Netflix voegt mogelijkheid afspelen hd en hdr toe aan meerdere smartphones

Netflix heeft meerdere toestellen groen licht gegeven om hd- en hdr-beeld weer te geven. Daar is het bedrijf niet scheutig mee, uit antipiraterij-overwegingen. De nieuwe Samsung Galaxy S10-toestellen krijgen hdr-ondersteuning en verschillende Snapdragon-chipsets krijgen hd-streaming.

Op hdr-gebied komen de Galaxy S10, S10e en S10+ erbij, stelt Netflix op de betreffende support-pagina. Die ondersteunen nu ook hd. Verrassend is dit niet, de Galaxy S9 stond al in het Netflix-rijtje van hdr-capabele toestellen. Op hd-gebied komen de goedkopere Galaxy M-toestellen, de M10, M20 en M30, erbij.

Verder gaan de hd-toestemmingen per chipset. Android Police merkte op dat Netflix de Snapdragon 675, 710 en 855 heeft toegevoegd aan de witte lijst. Voorbeelden van toestellen met die chipsets in de Pricewatch zijn de Xiaomi Mi 9, Nokia 8.1, Sony Xperia 1 en LG G8. Telefoons met de midrange Snapdragon 675 zijn er nog niet in Nederland.

Netflix logo

Lang niet alle smartphones die de rekenkracht en codecs in huis hebben voor Netflix in hd, kunnen ook Netflix in hd streamen. Netflix moet daar dus groen licht voor geven, iets wat het bijvoorbeeld direct intrekt als gebruikers hun toestel geroot hebben of een custom rom geïnstalleerd hebben. Ook is de installatie van Widevine-drm vereist, wat alleen fabrikanten kunnen doen. Toen OnePlus dit aan de 5 en 5T toevoegde, moest het dus van gebruikers vragen dat ze hun toestellen opstuurden. Anders konden ze geen Netflix kijken in hd.

Ook op desktops zijn de regels voor Netflix vrij streng. Wie in de browser 4k-content wil streamen, moet Windows 10 gebruiken in combinatie met de Edge-browser. Daarnaast moet de pc een Kaby Lake-processor of nieuwer hebben of een Nvidia 1000-serie-gpu en tot slot moet een hdcp 2.2-compatibele monitor gebruikt worden.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

03-03-2019 • 11:49

123

Reacties (123)

123
119
72
5
0
21
Wijzig sortering
Ik word eerlijk gezegd droevig van het werk dat ze steken in features waar nauwelijks iemand iets aan heeft (zit echt iemand te wachten op HDR op een smartphone godbetert). Maar gewoon heel basic functionaliteit ontbreekt nog altijd.
Zit op een Netflix Facebook groep en hoe vaak je daar niet dezelfde vragen ziet passeren omdat de features ofwel niet bestaan, ofwel ergens verstopt zitten onder je account instellingen op de website... En dit zijn echt common sense zaken zoals: hoe verwijder ik een film uit 'Verder Kijken', of het feit dat een film niet vanzelf uit je Kijklijst verdwijnt wanneer je hem bekeken hebt. En ik kan zo direct wel 10 features opnoemen die er al lang hadden in moeten zitten.
Kun je doen als je online inlogd op een webbrowser. Ergens kun je je hele geschiedenis zien en eventuele bekeken series wissen.

Dat wissen gaat heel eenvoudig.

Alleen het uitzoeken hoe je daar komt is een heel stappenplan. Voor mij ook altijd een half uur zoeken voor ik er ben.

Maar inderdaad, een simpele 'vergeet deze serie' of 'markeer serie als bekeken' optie in de Netflix app zelf zou inderdaad een welkome optie zijn.

[Reactie gewijzigd door BenVenNL op 23 juli 2024 01:47]

Wissen is niet hetzelfde als uit de continue watching gooien. Films, cabaret, of series die ik volledig gezien heb, die wil ik niet uit mijn kijkgeschiedenis gooien want die kijkgeschiedenis is ook wat Netflix gebruikt om mij andere zaken aan te raden.

De continue watching lijst zou een handige plek moeten zijn om te zien waar ik ook weer naar aan het kijken was maar misschien aan het vergeten ben. In plaats daarvan staat hij vol met zooi waar ik klaar mee ben en staan die series helemaal naar achter geduwd, of worden zelfs helemaal niet meer getoond.

Zat me hier toevallig vanmorgen ook aan te storen en was aan het zoeken hoe dit op te lossen, maar er is gewoon geen oplossing voor (alleen inderdaad een bewerkelijke workaround met neveneffecten in het volledig uit je kijkgeschiedenis verwijderen).
Anoniem: 738905 @BenVenNL3 maart 2019 12:23
het wissen werkt wel, maar op videoland kan je het vanuit de app zelf en dat is toch echt een stuk fijner dan eerst naar de website moeten gaan, wissen en vervolgens de app herstarten. Videoland wist weer jouw vooruitgang in een film/serie als je te lang niet kijkt, dus dat heeft ook niet alles voor elkaar... Maar netflix mag hier echt wel wat meer moeite in steken net als de ondertiteling die gewoon brak is in te stellen. Moet namelijk ook via de website.
Ik word eerlijk gezegd droevig van het werk dat ze steken in features waar nauwelijks iemand iets aan heeft (zit echt iemand te wachten op HDR op een smartphone godbetert). Maar gewoon heel basic functionaliteit ontbreekt nog altijd.
Zit op een Netflix Facebook groep en hoe vaak je daar niet dezelfde vragen ziet passeren omdat de features ofwel niet bestaan, ofwel ergens verstopt zitten onder je account instellingen op de website... En dit zijn echt common sense zaken zoals: hoe verwijder ik een film uit 'Verder Kijken', of het feit dat een film niet vanzelf uit je Kijklijst verdwijnt wanneer je hem bekeken hebt. En ik kan zo direct wel 10 features opnoemen die er al lang hadden in moeten zitten.
Mee eens, ik ben altijd voorstander om dingen lekker basic te houden, zodat je het overzicht niet kwijt raakt. Maar Netflix is in opties zeer beperkt.

Vraag me af of HDR nou echt zo'n groot verschil gaat maken op smartphones, zou zo'n vergelijking wel eens zien.
Ik heb sinds Oktober een XZ3 met HDR scherm, en je merkt duidelijk het verschil tussen non-HDR en HDR content. Het ziet er beduidend beter uit.

Voor een vergelijking zou je gewoon eens naar een Mediamarkt oid winkel gaan waar al dat spul staat en ff YT opstarten en zoeken naar de content om het zelf mee te maken. Want anders kan je het onmogelijk vergelijken zonder zelf een HDR scherm te hebben als je simpelweg dus een artikeltje erover gaat lezen.
Maakt HDR slechte content beter? Oftewel, voegt het iets toe aan de inhoud?

De user experience in de Netflix applicatie kan echt wel beter, daar zal een beetje bling niets aan veranderen.

Een klassieker bekijken, zoals The Godfather, gaat prima zonder HDR.
Natuurlijk voegt het wat toe maar minder snel in oudere films lijkt mij omdat dat toen nog helemaal niet bestond.
Anoniem: 457607 @Twixie3 maart 2019 14:22
Klopt helemaal dat Netflix de meest basale features niet heeft, tenenkrommend. Het is overigens zeer waarschijnlijk dat ze dat voor bepaalde redenen doen. Ze willen geen eerlijke review functionaliteit want dan kan wel eens blijken dat flink veel content slecht beoordeeld wordt, wat slecht voor het imago is.

Men wil ook niet dat je makkelijk door de catalogus heen kunt, want dan wordt pijnlijk zichtbaar hoe dun bepaalde genres zijn. Daarom moet je voor zoiets simpels naar andere sites uitwijken, idem om uit te vinden wat er allemaal nieuw is. Absurd gewoon.

Die functionaliteit is er allemaal niet om je in de facade en illusie te houden dat alles "goed" is.
Door de hele catalogus, ik kreeg een tip dat als je alleen een a invult dat je alle films met een a krijgt. Nog steeds niet ideaal maar het is een begin. Zo vind ik soms films die ik anders niet tegen was gekomen.
Kijk je toch gewoon even hier?
https://unogs.com
Ik betwijfel ten zeerste of dezelfde teams verantwoordeljk zijn voor de HDR implementatie binnen hun video materiaal als ook de Netflix interface. Het is een groot bedrijf met in 2018 circa 7000 medewerkers. Dit soort zaken zullen door separate teams worden ontwikkeld. Ja, het ontbreken van een zekere basis functionaliteit is daarin irritant. Maar dat hoeft de ontwikkeling van dit soort zaken echt niet in de weg te staan. Sterker nog, dit soort basis functionaliteit is conceptueel dusdanig eenvoudig dat mocht Netflix dit willen implementeren, het er binnen no-time in kan zitten.
Yes Yes Yes
Dit is waar ik ook op zit te wachten het is een waardeloos systeem totaal geen orde in het gebeuren,
het wordt tijd dat Netflix dit gaat doen. Ok Netflix ga hier wat aan doen.
Dat is ook wel het grote manko van een dienst als netflix.. Ze kunnen simpelweg qua functionaliteit vrij weinig bieden.
Het feit dat je bij netflix in een grote ballenbak vol oppervlakkige pulp zit helpt ook niet mee.
Zit op een Netflix Facebook groep en hoe vaak je daar niet dezelfde vragen ziet passeren omdat de features ofwel niet bestaan, ofwel ergens verstopt zitten onder je account instellingen op de website
Sorry hoor, maar Facebook groepen zijn nu niet het toonbeeld van kenniscentra.
Er is in elke groep beperkte kennis beschikbaar, en die vluchten al na een paar dagen weg, tenzij ze een verdienmodel hebben in zo'n groep ( sponsoring e.d )

Ik heb regelmatig groepen gevonden waarvan ik op dat moment echt het idee had een juweeltje te zien.
Goede discussies, waardevolle informatie ... maar écht, binnen een maand is dat allemaal weg.
Kook/recepten groepen, er word nog net niet gediscussieerd over het kookpunt van water, maar verder word alles ter discussie gesteld.
Hardware / zelfhulp - men zou het liefste hebben dat je op stel en sprong naar ze toekomt, om hun probleem op te lossen.
Elke dag dezelfde vragen, na 10x antwoord te hebben gegeven, een keer naar google verwijzen ( zoeken op FB en in zo'n groep is ruk ) krijg je de wind van voren.

En bovenal, ALLES in die groepen is gericht op eigen belang, groep-starters/mods willen zoveel mogelijk gebruikers, dan komt de reclame ...

Ik ben er mee gestopt ... nutteloos en tijdrovend om elke keer hetzelfde te moeten zien, en doornemen.
De feature dat je in de browser-versie niet constant wordt doodgegooid met vanzelf-spelende trailers mis ik ook.
En waarom kan ik nog steeds niet op een niet-omslachtige manier de kwaliteit van de stream kiezen?
Volledige lijst met chipsets voor HD:
  • HiSilicon Kirin 710 (available on select models)
  • HiSilicon Kirin 980 (available on select models)
  • Qualcomm Snapdragon 630
  • Qualcomm Snapdragon 660
  • Qualcomm Snapdragon 670
  • Qualcomm Snapdragon 675
  • Qualcomm Snapdragon 710
  • Qualcomm Snapdragon 835
  • Qualcomm Snapdragon 845
  • Qualcomm Snapdragon 855
Ondanks 845 heeft pocophone f1 geen HD.
De Pocophone heeft naar mijn weten ook niet de benodigde Widevine-drm
Klopt, en alle beloftes van xiaomi dat via een ota update op te lossen slaan dus nergens op
Misschien moet je je even inlezen. De beta update van vorige week heeft juist OTA Widevine L1 naar de Poco gebracht. Xiaomi maakt zijn belofte waar.

[Reactie gewijzigd door dutchgio op 23 juli 2024 01:47]

Dat lijkt te kloppen: klik.
Het is natuurlijk belachelijk dat ze pas na 7 maanden support toevoegen. Dat kon gerust vanaf dag 1 al.
In de laatste beta update juist wel, ze hebben het OTA kunnen toevoegen.
De laatste beta update voor de Pocophone F1 heeft Widevine L1 support. Kans is dus aanwezig dat dat in de stable versie komt binnenkort. :)
Als ik een 1+ 5t met 835 heb, kan ik dan eindelijk HD streamen of moet ik de smartphone dan toch nog opsturen voor Widevine support? Daar heb ik dus totaal geen zin in om moeite in te stoppen.
Nogsteeds nodig om op te sturen
Raar ik heb met mijn snapdragon 810 op mijn LG G2 altijd in HD gestreamed...
dat betekent dus dat ik met mijn xiaomi mi a2 netflix in HD kan kijken?
Niet volledig natuurlijk gezien de iPhone/iPad/Apple TV chipsets ontbreken.
Nu nog de mogelijkheid om de ondertitels te dimmen bij HDR want die zijn nuclear bright op mijn tv 's avonds.
Hoe ik dit probleem opgelost heb, is door de subs in te stellen voor 'semi-transparant'. Dat kan overigens weer alleen via je account instelling op de website : https://www.netflix.com/SubtitlePreferences .
Nadeel is dat in SDR materiaal de subs dan wel wat aan de donkere kant zijn, maar m.i. nog altijd goed leesbaar, en je bent in elk geval af van die enorm storende oogverblindende subs in HDR.
Ja, zou fijn zijn als je dit per film/serie gewoon zou kunnen instellen, net zoals ze positie eens zouden mogen toevoegen (voor mij nog steeds een reden om geen netflix te doen, subs moeten voor mij in actieve beeld getoont worden).
Hey!!.... goeie tip....thanks!!
Misschien een rare vraag, in mijn ogen is HDR een techniek die een beeld door overbelichting en onderbelichting meer details laat vrijgeven in 1 gecombineerde afbeelding. Echter zodra het gecombineerde beeld geprocessed is, vraag ik mij af wat de toegevoegde waarde nog is van HDR op de TV?
Wat jij beschrijft is de conversie van HDR naar SDR. Je scherm kan immers geen HDR beelden afbeelden. Nu met de nieuwe HDR televisies is deze conversie stap niet meer nodig en zie je zowel de fel belichte en donkere beelden veel beter.

[Reactie gewijzigd door aval0ne op 23 juli 2024 01:47]

Wat men zegt is dat een TV dus met HDR, 3 beelden actief rendert? hoe objectief kan je dan nog naar beeld kijken? Naar mijn mening snap ik de fotografische HDR, en bij de TV HDR variant, zou het dus een bepaalde zwartwaarde moeten zijn (shadows/Light) als ik de reacties goed begrijp. Naar mijn mening bestaat beeld gewoon uit statische frames die weer bestaan uit statische pixels, waarbij een normale monitor zou moeten volstaan. (uiteraard kunnen deze frames hdr opgebouwd zijn).

Vrougah had je allerlei optimalisaties zoals ruisonderdrukking en overige enhancements maar lijkt mij in deze digitale tijd niet meer nodig. Meerwaarde zie ik meer in meer frames per seconde (60 bv)
Dit is een heel ander soort HDR wat jij bedoeld! https://www.ruconnected.nl/hdr/
Waar jij het over hebt is HDR zoals je het ziet bij fotografie. HDR van tv's is het weer kunnen geven van een hoger dynamisch bereik (diepere shadows en hogere highlights). Een normale tv kan die waardes niet weergeven, een tv met HDR-ondersteuning wel.

Je kunt het dynamisch bereik wel faken door middel van tonemapping, maar dat is niet te vergelijken met echt HDR-beeld op een HDR-televisie. Dan spat het echt van je scherm door de grote contrasten.
De HDR die jij vermeldt, is hoe je scenes met een hoog dynamisch bereik toch kunt vastleggen, zeker als de sensor slechts een beperkt dynamisch bereik heeft. De workaround is dan de scene zowel met onder- als overbelichting vastleggen, zodat je toch nog details hebt in respectievelijk felle en donkere stukken van de scene die je fotografeert. Het probleem is dan vervolgens dat er eigenlijk (bij mijn weten) geen standaard is om de volledige dynamische range in een beeldbestand te stoppen, en dan wordt de beide beelden gewoon gecombineerd tot een SDR beeld (beetje zoals TVs tone-mapping doen).

HDR bij TVs is dan weer het omgekeerde: het weergeven van beelden met een hoog dynamisch bereik. Dit vereist enerzijds bronmateriaal dat gecodeerd is in een HDR standaard, en anderzijds een TV die ook een hoger dynamisch bereik heeft in zijn output. Al zou je dus eigenlijk in theorie wel een HDR bron moeten kunnen tonemappen naar een SDR output, zoals dat vandaag vaak gebeurt met HDR fotografie.
Anoniem: 91634 @NoE3 maart 2019 17:06
Klopt
HDR is niks anders dan verkoop marketing.
Enige verschil is dat in dit geval het hardware matig wordt gedaan door je scherm.
Daar is het bedrijf niet scheutig mee, uit antipiraterij-overwegingen
Weet iemand waarom dit zo is? HDR-signaal kan toch nog steeds versleuteld verzonden en opgeslagen worden?
Ik weet niet of ik je helemaal begrijp, maar ik denk dat je vraagt waarom HDR niet en gewoon HD wel met bepaalde DRM.

Het idee hier is denk ik dat in het apparaat zelf antipiraterij maatregelen moeten zitten, (software of hardware) zodat Netflix er enigszins op kan vertrouwen dat je het niet op internet zet. Van wat ik ervan begrijp werken HDR signalen van chip naar scherm anders qua formaat, waardoor DRM zoals HDCP een hogere versie nodig heeft.

Kan natuurlijk ook betekenen dat ze voor HDR nog voorzichtiger zijn, om in ieder geval een ding te hebben wat piraten niet of alleen heel moeilijk kunnen stelen. Een Valve directeur over gameplatform Steam zei wel eens dat betere service de beste DRM is. In dit geval probeert Netflix misschien ervoor te zorgen dat ze HDR10 klanten niet aan de piraten kunnen verliezen.
Anoniem: 420148 @rjberg3 maart 2019 13:11
Uiteindelijk maakt het niets uit. Het beeldje komt onversleuteld je monitor/TV uit, en Netflix-series worden net zo hard gedownload/gekopieerd als reguliere TV. Iedereen met een splitter en een HDMI capture card kan TV-series opnemen, ongeacht de bron.
Echter moet deze splitter of HDMI capture kaart ook aan HDMI 2.2 voldoen om de handshake met de bron te kunnen doen.

Zonder deze handshake wordt er geen signaal verstuurd.
Anoniem: 420148 @JBVisual3 maart 2019 13:52
Die heb je al voor 15 euro van Amazon/ebay, dus dat is niet echt een showstopper.
En heeft die 15 euro HDMI capture card dan HDcp 2.2?
Je kan een product gebruiken van HD Fury. Zie hier voor een overzicht. Veel van die producten zijn niet meer beschikbaar na een rechtszaak, maar je kan nog steeds een HDCP downgrader kopen. Van 2.2 maak je dan bijvoorbeeld 1.4 en dat strip je er ergens anders weer vanaf. Of je koopt een tweedehands apparaat dat het volledig stript.

Het punt is dat dit soort apparaten bestaan, en dat daarmee de beveiliging niets meer is dan consumentje treiteren. Immers hebben piraten hier al toegang toe, en vindt gestripte content zich vanzelf wel een weg naar het Internet.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 23 juli 2024 01:47]

Waarom zoveel moeite doen met extra capture kaart? Zelf kan ik probleemloos via screen recorder software (Simplescreenrecorder) beeld en video capturen op m'n Ubuntu desktop). Wellicht nog ergens gaatje in de beveiliging (voor alle duidelijkheid, heb dit gewoon eens geprobeerd niet om iets illegaal op het internet te zetten)
Dit gaat niet om het versturen, maar erom dat het ook op het toestel zelf niet onderschept kan woorden. De requirements die Netflix op Smartphones, maar ook op desktops stelt zorgen ervoor dat het beeldmateriaal in de hele ketting, van hun servers tot aan de monitor, die het weergeeft op elk punt versleuteld is. Daardoor is het aanzienlijk moeilijker om die content te kopiëren.
Anoniem: 420148 @Darkstriker3 maart 2019 21:27
Tot op heden heeft het niks uit mogen maken, Netflix content staat overal op het internet- buiten Netflix om. In het ergste geval kunnen mensen met een screen recorder ook gewoon de films/series opnemen.
Klopt, het staat overal. Maar UHD content van Netflix is toch een stuk moeilijker te vinden (als ie er al is). En dat komt toch hoofdzakelijk door deze maatregelen. Op FHD kun je alles vinden, want dat daar zijn de meeste van deze beveiligingsmaatregelen niet van toepassing. Onmogelijk wordt het uiteraard nooit.

[Reactie gewijzigd door Darkstriker op 23 juli 2024 01:47]

Dit gaat puur over de eis van content owners om zogenoemde Widevine L1 te gebruiken, die volledig door de hardware wordt uitgevoerd. Dit maakt zaken complexer, en legt meer eisen op aan de devices zelf. Deze eisen zijn harder voor hogere kwaliteit content. Vaak wordt hiervoor ook vaak gevraagd dat er watermarking gebeurt, wat dus betekent dat iedere kijker theoretisch een andere video aangeleverd krijgt zodat bij een lek de bron achterhaald kan worden.
Ik wil al maanden dat ik HDR uit kan zetten op mijn Sony Bravia Netflix app (Android). HDR wordt wel ondersteund maar heel slecht weergegeven op mijn TV. Ik kijk dus liever naar de SDR varianten. Maar Netxflix biedt geen enkele mogelijkheid hiertoe. Ook via de opties op de TV kan ik het niet uitzetten want de Netflix app forceert HDR weergave zodra je een titel kiest die in HDR beschikbaar is.

Dat leidt er dus toe dat ik bijvoorbeeld Annihilation handmatig moet downloaden via Usenet terwijl ik betaal voor een Netflix abonnement. De wereld op zijn kop als je het mij vraagt. Veel Sony gebruikers klagen erover. Ik heb het zelf ook bij zowel Sony als Netflix aangekaart. U raadt het al: geen reactie.
Je kunt ook je abonnement bij Netflix downgraden naar een SD abonnement only (goedkoopste variant), krijg je alle content in de kwaliteit die je TV aankan, en je bespaart een paar duiten voor een andere streaming service bijvoorbeeld.
Ik denk dat zelfs het middelste abonnement, dat HD aanbiedt, nog altijd geen HDR bevat. Het duurste abonnement geeft 4K, en ik denk dat je ook dat abonnement moet hebben voor HDR (zelfs al kan je in principe HDR in HD hebben).
Laat dat “in principe” maar weg, genoeg series op Netflix in full HD HDR. Jammer genoeg idd alleen als je 4 schermen abo hebt. Primevideo maakt dat onderscheid gelukkig niet.
Dit is voor ons niet echt een optie. We delen het abonnement met de hele familie. Pa heeft LG oled en zal dus niet blij zijn als ik downgrade naar SD only abonnement.
Als je Xtended Dynamic Range uitzet in je settings is het over met HDR, je hebt dan nog wel de 4K resolutie.
Oh nice, die had ik niet gevonden. Ga vanavond direct even kijken.
Je kan ook beetje spelen met local dimming, die hangen beetje samen. Kijk zelf wat je mooiste vindt. Zelf vindt ik Netflix hdr ook 3x niks, muv de serie Godless, die is er echt voor gemaakt plus enkele afleveringen van black mirror.
Toch wel fijn dat je apparaten hebt, die dit kunnen. Maar dat Netflix het dus niet toelaat.
Beetje vreemd als je er over nadenkt. Je betaald er tenslotte wel gewoon voor.
Omdat het verdienmodel het simpelweg niet toelaat.


Simpel voorbeeld met Ziggo,
je zou gek als je je (groot)ouders niet mee laat kijken. Met ziggo live-tv mag je 3 aansluitingen hebben. Zij besparen x euro zonder dat je je er druk om hoeft te maken.
Omdat het verdienmodel het simpelweg niet toelaat.
Ik betaal gewoon voor mijn Netflix. Ik heb het duurste abbo. Dus ik betaal er voor. Alleen omdat mijn PC niet aan de juiste CPU voldoet, doet ie het niet, als ik iets download in 4k met hdr doet ie dat gewoon. Omdat ik niet de juiste telefoon heb, maar die wel hdr ondersteunt, krijg ik het niet.
Komt wel meer bij kijken als de juiste CPU.... ;)
Zoals wat precies? Blijkbaar is zijn/haar hardware wel degelijk in staat om zonder problemen 4K met HDR weer te geven. Maar netflix (of waarschijnlijker: de rechthebbenden) stelt blijkbaar meer eisen dan alleen je betaling. Ook ik heb moeite om dat te accepteren. Mijn netflix-abonnement hangt aan een zijden draadje, omdat netflix dwingt software decoding afdwingt wat mijn CPU nét niet altijd trekt op 1080p. Dat terwijl als ik dezelfde media uit andere bron zonder DRM betrek het gewoon volledig in hardware gedecodeerd wordt en het altijd vloeiend wordt getoond.
Wat je zegt, ik heb nog steeds geen hdr10 content op mijn Nokia 7.1. Niets op Netflix, niets op Youtube. Behalve dan dat ik via een third-party versie van de Youtube app genaamd Youtube Vanced (geen root nodig), toch hdr10 aan heb kunnen krijgen. (Voor mensen die dit ook willen, je moet in de instellingen naar Vanced instellingen gaan en in de codecinstellingen voor "software hdr") kiezen.

Het erge is dat je geen goede manier hebt naast Youtube en Netflix om aan hdr te komen. Meeste mediaspeler apps, waaronder degene die was meegeleverd bij mij, vallen altijd terug op sdr. Je hebt dus eigenlijk de hdr voor niets.

Wel kan de Nokia "opschalen" naar hdr10, met een speciale chip. Meningen zijn verdeeld over het resultaat, persoonlijk zie ik veel liever native ondersteuning.
Is er een lijst waar ondersteunde tablets in staan ? Ik kan geen HDR instelling vinden in de Netflix app op mijn Galaxy Tab S4, die wel HDR ondersteunt.

Nevermind, al gevonden 8-)
https://help.netflix.com/nl/node/23939

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 23 juli 2024 01:47]

https://help.netflix.com/en/node/23939
En dan onder het kopje “Netflix in HDR” vind je een lijstje. Jouw tablet staat daar ook bij. Dit zijn de Android modellen.

Op iOS doet alles vanaf iPhone 8 het met Dolby Vision/HDR10. En de iPad Pro (vanaf gen 2) en AppleTV 4K. -edit- Linkje naar de ondersteunde Apple systemen: https://help.netflix.com/en/node/23927

-edit- Oh, je had ‘t al gevonden. :+ Volgende keer ff refreshen als ik de tab al een tijdje open heb. :’)

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 23 juli 2024 01:47]

Thanks !
Moest via de instellingen in het account op de website de afspeelkwaliteit op hoog zetten. Ben benieuwd ;-)
Geen ondersteuning voor de iPhone X reeks met HDR schermen?
Jawel, iPhone 8 of hoger of iPad Pro tweede generatie.
https://help.netflix.com/nl/node/23927
Zelf op PC is 4K een hoop gedoe, soms werkt het wel en soms niet.
Netflix 4k Nvidia 10xx videokaart

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.