Netflix laat Android-gebruikers downloads opslaan op micro-sd-kaart

Netflix heeft een update voor zijn Android-app uitgebracht die het mogelijk maakt om downloads op te slaan op micro-sd-kaartjes in smartphones en tablets. Aanvankelijk konden gedownloade series en films alleen op het interne geheugen van de apparaten worden opgeslagen.

De nieuwe versie van de app met sd-kaartondersteuning staat in de Google Play Store. Gebruikers kunnen in de app kiezen of ze downloads op willen slaan op het interne geheugen van hun Android-apparaat, of dat de films en series op de micro-sd-kaart terecht moeten komen.

Netflix meldt dat de functie niet op alle apparaten beschikbaar is, maar noemt daarover geen verdere details. Mogelijk doelt de maker van de streamingdienst daarmee op het feit dat niet alle toestellen over een micro-sd-kaartslot beschikken.

In november vorig jaar werd de downloadfunctie geïntroduceerd. Leden van de dienst kunnen geselecteerde films en series opslaan op Android- en iOS-apparaten om ze later offline te bekijken. De downloads blijven een beperkte tijd op het apparaat staan. Hoe lang de film of serie offline beschikbaar blijft, verschilt per titel.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

25-01-2017 • 09:03

88 Linkedin

Reacties (88)

88
87
48
1
0
33
Wijzig sortering
Huh ik wist niet dat het bestand na x dagen zichzelf delete of onkijkbaar maakte? Wel kwam ik er achter dat er voor sommige titels maar een beperkte mogelijkheid is voor het herdownloaden van een aflevering/film. Ik had mijn one plus 3 van android 6 naar android 7 geupgrade en mijn reeds gedownloade afleveringen deden het niet meer. Ik had ze daarom gedelete en wilde ze opnieuw downloaden, maar kreeg toen een waarschuwing in beeld dat ik het nog maar 1x mocht downloaden voor 1 januari 2018.

Verbaasd als ik was ben ik gaan chatten met Netflix customer service en de medewerker daar bevestigde dat dit inderdaad klopte maar dat dit alleen een deel van het aanbod betrof, maar zelf ook niet kon zien voor welke serie deze beperking allemaal speelde. Als ik dus weer alles zou downloaden en mijn telefoon gaat kapot waardoor ik een nieuwe moet kopen dan kan ik die episodes niet meer downloaden. Bizar gegeven. Snap ook niet zo goed waarom je een limiet erop zou willen hebben over het aantal downloads?
Niet-netflix series hebben idd wat beperkingen, er waren onlangs ook wat bugs met de teller van hoeveel afleveringen je op 1 moment mag gedownload hebben ... Het is nog een nieuwe functie ... geef ze wat tijd ^^
Dit maakt wel weer een extra barrière en geeft een extra reden om het illegaal te downloaden: je kan alles vaker dan één keer per jaar op je device zetten en niets is tijdsgebonden
Dit maakt wel weer een extra barrière en geeft een extra reden om het illegaal te downloaden: je kan alles vaker dan één keer per jaar op je device zetten en niets is tijdsgebonden
Moet dit niet zijn ".. en geeft een extra reden om de DVD / Blu-ray te kopen zodat je alles vaker dan één keer per jaar op je device kan zetten en niets tijdsgebonden is"?
Als je al betaald hebt voor de content (netflix abo) en door een knullig iets als je telefoon laten vallen opeens de serie niet meer offline kunt kijken gaat echt niemand maar de dvd kopen hoor. Dan vind ik het persoonlijk wel gerechtvaardigd om het gewoon vanuit illegale bron te downloaden, je had er immers al voor betaald.
Je kan het nog steeds streamen, dat is ook waar je voor betaald. De tijdelijke download is een (leuke) extra service die niet eens op elk device beschikbaar is. Maar daar gaat inderdaad niemand een dvd voor halen. Eigenlijk kunnen ze dat al oplossen door de servicedesk de mogelijkheid te geven die counter te resetten.
Daarbij:

Hoe vaak kijk je serie x S1EP1 vaker dan 1 keer in 1 jaar tijd?
Mijn kinderen heel vaak. En dat zijn nou juist de filmpjes die ik eventueel offline wil kunnen kijken, om data te besparen
Je kan ze meer dan eens bekijken hoor, het gaat puur over het lokaal downloaden. Als ze zoals men nichtje graag 100x hetzelfde na elkaar zien kan dat perfect. Als je week 1 film 1 download, verwijderd en elke week opnieuw gaat downloaden lokaal niet. Waarschijnlijk om te voorkomen dat iemand het gaat downloaden op alle devices van zijn vrienden. De counter reset zich blijkbaar jaarlijks en als de helpdesk deze zou kunnen resetten zie ik daar niet echt een probleem in.
mjah ik vind het iig superhandig...

nu hoef ik, als ik onderweg ben, niet meer van m'n mobiele pakket data gebruiken als ik onderweg wil netflixen...

Nu kan ik lekker een hoopje items klaarzetten op m'n SD kaartje... Ik heb het ook al gebruikt met opslaan op intern geheugen maar daarvan heb ik maar een paar giga's vrij dus die wil ik ook liefst zo veel mogelijk vrij houden zodat ik niet tegen problemen aanloop bij het installeren van updates / andere apps / etc etc.

Op m'n 64gb sd'tje heb ik ruimte zat en een film op 'hoge' kwaliteit pakt op een uur zo'n 300-500 mb weg...
volgens mij is 'besparen' op data vooral juist mogelijk dankzij deze functie, ook op energie; want je smartphone verbruikt een pak minder als hij gewoon van het geheugen kan uitlezen ippv 4g te moeten gebruiken; ook wifi verbruikt minder dan 4g en het is dus leuk om thuis met je nolimits abo ff te downloaden (energie besparing + data besparing uit je bundel) + dat je achteraf ok nog eens bespaart po energie waardoor je langer met 1 lading meekant. Bovendien heb ik gemerkt dat het downloaden aan een vlot tempo gaat (mijn connectie ws ig maxed).

Yup, weer een reden minder om illegaal dingen te doen, nu kan je niet zeggen dat je iets illegaal download omdat je het anders niet kan zien als je geen snelle of grote databundel hebt. Bovendien is de termijn waarin je je download moet bekijken nog wel best acceptabel. Toen ik het een tijdje geleden voor het eerst probeerde heb ik m'n download na bijna een week pas gekeken; toch ruim voldoende tijd neem ik aan.i
Een maand zou het best zijn als je op vakantie gaat ofzo. Maar dat ga ik van de zomer dan zien hoelang ik het kan kijken :) maar meer dan een week is ook al aardig positief. En 500MB per uur valt ook gelukkig mee
Je betaald bij netflix voor TOEGANG tot de content. Vergelijk het met het betalen voor een bibliotheek, in dat geval mag je het boek ook maar een beperkte tijd gebruiken. Tevens ben je dus geen eigenaar.

Bij een DVD ben je daadwerkelijk eigenaar, dit is dus een compleet ander verhaal.

Spotify idem. Het zou namelijk ook redelijk absurd zijn om met 1 maand spotify de hele catalogus te mogen downloaden...
Het zou niet absurd zijn zolang je die download niet meer kan gebruiken zodra je niet meer betaald. Want of je het nu streamt of download. Data kost het toch wel.
Om even je argument onderuit te halen met je eigen parallel:

Bij een bibliotheek mag je een boek zo vaak komen lezen als je wilt (streamen). Echter, als je thuis ook een fijne plek hebt om te lezen, mag je een boek ook veel vaker dan 1 keer lenen (downloaden)

Je betaalt inderdaad voor de toegang tot content. De gedownloadde afleveringen zijn niet meer te kijken als je abo verlopen is. Net als bij spotify, je kunt nog zoveel lokaal hebben staan, als je niet hebt betaald, kun je er niets van luisteren. Je mag gerust de hele catalogus downloaden, maar die werkt alleen de maanden dat je betaald
Inderdaad, je hebt helemaal gelijk. Want dan moet ik ook nog een extra kast kopen om die schijven op te bergen. Een zee van ruimte neemt die rommel in beslag! Ik heb ook een abo van Netflix, maar ik vind het nogal tegen vallen!
Netflix levert een service, niet een gevecht tegen piraterij. Sinds ik Netflix heb ben ik nauwelijks gaan downloaden, niet dat ik piraterij slecht vind, ik vind het gewoon niet langer nodig, ik heb voldoende content... De APP is voldoende goed om me bezig te houden ... Dat er hier en daar iets beter kan, tjah, we zijn graag kritisch niet :)
Anoniem: 498327
@svennd25 januari 2017 11:18
Ik vind het aanbod juist ondermaats. Ik geef nu iets meer uit aan Blu-Ray. Van de 30 titels die ik heb, staan er 7 op Netflix....
Meeste films koop ik voor 10€.
Dat is een maand streamen, maar ik had laatst ook 100€ uitgegeven aan een avondje bios (simpele daghap, 2 films en oppas).
Blu-Ray zit er mooi tussenin. Leuk om pakje in de bus te vinden, lekkere borrel erbij en beste afspeelervaring. Net wat specialer dan als zombie eindeloos pulp wegwerken op Netflix.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 498327 op 25 januari 2017 11:21]

Meeste films koop ik voor 10€.
Dat is een maand streamen,
Dan kan je voor € 10,- maar één film per maand kijken, met een Netflix abo kan je voor dat bedrag een veelvoud daarvan bekijken.
Gekochte films kun je wel zo vaak als je wilt, zonder dat deze opeens niet meer beschikbaar zijn blijven kijken. Dat is toch wel het voordeel.

Daarnaast is er dankzij Netflix een groot aantal mensen dat hun oude film collecties aanbied op marktplaats en dergelijke waar je voor een paar tientjes tientallen films binnen haalt.
Daar hebben we een buurtruilgroepje voor. En less is more. 1 of 2 nieuwe films per maand, 1 uit oude doos, en dan is mijn TV tijd wel weer op voor een maand.
Iets is beter dan niets. Daarnaast kan je de serie alsnog streamen.
Men download niet, omdat ze een verbinding hebben op bijvoorbeeld vakantie om te streamen. Of zoals in mijn geval, op werk. Daarom download ik alles en gooi ik het op m'n SD kaart. Die beperkingen zijn volledig overbodig, er is voor betaald.
De reden om te downloaden is juist omdat je het niet kan streamen wanneer je het wilt kijken. Als je het alsnog zou kunnen streamen, dan zou je het sowieso niet van te voren downloaden.
Er zitten nog meer bugs in met download verhaal:
- je mag geen WIFI verbinding aanhebben om offline te kijken dit ondervond ik in december op vakantie in het buitenland toen ik offline zaken wilde kijken
- verder spelen waar je gebleven was gaat niet altijd goed, soms begint ie geheel overnieuw

Het zou ook goed zijn om ergens te tonen dat je iets wat je zojuist hebt gedownload niet alleen binnen 30 dagen verloopt, maar ook dat je het bijv. daarna nog maximaal 1x mag downloaden tot datum x.
Netflix baseert het aanbod op het land waar je bent. Heb je een serie in Nederland gedownload die op de Antillen niet beschikbaar is, dan moet je daar dus niet de wifi aanzetten vermoed ik.
Blijkbaar is de iOS dus nog niet zo slim dat ie ziet dat ik in het offline gedeelte een video af probeer te spelen die ik in Nederland heb gedownload ongeacht waar ik me bevind en of ik een verbinding heb met een WIFI IP uit een ander land (Spanje in mijn geval).
omdat je anders met uw account op heel wat devices kan inloggen, afleveringen downloaden en de devices doorgeven...
Ze moeten hun content beschermen natuurlijk.
Maar dat kunnen ze toch online bijhouden? Je hebt serie X + wat films gedownload, die mag je een maand lang kijken (ik noem maar wat). Na die maand komen ze weer beschikbaar als download naar andere apparaten en worden ze onbruikbaar op het apparaat waarop ze gedownload zijn. Tot die tijd kun je ze alleen streamen op andere apparaten. Uiteraard kun je ze tussendoor retourneren, dus voortijdig onbruikbaar maken zodat je ze op een ander apparaat kunt downloaden.

Dat lijkt mij heel fair en foolproof. Als Kaasje123 zijn telefoon kwijt of kapot heeft, is na maximaal een maand het hele downloadprobleem opgelost en tot die tijd moet hij het doen met streamen of op vakantie andere series en films als download menemen :)
Als ik iets kan downloaden en afspelen zonder online te zijn, dan kan ik dat 10 jaar later ook nog. Tijd is relatief op IT vlak :-)
Hoe kom je daarbij? Er staat letterlijk dat je het na een bepaalde periode niet meer kunt kijken. Er zal gewoon middels DRM een houdbaarheidsdatum aan jouw download worden meegegeven. Na die tijd wordt hij niet meer geaccepteerd.
De downloads blijven een beperkte tijd op het apparaat staan.
Zoiets is ongetwijfeld te omzeilen (misschien dat je dat bedoelt), maar dan kun je ook gewoon streams opslaan, als je de boel toch illegaal wil maken :)

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 25 januari 2017 12:36]

dat bedoel ik inderdaad. Als uw gsm zijn klok op 12 uur blijft staan (hoe je dit doet maakt niet uit, maar lijkt me vrij eenvoudig), en er is geen online controle. Dan blijft die download dus afspeelbaar.
De Stream opslaan is al iets moeilijker dan een klokje verzetten...
Mjah, maar dan mag je dus nooit een internetverbinding opzetten met je mobiele apparaat, waardoor je hem dus alleen maar voor Netflix kunt gebruiken. Ik bedoel: hoeveel mensen zijn bereid dat soort moeite te doen? Illegaal downloader is dan makkelijker :)

Bovendien is dat vrij eenvoudig te detecteren met de Netflix-app. Iedere keer als de tijd teruggezet is, tel jij lekker door :)
Waarom zou daar een limiet opzitten?
Lijkt me nogal logisch.
Eventjes met 1 acc 10 keren HIMY serie downloaden op 10 sd kaartjes.
En dan de SD kaartjes verkopen op het inet.

Wel jammer dat het zo sterk beperkt is. Precies slechte DRM.
Als ik de commentaren hierboven goed begrijp kun je waarschijnlijk de afleveringen alleen kijken op de account waarmee ze zijn gedownload.
Je kunt dan wel 10 keer downloaden en de sd kaartjes verkopen, maar dan moet je ook je accountgegevens meesturen. En dat lijkt me toch niet echt prettig :)
Dus ik zie niet echt een reden voor de 1 keer download policy.
Bizar gegeven. Snap ook niet zo goed waarom je een limiet erop zou willen hebben over het aantal downloads?
Ik vermoed dat je voor opheldering niet bij Netflix moet zijn, maar bij de rechthebbende van de betreffende serie/film. Netflix kan gebruikers wel veel beter informeren over dit soort zaken. Hoe vaak mag ik downloaden? Tot wanneer blijft een film/serie beschikbaar?
is de film zo niet van de SD kaart af te halen dan? om te delen met anderen? niet dat dat heel veel uit maakt als het bestand zichzelf verwijderd na X aantal uur.
Nee, dat kan je gerust vergeten. De boel Is voorzien van DRM achtige zaken en zal het bij een ander niet doen.
Alles Is te kraken maar waarom die moeite doen als je sowieso alles al kan downloaden, en dat soms jaren voordat het op Netflix komt.
De moeite kan je doen als het gaat om Netflix Originals.
Dan kan je beter een screen recording doen van een aflevering, veel makkelijker.
De videobestanden worden versleuteld opgeslagen, en alleen Netflix heeft de sleutel.
Dit is een heel bruikbare update. Zolang je de downloads alleen met Netflix app kan bekijken, is het veel handiger om de films/series op een 128GB vd S7 op te slaan ipv de beperkte 32GB telefoon geheugen.

Zat er al een tijd op te wachten. Op mn 6S snap ik het wel. Nu nog de toevoeging na hoeveel tijd de download 'onbruikbaar' is.
Waarschijnlijk zal het bestand versleuteld opgeslagen worden op de sd kaart (en ook in het interne geheugen, want deze is bijna net zo makkelijk uit te lezen als een sd kaart, sluit je telefoon/tablet maar eens met een usb kabel aan op je pc). Als je het bestand gaat lezen met een andere computer zal je dus niet ver komen.
Een bestand kan zichzelf trouwens nooit automatisch verwijderen na X uur, er dient altijd een programma te zijn welke dat doet.
bedankt voor de uitleg. ik heb hier zelf niet veel verstand van ondanks dat ik wel een beetje een vermoeden had. maar dat stukje van

"De downloads blijven een beperkte tijd op het apparaat staan. Hoe lang de film of serie offline beschikbaar blijft, verschilt per titel."

deed me dat geloven.
Zal wel een beetje op de zelfde manier gaan als met spotify.
Daar kun je ook wel de sd kaart met al je muziek in een andere telefoon zetten met een ander spotify account alleen kun je er weinig mee.
Ik neem aan dat de films niet als .avi of .mp4 dergelijk bestand worden opgeslagen. Neem aan dat de bestanden zo worden opgeslagen dat alleen de Netflix app de bestanden herkent en kan gebruiken.
Ik vraag me af of je ze dan ook nog kunt streamen naar een Chromecast als je ze hebt gedownload. Lijkt me niet, omdat Chromecast de data weer zelf van het net afhaalt, toch? Dus als je op vakantie bent in een huisje met een beetje knappe TV dan schiet het nog niet op...
Chromecast moet altijd met internet verbonden zijn om te werken. Op vakantie is dat doorgaans niet zo evident aangezien ze nogal vele met een captive portal werken (inloggen op een pagina voor je kan surfen dus)
Ja, dat wordt redelijk kansloos met een Chromecast (hoewel dat misschien nog wel gaat veranderen, wie weet). Dus in dit soort gevallen dan toch maar een laptop of een tablet met HDMI uitgang meenemen :-)
neem je eigen mifi router mee is dat probleem ook weer opgelost. je vult dan de captive portal in voor je mifi router (dat kan mbv een telefoon of laptop) en klaar.

Hou er alleen wel rekening mee dat je mifi router maar 1x de toegewezen max bandbreedte krijgt, dus als je met meerdere apparaten tegelijk op de mifi gaat internetten zal het trager gaan, maar je kan zo dus wel dit soort problemen oplossen. Werkt ook prima voor game consoles (als je die mee neemt en er mee online wil)
nee, inderdaad heb je geen chromecast ondersteuning meer bij gedownloade titels. ik mistte dat al, maar jouw aanname is logische verklaring...
Je kunt met de chromecast ook screen mirroring gebruiken. Dan geeft de chromecast hetzelfde weer als je eigen scherm. Je tablet moet dan wel aan blijven en kan niet voor andere dingen gebruikt worden.

https://support.google.com/chromecast/answer/6059461?hl=nl
Voor een paar knaken koop je in China een MHL adapter, dat werkt doorgaans perfect!
Dat is heel mooi om te zien. Miste dit al als optie voor op de tablet die maar 16gb interne opslag heeft. Toch een mooie optie om wat films/series mee te nemen op vakantie.
Anoniem: 22438
@hiostu25 januari 2017 09:34
Om er vervolgens achter te komen dat de films en series in dat land niet beschikbaar zijn, en je de files niet kunt kijken. Tenzij je je telefoon op vliegtuigmodus zet.
Als je ze gedownload hebt kun je ze gewoon in het buitenland kijken. Of heb jij andere ervaringen?
Geen idee ... ik ging helemaal uit mijn plaat toen ik in de UK mijn serie niet verder kon kijken.
Dat was volgens mij het hele punt van het internet.

Leuk in NL als je favoriete content online staat, in het buitenland op vakantie tot nu toe kansloos.

Wellicht dat dit het verschil gaat maken.
In het buitenland hou je dat als je online gaat. Je het niet kan zien. Zolang je offline blijft. Ik wist dit al. Dus heb een zooi uit Amerika mee naar huis genomen. Om hier af te zien.
"Dat was volgens mij het hele punt van het internet."

Ja, toen internet bedacht was, was dit inderdaad de enige doelstelling.
Nu lijkt mij nog steeds. Je betaald immers voor een TV dienst.
Als hun bepalen waar, wanneer en wat je kunt zien dan kan je net zo goed reguliere TV kijken.

Vreemd genoeg wordt het abonnement niet aangepast, lees goedkoper, als je elder verblijft waar het vrijwel altijd goedkoper is dan bij ons.
Ik bedoelde het sarcastisch, want wat jij noemt, is natuurlijk enkel bijzaak, first world problems, etc. en mijns inziens niet een grondbeginsel van internet. Daarvan uit je plaat gaan, vind ik echt vreemd, maar goed, ieder zijn ding.

Het probleem is gewoon licenties. Ik noem een extreem voorbeeld, maar stel aanbieder X heeft een licentie voor Star Trek verkregen voor alleen NL voor een heel goede prijs. Zij kunnen een abonnement aan jou aanbieden voor € 9,99 per maand. In alle andere landen van de wereld heeft een aanbieder Y een veel duurdere licentie moeten afnemen voor Star Trek, waardoor die aanbieder genoodzaakt is er € 29,99 voor te vragen.

Als aanbieder X niet een IP-restrictie instelt, kun jij tien abonnementen afsluiten en de inlogcodes verkopen voor € 19,99 per maand o.i.d. aan mensen buiten NL en dat wil de rechthebbende niet, want die moet aanbieder Y ook 'beschermen', want daar krijgt hij ook geld van, veel meer zelfs per maand. En ja, die mensen zijn er jammergenoeg. En zo lijden de goeden zoals altijd onder de kwaden. Geldt voor elke vorm van DRM / regio scheiding / etc. Als nooit iemand een game of film voor iemand anders gekopieerd zou hebben (en verkocht), zou geen enkele aanbieder deze controles inbouwen.

Dat internet internationaal is, wil niet zeggen, dat je rechten internationaal moeten zijn. Jij noemt nu een voorbeeld, waar het in jouw nadeel is, maar er zijn ook voorbeelden te bedenken, waar het in je voordeel kan zijn om rechten te scheiden door landsgrenzen, omdat dat ervoor zorgt dat per land een optimale service geboden kan worden. Bijv. bij sportrechten.

[Reactie gewijzigd door UltimusXI op 25 januari 2017 12:17]

Ik bedoelde het sarcastisch, want wat jij noemt, is natuurlijk enkel bijzaak, first world problems, etc.
Zowel in de eerste wereld als in de andere heb je rijken die alles kunnen kopen en armen die zich bijna niets kunnen veroorloven.
Gezien de grotere inkomstenverschillen daar kun je stellen dat degenen in die landen die zich überhaupt iets dergelijks kunnen veroorloven tot rijken behoren en die zijn vaak rijker als de gemiddelde persoon hier.
Het probleem is gewoon licenties.
Volledig akkoord, daar zit de flaw.
Ik noem een extreem voorbeeld, maar stel aanbieder X heeft een licentie voor Star Trek verkregen voor alleen NL voor een heel goede prijs. Zij kunnen een abonnement aan jou aanbieden voor € 9,99 per maand. In alle andere landen van de wereld heeft een aanbieder Y een veel duurdere licentie moeten afnemen voor Star Trek, waardoor die aanbieder genoodzaakt is er € 29,99 voor te vragen.
Wie is hier de schuldige? Jij?, aanbieder X, aanbieder Y of degene die de licenties verstrekt voor verschillende tarieven. In mijn ogen de laatste.
Als aanbieder X niet een IP-restrictie instelt, kun jij tien abonnementen afsluiten en de inlogcodes verkopen voor € 19,99 per maand o.i.d. aan mensen buiten NL en dat wil de rechthebbende niet, want die moet aanbieder Y ook 'beschermen', want daar krijgt hij ook geld van, veel meer zelfs per maand.
Die rechthebbende is dus de schuldige want die laat aanbieder Y meer betalen omdat hij het bedrag dat hij van X krijgt niet genoeg vindt. Of de illegale wederverkoper ook blaam treft is een ander verhaal. In andere markten is dit prima toegestaan. Daar heet het grijze import.
En ja, die mensen zijn er jammergenoeg. En zo lijden de goeden zoals altijd onder de kwaden.
Klopt, maar wie zijn de goeden en de kwaden? Ik wil nog best zover gaan om de illegale wederverkoper niet onder de goeden te scharen, maar de rechthebbende staat in dit opzicht wat mij betreft in het hokje van de kwaden.
Geldt voor elke vorm van DRM / regio scheiding / etc.
Klopt, dit is ontstaan in een historische situatie maar inmiddels verworden tot een onrechtvaardigheid.
Als nooit iemand een game of film voor iemand anders gekopieerd zou hebben (en verkocht), zou geen enkele aanbieder deze controles inbouwen.
Absoluut niet waar. Er zijn in het verleden verschillende mensen geweest die zelf in de USA een HBO of Netflix-abonnement hebben genomen in de tijd dat er nog geen ip-blokkades bestonden. Dat waren heus niet allemaal kopiëerders en doorverkopers, in tegendeel. Dit is een uitwas van winstmaximalisatie.


Dat internet internationaal is, wil niet zeggen, dat je rechten internationaal moeten zijn. Jij noemt nu een voorbeeld, waar het in jouw nadeel is, maar er zijn ook voorbeelden te bedenken, waar het in je voordeel kan zijn om rechten te scheiden door landsgrenzen, omdat dat ervoor zorgt dat per land een optimale service geboden kan worden. Bijv. bij sportrechten.
[/quote]
Anoniem: 22438
@hiostu25 januari 2017 19:36
Ja, ik had een film hier in Portugal gedownload. In NL kon ik hem niet kijken.
Toen ik in het vliegtuig de vliegtuig modus inschakelde ,werkte het wel weer .

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 22438 op 25 januari 2017 22:49]

Sjonge jonge wat suf weer zeg. Je wordt toch helemaal simpel van dat regio gebonden materiaal. Gelukkig zal mijn tablet niet snel op vakantie met internet verbonden raken. De download is dus niet meteen ongeldig? Dus als je in het buitenland dan weer offline gaat, werkt de film nog wel? Of moet je hem eerst weer in het land van herkomst downloaden?
Anoniem: 22438
@hiostu25 januari 2017 22:59
Ik zat in het vliegtuig in Eindhoven toen ik de telefoon in flight modus zette, en meteen was het weer beschikbaar. Het is dus makkelijk te omzeilen, alleen ben je dan niet bereikbaar. Dat is eigenlijk wel fijn want dan word je niet gestoord met notificaties tijdens je films en series :P
Ha, daar worden een hoop kinderen blij van. (En vaders ook). Ik wilde voor de vakantie nog wel eens wat torrents downloaden, maar dat vergt een hoop controle of de versie wel speelt, juiste taal etc. Nu kan ik gewoon zeggen dat ze het zelf kunnen
Mooi om te lezen dat ze dat snel hebben opgelost. Nu heb ik een toestel met 32GB intern en een gemiddelde episode van een TV serie is op de "high quality" stand +/- 700MB. Nu kwam ik daar op zich wel goed mee uit (gemiddeld kijk ik maar 3 episodes per week in het OV dus 2,1GB +/-) Maar kan me voorstellen dat voor mensen die krap zaten met onboard storage dit perfect uitkomt.

Ik heb het net getest op mijn Xperia Z5, onder de app settings is een nieuwe optie om te kiezen wat je default storage is. SD support werkt op dit toestel.

[Reactie gewijzigd door lithiumangel op 25 januari 2017 09:27]

Hahhah, wist niet eens dat je überhaupt kon downloaden bij Netflix.

Nu zie ik in t artikel staan: "Leden van de dienst kunnen geselecteerde films en series opslaan op Android- en iOS-apparaten om ze later offline te bekijken."

Zal dan dus maar een fractie van t totale aanbod zijn neem ik aan? En ik gok dat daar bijvoorbeeld episodes van series die momenteel óók op tv lopen niet bij zitten?
Op de Sony Xperia Tablet Z nog altijd geen enkele mogelijkheid om Netflix offline te gebruiken :(
Ik vertrek dit weekend voor vier weken naar het buitenland en had graag enkele series gedownload om daar te bekijken, maar dat zal dus helaas niet gaan...
Ja, dat is inderdaad wel kansloos dat ze dat nog steeds niet hebben gefixed.
Kon dat niet dan?

Heb er nooit iets van gemerkt.
Nope. Ik heb het geprobeerd op m'n Galaxy Note 8.0 (heeft maar 16Gb intern). En daar kon ik die functie dus niet gebruiken omdat die 16Gb al vol was. En m'n kaartje wilde hij niet eens zien...
Wel als je adoptable storage gebruikt maar anders niet.
De keuze kwam niet, en nu wel. _/-\o_
Dat maakt het alleen maar handiger! Ik ben ook gebruiker van Netflix maar het meeste kijk ik toch via mijn 55 inch OLED televisie en heel af en toe als ik onderweg ben of met vakantie kijk ik via de smartphone en is handig want dat bespaart ruimte op je telefoon. Mijn S7 Edge heeft maar 32GB intern en heb 128GB aan Micro-SD van Samsung dus kan ik veel meer films mee nemen. Mijn Tablet een LG G Pad 8.3 heeft intern maar 16GB en een Micro-SD kaartje van 128GB Samsung EVO en het probleem daar is dat de 16GB bijna op is.
adoptable storage gebruiken werkt ook.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee