Netflix voegt downloadfunctie toe aan app voor iOS en Android

Netflix voegt woensdag een downloadoptie toe aan zijn mobiele apps voor iOS en Android. Via de downloadfunctie kunnen gebruikers alvast films of afleveringen van series op hun apparaat zetten om later te kijken. Niet alle films en series zijn te downloaden.

Gebruikers kunnen alleen een deel van het aanbod nu al downloaden om later te kijken, terwijl andere titels later volgen, schrijft Netflix. De downloadfunctie maakt het mogelijk om onderweg series en films te kijken, waarbij de app geen mobiele data verbruikt om te streamen. Het maakt ook het kijken van films en series in vliegtuigen mogelijk, waarbij veelal geen dataverbinding beschikbaar is.

De functie komt als update beschikbaar op de mobiele apps op iOS en Android en blijft vooralsnog beperkt tot die twee platforms. De downloadoptie staat niet in de planning voor de webversie of de apps, bijvoorbeeld voor desktops.

De app slaat downloads in de eigen map op, op de interne opslag. Dat gebeurt in een map met nfc, nfs en nfa-bestanden. In het bijbehorende manifest-bestand staat een verwijzing naar een maximale resolutie van 768x432, maar het is onbekend of dat inderdaad de maximale resolutie is. De film Django Unchained op een Samsung Galaxy S7 edge neemt 630MB in beslag, de eerste aflevering van het eerste seizoen Breaking Bad heeft een grootte van 301MB op een Sony Xperia Z3.

De downloadoptie is er voor alle abonnementen. Er ging eerder dit jaar al een gerucht dat de functie zou komen. De optie komt beschikbaar vlak nadat de Nederlandse streamingdienst Videoland een downloadoptie heeft toegevoegd en voordat concurrent Amazon zijn Prime Video-streamingdienst beschikbaar maakt in tweehonderd landen. Dat laatste gebeurt binnen enkele weken.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

30-11-2016 • 15:55

151 Linkedin

Submitter: TacoB

Reacties (151)

Wijzig sortering
Op mijn Oneplus 1 krijg ik geen optie om te downloaden te zien (na de update). Er staat ook bij de 'nieuwe functies' na de update dat de offline functionaliteit niet beschikbaar is op alle apparaten. Jammer!
Op de Oneplus 3 is dit ook niet beschikbaar na de update. Staat ook in de release notes dat dit niet voor ieder toestel van toepassing is.
Ik moest bij mijn OP2 de app even herinstalleren voordat het werkte!
Jo, dat werkt inderdaad bij mij ook. Dat gaat me flink wat data schelen iedere maand :) .
Weird, mijn OPO na 2x herinstallatie heeft het niet, terwijl ik wel een update heb ontvangen...
Anoniem: 846939
@japborst1 december 2016 17:29
Precies het zelfde... Echt super jammer, want juist op de OPO zou het handig zijn gezien het feit dat er 64G opslag aanwezig is... Is het bekent of het in de toekomst wel gaat werken?
Fijn dat het werk! Echt heel relaxed dit soort nieuwe features :D
Thanks voor de suggestie! ik had al wel een restart et cetera gedaan. Na een herinstallatie werkt het op mijn Note 4 (AndroidOS 6) :).

Ik was er toevallig mee over aan het praten met de Netflix support, vertel ik dat een herinstallatie voor mij werkt. Krijg ik dit te horen, sorry dat ik je niet de credits heb gegeven robercrando :+.
Netflix Karolina
Ah okay good to know Mark. I will be sure to keep that in mind, you might be the first person that helped us discover a work around for this to work. Thank you!!

[Reactie gewijzigd door Ircghost op 30 november 2016 19:37]

Toch wel frappant dat ze dat niet hebben geprobeerd. :P
Ja, ik kan nou niet zeggen dat mijn aanzien t.o.v. van Netflix erg omhoog is gegaan :P. Ze wilden mij afschepen met het feit dat sommige mobieltjes gewoon nog niet beschikbaar waren en dat ik het beste maar gewoon kon wachten en hopen.
Op mijn note 4 werkt het gelijk na instalatie :)
Ik kreeg het gewoon aan de praat, de app kwam er zelf mee direct na het updaten op de OP3. Ik zit gewoon op OxygenOS
Bij mijn Oneplus 3 werkt het wel!
Zelf ook een Oneplus One die niet is geroot, maar daar werkt het inderdaad niet op. Ik krijg de optie niet te zien. Misschien heeft dat te maken met Cyanogen?
Probeer de app te herinstalleren! Ik moest het bij mij OP2 ook doen voordat het werkte...
Top dat werkt inderdaad!
Heb dezelfde telefoon (met android 7.1 niet geroot) en het downloaden en afspelen van de Netflix content werkt voor mij zonder problemen.
Hoe zit het met ondertiteling? Is dat ook in te stellen?
Yes de subs zijn aanwezig. Zojuist even getest met de eerste aflevering van Stranger Things. Het formaat van de aflevering is ~150 MB. Test op iPhone6s
150mb? Dat is 360p neem ik aan.
Mbps is meer representatief dan resolutie. De resolutie kan nog steeds 1080p zijn, maar dan is de kwaliteit niet optimaal bij die groottes. Mensen staren zich te blind op de resolutie. Je hebt films van dezelfde resolutie van 1-30GB grootte. Encoding en bandwidth is hier de factor.
Wat is dit voor opmerking en waarom is het +1? (denk eens na voordat je bullshit info upvote!) Mbps zou enkel slaan op downloads? Wat een onzinnige opmerking.

Je zegt het zelf al BITrate. Mbps staat voor.. (je kan het al raden) megaBITS per seconde.

Mbps is dus ook gewoon een standaardmanier om de bitrate van een video uit te drukken, zelfs als deze offline ergens speelt.

Zie bijvoorbield hier:
http://help.encoding.com/...-bitrates-in-video-files/

Of hier, in pretty much het standaard video edit programma:
https://www.youtube.com/watch?v=FVqk9dmPwHE

Of in de Help files van YouTube (blijkbaar doen die iets met video ofzo):
https://support.google.com/youtube/answer/1722171?hl=en

[Reactie gewijzigd door ItsNotRudy op 30 november 2016 20:39]

Dat wist ik niet. Bedankt voor de toelichting. Wel jammer dat je meteen zó moet reageren.
jah inderdaad, bij het downloaden kijkt hij naar je huidige taalinstellingen en download de subs waartoe je toegang hebt... (net zoals voor het audiospoor de instellingen tellen).

Subs zijn erg klein trouwens, dat is maar enkele tientallen kb's voor een episode van een aflevering van een serie tot een kb of 200-300 voor een film; naargelang hoeveel dialoog er is uiteraard.
subtitles zijn eigenlijk gewoon tekstbestanden waarin start- en stoptijden staan van de vertoning van de subs + de getoonde tekst .
Wat geeft je de indruk dat die niet wordt meegenomen? Zou raar zijn wanneer dat wordt overgeslagen.

Ik verwacht overigens wel dat deze alleen de ondertitel en audiosporen meeneemt die je als standaard hebt ingesteld. Anders zou het erg zonde zijn van je opslagruimte.
Audiosporen ja, ondertiteling valt heel erg mee. Dat is enkele honderden KBtjes.
Net even getest met telefoon in vliegtuigmodus en de ondertiteling werkt ook gewoon.
Er staat alleen niet bij in welke kwaliteit de film of serie wordt gedownload?
Netflix abo's ondersteuning HD en SuperHD.
Een paar filmpjes nemen dan best wat ruimte in lijkt me.
In de instellingen kan je zelf kiezen in welke kwaliteit je ze wil downloaden.
De keuze bestaat uit ,standaard of hoog, zegt nog steeds niet heel veel.

Maar met standaard is een film van 2 uur ongeveer 500mb en bij hoog 1gb. Is toch een aardig verschil voor mijn telefoon zonder extra uitbreidbaar geheugen.
Kun je me vertellen waar die optie voor download kwaliteit te vinden is? ik zie wel playback quality, maar dat lijkt me meer een optie voor het streamen.
Bij app-instellingen staat deze optie.
De optie heet daar beeldkwaliteit downloads. En hier kan je kiezen voor standaard of hoog.
Op zich is dat toch wel best? Sowieso is dit enkel weggelegd voor 5inch+ phones en ga je niet een hele library op je telefoon houden. Stel een film van 2 uur is 1GB, dan heb je voor de meeste vluchten wel genoeg aan 5GB vrije ruimte. Dat red ik op mn 16GB iPhone5s zelfs.
Dat gaat over het afspelen niet over de download kwaliteit.
SuperHD is 1080p met 7 Mb/s. Een aflevering van een serie (45 minuten) is dus 7*60*45 = 18.900 Mb, oftewel 2,4GB. Een film van 2 uur is in deze resolutie 6,3 GB. Op een SD kaart van 64 gigabyte kan je dus 10 films of 26 afleveringen van een serie kwijt.

Nu is het alleen jammer dat de kwaliteit die Netflix nu aanbied een stuk lager is.
Logisch, aangezien ze ook hebben nagelaten om SD-kaarten te ondersteunen. Je moet dus een flinke telefoon hebben (16GB+) en niet te extreem whatsappen om er wat aan te hebben... :(
Uiteraard, maar met een moderne telefoon kun je er best 'n paar downloaden. Uiteraard geen tientallen.
Gewoon een groot genoeg microSD kaartje in je smartphone steken. :)
alleen heeft netflix geen optie om te zeggen dat ie de microsd moet gebruiken
en niet alle telefoons de optie hebben om de micro sd als intern te zien..
Dan download je de video en zet je 'm met de filemanager handmatig even naar de microsd
Waarom kan de enige film/serie wel offline gekeken worden en de andere niet? Heeft dat met rechten te maken? Het lijkt me dat het stukje techniek voor elke serie en film hetzelfde is.
Zal inderdaad rechten zijn. Ik gok dat de Netflix-produced films/series nu al offline beschikbaar zijn, maar Netflix zal ook vast met andere producenten in gesprek zijn om hun content offline beschikbaar te stellen.
Dit dus. Sommige niet Netflix titels zijn ook al offline beschikbaar. De onderhandelingen hierover zullen dus al minimaal enkele maanden lopen, en zodra er nieuwe contracten komen of contracten worden vernieuwd zal deze functionaliteit ook bij die titels worden toegevoegd.
Ik begrijp niet helemaal wat het verschil is voor de filmmaker. Uiteindelijk hebben zij gewoon een fixed rate afgesproken met Netflix, toch? Wat maakt het dan uit of mensen het on- of offline bekijken?
Concurentie, nu verliezen de in 1 klap de dvd markt voor mensen die een portable dvd mee nemen in de auto voor de kinderen.
Goed punt :) Dus m.a.w.: er zal wel weer meer afgetikt moeten worden :p
Mar Netflix kennende zijn ze dit al tijden aan het voorbereiden en zal veel van de contracten die ze hebben afgesloten hier al een clausule voor ingebouwd zitten. Ander tarief per offline view dan streaming view.
Waarschijnlijk omdat het aftellen is totdat iemand een scriptje/decrypter bouwt die de offline Netflix files direct omzet naar mp4 en op usenet/torrent sites zet.
In hoeverre is dat anders dan gewoon de stream capturen naar hdd als je streaming kijkt? Daar heb je toch geen downloadfunctie voor nodig?
Omdat je dan nog steeds met dingen zoals subtitles en audio streams zit. Ga je dat filmpje dan 10x opnemen om alle sub/audio combo's hardcoded te krijgen? Niet de meest optimale manier, en recording programma's donderen er meestal zelf een laag compressie overheen.
De meeste mensen geven niks om dubbed audio en subtitles kun je gewoon van het web downloaden. Niet echt een argument dus.
Die staan er nu ook al op... Dus dat zou mosterd na de maaltijd zijn :)
dan kun je ook net zo goed gewoon fullscreen -> display recorder gebruiken. Dan heb je hetzelfde... Zelfs nvidia's app kan het opnemen volgensmij (bureaublad althans)
Mogelijk gewoon met de uitrol. Eerst bepaalde maat/kwaliteit uitrollen met beperkt aanbod, even feedback afwachten en dan gefaseerd beschikbaar maken?
Zit er een limiet op? Op aantal films/afleveringen of mb's/gb's? En hoe lang blijven deze geldig?
Zojuist tegen limiet aangelopen, ik kon geen afleveringen meer downloaden nadat ik 1 seizoen (22 afleveringen) had gedownload.
Ik had dit al na 3 afleveringen. krijg je een foutmelding? Mischien servers overbelast....
You have too many downloaded videos. Please delete a video and try again. (BRL. 22005)
Kan je ons een idee geven van hoeveel videos je offline kan zetten? Netflix communiceer nergens hun limieten. En hun helpdesk geeft ook afwezig.
Bij mij lijkt het limiet 1 seizoen (22 afleveringen) te zijn. Dit verschilt waarschijnlijk weer per serie/film dus er is niet heel duidelijk een limiet.
Anoniem: 855961
@seapip16 december 2016 08:22
Mag ik vragen hoe je dit hebt opgelost?
Anoniem: 855961
@StatQ16 december 2016 08:23
Mag ik vragen hoe je dit hebt opgelost?.
Dit vraag ik me ook af, vooral voor vakantie.
En nu nog de ondertiteling en spraak van de verschillende talen wereldwijd beschikbaar. Op vakantie is het echt vreemd om je kinderen te moeten uitleggen dat Disney films alleen maar in het Duits en Engels beschikbaar zijn en niet in het Nederlands.

En voor Surinamers/Antillianen geldt dat zij op dit moment alleen Engels en Spaans kunnen kijken. Blijft ook raar

[Reactie gewijzigd door Raindeer op 30 november 2016 16:35]

Je kan overwegen om hem al in Nederland te downloaden, vermoed dat je dan wel de originele audiotrack kan afspelen. Aanname, kwestie van testen, mogelijk hangt het alsnog af van het aanbod in het land waar je zit.
mogelijk hangt het alsnog af van het aanbod in het land waar je zit.
Dan moet die applicatie wel weten dat je je in een ander land bevindt. Als je je internetverbinding en locatieservices uitschakelt lijkt me dat moeilijk.
Eens, maar dan ben je op vakantie dus minder bereikbaar alleen omdat je een serie of film wilt kijken (zonder data immers ook geen whatsapp, etc) ..

Denk dat locatie service niet eens wordt gebruikt door Netflix, zullen op basis van je (echte) IP wel eea al instellen.
Hangt de mogelijke talen af van de locatie waar je je bevindt (via ip adres)?
Hmm, kan op mijn Oneplus 3 (Android) niet de instelling vinden voor download kwaliteit. Aldus Netflix zou dit onder App-instellingen moeten staan maar helaas pindakaas :o (of het is tijdelijk disabled om eerst maar eens de functie uit te rollen?)
Werkt hier prima op de Oneplus3 :

-> http://i.imgur.com/xoPD1RP.jpg

[Reactie gewijzigd door Dennahz op 30 november 2016 16:33]

ja, en waar is de instelling nou voor de download kwaliteit. Ik ben hem dus ook aan het zoeken op de OP3.
Uh, wat wil je met die screenshot duidelijk maken? Ik doel op de instelling voor downloadkwaliteit; niet hoe ik iets moet downloaden; dat is me duidelijk ;)
Op mijn OnePlus 2 heb ik de optie ook niet om series te downloaden! Jammer! Misschien is het een bug, of komt het later?

Kon zover ook niet iets vinden m.b.t. Oneplus en de downloadfunctie.

Edit: Even de app verwijderd en reïnstall gedaan en nu werkt het!

[Reactie gewijzigd door Robercrando op 30 november 2016 16:37]

Ik hoop wel dat ze die ook naar de windows 10 app brengen. Zou een zeer wenselijke aanvulling zijn voor de kinder tablets in de auto.
Het opslaan kan al veel langer via een andere weg. Maak al enige tijd gebruik van het programma Playon en daarin zit ook de mogelijkheid om o.a. ook het Netflix aanbod op te slaan. Maar de oplossing is helaas niet gratis, moet éénmalig worden aangekocht.
Het andeel daarvan is dat je eerst 2 uur de film moet kijken om hem dan te hebben opgeslagen. Een download kan natuurlijk veel sneller. Ik denk niet dat het downloaden illigaler is dan een screenrecording.
Dat is niet anders als dat je een tv opname maakt, dat gaat ook in een normale afspeelsnelheid. Kwaliteit van de opname is t.o.v. de download wel beter op dit moment, deze is in HD kwaliteit.
Das gewoon een screen recorder ... niet legaal, en overigens gratis te verkrijgen (mits minder opties)
In hoeverre niet legaal? Het heeft een stream-recorder optie, die een persoonlijke (unieke) vermelding krijgt toegevoegd aan de opslag. De gratis versie heeft geen opslagmogelijkheid, en het opslaan van offline Netflix content, daar gaat het onderwerp toch over? Zolang ik de content niet verspreid begrijp ik niet wat er illegaal is?

[Reactie gewijzigd door hardware-lover op 30 november 2016 22:03]

Wel "illegaal" is misschien wat ver gegrepen, maar je neemt eigenlijk een copy van de stream, dat is zeker in de TOS van Netflix/TV/... niet toegelaten, tenzij zij de optie voorzien. (digicorder, netflix offline kijken, ...)

Het programma zelf neemt gewoon je scherm op, dat kan ook met tools zoals fraps.
http://camstudio.org/

is bijvoorbeeld één gratische ...
Het programma neemt op de achtergrond op, je bekijkt op dat moment helemaal niets en er is ook geen media zichtbaar wat afspeelt, en je kan zelfs een reeks opnames plannen. Het is dus een stream-opname, geen screen. Mogelijk nadeel is dat de opname plaatsvind in de normale afspeelsnelheid, maar dat is niet anders als dat je een TV opname vastlegt. Voordeel is een HD kwaliteit. Legaliteit ligt al jaren vast en is onbetwist op dit moment. Zowel in Amerika en in Nederland.

Volgens mij neemt een programma zoals Fraps het actieve scherm op, correct?
Ik zie op mijn OnePlusOne ook niets staan. Wel zie ik bij App instellingen mijn Opslagruimte staan. Maar kan nergens een optie vinden om te downloaden
Eerst even Netflix updaten wellicht...
Goh...meen je dat 8)7

En wat nou als het nog steeds niet werk ;)
Reinstall doet wonderen ;)
Gaan we proberen...wie weet...Thanks

UPDATE: werkt nog steeds niet.
Nogmaals verwijderd, telefoon een herstart gegeven, cache geleegd, en opnieuw geinstalleerd. Maar nog steeds geen download optie.

Jammer..

[Reactie gewijzigd door seninha op 30 november 2016 16:53]

Waarschijnlijk wordt de update dan uitgefaseerd, dan moet je dus of wachten of kijken of je een APK weet te bemachtigen
Het gekken is, dat voor ik de update binnen haalde er bij de info stond dat download nu een optie was.

Heb nu versie 4.12.0
Jep, precies hetzelfde hier. Kwestie van wachten maar?
Anoniem: 851813
@seninha10 december 2016 15:55
Ik heb op mijn Huawei P8 ook geen downloadfunctie. Heb nieuwe update, maar werkt niet.
Is dit niet een enorme loophole voor hun 1 scherm, 2 schermen, 4 schermen verdien model?
Kan me goed voorstellen dat je zo 1 film offline synced en op een ander scherm gewoon streamed. 2 screens voor de prijs van 1
Denk dat dat inderdaad een loophole is, maar dat Netflix het niet interessant vindt om dat te dichten. Weinig mensen zullen om twee euro per maand te besparen de moeite willen nemen om voor een extra scherm alles telkens off line te zetten.

Bovendien zullen de meeste mensen hun dataverbinding nog steeds aan hebben staan als ze "offline" kijken en dit alleen doen om het aantal MB's in de perken te houden. Dan ziet Netflix dus nog steeds dat je een van je schermen in gebruik hebt.

[Reactie gewijzigd door Lapa op 30 november 2016 16:42]

Dat denk ik ook en als je geen Sovjet-beeldkwaliteit wil moet je toch al minstens het abonnement voor 2 schermen nemen. Wil je Ultra HD, dan heb je het abonnement voor 4 schermen nodig.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee