Videoland-klantenbestand groeit met 40 procent in eerste drie maanden van 2018

Het aantal klanten van de Nederlandse streamingdienst Videoland is in de eerste drie maanden van dit jaar gestegen met 40 procent. Volgens de dienst van RTL hangt deze groei onder meer samen met het aanbieden van een aantal succesvolle series.

Daarbij gaat het volgens Videoland om series als het derde seizoen van Nieuwe Buren, The Handmaid's Tale en het derde seizoen van 'Temptation Island'. Laatstgenoemde serie kon door leden worden bekeken voordat het op de televisie werd uitgebracht, wat volgens Videoland veel kijkers en nieuwe leden opleverde. De streamingdienst heeft niet bekendgemaakt hoeveel leden het nu heeft.

Het is niet duidelijk welke andere oorzaken debet zijn aan de stijging van het aantal leden; het bedrijf was niet bereikbaar voor commentaar. In februari heeft onderzoeksbureau Telecompaper op basis van een consumentenonderzoek geconcludeerd dat Videoland in het laatste kwartaal van 2017 ongeveer 400.000 leden had; dit is een verdubbeling in vergelijking met een jaar eerder.

Videoland meldt verder dat het aantal mensen die na registratie hun abonnement weer opzeggen, flink is gedaald. Dit aantal daalde in het afgelopen kwartaal met 44 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2017. Ook hierbij noemt Videoland geen absolute aantallen. Verder zegt Videoland dat abonnees per sessie gemiddeld ongeveer 2,5 uur kijken naar films en series; dat is een stijging van een half uur ten opzichte van een jaar eerder.

Door Joris Jansen

Redacteur

17-04-2018 • 14:19

158 Linkedin

Reacties (158)

158
148
71
7
0
62
Wijzig sortering
Eerst uitbrengen op videoland en daarna TV, dus mensen nemen abbo. Prima.
Straks gaat men echter de TV opzeggen want: je hebt het eerder al via je abbo, en dus ook niet nodig TV zelf te kijken.

In plaats van de gewone concurrentie (TV vs netflix) krijg je dan 'jezelf' erbij als 3e concurrent (TV vs netflix vs eigen dienst) Ben benieuwd of dat aan het eind van de rit niet heel veel pijn gaat doen voor dit soort bedrijven.
Gooi daar mensen bij die tijdelijke abbo's nemen en rondhoppen naar de series/films die ze willen zien, en onder de streep kan er wel eens minder overblijven dan waar ze zich nu rijk mee rekenen.
Toevallig is vandaag bekend geworden dat Temptation Island helemaal van de TV verdwijnt en alleen nog maar aangeboden gaat worden via Videoland.

bron

EDIT: Zie reactie hieronder. Mogelijk gaat het om een Videoland "exclusive" seizoen. Misschien een iets goedkopere productie om te kijken of mensen bereid zijn videoland abonnee te worden.

[Reactie gewijzigd door Pikkemans op 17 april 2018 16:32]

Niet helemaal waar, er komt een extra “tussen”-seizoen op Videoland, met andere presentatoren. De “echte” variant zal afaik volgend jaar gewoon weer op tv zijn.
Wat zal het gemist worden _/-\o_
Zoals ik hieronder ook al een paar keer gelezen heb zijn er toch redelijk wat Tweakers die dit programma ook hebben ontdekt (zeer waarschijnlijk geïntroduceerd door de partner :+ ). Ik mag er ook graag naar kijken.

Zie andere comments maar blijkbaar word Temp Island goed bekeken door "theoretisch" opgeleide mensen volgens de Kijkonderzoeken.
Videoland is van RTL, dus heel veel last heben ze er niet van denk ik.
Als mensen TV opzeggen omdat ze online kijken, betekend het minder kijkers en daarmee automatisch o.a. minder reclame inkomsten. Als je dan het type bent van wachten tot de afleveringen uit zijn en daardoor maar 1 maand abbo nodig hebt, en de rest van de tijd wat anders consumeert, kan dat best financiële gevolgen hebben tegenover iemand die nu het hele jaar 1-2x/week RTL aanzet voor de verschillende series.
Wat heb je als aanbieder liever? Een klant die tussen jouw platforms wisselt of een klant die naar de concurrentie gaat?

In het verleden zijn er genoeg partijen (bijna) kapot gegaan door interne concurrentie tegen te gaan. Denk aan Kodak of recenter Nokia.
Dat snap ik. Ik denk echter dat veel mensen die bewust de TV op gaan zeggen om verder te gaan met Videoland, dit abonnement gewoon vasthouden. Dan krijg je per gezin €10, wat wellicht meer is dan de reclame-inkomsten per gezin.
Als mensen TV opzeggen omdat ze online kijken, betekend het minder kijkers en daarmee automatisch o.a. minder reclame inkomsten. Als je dan het type bent van wachten tot de afleveringen uit zijn en daardoor maar 1 maand abbo nodig hebt, en de rest van de tijd wat anders consumeert, kan dat best financiële gevolgen hebben tegenover iemand die nu het hele jaar 1-2x/week RTL aanzet voor de verschillende series.
Extra kosten van TV zijn bij Ziggo tegenwoordig 5 euro, als ik me niet vergis stond het vroeger voor 18,95 op de rekening. Het is dus maar de vraag hoeveel mensen daadwerkelijk de traditionele kabel tv de deur uit doen.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 17 april 2018 17:15]

Ze hebben de rekening aangepast. Je krijgt nu 'altijd 45+ zenders' en online TV. Nu hebben ze in plaats van twee prijzen (Internet + TV), één prijs gemaakt (Internet & TV). Die 5 euro per maand is voor 'interactieve TV', krijg je een kastje.
Ik gebruik zelf DVB-C en werkt goed.
Ik baseer de 5 euro op de zakelijke tak waarbij je daadwerkelijk de optie hebt om in je alles in 1 pakket tv helemaal niet af te nemen: https://www.ziggo.nl/zake...t1&televisie=televisie-t1

(Let op wel ex-btw).
Zo had ik hem nog niet gezien. Thanks.
Wedden dat je dvb-c er in zit. Zelfs zonder tv.
De upstream van zakelijk blijft mooi.
Gebruik al jaren Netflix, maar moet zeggen dat Videoland aardig aan de weg aan het timmeren is om een goed alternatief te bieden met meer Nederlandse content. Interface werkt prima, leuke series en leuke exclusieve content voor een grote doelgroep. Natuurlijk missen we nog wat grotere must-sees, maar voor een Nederlandse partij is dit best een prestatie vind ik.
Tel daarbij op dat alle TV programma's van RTL er ook op terug te vinden zijn en het is dan eigenlijk best prima.

Ik had altijd RTL XL totdat ik er achter kwam dat als je Videoland hebt, je ook meteen RTL XL hebt.
En dat dan voor paar euro meer, heb de overstap gemaakt.

Samen met Netflix kom je een heel eind.
Hier net zo. Vriendin friendly en alles makkelijk terug te kijken via de native app. Ze bieden films aan die Netflix niet heeft en vullen elkaar op dat gebied lekker aan.

Overigens heeft Videoland ook een erotiek tab (aanzetten via je profiel op pc/telefoon) waardoor dit genre ook in je lijst komt en zelfs via iOS is te bekijken (wat eigenlijk niet mag van Apple, dus wtf?)

Verder moeten ze nog wel wat doen aan hun buffers. Waar ik Netflix in 4k stream hapert videoland soms als de ziekte, vooral bij een minder populaire film op een zaterdagavond. Contact gehad met hun chat en ze gaanermee bezig.

4k op een nVidia Shield (of überhaubt hun app daarop) is nog niet aan de orde. Ze focussen zich vooral op desktop en recente (3 jaar en nieuwere) smart-tv platformen zoals WebOS van LG.

De introductiemaand van 99 cent zal ook tot veel nieuwe abonnee’s hebben geleid. Zelf ben ik blij zo legaal content zonder teveel gedoe te kunnen kijken. Spotify (9,99) voor veel muziek, Netflix voor uhd content en originals (12,99?) en Videoland voor Nederlandse en gemiste content (9,99). Totaalplaatje is dus als volgt: 32,99 per maand. Usenet t.w.v. 8 euro per maand de deur uit en voor 25 euro per maand kijk ik legaal een groot aanbod. Jammer dat de NPO nog niet alles in volle kwaliteit heeft, alhoewel Penoza seizoen 5 wel goed ging.

Ik denk dat ik mijn interactieve Entone Kamai van Caiway t.w.v. 4,95 per maand voor interactieve tv ook de deur uit doe. De helft van de tijd werken opnames niet of niet lekker. Verder heb je dan nog de dienst “Kijk” van SBS/NET5. Die mogen wel wat meer gaan aanbieden, hoewe hun gratis apps prima werken.
"Ze bieden films aan die Netflix niet heeft en vullen elkaar op dat gebied lekker aan."

Je zou bijna denken dat het afgesproken kon zijn. ;)
Dan kon je ook bij NLZiet terecht, had je ook NPO en KIJK.

Juist door alle RTL meuk neem ik Videoland eigenlijk nooit series. En de Nederlandse Videolandseries zelf komen tzt wel ook op een RTL zender.

Jammer alleen dat zo'n dienst dan wel weer enkele wel goede series 'gijzelt' voor de Nederlandse markt zoals The Handmaid's Tale, maar voor die enkele serie ga ik niet nog een videodienst abonnement extra nemen.
Dit inderdaad! De vergelijking met Netflix is makkelijk en gezien de prijs ook wel terecht, maar qua schaalgrootte is het wel echt een andere partij. Qua Nederlandse content heeft Videoland het goed voor elkaar.

Ik kijk zelf weinig Nederlandse TV, maar ik kan me heel goed voorstellen dat iemand met een voorkeur voor Nederlandse films en series, voor Videoland zou kiezen.
Ik heb een proefabo gestart begin dit jaar omdat ze inderdaad leuke nederlandse series aanbieden, maar vervolgens wordt mijn paar jaar oude panasonic tv niet ondersteund (wel door netflix) en de xbox one ook niet.. Dan houdt het voor mij snel op :) misschien dat je in je eentje wat sneller op een pc/mobiel apparaat kijkt, maar zelfs dan vind ik dat niet prettig (alleen voor onderweg). Zodra de xbox ondersteuning komt kijk ik er weer eens naar :) maar daarvoor heeft het wat mij betreft geen waarde.
Waarschijnlijk heeft het ook iets te maken met het in elkaar stortende aanbod op Netflix.
En waar baseer jij dat op ?
Zoals hier boven door @NightFox89 al aangegeven. Ja meer en meer eigen content en minder en minder de kaskrakers uit de bios. Gevolg meer en meer versnippering.

Nu ben ik over het algemeen blij met Netflix maar ik wordt niet altijd even blij van hun original content. Ook al zouden ze kwa thema in mijn straatje moeten vallen vind het zelden boven een goede B film uit komen, series even daargelaten.

Ik mis de massa aan oude films zowel de A als B films. Vorig jaar ineens heel blij met een grote verzameling aan oude westerns maar die zijn er in middels weer af. En dit 'misgrijpen' komt weer vaker en vaker voor.
ben anders nog hardstikke blij met Netflix.

zeker met de netflix originals als extra vermaak er boven op.

Denk dat dit heel persoonlijk is.
Nee, dat is echt objectief. Netflix verliest steeds meer en meer content van derde. Helemaal gezien Disney al zijn content er vanaf haalt. Die hebben erg lange vingers.

Vandaar dat ze nu vol inzetten op eigen producties. Is tevens ook de reden waarom ik eraan twijfel om mijn Netflix weer op te zeggen (na klant vanaf de 1ste dag te zijn geweest). Netflix is niet meer de dienst waar ik hem voor in huis heb gehaald, het is nu de zoveelste zender geworden zoals HBO etc. Ik zit niet te wachten op die extra versplintering.
De eigen producties zijn ook niet meer wat het geweest is, eerst waren ze nog vernieuwend met House of Cards en Narcos maar wat ze de laatste tijd uitbrengen is ook niet veel meer.
Sinds wanneer is House of cards gemaakt door Netflix? ja je hebt de Netflix variant, maar daarvoor had je al een versie van de BBC ;) Die inderdaad gedateerd is (jaren 90) maar o zo goed! Net als vele Amerikaanse advocaten series voor mij niet op kunnen tegen het Britse Silk. Maar goed dat is persoonlijk. Netflix heeft zat goede series staan, ook staan er inmiddels veel Europese series op en komen er zelfs velen bij van Duits, Frans en Scandinavische origine. Er worden hier ook goede series gemaakt als je even verder kijkt dan de in het artikel genoemde series. Al is dat natuurlijk ook persoonlijk.

Disney heeft er inderdaad wat afgehaald, maar dat ze rouleerden zo ie zo. Er staat nog best wat van Disney op en dat zal blijven tot hun overeenkomsten afgelopen zijn. Maar "gelukkig" ben ik nog zo'n domkop die dingen koopt die hij leuk vind op cd/blu-ray. En kan dus gewoon een schijf in de speler gooien.

Daarnaast hoeveel missers had HBO niet voor GoT? En dat vind ik ook sinds ze geen bronmateriaal meer hebben ineen gezakt. Ja er zijn een paar toffe scenes, en sommige dingen zijn erg voorspelbaar, ook in de boeken. Maar ik heb mijn interesse verloren. Ik kijk enkel omdat ik een paar mensen ken die mee hebben gewerkt aan de kostuums en dergelijke.

Van mij mogen ze nog meer BBC series erop zetten zoals Broadchurch S3, het Zweedse Jordskott was ook enorm sterk als je van iets meer bovennatuurlijk/detective series houd.
Ook al hebben ik en mijn vriendin een iets beperktere smaak in die dingen, we zijn nog lang niet uitgekeken.

[Reactie gewijzigd door Daniel_Elessar op 17 april 2018 15:50]

HBO is ook allang niet meer wat het geweest is.

En zijn er daadwerkelijk nog mensen die naar hun TV moeten lopen om blu-ray schijfjes te wisselen? Dat verbaast me echt, tegenwoordig stream je toch gewoon alles via Plex/Kodi/etc.

Ik heb trouwens geen Netflix hoor, ik download gewoon alles en stream het via een Seedbox (ouderwets ik weet het).
Natuurlijk doe ik het digitaal ;) maar Ik heb de fysieke schijf wel in de kast staan :) Mooie boxsets etc
Ah zo ja, voor het zicht. Kun je beter enkel de hoesjes kopen of uitprinten ;)
Maar dat gaat niet :p

Punt is wel wat ik met veel Britse series heb gemerkt dat ze origineel 50minuten duren maar als je ze hier koopt 45min. Dan zijn er vaak stukjes uitgeknipt, soms moet je er goed op letten en is het niet eens zo storend : Verplaatsings scene ertussenuit geknipt waar niet veel gebeurd maar vaak wel nét een menselijke band schept tussen personages al is het iets kleins. En ik weet niet waar het was maar in Sherlock dat hij ze in een taxi zitten weg van het paleis en Sherlock een asbak laat zien die hij mee gestolen heeft. Dat soort dingen mis ik wel als ik het eerst op de BBC kijk en nadien hier eens herbekijken. Dat maakt een serie voor mij net leuk. Of wat ik ook een enorm goede serie vond was Spooks maar ook daar was de dvd die ik hier kocht ingekort. 8)7 |:(

Waarom moeten dingen simpeler gemaakt worden voor een mens? Om een zijstraatje te nemen: Bordspelen. De grote bordspellen zijn complex te noemen, Arkham Horror etc Maar een muizenval is veel simpeler gemaakt dan ze vroeger was. Net als Hotel, Levensweg etc? why?!
Geknipt in series ja?? Tjonge dat heb ik eigenlijk nooit gemerkt en had eerlijk gezegd ook niet het idee dat dit grootschalig speelde.

De asbak scène herken ik direct, wil je nu zeggen dat als ik sherlock hier zou kopen deze scène er niet in zin? Dat lijkt me toch enigszins sterk. Om welke rede zouden ze dit doen met de officiële release op disc??
Ik weet niet of de specifieke Sherlock in de Europese of Amerikaanse uitgeknipt is. Maar ja, het komt veel voor al is het vaak maar een paar minuten. Maar vaak nét leuke stukjes, en die soms best een rol kunnen spelen in het verhaal of de band tussen de personages.
Het was mij ook niet direct opgevallen enkel in series die ik al op de BBC had gezien en daarna eens herbekeken heb. Toen miste ik scenes en ging vergelijken. Maar het komt best veel voor.
Stukje onderzocht, in de Amerikaanse versie inderdaad eruit gehaald omdat ze niet wilde stimuleren dat mensen asbakken gaan stelen :D :+

Even op Netflix gekeken hier, de scène zit er nog netjes in. Toch bijzonder dat het vrij veel voor lijkt te komen idd!
En zijn er daadwerkelijk nog mensen die naar hun TV moeten lopen om blu-ray schijfjes te wisselen? Dat verbaast me echt, tegenwoordig stream je toch gewoon alles via Plex/Kodi/etc.
Huh?? Uhhh, ja? Daarom heb ik die films en series toch op DVD of blu-ray?
Laatste tijd Lost opnieuw aan het kijken, ja helemaal iedere 3-4 afleveringen het schijfje wisselen en onthouden bij welke aflevering ik ben.
Plex onthoud dat allemaal voor mij en geen schijfjes verwisselen of schoonmaken omdat ze blijven hangen 8-)
Hehe ja ik begrijp de voordelen, maar ik heb onvoldoende harde schijf ruimte om schijfjes te rippen. Sowieso behoorlijk ruimte tekort op harde schijven, alhoewel gemakkelijk op te lossen door een extra harde schijf ;)

Hoewel ik het gemak zie, blijft voor mij het plaatsen van een CD/DVD/Blu-ray in de speler toch een soort "nostalgie", sommigen hebben dat met vinyl.

Streaming diensten kunnen ideaal zijn, maar je weet nooit of een cd/film/serie beschikbaar blijven.
Ik koop dan ook alleen de originele versies die ik echt waardeer, om echt zo'n collectie op te bouwen als je via streaming diensten kan hebben is niet te doen.
nee, het is subjectief. Wat voor de een "instortende content" is, is voor de ander gewoon genoeg. Voor mij is er meer dan genoeg content.
Dus ja, het is compleet subjectief
Het is wel objectief uit te drukken als het aanbod zelf daalt.

Stel voor eerst waren het 20 fipms en nu 10 is het feitelijk gehalveerd. Dat voor jou die 10 nogsteeds genoeg is maakt niks uit
Behalve dat het al gehele Netflix aanbod op de nederlandse markt wel degelijk toe neemt.
Dus objectief gaat niet op in deze discussie
Hoewel weer waar, maakt het in feite voor de discussie weinig uit.
De kwantiteit is inderdaad een objectief iets, totale content stijgt al jaren bij Netflix.

De vraag is alleen hoe het zit met kwaliteit van de content die aangeboden wordt.
Er komt steeds meer eigen content, waaronder echt wel een paar goede shows. Daar staat tegenover dat sommige van die "Netflix exclusives" gewoon ronduit slecht zijn .
Dit soort zaken zijn iets minder makkelijk te meten en iedereen heeft daar weer een andere mening over.
Kwaliteit is subject. Het kan ook relatief zijn.

Sommigen b series zijn echt heel goed. Voor mij kwalitatief goed. Voor jou misschien slecht.
Niet op gebied van non netflix produced content. Denk dat daar een beetje het probleem in zit.
Ze 'verliezen' die content niet, dat is een geheel eigen keuze. 3rd party content is duur, moet steeds verlengd worden, en is afhankelijk van de grillen van de leverancier (kan niet altijd in elk land uitgebracht worden door licentiestructuren ed).

Eigen content is eenmalig duur, maar daarna gewoon oneindig van Netflix, beheer in eigen hand, en bovendien een prima uithangbord voor de eigen service. De strategie van Netflix is dus duidelijk: zo snel mogelijk over op zo veel mogelijk eigen content.

Of je dat leuk vind is inderdaad een eigen afweging, maar het is zeker niet zo dat het Netflix 'overkomt'.
Jawel, die content verliezen ze wel degelijk. Het is Disney (o.a.) die de contracten niet langer wil verlengen, niet Netflix. Netflix begrijpt zelf ook heel goed dat hun klant niet zit te wachten op alleen eigen producties.

[Reactie gewijzigd door NightFox89 op 17 april 2018 15:12]

In het geval van Disney heb je deels gelijk. In Nederland (buiten de USA) is er geen enkele reden waarom ze geen Disney films op Netflix kunnen krijgen, de streaming-dienst van Disney komt nog lang niet naar de EU. Bovendien zijn er wel degelijk Disney films op Netflix, alleen lang niet allemaal meer. Dat is een financiele keuze van Netflix geweest.
Jawel, die reden is er wel degelijk. Men sluit namelijk contracten of voor langere periodes, en die worden nu gewoon al niet meer verlengt. Anders zit je dadelijk met overlap. Zo lang er nog geen exacte datum bekend is wanneer ze hier lanceren houden ze liever alles in de hand.

Beetje hetzelfde wat Marvel doet. Zodra ze ergens de kans hebben om de rechten van een personage terug te krijgen zullen ze die terughalen én houden, ook al zijn er geen directe plannen voor.
Marvel is ook van Disney.. dus dat kan kloppen.
In het geval van Disney heb je deels gelijk. In Nederland (buiten de USA) is er geen enkele reden waarom ze geen Disney films op Netflix kunnen krijgen, de streaming-dienst van Disney komt nog lang niet naar de EU. Bovendien zijn er wel degelijk Disney films op Netflix, alleen lang niet allemaal meer. Dat is een financiele keuze van Netflix geweest.
Netflix heeft aangegeven eigenlijk alleen nog maar globale deals te willen afsluiten zodat het voor iedereen overal beschikbaar wordt.
kom maar op met die eigen productie.,kan er niet genog van krijgen.
Als ik Disney wil kijken, ga ik wel naar de supermarkt, om bij de kinderhoekte gaan zitten om te kijken.

Wat voor de ene een geweldig aanbod is, is voor de ander weer compleet waardeloos.
Tja, Disney heeft (indien overname van Fox) grofweg 40% van Hollywood in handen.... dat is nogal wat. Als er 'n partij is die een 'Netflix voor alles' gerealiseerd kan krijgen is het Disney wel. Men denkt bij Disney vaak alleen aan de kinder titels en vergeet even alle dochterbedrijven eronder.
Disney is echt niet enkel voor kinderen, ga maar eens zoeken wat er allemaal onder valt. En ja, voor de een is het in het artikel genoemde Temptation Island geweldig, ik blijf er ver vandaan.

En ook andere grote producties van Netflix en zowel HBO vind ik minder geworden, GoT bijvoorbeeld? vind ik stukken zwakker sinds ze geen bronmateriaal(boeken) hebben. Ja ze weten misschien welke kant het op moet gaan maar er zit minder verhaal in naar mijn idee.

Het geprezen en terecht wel House of cards is gebaseerd op de gelijknamige serie van de BBC van begin de jaren '90. Dus ook niet zo vernieuwend als sommige mensen denken. Van veel series vind ik persoonlijk de Amerikaanse remake ook nog eens slechter dan het Britse Origineel of Scandinavisch in het geval van de Millennium trilogie).

Maar goed, Netflix staat hier vaak aan en we hebben nog wel even te gaan met wat erop staat te bekijken wat onze interesse heeft.
Terwijl ik juist positief verrast ben door de content de laatste paar maanden, dat is dus persoonlijk :)
idd laatste tijd zie ik veel meer aanbod op Netflix, waaronder ook meer Nederlandse shows.
Inderdaad vooral alle DC series hoef ik niet meer te downloaden alles is te kijken ideaal!
Zolang mensen denken dat Netflix de bioscoop kan vervangen, lopen ze tegen een desillusie aan.

Nog steeds is Netflix niet meer dan de moderne versie van een videotheek in de buurt.
Die hadden ook niet alles, soms moest je naar een andere vestiging, omdat ze daar wel die set films hadden.
Maar in de videotheek wandelde je ook een tijdje rond, en maakte je een keuze uit de aanbod.

Als je Netflix ook zo behandeld, heb je een voorraad films en series die regelmatig aangepast wordt, en ook nog eens redelijk naar je eigen smaak luistert ook
Dit topic gaat natuurlijk over Videoland en niet over Netflix.

Maar je hebt wel gelijk. De oorspring van zowel Videoland en Netflix is dat ze allebei zijn begonnen als DVD verhuur bedrijf. Videoland met winkels en Netflix als een postorder DVD uitleen bedrijf.
Klopt inderdaad, maar de diensten zijn uitwisselbaar.
Wat voor de één geldt, geldt ook voor de ander, geen van beiden pretenderen zelfs om de compleetste te zijn.
Beiden maken ze zelf content, iets waar ze ook alletwee goed in zijn, alleen is de kans dat het op de 'reguliere' zenders terechtkomt bij Videoland groter, vanwege hun samenwerking met RTL.

Dat is voor ons de reden om geen abbo meer bij VL te hebben.
Wil ik echt iets van VL kijken, kan ik via een account van familie wel kijken.
Waar heb je het over?
Waarschijnlijk heeft het ook iets te maken met het in elkaar stortende aanbod op Netflix.
Ik ben van mening dat je juist geen abbonement moet pakken van 12 maanden.
6 Tot 9 maanden max.
Er is nog iets als het echte leven 😉
Of gewoon "met mate" kennen. Wij kijken hier 1 á 2 afleveringen per avond van een serie.
En kunnen nog een lange tijd vooruit :)
Ze leveren anders films op zo'n lage resolutie, dat ik na een half uur gratis proef al weer heb opgezegd. Echt storend. 8-bits nostalgie gaat niet samen met modernere films.
Je bedoelt echt de resolutie of de bitrate?
Beide ga ik van uit, heb zelf ook een proef abonnement gehad. En de bitrate is zeer laag en de resolutie is minder dan 720p, want het ziet er in iedergeval niet uit.
Ik heb even gekeken, de kwaliteit van bijvoorbeeld de eerste aflevering van The Handmaid's Tale is 1920x1080 à 6 Mbit/s. Dat is een hogere resolutie dan Netflix, die gaat in Chrome maar tot 720p.
Netflix gaat ook niet hoger dan 720p in Chrome tenzij je een extension download waarmee je 1080p kunt forceren. Als je hoger wilt moet je toch de app gaan gebruiken of Edge.
Bedankt voor de informatie! Ik heb de extensie geprobeerd. Volgens de statistieken speelt Netflix nu af op 1920x1080 op 4,02 Mbit/s. Dat is nu dezelfde resolutie als Videoland, maar nog wel een lagere bitrate. Nu weet ik wel dat Netflix VBR gebruikt, ik weet niet of Videoland dat doet.

Wat betreft beeldkwaliteit (in de browser) is het dan ongeveer gelijk.
Qua geluid verliest Videoland met stereo-only, al weegt dat voor mij minder omdat ik geen surroundset heb.
Qua ondertiteling (bij zelf-gedistribueerde series) wint Videoland dan wel weer, met op het Nederlands afgestemde ondertiteling, tegenover de goedkope sjabloonvertalingen van Netflix.

Dan blijven nog de persoonlijke aspecten over, zoals gebruiksgemak en aanbod. Persoonlijk spreekt het aanbod van Videoland mij meer aan en vind ik hun systeem prima werken, maar dat is natuurlijk voor iedereen anders. Onder de streep is voor mij Videoland de betere dienst.
De bitrate van Netflix is niet gelijk voor alle titels. Netflix behandeld iedere titel individueel. Elke titel heeft een eigen 'acceptabele PSNR' (signaal:ruis verhouding). Deze PSNR is leidend in het bepalen van de bitrate.
The plots show that some titles reach very high PSNR (45 dB or more) at bitrates of 2500 kbps or less. On the other extreme, some titles require bitrates of 8000 kbps or more to achieve an acceptable PSNR of 38 dB.

Given this diversity, a one-size-fits-all scheme obviously cannot provide the best video quality for a given title and member’s allowable bandwidth. It can also waste storage and transmission bits because, in some cases, the allocated bitrate goes beyond what is necessary to achieve a perceptible improvement in video quality.
Bron: Per-Title Encode Optimization

Netflix is een pionier op dit gebied en besteed ontzettend veel aandacht aan een optimale kwaliteit tot bandbreedte verhouding. Dat wil niet zeggen dat Netflix altijd een hogere kwaliteit heeft te pakken maar ik hoop dat ik je heb kunnen overtuigen van het feit dat de vergelijking wellicht niet zo eenvoudig ligt.

Nog wat recent en interessant leesvoer:
Optimized shot-based encodes: Now Streaming!
Using Machine Learning to Improve Streaming Quality at Netflix

[Reactie gewijzigd door martijn86 op 17 april 2018 17:12]

Bedankt voor de informatie! Ik heb de extensie geprobeerd. Volgens de statistieken speelt Netflix nu af op 1920x1080 op 4,02 Mbit/s.
Hoe check ik die statistieken ?
Heb de extensie gevonden, maar zie niet direct hoe ik dat terug kan vinden
Druk tijdens het afspelen op Ctrl+Shift+Alt+D, dan zie je iets boven het midden de "playing bitrate".
Als je op Ctrl+Shift+Alt+S drukt, zie je de beschikbare bitrateniveaus, en kun je die ook forceren.

[Reactie gewijzigd door Flitskikker op 17 april 2018 15:56]

Druk tijdens het afspelen op Ctrl+Shift+Alt+D, dan zie je iets boven het midden de "playing bitrate".
Als je op Ctrl+Shift+Alt+S drukt, zie je de beschikbare bitrateniveaus, en kun je die ook forceren.
Thanks ... weer wat geleerd ...
Gewoon de Windows 10 app gebruiken en je kunt gewoon de normale 1920x1080 bij 5900 Kbit ontvangen. Verder kun je in Netflix zoeken op 'test pattern' en daarmee kun je snel de kwaliteit controleren.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 17 april 2018 17:17]

Hangt dit er niet van af of je gpu de licentie drm handshake kan maken?
Vooralsnog alleen voor 4K.
Dat 6Mbit in deze context als "goed" wordt gezien zegt een hoop over hoe laag de lat ligt. We worden doodgegooid met 4K TVs maar zelfs een serie als THT komt niet verder dan een schamele 6Mbit.
IN 4K (als dat al aangeboden wordt) is het geen 6MBit/s AVC maar tot 25 Mbit/s HEVC (voor Netflix). Dat is toch wel een wezenlijk verschil.
Hoewel jouw opmerking helemaal klopt ( zie dezelfde getallen voorbij komen hier) , moet daarbij wel gezegd worden dat de 4K content zelfs op Netflix nog relatief beperkt is. Vaak zit je nog steeds vast aan 1080P content, vooral bij -maar niet beperkt tot- niet-netflix producties.
Ik heb het niet op de computer getest maar via de ingebouwde apps op mijn TV (LG WebOS).

Dat had ik er wel bij mogen zeggen.
Waarschijnlijk allebei, niet alles is in HD te kijken en de bitrate doet daar nog een scheptje bovenop..
precies dat; een jpeg welke in een nieuwsbrief 10x rond gestuurd is, heeft nog minder compressie :+
De kwaliteit van jpeg neemt niet af door hem rond te sturen...
Well via (Oude)outlook client die standard 10% compressie toepast
grap ----X----- @DeFeCt

/sarcasm niet begrepen
Het formaat kan zelfs toenemen als de kwaliteit hetzelfde getal blijft :P
Vraag mij dan af hoe dat komt, hebben ze geen betere kwaliteit van de film/serie of kunnen ze de bandbreedte gewoon niet aan?
jij hebt de proef nog aan kunnen vragen. bij mij lukte dat niet eens omdat de testbetaling van 1 cent via paypal niet doorkwam.
De niet-tweaker interesseert dat helaas niet zoveel
Totale onzin. Dan zou ik eens je verbinding of apparatuur nakijken want is hier gewoon erg scherp.
De grootste reden dat ik Netflix heb in plaats van Videoland (behalve dat Netflix het eerste was waar ik aan dacht toen ik streaming dienst wou) is dat ik mijn account deel met mijn moeder. Ik weet niet of dit ook kan met Videoland maar ook al kan het dan kan het niet in onze situatie. Op de smart tv van mijn moeder zit geen Videoland en de Videoland via de Telfort settopbox gaat alleen via Telfort waardoor je de Videoland account zelf niet kan toevoegen. En rede 2 is dat Netflix meer engelse aanbod heeft. Ik vind dit zelf meestal beter als de nederlandse aanbod en mijn moeders gehoor is wat slechter dus zijn er ondertitels nodig voor haar. Vaak heeft de nederlandse aanbod dit niet (al weet ik niet of Videoland dit heeft voor de nederlandse aanbod).
Ik deel videoland met mijn moeder al geruime tijd, gaat net zo als delen van netflix. We hebben wel via de website een account aangemaakt met profielen.

[Reactie gewijzigd door Hobbykok op 17 april 2018 15:52]

Bedankt voor je reactie. Is inderdaad om te weten dat het kan. Maar zoals ik zei heeft mijn moeder der tv geen videoland app. En de settopbox die ze heeft van Telfort heeft wel videoland maar daar kan je geen account toevoegen. Die kan je alleen gebruiken als je via Telfort Videoland besteld maar dat is niet hetzelfde als de normale account.

Van Videoland website https://hulp.videoland.co...j-mijn-televisieprovider-
Een Videoland-abonnement kun je ook afsluiten bij: KPN, Telfort, XS4ALL, Ziggo maar ook via T-Mobile
Videoland kijk je bij KPN, Telfort en XS4ALL via de settopbox. Bij T-Mobile en Ziggo maak je gebruik van de Videoland-apps. Dit zijn dezelfde apps die je gebruikt wanneer je een abonnement rechtstreeks bij Videoland afsluit.
Dus het had gekund als ze bij T-Mobile of Ziggo internet had.
Of met een Chromecast oid.
ik zie nog steeds geen enkele reden om Videoland te nemen....precies zo met Netflix! er komen echt genoeg films op de normale zenders...waarmee je via de pauze knop van je tuner na 20min wachten...alle reclames kan doorspoelen! series als Temptation Island kijk ik wel op TV, en nu er een Videoland only seizoen van komt...staat dat binnen no time ergens gratis online (net zoals de afleveringen van TI dit seizoen!)
In diezelfde logica zie ik geen enkele reden om te betalen voor een tv pakket. Allemaal troep die ik niet wil zien, reclames, geen echte on-demand en totaal geen persoonlijke suggesties; ben volledig afhankelijk van wat mensen bij commerciele zenders denken dat ik wil zien.

Daarom betaal ik wel voor Netflix, series en films die ik op TV zou kunnen zien kan ik aanzetten waar en wanneer ik wil. Ik hoef niet eens 20 minuten te wachten om reclames door te spoelen!
Je betaalt liever meer voor films met reclames?
Pff films op TV.. inderdaad reclame en/of hart van nederland erdoorheen. geen Engelse ondertiteling kunnen toevoegen en de actiefilms worden ge-censureerd. Kijk alleen film op TV met kerst de 101 dalmatiers / HomeAlone (waar dus ook weer hart van NL doorheen zat)
Films op SBS6 sla ik inderdaad over ivm Hart van Nederland (die prijzen zichzelf totaal uit de markt daardoor). ge-censureerde films heb ik op de Nederlandse TV nooit gezien? En reclames storen mij niet heel erg (mooi moment voor drankje halen oid... of ik neem de film op / zet hem op pauze. Dan kun je reclames doorspoelen. Zie geen enkele reden om iedere maand een klein tientje neer te gaan tellen voor die max. 2-3 films die ik dan misschien via een dergelijke dienst zou kijken.
Gladiator/DieHard/Rambo2 heb ge-cencureerd voorbij zien komen. niet een directors-cut maar gewoon stukken eruit gehaald.

Sommige programma's neem ik inderdaad op zoals je zegt, om dan reclames door te spoelen of koffie te halen.

Maarja zo'n horizon-box (ook een waardeloos traag apparaat) kost ook weer 2-3 euro extra per maand.

[Reactie gewijzigd door Sniffels op 17 april 2018 15:01]

Zo even uit het hoofd: Gladiator, dat hij in de arena staat en het zwaard afpakt wat in zn rug zit en dus zo 2 zwaarden heeft, en die man met een schaarbeweging zn hoofd/helm afchopped... niet te zien.

Rambo2 scene dat hij nadat zn vriendin dood gaat en die vietcong gasten sloopt met mes/pijl-boog etc. zwaar verkort, en komt hij opeens aan uit de jungle om op een boot te stappen.
Die scene dat hij op dat electo-matras word gemarteld, zwaar ingekort.

[Reactie gewijzigd door Sniffels op 17 april 2018 16:01]

tis me iig niet opgevallen...Gladiator staat in de kast op DVD! dus die kijk ik niet op TV!
Kunnen ze niet gewoon failliet gaan en de boedel overdragen aan Netflix? Dat gekut met allemaal aparte platvormen welke allemaal hun unieke content hebben. Naast de niet overlappende unieke content hebben ze natuurlijk ook een zee aan overlappende content waardoor je bij afnamen van twee dienste geen verdubbeling van het aanbod ziet, maar waarschijnlijk alleen die unieke content extra erbij krijgt.

Prima dat internationale bedrijven met hun platvormen elkaar bestoken, maar als nationale bedrijven daar ook nog eens tussen gaan zitten. Wordt tijd dat de EU hierover met regels komt. Alle Europese landen moeten eenzelfde aanbod hebben per bedrijf dat actief is in Europa. Dan heb je i.i.g. niet het probleem dat een Videoland specifiek voor Nederland de rechten opkoopt. Immers zou Netflix, of een andere partij, door de rest van Europa een ander aanbod hanteren en een dergelijke regel zou dit dus voorkomen.

Dit zelfde geneuzel zien we met ebooks en muziek streaming....
Alle Europese landen moeten eenzelfde aanbod hebben per bedrijf dat actief is in Europa.
Dat zou leuk zijn voor de consument, maar die gaan daar niet over. De distributeurs in elk Europees land willen de rechten voor hun content aan de hoogste bieders verkopen. Dat is nou eenmaal de vrije markt die we hebben. Ik zie niet in waarom daar wetten of regels voor moeten komen, het is een luxeproduct en VOD diensten zijn geen nutsbedrijven.

Het is aan de rechthebbende om te bepalen wat er met hun content gebeurt.

[Reactie gewijzigd door JackDashwood op 17 april 2018 15:22]

Vrije markt? Een kader van wet en regelgeving waarbinnen men elkaar beconcurreerd. Ik vraag voor iets scherpere wet en regelgeving om gelazer te voorkomen/oplossen. Het is niet zo zwart wit als jij stelt. Vrije markt versus volledig reguleren...

Als het aan jouw vrije markt werking had gelegen hadden we nu nog altijd absurde tarieven gehad voor mobiel bellen, smsen en internetten in Europa. Ergo, wet en regelgeving ten behoeven van de consument is nooit verkeerd.

[Reactie gewijzigd door madmaxnl op 17 april 2018 15:58]

Kunnen ze niet gewoon failliet gaan en de boedel overdragen aan Netflix?
Doe maar niet, zonder concurrentie zal het bij Netflix snel gedaan zijn met de kwaliteit. Waarom moeite doen als er toch geen concurrentie is?

Ik zie liever dat we een verbod krijgen op exclusiviteitscontracten en het liefst ook gereguleerde prijzen. Ik bedoel dat als je je werk op de markt aanbiedt en gebruik wil maken van wettelijke bescherming, dat je geen onderscheid mag maken aan wie je het verkoopt. Iedereen moet het tegen dezelfde prijs kunnen kopen. (Als je dat niet wil dan hoeft het niet, maar dan krijg je ook minder wettelijke bescherming).

Dat klinkt misschien extreem maar is eigenlijk heel gewoon. Op andere gebieden doen we het al lang. Mijn boekwinkel kan bij iedere uitgever in de wereld voor me bestellen, de cd-winkel, toen die er nog was, kon iedere CD van iedere denkbare muzikant voor me bestellen. Ik vind het niet meer dan normaal dan dat een winkelier overal (min of meer) vrij kan inkopen.
Vaste prijzen zijn ook vrij normaal op tal van gebieden. Radio-stations mogen bijvoorbeeld draaien wat ze willen, zolang ze maar bijhouden wat ze draaien en achteraf een vaste vergoeding betalen.
Waarom kan dat niet ook voor video?

Ik wil niet dat Netflix en Videoland met elkaar concurreren op aanbod. Dat betekent namelijk dat ik een abonnement op beide moet nemen als ik content van beide wil zien. Het maakt voor mij namelijk niet uit of Netflix 80% heeft en Videoland 20%, of andersom, ik moet toch voor allebei betalen. Netflix en Videoland hebben ook nog eens geen enkele motivatie om voor kwaliteit te zorgen, het exclusieve aanbod is het enige wat telt.

Ik heb dus liever dat zowel Netflix als Videoland alle content kunnen leveren, en elkaar beconcurreren op de prijs waartegen ze dat kunnen doen, de geleverde beeldkwaliteit, de audio-opties, ondertiteling, en al die andere dingen die ook belangrijk zijn voor een goede ervaring.
En dus niet op wie de beste juristen en lobbyisten heeft om het de concurrentie zuur te maken en ze buiten te sluiten.

[Reactie gewijzigd door CAPSLOCK2000 op 17 april 2018 15:55]

Nadat ik klaar was met Humans heb ik mijn abonnement opgezegd.
Ik zie voor Videoland toch echt geen toekomst. Aanbod en kwaliteit is veel te beperkt!
Want? Er staan best leuke dingen op. Sinds kort ook veel van Bassie en Adriaan! :-).

Geef een nederlandse dienst ook een kans. Omdat het (Netflix) uit Amerika komt is het niet altijd beter.

[Reactie gewijzigd door jongetje op 18 april 2018 08:46]

Toch vind ik dat Videoland bij lange na nog niet zo prettig werkt als Netflix, bijvoorbeeld:

- bij serie verderkijken geen optie om daarbij het seizoen in te duiken (andere aflevering aanklikken, zie probleem hieronder wat ik ervaar)
- vaak wanneer ik een aflevering pauzeer, de volgende dag weer verder wilt kijken is mijn startpunt heel ergens anders dan waar ik daadwerkelijk zou moeten zitten of start hij een aflevering halverwege die ik dus al gezien heb.
Ik vond dat de onderlinge communicatie tussen de platformen niet optimaal
Als ik bij Netflix een serie kijk, maakthet niet uit op welke device, de keer erna kan ik één op één verder kijken.
Videoland not su much, soms wel, meestal niet als ik op mijn telefoon begin, en op een pc verder wil.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee