus qua iddeen en de wereld in het algemeen hetzelfde. Maar de verhaallijn uit de game is niet gebaseerd op boeken.
Het probleem is denk ik dat zulke series vooral de mensen die de boeken hebben gelezen of de games hebben gespeeld in eerste instantie aan spreken. Meestal zijn dit de echte liefhebbers en die vallen meestal over alles als iets verfilmt wordt. Het voordeel van een serie is wel dat men veel meer tijd heeft om diepgang in het verhaal en de personages te brengen.

Toch zal een serie met dit genre veel mensen aan kunnen spreken, net als Game of Thrones. Het woord dramaserie spreekt mij echter direct al weer tegen ook al is het heel universeel, en haak ik vaak al direct bij af. Fantasy/adventure/drama of iets dergelijks kunnen ze het beter noemen, maar dat is misschien iets persoonlijks.

De potentie is er maar dan moeten ze er wel voor zorgen dat ze voor de pilots/eerste afleveringen al wel een goed budget hebben. Ben wel benieuwd, de meeste Game of Thrones kijkers hebben de boeken ook nooit gelezen of zijn ze pas later gaan lezen.
Het kan inderdaad twee kanten op gaan. Bij het lezen van de titel van dit nieuwsbericht voelde ik het ongemak al.
Maar Netflix is dan wel een van de producenten die ik een grotere kans toeschrijf het goed uit te voeren.
Kan een lange serie worden als ze alle sidequests ook in een season gaan stoppen :D
Haha ja, 10 jaar verder: 'Geralt goes out and retrieves a pan out of an abandoned house for an old lady' :P
Het probleem, dat ik bang ben wat er in 2001 is gebeurt. Toen heeft een poolse maatschapij een serie/film gemaakt. En ik heb hem gezien (met ondertiteling). En euhm.. laten we zeggen dat het zorgewekkent is.
Anoniem: 855731 @Thadir17 mei 2017 17:05
Maar er zit nog wel wat verschil tussen een Pools productiebedrijf anno 2001 en huidige Netflix producties.
Helemaal mee eens, maar het is toch redelijk anders de game & books zijn redelijk interesant. Maar het is allemaal de adaptatie problemen, Wat in 2001 in polen was dat ze probeerde aan te passen. Ben heel bang dat Netflix te veel censuur of adaptatie doet om de "gewone" persoon het te laten snappen.
Het is altijd tricky om een film/serie te maken van een onderwerp waar ookal een game voor bestaat, niet op zijn minst vanwege het bestaande referentiekader, maar toch lijkt mij dit goed materiaal voor een serie.
Ik zie niet waarom het anders slecht zou zijn? Je weet dat The Witcher ook een boeken serie is (staat ook in de tekst immers)? Die was er dus als eerste, daarop is vervolgens van alles erop gebaseerd. Het gebeurd wel vaker dat boeken (of comics) vertaald worden naar films en of series, dus zo raar is dat niet.

Dat The Witcher hier vooral bekend is als de game, zegt dan meer over die personen. ;)

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 22 juli 2024 13:36]

hopelijk werken ze samen met de game makers zo dat er een ecosysteem bestaat tussen de boeken/games/film.
Ik ken het spel en de boeken niet, maar is het vergelijkbaar met Game of Thrones?
Als je niet verder kijkt dan Fantasy met een medieval thema, dan ja. Wanneer je verder gaat kijken zijn er wel meer verschillen te zien.

The Witcher gaat meer in op de avonturen van Gerald, en de mensen om hem heen. Ciri is de leidraad door alle boeken heen, zij zorgt ervoor dat Geralt zich niet meer op het normale 'path' kan houden van een Witcher, maar zich moet gaan bemoeien met het 'lot' van de wereld. Terwijl hijzelf niets daarmee te maken wil hebben. Maar door zijn 'lot' ontkomt hij daar niet aan.

Witchers zijn gemuteerde mensen die de mensheid van het kwaad van de wereld moeten beschermen. En zo zijn er behoorlijk wat gevaren, monsters in alle soorten en maten met zeer uitgebreide lore.

Met alle monsters die in de wereld te vinden zijn. Wat overigens in de boeken meer een randzaak is dan de kern van het verhaal. Er zit ook wel meer humor in dan in GoT.

Kan de boeken overigens wel aanraden! Ook als je niet bekend bent met de games, die zijn daarna ook een stuk leuker als je de achtergronden van de characters kent. Heb er momenteel al 4 uit :) .
Ik zou daarbij nog willen aanvullen dat waar GoT bijna exclusief bestaat uit karakters die of hoog op de maatschappelijke ladder staan (de Starks, Lannisters, Daenarys, etc) of uit personen die veel contact hebben met deze mensen (Davos, Varys, Jorah om wat voorbeelden te noemen. Dit zorgt ervoor dat inderdaad de middeleeuwse maatschapij wordt belicht, maar wel een specifiek deel. Voor het gewone volk is zeer weinig aandacht.

Het Witcher universum daarentegen is veel meer gefocussed op het kleine volk met hun wel en wee. De focus ligt zozeer om de glorieuze oorlogen, maar eerder op de bevolking die moet zien te herstellen nadat een verwoestende oorlog vele families kapot heeft gemaakt.

De manier hoe er met de tradioeele fantasy voken als elves en dwarfs wordt omgegaan is ook vrij uniek. De schrijver lijkt de volgende vraag als uitgangspunt te hebben genomen: "hoe zou de maatschapij reageren als je elven en dwergen in een Europese, Middeleeuwse samenleving zou stoppen?" Het antwoord is even voorspelbaar als deprimerend: Eerst moord je ze uit, zoals bij vele inheemse bevolkingen gebeurde, vervolgens stop je de overlevenden in ghetto's en organiseer je af en toe pogroms als afleiding voor de vele andere maatschappelijke problemen zoals oorlog en hongersnood. Het is een interessant uitgangspunt waarmee de Witcher universum zich zeker onderscheidt van vele andere fantasy werelden.
Het zijn goede boeken, fantastische games en in de juiste handen zou dit zeker een succesvolle en boeiende serie kunnen worden. Het bronmateriaal is er goed genoeg voor.
Ik vind anders dat er voldoende humor zit in Gathering of Tweakers.

Verder ken ik de boeken en de game niet. Maar het lijkt me na je verhaal te lezen wel een serie die ik zou willen kijken.

[Reactie gewijzigd door NIMIC op 22 juli 2024 13:36]

Dit vind ik dan ook wel weer humor, maar ik weet niet helemaal zeker of je dit wel zo bedoelt... (GoT = Game of Thrones <kuch>)
Ik ken het ook niet, maar dit laat me wel twijfelen om toch het spel even te kopen..
Kan ik je zeker aanraden, The Witcher 3 is echt een mooi en uitgebreide game.
Is het een must eerst deel 1 en 2 te spelen? (Die zijn inmiddels al redelijk gedateerd...)
Nee dat is niet nodig, al is deel 2 zeker ook leuk, maar niet op het niveau van 3.
Zou zeker deel 2 spelen zodat je veel linkjes in deel 3 snapt en oude bekendes die hij tegenkomt. Deel 3 speelt wel veel fijner als 2 en de menu's en controls zijn zo veel duidelijker.
Ik heb alleen 3 gespeeld, beste spel wat ik ooit gespeeld heb, maar daarvoor heb ik de volgende video gekeken: https://www.youtube.com/watch?v=AXfW2LWK3m4&t=2s

Geeft je insight in alle main events en belangrijke lore van deel 1, 2. Stoomt je als het ware klaar voor 3.
Thanks. Die ga ik even kijken vanavond!
Deel 2 ziet er nog erg goed uit, en is een must om te spelen.
'Even' kopen moet wel lukken.

Maar het spelen zal wel wat langer duren dan even ;) . Het is de enige singleplayer waarin ik meer dan 200 uur heb gestopt. Wel verdeeld over 2 playthroughs waarvan 1 met DLC's.

Wanneer je je niet bezighoud met teveel side-activity's kan je het wel in ~40 uur uitspelen. Maar dan mis je wel heel veel geweldige content :) .

[Reactie gewijzigd door Case_C op 22 juli 2024 13:36]

Oei. Dat is wel wat anders dan 6-15 uur.. ik wou hem voor de ps4 halen, maar als ik de framerates daarop zie... toch maar voor de pc zoeken.
valt ook wel mee hoor :)
prachtige game op elk platform, en de framedrops waarover je leest zijn grotendeels gefixt (was in een specifiek gebied in een moeras met veel alpha effecten)
Ik had een video gekeken op youtube.. https://www.youtube.com/watch?v=tkB8gpPzMkw&t=107s

Is wel van 2 jaar terug, maar geen geen idee of die framerate verbeterd is?
Oeh nice. Ik heb hem besteld voor de PS4. Ik ben benieuwd
Welke versie heb je besteld? Incluis de DLC's?
Nee zonder, maar dat doe ik altijd. Eerst het normale spel uitspelen en mocht ik het geweldig vinden koop ik DLC's
De expansions zijn het zeker waard! Heb zelf 30+ uur in elke expansion zitten. En als je het mij vraagt zijn beide maar vooral blood and wine beter als de meeste stand alone (Single player)games!
Ik kan je aanraden om de boeken te lezen. Rondom de 10 a 15 euro bij bol.com, wellicht elders tweedehands te vinden, of anders via bibliotheek of andere kanalen die voordelig leeswerk kunnen bieden.
Het Engels is echt verrassend goed, het loopt, timing klopt, alsof het oorspronkelijk in het Engels geschreven is.
(nee ik heb de Nederlandse niet gelezen, en de Poolse ook niet)
Eerlijk, ik ben totaal GEEN boeken lezer. Ik heb het nooit echt gedaan, omdat het me ernstig verveeld haha. Ik denk dat ik het verhaal via de game ga volgen en de opkomende netflix serie.
Ik wil het ook kopen maar kan een GTX780 het wel aan?
Anoniem: 93248 @SilverRST17 mei 2017 14:28
Draai het op een 7870 2Gb, moet met een GTX780 wel lukken denk ik.
Ja, ik heb het de eerste keer zelfs gespeeld op een laptop met een GTX760m
Als je cpu redelijk is gaat dat wel lukken ;)
De CPU is denk ik wel meer dan redelijk, namelijk 4770-non-K en heb tot heden geen probleem mee gehad sinds april 2014.
Dan zal het geen probleem zijn.
780 gehad hiero draaide stabiel op 60fps1080p op ultra behalve hairworks
De enige gelijkenis is de middeleeuws-achtige setting, voor de rest is het volledig zijn eigen verhaal.
Vergeet de seks en de moorden niet. En de religie. En de monsters.
Zoiets. Iets meer fantasy, richting Lord of the Rings.
Nee ik doe het liever op deze site. Hier kan ik ook een vraag invullen en meerdere mogelijke antwoorden krijgen en daarnaast ook een beetje persoonlijk....., heerlijk.
Ik geef @adje123 groot gelijk. Google is prachtig, maar soms zijn meerdere meningen en een precies antwoord op jouw vraag toch wat fijner. Anders zou er vast een grote twijfel zijn in het hele "comment-systeem"
Het is opmerkelijk dat CD Projekt Red nog niet is overgenomen door een grote publisher. Knap dat ze nog in deze tijd als independent developer AAA titels produceren op een laag budget.

[Reactie gewijzigd door GeforceAA op 22 juli 2024 13:36]

Kan mogelijk komen door de subsidie die ze van Polen krijgen? Misschien dat er iets aan verbonden zit om ze uit buitenlandse handen te houden.

Iemand die hier meer verstand van heeft?
Ze bezitten gog.com ook, een goedlopende 'winkel' voor games enzo, lijkt een beetje op steam met het verschil dat je de games bij gog echt bezit
Laag budget? CD Projekt Red is zelf een grote developer..
hij zegt ook publisher, iemand zoals Ubisoft EA, of zelfs Sony
Juist deze tijd (online verspreiden software i.p.v. boxed retail) maakt dat mogelijk.
Waarschijnlijk komt dat omdat het moederbedrijf CD-projekt ook eigenaar is van gog.com, wat erg goed loopt.
Een laag budget omdat het salaris in polen ook fors lager ligt.
Anoniem: 180171 @GeforceAA17 mei 2017 14:55
LOL niemand kan dat betalen inmiddels :P en CD project red laat dat ook niet toe.. Gelukkig maar want alle grote uitgevers inc blizzard kunnen niet op tegen de kwaliteit van de Witcher 3
Beide producenten maken games van top kwaliteit binnen hun eigen genres. Vanwege het feit dat het verschillende type games zijn, lijkt mij een kwaliteitsvergelijking niet op zijn plek. Single player RPG vs MOBA, MMORPG, RTS, cardgame, MOFPS en ARPG/H&S.

Witcher (3) kan je m.i. beter vergelijken met Mass Effect (Andromeda) bijvoorbeeld. Dan praat je beide over een (voornamelijk) single player RPG. Ondanks dat ik mij erg vermaak met Mass Effect: Andromeda, moet ik toegeven dat ik Witcher 3 beter vind. Waarschijnlijk de beste SP RPG die er momenteel is. Maar dat is mijn mening uiteraard.
Mischien omdat CDPR geen publiek bedrijf is maar prive eigendom en dat de eigenaren het bedrijf niet willen verkopen?

Het feit dat een publisher iemand wil kopen betekent niet dat die daar ook mee akkoord gaat.
The Witcher is uiterst geschikt voor een tv serie. Een Witcher is een nomadische huurling die tegen betaling op monsters jaagt. Hoe kan je beter wekelijks een aflevering vullen met een bepaald personage dat van dorp naar dorp trekt en daar het lokale monsterprobleem oplost? Weef er nog per seizoen een centrale verhaallijn doorheen en klaar. Het is gewoon het klassieke recept voor tal van tv-series door de jaren heen. Het grote voordeel is dat dit gewoon in de lore van The Witcher past, dus er moeten geen rare verhaalconstructies opgezet worden om bij de lore te blijven, maar toch per aflevering een afgewerkt verhaaltje kunnen afleveren.

Hype!
De boeken zijn naar mijn mening juist heel sterk door de centrale verhaallijn. De formule die je noemt klinkt inderdaad geschikt voor een serie maar ik hoop eigenlijk dat het iets meer diepgang bevat. Dat ze de schrijver bij het proces betrekken als consultant lijkt me een goede zaak, ook al is hij een beetje een raar figuur (zie link).
https://www.vg247.com/201...ys-this-is-totally-wrong/
Van de 8 boeken volgen er 5 een centrale verhaallijn:
- Blood of Elves
- Time of Contempt
- Baptism of Fire
- Tower of Swallows
- Lady of the Lake

Drie ervan zijn gewoon een bundeling van kortverhaaltjes waarbij Geralt per verhaaltje (meestal) op een specifiek monster jaagt:
- Sword of Destiny
- The Last Wish
- Season of Storms (eigenlijk een groter stand-alone verhaal)
Het zijn ook die drie laatste boeken die bvb ook uitleggen waar de bijnaam "The Butcher of Blaviken" voor Geralt vandaan komt.
Precies! Om die reden zou ik het jammer vinden als het alleen bij oppervlakkig monsters slayen blijft. Zelfs de bundeling van short stories vormen de basis voor de latere boeken.
Je zou het eigenlijk kunnen vergelijken met Supernatural kwa potentieel format.. Dat zijn ook 2 semi-'nomadische' monsterslayers. Hopelijk wel met wat meer diepgang in de witcher dan zoals in supernatural :P.
Ik zie juist liever dat ze zich focussen op een centraal verhaal richten zoals game of thrones en de main quest van de witcher 3 ipv weer z'n uitmelk serie met 30 afleveringen in het seizoen.
Als je het zo bekijkt zou het een serie á la The A team kunnen zijn,
Hopelijk met Geralt :) .
Baalde een beetje dat CD project red had aangegeven geen games meer met Geralt in de hoofdrol te gaan maken.
Kijk hier erg naar uit!
Ja zonder de stem van Geralt uit de games gaat het erg vreemd zijn. Maar ja de acteur lijkt niet zo heel erg op Geralt ;)
Het hoeft niet persee live-action te zijn toch?
Pruik... lenzen... Sportschool (of een enorm cgi budget ;) )...
Er zijn gelukkig opties.

Ze kunnen natuurlijk ook alles nog een keer nasynchroniseren om de echtheid van dit fictieve personage wat beter te krijgen. Heeft iemand al een geralt lookalike als potentiële acteur gevonden?
Er zijn genoeg acteurs met vergelijkbare stem. Lijkt me goed genoeg.
Jim Caviezel vind ik zelf wel uitermate geschikt voor de witcher. Goeie fluisterende stem zoals in person of interest en zijn kop heeft hij ook wel mee als je er een witte pruik op doet.
Anoniem: 180171 @piderman17 mei 2017 14:57
Als ze darth maul casten als geralt kan ik de stem vergeven.. anders word het interessant om te zien.. Geralt stem is wel heel bepalend
Ik zit vooral te wachten op Ciri :P
Ik had eerst het eerste deel van de game gespeeld en dan ben ik de boeken gaan lezen. Daarna deel 3 gespeeld en dat was toch een stukje sexier dan mijn fantasie.

Hier ergens onder had iemand het erover dat Gerald alles n***te wat hij vast kon krijgen, maar als je de boeken leest, weet Ciri ook wel waar de klepel hangt.
Soms heb je van die dagen dat elk stoplicht op groen springt. Dat mensen je voor laten in de rij. Dat je na één keer vegen op de wc klaar bent. Dat precies jouw boodschappen in de bonus zijn.

Zelfs die dagen kunnen niet tippen aan dit nieuws *O*
Één keer vegen!
:*)

O.T.:
Ben benieuwd. Qua game ben ik (nog) niet helemaal overtuigd na een uurtje of 10 a 15, maar dat komt wellicht nog.
Als je net aan zo'n game begint stuit je waarschijnlijk deels tegen de complexiteit aan, tenminste dat had ik zelf. Hoe gebruik je potions, hoe verdeel je punten over de beschikbare vaardigheden, enz. Een wiki kan dan helpen om wat meer algemene kennis over de basis spelelementen op te doen.
Anoniem: 613510 @Stinow17 mei 2017 15:52
Oh dat komt wel goed. Zodra je echt je draai hebt gevonden in het verhaal en de gameplay ga je helemaal los :Y)
Als ze dit goed uitwerken dan wordt dit wel heel erg tof naar mijn idee. Kan niet wachten...
Als ze dit goed uitwerken dan wordt dit wel heel erg tof naar mijn idee. Kan niet wachten...
Ja zeker, als het net zo goed gemaakt woord als GoT dan zal het zeker een erg goede serie woorden, kijk er nu al naar uit.
Voorzichtige hype hier. Het is gelukkig gebaseerd op een boek die veel meer verhaal verteld dan de games en een combinatie van de game + boeken zorgt voor genoeg content maarja, eerst even zien wie de actors zijn en wie het gaat regisseren.

Sean Bean, Viggo Mortensen en nog wat andere (helaas veel te dure acteurs voor een serie) zouden hem goed kunnen spelen :)
Ik ben heel erg bang dat ze het te veel veramerikaniseren. Het leuke aan The Witcher is juist dat het steunt op Oost-Europese mythologie. En Engelstalige fantasy is er al genoeg. Maar we zullen zien.
Als overtuigd "The Witcher 1+2+3 fundamentalist" ( :D ), hoop ik, oprecht, dat men de serie niet gaat voorzien van [te veel] fill-ins en de verhaallijn van de boeken en/of de game zo getrouw mogelijk blijft! Deze aankomende serie verdient echt een high-production value (gelijk Game of Thrones)! Anders haak ik redelijk snel af! (<- spoiled brat modus) ;) :p

[Reactie gewijzigd door John Stopman op 22 juli 2024 13:36]

en sex verdikkie. Geralt is een hoer ook in de boeken. Uitermate vermaakt in the Witcher (1) om alle kaartjes te verzamelen van al zijn avontuurtjes. 2 ging nog maar 3 begon het allemaal wat serieuzer te worden... opeens was een dametje in de bar niet genoeg maar moesten het allemaal dames met baggage zijn.
Mooier nog, waarom "moeten" er 2 of 3 seizoenen komen. Ik ken de saga niet als boek maar bij elke serie vind ik dat er te lang en te veel gemolken wordt. Dus 1 a 2 seizoenen zou ik helemaal niet erg vinden als het maar goed in elkaar steekt!
Anoniem: 885931 17 mei 2017 15:54
Oke, zou dit dan ook een 4K release worden ?
Het zal in ieder geval in minimaal 4K worden geschoten (pro-camera's doen niet anders meer). En voor Netflix is er ook geen reden om het niet als 4K beschikbaar te stellen. Sterker nog: hoe meer 4K, hoe meer premium abo's ze kunnen verkopen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.