Telecompaper: Netflix heeft tien keer zoveel abonnees als Videoland in Nederland

Netflix heeft tien keer zoveel abonnees in Nederland als zijn naaste concurrent Videoland. Dat blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Telecompaper. RTL's Videoland komt uit rond 200.000 abonnees, NLZiet van NPO, RTL en SBS zit rond de 100.000.

Netflix heeft volgens Telecompaper iets meer dan twee miljoen abonnees. Dat is ongeveer 26 procent van de huishoudens, zo heeft het onderzoeksbureau becijferd. Het aantal Netflix-abonnees is in de afgelopen drie maanden met ongeveer 300.000 abonnees gestegen. Het is onbekend hoeveel van die abonnees in hun gratis proefmaand zitten. Telecompaper merkt op dat 41 procent van de respondenten zei te stoppen na de gratis maand.

Videoland van RTL heeft inmiddels zo'n 200.000 abonnees, maar het is onduidelijk hoeveel groei daarin zit. NLZiet, de streamingdienst van NPO, RTL en SBS, komt uit rond 100.000 en zit daarmee op de helft van Videoland.

Telecompaper merkt op dat de komst van Amazon Prime Video een remmende werking kan hebben op Netflix. De streamingdienst van de webwinkel zit wat prijs betreft onder Netflix en kwam in december vorig jaar uit in Nederland. Daardoor zijn er nog geen cijfers van het aantal gebruikers van Prime Video in Nederland.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

19-01-2017 • 12:42

188 Linkedin

Reacties (188)

188
173
68
6
0
87
Wijzig sortering
Vraag me ook af of er niet mensen zijn die meerdere abbo's hebben (Netflix, Videoland & Amazon Prime) en of hiermee rekening is gehouden in de telling/grafiek.
Ja, ik heb Netflix and Amazon Video Prime

Amazon is alleen bagger qua afspeelmogelijkheden:

- App op Android smartphone/tablet, maar geen Chromecast
- App op iOS met Airplay
- Geen app voor PS3/PS4 in NL PSN store. Te downloaden uit US PSN store voor bv. PS4, maar werkt alleen met US account (dus je moet account switchen iedere keer).
- Bijna geen apps op SmartTVs (volgens mij alleen Sony ?)
- Geen app op AppleTV
- App op Nvidia Shield, maar officieel niet gesupport in NL. Of sideloaden of via workaround (zet loc services uit). Nvidia claimt dat de app NIET licensed is door Amazon buiten US, DE, UK en Oostenrijk.
- Geen app op AndroidTV, behalve Shield.
- Afspelen in web browser kan wel.

Verder is Amazon vaag bezig met hun eigen content buiten de US, UK etc. Grand Tour is wel overal te zien, Man in the high castle alleen in de US/UK voor seizoen 2. Mozart in de Jungle seizoen 3 hebben ze verkocht aan HBO/Ziggo.

Netflix steekt er wat mij betreft met kop en schouders boven uit. Videoland nooit gechecked, ik vind het geen alternatief voor Netflix en het aanbod van bv. exclusives (series als Welmoedt en Zwarte Tulp, of bv. aflveringen van GTST vooruit kijken) boeien mij niet.
https://www.videoland.com/filter/series/sortering/year
https://www.videoland.com/filter/films/sortering/year
https://www.videoland.com/filter/kids/sortering/year
https://www.videoland.com/filter/huurfilms/sortering/year
Videoland heeft een nederlands aanbod, huurfilms en als je dat aanzet porno.

Netflix is veel beter naar mijn mening, maar videoland is goedkoper bij aanbiedingen zoals: https://www.groupon.nl/deals/videoland

Netflix is 1 maand gratis. https://www.netflix.com/nl/
€7,99 SD 1-scherm / €9,99 HD 2-schermen / €11,99 HD en UHD 4-schermen

Videoland is 14 dagen gratis. https://welkom.videoland.com/
maand €8,99 / 3mnd €7,99 / 6mnd €6,99 / 12mnd €6,49 betaling voor de periode vooraf daarna verlenging per maand voor hetzelfde bedrag.

Amazon Prime Video is 7 dagen gratis
eerste 6mnd €2,99, daarna €5,99 https://www.primevideo.com/
aanbod: https://docs.google.com/d..._WHnT31eO6e_EygtsOUc/edit

[Reactie gewijzigd door P.A.T.R.I.C.K op 19 januari 2017 15:41]

en geen app voor de xbox one. Had het bijna genomen voor The Grand Tour maar ja, blijkbaar willen ze ons PSx en Xbox mensen niet als klant :X
als je je xbox one locatie op US zet, dan de app installeerd en vervolgens je locatie weer terug zet werkt hij nog steeds.
Heb ook amazon prime proef abonnement genomen maar zowel amazon prime als de grand tour vallen een beetje tegen. De app loopt eigenlijk minstens 1 keer per aflevering wel vast om verschillende redenen dus ik blijf voorlopig wel bij netflix.
Met alle respect. Ze kondigen best groots aan in Nederland beschikbaar te zijn. Krijg ook regelmatig op YouTube reclame voor geschoteld.

Zorg dan ook dat PS en xbox gebruikers de app kunnen installeren. En ook andere grote platformen
Narrator: "Introducing"
Jeremy:"the grand tour"
Narrator: "yeah, well to bad you're not in the UK"

Zo had die reclame moeten zijn.

Mooi om te zien dat the grand tour dusdanig populair is dat het eerste seizoen zo enorm gretig wordt gedownload dat amazon echt gedwongen wordt om wat aan locatie restrictie moet gaan doen. Met die cijfers kunnen ze ook mooi aantonen dat het loont.
Zover ik weet kun je de Prime app wel van Us store binnenhalen, tenminste zo heb ik het gedaan op mijn Ps3. Moet alleen nog testen of het wel daarwerkelijk wert.
Bedankt voor de info over Amazon Prime. Was er nog niet aan toegekomen om dit zelf serieus te onderzoeken, maar ik lees al dat dat voorlopig niet hoeft :)
Zelfs op hun FB sponsored berichten zie je diezelfde meldingen voorbij komen en oja.. Amazone Prime ondersteund alleen de credit card.
Op webOS zit wel een app.
WebOs 3.0 ondersteund Amazon Prime, ik heb het op mijn LG tv.
Je gaat nu Popcorn, een software pakket met materiaal veeluit uit illegale bron, vergelijken met Netflix wat een legale bron heeft. beetje kromme vergelijking.

Er is en komt nooit een dienst voor films vergelijkbaar met Spotify omdat de kosten van een film niet te vergelijken zijn met het maken van een muziek album.

Het verdien model van een film is eigenlijk heel simpel. Je hebt de productie kosten, vaak 10 tallen miljoenen voor een beetje productie.

Deze film gaat draaien in de bioscoop en verdient met een beetje geluk de productie/marketing/logistieke kosten die zijn gemaakt terug.

Vergeet niet de omzetten die je leest zijn bruto box-office, dit is dus wat de filmmaatschappijen en de bioscopen samen moeten verdelen.

Het geld wordt pas verdient in de verkoop/on-demand/rental, hier is de verdeling ook anders, de filmmaatschappij investeert veel minder in marketing en krijgt ook een kleiner deel van de omzet, maar houdt hier wel meer aan over. En als laatste is dan de rechten verkoop aan diensten zoals Netflix.

Vroeger huurde je bij Videoland voor +/- 10 gulden (+/- € 5) een dagfilm en ondanks dat de productie kosten enkel toenemen (en ook de omzet) verwachten we nu dat we voor +/- € 10,00 per maand elke film die in de bioscoop draait direct op Netflix te kunnen zien.

De muziekindustrie heeft een enorme verandering doorgemaakt, het illegaal downloaden had een enorme invloed hierop. Door de komst van diensten zoals ITunes en later Spotify neemt deze omzet weer toe. De markt heeft een grote verandering en kostenverlaging doorgevoerd en artiesten verdienen nu vooral hun miljoenen met optredens, hier zie je ook een enorme stijging in de ticketprijs.

Het gebruik van popcorn is illegaal en je loopt op termijn ook het risico dat je simpel door Brein gepakt kan worden als je geen VPN gebruikt, immers wordt de torrent techniek gebruik op de achtergrond.
De enorme ticketprijzen komen met name doordat ticket offices en venue holders weten dat ze geld kunnen vragen. Wat ticketmaster[insert random ticket verkoper] allemaal aan extra kosten rekent is belachelijk.

Administratie- en reserveringskosten bij een ticket is echt belachelijk. De reden dat je een ticket van te voren koopt is dat verkoop vrijwel nooit aan de deur wordt gedaan. Alles gaat digitaal en er zijn dus geen kosten anders dan de kosten die ticketmaster heeft aan het systeem. Stop dat gewoon in de ticketprijs ofzo, maar nee. Komt nog ruim €10-15 per bestelling bij bij sommigen.
Nee ik werk niet voor Brein. Het punt is dat je klaagt dat de content van een legale dienst Netflix niet gelijk is aan een illegaal aanbod zoals in Popcorn Time.

Je veronderstelling dat een film soms wel tientallen keer de productie en distributie eruit haal voordat het in de verhuur keten terecht komt is nergens op gebaseerd. Er zijn uitzonderingen die hun winst maken in bioscoop release maar dit is erg beperkt. Grote blockbusters halen nagenoeg nooit de kosten voor release uit de bioscooprelease. Dit is ingecalculeerd en ook de rede waarom films niet direct naar diensten zoals Netflix gaan en dit ook nooit zullen gaan doen.

Je gaat daarna een vergelijking maken met de weekfilms van Videoland en aanbiedingen die ze deden toen ze nagenoeg failliet waren (huidige videoland heeft niets te maken met de videoland winkels, enkel de naam).

De zogenoemde week films zijn vooral de films die je nu bij Netflix vond en daar betaal je in vergelijking minder per maand voor. Het verbaast me dan ook dat je klaagt over het aanbod?

2 jaar tussen release en verhuur slaat ook nergens op, dit is maximaal een jaar en minimaal 3 maanden. Dit is via overeenkomsten geregeld tussen de verschillende partijen.
Ik deed 16 jaar de automatisering van een x aantal vestigingen en mijn collega maakte de website voor videoland.nl een aantal jaren.

Ik denk dat je niet weet waar je het overhebt.

Films komen pas in de verhuur als ze helemaal uitgemolken zijn niet omdat producenten graag hun films in de verhuur wilden zien. In tegendeel de enige reden waarom ze dat deden kwam omdat landen anders illegale distributie niet zou aanpakken.

Verder met betrekking tot omzet van film... volg IMDB een 15 jaar en je zult goede inzicht hebben hoeveel winst er op goede films gemaakt worden. Het zijn de bagger films die kosten niet of nauwelijks eruit weten te halen en het van verhuur moeten hebben.

Overigens is er nu een grote verschil tussen videotheken toen.

Kosten voor distributie bijvoorbeeld.

Iedereen kan nu in theorie een film crowdfunden en middels video on demand rechtstreeks aanbieden.

Ook dien je eens te kijken hoe Netflix producties in elkaar zitten. Een veel hogere mate van efficitentie en daarme lagere productie kosten. Zeker als je film niet afhankelijk is van x aantal sterren in de hoofdrol.

Mensen zoals jij en brein vinden het normaal dat een acteur of muzikant 20 miljoen verdiend voor paar maanden werk. En daarbij WIJ de criminelen zijn indien we die mening niet delen. Als er normale productie kosten zijn kun een film gewoon op Youtube zetten en zal advertentie kosten als winstgevend kunnen zijn mits film goed is...... maar huidige systeem waarbij we mensen subsideren en flops financieren slaat nergens op.
De omzet die je ziet op IMDB is de bruto omzet, de filmmaatschappij houdt hier circa 30-40% van over, hier moeten hierna nog de kosten voor marketing en distributie vanaf.

Ik heb zelf meer dan 15 jaar voor een major filmstudio gewerkt en de meeste producties die in de bioscoop draaien maken in de bioscoop release verlies. De kleinere producties leveren veelal helemaal niets op en pas na jaren wordt er geld verdient, ga voor de grap eens kijken naar Nederlandse films en de CV constructies. Medelijden hoef je niet te hebben met de filmmaatschappijen want via VOD en de rechten voor Netflix en Televisie wordt genoeg verdiend, maar er wordt ook regelmatig zwaar verlies geleden.

De distributie bestaat uit de volgende kosten:

- Film digitaal verspreiden naar de bioscopen
- Vervoer 35mm films (niet overal is digitaal aanwezig)
- Marketing (TV, Radio, Magazines)
- Persvoorstellingen
- Kantoor kosten (Marketing, Sales, Administratie)

In de tijd van videoland was er gewoon een afspraak tussen de bioscopen, een film mocht (en niet eerder) 3 maanden later in de videotheek komen. Die termijn ligt nu vrij en je ziet dat films hierdoor nu ook sneller via VOD beschikbaar komen. Zeer soms had je een uitzondering zoals Star Wars die pas na 12 maanden in de videotheek kwam.

Je bent ook een crimineel als je niet betaald voor producten. Je vind netflix niks (ondanks dat je het gratis hebt) omdat de content verouderd is. Je bent zo krent dat je niets eens wilt betalen voor content en promoot een illegale dienst die verdiend aan de werkzaamheden van andere.

Ik ben geen voorstander van salarissen van 20 miljoen voor acteurs, maar dit gaat niet veranderen. Mensen gaan helaas sneller naar een film met een bekende acteur. Netflix toont helemaal niets aan, maar als je Netflix hebt ga je sneller kijken naar een serie met onbekende acteurs. Al hebben de meeste succesvolle series op Netflix een bekende cast.
Overhead is niet het probleem van consument.

Als je enig ander product onbetaalbaar maakt door overhead zal niemand het kopen/gebruiken. Klant gerichtheid is dan ook ver te zoeken.

Met betrekking tot Nederlandse markt. Als markt dermate klein is dat je zonder subsidies en financiele investerings constructies dien je het anders aan te pakken.

Heb je weleens doorloop processen van crowdfunding bekeken. Als iets niet aanslaat krijgen ze niet genoeg binnen om er aan te beginnen en dat is eigenlijk meteen een goed indicatie.

Ik vind niet dat je rekening of medelijden moet hebben met verliesgevende producties en kosten die ze maken.

Het is kwestie van tijd dat meest winstgevende film en muziek NIET via achterhaalde partijen gaat.

De overlevingsdrang zien we middels propaganda van brein. Die laatste stuiptrekkingen zullen er niet meer zijn zodra onze kleinkinderen er zijn.

Met betrekking tot Netflix. Account heb ik van hun gekregen. Ze weten hoe ik er over denk.

En zoals ik al aangaf ik kies zelf waar en wanneer ik iets kijk. Em als ik vandaag iets kijk wat ik via vod niet kan krijgen betaal ik er later meerdere keren voor. Of omdat het op NL tv zal worden uitgezonden of bij een netflix te bekijken valt.

Waarom zou ik indirect vaker voor moeten betalen.
Overhead is niet het probleem van consument.
Overhead bepaald uiteindelijk de prijs die de consument betaald, dus het is absoluut wel een probleem van de consument en van het bedrijf als deze te hoog zijn.
De overlevingsdrang zien we middels propaganda van brein. Die laatste stuiptrekkingen zullen er niet meer zijn zodra onze kleinkinderen er zijn.
Propaganda? In Duitsland krijg als je niet voorzichtig bent een boete thuisgestuurd, dit gaat via de ISP. In Engeland sturen de ISP nu al brieven naar degene die inbreuk maken. In Nederland worden tot opheden enkel de aanbieders aangepakt. Als onze kleinkinderen er zijn zal de markt veranderd zijn, maar zal "illegaal" downloaden niet meer bestaan of te groot risico brengen. Een aantal jaar geleden kocht ik nagenoeg geen games, waarom betalen als je het gratis kan krijgen. Met de komst van Steam betaal ik gewoon. Is het goedkoper geworden? Nee het wordt enkel duurder, een beetje game kost nu € 60,00 en je moet daarna nog betalen voor de DLC's.

De markt rond VOD zal nog verder ontwikkelen, rechten zullen niet meer per land worden verkocht maar per regio. Dit is goedkoper voor een partij als Netflix. Hopelijk zullen de bioscopen gaan inzien dat VOD geen concurrentie is maar een aanvulling. De grote angst voor eerder release zit hem nu vooral hier. Bioscopen zijn bang voor VOD, ze hebben gezien wat er met de videotheken is gebeurd.

Maar Netflix zal geen recente films gaan brengen voor de huidige prijs.

[quote]
En zoals ik al aangaf ik kies zelf waar en wanneer ik iets kijk. Em als ik vandaag iets kijk wat ik via vod niet kan krijgen betaal ik er later meerdere keren voor. Of omdat het op NL tv zal worden uitgezonden of bij een netflix te bekijken valt.
[quote]

Maar via popcorn betaal je helemaal niet. Je hebt dan naar mijn mening gewoon geen recht om te kijken. De eigenaar mag zelf betalen hoe hij zijn product aanbiedt en niet jij. Als de consument het te duur vind moeten ze het gewoon niet kijken dan gaan de prijzen vanzelf omlaag.
Lees eens zorgvuldiger wat ik schrijf antwoorden staan erin.
Netflix moet zeker aan zijn menu's werken, irritant is het zoeken naar de nieuwste content of de te sorteren (laatste aanbod of dat afloopt). Maar dit is al een lange tijd bekend en ze doen maar niets.
Ach, ik heb lekker the grand tour (topgear) kunnen kijken voor 3 dollar. Ja via iPad naar AppleTV.

Mijn broertje heeft gisteren zo'n LG OLED gekocht. Die heeft gewoon Amazon Prime als App.

Ik deel mijn Netflix en nu dus Amazon met hem. Ik betaal nog oude prijs voor Netflix (7,99) + Amazon (2,99). Vind het wel geweldig.
Weet je zeker dat je nog de oude prijs betaalt? De prijsverhoging van 7,99 -> 9,99 is voor bestaande abonnees per juni 2016 doorgevoerd.
(7,99 alleen nog voor het SD abonnement)

Heb netflix 6 maanden gratis gehad, en daarna 1 jaar voor $15 (toen ze nog 12 month vouchers bij TVs gaven, die vervolgens op e-bay aangeboden werden).
Ik heb het via iTunes, n ik weet zeker dat ik nog 7,99 betaal.
Wel zijn mijn streams van 3 naar 2 gegaan. (Ik deel het met mijn broertje, die is toch een half jaar per jaar van huis)

Ik weet niet precies hoe ik moet controleren of het eventueel SD geworden is. Ziet er nog steeds evengoed, en dat is heel goed, uit.

/edit: ondertussen nagezocht, nog steeds HD, alleen twee schermen.

Er staat grappig genoeg wel bij dat mijn prijs 'voor mij niet wijzigt tot mei 2016'. Nou ja, ondertussen januari 2017 en het is echt nog steeds 7,99.

Ik heb echt vanaf dag 1 dat Netflix abonnement via Apple. Ze zeiden eerder al dat de abonnees van het eerste uur dezelfde prijs zouden houden.
Ik heb ook Netflix en Amazon prime video

Amazon Prima video is inderdaad wat mij betreft "nog niet af".
Geen chromecast support is gewoon m.i. vandaag de dag not done.

De content valt ook erg tegen, eigenlijk keek ik ook alleen maar The Grand Tour.
Ik ga amazon prime video ook opzeggen als The Grand Tour ten einde is. :)

Videoland ooit eens naar gekeken, maar voorheen kon je ook 1 film "huren" en bekijken, maar dat lijkt ook verdwenen te zijn.
Daarnaast heb ik ook nog wel eens pathe thuis gebruikt, puur voor "huur" (nog) niet voor koop. Dat werkt overigens ook prima. Hoewel dat in het begin ook niet fantastisch was qua device support.

Het is natuurlijk voor dit soort diensten erg lastig om klanten te werven en te binden, ze moeten iets unieks hebben. Aangezien Netflix in hun eigen content investeert werven en behouden ze klanten.

Ik heb ook even gebruik gemaakt van HBO GO, maar dat is nu gestopt in NL. Dat aan de ene kant wel jammer is. Aan ge andere kant vond ik dat best wel een kut app om te gebruiken.
ik heb er twee. Netflix en Videoland. In commentaar op andere reacties. het gratis aanbod is niet zo heel denderend, maar ik huur mijn films hier (beetje jammer van het maandgeld)
Films huren kan net zo goed bij Pathé thuis. Die hebben een goed aanbod, en je betaalt gewoon per film zonder abonnement. Voor één of twee keer in de maand een filmpje is dat wel te overzien. Alleen hebben ze geen Apple TV app (wel iPad met Airplay).
Software was wat brak en zij ondersteunden geen chromecast. Misschien weer proberen
Ik huur via google play. Valt mee qua prijs en het aanbod is best heel uitgebreid.
Oh ja, die doe ik ook. Minder recent aanbod alleen.
Dat maakt voor deze grafiek toch helemaal niet uit? De abonnees per dienst worden geteld...
Dit klopt. Heb je een abonnement op alle diensten dan wordt er gewoon 1 bij alle 3 staven opgeteld.
Ik heb zelf;
- Netflix (middelste abonnement, dus 2 schermen + HD)
- Videoland (Loopt bij mij via T, heb de komende maanden gelijk 50% korting)
- Film1 (Via de PS4)
- Ziggo Movies & Series (Gaat als Ziggo niet weer op oude niveau brengt snel de deur uit)

Dus toch aardig wat, maar moet inderdaad bekennen dat Videoland niet zoveel goede films/series aanbied als Netflix doet.
Film1 op PS4 is een beetje een rommeltje. Ik heb van mijn TV provider film1 een tijdje gratis en kan ook gebruik maken van film1 on demand via het internet. Helaas werkt Film1 op PS4 dus niet voor bestaande kabel/satelliet klanten. Voor mij zou de combinatie met de PS4 een reden kunnen zijn om een vast abonnement op Film1 af te sluiten. Maar dat gaat niet gebeuren als dat 2 seperate abonnementen zijn.
Ik heb Film1 via mijn ps4 omdat het dan goedkoper is en ik van plan ben Ziggo qua tv eruit te smijten.
Ik had hbo. Maar aanbod van netflix is soms echt treurig, kwartier zoeken in het overzicht naar een redelijke film. Soms overweeg ik een kijkje bij Videoland te nemen, mischien dat dat van hun beter is.
Ik vraag me af over welke periode dit gaat of dat dit een enkel moment als peiling os geweest.
Ik heb ook Netflix gehad begin 2016 maar was er snel klaar mee.. Na de 1e maand heb je de videotheek al wel gezien en de verversing qua nieuw aanbod is hoog maar vooral flut films en series naar mijn smaak. Weinig echt mooie van na 2010.
Het zou me dan ook niks verbazen als dit een telling is over hoeveel abonnees (er is nergens gezegd dat het betalende abonnementen betreft) over een heel jaar.

Overigens.. video land is echt ruk met oude zooi.. back to the 90s b films...
Het aanbod films en series is juist afgelopen maanden verbeterd bij Netflix.ik keek altijd t nieuwste. Bij Netflix is t juist de sport om alles eens te kijken. Geef t 10 min en dan beslissen. Daardoor hele leuke series gekeken. Ook een aantal films gezien die ik anders nooit zou kijken. Zoals the fundamentals of caring.
Persoonlijk vind ik de naam Videoland ook verwarrend, of het klinkt iig heel ouderwets. Ik denk daarbij nog steeds aan een stoffig oud hok waar je videobanden leent. Nu was ik laatst wel positief verrast dat je er zelfs kitesurfspullen kunt kopen (in Groningen dan) :P
Tja, in de US is Netflix synoniem aan DVD verhuur (Doen ze nog steeds) en daar is het ook gelukt om de mindset om te zetten naar streaming media. Videoland is in dat opzicht nog niet zo'n rare naam hoor, zeker niet als je al heel veel geld in het merk hebt gestopt de afgelopen 20 jaar.
Nou.... Thuisbezorgd heeft sinds kort de aller nieuwste uitvinding "afhalen" in zijn pakket opgenomen. Dus ik zei al, nog even en je moet weer bij Videoland langs gaan om een stream te starten. Scheelt in ieder geval dat je ze niet teruggespoeld hoeft in te leveren.

[Reactie gewijzigd door Dennisdn op 19 januari 2017 13:47]

Videoland was meer dan vhs tapes. Het verhuurde ook complete videorecorders en later dvd's. En vooral de erotiek hoek was ongetwijfeld het meest bezocht :P

[Reactie gewijzigd door Jism op 19 januari 2017 18:19]

Zelfs NES en SNES consoles kon je er huren later ook Playstations geloof ik

Had zelf meer met de lokale videotheek die verhuurde naast consoles
ook de copyboxen voor de NES en SNES en de zoveel in 1 cartridges
en bouwde ook de NES voor 30 gulden om :D

Niet echt een slim bedrijfsmodel lijkt me maar had het altijd druk en heeft het toch nog volgehouden totdat het winkelcentrum hier plat ging in 2003

Mooie tijden :)
Net even gekeken op de website van videland. Wat een shit website, kan niet eens gemakkelijk een overzicht krijgen van alle content die ze aanbieden.
Hetzelfde geld voor Netflix, daar kan je ook niet zonder in te loggen het aanbod bekijken...
Dit zijn handige sites om het aanbod van zowel Videoland als Netflix te checken zonder een abonnement te hoeven hebben :)

Videoland: http://streamingaanbod.nl/videoland-aanbod/
Netflix: http://www.netflix-nederland.nl/aanbod-netflix-nederland/
Vooral prijzig nog, naast je abonnement bij Videoland ook nog 6 euro per film betalen.
Anoniem: 498327
@Scarra19 januari 2017 13:55
Ik koop ze op Blu-Ray, betaal meestal 9 of 10€. Zou graag meer mensen in de wijk hebben die dit doen en dan ruilen via Facebook, maar de meeste zijn al flink verknocht aan Netflix. Terwijl het mooi middel is voor wat sociale interactie en goede curatie, iets wat flink mist in deze tijd.
Dat zijn ook niet de nieuwste neem ik aan.
De meeste films kijk ik ook maar één keer, hoef ik ook niet te bezitten. De kinderen daarentegen...

Ouderwets huren vond ik altijd wel gezellig. Kwaliteit is ook gewoon beter dan elke streamer of download. Maar Het kan niet meer binnen een kilometer of 10.
Anoniem: 498327
@Scarra20 januari 2017 16:21
wel nieuw spul. Arthouse is na 3 maanden al onder de 10 euro.
Mensen denken niet om beeldkwaliteit te geven |:(
Alleen als je gaat huren moet dat.
En wil je het de andere kant op: Waar kan ik deze film of serie kijken (al dan niet met een proefabonnement): https://www.justwatch.com/nl
Net even gekeken op de website van videland. Wat een shit website, kan niet eens gemakkelijk een overzicht krijgen van alle content die ze aanbieden.
Dat heeft netflix ook niet (niet zelf, althans).
De naam alleen al zorgt dat ik geen enkele interesse heb ik deze dienst

1) Associatie met ouderwetse videotheek, komt direct al achterhaald over.
2) Nederlandstalige naam, geeft gelijk al twijfels over het aanbod, zal wel voornamelijk Nederlandse rommel zijn.

Op de site wordt me ook niet duidelijk wat er in hun catalogus zit. En er is ook geen client voor de PS4 dus heb ik geen mogelijkheid het te proberen. Ze gooien wel een enorme drempel op om überhaupt te kunnen zien wat hun dienst nu inhoud. Ik haak al af voordat ik weet wat het is dat ze me proberen te verkopen. Ontzettend slechte marketing.
Nu je het zegt, videoland beschikt inderdaad over internationale films/series. Door de naam heb ik altijd de associatie met nederlandse series en films gelegd en nooit de moeite genomen om naar de website te gaan hierdoor.
Op de site wordt me ook niet duidelijk wat er in hun catalogus zit.
Dat doet netflix ook niet.

[Reactie gewijzigd door Iknik op 19 januari 2017 13:08]

Net nog even gekeken op videoland.nl. En inderdaad - er is geen overzicht van het aanbod.

Ik weet dat 'zoeken' op mijn smart TV een drama is. Ik zoek veel liever op een snelle pc/tablet en dan gericht een actie starten op de TV.

Waarom zet een Videoland zijn aanbod niet in de schijnwerpers. Klinkt bij mij alsof het niets is en dat je eerst mag betalen om daar achter te komen. Nu zie ik wel een proefperiode van 2 weken 'voor weinig'... maar al kost het maar 1 cent - ik zou me toch bekocht voelen.

Dus @Videoland: Gewoon je content sorteerbaar en doorzoekbaar online zetten met expiredate en andere leuke meta-data. Gedaan? Dan mag je reageren op dit bericht en ga ik kijken of ik lid wordt.

Tot die tijd...
Dus toen ze nog een keten van videotheken waren, verwachtte jij op basis van hun naam dat ze alleen Nederlandse films op VHS hadden? 8)7
Nederlandstalige naam, geeft gelijk al twijfels over het aanbod, zal wel voornamelijk Nederlandse rommel zijn.
Als dat nou een serieus argument moet zijn? Het probleem met Netflix (waarvan de engelstalige naam overigens films suggereert terwijl het voornamelijk een TV serie dienst is) is nou juist het gebrek aan Nederlandse (of zelfs maar Europese) content. Er wordt rommel gemaakt in Nederland maar in de VS wordt nog heel veel meer rommel gemaakt. Helaas ook vaak veel te veel seizoenen van die rommel.
Het probleem met Netflix (waarvan de engelstalige naam overigens films suggereert terwijl het voornamelijk een TV serie dienst is) is nou juist het gebrek aan Nederlandse (of zelfs maar Europese) content.
Netflix was voornamelijk een film dienst, helaas is het nu vooral series ja.

Het ontbreken van Nederlandse content vind ik juist een enorm pluspunt van Netflix.
Het ontbreken van Nederlandse content vind ik juist een enorm pluspunt van Netflix.
:?
Netflix heeft een beperkt budget voor de aanschaf van content, wat ze niet uitgeven aan Nederlandse rommel wordt dus uitgegeven aan content die wel de moeite waard is.
Ach, dat budget spenderen ze dan wel weer aan matig Franstalig spul. Halve aflevering van Marseille proberen te kijken 8)7
Dit doet me herinneren aan een avond in December vorig jaar toen ik op hun website zat en mij precies hetzelfde opviel. Ik kon niet zien wat ze allemaal exact aanboden en wat ik dus kon kijken en was daardoor bang dat het me tegen zou vallen dus ben weg gegaan en heb geen abonnement genomen.

Dat terwijl ik er toch echt kwam omdat ik er meer interesse in kreeg helemaal i.c.m. de December maand waarin ik vakantie had, plus een 2e kerstdag waarop ik geen afspraken had dus een lange dag zou gaan worden anders.
naamsbekendheid is 1 van de grote pluspunten van Netflix. Daarnaast ben ik overstag gegaan met mn nieuwe tv en de netflixknop erop.
Erm, bij iedereen in Nederland was de naam Videoland veel eerder bekend dan nieuwkomer Netflix. Netflix bestond nog niet eens toen Videoland er al jaren op had zitten met het verhuren van films.
Ok videoland bestaat al veel langer maar dan denk ik niet aan streamen maar aan videobanden/dvd's huren.
t geintje is natuurlijk wel dat het huidige Videoland alleen qua naam nog overeenkomsten heeft met de Videoland van vroeger!..die naamsbekendheid is bij het publiek wat wil streamen helemaal niet zo hoog...die kennen de oude Videoland niet! en dan nog....de nieuwe VL is gewoon RTL....en RTL heeft gewoon de naam gekocht....en haar eigen dienst erachter geplakt!
Ik heb NLziet en Netflix. Videoland vind ik niks want heb niks met de series die Videoland uitzend.
NLZiet heb ik 1 maand gehad omdat ik 1 bepaald programma keek op Net5, toen merkte ik dat ik het niet meer gebruikte en gestopt...

Als het een RTL programma was geweest, had ik via de RTLXL app een maandje genomen voor 5 euro en die loopt ook automatisch af. In-app payement en je hebt weer een maand.
Als er weer eens een programma is op RTL, dan doe ik het op die manier, zonder reclame en Chromecast
Ik heb een abonnement op NLziet, maar gebruik het heel weinig. Ik deel mijn account met de hele familie, zodat iedereen een programma terug kan kijken. Omdat het niet veel gebruikt word heb ik nooit last van het probleem dat er teveel streams actief zijn.

Daarbij vind ik de kwaliteit ook niet heel goed, en de meeste uitzendingen van NPO willen niet stabiel streamen (met de uitzendingen van RTL/SBS heb ik geen problemen)
Ik heb idd ook vaker gehad dat ik een foutmelding kreeg, erg jammer.

Ik deel wel m'n Netflix abo (die van 12 euro) met z'n 4-en...
Ik had ook keertje NLziet genomen totdat ik merkte dat de gratis dienst Kijk diezelfde programma's eerder en gratis aanboden.. direct opgezegt.
dat klopt, dat werkt op gebied van reclame. Dat is hoe ik het momenteel ook doe als ik echt iets van de commerciele wil bekijken.

Om het dan op de Chromecast te krijgen, cast ik m'n tablet naar de TV (want helaas gaat het niet direct)

[Reactie gewijzigd door Boy op 19 januari 2017 15:04]

Ach... ik download het gewoon van de site als npo.nl/kijk.nl/rtlxl.nl
geen idee hoe je dat zo doet eigenlijk
downloadgemist nederland.
Ik vind 200.000 nog best veel, had ik niet verwacht.

Dan is het toch best een succesvol platform naar mijn mening. Het zijn allemaal betaalde abonnementen natuurlijk, dus 200.000 x 8,99 => toch bijna 1,8 miljoen euro per maand

Ze hebben natuurlijk andere content, als je graag Nederlandse series kijkt (en die worden volgens mij steeds beter) dan kan ik me voorstellen dat je hier een abo voor neemt

[Reactie gewijzigd door Boy op 19 januari 2017 12:50]

Het helpt natuurlijk ook wel dat meeste ISP's een mooie deal met Videoland hebben.
eigenlijk moeten die nederlandse aanbieders allemaal gewoon onder 1 streaming service door gaan
dus NLZiet, VideoLand en ondemand van ziggo zou eigenlijk gewoon 1 ding moeten zijn waarvoor je 1 X bedrag per maand betaald met al hun gecombineerde content er op..
helemaal mee eens. Video streaming is nu zo versnipperd dat je met 1 abo gewoon niet aan je behoefte kan voldoen. Kwaliteit is ondermaats. Lijkt wel of ze op de achtergrond nog een video in een machine schuiven.
Zou ideaal zijn, maar werkt misschien beter met pakket opties, bijvoorbeeld x euro extra voor videoland erbij
Niet zo gek, NetFlix was flink eerder op de markt hier volgens mij..
videoland is goede-tijden-slechte-tijden content :N :F
Deze reactie hierboven krijgt veel negatieve feedback, maar het slaat wel de spijker op de kop waarom Videoland geen succes is. Het gros bestaat uit RTL producties. Je koopt nogal een kat in de zak wanneer je aan het oude Videoland denkt, je weet wel, die toko waar je vroeger een videoband van een goede film ging huren. Eigenlijk abonneer je je gewoon op RTL XL. En zelfs de oppervlakkige consument trapt daar amper in.
Hoezo niet succesvol? Ik had het al doodverklaard voordat het begon, maar wonderbaarlijk genoeg hebben ze toch 200.000 abbonees. Dat is een mooie cash flow. Dat ze Netflix niet kunnen evenaren is te verwachten, maar ik zou niet zeggen dat het een mislukking is.
Ik snap je opmerking wel, de content die videoland bied zijn vooral Nederlandse programma's. Of je de programma's leuk vindt is natuurlijk een andere vraag. Wel is het zo dat die programma's die Videoland wel heeft en Netflix niet vroeg of laat toch op TV komen. Veel mensen maakt het niet zoveel uit wanneer je precies die series ziet. De toevoeging van Videoland is dus veel kleiner dan die van Netflix dit terwijl de prijs hetzelfde is.
tis dan ook een dienst van RTL Nederland! dus begrijpelijk dat de langstlopende soap van NL daar dan op gehost wordt!
Net zo nuttig voor mij dus ala netflix. Niet.
Er kijken genoeg mensen naar (zo ook mijn vriendin). Buiten dat vind ikzelf de Nederlandse series en een groot RTL-gedeelte wel leuk om te hebben.

Waarom daar jouw gekozen emoticons bij zouden moeten horen is me dan weer een raadsel.
Die emoticons zijn een kwestie van smaak. Ik zelf kijk zelden tot nooit RTL, hooguit afentoe een film, maar geen van de NL content. Maar ik ken genoeg mensen die wel al de NL content kijken, maar dat zijn dan weer geen mensen die een abo op Videoland, NLZiet of Netflix hebben of willen.

"Telecompaper merkt op dat de komst van Amazon Prime Video een remmende werking kan hebben op Netflix." Dat zie ik nog niet zo snel gebeuren zolang het aanbod op Amazon Prime Video in NL zo beperkt blijft. Het is goedkoper, maar dan krijg je ook veel minder voor, dus voorlopig blijf ik bij Netflix (heb Amazon Prime Video een week geprobeerd).

@Farmir: sorry, maar ik vind dit wel beperkt, dus dit is blijkbaar ook een kwestie van smaak. Als ik dit vergelijk met Netflix, dan vind ik het TV serie aanbod daar groter en dat geldt helemaal voor het aanbod voor kinderen.

@himlins_: Prime is inderdaad meer dan alleen Prime Video en heeft inderdaad wel wat leuke opties (waaronder je MP3 library en Plex library bij Amazon stallen).

[Reactie gewijzigd door Plymp op 19 januari 2017 14:15]

Tweaker Damir heeft een lijst gemaakt van (vrijwel) alle beschikbare Amazon Prime content in Nederland. Zie dit linkje.

Conclusie: het aanbod is niet zo beperkt.
edit: typo

[Reactie gewijzigd door Farmir op 19 januari 2017 13:04]

Imo is dit aanbod echt te laag. Toegegeven daar is de prijs ook naar, maar er zit weinig bijzonders tussen. Dit lijkt meer op dlc voor netflix.
Zoveel is dat ook weer niet, zeker omdat er veel dubbelingen in het lijstje zitten. Bovendien zijn veel films ook via Netflix te zien dus als je dat al hebt is Amazon het geld niet waard. Ik heb het alleen voor TGT maar zodra ik die allemaal gezien heb gaat Amazon er weer uit.
True, ik ben wel van mening dat het wel kwalitatieve content is. Vergelijkbaar met de introductie van Netflix in NL.

Overigens heb ik zelf geen Amazon, maar ben het wel sterk aan het overwegen als alternatief van het illegaal kijken van TGT.
Sorry hoor maar als ik die lijst bekijk is dat diep treurig weinig. 8)7
amazon prime biedt meer; free shipping, extra kortingen, exclusieve content/artikelen etc. owjah, en ook iets met video :)
Oftewel, je hebt bijna alleen maar meerwaarde wanneer je geld gaat uitgeven op Amazon?
Zo heb ik voor een boel geld mijn Amazon UK Prime trial laten verlopen en heb ik nu een jaar alle diensten, maar nooit gebruikt. Maar wat heb je eraan? Niets van dat alles werkt in Nederland of zelfs maar bij andere Amazons. Prime delivery geldt alleen voor Amazon UK, dat vind ik wel heel slap.

Als je regelmatig bij FR, DE en UK besteld (niet heel onwaarschijnlijk) moet je 3x Prime afsluiten bij exact hetzelfde bedrijf.
Omdat soaps niet op niveau zijn en onder de categorie pulp vallen. Niets mis mee, zat pulp waarmee ik mezelf ook mee vermaak. Maar dat je je vermaakt met een soap wilt niet zeggen dat er ook goed in geacteerd etc wordt ;)
Dus alles wat je zelf kijkt is van hoogstaande kwaliteit? ;)

Voorbeeldje: Vind de film Jay en Silent Bob Strikes Back persoonlijk een enorm lachen film. Wil niet zeggen dat het een kwaliteits filmpje is. Pure pulp voor puur dom vermaak. Zat andere voorbeelden te verzinnen.

Dat wij zelf kotsneigingen krijgen van soaps wil nog niet zeggen dat er geen doelgroep voor is ;)
Maar wat is kwaliteit?
Tegenwoordig worden er heel veel "kwaliteitsseries" gemaakt door Netflix, HBO,...
Maar het is niet omdat deze firma's er hun naam op zetten dat het ook kwaliteit is. Er wordt in de media veel hypes gecreëerd rond series zoals Orange is the new black, maar ook die series vervallen vrij snel in soap niveau (vind ik dan).
Jay en Silent Bob Strikes Back zou ik eerder onder cult onderbrengen. Kevin Smith heeft toch wel wat status.
Ik heb zelf ook best mijn onzinnig vermaak hier en daar zoals iedereen, maar sommige besteden hele avonden aan reality programma's en zeg maar alles van rtl.
Dat gaat je leven echt flink beinvloeden op de langere termijn.

Als ik naar mijn eigen omgeving kijk zie ik dat sommigen gewoon helemaal geen oog meer hebben voor wat er in de wereld speelt maar gewoon volautomatisch naar de grootste pulp zitten te kijken.
Een soort uitweg voor als het leven iets te ingewikkeld is zegmaar, en ja daar is een grote doelgroep voor ;)

[Reactie gewijzigd door Sergelwd op 19 januari 2017 13:25]

Waarom iedereen hier zo bang is om een mening van een ander te lezen is mij een raadsel. Blergh de comments hier worden allemaal op dezelfde journalistieke manier geschreven. Wat is het nut van de mogelijkheid om te kunnen reageren als je je mening niet mag uiten (ofja als het niet positief is iig). Conformeer je niet dan krijg je een downvote. Welkom op Tweakers.
Heeft zeker wel toegevoegde waarde, hij duidt aan dat videoland matige content levert en daarom dus niet mee kan gaan binnen de markt. Het staat er dan wel niet letterlijk maar dit wordt geimpliceerd middels een meningsuiting.
I
Niet zo gek, NetFlix was flink eerder op de markt hier volgens mij..
Ik denk niet dat het probleem is dat ze eerder zijn. Als er een concurrent is met dezelfde of goedkoper prijs met hetzelfde aanbod of zelfs beter, dan lagen de verhoudingen wel wat anders. Content wat op Videoland staat is 10x niks. Ik heb 2x 3maanden proefabonnement gehad voor 1 ct. Ik heb hier 2 seizoenen Zwarte Tulp naar gekeken en mijn vriendin vond het leuk om GTST aantal dagen vooruit te kijken en verder ook niet. Dat is mij de prijs niet waard. Die 200.000 kijkers van Videoland zijn volgens mij ook niet allemaal vaste terugkerende kijkers.

Ook de app voor de smart TV is waardeloos. Snel weer verder naar je serie waar je gebleven was zit er niet in. Je moet teveel handelingen doen. Ook zit er een bug in met vooruit en achteruit spoelen wat op iedere platform zit nadat je wil verder kijken, dat werkt namelijk niet meer. Hij blijft hangen op de plek waar je gestopt bent. Ze hadden ook hier beter naar Netflix moeten kijken. Dat vooruit spoelen daar werkt erg fijn. Zeker als je tijdens de serie in slaap bent gevallen. Je kan in no-time zien wat je het laatst nog gezien hebt... :-)
Ik vraag me af hoe het delen van accounts hier invloed op heeft. Ik deel mijn Netflix abo met 2 andere huishoudens.
Dit zijn volgens mij gewoon abonnees. Dus alleen per account. Die 2 andere huishoudens worden niet meegeteld lijkt me.

Of is het per sub-account?
Per 'gewoon' account lijkt me, aangezien je ondanks accountdeling toch maar 1 keer betaald aan Netflix. Wij delen ook het account, dus wellicht ligt het daadwerkelijk aantal gebruikers wel wat hoger dan het aantal accounts ja. :)
Ik ken eigenlijk alleen maar mensen die accounts delen als ik eerlijk ben

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee