Netflix-ceo: onze videostreamingdienst helpt tegen piraterij

Netflix-ceo Reed Hastings heeft tijdens het Mobile World Congress gezegd dat Netflix helpt bij het bestrijden van piraterij. Volgens Hastings levert Netflix hier een bijdrage aan, omdat mensen via de dienst op een goedkope manier een alternatief hebben voor illegaal downloaden.

De topman van Netflix verwees hierbij specifiek naar Nederland. "Een service zoals Netflix helpt omdat er nu deze geweldige content is. Nederland was een van de grote hotspots voor piraterij, maar consumenten stappen meer en meer over op legale en betaalbare alternatieven om aan content te kunnen komen", aldus Hastings.

Hastings maakte tijdens de vraag- en antwoordsessie na zijn keynote ook bekend dat Netflix werkt aan het verbeteren van de videokwaliteit op relatief lage bandbreedtes, zodat de dienst geschikter is voor mobiel gebruik. "We hebben geïnvesteerd in codecs die het mogelijk maken dat je geweldige beeldkwaliteit krijgt op een halve megabit per seconde. We kunnen nu een goede beeldkwaliteit leveren op 300Kbps, maar we hopen dit op den duur ook mogelijk te maken bij 200Kbps. Op die manier zijn we efficiënter voor het gebruik via mobiele netwerken".

Echter, Hastings gaf daarbij ook aan dat Netflix niet specifiek video's voor mobiel gebruik produceert, maar wel probeert het bekijken van video's op bijvoorbeeld smartphones zo aangenaam mogelijk te maken. In dat kader zei Hastings ook dat Netflix samenwerkt met LG om hdr te kunnen integreren op smartphones, zodat gebruikers een rijkere kleurenweergave te zien krijgen.

Ten aanzien van de toekomst zei Hastings dat Netflix zich waar mogelijk zal aanpassen aan nieuwe technologieën. Vorig jaar zei de topman nog dat hij weinig ziet in virtual reality, mede omdat je volgens Hastings binnen twintig minuten kijken al uitgeput bent. In Barcelona zei Hastings dat virtual reality nog in de kinderschoenen staat, maar daarbij gaf hij aan dat als de technologie op een gegeven moment echt doorbreekt, dat Netflix daarop in zal spelen. Over tien of twintig jaar denkt hij dat vr een serieuze 'concurrent' kan vormen.

Door Joris Jansen

Redacteur

27-02-2017 • 21:05

225 Linkedin

Reacties (225)

225
218
99
5
0
67
Wijzig sortering
Het klopt wel. Ik ben wellicht een beetje gedwongen te stoppen met downloaden (risico op boete) en bleek Netflix een prima alternatief voor mij te zijn. Het enige nadeel is dat je niet zo snel de nieuwste films kunt kijken maar ja, je kunt ook niet alles hebben :)
Het risico op een boete in Nederland is nihil, dit komt omdat er niet actief op gejaagd wordt en heeft de tweede kamer al meerdere malen aangegeven om het verbod te handhaven maar niet actief op te controleren. Daarnaast is er maar 1 stichting die er werk van probeert te maken (we weten allemaal wel wie dat is) en die targetten alleen uploaders op het moment. Downloaders targetten is dan ook een onbegonnen zaak voor hun, aangezien het altijd moeilijk te bewijzen is dat iemand iets bewust heeft gedownload. Als je usenet gebruikt zul je op het moment weinig te vrezen hebben omdat ze voornamelijk achter bittorrent aan zitten (ook omdat dit gewoon 1000x makkelijker is om ip adressen te achterhalen en het vaak onversleuteld gaat). Daarnaast hebben we in Nederland geen bangmaak strafregels zoals in de VS, men mag hier geen duizenden euro's schadevergoeding vragen voor een gedownloade film. Ik geloof zelfs dat het maximaal een paar honderd euro mag zijn. Dit maakt het direct oninteressant voor filmmakers om zelf te gaan procederen, want ja waarom duizenden euro's investeren om maar een paar honderd euro?

Er is alleen dat ene Nederlandse filmbedrijfje dat mensen in Nederland aanklaagt vanwege verloren inkomsten enzo. Persoonlijk een niet zo slimme actie maar dat is mijn persoonlijke mening. Ik zal het zo zeggen, als ik Nederlandse films niet kan downloaden dan zal ik ze ook nooit zien (want eerlijk is eerlijk, Nederlands acteerwerk is over het algemeen meer theater dan film, maar dat is mijn mening). Ik heb een aantal (lees 2 of 3) Nederlandse films gezien en als ik ze leuk vind dan schaf ik ze of aan of ik ga de volgende delen in de bios kijken. Wat betekent dat als ik ze niet kan downloaden dat ik ze ook nooit ga kijken, de reden heb ik net al gegeven en het merendeel van de NL films zijn gewoon matig.

Dat praat het downloaden uiteraard niet goed, maar is wel iets om mee te nemen als je bang bent voor een boete. Dus wil je toch downloaden? Probeer usenet en als je dan echt nog bang bent er een VPN dienst bij pakken.

Ik ben niet tegen downloaden, maar ook niet voor, ik wordt pas tegen downloaden als er echte alternatieven zijn.
Dat BREIN het al te druk hebt met uploaders en vooral grootschalige en structureel infrastructuur offline halen wil niet zeggen dat ze de rest vergeten zijn.

Integendeel ze monitoren iedereen die ze kunnen.

http://www.rtlnieuws.nl/e...misschien-wel-die-van-jou

Aangezien vrijwel alle Torrent clients ook standaard uploaden....

Verder is VPN geen middel om je te verbergen. Elk betaalde VPN dienst waar dan ook op aarde zal een deugdelijke financiële administratie hebben. In Europa (maar veel landen daarbuiten) is er een bewaarplicht van log files.

Reed Hastings heeft gewoon een punt. Zodra film industrie ipv gaat jagen op "overtreders" kunnen ze beter zorgen dat hun product sneller voor een redelijke prijs verkrijgbaar is.

Dan verdwijnt "hun" probleem vanzelf.
Verder is VPN geen middel om je te verbergen. Elk betaalde VPN dienst waar dan ook op aarde zal een deugdelijke financiële administratie hebben. In Europa (maar veel landen daarbuiten) is er een bewaarplicht van log files.
Dat is allemaal heel leuk, maar een zelf respecterende VPN dienst accepteerd tegenwoordig uiteraard Bitcoins. IPVanish bijvoorbeeld of PIA. Of NordVPN, AirVPN of ExpressVPN. Keuze zat dacht ik zo.

Maar ik denk dat je veel te moeilijk denkt. Denk je nu echt dat BREIN of iets dergelijks een hele correlation attack gaat doen op je verkeer, omdat je download? Ik heb bijvoorbeeld IPVanish. Denk je nu echt dat ze dat allemaal gaan doen, om mij daarna zeg €250 boete te laten betalen? Daar bovenop adverteert IPVanish met "No Logs, Period." Dus ja, je kan alles wel wantrouwen, maar dan kan je beter gewoon al je films enzo kopen, slaapt wat lekkerder denk ik! :)
In plaats van die investering te doen om illegaal anoniem te kunnen downloaden, neem ik inderdaad gewoon een netflix abonnement.

Niet duur, gebruiksvriendelijk en als ge ziet welke kwaliteitsseries netflix maakt, steunt ge daarbij ook nog eens kwaliteitscontent creators.

En dat voor 10EUR in de maand en dat abonnement kunt ge nog delen. Dan snap ik inderdaad waarom veel mensen kiezen voor gewoon netflix ipv downloads.
Dan blijven alleen andere series over die niet door Netflix worden aangeboden. Plus dat je een serie kijkt, wil je 't volgende seizoen pakken is ie er niet. Of je bent halverwege en verdwijnt de serie ineens van Netflix. Ja dat is leuk kijken.
waarna de downloads van die verdwenen serie opeens weer toenemen, waarmee het punt / het nut van Netflix weer bewezen wordt.
serie uit assortiment => aantal downloads stijgt.
Dat helpt Netflix, dat helpt dus ons

[Reactie gewijzigd door increddibelly op 28 februari 2017 09:38]

Netflix is chill alleen voor de series die op dit moment niet te streamen zijn zoals Westworld, GoT of Mr. Robot kan er eigelijk alleen gedownload worden.
Toch staat er ook in dat brein dan nog bij de provider gegevens moet vragen en die krijgen ze moeilijk
Moeilijk? Dat is de vraag. Alle providers hebben in hun algemene voorwaarden staan dat je niet illegaal mag downloaden. Als dit wel doet handel je in strijd met de algemene voorwaarden en mogen ze dus je gegevens verstrekken. Er zal wel een proces komen als Brein deze weg inslaat, de rechter zal dan moeten oordelen op het IP adres voldoende is. Maar moeilijk wordt het níet echt.
En hoe zit dat met Tribler? Kan BREIN mij nog vinden als ik Tribler gebruik?
Verder is VPN geen middel om je te verbergen
Waar haal je die onzin nou weer vandaan ?
Elk betaalde VPN dienst waar dan ook op aarde zal een deugdelijke financiële administratie hebben
Ooit gehoord van een gerechtelijk bevel ? Zolang dat er niet is, is er NIKS aan de hand. Mocht je bang zijn dat dit wel een probleem is, neem je gewoon een VPN in aan moelijk land... Rusland ofzo.
Wat ik heb begrepen is dat ze wel degelijk grote downloaders in de gaten houden. Ze krijgen alleen de NAW gegevens zo maar niet los. Dat wil niet zeggen dat dat niet ooit in de toekomst wek gaat gebeuren.
Je hebt gelijk, dit is inderdaad zo, maar nogmaals geldt dit voornamelijk (ik gok 95%) alleen voor torrents, omdat het daar eenvoudig ip adressen achterhalen is, omdat deze gewoon publiekelijk getoond worden én omdat torrentverkeer vaak onversleuteld gaat. Usenet is veelal versleuteld, waardoor het veel moeilijker te achterhalen is wat er precies gedownload wordt, je zou namelijk ook zomaar even GTA V kunnen downloaden à 75GB.

Maar dan komt het probleem (althans hun probleem) wat jij benadrukt. Het zou in de toekomst zomaar kunnen zijn inderdaad. Maar geloof me, BREIN is een stichting, een stichting moet zich ook aan de wet houden en hebben net zoveel te vertellen als jij en ik. Geen enkele isp en zelfs rechter in Nederland is happig op uitlevering van NAW gegevens. En dat vind ik dan ook zo raar in Duitsland, het land van de EU waar privacy het allerbelangrijkst is (nog meer dan in NL) is helemaal niet zo prive als je daar op internet zit, maar dat is voor een andere discussie haha.

In ieder geval zal BREIN echt niet alle downloaders gaan aanklagen en misschien enkel degene die het echt te bont maken (zeg 20/50 films per week) al de rest zullen ze met rust laten, want zoals ik eerder al zei is het een stichting (die moeten dus geld krijgen van anderen) en het is gewoon moeilijk te bewijzen dat iemand iets bewust heeft gedownload (ook al is het jouw ip adres). Iemand zou zo maar zijn ip kunnen spoofen en het laten lijken alsof het de jouwe is (geen idee of dit echt kan maar lijkt me wel) en anders neem ik het voorbeeld van TOR exit nodes, deze zijn niet illegaal, maar als iemand dus allemaal kinderporno download via TOR, dan zal het dus inderdaad lijken alsof het allemaal van die ene computer af komt. Het is allemaal niet zo eenvoudig en het is echt niet alleen maar ip adresje zoeken en isp om gegevens lastigvallen, er zit nog veel meer achter en zonder voldoende bewijs zal het de stichting altijd te veel geld kosten.
Versleuteling in deze maakt niet uit. Ze tappen je ver verbinding niet af. Ze kijken simpel naar de ip-adressen per torrent. Die zijn openbaar.
Als ik mijn VPN aanzet, zie jij het IP van mijn VPN en niet van mijn thuisadres.
Weet niet of je ook een VPN hebt, maar als dat zo is, kan je hiermee checken welk IP je naar buiten hebt: https://torguard.net/checkmytorrentipaddress.php

Dat is gewoon een torrent bestand die een leeg PNG bestand download. Deze "torrent" laat je dus gewoon permanent in je torrent client staan en bij "Trackers" zie je dan ergens je buiten adres die je torrent client aanhoud! Erg handig. :)
Dus dan werkt het inderdaad niet. Maar niet vanwege het aan of uitstaan van encryptie maar door het plaatsen van een extra hop. Encryptie is om te voorkomen dat je afgeluisterd wordt of om een man-in-the-middle attack te voorkomen. Niet om je ip te verbergen. Er worden 2 zaken door elkaar gehaald.
Wat werkt niet, de VPN? Tuurlijk wel. Je ziet toch een VPN IP adres in de torrent pool en niet mijn thuis adres. Jij hebt het hier over SSL, wat ik trouwens ook nog eens forceer in de client.
Het krijgen van het ip-adressen werkt dan niet. Je bevestig je eerdere bewering dat je ip adres dan niet te achterhalen ia. Maar je haalt encryptie en ip masking door elkaar. Het werkt om een andere reden dan je denkt. Namelijk door een extra hop tussen jou en de zoekende partij te zetten. Niet door enige vorm van encryptie.

Ik heb het niet over ssl.
Hebben we het hier dan over de werkwijze van BREIN? Want alles aan de VPN werkt lokaal ( de encryptie ), op je eigen machine. Dus tenzij BREIN mijn computer hackt ( gaat niet gebeuren ), kunnen ze niks anders zien als mijn VPN IP en versleutelde data. Period.

Maar wat bedoel je nou met die "extra hop", mijn VPN provider?
Het is onmogelijk om voor de gemiddelde persoon te weten of iets illegaal is of niet. Je tikt in "X movie stream" op Google en je krijgt meteen tig plekken om content te bekijken, zo'n persoon kan je toch nooit veroordelen. 8)7

[Reactie gewijzigd door MrFax op 28 februari 2017 09:49]

dat zal idd wel meevallen, pirated movies zijn ook alleen maar engelse over het algemeen die heel vroeg uitkomen, nederlandse films komen nooit heel vroeg die komen echt pas als ze de bios uit zijn,,en dat is wel een heel verschil met de blokbusters die je kan pakken terwijl ze in de bios draaien of soms nog niet eens ,, dus de nederlandse film industrie zeurt een beetje ,,daarbij zijn niet eens alle nl films de moeite waard , dat zijn er echt maar een paaR die de moeite waard zouden zijn evt ,
Als ik het journaal hoor is dat al meer dan genoeg Nederlands acteerwerk voor mij. Hoe het kan, ik weet het niet, maar Nederlandse acteurs komen gewoon niet over. Ik vraag me steeds af of het aan de acteur ligt of aan mij :P
Af en toe de bioscoop pakken is ook heel vermakelijk :)
Dit klopt zeker. Echter is het voor de meeste veel makkelijker om het even Netflix te starten en lekker lui op de bank film te gaan kijken :)

De bios ga je wel me vrienden natuurlijk en moe je regelen wie en waar welke film haha
Ik ga soms ook alleen, eigenlijk heerlijk, geen gezeur en rekening houden met. En kijk de nieuwste films natuurlijk.
De nieuwste film, feit is helaas nog dat films in de usa al 2 of 3 maanden draaien, via boxjes dan te kijken zijn (illegaal) ook in goede kwaliteit en pas dan hier in de bioscoop komen.

Ik snap nog steeds niet waarom dat verschil soms zo groot moet zijn. Op die manier
Dat is dus echt klinkklare onzin, er zijn nog maar weinig films die zoveel eerder in de VS draaien, vooral 'blockbusters'. Wat juist steeds vaker is, is dat de grote blockbusters juist hier in europa een week eerder te zien zijn dan in de VS.
Dat doe ik zelf ook altijd, hier in Beuningen hebben ze een super service bioscoop. vaak krijg ik een Loveseat (zit heerlijk) en dan snackend een filmpje pakken. Heerlijk is dat
Absoluut mee eens dat de bios een leuk uitje is, maar eerlijk is eerlijk, de bioscoop is met zijn tweeën bijna even duur als een middag lunchen of high tea. Als je in de HD zaal wilt zitten (sorry maar dit mag toch wel standaard zijn tegenwoordig of niet soms?) zoals de IMAX zaal dan betaal je al 15 euro per persoon voor een kaartje. Als je met twee personen bent kost dat dus €30,- neem er een biertje bij (en ga er maar gerust van uit dat deze €4 of €5 kost per stuk) zit je al op €40, nog wat popcorn en nootjes erbij en hoppa €50,- oh wacht het is een 3d film dus mag er €1,50 per persoon meer gerekend worden.

Nu snap ik best dat het allemaal wel duurder moet zijn willen ze overleven, maar eventjes €50 of €60 euro betalen om samen naar de film te kunnen vind ik best veel geld. Een abonnement op de bioscoop is dan de beste optie. Maar daar zit t m juist, mensen willen niet alléén maar in de bioscoop de nieuwste films zien. Mensen zitten tegenwoordig liever thuis te kijken (waar ik ook 1 van ben). En dan het bijkomende feit dat er geen series draaien in de bios en je daar dus alleen voor films terecht kunt plus dat niet alle goede films ook in de "grote" hd zaal draaien. Heb je de nieuwste thriller en een nieuwe versie van frozen die tegelijk uitkomen? Nou dan heb je waarschijnlijk weken lang pech als je die film op een groter scherm wilt kijken dan wat ze in de "kleine" SD zalen te bieden hebben.
Inderdaad.

In bioscoop kun je niet liggen, niet even pauzeren, je niet afzonderen van irritante mensen.

Een film als AVATAR zou je voor IMAX / 3D / geluidservaring in bioscoop willen zien.

Maar meeste films is het gewoon zonde van je tijd.
Bovendien als je een paar films achter elkaar wilt zien, kun je bioscoop wel vergeten.

Je vergeet parkeer kosten, daar ben je ook zo tussen 7,50 - 12,50 (afhankelijk stad/locatie) voor kwijt.
Geluidservaring kan je meestal erg goed thuis nabootsen met een goed HT systeem en als de Bluray Master Audio heeft) 3D kan tegenwoordig ook, alleen is dit nog niet echt iets wat razend populair is om thuis te doen(Veel TV's hebben er de verversingssnelheid niet voor). Blijft alleen IMAX zelf nog over, maar ja die aantal pixels gaan niet echt uitmaken op een veel kleiner scherm dan de bios. :+

[Reactie gewijzigd door MrFax op 28 februari 2017 09:52]

Sorry, maar ik heb buren, en kan dus niet dezelfde geluidservaring aanzetten als dat bij een Dolby Cinema (met atmos) zaal. Nouja, kan wel, maar ik hou liever mijn buren te vriend, zou het ook niet leuk vinden als zij dat vaak doen..
En juist het formaat van het scherm doet er ook toe, een 50" tvtje is niet te vergelijken met een fatsoenlijk bioscoopscherm..
.... van het scherm doet er ook toe, een 50" tvtje is niet te vergelijken met ....
Ik moest lachen :P

[Reactie gewijzigd door aimbob op 28 februari 2017 15:45]

Ja, ik vind 50" dus echt het minimale voor een tv..
In bioscoop kun je niet liggen, niet even pauzeren, je niet afzonderen van irritante mensen.
Tegenwoordig kun je in de bioscopen van Vue op de rij vooraan languit op je stoel gaan liggen. Er zit zelfs een knopje op om je stoel helemaal plat achterover te gooien, want als je zo ver vooraan zit dan is liggend kijken eigenlijk de enige optie waarvan je geen stijve nek krijgt :)

Tevens hebben ze daar ook pauze.
Meestal als het 3D is is er juist geen pauze.
Nee hoor, bij Vue is er gewoon pauze. Onafhankelijk van de extra's.

Bij Pathé heb je inderdaad geen pauze.
Is puur afhankelijk van welke voorstelling, als het de XD voorstelling is, dan is er pauze, is het niet de XD voorstelling dan is er geen pauze..
Vreemd. Welke bioscoop (plaats) hebben we het dan over?
Eindhoven, maar standaard bij Vue, kijk maar op hun website, daar staat het uitgelegd.
Ook daar staat wat ik schrijf (en nooit anders heb meegemaakt) :)
Zit er een pauze in de film?
Uit onderzoek is gebleken dat een groot deel van het Nederlandse bioscooppubliek een pauze tijdens de film waardeert. Hierom hebben wij gekozen onze voorstellingen te voorzien van een pauze
Wat ik wel kon vinden is dat er ooit (en blijkbaar nog steeds zoiets?) pauzes zijn bij films vanaf 2,5 uur in Eindhoven, en een gebrek aan pauze in de Dolby Cinema-zaal: http://m.dichtbij.nl/eind...er-toegankelijkheid-fotos
Zodra ze weer pauzes toevoegen in films stop ik met naar de vue bios te gaan, vind dat rete irritant, ja, zelfs bij een film van 3 uur, ik vind namelijk dat je dan zo uit de film gerukt wordt. Helaas dan maar weer naar pathe misschien, hopelijk dat zij hun schermen en geluid eens upgraden want zelfs de IMAX zaal kan niet tippen aan de dolby cinema zaal (not even close).

Ik heb in iedergeval tot nu toe alleen meegemaakt dat er pauze in zat als er 'XD' bij stond, ook bij films die minder dan 2 uur duren.
Men zou al eens kunnen beginnen met die acteurs en actrices wat minder miljoenen te betalen voor elke film waarin ze meespelen. Hierdoor kan de huur van de film voor de zaaluitbater naar beneden en kan daarmee ook de ticketprijs naar beneden. Hetzelfde verhaal bij sportsterren. Dit is vooral een probleem buiten de USA waar elke bioskoop-uitbater als een "independent" word gezien.

Maar terwijl de ene miljoenen en miljarden verdient om zijn of haar luilekker-leven in stand te houden, moeten wij "krabben" om naar de bioscoop te kunnen. En dan verschieten die onnozelaars dat op den duur de mensen maar thuis blijven.

Het zou idd geen slecht idee zijn om ook eens series in de bioscoop te draaien. Maar dan bijvoorbeeld een hele dag voor een heel seizoen ofzo. En maak daar dan een echte cinema-feest van met maaltijden en dergelijke tussendoor. Aan een speciale dagprijs (inclusief eten en drank). DAN bieden bioscoopuitbaters eens iets unieks aan wat ook echt een meerwaarde geeft aan de zeer dure ticketprijs van vandaag de dag.
Ben het eens dat acteurs en actrices veel krijgen.

Maar die filmmaatschappijen zijn veel erger.

Ze maken altijd "verlies". Hollywood accounting noemen ze dat.

Veel acteurs en actrices die niet zo bekend zijn hebben nog niet zoveel invloed en zijn ze overgeleverd aan de genade van filmmaatschappijen die verlies draaien en dat ze relatief weinig salaris krijgen.

offtopic:

Snap nog steeds niet waarom mickey mouse beschermd is want normaal gesproken duurt dat "recht" 70 of 100 jaar.
Mickey Mouse is beschermd omdat er nog steeds nieuwe producties zijn door het originele bedrijf.
Dat is niet de reden. Mickey Mouse is beschermd omdat ze tot 2023 copyright hebben. Dit komt omdat de copyright wetten steeds veranderde, net voordat Mickey Mouse zou verlopen. Of Disney hier invloed op gehad heeft, no clue.

Maar ik heb zo'n vermoeden dat Disney het vast voor elkaar krijgt om hun rechten te behouden.

http://artlawjournal.com/...s-changing-copyright-law/
Tja, als filmliefhebber zie ik dat toch anders. Ik heb een movie pas bij Vue, à €19,- per maand. Daarmee kan ik onbeperkt naar de film (1,5 film per maand dekt de kosten dus al). Hierdoor ga ik nu ook sneller naar films die ik normaal gesproken niet in de bioscoop was gaan kijken (en waarschijnlijk had gedownload).
Ook kies ik nu eerder de rustige tijden om naar een film te gaan, of ik wacht een weekje zodat de grootste groep al geweest is, waardoor ik regelmatig de zaal alleen heb. (Al enkele keren voorgekomen dat in de pauze aan me werd gevraagd, nadat ik wat te eten en drinken had gekocht, of ik nog rustig wilde pauzeren, of dat ik alweer verder wilde kijken).

Persoonlijk vind ik de ervaring van een film in de bioscoop nog steeds superieur aan de thuis-ervaring (hoe goed je tv, geluidssysteem e.d. ook is)
Klopt.

Ook ik ga wel eens naar de bioscoop voor een interessante nieuwe film die ik heel graag wil zien. Maar ik ben een SF-liefhebber en SF-films draaien nu eenmaal niet zo vaak, dus een bios-abonnement is in mijn geval niet echt zinvol. En inderdaad kijk ik eigenlijk liever thuis op mijn 50" met surround set, comfortabele bank i.p.v. een bioscoopstoel waar de hele tijd tegen aan wordt geschopt en een zelf te bepalen plas- en of drankpauze.

Ook helpt het niet mee dat je bij steeds minder bioscopen je auto kan parkeren zonder daar weer op te worden uitgemolken. Als ik ga, dan ga ik naar CineMagnus in Schagen waar je gewoon kunt parkeren, het een gezellinge bioscoop is met redelijke prijzen. Alleen schopt men ook daar regelmatig tegen je stoelen (snap die mensen gewoon niet dat ze niet in de gaten hebben hoe irritant ze bezig zijn).
In Nederland wel ja maar hier in Duitsland zit je al gauw naar een Duitse vertaalde versie te luisteren. Dan steek ik liever mijn geld in de fik. Meestal wacht ik dan tot ik weer in NL op vakantie ben om de film in het Engels te zien. Tevens heb ik thuis een deftige home cinema (inclusief beamer) waardoor het naar de bioscoop gaan niet perse een must is voor een optimale belevenis. Zo had ik hier een jaartje terug 'Star Wars: The Force Awakens' via Netflix Canada gezien. Dat was een mooie belevenis hier thuis op de bank. Waar ik mij wel een beetje aan stoor bij de bioscoop is dat het geluid regelmatig net iets te hard staat voor mijn smaak. Ik heb een vage beschadiging aan mijn linker oor waardoor die erg gevoelig is voor luide geluiden. Normaal hoor ik links ook prima maar als dingen erg hard staan dan hoor ik door dat oor alleen nog maar ruis tot de herrie stopt.
Jaja, Weer een reden om voor dit heerlijke koude kikker landje te kiezen :+
Buiten de Engelse landen om zijn er zeeeeer weinig landen waar je gewoon naar de originele versie van alles kan kijken :D
Maar serieus, het is inderdaad zot dat ze bijna alles verpesten door hun eigen taal er overheen te plamuren.... |:(
Overigens ben ik nou ook niet enorm happig op die enorme ondertitels die overal op gegooid worden. Ik kan meestal een film prima volgen en dan leiden die subs alleen maar af. Wat dat betreft is de kijkervaring an sich met een dub beter. Heb destijds de hobbit 1 in het duits gezien en de dub is niet enorm slecht ofzo, het is alleen geen engels :)
via Netflix Canada? Ik weet niet hoe het in Duitsland zit, maar ik kan via de Netflix app gewoon de gesproken taal kiezen, als er verschillende beschikbaar zijn. Op de meeste dingen kan ik kiezen tussen Engels en Frans, en op een aantal kinderprogramma's is Nederlands ook beschikbaar. Is bij jou dan echt alleen Duits gesproken beschikbaar?

Als dat echt zo is... oh the horror... :-/

[Reactie gewijzigd door Daeley op 28 februari 2017 08:26]

Nee je kunt gewoon Engels kiezen maar Star Wars was in Duitsland nog niet beschikbaar vandaar dat ik via Canada had gekeken.
Ja die rare Duitsers. Zelfs in Berlijn is het bijna ondoenlijk om een bios te vinden met Engels. Het lijk net alsof ze inderdaad naar Engeland zijn gevaren in 1940.
Andere taal is in de meeste grote landen zo.
Italië, Frankrijk, Spanje meestal allemaal nasynchronisatie.
In scandinavië niet, Nederland België ook niet.
Heeft denk ik ook te maken met kosten voor nasynchroniseren. Voor een kleinere markt is dat te duur dus doet men het niet.

Idem met veel series in die landen ook niet in de originele taal
Gelukkig maar, ik vind nasynchronisatie verschrikkelijk. Ik begrijp dan ook niet hoe Duitsers bijvoorbeeld zo van een film of serie kunnen genieten. Het komt allemaal zo onnatuurlijk over.
Als je er mee opgroeit weet je niet beter.
Jeugd in veel van deze landen komen door internet ook meer in contact met Engels en wie weet komt er de komende jaren mee vraag.

Vroeger had je op je tv een knop dan kon je op Duitse zender Duits horen of originele taal. Werkte met 2 stereo kanalen waarvan in mono dan ene in de ene taal ander in de andere taal.

Voordeel van netflix is dat je de taal zelf kan kiezen.
En daarnaast betaal je ergens voor. En als je ervoor betaalt, kun je erover klagen als het misgaat.
Als je niet anders gewend bent dan weet je niet beter. In duitsland zijn zelfs bepaalde nasynchronisatie 'acteurs' zeer populair.
Ben zelf vroeger opgegroeid met dat we heel veel op de duitser zaten te kijken, en zo dus een hoop amerikaanse series in het duits heb gezien (waarvan overigens een hoop series ook nooit in nederland vertoond zijn geweest), of de bud spencer films, LOL.
Nu moet ik er niet aan denken om nog nasynchronisatie te zien, maar toen was ik het gewend.

[Reactie gewijzigd door SuperDre op 28 februari 2017 14:01]

Om het dan toch over de oude doos te hebben, dacht een 35 jaar geleden polen of ander land daar deden ze ook aan nasynchronisatie.
Verschil was je hoorde de originele stemmen en 1 stem vertaalde alles er gewoon doorheen, en dat natuurlijk communistisch monotoon.
dat is pas zeer irritant ja, als je zowel de originele stem hoort als de monotone stem van de nasynchronisatie, dat is iets dat ik nooit, maar dan ook nooit zal kijken.
Ja, hier in wenen ook! Die kino's hebben maar twee keer per week een OV versie en de Engelse bioscopen zijn geen IMAX etc.... niet dat je dat thuis snel hebt voor €15 ;) maar toch is het weer een prikkel voor veel mensen om te downloaden..

Zelf heb ik Amazon prime in AT en die films zijn ook meestal alleen in het Duits! Bizar! Dus nóg een prikkel erbij...
Op de Disney films na lopen de meeste films aardig achter, maar netflix eigen content is ook erg goed en je komt in aanraking met series waar je anders niet zo snel van had gehoord.

Het liefst zou ik het zelfde model als bij spotify willen zien waar gewoon alles voor iedereen beschikbaar is.
Maar ik snap ook wel dat het maken van series en films erg veel geld kost en dat je dat ergens terug moet verdienen.

Ik ga graag naar de bios, maar als ik de series van de afgelopen jaren zie, zoals Game of thrones, Black sails, Marco Polo, Peaky Blinders, etc etc dan geniet ik daar nog meer van dan van de Hollywood films atm.
Waarom eens geen volledig seizoen Game of Thrones in de bioscoop? Van 'smorgens tot 's avonds. Eventueel verspreid over een heel weekend. Met eten en drank inbegrepen. En aan een speciale dagprijs voor de echte f̶r̶e̶a̶k̶s̶ tweaker. Dat zou ik misschien wel zien zitten.

Maar ja... dat kan je thuis ook natuurlijk. Zeker wanneer je een goede TV/beamer en audio-set hebt.

OK, wie heeft een goede thuis-set en is bereid om een hele dag Game of..... Ik zal het bier (of wijn) wel meebrengeuh......;-)

[Reactie gewijzigd door epdm2be op 28 februari 2017 02:08]

mee eens, ik keek om de zoveel tijd wat wil ik kijken en downloadde het dan, nu kijk ik gewoon op netflix en er is eigenlijk altijd wel iets dat me boeit. Dat in combinatie met het gemak overal kijken heeft ervoor gezorgd dat downloaden echt iets zeldzaams is geworden.
Ik vind het dus verdomd moeilijk om iets te vinden dat me interesseert, en kijk daarom maar een film die (alweer) op tv is...
Had je een brief gekregen van Dutch Filmworks? :+
Biete krijg je niet eerst een waarschuwing als je die ooit krijgt. Ik donload nog steeds. Nog niks gemerkt.
Helaas in Duitsland wel. Daar is dit helaas big business.
Ook in Duitsland kun je een VPN abonnement nemen bij een provider die geen gegevens doorspeelt aan de Duitse overheid.
Ja ik heb al een paar maandjes ExpressVPN. Bevalt erg goed.
Het is enkel de vraag WANNEER het Duits systeem hier wordt geactiveerd.
Dat gaat niet gebeuren, zeker bij enkel downloaden kan je in Nederland alleen de werkelijk geleden schade eisen. En die is maximaal een tientje, de inkoopprijs van de content bij de MediaMarkt.

Dus gaat niemand erachter aan, het levert te weinig op. Bij uploaders kan je meer schade claimen en dan kan het nog enigzins lonen echter de eiser moet de werkelijke schade aantonen.

Tot slot, het is zoals netFlix stelt, veel mensen downladen allang niet meer. Er is genoeg legale content op NetFlix en Ziggo te krijgen.
Dan zit jij daar goed fout.. de schade kan hoger worden gevat (denk aan 100 euro of meer) en dan zit je er nog niet.
Dan komt er nog griffier kosten bij en de verliezer betaald vaak groot gedeelte en soms zelfs volledig de gerechtskosten en dan praat je al snel over bedragen van minstens 3 nullen.
Wiseger bedoeld hier meer dat je niet aangeklaagd wordt omdat er niet meer als een paar euros uit te halen is. Je hoeft dus niet te betalen voor gerechtskosten die niet plaats vinden.
Die vinden als jij niet gaat schikken als Brein je snapt sneller plaats dan jij denkt.
Het is zelfs een kwestie van tijd tot dit een opdracht van de EU wordt.
Piracy heeft de industrie zelf in de hand. Als ze zorgen voor voldoende content die ook gewoon overal beschikbaar is, willen mensen er best voor betalen, zeker in mijn geval. Gaan ze overal beperkingen opleggen, tja... |:(
Dan nog, VPN gebruiken en je blijft buiten het zichtsveld van de Duitse Brein.
Of, geen Torrents gebruiken maar puur nieuwsgroepen over SSL.
Dat denk jij, er zijn zelfs mensen die via TOR kinderporno dowloadden gepakt...
Ja kinderporno ja, wat is dit nou weer voor een vergelijking zeg? Daar zit gewoon een 20 tal rechercheurs op, om de dader te pakken. Denk je nou echt dat er zoveel mensen achter je aan zitten als je iets download via een VPN of TOR? Tuurlijk niet man!
Als jij goede vriendjes op de juiste plaatsen hebt zitten, dan is ineens alles mogelijk ;-)
Ik begrijp niet zo goed waar je het over hebt, waar moet ik vriendjes hebben en waarom?
Ik bedoel meer dat als jij bijvoorbeeld een hoge functie hebt bij.. noem maar wat dutch film works.. dan kan er ineens heel veel om een piraat te vinden of dacht jij dat onze rechtstaat eerlijk was?
Denk je dat ze een tiental rechercheurs laten optrommelen voor een persoon die een film van hun gedownload heeft? Dit terwijl er nog honderduizende andere zijn die het ook gedaan hebben waar ze vanaf weten?
Jij wilt niet weten hoe groot de macht van de juiste vriendjes op de juiste plek hebben inhoud.
Voorbeeld; Ik wordt ontvoerd.. dan wordt het een plankzaak, maar is het een kind van een agent/minister etc.
Dan zijn er zo 1000 agenten/rechercheurs beschikbaar.
Maar wanneer er van elke agent het kind ontvoerd wordt dan is er niet genoeg capaciteit om 1000 agenten per ontvoerde kind in te zetten. Zo ook met downloaders.
Als je het gaat merken dan zal je het goed voelen ook. 8-)
hangt ook af van wat voor content je streamt/download.

als je content download die hier helemaal niet legaal/zeer moeilijk legaal (dmv import)
beschikbaar is, dan is het risico wel lager. (dan heb ik het wel over bv korean drama's, anime, ecetera)

waarvan bv
https://www.viki.com/
een legaal alternatief is (en is dan ook 1 van de weinige)
En wat dacht je van:
http://www.crunchyroll.com/

Genoeg anime om een behoorlijke poos zoet te zijn
(En legaal ;) )
enigst probleem aan die is dat je enkele weken moet wachten voordat je de laaste episodes kan kijken.
-------
en het probleem is dat je niet in HD resolutie kan kijken (zelfs niet de oudere shows), (wat het minder legale alternatief wel heeft)
------
daarnaast is het crunchycroll aabod voor mijzelf vrij schaars, (dat heb je als je 350+ anime hebt gezien) (waarvan een groot precentage niet op crunchycroll staat)
Ik vind het aanbod van Crunchyroll meestal vies tegenvallen, en om eerlijk te zijn zijn de ondertitels vaak ook om te huilen... Fansubs zijn vele malen beter.
Klopt. Al kun je dat ook niet verwachten voor 10 euro per maand.
Ik vond dit toch al best hoopgevend: http://vance.nl/oscar-nominaties-netflix/
Laatst op RTL Nieuws nog een artikel erover dat streamen niet illegaal is. Nu zie ik weer op de consumenten bond dat het zeker wel illegaal is. Lekker duidelijk voor de mens.
Leuk dat ie Nederland benoemt, maar ik hoor steeds meer mensen afhaken omdat ze simpelweg door het aanbod heen zijn van wat zij interessant vinden. Als je het vergelijkt met Nederland, is er echt een bak minder te krijgen. Ik snap dat het grotendeels aan licenties ligt, maar op de 1 of andere manier lijken de contentaanbieders het nu eerder tegen te werken dan te adopteren
Tja, ik hoor eigenlijk bijna alleen maar positieve geluiden. Iedereen die ik ken kijkt Netflix voor zover ik weet en iedereen is ook positief. Anekdotisch, maar dat is jouw ervaring ook natuurlijk. Ik denk dat het vooral afhangt van in welke scene je een beetje kijkt. De kieskeurige veelkijker zal minder snel tevreden zijn inderdaad, maar ik denk dat voor de grote massa het echt een geweldige dienst is.

Voor mijzelf klopt het in ieder geval absoluut wat hij zegt, ik heb zo goed als niks meer aan beeldmateriaal (illegaal) gedownload sinds ik Netflix heb (en ik ben lid sinds dag 1 dat ze in Nederland lanceerden en deed dat daarvoor wel veelvuldig). Het aanbod wordt wat mij betreft ook al maar beter. Series staan er zoveel op dat ik er nooit doorheen raak en het viel me vandaag ook op dat er ineens wat meer goede films op lijken te staan. Het zal voorlopig echt niet een dienst zijn waar je elke film zult vinden en dat is jammer, maar als je zoekt in wat er wel is in plaats van eerst bedenken wat je wil zien en dan kijken of ze het hebben, dan kom je een heel eind.

Er is absoluut nog veel te verbeteren, vooral in de industrie en wetgeving dan, maar Netflix op zich, in de situatie zoals het nu is, is gewoon geweldig wat mij betreft.
Interessant, zoveel verschillen in smaken. Ik heb een week proefabonnement gehad en vond het aanbod 3x niets. Vooral populaire Amerikaanse tv-series/films, maar arthouse, buitenlandse films miste ik enorm. Nederlandse producties, ho maar. Het standaard 13-in-een-dozijn-blockbuster-movie-aanbod vind je er wel in terug, maar dat is voor mij niet interessant.
En het grootste nadeel van Netflix (en andere streaming partijen): het aanbod kan ineens verdwenen zijn, omdat het niet meer loont of de rechten verdwenen zijn.
En vooral die laatste zin begrijp ik gewoon niet. Wil de maker van die betreffende serie dan niet meer dat de serie geld oplevert? Hebben ze dan liever dat mensen de serie dan toch weer gaan downloaden, omdat die simpelweg niet meer beschikbaar is via de legale kanalen zoals Netflix? Dat bedoel ik dus met het zelf in de hand hebben van piracy. Hoe dom kan de industrie zijn.
De meeste Nederlandse films zijn ondergebracht bij Videoland.
Laatst is wel Michiel de Ruyter toegevoegd.
Same here. Vrijwel iedereen die ik ken is er super blij mee, en wil nooit meer terug.

Dat komt omdat ik omringd ben door casuals. En wij zelf zijn ook casuals. We kijken 5-10 uur per week, eerder 5 dan 10. Omdat we ook nog andere dingen te doen hebben in het leven. Ten aller tijden hebben we wel een seizoen of 3 van verschillende series die we willen zien nog te kijken, het is zelfs moeilijk bijbenen. We komen niks tekort, we hebben een overschot.

En dat is waar Netlfix voor gemaakt is. Casual kijkers. Sindsdien downloaden we niets meer. Een ander effect is dat we ook vrijwel geen TV meer kijken, dat is gewoon niet meer te verduren.

Degene die het hardste klagen over Netflix behoren niet tot de doelgroep van Netflix. Fanaten willen iedere serie op het moment van uitkomen, alle nieuwe films, en kijken avonden aan een stuk. Dit zijn veelal mensen gewend dit via downloaden te krijgen, en die zullen nooit tevreden zijn met een legaal aanbod.

Er gaat geen dienst komen voor ALLE films en series voor een tientje. Nu niet en nooit niet. De industrie is exponentieel veel groter en duurder dan de muziekindustrie.

Maar zoals gezegd, dat is geen probleem, want het is niet de doelgroep. De massa heeft normale kijkbehoeften.

Heel soms heb ik ook wel eens jeuk, ik zou bijvoorbeeld Vikings wel willen zien. En dan denk ik, jammer dan, ik kijk wel iets anders. Big fucking deal. Best bevrijdend zelfs :)
Die kan je kijken via FOX nederland. moet je even in de gaten houden of er een keer re-runs komen van oude seizoenen.
aanbod qua films is nooit goed geweest op netflix en is sinds januari dit jaar alleen maar minder geworden. Pulp fiction staat er bijvoorbeeld niet meer op. je kan wel batman begins zien, maar niet The Dark Knight en The Dark Knight Rises. Dat is gewoon vreemd, wil netflix echt serieus gaan worden dan moeten ze ook hun filmaanbod heel flink gaan uitbreiden. Ik ben eigenlijk alleen maar ontevredener geworden over het aanbod.
Het is wat mij betreft ook voornamelijk interessant voor de series. Films blijft lastig. Het zegt echter weinig dat je specifieke films kunt noemen die er niet op staan en bijvoorbeeld Batman, ja het is een trilogie maar de films staan gewoon op zichzelf dus zo raar is dat nou ook weer niet. De reden dat het filmaanbod mij positief verraste is omdat een collega het gisteren over een regisseur had en welke goede films die geregisseerd zou hebben, en er bleken er meerdere op Netflix beschikbaar te zijn. Bij de suggesties vanaf die films zag ik ook weer allemaal films die me cool leken maar die ik nog niet gezien had.

Het hangt er denk ik vooral heel erg vanaf hoe je er in staat. Verwacht je dat je met één abonnement alle films kunt gaan zien? Ja, dan ga je ontevreden zijn want zo'n service is het gewoon niet. Netflix lijkt voornamelijk goed te zijn voor de series en als je die bekijkt aan de hand van hun aanbod en niet op zoek gaat naar specifieke dingen die ze dan weer niet hebben, en daarnaast af en toe geniet van het filmaanbod dat ze wel hebben, dan is de ervaring een stuk fijner.

Persoonlijk ben ik zoals Fledder2000 hierboven zegt ook veel meer casual. Als ik bepaalde dingen niet kan zien, tja, so what, dan kijk ik wel wat anders. Dat geldt voor mij voor series en zeker ook voor films. Er zijn bijzonder weinig must see films voor mij, gebeurt geregeld dat een film me cool lijkt maar dan kom ik er niet aan toe om hem in de bios te kijken... en dan, tja, dan zien we wel of hij ooit nog eens op mijn pad komt. Gebeurt dat niet? Maakt me niet zoveel uit, misschien is het over jaren nog eens een lekker snoepje als hij dan wel langs komt. En dat is hoe de meeste mensen om gaan met media en het is de doelgroep waar Netflix voor is. Een enthousiasteling die alles wil kunnen zien, tja, die bevindt zich nou eenmaal in een niche en om dat soort meer eisende behoeftes te bevredigen, dat gaat altijd duurder zijn. Ik ben het wel met je eens dat het aanbod voor dat soort mensen echt nog verbeterd moet worden, maar Netflix is gewoon niet de juiste service. Het feit dat er dan niet een andere service is doet niks af aan dat Netflix wel een goede dienst is, je zit alleen niet in de doelgroep voor die dienst.
Het zegt echter weinig dat je specifieke films kunt noemen die er niet op staan en bijvoorbeeld Batman, ja het is een trilogie maar de films staan gewoon op zichzelf dus zo raar is dat nou ook weer niet.


Hoe kan het een trilogie zijn en toch opzichzelf staan? het is een trilogie en je biedt ze of allemaal aan of geen een. Dat is consistent en wekt ook geen verwachtingen

De reden dat het filmaanbod mij positief verraste is omdat een collega het gisteren over een regisseur had en welke goede films die geregisseerd zou hebben, en er bleken er meerdere op Netflix beschikbaar te zijn. Bij de suggesties vanaf die films zag ik ook weer allemaal films die me cool leken maar die ik nog niet gezien had.

Ik wil graag de films van quentin tarantino zien, daar stonden tot en met december een aantal van op netflix. Op dit moment alleen Kill Bill en Kill Bill 2, wederom inconsistent en irritant. Zeker omdat het aanbod groter was tot 2 maanden geleden.

Het hangt er denk ik vooral heel erg vanaf hoe je er in staat. Verwacht je dat je met één abonnement alle films kunt gaan zien?

Nee dit verwacht ik niet, lijkt mij echter wel geweldig. Ik verwacht wel op z'n minst dat het aanbod consistent is en niet afneemt (en dan bedoel ik dat er titels verdwijnen die er eerst wel opstonden niet het aanbod is absolute aantallen).


en enthousiasteling die alles wil kunnen zien, tja, die bevindt zich nou eenmaal in een niche en om dat soort meer eisende behoeftes te bevredigen, dat gaat altijd duurder zijn

ik ben totaal niet zo'n enthousiasteling. ik kijk graag de documentaires op netflix en ook een aantal series. Ik stoor me zoals hierboven aangegeven aan de inconsistentie van het aanbod. nog een voorbeeld: in dezelfde periode vorig jaar kwam Seizoen 4 van suits op netflix. Waar blijft nu seizoen 5? Aangezien er vorig jaar een nieuw seizoen bij kwam, verwacht ik dat dit jaar weer.

Verder wil ik op het moment inderdaad een aantal specifieke films kijken. Zoals bijvoorbeeld alle Tarantino films en een aantal films van Guy Ritchie (staat ook maar 1 film van op netflix 8)7 ) Die zou ik graag via netflix kijken, maar dat is niet mogelijk. En bij videoland kan ik niet eerst het aanbod zien voordat ik al m'n gegevens aan ze geef.

TLDR: Het aanbod van Netflix is te inconsistent en dat werkt piraterij juist in de hand.

edit: bron met verwijderde titels:
http://www.netflix-nederl...lms-en-series-op-netflix/

dat is echt heel veel. Ik wou een aantal films die daar tussen staan nog gaan kijken. Dat kan dus opeens niet meer.

[Reactie gewijzigd door geishin op 28 februari 2017 13:15]

Ja, het verdwijnen van content is inderdaad vervelend. Echter is het toch vooral jouw verwachting hierin die je dat gevoel geeft. Er staat best van alles op, maar jij zoekt specifieke films en raakt ontevreden omdat die er niet zijn.

Het is ook niet Netflix die graag de boel weer er uit gooit, zij opereren zo goed en kwaad als ze kunnen in het huidige licentie klimaat. Helaas werkt het niet zo dat ze content die er eenmaal op staat voor eeuwig aan mogen bieden. De content eigenaar wil daar extra geld voor zien en verkoopt het anders liever weer eens aan iemand anders. Voor Netflix is het dan altijd een afweging of het beter is om die zelfde content er langer op te houden, of om nieuwe content toe te voegen (of de prijs te verhogen maar dat gaat ze veel meer klanten kosten). Zoals ik al eerder ook zei, er valt zeker veel te verbeteren hierin, maar de huidige situatie is niet de schuld van Netflix (zij trekken er juist aan om het te veranderen).

Wel vind ik dat ze nog flink stappen kunnen zetten in de interface. Sowieso vind ik de zoekfunctionaliteit erg slecht, maar ook is het onduidelijk wanneer content niet meer beschikbaar zal zijn. Ik heb ze al eens een suggestie doorgegeven om bv mensen notificaties te geven voor content die ze aan het kijken zijn die binnenkort verdwijnt (series) of bv content die ze in hun lijst hebben staan. Maar ja, helaas lijken ze niet echt heel vlot te innoveren met hun interface, het is al jaren dezelfde stomme balkjes die erg onhandig zijn als je specifiek iets zoekt.
"Een service zoals Netflix helpt omdat er nu deze geweldige content is.
The devil is in the details? ;)
Ik hoor inderdaad dezelfde geluiden. Veel "oud" aanbod, dus weinig toegevoegde waarde. De kracht van een streamingdienst is een alternatief zijn, geen oude verzamelplaats...
Heb jij Netflix? Ze investeren in 2017 weer 6 miljard in nieuwe content. Geen kattenpis. Er staan fantastische nieuwe series en films op Netflix en het wordt steeds beter. Goed mogelijk dat je oude films tegenkomt, maar Netflix is echt geen allerlaatste videotheek in je dorp of zo.
Ik weet dat ze veel investeren, maar veel is niet mijn ding en andere series lopen vaak enorm achter (soms is de TV nog sneller dan dat bij Netflix de seizoenen komen).

Zeker als ik kijk welke series ik wel volg en niet op Netflix staan, dan is dat een erg grote lijst helaas.

[Reactie gewijzigd door Martinspire op 28 februari 2017 13:52]

En DAT is wat jij verkeerd ziet of in iedergeval jouw visie wat netflix moet zijn. Voor mij was Netflix juist interessant omdat ze aangaven dat ze alle oude series zouden gaan bevatten, en juist die oude series maakt het voor mij interessant, ik kijk liever naar de originele Hawai Five O dan naar dat remake gedrocht.. Maar ook omdat ik een hoop series nooit (compleet) gezien heb. Ook het nadeel van een hoop nieuwe series is dat ze nog bezig zijn, ofwel einde seizoen, dikke cliffhanger en je moet weer lang wachten tot het verder gaat, Nope niets voor mij, ik kijk wel wanneer de serie afgelopen is, genoeg andere oudere series die ik nog niet gezien heb.
Dus oude series (en films) zijn voor mij juist een must bij een service als netflix, anders vind ik het helemaal niet interessant.
Naast dat er minder content beschikbaar is tov de VS, verdwijnt er ook content van Netflix.

Bijv. docu's van de BBC 7 world wonders of the industrial world of 24.

Vroeger kon je simpel via bijv Hola je land in een browser veranderen. Dat kan nu ook niet meer. (Past in het steeds meer beperkingen leggen. Maakt alternatieven interessanter.)

Nog een vb: Homeland laatste seizoen is niet te zien op Netflix, wel op NPO3. Ik neem die nu dus op ipv naar Netflix te kijken.

[Reactie gewijzigd door twkr18526 op 27 februari 2017 21:55]

En dan verdwijnt er eind deze maand ook nog eens ong. 250 titels (10%)
Tja, dan moet het aanbod wel worden uitgebreid. Er verdwijnen simpelweg te vaak te veel films om enkel netflix te gebruiken. Als ze het ooit voor elkaar weten te boksen dat ze een even breed assortiment aan films en series hebben als spotify heeft aan muziek sluit ik me bij zijn punt aan. Sinds spotify download ik ook eigenlijk nauwelijks geen muziek meer.
Het probleem is dat Netflix en Spotify de infrastructuur en daarmee het netwerk effect in handen hebben, waardoor ze veel geld kunnen vragen op basis van een soort rent-seeking van die machtspositie.

Ze kunnen een groot percentage van de winst afdwingen bij de content-partijen, die zullen blijven zoeken naar en investeren in goedkopere alternatieven. Daardoor zul je eindingen in een situatie waar elke grote partij een eigen netwerk heeft waar je op moet abonneren en je alsnog weer veel geld kwijt bent.

Een betere oplossing zou zijn, wanneer hosting en betaal-systemen volgens openbare standaarden werken, waarmee iedereen in principle kan concurreren op infrastructuur, beveiliging en de content partijen concurreren op inhoud.
Een betere oplossing zou zijn, wanneer hosting en betaal-systemen volgens openbare standaarden werken, waarmee iedereen in principle kan concurreren op infrastructuur, beveiliging en de content partijen concurreren op inhoud.
Je bedoelt HTTPS?
Als ze het ooit voor elkaar weten te boksen dat ze een even breed assortiment aan films en series hebben als spotify heeft aan muziek sluit ik me bij zijn punt aan

Op zich eens, doch wat mensen vergeten is dat de kosten voor het maken van video aanzienlijk hoger zijn. Ofwel als een bedrijf een aanbod zou hebben zoals Spotify, zou de prijs aanzienlijk, en echt aanzienlijk, hoger zijn dan dat tientje dat het nu is. En dan willen mensen weer geen Netflix abbonement.
Ik neem aan dat je voordat je dit geschreven hebt, eerst even gekeken hebt naar het aanbod van Netflix in de USA? Wat ze daar kunnen aanbieden voor een vergelijkbare prijs strookt niet echt met jouw stelling..
Ik neem aan dat je voordat je dit geschreven hebt, eerst even gekeken hebt naar het aanbod van Netflix in de USA

Uiteraard, ikzelf heb o.a. een abonnement op Showtime en HBO USA :) Dat Netflix NL vrij schaars is is waar, maar het is verder niet in conflict met wat ik schreef. Ook Netflix USA heeft maar een fractie van het totale filmaanbod tov het percentage dat Spotify aan kan bieden qua muziek. De redenen waarom Netflix NL extra schaars is heeft vooral te maken met de versnippering van de rechten in Europa. Daar is dus nog veel winst te halen.

Maar bij video is het nietemin gewoonweg te duur om bijvoorbeeld als Netflix USA naast het eigen aanbod ook nog het aanbod van HBO USA en Showtime USA aan te bieden zonder een zeer stijle prijsverhoging die weer klanten zal wegjagen.

Dit nog los van het feit dat alle grote spelers graag exclusieven willen omdat ze anders dan Spotify zelf ook video maken.
Maar bij video is het nietemin gewoonweg te duur om bijvoorbeeld als Netflix USA naast het eigen aanbod ook nog het aanbod van HBO USA en Showtime USA aan te bieden zonder een zeer stijle prijsverhoging die weer klanten zal wegjagen.

Maar waarom dan nog steeds geen opties om uit te breiden of meerdere pakketten? Dan kunnen mensen toch kiezen wat ze willen (uitgeven).
dat heeft, lijkt mij, alles met aanschaf prijs van de licentie te maken.. of denk je serieus dat het een en ander niet belast wordt als het vanuit het buitenland komt.
Tsja... VS heeft 323.995.528 volgens wikipedia in 2016 dan is het logischer dat het daar na meer dan 10 jaar best groot is.. in Nederland hebben wij Buma/Stemra en 'maar' 17 miljoen inwoners waarvan er laatst beraamd 2 miljoen ervan lid zijn van Netflix.
Dat is helaas dus het grote probleem met netflix, ze gaan zich meer leggen op eigen producties dan inkopen (zoals voorheen juist de bedoeling was).
Netflix is een geweldige dienst; betaal er ook voor, maar "piraterij" stopt het niet echt imho. Wat ik op het moment kijk: Black Sails, S04 niet te krijgen op netflix, The Expanse, S02 niet te krijgen op netflix, Homeland S06 niet te krijgen op netflix, Vikings S04 niet... Outlander S02 niet... dus dan begint het wel al een beetje op te houden. Nieuwe films ook sowieso al niet natuurlijk. Ik wil niet een jaar wachten op een serie die ik volg; ik wil dat zien als het nog actueel is en al mijn vrienden het ook kijken zodat we het kunnen bespreken onder een drankje -- niet dat ik nog bij de aflevering van vorig jaar ben :(

Maar goed, wat maakt het ook uit, aangenomen dat ik toch netflix houd. Als ik nu download en kijk is het eindresultaat over 12 maanden dat ik S04 heb gezien en 12 maanden netflix geld heb gegeven; als ik nu niet download en een jaar wacht is het resultaat dat ik S04 (uiteindelijk) heb gezien en 12 maanden netflix geld heb gegeven. Geen cent verlies voor de industrie, niet feitelijk en niet in gemiste inkomsten.

[Reactie gewijzigd door Zoijar op 27 februari 2017 21:37]

Dus de dienst werkt perfect als de contenteigenaren zouden inzien dat ze niet als de kip op de gouden eieren kunnen blijven zitten.

Blijkbaar weegt de schade van piratenrij nog steeds niet op tegen de winst van gefaseerd content uitbrengen op zoveel mogelijk verschillende dragers.
Piraterij hoeft ook niet gestopt te worden. Marginaliseren is genoeg. Wat dat betreft is het ook niet zo interessant of de mensen die hier op dit artikel reageren nog downloaden of niet (al is het wel veelzeggend dat ook hier veel mensen op zijn minst minder lijken te downloaden). Dit zijn veelal de mensen die vroeg ook al downloaden voordat het echt gemeengoed werd. De harde kern als het ware, ook vanwege de technische kennis. Niet dat het nou zo moeilijk is om te downloaden, maar een leek is bv ook eerder geïntimideerd door een vermeende dreiging van een boete of om aangeklaagd te worden. Daarmee is downloaden van usenet, wat de veiligere manier is, toch alweer ingewikkelder. Programma's als couch potato zet een leek niet zo op en ook een private tracker is een stuk minder toegankelijk dan iets als popcorn time.

Alles bij elkaar zullen er dus best genoeg mensen blijven downloaden, maar is het steeds meer weer iets aan het worden wat de tweaker doet en niet echt iedereen en zijn oma. En daar zit veel meer de winst dan dat ze die laatste downloaders ook om moeten krijgen.

Edit: trouwens wat je zegt dat je niet achter wil liggen op je vrienden, als die vrienden ook gewoon wachten tot het hier beschikbaar is dan is er niks aan de hand natuurlijk. En dat zal voor veel mensen zo werken. Vroeger besprak je wat er gisteren op de Nederlandse tv was, ik merk dat die discussies nu vaak verplaatsen met wat er op Netflix bij gekomen is.

[Reactie gewijzigd door Finraziel op 27 februari 2017 22:23]

Ik vind wel dat Netflix met zijn Netflix Originals de mainstream uitgevers mooi pareert. Met al die originals en dus content die overal tegelijk te zien is, maken ze het de consument wel veel makkelijker.

De originals zijn vaak van goede kwaliteit. Vaak, niet altijd. Qua series (op Elementary en Sherlock na) kan ik mijn lol wel op met Netflix. Nu nog meer (goede) speelfilms...

Ik ben overigens ook wel benieuwd wanneer de Originals naar de Nederlandse bioscopen komen :)
Als de licentiemarkt in Europa één is gemaakt dan ga je pas gemakkelijk content verkrijgen ;) Tot die tijd is het systeem gewoon veel te complex voor aanbieders als kopers.
Nederland wilt dat ook, alleen is Brussel een systeem dat totaal niet werkt.
Ik ben inderdaad tegen Europa, maar dat komt omdat het systeem zoals ik al zei NIET werkt.
Vroeger werkte het ja, maar er zijn zoveel landen.. ook arme landen in de EU dat het tegenwoordig rond de 8 tot 10 jaar duurt om een EU wet erdoorheen te krijgen.
Daarom ben ik tegen de EU.
Nieuwe seizoen van Vikings wordt uitgezonden op FOX nederland. :)
Het HELPT maar het is uiteraard niet de totaaloplossing. Overigens is het illustrerend voor de copyright cult dat ze een ongelooflijke tievus hekel hebben aan Netflix maar terug naar de tijd van 50 euro voor een boxset van een seizoen is over.
Ik geloof best dat dit wel een aandeel heeft, maar er is ook nog een gedeelte van Nederland waar streaming geen optie is.

Leef je in een gebied met een snelheid van 200Kb/s +- valt streaming al af. Je kunt je video wel even laten bufferen voor 10 minuten, maar dan loopt het 10 minuten goed en daarna hapert het toch weer om de 5 seconden. Bovendien stopt de video op een gegeven moment ook met bufferen, dus het een half uur aan laten staan en dan een half uur lang een episode kijken werkt niet of amper. En even op 720 op 1080P kijken? Je snapt waar dit heen gaat..

Bovendien is er nog veel segmentering in de hele streaming markt. Wil ik "The Grand Tour" van TopGear kijken? Tik maar even een Amazon Prime abbonement aan. Wil ik "Game of Thrones" kijken, neem maar een HBO abbo. Wil ik "Breaking Bad" kijken, tik maar een Netflix abbo aan. Ik snap dat streamingdiensten een exclusive moeten hebben om klanten te trekken, maar dit is niet te doen zo.

En dan hebben we het nog niet over series die niet op een streamingplatform staan.. (Al moet ik wel zeggen, dit trekt wel heel erg weg.) Of streamingplatformen die US exclusive of licentieproblemen hebben in de EU waardoor je een VPN er bij mag halen om uberhaupt interresante series te kijken.

Ben benieuwd hoe deze problemen in de toekomst aangepakt worden, zeker de segmentering van streamingdiensten.
Daar staat tegenover dat als je van al die streaming diensten een abonnement neemt je alsnog goedkoper uit bent dan 2 films in de winkel te kopen. Ik zou er zelfs 100 euro per maand voor over hebben om alle content te kunnen kijken zoals ik dat wil. De media industrie denkt nog veel te bekrompen en ouderwets. Waarom geen abonnement waarmee je 25 series en films per maand naar wens kunt uitzoeken om te kijken. Gestreamd in de hoogst mogelijk kwaliteit.

Het probleem is niet de prijs. Het probleem is niet het illegale aanbod. Het probleem is het gegeven dat het product niet aansluit bij de wensen van de klant.
Er is natuurlijk ook nog een andere optie als je niet al te veel wil uitgeven.

Zo kun je bij netflix iedere maand opzeggen, ik ga er even vanuit dat dit bij Amazon Prime ook zo is (?), HBO is niet meer beschikbaar vanwege de monopoly positie van ziggo (wat ronduit schandalig en verwerpelijk is, maar dat is een heel andere discussie).

Neem een paar maanden Netflix en kijk wat je wil, neem daarna een paar maanden Amazon Prime. Je hoeft natuurlijk niet alles op dag 1 te kijken. Top Gear is over 2 maanden nog net zo leuk als dat je het vandaag kijkt. En Breaking Bad is nu net zo spannend als 3 jaar geleden. Wil je wel alles direct kijken dan zit je vast aan meerdere abonnementen die je gelijktijdig hebt lopen.
Het probleem is niet de prijs. Het probleem is niet het illegale aanbod. Het probleem is het gegeven dat het product niet aansluit bij de wensen van de klant.
dus jij denk als mensen iligaal (en dus gratis) iphones konden krijgen dan zouden mensen nog steeds iphones kopen?
Dat is toch echt maar een klein deel van Nederland waar de snelheid zo slecht is... Wat wellicht een optie zou kunnen zijn voor je is met de Android of iOS app de video eerst downloaden voordat je hem kijkt. Moet je alleen een apparaat hebben die je ook weer aan je tv kan koppelen...
Misschien niet daar gaan wonen?
Niet iedereen kan kiezen waar hij/zij woont he?
Maar met 200 KB/s duurt het ook ongeveer 8 uur voordat je een DVD5 binnen hebt. Ik denk niet dat je je dan veel downloadt.
Oké, dit was niet voor mij directe reden waarom ik ermee stopten met downloaden. Wel is dit denk ik één van de redenen waarom ik niet doe. Ben nogal gemakzuchtig en vondt downloaden te lang duren, doormiddel zoeken van, wachten tot gereed, uitpakken en zijn plekje/mapje geven, overzetten.

Daarbij ben vooral blij met gemak hiervan, het is overal bereikbaar, zolang het een scherm en internet heeft. Je start het en kijkt, wel een (persoonlijk) nadeel je zoekt je soms wezenloos, als je iets nieuws wilt zien. Ook erger ik me matenloos bij tv, bijvoorbeeld: je kijkt tijdens eten bevoorbeeld iets, bam reclame. Leuk, maar voordat het programma weer vervolgd heb ik me eten op :| . Dit heb je gelukkig dan weer niet met Netflix.

Ook heb je mensen, die het raar vinden dat jij als ICT, niet download. Ben blij wat ik heb, alsnog soms jammer dat hype-series niet toegevoegd zijn. Naast excuses geven waarom ik niet meer doe, is bovenstaande en het gevoel van dat niet klopt (ILLEGAAL) downloaden.

[Reactie gewijzigd door m.z op 27 februari 2017 22:23]

Sommige mensen hebben nu eenmaal de drang om het nieuwste van het nieuwste te moeten zien. (Anders hebben ze niks meer te melden over hun weekend op maandagochtend bij het koffie zetapparaat.) Een goede film is 2 jaar na dato in mijn optiek nog steeds net zo goed. Leven NetFlix.
Het zijn juist oude films en series die moeilijk te vinden zijn. Gooi gewoon alles na 5 jaar in het publieke domein dan is het geld wel verdiend.
Daar heb je gelijk in. Als dit dan hun leven is, om het te melden bij hun koffiezetapparaat, nou nou heb ze niks beters te doen :P. Achja, films komen wel wat later, maarja er is ook iets voor uitgevonden om iets nieuws te zien, zoals een bioscoop.
Naar mijn mening heeft Netflix totaal geen invloed gehad op piraterij. In plaats van een film downloaden kun je hem nu gewoon streamen. Dan lijkt het als of er minder mensen de illegale content bekijken, omdat de download rate zakt. In tegen deel is er niks veranderd in de aantal mensen, maar zijn ze gewoon gaan streamen. En waarom zoveel euro betalen voor een dienst die niet alles heeft of gewoon dingen verwijderd zonder enige nieuws dat ze die serie/film gingen verwijderen of dat ze op sommige series achterlopen met de Nederlandse TV. Dan kun je beter TV kijken waarvoor je al betaald en nog voorlopen ook nog... En voor minder geld schaf je een VPN dienst aan en kun je alles streamen wat je maar wilt in hoge kwaliteit. Je hoeft ook totaal niet bang te zijn dat BREIN of iemand anders er achter komt dat jij streamt. Dus dat Netflix hier aan mee werkt twijfel ik echt. Tijd van downloaden is gewoon veranderd naar streamen of een VPN dienst.
Waar in dit artikel vind jij een claim dat er door netflix minder gedownload wordt? Netflix claimt minder piraterij, niet minder downloads. Daarnaast word er volgens mij niets vermeld over getallen/statistieken waar dit op gebaseerd zou kunnen zijn.
Downloaden van illegale content is piraterij het zelfde als het uploaden ervan. Dus een van de twee wordt minder als je er minder piraterij is. Dus misschien had ik uploaden erbij moeten zetten.
Het is me niet helemaal duidelijk waar je heen wilt in dit verhaal door de ratio uploaden/downloaden aan te halen, maar volgens mij ging het over de ratio downloaden/streamen.

Als ik jouw eerste verhaal goed begrijp, is je redernering dat de totale hoeveelheid piraterij niet minder is geworden, maar dat er minder gedownload (piraterij) en meer gestreamd (piraterij) word.

Alleen zegt niemand in het artikel dat netflix zorgt voor minder downloads, ook niet dat netflix zorgt voor minder streaming. Alleen dat netflix helpt tegen piraterij. Dat is dus ongeacht of dat is in de vorm van downloads of streaming.
Voor een deel is dit zeker waar - als ik iets wil kijken, maar ik weet niet wat, dan ga ik 'shoppen' op Netflix.
Echter is het aanbod erg beperkt, en als ik wel weet wat ik wil kijken, dan is het vaak niet te vinden, en moet ik op zoek naar een alternatieve bron.

Op dit moment ben ik een 'piraat' ivm The Grand Tour en Babylon 5 (+ films), want daar heb ik niets aan Netflix. Ook is het erg jammer dat Stargate is verdwenen van Netflix.
Dit klopt, ik heb geen zin meer om moeite te doen om films binnen te halen. Ik zoek wel wat anders op netflix. Een tijdje heb ik ook films gehuurd of gekocht via de Apple store maar deze zag ik een tijd later weer op netflix dus daar ben ik ook mee gestopt en kijk nu voornamelijk alleen netflix.
Haal de regiorestricties weg en doe niet meer aan exclusieve titels, ofwel alle films en series ter wereld direct beschikbaar in een dienst als Netflix, en 98% van de downloaders stapt over op betaald.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee