Netflix-serie The Witcher komt in de laatste drie maanden van dit jaar uit

Ted Sarandos, de chief content officer van Netflix, heeft in het kader van de bekendmaking van de recentste kwartaalcijfers gezegd dat de serie The Witcher in het vierde kwartaal van dit jaar op Netflix verschijnt.

Sarandos omschrijft The Witcher als een 'grote nieuwe serie' waarvan de opnames momenteel in Hongarije plaatsvinden. Volgens de topman komt de serie in het vierde kwartaal van 2019 uit. Hij noemt het een 'enorme Europese ip', een 'erg populaire game' en verwacht dat de serie het wereldwijd ook goed gaat doen. Meer details, zoals een exacte releasedatum, gaf hij niet. Er werd eerder uitgegaan van een release die niet voor 2020 zou plaatsvinden, maar dat blijkt nu toch het geval te zijn.

Over de serie is in ieder geval al bekend dat Superman-acteur Henry Cavill de hoofdrol vertolkt en dus in de huid van Geralt of Rivia zal kruipen. De serie, die op The Witcher wordt gebaseerd, werd eind 2017 aangekondigd en put uit de acht boeken van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski. De serie is niet direct gerelateerd aan de games; de gelijknamige games van CD Projekt Red zijn ook gebaseerd op de boeken. De schrijver is betrokken bij de productie van de serie.

Netflix maakte woensdag bekend dat het een goed eerste kwartaal achter de rug heeft waarbij bijna 10 miljoen nieuwe betalende klanten zijn verwelkomd. Daarmee heeft de streamingdienst wereldwijd bijna 149 miljoen abonnees.

Door Joris Jansen

Redacteur

17-04-2019 • 16:16

68 Linkedin

Reacties (68)

68
61
34
0
0
17
Wijzig sortering
Wacht, ze zijn nog bezig met filmen, maar de serie moet dit jaar nog uit gaan komen? Ik ben héél benieuwd of ze die deadline gaan halen.
Vaak schieten ze episodes van series in een week. Ligt heel erg aan wat voor soort serie en waar het plaats vind/moet vinden. Geen idee of zulke fantasy series nog langer dan gemiddeld duren.
We hebben het hier niet over The Big Bang Theory he :+ Een serie als The Witcher is van een andere orde en een aflevering daarvan schiet je niet in een week. Dat haal je in een maand waarschijnlijk nog niet. Game of Thrones deed bijvoorbeeld 2 jaar over het produceren van 10 afleveringen. Op 9 juli 2018 (dus 10 maanden vóór de eerste aflevering) hadden ze het filmen afgerond.
Ligt eraan, Game of Thrones is natuurlijk een heel ander beest. Genoeg andere series die geen simpele comedy series zijn, genoeg sci-fi/fantasy die niet zo lang nodig hebben. Niet alle shows hebben een enorm budget of hebben minder acteurs/locaties e.d.

[Reactie gewijzigd door The Chosen One op 17 april 2019 16:37]

Ligt volledig aan de producer en de hoeveelheid centen ze willen uitgeven en de daarmee gekozen acteurs. Ik ben nog niet echt overtuigd van Henry cavill als geralt maar ik hoop dat ze het wel ambitieus aanpakken, liefst op het niveau van got. Het verhaal is er goed genoeg voor, diepgaand, meeslepend en helemaal mooi dat het de rassenhaat van deze wereld vertaald in de fantasywereld van the witcher. Dat maakt het iets wat actueel is met alle sjw zin en onzin tegenwoordig. Gooi daar nog wat functioneel naakt bij, lekkere gore met de monsters etc. En je hebt volgens mij een recept voor een succesvolle serie.
Henry Cavill is een grote fan van de boeken en was heel enthusiast om de rol te spelen zelfs al voor de serie was aangekondigd. Hij is ook een verdomd goede acteur. Ik ben heel optimistisch over hem.
Het eerste is mooi meegenomen maar zegt niet direct wat over zijn geschiktheid, het tweede zijn de meningen over verdeeld en ik geef hem zeker een kans maar zoals ik zei ben ik nog niet direct overtuigd dat hij de beste keuze is.
In het geval van het laatste seizoen van GoT zelfs maar 6 afleveringen ;)
Ik ben toch heel erg benieuwd Hoe ik/we Henry Cavill gaan ervaren. Het zou niet mijn eerste keuze zijn geweest voor Geralt.

[Reactie gewijzigd door Bartaz op 17 april 2019 16:43]

Persoonlijk had ik gehoopt op Mads Mikkelsen. Zijn hoofd is veel karakteristieker in mijn ogen
Ben jij betrokken bij de productie? Geen enkele productie is hetzelfde. Als je er niet bij betrokken bent kan je in geen 100 jaar weten hoe lang het duurt. Ik ook niet. Dus je weet het niet dus zou je beter ook niet zeggen dat het niet kan in een week...
Maar je vergelijkt nu het laatste seizoen van een van de duurste series aller tijden met een formule die zich nog moet bewijzen. Als je terugkrijgt naar S1 van GoT hebben ze ook best veel kostenbesparingen gedaan - weinig CGI, veldslagen die ze maar 's nachts doen of helemaal skippen, dat soort dingen.

Filmen van S01 van GoT begon op 26 Juli 2010 en de premiëre was op 17 April 2011. Ik kon niet vinden wanneer het filmen klaar was.
Het laatste seizoen is zelfs maar 6 afleveringen, toch? Dus nog meer tijd per aflevering
Ze zijn wel wat langer dan gemiddeld, je moet natuurlijk het totaal aantal minuten per seizoen vergelijken.
Langere afleveringen dus in totaal wel ongeveer evenveel minuten in het seizoen.
Anoniem: 217535
@SomerenV17 april 2019 19:57
ff een weekendje monteren en klaar is klara! :+
Een hele episode in een week? Ik dacht het niet. Rondom ons kantoor is laatst nog een scene voor een Amerikaanse film opgenomen. Ze zijn 3 volle dagen van 's ochtends tot 's avonds beziggeweest, voor een scene die uiteindelijk maar 10 seconden duurt.
> Dan dacht je het fout

Je kunt wel bijdehand lopen doen, maar ik heb uitgebreid met het productieteam gesproken over dit onderwerp dus ik zuig dit niet zomaar uit m'n duim.
Preproductie van het hele seizoen is grotendeels afgerond wanneer ze beginnen met filmen. Natuurlijk kan er hier en daar nog geschaafd worden maar de grootste vlakken zijn ingekleurd.

Het filmen zal grotendeel in chronologische volgorde gebeuren waarschijnlijk maar er zijn meer dan genoeg scenes die op andere momenten gefilmd (moeten) worden. Het is dus niet zo simpel als 'aflevering 1 is gefilmd, die gaan we nu editen en ondertussen gaan we aflevering 2 filmen'. Je kunt wel al beginnen met een edit als je key footage gedraaid is, maar grote kans dat er gaandeweg nog wat spul bij gaat komen.

Vaak zijn shoots voor series als The Witcher verdeeld over diverse soundstages en locaties. De hele crew en apparatuur daarheen krijgen is vaak een immens logistiek karwei. Sommige locaties zie je terug in meerdere afleveringen dus worden die scenes allemaal op die ene locatie opgenomen. Eigenlijk is het maken van zo'n serie een enorme puzzel die pas redelijk op het einde zijn totaalplaatje laat zien. Natuurlijk heeft The Witcher niet het budget van GoT maar qua 'wereld' zijn ze vrij gelijk aan elkaar. Het proces van filmen zal dan ook niet veel anders zijn. Kleiner budget betekent overigens ook weer een kleinere crew, dus meer tijd kwijt voor gelijkwaardige of kleinere scenes.

Een simpele sitcom speelt zich vaak af in een paar locaties en al die locaties bevinden zich doorgaans op één set. Kwestie van cameras van positie wisselen en gas erop. Afleveringen van ~20 minuten, praktisch geen special effects of CGI nodig. Belichting staat altijd klaar, geen gekke veranderingen. Dus ja, dan kun je een aflevering per week doen, maar zelfs dan is het nog goed hard werken om dat voor elkaar te krijgen.
Je kan toch al de eerste seizoen met zoveel afleveringen klaar hebben.
Heeft niks met deadline te maken maar gewoon met het verder uitwerken misschien van de serie.
Mwah, als ze per week 1 episode gaan uitbrengen dan heeft men redelijk wat extra tijd qua post-productie. Het is ook maar de vraag wat er nodig is qua special effects bijvoorbeeld; als de serie de boeken volgt dan hoeft men voorlopig nog niet te denken aan uitgebreide veldslagen of spectaculaire set-pieces.
Zo, dus Andrzej Sapkowski gelooft nu wel in het succes van de serie na gezien te hebben hoe het geld van de games aan z'n neus voorbij ging? :9
Dit is het eerste wat ik dacht toen ik zag dat ze hem actief gingen betrekken. :')

Ik vond die move dat hij after the fact nog geld van Red wilde zien voor de immens populaire games echt super kinderachtig.
Hij geloofde er niet in en verkocht de rechten voor een vast bedrag. Ik zou zeggen neem je verliezen en heb de volgende keer wat meer vertrouwen in media die je zelf niet snapt.
De move op zich was wel begrijpelijk, alleen was het zijn eigen keuze om meteen een vast bedrag te krijgen. Hij wilde geen royalty's contract. Ja dan is het inderdaad een beetje kinderachtig om achteraf te gaan lopen zeuren dat je meer geld wil.

Een beetje ik wil het minste risico en het meeste geld.
HIj had niet eens écht risico in de vorm van een investering, buiten dat hij game-rechten aan een uitgever licenseerde wat hem uiteindelijk bij theoretisch nul verkopen ook geen geld zou opleveren. Maar waar zit dan zijn concrete verlies?
Games waren al een zeer gevestigd verhalenmedium toen Red met Witcher begon dus meneer heeft gewoon geen research gedaan en een debiele kostenbaten analyse op dit verhaal lost gelaten en alleen naar de hele korte termijn gekeken en gewoon 10.000 dollar geroepen.
Dat staat hem natuurlijk volledig vrij verder die keuze te maken maar ik vind echt dat je geen integriteit hebt als je nu gewoon meer gaat eisen omdat je je eigen fout geen plek kan geven.
Sowieso betwijfel ik of deze serie gemaakt zou zijn zonder de games. Ook zullen veel verkopen van de boeken buiten Polen vast te danken zijn aan de games. Die games zullen hem alsnog geen windeieren hebben gelegd, zelfs als de directe licenties hem niet zoveel hebben opgeleverd.
Goede acteur, maar zijn stem lijkt niet eens op die van de game en daarnaast denk ik misschien dat het niet het juiste persoon is voor dit personage.

Hoop dat Netflix met wat vuurwerk gaat komen dit jaar, ik moet steeds langer door de keuzes op Netflix bladeren om iets te vinden wat mij echt bekoort. Ik ben heel benieuwd hoe ze straks Disney gaan afwimpelen in de strijd!
Disney heeft (helaas?) het grote voordeel dat ze een aantal supermerken in hun portfolio hebben zitten. Zelfs een middelmatige Pixar film is nog altijd de moeite waard met als gevolg dat alleen al het Pixar logo voor veel kijker zorgt. Idem dito voor andere merken.
Ben erg benieuwd. De verhalen in de boeken zijn goed genoeg om een fantasyserie te maken die het niveau van Game of Thrones kan halen, maar dan moet er natuurlijk wel het talent aanwezig zijn om dit tot leven te brengen.
Ik denk dat ze de release datum toch naar voren hebben geschoven om Apple en Disney voor te blijven met hun nieuwe diensten. Misschien zijn ze toch wel bang wat voor invloed de nieuwe streamings diensten zullen hebben ook al hebben ze naar de aandeelhouders aangegeven dat ze geen problemen verwachten en een dat ze zullen blijven groeien.

Erg benieuwd naar deze serie, Ik hoop dat men het net zo interessant kan maken als de games. Nooit echte fan geweest van RPG games maar ik heb mij heel erg vermaakt met The Witcher 3. Een van de beste games die ik ooit gespeeld heb.
Ik ben bang dat mensen zich voor een telleurstelling klaar maken als ze verwachten dan deze show game of thrones gaat evenaren. Ik heb persoonlijk meer hoop in the lord of the rings show van Amazon.
Je moet ook niet vergeten dat het eerste seizoen van GoT ook niet zo heel spectaculair was he. Beetje kasteeltje op de achtergrond erbij gecompjoeterd, dat werk.

[Reactie gewijzigd door paltenburg op 18 april 2019 09:12]

Dat was toch gewoon opgenomen in Schotland of Noord Ierland?
Stukjes van die kastelen wel. Maar er was een hoop bij gecgi-ed.Torentjes en details en zo.
Ok dat wist ik niet! :P
Ik zou ook niet weten waarom dat zou moeten?
Ik lees hier toch reacties die dit suggereren.
Niemand heeft het over evenaren. Alleen de hoop dat deze serie van hetzelfde niveau gaat worden als GoT.
Evenaren betekend ook gewoon hetzelfde niveau. . .
Je hebt helemaal gelijk haha. Ik zat niet op te letten lol 8)7

Anyway, ik heb dezelfde hoop :o

[Reactie gewijzigd door killerfreak op 17 april 2019 17:15]

Je bedoelt seizoenen neem ik aan? Het budget was misschien wat lager, dan wat het nu is. Maar verhaal technische was het toen ook al extreem goed. Het verhaal en de characters maken de serie, vraag me dit bij de the witcher toch erg af.
HBO gaat nog een GoT maken die zich tienduizenden jaren afspeelt voor de gebeurtenissen uit de laatste serie.
Please don't suck. Please don't suck. Pleeeeease don't suck ..! :)
Als praktisch aanbidder vd game ben ik echt hyped en kan ik niet wachten tot de serie!
+1. Mijn huidige game setup van 42 inch en 1080ti alleen maar gehaald voor witcher 3 4k! Wat een game zeg
Dit wist je misschien al, maar weet wel dat de serie op de boeken gebaseerd zal zijn :o
I know, maar daar gaat het mij niet om ;)
Een Europese ip, is dat een nieuw ontdekte vogel ofzo?
Ik heb dubbele gevoelens over deze tv serie. Witcher 1 is een van mijn favoriete games ooit, de sfeer en wereld in die game vond ik echt geweldig. 2 en 3 zijn leeg leuk en Gerald is een heerlijk character om in op te gaan. De verhaal lijnen zijn okee,maar de kracht van de Witcher is natuurlijk RPG element en interactieve gameplay. Ik heb de eerste boeken gelezen, maar die vind ik lang niet zo leuk als dat ik de game vond en hier zit dus mijn vraag tekens, heeft de Witcher voldoende verhaal wat een goede serie kan neerzetten?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee