Netflix maakt downloaden video's mogelijk in Windows 10-app

Gebruikers van de Windows 10-app van Netflix krijgen de mogelijkheid om op hun desktop, laptop of tablet video's offline te bekijken. Eind vorig jaar kwam deze functie al beschikbaar voor Android en iOS. De update komt vanaf dinsdag via de Windows Store beschikbaar.

Een woordvoerder van Netflix heeft tegenover TechCrunch bevestigd dat de update beschikbaar komt voor laptops en tablets die draaien op Windows 10. Het is nog onduidelijk of de bijwerking ook uitkomt voor smartphones die op Windows 10 draaien. Eerder bracht Windows Central al het nieuws dat de functionaliteit er komt voor de pc-app van Netflix.

De functie komt beschikbaar onder de naam 'Download & Go', waarbij er een kleine downloadknop is waarmee de serie of film wordt gedownload zodat het op een later tijdstip kan worden bekeken. Titels die kunnen worden gedownload zijn met name door Netflix geproduceerde series.

In november vorig jaar werd de downloadfunctie geïntroduceerd. Leden van de dienst kunnen geselecteerde films en series opslaan op Android- en iOS-apparaten om ze later offline te bekijken. De downloads blijven een beperkte tijd op het apparaat staan. Hoe lang de film of serie offline beschikbaar blijft, verschilt per titel. Toen de downloadfunctie vorig jaar voor Android en iOS uitkwam, konden de downloads alleen op de interne opslag van smartphones en tablets worden opgeslagen, maar sinds een in januari uitgebrachte update kan dat ook op micro-sd-kaartjes.

Door Joris Jansen

Redacteur

04-04-2017 • 13:05

85 Linkedin

Submitter: JdJtA

Reacties (85)

85
84
38
1
0
28
Wijzig sortering
Ik krijg hier nogal een onderbuikgevoel van. Over dat er nu vast meer films illegaal geüpload gaan worden. Zal waarschijnlijk in een temporary folder worden geplaatst.
Ik krijg hier nogal een onderbuikgevoel van. Over dat er nu vast meer films illegaal geüpload gaan worden. Zal waarschijnlijk in een temporary folder worden geplaatst.
Leuk dat onderbuik, maar Netflix wordt nu al geript door de online stream direct op te slaan. Dat lukt zelfs met UHD streams. Voor dat laatste worden waarschijnlijk een paar Ruko's ergens gebruikt.

De offline opslag gebruikt waarschijnlijk dezelfde DRM vorm. Het maakt vanuit dat perspectief niet uit of de met DRM beschermde stream vanaf een HDD geladen wordt of vanaf een online website. Als het sleutelmateriaal en de data uiteindelijk bij de client samenkomen, dan is decryptie mogelijk. Met DRM hardwareondersteuning probeert men decryptie en opslaan te voorkomen, maar ook daar is omheen te werken.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 4 april 2017 13:26]

Klopt inderdaad. Ik wil net zeggen: je kunt gewoon recording software gebruiken denk ik, en als dat niet werkt, gewoon software die niet detectable is.
Klopt inderdaad. Ik wil net zeggen: je kunt gewoon recording software gebruiken denk ik, en als dat niet werkt, gewoon software die niet detectable is.
Dat is te omslachtig. Je wilt idealiter niet beeld en geluid gaan opnemen om dan opnieuw te encoderen. Kost te veel tijd, en er is kwaliteitsverlies doordat er tweemaal lossy ge-encodeerd wordt (eenmaal door Netflix, eenmaal door de ripper).

Het hoogste doel dat rippers kunnen bereiken bestaat uit de pure originele videostream (in H.264 of HEVC formaat) en audiostream(s) (vaak Dolby Digital Plus), gestript van DRM.
Daar zullen ze vast wel iets op bedacht hebben.
Alleen word daar niet over gesproken. Ook niet in het artikel van TechCrunch.
De films worden waarschijnlijk op een zodanig versleutelde manier opgeslagen dat ze niet af te spelen zijn zonder de Netflix app. Dus er zullen niet meer films illegaal geüploadworden. Tot het systeem gekraakt wordt natuurlijk.
Je hebt de data en de app met daarin de encryptie en de key. Dat is dus te kraken.
Alles is te kraken, maar de vraag is of het rendabel is.
Voor een hobbyist met de juiste kennis en tijd te veel: uiteraard.
Je hebt alleen de decryptie, want de encryptie gebeurt aan de kant van Netflix. Daarnaast zijn DRM libraries tegenwoordig ook beschermd tegen het gebruik van non-whitelisted libraries, dus je moet van goede huize komen om dit binnen een nuttige tijd te kraken. Het idee dat een 'hobbyist' wel even zoiets uit mekaar pluist is tegenwoordig wel een beetje achterhaald.
Kan anders zonder problemen genoeg Netflix series binnen halen. :)
Maar zijn dit rips van de digitale stream, of analoog opgenomen dmv een HDD recorder? Dat laatste kan ik nl ook wel :)
als je streamed wordt er ook data lokaal opgeslagen, de encryptie zal gelijk zijn.
Het is momenteel al mogelijk om Netflix streams lossless te rippen en daarnaast zal Netflix wel zo slim zijn om ze deze download te versleutelen en alleen af te laten spelen met de Netflix app. Dus ik verwacht persoonlijk niet dat hierdoor meer illegale uploads online verschijnen, ook omdat BluRay releases nog altijd beter zijn dan streams.
Mogelijk wel dat de stream zelf dus vol met jouw identificatie zit zodat het moeilijk te verwijderen is, ik zou dat risico niet zomaar nemen om die dan te gaan sharen..
daar is geen stoppen aan, livestreams worden al geript dus wat maakt het verschil ?

netflix is een te groot platform geworden, dus krijgt veel aandacht van hackers men kan de encryptie veranderen maar het zou binnen enkele dagen alweer gekraakt zijn
Heb een vriend van me net over de grens in Duitslan wonen.
Ben benieuwd of ik duitse content bij hem kan downloaden en in Nederland af kan spelen.
Via een VPN bij hem kan het natuurlijk ook.
Zag dat Friends & Big Bang Theory daar beschikbaar waren, toch een groot gemis hier in Nederland.
Zijn dan de series niet enkel in het Duits beschikbaar? Of hebben ze bij Netflix wel meer mogelijkheden?
Bij de nederlandse Netflix is er praktisch altijd engelse en nederlandse ondertiteling beschikbaar. Bij animatiefilms vaak de engelse en nederlandse audio. Bij de Netflix originals ook audio en ondertitelingen in het duits, spaans, enz.
De kwaliteit van de Nederlandse Netflix ondertitels vind ik niet om over naar huis te schrijven. Daarnaast zijn ze vaak maar heel kort in beeld (bijvoorbeeld bij The Expanse), waardoor je belangrijke informatie kunt missen, als er van afhankelijk bent.
In Nederland wel, maar in Nederland zijn de films in de bios ook in het Engels.
ik neem aan dat het wel engels gesproken is. Als je per se nederlandse ondertiteling nodig hebt is het een mooie oefening.
Haha ja inderdaad, ah Engels is voldoende.
Toevallig van de week opgezocht, je kan schijnbaar alleen kijken als de content ook in het andere land beschikbaar is. Dus ik denk dat zodra je verbinding met internet hebt, je niet meer kan kijken. Heb het zelf nog niet getest en wie weet dat het voor de Win10 app anders is.

Ben wel ook benieuwd of bijvoorbeeld NL ondertiteling beschikbaar blijft zodra je in het buitenland komt (waar de content) beschikbaar is.
Ja dat blijft het. Op mijn telefoon (die ik verder niet met het internet liet verbinden) wat content geknald. En zoals hierboven beschreven blijft dit gewoon beschikbaar, dus ook met NLse ondertiteling als je in Nederland was toen je je content offline opsloeg en het daarna in het buitenland afspeelt.
Ik kan je uit eerste-hands ervaring met de Android app vertellen dat je dat kan doen zolang je geen connectie maakt met Netflix. Zodra het door heeft dat je ergens anders bent waar je content niet beschikbaar is kun je het ook niet meer offline afspelen. (Baalde ik wel een beetje van toen ik terug kwam uit de US)

[Reactie gewijzigd door rijk0214 op 4 april 2017 14:06]

Niet alle content van Netflix is beschikbaar voor de "download functie" Voornamelijk hun eigen content.

Zeker series van grote derde partijen vallen vaak niet onder deze download optie. Ze moeten hier denk ik een specifieke deal mee sluiten om dit beschikbaar te maken.
Er is in o.a. VS veel mee beschikbaar voor download ;-)
Die zijn in België en Nederland ook beschikbaar, het enige wat je moet doen is je instellingen wijzigen naar taal engels.
Het probleem is dat de Nederlandse interface enkel series en films weergeeft die Nederlandse ondertitels hebben en Friends en Big bang theory hebben die niet, dus worden niet weergegeven, als je je taal naar Engels zet krijg je alles te zien wat er voor je land beschikbaar is.
Ik garandeer je veel lachplezier na de aanpassing, alles van titels en voorwoord wordt vertaald van "andere talen" naar het Engels. Zo heb ik al meermaals per ongeluk Franse series opgezet.
Hier ben ik inderdaad ook wel benieuwd naar... Zie dat meteen ook als grootste minpunt van Netflix (en daarmee ook dé reden dat ik zelf Netflix niet heb en voorlopig ook niet zal kopen): Je kunt er in Nederland relatief weinig mee bekijken (via de legale wegen).
Het aanbod in Nederland wordt steeds groter en beter. Maar je moet er nog steeds geen snelle releases verwachten, dat lukt niet voor 10 euro per maand.
Dat het aanbod elders groter of beter is ligt aan de enorm ingewikkelde licenties. Ik zegt EU kom er maar in. Een Europa is ideaal voor handel, en dit soort zaken.
Eens. Ik verwijt het Netflix ook niet. Maar het maakt wel dat het product voor mij persoonlijk niet zo interessant is.
Die instelling had ik voorheen ook, maar er staat stiekem toch best veel op Netflix hoor. Je komt niet snel tekort in ieder geval ;)
Ligt ook een beetje aan je smaak denk ik... Merk van mijzelf dat ik vaak precies films e.d. kijk die niet op Netflix staan (in Nederland). Vraag dat namelijk regelmatig na bij vrienden die wel Netflix hebben.
Vooralsnog is Netflix voor mij daarom weinig interessant... Ongeacht of je nu offline kunt kijken of niet... (vind ik trouwens sowieso weinig interessant... Heb namelijk wel continu een gebrek aan opslagruimte, maar eigenlijk nooit dat ik tegen een mobiele datalimiet aanloop....)
Klopt, als ik bij vrienden door het aanbod zit te neuzen kom ik vooral romantische komedies tegen, niet echt mijn ding.
Dat zegt dan meer over het kijkgedrag van die vrienden ;)

Bij mij staat hij vooral vol met actiefilms namelijk
hmm, niet echt bij stilgestaan, maar het verbaast me niet. De actiefilms kwamen inderdaad na wat langer zoeken wel boven water.
Op deze site kun je het volledige aanbod van Netflix NL doorspitten
http://www.netflix-nederland.nl/aanbod-netflix-nederland/

Ben je niet afhankelijk vh kijkgedrag van je vrienden ;)
Voor films moet je inderdaad niet bij netflix zijn, maar het serie aanbod is geweldig, hun eigen content alleen maakt het voor mij al meer als zijn geld waard
Klopt helemaal!! Heel veel heel goede series!!

Alleen ben ik persoonlijk dan weer niet zo'n serie kijker - maar dat is mijn gebrek ;)
Het jammere is wel dat er geen legaal alternatief is voor snellere releases. Desnoods duurder.
Jawel- gewoon even wachten ;)
En spotify en konsoorten dan ook ineens vermelden. Beetje kort door de bocht, maar voor zo weinig geld kun je nooit deftig creativiteit financieren. Om dan dit een tax te gaan noemen op illegaal downloaden/stelen, lijkt me wel wat ver gezocht. Je kunt moeilijk een abonnement op "Hello Fresh" een tax noemen ter compensatie van de rest dat je zou stelen in een supermarkt... right? 8)7
voor zo weinig geld kun je nooit deftig creativiteit financieren
Die snap ik niet helemaal. Creativiteit lijkt me nou juist een ding wat je hebt of niet hebt, ongeacht hoeveel geld je er tegenaan gooit.

Overigens is het vrij makkelijk om content goedkoper te kunnen maken, misschien moeten ze de mensen die aan films werken eens geen miljoenen voor het maken van een film geven. Het wordt een stuk betaalbaarder als je niet 25% van het budget uitgeeft aan een paar overbetaalde acteurs en director/producers.
Die snap ik niet helemaal. Creativiteit lijkt me nou juist een ding wat je hebt of niet hebt, ongeacht hoeveel geld je er tegenaan gooit.
Juist en laat nu net die schaarse creativiteit ondergefinancierd zijn in alle takken van de economie. Kortom die mensen kunnen niet leven van een gave die ons allen tegoed komt, omdat nu net de mensen die niet creatief zijn meestal overgaan tot stelen van hun talent (even goed bedrijven die mensen onderbetalen of met hun ideeën te koop lopen).
Hopelijk laten ze nu ook daadwerkelijk het voordeel van UWP apps zien, en maken ze deze app compatibel met Windows 10 Mobile. De huidige app op Windows 10 Mobile is nog een oudere Windows Phone 8.1 app, die het downloaden van offine video's niet ondersteund.

Aangezien de Windows 10 app een UWP app is zou deze dus na wat aanpassingen op W10M kunnen draaien, hopelijk gebeurt dat nog.
Dat je daar nog hoop in hebt.
Ik ben bang dat de mobile variant langzaam verdwijnt.
Wat ikzelf erg jammer vind, maar MS heeft het daar zelf naar gemaakt.
Het is meer iets wat ik graag zou willen zien, zelf zie ik het ook niet snel gebeuren. Microsoft heeft het er inderdaad zelf naar gemaakt.

Maarja, zonder Mobile heeft naar mijn mening UWP ook niet zoveel nut, aangezien de meeste desktop gebruikers die hele Windows Store niet gebruiken.
En Xbox One. Ik heb gebruik geen Netflix, dus ik weet niet of het al dezelfde app is.
http://www.xbox.com/nl-NL...box-one/live-apps/netflix
Ik heb zelf inmiddels ook geen Netflix meer, en durf niet te zeggen als het dezelfde app is.
Daarmee kan je nog niet downloaden.
Van alle Windows phones is slechts 25% Windows 10. Dus <1% marktaandeel en daar 25 procent van draait Windows 10 mobile. Het is qua gebruikersaantallen om te huilen en het is dus nog zelfs beter om voor Windows phone 8.1 te ontwikkelen. UWP heeft geen momentum en gaat het ook niet krijgen zonder mobiele visie. De Microsoft galant S8 is voor mij nog een stap verder weg van Windows 10 mobile
Klopt, ben ik helemaal met je eens en heb ik zelf ook al vaak aangeven als reden waarom een app als WhatsApp nog steeds een WP8.1 app is, en niet een UWP.

Maar ik bedoelde van: Bij deze Netflix app is het grote werk al gedaan, en is (zoals Microsoft) het zegt met een paar kleine aanpassingen het mogelijk om deze app op W10M draaiend te krijgen. Misschien dat het dus een mogelijkheid was vanwege de kleinere moeite. Speciaal een UWP bouwen voor W10M heeft inderdaad geen zin met 25% van 1% marktaandeel.

Edit: En de Galaxy S8 Microsoft Edition is ook naar mijn mening een aanwijzing dat Microsoft echt niet meer in W10M gelooft (voor consumenten in ieder geval niet).

[Reactie gewijzigd door Stefan22 op 4 april 2017 14:53]

Ik gebruik zelf de Netflix Windows 10 applicatie naast Kodi op een Intel Compute Stick voor thuis. Werkt aardig in combinatie met een compacte toetsenbord-en-muis combinatie. Helaas heeft Netflix geen fatsoenlijke ondersteuning voor toetsbediening, dus het programmeren van een infraroodafstandsbediening is erg omslachtig.

Die offline support kan wel interessant zijn om een kleine offline library aan te maken voor als de internetverbinding een keer uitvalt. Ik denk echter dat het veel interessanter is voor mensen met een Windows 10 tablet die in veel situaties komen zonder Internet (bijvoorbeeld reizen per vliegtuig).

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 4 april 2017 13:12]

Ik heb deze draaien op mijn Win 10 PC die aan de tv hangt:
http://sticky-ux.com/apps/NetflixRemoteController/
Is een scriptje wat de Netflix app start die je vervolgens met een AB kan bedienen. Het is bij lange na niet perfect, maar de basis bediening lukt prima.
Ik heb deze draaien op mijn Win 10 PC die aan de tv hangt:
http://sticky-ux.com/apps/NetflixRemoteController/
Is een scriptje wat de Netflix app start die je vervolgens met een AB kan bedienen. Het is bij lange na niet perfect, maar de basis bediening lukt prima.
Die ken ik. Het is een leuke poging, maar doordat het muisemulatie gebruikt die soms niet overeenkomt met de elementen op het scherm is het niet gebruiksvriendelijk genoeg. Ik pak dan liever een toetsenbord/muiscombinatie.
De opslag word maar een paar dagen bewaard....
Op mijn Android raakt de content "outdated" en moet je hem daarna opnieuw activeren. Hierdoor kan je dus wel een behoorlijke offline database hebben die je alleen hoeft te reactiveren. Voor mij is dit voldoende waardoor ik zelfs in hotels met slecht internet nu netflix kan kijken.
Gisteren de notificatie van Netflix op mijn htpc gekregen, maar nog niet op mijn Windows Phone.
Welke versie heb je op de HTPC staan?
Ik heb Netflix zojuist op mijn Phone geinstalleerd, versie 4.163.0.56. Wellicht dat daar iets uit af te leiden is.
Ik zie de optie al in de Windows 10 App en het is echt niet alleen voor de Netflix eigen series.

Als je de update krijgt dan kun je kiezen voor 'Beschikbaar voor Download' en daar zie ik ruwweg wat ik normaal ook zie. En anders in ieder geval vele schermen vol niet Netflix series.
Ik kreeg gister avond de optie opeens, dacht dat ik wat gemist had, maar dit is dus wel nieuw :9
Leuk, nu nog chromecast support in de app en ik zal ze ook effectief gebruiken ipv de netflix website via chrome op mn windows 10 tablet.
Google en Microsoft zijn nog steeds geen vrienden, dus reken voorlopig maar niet op Chromecast ondersteuning. Voor thuis gebruik wordt dat gelukkig steeds minder noodzakelijk, omdat steeds meer providers (waaronder KPN, inclusief dochters, NLE en Ziggo) Netflix in hun TV menu hebben opgenomen.
Zou het mogelijk zijn de download folder te specificeren? Voordat ik op vakantie/werk weg zou gaan is het fijn om goed wat items te downloaden op een 2e HDD of SD-card ipv de SSD.
Ik heb niet alle reacties doorgelezen, hierbij mijn vraag: Weet iemand of het nog mogelijk is om via een omweg toch nog Netflix content van het buitenland te bekijken? VPN werkt natuurlijk sinds een tijdje niet meer. Thnx
De VPN die ik gebruik werkt wel :P
Ben nu 6 films aan het downloaden, duurt natuurlijk wel eventjes maargoed.. dan heb je ook wat :P
Ik gebruik btw nordvpn.com
Oke thnx, ik gebruikt Private Internet Access en die werkt voor geen meter. :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee