Netflix toont eerste officiële foto's van personages uit tv-serie The Witcher

Netflix heeft alvast een voorproefje gegeven van de aankomende The Witcher-serie die in productie is. Op de foto's zijn enkele hoofdrolspelers te zien, zoals Geralt of Rivia, tovenares Yennefer en prinses Ciri.

Op de foto's van Netflix is onder meer Geralt of Rivia te zien, inclusief een enkel zwaard, zijn uitrusting en zijn bekende grijze lokken. Verder is tovenares Yennefer te zien, die wordt gespeeld door de actrice Anya Chalotra. Ook is er een foto van Ciri, die wordt gespeeld door Freya Allan.

Het was al bekend dat Superman-acteur Henry Cavill de hoofdrol vertolkt en dus in de huid van Geralt of Rivia kruipt. De serie over The Witcher werd eind vorig jaar aangekondigd en wordt gebaseerd op de acht boeken van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski. Daarmee is de tv-serie niet direct gerelateerd aan de games.

In april liet Ted Sarandos, de chief content officer van Netflix, weten dat de tv-serie The Witcher in het laatste kwartaal van dit jaar uitkomt. In welke maand dat precies zal zijn is nog onbekend, maar tijdens de Comic Con in San Diego wordt op 19 juli meer over de serie naar buiten gebracht.

Door Joris Jansen

Redacteur

01-07-2019 • 18:29

81 Linkedin

Submitter: JaapN

Reacties (81)

81
75
56
4
0
13
Wijzig sortering
Als die serie een beetje dicht bij de kern blijft dan raakt Geralt na aflevering 1 verdwaalt in een reeks van irrelevante side-quests terwijl Ciri door een paar elven achterna wordt gezeten :Y). Die witte icoontjes op de kaart gaan tenslotte zich zelf niet wegwerken!

On-point: Geralt hebben ze strak gecast. Yennefer mist een beetje hardheid. We gaan het zien! 1 ding gaat wel essentieel zijn en dat is de stem van Geralt. Creatieve vrijheid is top maar ik ben bang dat die een beetje wordt beperkt door wat men van de game is gewend.

[Reactie gewijzigd door AlainSki op 1 juli 2019 18:45]

Ik vind Henry niet hard genoeg een kop voor de rol, mist de leeftijd misschien ook nog. Dan denk ik eerder dat Mads Mikkelsen of Sean Bean of een Viggo Mortensen beter bij de rol zouden passen. Vooral Mads heeft al zo'n mysterieuze en middeleeuwse uitstraling.
Cool en zeg nou zelf, wie is geloofwaardiger als Geralt, Henry of Mads?
Ik irriteer me echter mateloos aan de Amerikaanse saus die tegenwoordig over elke film heen wordt gespoten. (De klassieke chique Engelse James Bond die ineens een American hero is geworden, MIB International, Star Trek de films en laatste serie, etc.)

De Britse Henry heeft wat dat betreft voor mij ook zo'n Amerikaans, te glad, uiterlijk.

De meeste Netflix series die ik heb gezien hadden echter een vrij neutraal uiterlijk. Normale mensen.
Wat dat betreft is er dus hoop dat ze die lijn aanhouden en hier geen Amerikaans gedrocht van maken.
Mads Mikkelsen indeed ;)
Nikolaj Coster-Waldau (speelde Jaime Lannister in GOT) zou ook een goede optie zijn

https://imgur.com/gallery/Te4VS
Let vooral op Roach ;)

[Reactie gewijzigd door Clukers op 2 juli 2019 13:58]

Als die serie een beetje dicht bij de kern blijft dan raakt Geralt na aflevering 1 verdwaalt in een reeks van irrelevante side-quests terwijl Ciri door een paar elven achterna wordt gezeten :Y). Die witte icoontjes op de kaart gaan tenslotte zich zelf niet wegwerken!
Het is zo natuurlijk dat men vele seizoenen kan verkopen ;)
Seizoen 1, Geralt heeft 2 witte figuurtjes weggewerkt en gaat naar de stad om zijn loot te verkopen. Seizoensfinale heeft een fight met een draakje
Seizoen 2, op weg naar waar hij de vorige keer gestopt was, komt Geralt een sexy meid tegen die last heeft van monsters onder/in haar bed.Geralt to the resque
Seizoen 3, een spelbordmagnaat heeft door dat Gwent misschien wel iets gaat worden en wil de serie wel wat sponsoren als er wat meer op de kaarten wordt ingezoomd
Seizoen 4, de kijkcijfers vallen terug, dus men gaat wat meer in op het verleden van Ciri, vooral de periode dat ze bij die roversbende zat (moet je de boeken maar lezen }> )
Nou... Ik hoop bij God dat Geralt niet die irritante Batman-testosteron-stem heeft van de game!
Bij een testosteronstem denk ik eerder aan een Duke Nukem 3D "Do ya wanna dance" :9

[Reactie gewijzigd door Arator op 1 juli 2019 21:05]

Het zou wel gaaf zijn om te weten te komen wie ze als Bonhart zouden casten.

Maar ja, ik las ergens op Reddit dat Netflix een eigen verhaal gaat maken en niets met de boeken of game te maken gaat hebben.
Yennefer mist een beetje hardheid

Klopt ook een beetje. Maar Yennefer heeft ook haar uitstraling door magie, ze is niet zo knap van zichzelf ;)
Ik denk dat de meeste mannen van Yennefer wel hardheid krijgen. LOL


Topic: Ben zeer benieuwd naar de serie. Heb The Witcher 3 maar 1x uitgespeeld en was daarna ook wel klaar met het spel. het voelde te machtig aan voor mij. Evengoed ben ik sinds ik van deze serie af weet zeer geïnteresseerd naar wat ze gaan leveren.
Maar toch word het de eerste game die ik binnenkort ga live-streamen.
Goed opgemerkt, ik dacht precies hetzelfde.
Nou... Ik hoop bij God dat Geralt niet die irritante Batman-testosteron-stem heeft van de game! Wat een afknapper elke keer weer wanneer ie zijn smoel open doet in de game.

Ik hoop dat ze het inderdaad meer bij de boeken houden dan bij de games. Maar ieder zijn eigen...
In de boeken had hij inderdaad niet zo'n zware stem.
Wat ik eigenlijk jammer vind is dat ze, gezien de Engelstalige acteur voor Geralt, het niet in het origineel Pools gaan doen.

Dát zou ik nou tof hebben gevonden.

Als je trouwens de engelse stemmen in de spellen ruk vind, speel hem gewoon in het pools.
Het pools is veel beter ;)
Goed idee voor m'n volgende playthrough.

En in het Frans tijdens B&W :D
Looks like rain.
The wind is howling.
Je had hem ook Frans kunnen laten spreken :*)
Erg toepasselijk in Toussaint ook. O-)
En Roach heet dan Ablette, ben benieuwd wat voor rol zij krijgt in deze serie? :P
Might wanna look around some
[...] wat men van de game is gewend.
Maar, zoals ook in het artikel beschreven staat, is de serie gebaseerd op de boeken, niet op de games. ;)
De serie over The Witcher werd eind vorig jaar aangekondigd en wordt gebaseerd op de acht boeken van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski. Daarmee is de tv-serie niet direct gerelateerd aan de games.
Klopt. Maar ik kan niet geheel ontkennen dat ik een redelijke monotone/zware stem in mijn hoofd hoorde toen ik de boeken las :Y)
Ik zie maar 1 zwaard :/
Zonder dat ik veel kan quoten. Als ik fouten maak, corrigeer mij gerust!

Twee zwaarden op Geralts rug is vooral/uitsluitend in het spel. In het spel heeft Geralt een ijzeren zwaard voor mensen en een zilver zwaard voor magische wezens. Dit is puur een idee uit gameplay overwegingen en om het niet te complex te maken. Zulke wezens kom je in het spel continue tegen en het zou wat lomp zijn moest Roach (die op zich al lomp is :+ ) telkens tot bij u moeten komen.

In de boeken heeft Geralt ook twee zwaarden: één "meteorite iron" voor mensen en de meeste monsters (wat voor Geralt soms één en hetzelfde ding is) en één zilver voor bepaalde wezens (oa. ghouls). Dat tweede zwaard is één van zijn meest waardevolle bezitten en moet gelijk scherp blijven. Als Geralt zijn zilveren zwaard gebruikt is dat dus eerder op voorhand gepland.
As you can see, I carry two. Every witcher does. It's said, spitefully, the silver one is for monsters and the iron for humans. But that's wrong. As there are monsters which can be struck down only with a silver blade, so there are those for whom iron is lethal. And, Iola, not just any iron, it must come from a meteorite. What is a meteorite, you ask? It's a falling star. You must have seen them—short, luminous streaks in the night. You've probably made a wish on one. Perhaps it was one more reason for you to believe in the gods. For me, a meteorite is nothing more than a bit of metal, primed by the sun and its fall, metal to make swords.
Quote uit The last Wish: Introducing The Witcher: The lesser evil H4 The voice of reason

[Reactie gewijzigd door pieterdebie op 1 juli 2019 19:17]

In tegenstelling tot de game waren bijna alle encounters in de boeken ook zorgvuldig geplanned. Hij wist welke hij nodig zou hebben.
In de game waren toch ook wel een heleboel encounters gepland? inderdaad niet allemaal, maar door de manier waarop je onderzoek deed, en ook de iets subtielere hints gaven vaak al wel aan wat voor monster je tegen zou komen. daarvoor pakte je dan alvast de juiste bommen en concoctions en smeerde je je zwaard in met de juiste olie.
Oh, absoluut, zeker de grotere encounters. Je kon echter ook nauwelijks rondrijden zonder over bakken met Necrophages te struikelen.
Ja viel mij ook op. Maar schijnt dat ie z’n zilveren zwaard in de boekenreeks vooral op of bij z’n paard (Roach) bewaard. Dus het kán nog kloppen.

Ik heb 1 boek van The Witcher .. nog niet gecheckt of het klopt..

[Reactie gewijzigd door DigitalExorcist op 1 juli 2019 18:45]

Een zilveren zwaard komt in de saga niet eens voor. Althans ik kan het mij niet herinneren. Hij krijgt wel een zwaard met dwarfen runes van Zoltan: Sihil.

[Reactie gewijzigd door Maulwurfje op 1 juli 2019 19:18]

Ik dacht dat Geralt in één van de eerste short stories wel een apart zwaard had om monsters te bevechten, maar dat zat goed opgeborgen en in verschillende doeken gewikkeld en dergelijke, niet op zijn rug zoals in de game.
Ik heb het bewust ook over de saga. In de losse boeken is het klaarblijkelijk iets zo als jij het beschrijf uitgelegd. Ik heb The Last Wish in 2009 gelezen, ik kan mij dat boek niet niet perfect herinneren :). Ik ben nu net begonnen aan Seasons of The Storms; en het zou zo maar kunnen dat het zilveren zwaard daar een grotere rol in speelt.
Synopsis:
Geralt of Rivia is a Witcher, one of the few capable of hunting the monsters that prey on humanity. A mutant who is tasked with killing unnatural beings. He uses magical signs, potions, and the pride of every Witcher - two swords, steel and silver.
But a contract has gone wrong, and Geralt finds himself without his signature weapons. Now he needs them back, because sorcerers are scheming, and across the world clouds are gathering.
The season of storms is coming...
En in de comics van The Witcher, uit gegeven door Dark Horse Comics draagt hij wel twee zwaarden op z'n rug. Maar deze comics zijn ook in samenwerking met CDPR gemaakt en niet met Andrzej Sapkowski.
Ik zag daar op social media ook kritiek over komen. Het blijkt dat Gerald in de boeken noemt dat hij z'n andere zwaard maar voor een paar typen monsters nodig heeft.
Gezien de basis de boeken is, klopt dat dus wel.
Waar is het tweede zwaard?ik zie op die pic een witcher met 1 zwaard

[Reactie gewijzigd door timmey83 op 1 juli 2019 22:04]

Zoals hier al een paar keer gemeld. De serie is gebaseerd op de boeken, niet op de game. In het boek zit zijn 2e zwaard altijd op Roach, en dus niet op zijn rug.
Is altijd lastig het niet met de look van de games te vergelijken.
Maar ik vind Yennefer echt wat te jong over komen voor een sorceress van een paar 100 jaar oud.

Gerald kan ik wel inkomen, en Ciri lijkt me ook prima.
Maar we zullen zien.
Ik vind Ciri juist (o.a. door de pose die ze aanneemt) veel te naïef. Ik weet niet of The Witcher TV serie cannon is of niet. Maar Ciri is na dat ze een tijdje alleen is geweest verandert in een lid van soort Robin Hood achtige groep waar ze als moord machine haar werk deed.
het is gebaseerd op de boeken, en speelt zich dus af (ver) voor de games.
Ik beschrijf ook de Ciri uit de boeken. Waar ze de leeftijd heeft van een tiener (12-14 jaar); dus naïef in de zin van zichzelf nog niet goed kennen (maar niet naief in de zin van ik ben een prinses en ik weet niets van de wereld). Want ik zie een naïeve prinses op de foto.

PS: Ik kan mij wel voorstellen dat ze net zoals de games vrijheden bepaalde permitteren, waardoor de serie dus niet in cannon is.
In de eerste boeken was ze op zeker niveau wel naïef. Groot gedeel van haar verhaal hoe ze... opgroeit in die super harde wereld.
In het boek Tower of the Swallow zegt ze:
"‘Sigrdrifa,’ she said angrily. ‘Do not try these hackneyed tricks with me. I'm ninety-four years old."

In het spel zal ze dus iets ouder zijn. Maar in het spel ziet ze er ook geen 100 uit. Ze heeft ergens het verouderingsproces van haar cellen gestopt, waardoor ze er niet ouder uit gaat zien.
Ja, ze ziet er wat jong uit. Toch is dit stukken beter dan als naar afbeeldingen van Anya Chalotra zoekt.

Probeer het beeld van de spellen los te laten; dat was de interpretatie van CDPR, gebaseerd op de boeken. Dit is weer een andere interpretatie op basis van de boeken. We gaan het zien.

Ik heb er in ieder geval super veel zin in! Het verhaal heeft ontzettend veel potentie om een geweldige serie te worden.
Volgens mij was het in The Last Wish waar Geralt op het begin al opmerkingen maakt dat Jennifer haar uiterlijk duidelijk heeft verbeterd met magie.

Als ik het goed heb 'ziet' hij uiteindelijk dat ze als kind een Hunchback was. Lang geleden dat ik ze gelezen heb dus zeker weten doe ik het niet meer.

In ieder geval kan Jennifer er ongeveer zo uit zien zoals ze zelf wil.
Dat doen alle Enchantresses. Volgens mij is er zelfs ergens een opmerking dat een hoop jonger eruit zien dan toen ze begonnen aan de opleiden. :p
De meeste heksen in de wereld van de witcher doen zichzelf er een stuk jonger uitzien dan ze werkelijk zijn. Meest extreme voorbeeld zijn de Crones, die er uitzien als je grootste nachtmerrie, maar ook zeer efficiente mannenverleidsters zijn.
Wtf cirilla met blonde haren???
Er was al ophef dat Ciri geen zwarte vrouw mocht zijn, dan ben ik al blij met blonde haren.

Dit heeft uiteraard niets met racisme te maken, maar met lore
In de boeken wordt er altijd flink benadrukt dat Ciri asblond haar heeft, dat klopt dus gewoon.
Vind het persoonlijk de slechtste casting ooit. Dat vond ik al van Geralt, de rest is niet echt beter helaas. Wellicht voor non gamers geen issue maar ik vind het te ver van de game af staan. Als de game niet zo verdomde goed was geweest dan was het minder erg maar superman is te veel mooi boy voor Geralt en yennefer te gewoon.
gelukkig is het geen verfilming van de game :o
Het is een netflix original serie. De meeste van die series hebben redelijk onbekende acteurs, zodat het qua personeelskosten al wat meevalt. Af en toe steekt men er dan eens een grotere naam in om toch wat meer kijkers te kunnen lokken. Zag je ook bij Game Of Thrones, een paar grotere namen (van vroeger), een paar acteurs die zich vooral op het toneel hebben toegelegd en hoop onbekende acteurs. Moet je die nu maar eens willen casten...
Persoonlijk vind ik Geralt ook wel redelijk clean. Had misschien iets meer baard/stoppels moeten hebben.
Geef het een kans. Er wordt zo absurd veel gefantaseerd op basis van een paar foto's en beknopte beschrijvingen!

Ik ben in ieder geval blij dat ik de games niet heb gespeeld en dit met een blanke lei kan bekijken. Ik ben hyped iig!
Na het spelen van de serie kan ik niet wachten. Ik hoop zo dat ze het niet verpesten.
Heel eerlijk gezegd denk ik dat het bijna niet mogelijk is om positief verrast te worden.

Bij het beoogde publiek is het spel zo intens beleefd en de serie zo gehypt, dat het bijna wel een teleurstelling moet worden.
Kijk naar de kritiek die er al geweest is, terecht of niet.
Ik kon niet echt genieten van het (melee)spel en vond de hoofdrolspeler niet erg interessant. Het verhaal achter de Witcher en de lore kan ik wel waarderen en kijk daarom wel uit naar de Witcher serie.
Henry Cavill ziet er wel echt goed uit, denk dat hij het goed gaat doen in de rol van Geralt. Qua uiterlijk ben ik alleen niet erg positief over de casting van Anya in de rol van Yennefer...
Maar ja, ben best excited, echt heel erg van de boeken genoten en nog bezig met de game dus ik hoop dat de serie een goede toevoeging wordt voor de Witcher franchise :)
Marco Polo was een goede maar $$$ en netflix stopt doen ze met meer , en weinig geld betekent b serie en dan ben je er ook snel klaar mee waar ik voor de witcher en goede special effects wel bang voor ben.

Vind dat Netflix te veel uitpompt in matige kwaliteit.
Was wel verrast met Lucifer en maybe nog 1 extra seizoen.
Aannames, aannames. Je hebt nog niks gezien van deze serie.
Klopt Marco Polo moet gewoon verder afgemaakt worden, dan maar wat minder lage kwaliteit rommel produceren zoals ze nu doen. Wanneer er iets bij zit is het weer na 2 seizoenen cancelled :(

Hopelijk word dit wat en hopelijk langer dan 2/3 seizoenen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee