Netflix blokkeert Android-gebruikers met roottoegang en custom roms

Netflix laat zijn software niet langer installeren op Android-apparaten waarvan het besturingssysteem is aangepast, bijvoorbeeld door roottoegang of door het installeren van een custom rom. In een reactie zegt Netflix dat het van nieuwe drm gebruikmaakt.

NetflixAndroid-gebruikers meldden dat zij de Netflix-applicatie niet langer konden vinden in de Play Store. Kort daarna bevestigde Netflix tegenover Android Police dat het niet langer ondersteuning biedt voor Android-apparaten met roottoegang of custom roms. Onduidelijk blijft met welke intentie Netflix deze gebruikers wil blokkeren, maar mogelijk heeft het iets te maken met het voorkomen van het illegaal kopiëren van content. Het gaat om versie 5.0 van de applicatie die kortgeleden is verschenen.

Vooralsnog werkt de applicatie wel op Android-apparaten met roottoegang of een custom rom, zolang deze al geïnstalleerd staat; in de Play Store wordt Netflix als 'niet compatibel' aangeduid. Uit een test van Android Police blijkt ook dat de nieuwe versie 5 van Netflix wel degelijk werkt op Android-apparaten met aangepaste software, zolang deze maar buiten de Play Store om wordt geïnstalleerd. Het is echter nog mogelijk dat Netflix er op termijn voor kiest om ook de werking van de app zelf te blokkeren.

Volgens Netflix wordt er met de update gebruikgemaakt van een nieuw soort drm, dat ontwikkeld is door Google. Deze Widevine DRM bekijkt onder andere of het apparaat dat een applicatie wil installeren is gecertificeerd door Google.

Door RoD

Forum Admin Mobile & FP PowerMod

14-05-2017 • 11:17

453

Submitter: Gohan040

Reacties (453)

453
422
267
30
2
81
Wijzig sortering
Netflix has confirmed to AndroidPolice that they are indeed blocking users who are rooted or have unlocked bootloaders from downloading the Play Store application.
Link: https://www.xda-developer...for-rootedunlocked-users/

Niet alleen root en custom ROM's, maar bij een unlocked bootloader krijg je al in de Play Store bij Netflix de status incompatibiliteit mee. Dit bevestigd Netflix tegenover AndroidPolice.

Mario Tomás Serrafero, auteur van het artikel op XDA verteld het volgende:
[...] So predictably, If you have Magisk and turn on Magisk Hide, you should be fine.
--
Wil je Netflix installeren buiten de Playstore om?

Daar heeft Netflix een mooie helppagina voor opgesteld: "I’m seeing a message saying I need to install a compatible apk when I use the Netflix app for Android"
https://help.netflix.com/en/node/57688

[Reactie gewijzigd door CyberDonky op 24 juli 2024 23:18]

[...]

Wil je Netflix installeren buiten de Playstore om?

Daar heeft Netflix een mooie helppagina voor opgesteld: "I’m seeing a message saying I need to install a compatible apk when I use the Netflix app for Android"
https://help.netflix.com/en/node/57688
Je krijgt dat een oude versie van Netflix (4.16), vanaf versie 5 eist Netflix een gecertificeerde Google Play Store.
Rooted devices blokkeren???

Dan ga ik direct op playstore de rating van 5 sterren naar 1 ster veranderen, als er veel mensen zijn die dat doen, dan zullen ze toch moeten overwegen of hun strategie wel goed was...

Soms hebben mensen echt geen keuze.
Je moet wel je devices rooten als je hem veilig wil houden, want fabrikanten stoppen na een paar jaar met updates te sturen!! rooten is de enige oplossing om toch nog mee te gaan met patches en nieuwe features als je door je fabrikant in de steek gelaten bent

Het valt trouwens op dat veel mensen de rating naar beneden trekken sinds die update:
https://play.google.com/s...netflix.mediaclient&hl=nl

[Reactie gewijzigd door sebastienbo op 24 juli 2024 23:18]

Ik zie niet waarom je android wel zou blokkeren en windows niet.

Rooting betekend gewoon dat je administrator rechten hebt.
Op windows kan je ook adminsitrator rechten hebben, nochtans daar blokkeren ze niets.

Is dat eerlijk en onpartijdig?
De vraag is of je op een Windows PC ook makkelijk de mogelijkheid hebt om Netflix videostream te capturen. Als dat het geval is (wat ik betwijfel) zou dit voor android ook geen enkele zin hebben idd.

Begrijp het wel, of ze het op deze manier winnen is vers 2, de bekende eindeloze race.
Een gewone screenshot werkt al niet op Windows, een Screenrecorder geeft zwart beeld.
Ik snap het ook niet. Dit lijkt me dan ook een regel die alleen door een stel digibeten bedacht kan worden.
Voor veel mensen is het hebben van admin rechten echt niet verstandig. Niet op hun computer, en zeker al niet op hun telefoon. Lezen slecht tot niet waar ze op klikken. En dan huilen als er informatie buitgemaakt wordt.
Op Windows S heb je ook geen admin rechten, dus geen zorgen dat wordt snel gelijk getrokken.
Dat terzijde, ik heb een custom ROM zonder root, zodat ik wel security patches krijg...
Rooten van je toestel is zo handig wanneer 'ie plots niet meer op start of in een bootloop zit. Heb in het verleden regelmatig gehad dat ik wou dat ik m'n toestel had geroot na een mislukte Android update (OnePlus One, Nexus 6P) en dat 'ie niet meer doorstartte.

En soms is een custom ROM gewoonweg nodig om langer veilig plezier van je toestel te hebben.
Een herinstallatie is meestal ook gewoon mogelijk met een locked bootloader, toch?
Uiteraard, maar data nog opslaan via bijv. ADB niet.
Welke fabrikant heeft betere security patches dan Samsung? Volgens mij heeft Samsung tegenwoordig een prima beveiligingssystemen update beleid met maandelijkse patches.

Ik vraag me af wie het beter doet? Enkel de Pixel?
Google heeft zelf de beste updates omdat Android van hun is.. Samsung en LG kijken vooral de kat uit de boom en doen pas maanden later een update om veiligheidsproblemen op te lossen . Er zijn zat beveiligingslekken op bijvoorbeeld een Samsung Galaxy S5+S6 en die worden niet verholpen met de maandelijkse update .

Laten we hebben over Android 7.0

Deze is op 22 augustus 2016 uitgekomen

Nu is het 14 Mei 2017 en is alleen uitgekomen op Vodafone en T-Mobile branded toestellen.
Dat zegt nog niks, want oudere Android versies tot aan 4.4.4, krijgen ook beveiligings patches.
edit: Maar of je toestel die patches krijgt is natuurlijk een tweede.
iig hoef je in principe niet de nieuwste Android release te hebben om veilig te zijn.

[Reactie gewijzigd door N8w8 op 24 juli 2024 23:18]

zeg maar eens over welk merk/toestel jij praat?
naar mij weten krijgt 4.4.4 helemaal geen beveiligings patches!!!
ik krijg ze niet eens.....laaste updates/beveiliging was op 2015/mei
Dat jij ze niet krijgt betekend niet dat Google geen patches uit brengt. Fabrikanten maken beloftes, waaronder Samsung:

Galaxy S8, S8+, S7, S7 edge, S6, S6 edge, S6 edge+, S5, Note 4 en A5 2016/2017 krijgen alle maandelijkse security patches.

Overige toestellen krijgen deze ieder kwartaal: http://security.samsungmobile.com/etc/qsmr_list.html

Het is behoorlijk transparant en een S5 van 3 jaar oud zou dus iedere maand netjes beveiligd moeten zijn. Ik gok dat langer dan 3 jaar er bij Samsung niet in zal zitten, maar je weet op deze wijze wel redelijk waar je aan toe bent.

Security patches zijn iets anders als Software updates. Jij koopt een telefoon as is. Je kan niet verwachten dat je een X aantal maanden nog nieuwe features krijgen. Krijg je dat wel, dan is het mooi meegenomen. Wil je per se de nieuwste features? Dan is er momenteel maar 1 fabrikant: Google. Maar nieuwe features voor oude hardware is niet iets waar Samsung/LG/Sony/OnePlus/Huawei/etc iets aan verdienen. Het is ook niet iets wat nodig is om het toestel functionerend te laten blijven.

[Reactie gewijzigd door brammetje1994 op 24 juli 2024 23:18]

Het is ook niet iets wat nodig is om het toestel functionerend te laten blijven.
Dat is het nou juist wél...ik kom op mijn 2011 tablet met android 4.1.2 steeds vaker apps tegen die alleen op android 5 en hoger geïnstalleerd willen worden.
Mijn hardware kan dat makkelijk aan, maar het softwarebeleid van de maker (samsung) niet...

Nou kun je natuurlijk zeggen dat ik nog met oude meuk werk en dat is ook zo, maar zolang die oude meuk qua hardware nou nog precies doet wat ik wil en een nieuwe kopen mij niet zo heel veel nieuws of snellers oplevert waar ik ook wat aan heb, waarom zou ik me daar dan toe laten dwingen?
Jij koopt een telefoon as is. Je kan niet verwachten dat je een X aantal maanden nog nieuwe features krijgen. Krijg je dat wel, dan is het mooi meegenomen
Nee, ik koop een telefoon niet 'As is'...ik hoop een telefoon om de hardware en verwacht dat die ondersteund wordt. Ik verwacht dus wél dat als Android (dus niet de fabrikant van de telefoon, maar het besturingssysteem) een nieuwe versie uitrolt én de telefoon het qua hardware aan kan, ik als consument de keus heb die nieuwe versie te installeren.

Bekijk het eens andersom; dit soort apparaten worden 'gegijzeld' door deze grote fabrikanten. Zij kunnen al die schilletjes en extra's die ze inbouwen en waardoor ze niet 'stock android' draaien, best op een andere manier implementeren (b.v. als apk bovenop een stock android).
Net zoals windows dat altijd deed op computers...

Maar dat gebeurt niet, want op die manier kunnen ze de markt niet in hun greep houden en consumenten niet dwingen nieuwe apparatuur te kopen, wat ze nu wél kunnen.
Je zegt het zelf, het is een tablet uit 2011, je hebt software tot midden 2012 gehad. Waarom klaag je bij de fabrikant voor meer software updates? Was dit beloofd? Waarom klaag je niet bij appmakers? Zij zetten de limitatie van Android 5.0 of hoger.

Je maakt gebruik van een stuk hardware van 6 jaar oud en wil daar de ondersteuning op zodat jij alles kan doen wat je ook met een nieuwere tablet kan doen. Jouw tablet fabrikant heeft echter geen controle over wat het platform wat van een andere eigenaar is doet.

De fabrikant is niet verantwoordelijk dat App A 5.0 vereist. Jij kocht een tablet met 4.0.
Nee, ik klaag niet dat een app maker Android 5.0 'eist'.
Dat is idd niet het pakkie aan van de maker van het tablet.

Waar ik over klaag is dat de maker van het tablet ervoor zorgt dat ik over hardware beschik waar ik nog jaren plezier van kan hebben, maar er niet voor zorgt dat ik die hardware ook kan blijven gebruiken.

Dit wordt gedaan door over een standaard OS (android) een dusdanig sausje te gieten, dat het voor een reguliere gebruiker NIET mogelijk is om zelf als administrator over zijn eigen apparatuur op te treden en het ding te upgraden.
Als gebruiker MOET ik daarom uitwijken naar alternatieve os-en, die vervolgens weer door andere app-makers geboycot worden.

Op zijn minst vind ik de fabrikant ervoor verantwoordelijk dat ik als klant mijn tablet normaal kan gebruiken totdat de technische levensduur afgelopen is (lees; +- 5 jaar). Dit gebeurt niet, want de 'levensduur' die fabrikanten hanteren is 2 tot max 3 jaar (als je geluk hebt).

Wat jij doet, is het OS een integraal onderdeel maken van het product wat ik heb aangeschaft, maar dat is het niet. Het is geen 'ingebakken' chip die ervoor zorgt dat ik niet kan updaten. Het is het sausje van de fabrikant wat daarvoor zorgt. Dat is heel iets anders.
Anders gezegd: Ik snap ook wel dat ik een 5 MP camera niet met een update naar 10 MP kan krijgen, dat is hardware gerelateerd, maar die 5 Mp camera moet ongeacht wat, gewoon blijven werken en bruikbaar blijven zijn. Daar zit 'm wat mij betreft het verschil in.
Het is ook niet iets wat nodig is om het toestel functionerend te laten blijven.
Probeer maar eens een recente app te installeren op een toestel van een jaar of 2 oud waar nog KitKat op staat... dan kom je van een koude kermis thuis.
Ik bedoel dat Google beveiligingspatches maakt voor 4.4.4, zie hier.
Maar ik weet niet welke fabrikanten/modellen die overnemen.
(Behalve dan deze custom rom voor de Galaxy S1, maar dat is niet relevant voor deze thread).
S4 mini. Niet maandelijks maar toch eens per jaar 😀.

Heb er nu LineageOS op draaien en bevalt ook goed.

[Reactie gewijzigd door Garret1410 op 24 juli 2024 23:18]

custom rom :)...kan niet op elk toestel { de mijne niet lg g flex } fijne dag nog :)
Euhm samsung en lg zijn nu net 2 fabrikanten die maandelijks de beveiligings updates uitgeven voor al hun flagships.
Dat ze niet altijd de nieuwste feature update hebben is uit beveiligins standpunt niet zo erg
Onzin. Er zijn zelfs gaten die Samsung dicht via maandelijkse patches voordat Google daarvoor een fix uitrolt. De S5 Plus draait hier bijvoorbeeld een patch van april dit jaar (tegelijk uitgerold met een patch voor de gewone S5 van ruim 3 jaar oud).
Samsung is altijd laat en traag met uitbrengen van updates.
Daarnaast supporten ze oude telefoons al heel snel niet meer..
Nou.... Zolang het apparaat maar nieuw genoeg is misschien wel. En daarna echt niet meer. Als het aan Samsung had gelegen was mijn redelijk antieke P-3110 (Galaxy Tab 2, 7 inch) nooit verder gekomen dan Android 4.3. Ik zit dankzij Cyanogenmod echter al jaren op 4.4 en sinds kort (dankzij Lineage OS) zelfs op Android 6.01. Tsja en zoiets is natuurlijk niet direct een aansporing om een nieuwe tablet te kopen.....
Welke fabrikant heeft betere security patches dan Samsung?
Iedereen, maar Apple en Microsoft voorop!
Volgens mij heeft Samsung tegenwoordig een prima beveiligingssystemen update beleid met maandelijkse patches.
Hoe lang moesten Samsung gebruikers op Android 7 wachten? En als je geen S7 hebt, dan zit je er waarschijnlijk nog steeds op te wachten!
Ik vraag me af wie het beter doet? Enkel de Pixel?
Elke fabrikant die minder dan 100 telefoons per jaar uitbrengt...
Een nieuwe Android versie heeft niet zo veel met de security patches te maken. Google brengt beveilingsupdates voor alle Android versies uit vanaf en inclusief Android 4.4.


http://security.samsungmobile.com/smrupdate.html

En ze patchen ook nog eens zelf samsung of vendor-specific security problemen(zoals drivers en de bootloader).
Along with Google patches, Samsung Mobile provides x Samsung Vulnerabilities and Exposures (SVE) items described below, in order to improve our customer's confidence on security of Samsung Mobile devices.
De S5 heeft de laatste patch in maart gekregen en dat is dus 3 jaar later, ver na de officiele 2 jaar support.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 24 juli 2024 23:18]

BlackBerry android heeft geloof ik betere.
Wileyfox. Heeft al Android 7.1.1 en beveiligingsupdate van 1 mei 2017
One Plus heeft hun telefoons altijd pre rooted. En promote zelfs om het te modden en er roms op te gooien.

Althans dat was bij de One Plus One in iedergeval wel zo
Oneplus is nooit pre rooted geweest, alleen het staat je vrij om de bootloader te unlocken.
En toch is Netflix incompatibel met mijn Oneplus One met standaard CyanogenOS. Ik heb er nooit een custom rom opgezet en toch kan ik netflix niet installeren.
Root is niet het enige dat safetynet activeert, je telefoon moet google gecertificeerd zijn, niet geroot, bootloader mag niet geunlocked zijn, en er zijn nog wat meer vereisten.
Bootloader kan wel unlocked zijn, zolang een custom kernel OF Magisk gebruikt met een patch die er voor zorgt dat de OS geen melding krijgt van een unlocked bootloader.

CyanongenOS is trouwens wel gecertificeerd, anders mag je het toestel niet met Play Services/Store verkopen.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 24 juli 2024 23:18]

Tuurlijk, maar dat zijn hacks en officieel nog steeds 'tegen de regels' natuurlijk.
[knip]

[Reactie gewijzigd door MrFax op 24 juli 2024 23:18]

Het kan ook zijn dan Netflix gewoon denkt: 'Oh, Cyanogen, dan zal dit vast niet een stock telefoon zijn.' Die grap haalde Ziggo vroeger ook uit bij mijn OPO met hun TV-app, daarna nooit weer geprobeerd dus het zou nu wel weer kunnen werken.
Op mijn OP2 werkt de Ziggo app iig vlekkeloos. ;)
Hetzelfde probleem hier op mijn Oneplus One, standaard CyanogenOS, laatste beschikbare OTA update, nooit bootloader unlocked of iets dergelijks, en toch kan ik netflix niet meer installeren.
Dan zal het echt zo zijn dat ze CyanogenOS gewoon automatisch blokkeren omdat ze dat foutief als een third-party OS herkennen. Boze klacht insturen en dreigen je abonnement op te zeggen dan maar :P
Die van mij wel hoor. Ik had gewoon Root access. Sterker nog, One Plus One werkte op Cyanogenmod en roms aanpassen kon zonder problemen. Ook naar Oxygen OS of andere costum roms kon direct.

Maar het feit dat One Plus zelf officiele filmpjes uitbrengt met hulp bij het unlocken en hun eigen unlock tool zegt toch al genoeg. Netflix hoort dit gewoon toe te staan, want Fabrikanten doen dat ook.
Sorry maar dat komt over als stellen dat je van een normale dealer een nieuwe auto hebt en die is dan bench tuned, is zeker niet normaal.
Die heeft de OPO zeker niet van OnePlus zelf gekocht :+ , want inderdaad, CyanogenOS is niet standaard ge-root

[Reactie gewijzigd door MrFax op 24 juli 2024 23:18]

volgens mij kon ik op mijn OPO gewoon root aanvinken in de instellingen voor ontwikkelaars, is dat pre-rooted of was het gewoon een makkelijke optie om te rooten?
Niet met de originele rom van telefoons verzonden van Oneplus.net. Niet voordat je oem unlock van de bootloader gedaan zou hebben.

[Reactie gewijzigd door anessie op 24 juli 2024 23:18]

hmmm Ik heb hem toch echt besteld via oneplus.net, wellicht alleen de eerdere phones van ze? heb nog heel leuk cyanogen achterop staan (eerste maanden van de verkoop kunnen kopen)
Had een van de eerste in benelux, met CM logo etc, was niet pre-rooted noch unlocked. Ik sluit het niet uit maar standaard was het zeker niet.

[Reactie gewijzigd door anessie op 24 juli 2024 23:18]

De 3t iig niet meer. Die van mij is gewoon gelocked Etc. Maar je kunt het wel onder problemen alsnog doen.
Dus gewoon geen Android dan?
Anoniem: 34124 @Rockvee214 mei 2017 18:21
De note 4 krijgt anders nog steeds security updates appelman
De S5 had in maart nog een security patch, 3 jaar na release! :)
Samsung heeft één van de meest strenge en uitgebreide beveiliging...

Samsung knox
Nou... Rabo Wallet heeft support voor KNOX(zonder NFC simkaart) na een aantal maanden al uitgegooid. Nu willen ze alleen nog maar NFC simkaarten zien... Dat kunnen maar twee dingen zijn: 1) KNOX is te moeilijk om mee te werken als ontwikkelaar 2) KNOX is niet zo veilig als dat mensen denken.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 24 juli 2024 23:18]

netflix heeft geen reden om dit te blokkeren, gebruikers die hun telefoon rooten weten dit soort dingen toch wel te omzeilen. magisk kan bijvoorbeeld zichzelf verbergen zodat dit soort apps gewoon werken. https://forum.xda-develop...ersal-systemless-t3473445
Er zijn zat redenen (en nee geen illegale) waarom je jouw bootloader zou willen unlocken. Zeker als je een van de merken hebt die al snel niet meer de android versie bijwerken dan kun je vaak vrij simpel met een custom rom gewoon je toestel nog bijwerken. Daar is niets illegaals aan
Jou noch Netflix kun je kwalijk nemen dat Android support een zooitje is. Geef die een ster ratings maar aan Google, de telefoonmaker, qualcomm en wie weet jouw telefonieprovider.

--- edit ---
Ja de telefonieprovider ook lieve downmodders:
https://www.howtogeek.com...id-phones-software-worse/
https://www.howtogeek.com...r-android-but-not-iphone/

[Reactie gewijzigd door BikkelZ op 24 juli 2024 23:18]

Dat klopt, maar het is Netflix (of de content partijen die het achter de schermen waarschijnlijk eisen) wel aan te rekenen dat zij kiezen voor DRM boven compatibiliteit. Het is hun keuze dat ze, omdat ze bang zijn dat mensen een serie rippen, het product minder toegankelijk maken.
Daarnaast, iedereen weet toch ook wel dat er altijd mensen blijven die het toch wel in hoge kwaliteit weten te rippen, het staat altijd binnen no time wel ergens te downloaden, dus of dit nou effectief is tegen piracy? Het lijkt me weer puur zo'n maatregel om een stel nauwelijks verstand van zaken hebbende bobo's die het voor het zeggen hebben in de film/serie-wereld tegemoet te komen, zonder dat het werkelijk ergens goed voor is.
Het is waarschijnlijk al veel eerder vastgelegd in de media contracten dat Netflix geen media mag aanbieden als het niet beschermd is.
En zo blijft iedereen maar naar elkaar wijzen en verandert er niks. Hoog tijd dat het hele auteursrechtensysteem grondig op de schop gaat want dit werkt gewoon niet meer.

Wat mij betreft mag Netflix worden aangeklaagd voor machtsmisbruik en worden aangepakt. Op mijn hardware bepaal ik welke software er draait. Ik heb geen enkele tolerantie voor bedrijven die mijn vrijheid tot achter mijn voordeur willen inperken. Als je dat kan afdwingen dan heb je wat mij betreft te veel macht en moet de consument tegen je beschermd worden.

Netflix zal dan inderdaad wel hard klagen dat zij er ook niks aan kunnen doen en dat het allemaal de schuld van anderen is maar dat vind ik geen excuus. Netflix kiest voor deze oplossing, blijkbaar is de behoefte om geld te verdienen groter dan de principes.

Laat de industrie eens gaan zorgen voor de vele klanten die graag willen betalen voor kwaliteit, in plaats van alleen maar te strijden de kleine groep die toch niet betaalt.
Netflix heeft als publisher alle recht om te bepalen onder welke voorwaarden de content geconsumeerd kan worden. Als jij je niet kan vinden in die voorwaarden dan is dat je volste recht maar dan zul jij op zoek moeten gaan naar een content leverancier met vergelijkbare content. Dezelfde content vinden is haast onmogelijk.

Das het zelfde als zeggen dat je een Big Mac wenst maar geen voet wil binnen zetten in een McDonalds restaurant omdat je je niet kan vinden in 1 van hun bedrijfseigenschappen. Je kan naar een andere fastfoodketen rijden, maar je Big Mac ga je er niet vinden.

Netflix investeerd enorm veel in eigen series om klanten te winnen. Je kan van hen niet zeggen dat ze geen moeite steken in het produceren van kwaliteit. Dat ze tegelijk ook proberen te strijden tegen de groep die vindt dat alles zomaar gratis op het net moet komen doet daar geen afbreuk aan.
Het nare is alleen dat steeds weer blijkt dat achteraf voorwaarden worden toegevoegd aan of anders toegepast gaan worden bij diensten die schreeuwen dat je geen eigen collectie meer nodig hebt, maar voortaan alles wat je maar wilt hoe je maar wilt kunt streamen. Dan heb je jaren abonnementsgeld betaald in plaats van een eigen collectie op te bouwen of extra aan te vullen en dan zit je nu met je unlocked bootloader opeens zonder. Er zit toch net wat te veel macht bij de content industrie en net wat te weinig rechten bij de consument denk ik dan.
Hoezo achteraf? Ik heb nog nooit betaald voor Netflix precies omdat ik niet wil streamen maar wil hebben. Mijn eigen dvd / Blu-ray of file kan ik altijd blijven kijken zolang als ik wil.

Dat ik dus voor een grotere hoeveelheid content meer moet betalen is een gevolg. Of kiezen voor een illegaal alternatief.

Het is een keuze..
Netflix heeft als publisher alle recht om te bepalen onder welke voorwaarden de content geconsumeerd kan worden. Als jij je niet kan vinden in die voorwaarden dan is dat je volste recht maar dan zul jij op zoek moeten gaan naar een content leverancier met vergelijkbare content. Dezelfde content vinden is haast onmogelijk.
Inderdaad daarom gaan zoveel mensen naar een "fully loaded Kodi box" of terug naar torrents. ;)

Dus deze "piracy remmende maatregelen" hebben als gevolg een toename van piracy. |:( Echt slim bedacht van die content provider 8)7
[...]


Inderdaad daarom gaan zoveel mensen naar een "fully loaded Kodi box" of terug naar torrents. ;)

Dus deze "piracy remmende maatregelen" hebben als gevolg een toename van piracy. |:( Echt slim bedacht van die content provider 8)7
Hoeveel mensen zijn dat dan volgens jou?
Je doelt vast niet op de 6,7 miljoen nieuwe klanten die Netflix in het eerste kwartaal heeft binnengehaald?
Nou, elke keer weer als ik op het punt sta Netflix definitief te nemen komt er weer iets wat me tegenhoud.

Stap vooruit en weer een twee stap terug.

Nu dat het geoblocking Verbod er niet doorheen is en ik überhaupt niet eens meer de app op mijn device mag hebben..... waarom zou ik het nemen dan?

Heb paar keer Netflix geprobeerd en elke keer weer iets waarom het niet werkt of ik niet kan kijken wat ik wil met mijn NL abonnement op reis. Ben er wel een beetje klaar mee.
Nou, elke keer weer als ik op het punt sta Netflix definitief te nemen komt er weer iets wat me tegenhoud.
Grappig, dat heb ik ook maar dan andersom. Ik wou net een rooted / custom rom, maar dat ga ik niet meer doen.
Ben er wel een beetje klaar mee.
Ik kan eigenlijk wel genieten van het afwijkende aanbod als ik op reis ben, op vakantie in het buitenland ga je toch ook geen hemaworst en hagelslag eten.. ;) Ik zou zeggen installeer Plex eens op een thuis server / oude PC, dan heb je alles in eigen hand.
Zo kun je het ook benaderen.

Bekijk het eens andersom.

Ik bestel via thuisbezorgd een pizza maaltijd. Maar omdat ik op de ambassade woon/werk van Mexico mogen ze die niet leveren dus krijg ik een tortilla. Zou dat gezien worden als de normaalste zaak van de wereld?

Ik wil helemaal niet streamen vanuit een homeserver. Ik will gewoon kunnen bekijken waar ik voor betaal. De staat van een device/os en locatie waar ik op dit moment ben (bv Parijs nu) zou niet moeten uitmaken.
Die 6,7 miljoen nieuwe klanten hebben zeker weten geen gerootte android. ;)
Je zult voor 90% gelijk hebben, maar er zijn grenzen aan het stellen van voorwaarden. Vrijheidsbeperking is er zo één, net als racisme of discriminatie om wat extremen ter illustratie te noemen.
Netflix heeft als publisher alle recht om te bepalen onder welke voorwaarden de content geconsumeerd kan worden.
Klopt juridisch als een bus. Vanuit het oogpunt van gedragsverandering van consumenten is het alleen een nogal nutteloze benadering.
Als jij je niet kan vinden in die voorwaarden dan is dat je volste recht maar dan zul jij op zoek moeten gaan..
Vanuit een juridisch oogpunt moeten mensen dat inderdaad. Als we het benaderen als een gedragsvraagstuk totaal niet, want er zijn genoeg alternatieven om de content toch te zien.

Terugkerende rode draad in alle discussies hierover:

Juridische benadering: wat mag wel/niet + handhaven en bestraffen.

Gedragsbenadering: laten we het wetboek even wegleggen en kijken hoe we gedrag kunnen beïnvloeden.

Afhankelijk van de bril waarmee je het liefst naar de wereld kijkt kan je 1 van de 2 benaderingen kiezen.
Wat is je doel van je post ? mensen weerhouden te klagen als ze ergens niet mee eens zijn?

En als alle legale methodes mijn apparaten blocken dan houd het snel op.....
Dezelfde content vinden is haast onmogelijk.
Dezelfde content vinden is weldegelijk mogelijk, en daar schiet Netflix zichzelf hiermee in zijn voet.
Netflix werdt altijd gehuldigd voor het makkelijker beschikbaar stellen van content dan via piraterij en zo als legaal alternatief gezien.
Sind enige tijd blokkeren ze VPNs en nu alle niet-dichtgetimmerde telefoons. Een keer raden in welke doelgroep de meeste piraten zitten.
Das het zelfde als zeggen dat je een Big Mac wenst maar geen voet wil binnen zetten in een McDonalds restaurant omdat je je niet kan vinden in 1 van hun bedrijfseigenschappen. Je kan naar een andere fastfoodketen rijden, maar je Big Mac ga je er niet vinden.

Lang leve Mc Drive :D

O.T.
Vind het ook ver gaan, bepalen welke versie OS nodig is (5 of hoger b.v.) kan ik nog inkomen.
Maar welke variant?..is aan mij toch.
Dat is alsof bf1 wel draait op win7 Ult. maar niet op een home variant 8)7
Waar ze ook geen vrienden mee maken is dat ik in het ene land wel toegang heb tot bepaalde content en in een ander land weer niet.
Ja.... en als ik een NL abonnement afneem.... staat toch geregistreerd... wat let hun het open te stellen voor mij als ik op reis ben? EU Wil er vanaf maar de lobby is te sterk blijkt wel weer.

Nee wacht ik mag wel offline kijken/mee nemen in buitenland? Maar streamen? Neeee hoe kom je erbij dat kan toch niet ...... en tja VPN naar NL kan ook al niet en updaten/downloaden op mijn geroote Custom device ook al niet meer.....

En maar moord en brand schreeuwen over piraterij maar ze duwen iedereen die maar iets afwijkend is van de menigte wel die kant op. En blijkbaar zijn het wr veel want anders hoef je niet moord en brand te schreeuwen.

Elke keer weten ze weer wat te doen zodat ik Netflix toch weer niet neem.

[Reactie gewijzigd door phoenix2149 op 24 juli 2024 23:18]

"Aanklagen voor machtsmisbruik"? Kan je naar het artikel in het strafrecht verwijzen waarin dat opgenomen is? Netflix is niet verplicht (kijk de wetboeken daar ook maar op na) jou hun diensten onvoorwaardelijk aan te bieden. Je mag alle software die je zelf maakt op je devices runnen, als je met apps van anderen aan de gang gaat ben jij natuurlijk niet de baas daarvan.

Als Netflix zoals jij bepleit zijn poot stijf zou houden, worden gebruikers die niets met Android en z'n updateproblemen te maken hebben, beperkt in het aanbod of in de maandelijkse fees die ze moeten betalen.

Je probleem zit niet bij Netflix, maar bij de fabrikant van het toestel en OS wat je gekozen hebt, daar zul je het dus mee uit moeten vechten.

[Reactie gewijzigd door fsfikke op 24 juli 2024 23:18]

Je probleem zit niet bij Netflix, maar bij de fabrikant van het toestel en OS wat je gekozen hebt, daar zul je het dus mee uit moeten vechten.
Ach komt vast binnenkort wel een slimme modder die een patch voor dit probleem heeft geschreven.

Internet ziet censuur (en DRM) gewoon als een netwerk fout en re-route om het probleem heen ;)
Vraag ik me toch af hoor...ik ben geen jurist, maar vlgns mij haal je de dienst en het middel om de dienst te kunnen bekijken door elkaar.
De dienst is het kunnen bekijken van series/films. Daar betaal je uiteindelijk voor.

Daarnaast moet Netflix mensen op een bepaalde manier faciliteren om dat ook te kunnen. Dat is niet iets waar je voor betaald, maar meer iets waardoor het voor Netflix mogelijk wordt hun dienst aan te bieden.

Nou bepaalt Netflix 1 zijdig eea niet meer te faciliteren als het hen niet zint. M.a.w. zij weigeren bepaalde groepen toegang tot de door hen verkochte diensten.
Nogmaals, geen jurist, maar lijkt me toch iets wat toetsbaar is.
Mededingingsrecht heeft opzich weinig afiliatie met het strafrecht.

Maar voor jou, art 24 e.v. Mededingingswet jo. art 102 VwEU.
Anoniem: 167912 @CAPSLOCK200014 mei 2017 18:25
Hoog tijd dat het hele auteursrechtensysteem grondig op de schop gaat want dit werkt gewoon niet meer.
Waarom zou het op de schop moeten en wat werkt er volgens jou niet meer?
Ik krijg de stellige indruk dat sommigen hier pas tevreden gaan zijn als ze alles ten alle tijde en gratis kunnen krijgen. Dat gaat werkelijk nooit gebeuren
Dat gaat werkelijk nooit gebeuren
Euh wel eens van torrents gehoord? of nieuwsgroepen? of Streaming sites? of Kodi plugins? Vkontakte? Facebook? youtube?
Youtube dowload sites? etc.

Volgens mij is alles al lang al gratis verkrijgbaar, dus ik begrijp niet waar dat nooit gebeuren vandaan komt hoor... of heb ik het nou mis?

Of dat legaal is dat is een andere vraag.

De aanpak van netflix (eigenlijk hun zakenpartners) hier lijkt me een beetje op symptoom bestrijding i.p.v. het probleem aanpakken.
Geweldig toch, eerst liggen we te zeuren dat we geen opties hebben om legaal content te kijken. Nu hebben we Netflix die zelf miljarden investeerd in eigen content en gaan we weer liggen zeuren dat ze hun content beschermen.

De klant die wilt kijken kan gewoon kijken. Dat anderhalve hobbyist zo nodig drogredenen moet opwerpen om toch maar weer te downloaden zal Netflix helemaal niet boeien. Sterker nog het lijkt me eerder waarschijnlijk dat Netflix juist DRM fatsoenlijk wilt implementeren om enerzijds hun eigen content te beschermen maar third parties zullen dit ook verlangen. Niet helemaal verwonderlijk natuurlijk aangezien content gewoon erg duur is of jij het nou wat vindt of niet.
Zit ik dan met mijn Xiaomi die ik moest unlocken om de EU rom te flashen >_> Wordt ik wederom gekenmerkt als een piraat terwijl ik netjes betaal voor Netflix.. beetje zoals de FBI warnings op blu-rays.
Bovendien dient SuperAdmin wel meer doelen dan enkel het rippen van content.. waarom zou ik dat via mijn telefoon doen? :/

Netflix ijdel of gezwicht onder de druk van? Kan toch niet zo zijn dat je mensen verplicht een nieuwe telefoon te kopen.. wat is dat dan weer voor gekkigheid. Dat soort censuur past niet in 2017.
zeg...even een omweggetje hoor, maarreh...die hele DRM is die niet gewoon te omzeilen door eea gewoon met een good old fashioned VHS video op te nemen en dan te digitaliseren?
't is geen 4 k beeld, maar een HD VHS recorder heeft best fatsoenlijk beeld hoor ^^

[Reactie gewijzigd door nobraininvolved op 24 juli 2024 23:18]

De entertainmentwereld is inmiddels beroemd voor het niet snappen van nieuwe technologie.

Iedere idioot snapt wel dat vroeg of laat ergens de pixels op je scherm te onderscheppen zijn

[Reactie gewijzigd door BikkelZ op 24 juli 2024 23:18]

Kanje het hen kwalijk nemen dat ze proberen dat zo lastig mogelijk te maken?
Ik zou persoonlijk series per abonnee uniek watermerken zodat je altijd kunt zien welke abonnee het gedaan heeft. En dan degene die het deed, wiens NAW je hebt door de gebruikt CC hard aanpakken, of de piraat dwingen stukken op zijn minst van de film en/of het geluid te blurren om niet herkend te worden.

[Reactie gewijzigd door BikkelZ op 24 juli 2024 23:18]

Ik zou persoonlijk series per abonnee uniek watermerken zodat je altijd kunt zien welke abonnee het gedaan heeft. En dan degene die het deed, wiens NAW je hebt door de gebruikt CC hard aanpakken, of de piraat dwingen stukken op zijn minst van de film en/of het geluid te blurren om niet herkend te worden.
Die truc hebben ze al veel eerder geprobeerd toe te passen en ze zijn er achter gekomen dat dat niet werkt. Wat piraten namelijk doen is een hele hoop gewatermerkte varianten van één aflevering ophalen, en die samenvoegen zodat het uiteindelijke watermerk niet meer herkenbaar wordt.

Als je een watermerk wil bedenken wat daartegen bestand is, lukt je dat alleen maar door de aflevering onkijkbaar te maken, dus daar schiet je niks mee op.
Slim. Dan zou je inderdaad een hoop foutieve informatie moeten toevoegen om een soort van checksum achtige fingerprint te krijgen waarbij je zelfs bij het gemiddelde toch een bepaalde afwijking van het origineel hebt.
Anoniem: 304028 @Stoney3K15 mei 2017 09:06
Mensen kiezen daarnaast ook niet echt spannende wachtwoorden voor hun Netflix account, je zou dus ook gewoon het account van een willekeurig persoon kunnen gebruiken.
Ik zou persoonlijk series per abonnee uniek watermerken zodat je altijd kunt zien welke abonnee het gedaan heeft. En dan degene die het deed, wiens NAW je hebt door de gebruikt CC hard aanpakken...
Lekker, als je inloggegevens zijn buitgemaakt, word je ook nog aangepakt door Netflix terwijl je zelf slachtoffer bent.
Je kunt een hoop smerige dingen uithalen als je inloggegevens van diensten buitmaakt. DigiD, eBay, Gmail....maar meestal pakken ze alleen piraten die structureel bezig zijn.

[Reactie gewijzigd door BikkelZ op 24 juli 2024 23:18]

En als die abonnee dan zelf gehacked is en er dus niks aan kan doen? Of ze zetten per ongeluk het verkeerde watermerk erin? Ik denk dat het heel erg lastig wordt om te bewijzen dat de betreffende abonnee met opzet zijn exemplaar van een film heeft gepubliceerd op een torrentsite.
Grote telefonie providers zoals T-Mobile maken deals met de fabrikanten. Onderdeel daarvan zijn ook custom ROMs met de software die de provider wenst er op.

Verder is 'je kletst uit je nek' nou niet echt de meest vriendelijke manier om te zeggen dat je het anders ziet dan iemand anders. Vertel gewoon je gezichtspunt en als het klopt wat je zegt zul je daar wel waardering voor krijgen. Maar nu leidt het er juist toe dat mensen je omlaag gaan modden terwijl je misschien wel iets goeds toevoegt aan de discussie.
Google maakt Android + updates
Deze gaan naar de hardwarefabrikanten (bijv Samsung, LG, Sony..)
Die passen updates aan of 'certificeren' ze voor gebruik bij de eindgebruiker
De telco's zelf doen daar ook hun plasje overheen. Voorheen duurde het bij bijv. T-Mobile langer voordat updates doorgevoerd werden dan bij Vodafone.
Niet alleen dat, het duwt mensen die handig genoeg zijn om hun telefoon te rooten ook weer terug naar andere filesharing methodes. Waarom zou je moeilijk doen als het makkelijk kan?
Mogelijk doen ze dit gedwongen omdat ze anders bepaalde series en films niet (meer) mogen aanbieden. Helaas heeft de content-eigenaar het meestal voor het zeggen.

En dat terwijl DRM redelijk nutteloos is. Maar één iemand hoeft een bluray te rippen en online te zetten en je hebt al niks meer eraan... (behalve dat je het iets moeilijker maakt om content te rippen van Netflix en dat de amateur het niet meer kan; diezelfde amateur die toch gewoon op thepiratebay gaat downloaden)
Ze gebruiken geen sterren meer, dus jammer voor jou.
Hij heeft het over de play store not over de Netflix rating.
Anoniem: 435630 @sebastienbo14 mei 2017 16:28
Inderdaad! Same here... Ook net even één ster gegeven en in het commentaar verzocht of ze drm willen verwijderen en root en custom ROMs we willen ondersteunen.
Weet je toevallig hoe ik zo'n slechte review kan achterlaten? Zowel via m'n pc als via m'n telefoon krijg ik geen optie om het te reviewen.

Als het volgende maand niet is teruggedraaid zijn ze mij als klant kwijt aangezien ik dan niks meer aan de dienst heb.
Ik kan hem vanaf mijn telefoon niet eens meer vinden in de play store. Hij doet het nog wel dus.. Draai een custom rom op een Huawei Mate 8.
zojuist gedaan, hopelijk werkt t. Zoniet dan zeg ik m'n abonnement op en stap ik weer over naar popcorntime.
en stap ik weer over naar popcorntime.
Zou ik als ik jouw was wel een VPN aanschaffen. ;)

https://torrentfreak.com/...l-alleged-pirates-170513/

Duurt niet lang voor die ook in Nederland aan de slag gaan. :P
Zo je lekker aanstellen als een baby die zijn zin niet krijgt, vooral zo door gaan. Zou mij overigens niet verbazen als google zelf dit als verplichting voor hun store gaan opleggen.
net 1 ster gegeven.
kan inderdaad niet meer vinden in de play store. wat een idioot bedrijf.
Alleen voor de store. Ikflix 5.0x er al op staan. Store ziet hem niet, maar app werkt goed. Och, kunnen ze ook geen versie meer pushen die niet werkt met root.

Kan ook niet meer 1 ster geven voor blocken van root.
Anoniem: 890159 @disheaver14 mei 2017 17:50
Ik vraag me af of dit met iets als Lucky Patcher te omzeilen is zodat je als je de laatste apk binnenhaalt met bv. Raccoon je hem toch, na patchen, kunt gebruiken op je rooted device.
Ook als je lineageos op je telefoon hebt?
Yep.
Ik had mijn OnePlus One opnieuw geinstalleerd met LineageOS (zonder root).
Incompatible. WTF? Ik heb hem niet eens geroot. En LineageOS heeft iig wel security updates itt de standaard ROMs.

Ik vind het schandalig dat ik hem niet mag installeren.
Ik rip niets en gebruik mijn OPO als remote voor Netflix.
(Gelukkig kon ik op mijn Pixel C via ES FileExplorer een .APK maken en deze installeren; en dat werkt).
Net getest op mijn oude moto g 4g(peregrine). Laatste build van lineageos erop gezet, plus nieuwe versie open gapps Nano. Netflix kon ik zo installeren
Apart dat het op het ene toestel wel werkt en op de andere niet.
Met hetzelfde OS.
Bedankt voor de update. Belachelijk dat Netflix dit doet. Lineageos heeft zoals je zegt security updates enz. Dus beter dan de meeste telefoons.
unlocked bootloaders
Zover ik weet kan je hem na het flashen weer op locked zetten. Zou je zo de incompatibiliteit kunnen ontwijken?

Daarbij is het een kwestie van geduld en dan is de DRM ook geschiedenis
Lijkt erop dat die site meer bedoelt is voor mensen met een telefoon die de allernieuwste netflix app niet ondersteunt, maar wel een vorige versie van de app. Alsnog kan je gebruiken om de block te omzeilen, maar voor hoelang nog?
Het is niet zozeer dat je een custom rom niet mag gebruiken, maar het is namelijk zo dat de bootloader niet aangepast/open mag zijn.

Voorbeeld:
Xiaomi Mi2 met de laatste Xiaomi.eu/weekly Miui rom. De bootloader is niet aangepast en het is niet geroot. Daarop kan ik vandaag gewoon de Netflix app downloaden en installeren.

Xiaomi Redmi 4x met de laatste Xiaomi.eu/weekly Miui rom. De bootloader is wel aangepast/geopend en het is niet geroot. Daarop kan ik vandaag de Netflix app niet downloaden. De installatie had ik enkele weken geleden al gedaan en die is nog gewoon te openen. De app side-loaden zou ook gewoon mogelijk moeten zijn.

Miui is een custom rom, maar het hoeft niet direct te betekenen dat de app daarop niet te installeren is vanuit Google Play.

Update: Hier een plaatje met mijn telefoons die allemaal worden ondersteund door Netflix:
https://tweakers.net/ext/f/JrvpJOzjN6YmBeWzMyaeoTYB/full.png

Hier is te zien dat de oude Xiaomi's wel geschikt zijn, maar mijn nieuwste aanwinst niet.

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 24 juli 2024 23:18]

Ik overweeg de Xiaomi Redmi 4 Prime vanuit een Nederlandse taal. Dit merk is voor mij nog nieuw, evenals andere Roms installeren. Zou die dat Netflix installeren?

Kan iemand mij uitleggen hoe het dat zit met Xiaomi Miui verschillende versies?
Nederlandse taal op een Xiaomi, zal niet mogelijk zijn met de originele Miui rom. Deze zit namelijk niet in de officiële Chinese of Global rom. Het zit wel in de Xiaomi.eu rom, maar daarvoor moet je de bootloader unlocken en dat doen webshops tegenwoordig niet meer.

In dit topic kun je veel informatie vinden over de Xiaomi Redmi 4 Pro/Prime:
[Xiaomi Redmi 4 Pro] Ervaringen & Discussie
Bij mijn Mi Pad 2 en Redmi 3S met unlocked bootloader is het einde verhaal met Netflix. Heb al een klacht ingediend via de klantenservice en mijn review op 1 ster gezet. Iedereen hier in huis heeft een Xiaomi. Is dus einde netflix voor iedereen in huis als ze het voortzetten. Terug naar dan Usenet helaas.
Bijzonder. Op mijn RN3 met de niet geroote weekly .eu versie staat de app nog steeds in de play-store. :)
Fix om het vanuit de playstore weer te kunnen installeren stelt vrij weinig voor. Reboot even naar TWRP, mount /system en hernoem in /system/bin en /system/xbin de "su" binary naar iets anders (bv _su). Reboot je telefoon en Netflix staat weer keurig in de AppStore. :D

En ja, je kunt ook de APK downloaden via de Netflix site. :O

Ik zie het nut totaal niet van deze actie, natuurlijk heeft Netflix het recht om illegaal gebruik tegen te gaan, maar dit is meer gebruikertje pesten dan misbruik tegen gaan. Ook Netflix weet dat de massa van de Custom-Rom gebruikers dit doen omdat ze anders geen updates meer hebben op hun telefoon.
Ik kan me niet voorstellen dat mensen en masse films van Netflix rippen via hun telefoon. En nee, de mensen op tweakers zijn niet de enige die dit gebruiken, kijk eens rond op bijvoorbeeld XDA, meer dan genoeg Custom-Rom users zijn daar te vinden.

Dat Netflix niet in staat is om zijn eigen App dusdanig op te zetten dat het goed beveiligd is, moet dus maar het probleem van de klant worden 8)7 |:(
Je kunt met SuperSU app toch gewoon superuser disablen, volgens mij doet dit hetzelfde als wat jij hier schrijft.
Zover ik weet kun je root disablen met SuperSu, maar niet verbergen. Dit omdat de su binaries gelocked worden zodra android zelf is opgestart. Mijn methode werkt daar omheen. Nadeel van mijn manier is natuurlijk dat je iedere keer dat je een image flashed, je de methode opnieuw moet toepassen.

Het zou prettiger zijn (mijn mening) om naast de bestaande builds ook een LineageOS versie te hebben waarin root volledig verwijderd zou zijn. Ik heb root zelf nog nooit nodig gehad.
Slechte zaak als je bijv. LineageOS zonder root gebruikt puur om de nieuwste security patches te hebben omdat bijv OnePlus, Sony of Samsung traag is of de software helemaal niet bijwerkt...
Ik hanteer een simpel beleid met apps die dit doen. Delete and forget.
Als ik een Netflix kijker zou zijn die veel op zijn telefoon kijkt had ik per direct mijn abbonement opgezegd om deze reden, tenslotte zou je in theorie uit illegale bron nog perfect op een custom rom kunnen kijken naar dezelfde series dus maken zij op z'n moment hun dienst minder waardevol dan waar ik oorspronkelijk voor zou betalen.

Er zijn manieren om hier om heen te werken met bijvoorbeeld Magisk manager, die doet alsof de telefoon in een originele staat is zo lang deze apps actief zijn. Helaas merkte ik de laatste tijd dat veel apps met de spoof geactiveerd simpelweg niet langer opstarten dus ben ik teruggegaan naar mijn oorspronkelijke delete and forget beleid. Als je als applicatie maker niet kunt begrijpen dat ik mijn telefoon root omdat ik dan voordelen heb als betere geluidskwaliteit in de auto (Via Viper4android), het kunnen emuleren van USB Sticks om zo PC's te kunnen installeren en te maken heb met een veel nieuwere android versie via een custom rom (7.1.2 in plaats van de laatst officiele 5.0 rom) hoeven ze niet aan mij te verdienen.
Smartphone met usb c en root om DRM te omzeilen en je kunt opnemen. Dat zullen ze wel willen blokkeren. Het is echter zeer simpel te omzeilen, ipv smartphone naar capture device doe je gewoon smartphone naar Chinese HDMI splitter, naar capture device.
Dat werkt met elk apparaat dat een HDMI uitgang heeft, ongeacht of die "luisteren" naar wat DRM verteld. Werkt bijvoorbeeld ook prima met je KPN settopbox.
De fabrikanten van capture devices weten dit en willen natuurlijk wel geld blijven verdienen, dus die zetten simpelweg de melding "het is niet toegestaan een HDMI splitter te gebruiken om DRM te omzeilen" op hun websites en in hun handleidingen, daarbij wetend dat ze daarmee eigenlijk juist instructies geven hoe de DRM te omzeilen zodat je hun product gewoon kunt gebruiken.
Het exacte voorbeeld van de macht van cloud diensten. Het werkt perfect totdat men opeens de spelregels veranderd en je bedrogen achterlaat. Want ja, je bent een boefje als je iets doet wat buiten het kader van de gewone gebruiker valt.
vind dit zeer slecht, er zijn genoeg redenen om een custom rom te gebruiken of je toestel te rooten.
ik heb een note 3 en daar draaide ik een antieke 5.01 op , ding kan fluitend 7.1.1 aan .

nou is netflix meer iets voor tablets en android TV box en stick, en die willen ze gewoon kunnen aanpakken.
waarschijnlijk zijn er mensen die er mee kunnen rommelen en daar willen ze vanaf.

en de overheid gaat er niks aan doen want ze hebben recent die tv boxes waar bepaalde streaming software op staat om illigale steams mee te kijken, en als ze rooted en customs rom kunnen uitsluiten denken ze dat ze de mensen dingen kunnen op leggen is een kwestie van tijd voor de massa van de nerds hoort hoe ze daar ook weer om heen kan
Hiervoor is een bypass.
Ga met een root browser naar /system/lib of /system/vendor/lib en verwijder het bestand liboemcrypto.so.
Herstart hierna je device en netflix werkt weer als normaal.
Echt slecht! Deze maatregelen sorteren nauwelijks effect en duperen enkel de gebruiker :( .
Netflix streams worden geripped en zie je o.a. terug bij popcorn.

Legitieme Netflix gebruikers willen liever meer en recente titels en zullen amper gebruik maken van een geroot device met custom rom.

Dat er een paar duizend mensen straks pech hebben komt ten goede van de miljoenen andere klanten.

Het enige wat ik persoonlijk irritant vind aan Netflix dat je vanuit buitenland niet zomaar meer kunt kijken. Vroeger voldeed een vpn service app.
Denk je werkelijk dat mensen via de telefoon content gaan rippen?

En als alleen mensen met skills speciale dingen doen, dan zou copyright infringement toch marginaal moeten zijn?

Nee, het echte probleem is dat normale mensen iets lezen, dan aan een technische kennis vragen, hoe doe ik dit?

En als die technische vriend genoeg heeft van dit soort dingen van Netflix verteld deze niet hoe je Netflix verkrijgt maar hoe je hetzelfde materiaal ook gratis kan krijgen.

Napster in de tijd was door mij minder aanbevolen om idealistic he redenen en meer om niet weer een CD voor iemand te hoeven kopiëren naar tape of MP3 zodat ze hem op de walkman of in de auto konden afspelen.

Overigens hebben velen een custom rom op een oudere telefoon om toch updates te krijgen.
Nou, als ik naar de downloadstats kijk (bijv. chainfire) dan zie ik dat bootloaders soms miljoenen keren (S5, S6) worden gedownload. Dat is dan alle mirrors en backups niet inbegrepen.

Er zijn genoeg toepassingen waar je root voor nodig hebt, denk eens aan Titanium backup, Dumpster, Adblock, Tasker en Xposed. De kans dat iemand root heeft om een valide reden en daarnaast ook betaalt voor Netflix is best hoog. Waarom moeten die mensen benadeeld worden omdat Netflix het niet voor elkaar krijgt om een goede DRM in te bouwen?

Waarom alleen Android en niet Windows? Als ik op Windows inlog met een admin account dan ben ik hetzelfde als root, dus zou ik in theorie hetzelfde truukje uit kunnen halen met de app in de Microsoft Store. Ik hoef niet eens moeite te doen om een admin account aan te maken, standaard ben ik al admin op mijn eigen machine. Waarom is dat geen probleem?

Als je een gejailbreakt iOS apparaat hebt dan kan je de app nog steeds installeren, alles werkt ook naar behoren. Alleen als je iets wil downloaden dan checkt hij of je een jailbreak hebt en weigert hij de download. Waarom kunnen ze het niet hetzelfde doen op Android?
Anoniem: 105188 @Origin6414 mei 2017 20:06
omdat de amerikaanse filmindustrie alleen denkt aan de minst technisch vaardige gebruikers, die zijn nml. effectief gedwongen om geld uit te geven bij hen omdat ze niet gratis aan hun content kunnen komen. de mensen die hun telefoon rooten zijn slim genoeg om een torrent client te installeren of een equivalent daaraan en die zien ze dus als toch al verloren inkomsten.

de realiteit, dat de mensen die downloaden en veel met de techniek bezig zijn ook het meeste geld aan media uitgeven, is nog steeds niet ver doorgedrongen.
Onzin, ik en samen met mij een hoop andere mensen op deze site (de mensen waarvan jij zegt dat ze te slim zijn) betalen voor Netflix puur en alleen vanwege de lage kosten en de service die je erbij krijgt. Waarom zou ik moeite moeten doen op torrentsites, wachten tot de download klaar is, uitpakken, hopen dat het goede kwaliteit is en hopen dat ik gheen gezeik aan mijn broek krijg als ik voor een tientje p/m al klaar kan zijn?

Volgens jou redenatie moet je maar een bepaalde groep uit je klantenbasis uitsluiten omdat ze te slim zijn. Dat gaat geen enkel bedrijf doen.
op een os dat niet dichtgetimmerd zit is er geen beginnen aan, 'de hackers' winnen toch wel. android is eigenlijk ook te open hiervoor.
Een iOS apparaat wat gejailbreakt is, is net zo open als een Android apparaat met root. Ik snap je punt even niet.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 105188 op 24 juli 2024 23:18]

Waarom zou ik moeite moeten doen op torrentsites, wachten tot de download klaar is, uitpakken, hopen dat het goede kwaliteit is en hopen dat ik gheen gezeik aan mijn broek krijg als ik voor een tientje p/m al klaar kan zijn?
bijvoorbeeld omdat netflix niet beschikbaar is voor je telefoon.
Volgens jou redenatie moet je maar een bepaalde groep uit je klantenbasis uitsluiten omdat ze te slim zijn. Dat gaat geen enkel bedrijf doen.
netflix is toch mensen aan het uitsluiten met die maatregel?

ios kan inderdaad ook opengebroken worden, dat staat vast ook al op de agenda bij netflix. waarom zou je alleen android doen?

[Reactie gewijzigd door Origin64 op 24 juli 2024 23:18]

Het enige wat ik persoonlijk irritant vind aan Netflix dat je vanuit buitenland niet zomaar meer kunt kijken. Vroeger voldeed een vpn service app.
Dat zullen ze in de EU toch echt mogelijk moeten maken. Daar is een uitspraak over geweest namelijk, dus wettelijk gezien moet jij met je NL account bv. in Duitsland gewoon je NL Netflix moeten kunnen gebruiken...
Crap, dat had ik nog niet meegekregen... wat onzinnig weer! Juist datgene waar geoblocking het meest voorkomt en juist het meest logische zou zijn om het te verbieden, juist daar maken ze een uitzondering voor...

Politiek wordt steeds ongeloofwaardiger...
Ik had het graag anders gezien, maar ik snap het wel. De EU heeft waarschijnlijk honderden omroepen die slechts in een (klein) deel van de EU actief zijn. Duitsers hebben er weinig belang bij dat RTL4 de rechten voor een film voor heel Europa koopt en dan slechts met Nederlandse ondertitels gaat uitzenden. RTL4 zal ook niet genoeg voor Europese rechten willen betalen, maar slechts een fractie daarvan voor de (tijdelijke) rechten in Nederland. Dus mag een andere partij die licentie voor Duitsland afnemen en nasynchronisatie regelen. Ik zie nog geen haalbaar alternatief voor dit systeem. Natuurlijk zou Netflix wat dieper in de buidel kunnen tasten en wél alle licenties op kunnen kopen, maar dat gaan wij uiteindelijk moeten ophoesten.

[Reactie gewijzigd door 84hannes op 24 juli 2024 23:18]

Maar RTL hoeft geen Europese licentie te hebben, want alleen mensen in Nederland mogen het afnemen. Maar als die mensen op vakantie gaan, en nog steeds hun Nederlandse series willen kijken, mag het niet? Belachelijk!
Zoals je zelf al zegt: alleen mensen in Nederland mogen het afnemen. Niet Nederlands staatsburgers, niet mensen met een Nederlandse credit card. Wat had jij liever gezien?
helaas zijn er flinke lobbies die miljarden kunnen uitgeven om de geoblocking in stand te houden zodat distributors uit ieder land onafhankelijk met de amerikaanse entertainmentindustrie moeten onderhandelen.

verdeel en heers :)
Ik denk niet dat Netflix series massaal worden geripped via Android mobieltjes. Maar gewoon via de pc. Moeten we alle pc's nu ook blokkeren?
Ik denk dat het aan iets anders ligt, zoals bijvoorbeeld bij ios jailbreaks het mogelijk is om "gratis" spotify premium te krijgen zal er voor android en netflix wel iets soortgelijks zijn.

Dat wil dus zeggen dat deze mensen niet betalen voor netflix maar het toch kunnen kijken en wel via de officiele app (zoals ook mogelijk is voor spotify op een jailbroken iphone). Ik ben verder niet zo thuis in android, maar als je met een jailbreak bijna alles voor elkaar kunt krijgen dan gok ik dat een geroote android dat ook kan.

En dan is het niet meer dan logisch dat Netflix dit blokkeert, zoals veel ios apps ook niet standaard werken op een jailbroken iphone (zoals de ziggo app).
Is gewoon een domme beslissing van Netflix. Ik ben er vrij zeker van dat je niet gratis Netflix kunt kijken via de (officiële) Android app zelfs al ben je geroot want je hebt een abonnement nodig om te kijken. Op Android kan je ook enkele features van Spotify premium gebruiken maar dit zijn volgens mij gewoon aangepaste apk's (of via Xposed) van Spotify free en aangezien je geen gratis variant van Netflix hebt kunnen ze deze dus ook niet aanpassen. Je hebt dus niet eens root nodig om een aangepaste Spotify app te installeren​ en te gebruiken.
Ik ken ze ook niet hoor, maar noem me eens een andere aanleiding? Want Netflix heeft geen baat bij apps blokkeren als ze er zelf niet beter van worden. Er moet dus iets zijn, dat kan niet anders. Misschien dat je met een root een "nep" ip adres kunt meesturen zodat Netflix denkt dat je in het buitenland zit (zonder gebruik te maken van een VPN) zoals bijv bij een jailbroken iphone het mogelijk is om een "nep" caller ID mee te sturen zodat het voor de ontvanger lijkt alsof iemand anders die persoon belt.

Nogmaals ik weet het niet en zolang Netflix geen duidelijke verklaring geeft weet niemand het zeker, maar 1 ding is wel zeker, ze doen dit niet omdat ze het grappig vinden. Er zal ongetwijfeld een goede reden aan zitten en ik gok dat dat te maken heeft met bepaalde vormen van piraterij.
Maar een nep ip adres spoofen kan ook gewoon met je computer, die gewoon standaard root/administrator mogelijkheden biedt. Het is eigenlijk raar dat mobiele telefoons ook niet zo worden geleverd met een apart wachtwoord voor su rechten, maar het is nog raarder om voor deze reden de mobiele gebruikers te verbannen.
Ip spoofen kan niet, je krijgt je ipadres van je provider. Je kunt wel je verbinding via proxy of VPN omleiden, maar dat kan zowel met Windows als android als elk ander systeem. Netflix verzamelt een lijst van ipadressen die dit faciliteren en blokkeert dit gewoon.

Mijn vermoeden is toch dat ze via Android een minder sterke drm hebben waardoor toch android apparaatjes worden gebruikt om te downloaden. OF er kan gewoon te makkelijk gesjoemeld worden met de apps. Je kunt namelijk wel je device zich laten voordoen als een ander device als je root hebt.

Als je echt iets wilt rippen helpt geen enkele drm. Desnoods maak je een apparaat dat de rauwe input van de controller van je beeldscherm onderschept en het signaal naar je speakers onderschept. Dan moet je wel de afleveringen van begin tot einde afspelen.

Misschien dat het iets te maken kan hebben met de drm voor 4k met hdr, dit is vooralsnog alleen op enkele android apparaten beschikbaar, dat zijn dan apps die voor smart tv's zijn ontwikkeld die dan geport zijn naar Android. Zonder touch of muis ondersteuning.
Doen alsof je iets tegen piraterij doet is vaak heel belangrijk voor sommige partners. Je hebt best kans dat ze deze maatregelen nemen om hoe dat over komt op studios dan om echt misbruik te voorkomen.
Of voor je eigen juridische afdeling.
Je beschermen tegen een rechtzaak vanuit rechthebbenden omdat je niet genoeg zou hebben gedaan hun intellectueel eigendom te beschermen.
Ik wist niet dat zoiets mogelijk was, maar dat zou inderdaad een goede verklaring zijn. Beter dan het ripper van content op een telefoon.

Overigens lijkt me een custom rom op zich nog niet echt een probleem.
Precies een pc met opname tool is hier toch veel beter voor geschikt?

Alle pc's blokken lijkt mij een logische vervolgstap.
Netflix series worden geript via hdmi capture kaart en hdcp remover en hardware die 4k ondersteund zoals nvidia shield en of amazone player, gebeurt dus niet via screen capture.

de bekende netflix rips uit de scene worden zo op die manier gedaan.
Gaat ook nog wel gebeuren denk ik. Meeste Netflix gebruik gaat al via apps.
@ EvilLarney Inderdaad, de discussie gaat hier tot dusverre niet over de vraag wát je nu precies met een geroot Android kunt uitspoken dat het voor Netflix nodig zou maken dergelijke toestellen te blokkeren. Ik persoonlijk root i.i.g. geen toestellen om gratis gebruik te maken van audio of video content, maar wel om custom rom's te kunnen draaien die ouder wordende toestellen (2 jaar is al oud...) actueel houden en om hele nuttige programma's te kunnen gebruiken (zoals het al meer genoemde Titanium backup).
Huh ik draai een custom rom domweg omdat die veel beter is en betaal gewoon voor netflix? Domme aanname om te stellen dat piraterij en custom roms samen gaan.

Irritante beslissing van netflix, ik ga hier over klagen.
Ik draai een custom ROM omdat LG de G3 niet meer naar Android 7+ upgrade, terwijl de telefoon daar perfect op draait. Dus Netflix dwingt mij om naar oude, minder veilige Android versie terug te gaan? Idioterie.
Ik draai een custom ROM omdat LG de G3 niet meer naar Android 7+ upgrade, terwijl de telefoon daar perfect op draait. Dus Netflix dwingt mij om naar oude, minder veilige Android versie terug te gaan? Idioterie.
Maar is dat de fout van Netflix of van de fabrikant van je toestel?
Anoniem: 420148 @Neko Koneko14 mei 2017 12:31
Netflix, omdat het een maatregel van niets is. Mensen die willen rippen komen hier gemakkelijk langs.
Maar als LG gewoon normaal support gaf was er geen reden tot rooten. En waar komt dat rippen vandaan. Dat is iets wat mensen als mogelijke reden verzonnen hebben. Netflix heeft nog geen officiële reden gegeven(zover ik weet).
Ik heb het vaker gezegd. Support en upgrades zijn verschillende dingen.

Security updates ja die moeten ze 5 jaar verplichten. Maar software upgrades van android 6 naar 7 vind ik echt iets anders.
Anoniem: 420148 @loki50414 mei 2017 13:00
Omdat je met een geroot toestel volgens mij bij de temp files kunt komen die ze lokaal opslaan. Overigens boeit het niet of LG wel/niet support geeft. Ik kan er ook voor kiezen om op een supported device mijn eigen ROM te flashen, en daar heeft niemand wat mee te maken. Vooral niet een dienst waar voor betaald wordt. Die gaan dan even dicteren hoe ik mijn telefoon gebruik? Dacht het niet.
Nee dat doen ze niet. Maar ze dicteren wel over hun eigen apps/Content. Waarom mag jij dicteren over hun content? Omdat je 12 euro P/M betaalt? Kom op zeg. Dat het vervelend vind begrijp ik. En je kan daarom ook prima met je portemonnee stemmen en Netflix opzeggen(en aangeven waarom je weg gaat). Maar meer ook niet.
Als een auto niet aan de gestelde eisen voldoet mogen ze die weigeren. Een Ziggo stelt ook eisen aan hun smart module. En zover ik weet werkt hun app ook niet op rooted deveices.
De fabrikant is hier fout. De gebruiker lost dit zelf op door een custom rom te draaien waar niets op tegen is. Netflix is hier fout om een betalende klant zonder goede reden de toegang tot zijn diensten te ontzeggen.
Waarom vind jij dat een betalende klant recht heeft om de fabrikant te dwingen elk platform te ondersteunen? Ik heb vorig jaar HBO een tijdje betaald en wilde vanuit Firefox op Linux kijken, maar dat ondersteunden ze niet (userstring aanpassen bleek voldoende, maar dat is niet het punt). Als HBO hier fout is zou ik graag weten met welk wetsartikel ik de helpdesk om de oren kan slaan, maar ik ben echt bang dat het hun recht is zelf te bepalen welk platform ze ondersteunen en welke niet, ook als 'betalende klanten' dat graag anders zien.
Ondersteunen is iets anders dan blokkeren. Netflix zegt nu actief: je mag onze diensten niet bekijken op apparaten diedat wel kunnen, ook al betaal je. Waarom zou dat mogen?
Omdat zij een DRM hebben ingebouwd die controleert op een Google certificaat. Heb je die niet kan hij geen verbinding maken. En dat is nu onderdeel van hun DRM en mogelijk ook afspraak met de content houders. Dus jou telefoon/OS voldoet niet meer aan de eisen die Netflix stelt aan het Apparaat. Net zoals bv een Kabylake/Skylake CPU natieve niet werkt met pre Windows 10 OS. Netflix bepaalt aan welke voorwaarde een apparaat moet voldoen. Niet de klant. Ook niet als je netjes betaalt.
Een browser filteren op userstring is ook blokkeren in mijn ogen. Technisch goed te praten (apparte code op basis van je browser, etc.), maar het eenvoudigweg toevoegen van een userstring aan de lijst met geaccepteerde waarden is toch wel een hele passieven vorm van ondersteuning.
Offtopic, maar ik vind de LG G3 echt zo traag als dikke stront, daar ook het geval?
OT: Draait super op lineage. Ben altijd elke twee jaar op een nieuw topmodel over gegaan. Dit is de eerste die ik een jaar langer heb aangehouden, mede omdat ik het scherm moest vervangen, en zoals het nu lijkt knoop ik er nog een jaar aan vast.
Anoniem: 683474 @SpiceWorm14 mei 2017 11:51
Kun je niet via desktopweergave van de netflix website streamen vanuit de Chrome android app ofzo?
Wat heb je daar aan in de trein? Kan je beter een vm (semi) op je telefoon draaien (nee, gaat ie idd niet trekken)
Denk het niet ofzo
Met een tablet of smartphone ga je echt geen Netflix rippen, dat gebeurt iets professioneler. Als Netflix denkt dat dit rippen helpt voorkomen zit ze er naast. Netflix jaagt bestaande klanten eerder richting popcorn dan dat het rippen voorkomt.
Legitieme Netflix gebruikers willen liever meer en recente titels en zullen amper gebruik maken van een geroot device met custom rom.
Je lult maar wat.

[Reactie gewijzigd door Chris.nl op 24 juli 2024 23:18]

Het gaat waarschijnlijk ook niet om het rippen ervan, maar om het omzeilen van de paywall, als een root android ook maar enigszins kan wat een jailbroken iphone kan (bijv gratis spotify premium) dan snap ik wel waarom netflix dit blokkeert, het heeft op dat moment dan ook niets meer te maken met de versie android en of dat veilig of onveilig zou zijn.

Maar goed puur speculatie dit.
Inderdaad speculatie. Het is namelijk niet mogelijk door met met root maar zonder betalen toegang te krijgen tot Netflix.
Hangt ervanaf hoe je betalen definieert, ik heb nog wel wat ask'tjes zien rondzwerven die allemaal hetzelfde device-id rapporteerden (als je die eenmaal had ingesteld) waardoor iedereen (min 1 persoon) dus gratis kon kijken.
Ja, je kan ook je inloggegevens delen om hetzelfde te bereiken. En hoeveel devices kunnen er dan gelijkertijd kijken? Precies, zoveel als de betaalde account toestaan.

Daarnaast heeft een aangepast apk'tje delen nog niets te maken met root toegang. Dus dat probleem is door an sich niet gefixt bij deze.

[Reactie gewijzigd door Chris.nl op 24 juli 2024 23:18]

Tja, als je niet snapt wat een device-id is dan is het snel over. Door hetzelfde device-id te gebruiken zeg je tegen netflix dat je maar 1 device hebt.
Netflix heeft een limiet gesteld aan het aantal streams dat je tegelijkertijd kan afspelen op een account. Ik neem aan dat ze eerder het aantal streams checken dan de device-id's, en je echt niet 1000 streams tegelijkertijd kan kijken op hetzelfde ID. Mocht dat wel het probleem zijn dan kan Netflix het beter in hun systemen aanpassen ipv het nu (zinloos) proberen rooted devices te blocken.
Anoniem: 889777 @Chris.nl14 mei 2017 23:53
Mensen kijken niet 24 uur per dag TV. Dus als je 2 uur kijkt, kan je met 12 personen delen. Oftewel aantal streams beperken heeft geen nut. Dit heet concurrent users, dit wordt bijna nooit toegepast alleen bij enkele software-pakketten voor bedrijven met veel medewerkers.
Tijd kan je in dit geval niet simpelweg delen door gebruikers omdat die waarschijnlijk eenzelfde bioritme hebben. Als je een Netflix account deelt met 12 man kijken er hoogstwaarschijnlijk 2 tegelijkertijd en komt de 3e er niet meer tussen.
Het verschil is alleen dat je Spotify al kunt gebruiken zonder te betalen, je hebt dan de gratis dienst met reclame en wat beperkingen. Die jailbreak waar jij het over hebt blokkeert alleen de reclames en past de app zodanig aan dat wel losse nummers gezocht en geluisterd kunnen worden, dit betekend niet dat je ineens Spotify premium hebt.

Voor Netflix moet je hoe dan ook betalen omdat je anders niet eens gebruik kunt maken van de app.
Dat is dan toch vrijwel hetzelfde als premium? Maar dan nog er zullen vast wel hacks zijn die het op de een of andere manier mogelijk maken.

Ik heb in mijn jailbreak tijden dingen voorbij zien komen waarvan ik nooit gedacht had dat het mogelijk was. Van hacks tot tweaks tot mensen bellen met een door jouw gekozen telefoonnummer (je caller id wordt dan veranderd door een nummer naar keuze). Ik zeg niet dat het bestaat, maar ik ga daar wel van uit.

Of bijvoorbeeld de aangepaste versies van snapchat en whatsapp waarmee je je eigen privacy wel kunt waarborgen, maar toch die van anderen kunt blijven schenden. (Lees vinkjes uitschakelen, maar bij anderen wel kunnen zien, altijd offline weergeven, maar wel zien wanneer anderen het zijn etc. Allemaal dingen die whatsapp standaard niet toe staat).

Ongetwijfeld dat er iets bestaat voor Netflix om er illegale praktijken mee uit te voeren. Gratis kijken, rippen, delen, of misschien wel de trial resetten iedere maand.

[Reactie gewijzigd door jimzz op 24 juli 2024 23:18]

Ik ben toch ontzettend benieuwd wat dat dan is, want het komt tot dusverre niet boven water. Het moet toch om iets gaan dat verder gaat dan die flauwekul van Whatsapp .
Wanneer je in het buitenland bet kan je nog steeds de content bekijken van het and waarin je geregistreerd bent.
Helaas kan dat dus (nog) niet..
Klopt je krijgt gewoon het aanbod van het land waar je op dat moment bent. Handig? Niet als je de taal niet machtig bent. Zelfde voor de NPO, KPN, Ziggo apps. Werken ook niet buiten de landsgrenzen. Bezopen als je het mij vraagt.

[Reactie gewijzigd door harrytasker op 24 juli 2024 23:18]

Zelfde voor de NPO, KPN, Ziggo apps. Werken ook niet buiten de landsgrenzen. Bezopen als je het mij vraagt.
Ik heb Openvpn geinstalleerd op een vps'je en de Ziggo app werkt perfect in het buitenland op die manier. Netflix is erin geslaagd om ook dat te blokkeren.
Netflix herkent geen VPN's aan de hand van het verkeer, maar ze hebben gewoon (naast de VPN providers) de meeste bekende datacenter IP ranges geblockt.

Je kan nog steeds via VPN kijken maar je moet dan wat opzetten op iemand zijn thuis IP. Of een datacenter vinden dat niet geblockt is.

Zie op google, er zijn verschillende mensen die het uitgezocht hebben en die krijgen ook de blockmelding als ze vanaf de VPS direct netflix openen, dus zonder VPN.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 24 juli 2024 23:18]

Dank je voor de tip! Dan zal ik eens proberen om thuis een VPN op te zetten.
Als je het toch liever op een VPS hebt: Die van mij in het Nederlandse datacenter van Scaleway is nog niet geblokkeerd door Netflix. Ik kan er nog steeds gewoon door kijken.

Wellicht zal dat wel een keer gebeuren, maar nu nog niet in elk geval. Maar die VPSen kosten 2,99 per maand ex BTW en zijn per direct opzegbaar dus dan kan je hem altijd weer opzeggen.
Dat is (helaas) hoe copyrights (nog) werken. De VARA! koopt het recht om een serie in Nederland uit te zenden, niet het recht om dat in Duitsland te doen. Eigen producties zijn vaak wel overal te zien.
Vreemd dat mijn echtgenote haar reeksen wel kan verder kijken dan wanneer ze om de andere week in Duitsland of Frankrijk is, met abbo uit België.
Waarschijnlijk zijn die series ook in het betreffende land beschikbaar.
tja, Netflix heeft voor steeds meer series/films een offline/download functie. Van te voren downloaden en zorgen dat je offline bent in het buitenland (zodat er geen content geblocked kan worden op basis van je locatie) wanneer je netflix opstart.

[Reactie gewijzigd door Yucko op 24 juli 2024 23:18]

Dat is natuurlijk er van uitgaande dat mensen hun telefoons rooten/flashen/unlocken puur om dingen van Netflix te rippen wat natuurlijk wel een beetje kort door de bocht is.

Ikzelf heb een geïmporteerde Xiaomi, die arriveerde met een custom ROM van de reseller (en zelfs zonder dat zou er veel Chinese meuk op staan). Dus wat doe je dan? Juist, bootloader unlocken en de Xiaomi.eu ROM er op flashen.

Ik betaal gewoon netjes maandelijks terwijl de helft van de films en shows die ik daadwerkelijk wil kijken er niet eens op staat (of in ieder geval niet in Nederland), en dan beginnen ze ook nog eens met dit.

Nou realiseer ik me dat dit een kleine groep mensen zal zijn, maar dat maakt ons nog geen "minder legitieme" Netflix gebruiker?


Edit;
Nou is het natuurlijk met de bovenstaande omweg nog wel mogelijk maar gewoon... waarom? Alsof de mensen die er genoeg verstand van hebben om custom ROMs te flashen en eventueel dingen te rippen via een smartphone zich echt laten tegenhouden door het feit dat ze handmatig een APKtje moeten installeren?

[Reactie gewijzigd door Fero op 24 juli 2024 23:18]

Helemaal niets meer aan toe te voegen! _/-\o_
"Nou realiseer ik me dat dit een kleine groep mensen zal zijn, maar dat maakt ons nog geen "minder legitieme" Netflix gebruiker?" Waarom zou dit een kleine groep zijn? Genoeg mensen met een OP, Xiaomi of andere phone/tablet die geleverd wordt met een custom rom of geunlocked bootloader.

Jammer genoeg weer een reden om gebruik te moeten maken van illegaal content. :/
Wat een drogreden. En ja, je bent in een bepaalde zin een minder legitieme gebruiker. Het staat Netflix niets in de weg om hun content te beveiligen. Als je telefoon afwijkt van "de standaard", wat over het algemeen betekent dat het niet Europees is en waarbij andere standaarden voor de kwaliteit en beveiliging gelden dan zijn dit soort dingen een optie.

Neemt natuurlijk niet weg dat het merendeel van de mensen met een geroote/geunlockte foon geen criminelen zijn en hier door worden getroffen. Het feit dat een enkeling er misbruik van maakt is een prachtig voorbeeld van "this is why we can't have nice things"
Soms is uitsluiting van een groep goed, en soms niet.
Merkwaardig.

Beide alinea's zijn goed te vertalen.
We just can't have only nice things.
Nou is het natuurlijk met de bovenstaande omweg nog wel mogelijk maar gewoon... waarom? Alsof de mensen die er genoeg verstand van hebben om custom ROMs te flashen en eventueel dingen te rippen via een smartphone zich echt laten tegenhouden door het feit dat ze handmatig een APKtje moeten installeren?
er zijn zat mensen die wel een geroote telefoon hebben omdat er een shop is die dat doet, of een vriend/collega. Vergeet niet dat er zat landen zijn waar je gewoon een shop kan binnen lopen en je om en een of andere update kan vragen voor een tientje.
Met jouw edit vergeet je even dat de wereld groter is dan Nederland.

Dat gezegd te hebben, ben ik ook wel benieuwd naar de echte reden. Aan de ene kant denk ik wellicht een deal tussen Netflix en Google, aan de andere kant hoop ik op een technische reden en als technieker ben ik dan wel benieuwd naar de echte reden. Even good Ars en the Register in de gaten houden...
Ik betaal gewoon netjes maandelijks terwijl de helft van de films en shows die ik daadwerkelijk wil kijken er niet eens op staat (of in ieder geval niet in Nederland), en dan beginnen ze ook nog eens met dit.
Dat is wel het grootste probleem van Netflix. Je betaald per maand... Maar als je specifieke een film wilt zien dan moet je het alsnog downloaden.

Ik heb Netflix opgezegd en ga eens een maandje Videoland uitproberen. De eerste 2 weken voor 1 cent, wel het proberen waard :)
Bedoel je met die aantallen mensen die betaald hebben voor hun telefoon, een betaald netflix account hebben en vanwege de minder goed draaiende OS dus een custom ROM installeren en root toegang willen (om bijvoorbeeld hele dikke popop reclames die je telefoon vertragen te blokkeren)?

Alles hierboven is legaal en word in vele gevallen zelfs openlijk ondersteund door de fabrikant van de telefoon. Bovendien wordt er veelal niet geripped via de telefoon maar via desktops etc.

Ik snap dat ze ergens moeten beginnen, maar dit is natuurlijk niet het beste begin....maar goed, er staat ook dat het nieuwe DRM door google is ontwikkeld, dus wellicht dat de druk daar vandaan komt en niet zozeer Netflix.
Een paar duizend? Er zijn er wel wat meer dan een paar duizend mensen die hun telefoon heeft geunlocked/geroot.
Het enige wat ik persoonlijk irritant vind aan Netflix dat je vanuit buitenland niet zomaar meer kunt kijken. Vroeger voldeed een vpn service app.
Daarom juist rippen mensen mensen Netflix om het bijv offline(laatste update Netflix toegevoegd) of ergens iets kijken waar ze dat niet kunnen.

Het is absoluut niet consumer vriendelijk aangezien ik gewoon nu NIET meer Netflix kan kijken want ik kijk alleen op me telefoon. Nu betaal ik dus voor helemaal niks.
Nou ja slecht, misschien kun je je afvragen waarom Netflix dit doet. Blijkbaar zijn er mensen die de content van Netflix rippen en die gratis aanbieden. En of dit een goeie oplossing is of niet, dat mag niet.
Daarbij vind ik het ook nog eens een keer vrij dom van mensen om deze content te rippen, is er nu eindelijk eens een dienst die het oude verdien model van de filmmaatschappijen doorbreekt gebeurt er dit. Als Netflix niets doet zullen de filmmaatschappijen al hun content terugtrekken en hebben we niks. Waarom moeten mensen altijd alles voor niets hebben?
Netflix dupeert dus niet de gebruiker, de mensen die de content rippen en van Popcorn Time halen duperen de gebruikers.
En je denkt dat ze dit hiermee voorkomen? Natuurlijk niet. Het rippen gebeurt met speciale hardware. Het maakt wel degelijk uit of deze maatregel een goede oplossing is. Want er zitten veel nadelen aan voor de legitieme gebruiker en geen voor de rippers. Dus het is helemaal geen oplossing voor het probleem dat als reden wordt opgegeven.

Vergeet niet dat maar één persoon in de wereld het hoeft te rippen. Hoe moeilijk het ook is, het gebeurt toch wel. Deze maatregel heeft geen enkele zin als het gaat om het voorkomen van rips. Het heeft puur het effect dat betalende gebruikers gepest worden. De piraat kijkt gewoon lekker door zoals altijd.

Na de DRM op optische disks, unskippable waarschuwingen, regiolocks, nu dit weer. De content industrie leert het ook nooit.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 24 juli 2024 23:18]

En je denkt dat ze dit hiermee voorkomen? Natuurlijk niet.
Nee, dat denk ik niet. Sterker nog, ik weet vrij zeker dat ze het op geen enkele manier kunnen voorkomen.
Niets doen is echter ook geen optie anders zullen de filmmaatschappijen naar Netflix wijzen en zeggen dat ze te weinig doen tegen deze praktijken en halen ze hun content van Netflix.

Nogmaals: je kan zeuren tegen Netflix, maar misschien moet je zeuren tegen die mensen die content rippen.
Als een winkel een alarmsysteem installeert tegen diefstal ga je toch ook niet klagen?
Uiteindelijk is het weer zo dat een kleine groep egoïsten die alles gratis wil hebben ene het verpest voor de rest.
Dan zijn het dus de filmmaatschappijen waar we over moeten klagen. Dat doe ik dus ook, zie boven. Netflix zou de filmindustrie duidelijk moeten maken dat dit geen zin heeft. Want 'iets nutteloos doen waar legitieme klanten last van hebben want anders doen we te weinig' slaat toch nergens op?

Van een alarmsysteem heb ik geen last. Als een winkel elke klant laat fouilleren en hun tas laat inkijken omdat ze last hebben van diefstal, dan ga ik wel klagen en die winkel boycotten. En dat is dan nog eens een maatregel die wel nut zou hebben voor het beoogde doel.
Dus de mensen die content stelen valt niets te verwijten, rare wereld leef jij in.
Dat zeg ik toch niet? Piraterij leidt tot nadelen voor legitieme kopers zoals hogere prijzen en mindere aanmaak van nieuwe content. Dat valt de piraten wel te verwijten (niet dat dat zin heeft overigens want piraterij stop je toch niet)

Ik verwijt ze alleen deze actie van netflix niet. Want die slaat namelijk helemaal nergens op.
Anoniem: 40104 @MrBreaker14 mei 2017 11:59
Ik ben er als betalend Netflix gebruiker erg teleurgesteld in en overweeg als tegenreactie om mijn abonnement op te zeggen. Waarom word ik als eerlijke consument altijd de dupe van dit soort bedrijven en waarom blijven ze vechten tegen piraterij terwijl iedereen zonder oogkleppen de sterk teruglopende piraterij als gevolg van legaal aanbod ziet?
Inderdaad. Ik ben bang dat het niet de laatste keer zal zijn dat netflix bepaalde devices blokkeert.
duperen enkel de gebruiker
Hoeveel gebruikers zijn dat dan?
Als het percentage nihil is en Netflix wel problemen krijgt met de rechten voor TV en films, zal het ze een rotzorg zijn.
Maar je straft Netflix het beste door gewoon geen gebruik te maken van hun dienst en dus ook geen abonnement te nemen. Denk alleen dat het ze weinig zal interesseren, gezien de lage aantallen van klanten met een rooted device...
Een goede maatregel in de strijd tegen onoriginele software op android telefoons lijkt mij. Je ziet door brak update beleid van fabrikanten dat er meer en meer mensen onofficiele software uit onoriginele bron op hun apparaat sideloaden.
Hoe kom je er bij dat dat de rede is, is daar een onderzoek naar geweest dan?

Zelf ook rooted/custom rom. Maar dat is dezelfde Android versie als via dat brakke updatebeleid...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.