Aantal betalende Netflix-gebruikers stijgt met bijna 10 miljoen

Netflix heeft er in het afgelopen eerste kwartaal van 2019 9,6 miljoen betalende gebruikers bijgekregen. Die nieuwe klanten komen zoals gebruikelijk voornamelijk van buiten de Verenigde Staten. Volgens het bedrijf is dit wereldwijde cijfer de hoogste groei ooit in een kwartaal.

Netflix meldt in een verslag over de kwartaalcijfers dat 1,74 miljoen van deze betalende nieuwe klanten uit de Verenigde Staten afkomstig zijn en de overige 7,86 miljoen uit andere regio's. Volgens het bedrijf is dit een record en een groei van 16 procent ten opzichte van het eerste kwartaal uit 2018.

De streamingdienst verwacht voor het komende tweede kwartaal 5 miljoen nieuwe betalende klanten aan te trekken, waarvan 4,7 miljoen buiten de VS wonen. Daarmee komt Netflix naar eigen zeggen in de eerste helft van 2019 uit op een totaal van 14,6 miljoen nieuwe betalende klanten, een stijging van 7 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

In de bespreking van de kwartaalcijfers noemt Netflix het feit dat het in de VS, Brazilië, Mexico en delen van Europa bezig is met een aantal prijsverhogingen. Volgens het bedrijf hebben deze prijsverhogingen tot nu toe in de VS geen invloed op het aantal nieuwe klanten. Netflix spreekt alleen van 'beperkte kortetermijneffecten terwijl leden instemmen met de prijsverhoging'.

Netflix-ceo Reed Hastings gaat ook kort in op de steeds hevigere concurrentie. Hij omschrijft de recent aangekondigde videostreamingdiensten van Apple en Disney als 'consumentenmerken van wereldklasse' en zegt dat zijn bedrijf 'opgewonden is om te concurreren'. Volgens Hastings profiteren vooral contentmakers en consumenten van deze situatie waarin 'veel bedrijven proberen om een geweldige video-ervaring aan het publiek aan te bieden'. Hij zegt niet te verwachten dat deze nieuwe spelers in materiële zin invloed hebben op de groei van Netflix, mede omdat de content nogal zou verschillen. De ceo ging niet in op de prijsniveaus van Disney+ en Apple TV+

De omzet van Netflix kwam in het afgelopen jaar uit op 4,52 miljard dollar, een stijging van 22 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van 2018. De winst kwam uit op 344 miljoen dollar, terwijl dat een jaar eerder nog op 290 miljoen dollar bleef steken.

Door Joris Jansen

Redacteur

17-04-2019 • 09:18

144 Linkedin

Lees meer

Reacties (144)

144
142
75
6
0
51
Wijzig sortering
Ik snap niet helemaal waarom er expliciet gemeld wordt dat het om betaalende gebruikers gaat. Netflix kent toch helemaal geen "free" abonnement zoals bijvoorbeeld Spotify?
Er zijn er veel die hun schermen “delen”
je kan eens in de 12 maanden een gratis proefperiode van 30 dagen afsluiten, die proef periode is gekoppeld aan je rekeningnummer.
stel je hebt meerdere rekeningnummer en meerdere vrienden..... :X ;(
Anderzijds is netflix ook weer niet zo duur voor 14 euro per maand kan je met 4 man tegelijk kijken... deel je dit met een paar vrienden dan betaal je elk 42 euro per jaar... of 3.50 per maand... Ik kan me niet voorstellen dat zoveel mensen die moeite zouden doen om een paar keer 3.50 te besparen.

Misschien in armere landen wel meer..
Dat vroeg ik mij dus ook al af

Misschien houden ze rekening met het feit dat er meerdere kijkers op een abonnement kunnen zitten? Maar als ik op het account van mijn vader kijken, ben ikzelf geen abonnee dus ik weet niet hoe ze dit meerekenen

-Het zou trouwens niet gek zijn, gratis Netflix, maar dan met reclame tussendoor. Dan is het net als TV kijken, maar dan met programma's die ik wel wil zien

[Reactie gewijzigd door mission op 17 april 2019 10:45]

gratis Netflix, maar dan met reclame tussendoor. Dan is het net als TV kijken, maar dan met programma's die ik wel wil zien
Op wat voor manier is dat net als TV dan? TV is namelijk helemaal niet gratis. Meestal kost je dat minstens het dubbele van wat Netflix kost. Of bedoel je dat je het een toevoeging vindt wanneer je programma’s verziekt worden door irritante schreeuwerige onderbrekingen? :+
Persoonlijk zou ik het prima vinden om een gratis Netflix account te hebben, maar dan af en toe reclame tussendoor.

-En hoewel ik maar 5 euro betaal voor mijn tv abbo, het is innderdaad een vrij gaar voorbeeld
Ik denk dat dit binnenkort best eens kan gaan dalen. Ik kan bijv zelf niet echt leuke series kijken meer vinden. Ik denk dat mensen in de toekomst de abonnementen op netflix, disney en hbo (Ziggo) gaan afwisselen.
edit: tekstueel onduidelijk... zie schuine tekst

[Reactie gewijzigd door Quacka op 17 april 2019 12:14]

Ik denk dat je dat wat overschat. Het merendeel van de populatie is nog lineaire TV gewend, waarbij er eigenlijk amper eigen invloed is op wat je wil zien. In dat licht bezien is Netflix al veel meer, en biedt het, binnen het aanbod, de gebruiker geheel de optie zelf te kiezen wat hij of zij kijkt. Ik denk dat het merendeel hierbinnen genoegen zal nemen met wat er daarop aangeboden wordt. Ik kijk ook regelmatig films bij een vriend van me met Netflix, dan kiezen we ook gewoon een bepaalde film die op Netflix staat, in plaats van precies met een filmoptie te komen die er niet op staat.
Alleen als dan een hype er komt zoals nu met Game of Trones, zie je toch dat mensen bij bijvoorbeeld HBO/Ziggo gaan winkelen. Vraag is dan of er gestapeld gaat worden (meerdere abonnementen), of dat er 1 sneuvelt om de kosten te beperken.
Mensen zijn getriggerd door succesvolle series als GoT. Ook al waren het toen andere tijden, inmiddels heeft Netflix meer concurrentie gekregen (oa Amazon Prime). Zolang Netflix zoveel winst maakt heeft men steeds grotere budgetten om nieuwe series te maken. Hiermee zal het aantal gebruikers voorlopig nog wel flink blijven stijgen verwacht ik. Feitelijk is het gewoon een kwestie van vraag en aanbod tegen redelijk prijs.
Klopt, maar vind een ziggo xl abonnement het niet waard om GoT alleen op te zien. Dat zou namelijk de enige reden zijn. Ik kijk het nu via popcorn time wat ook prima werkt. Heb ook een netflix abonnement voor andere series:)

[Reactie gewijzigd door timetje100 op 17 april 2019 12:30]

En Netflix krijgt er nog wat meer concurrentie bij. Apple en Disney komen eind dit jaar ook met hun eigen diensten. Men kan wel denken dat dit geen invloed zal hebben maar ik verwacht dat dit toch wel wat abonnees gaat kosten.

Zolang je grote winsten maakt wil het niet zeggen dat je nieuwe content ook direct een succes wordt. Successen als GoT heb je maar met 1 op de 100 series, als het niet nog minder is. Een goede serie kan er wel voor zorgen dat je erg veel abonnees krijgt, maar die zullen niet blijven wanneer er niet meer interessante content is. Iets wat Netflix heel goed doet is dat ze naast series ook hun eigen films maken. Ik heb namelijk niet altijd zin om mijn tijd te investeren in series en dan is een film op zijn tijd een betere optie.

Uiteindelijk is het wachten op een dienst die meerdere van deze diensten samenvoegt en daardoor kortingen aanbied. Hierdoor zullen mensen misschien eerder geneigd zijn om meerder abonnementen af te nemen.
Gelukkig is het tegenwoordig al veel betaalbaarder wanneer men de abonnementen deelt met familie of vrienden. (ook al mag dat officieel niet) dit gebeurd in erg veel gevallen wel.
of dat mensen de oude download nog even uit de kast trekken... 1 seconde werk+ gratis tegenover contracten afsluiten/aansluiten er voor betalen en weer opzeggen (half uur werk).
Ik zou daar inderdaad ook niet van opkijken. Ik heb pas Netflix opgezegd en een amazon prime abonnement genomen. Een stuk goedkoper en toch weer een wat ander aanbod.
Er is toch bijna niks fatsoenlijks op Amazon prime?

Als je ziet hoeveel super films en series uitkomt op Netflix dan snap ik niet waarom je dat zou opzeggen.

Star trek discovery
Umbrella academy
Altered Carbon
Love death & robots

Zo maar een greep uit top series waarvoor ik toch echt bij Netflix blijf. https://www.imdb.com/list/ls027696260/

[Reactie gewijzigd door Mirved op 17 april 2019 10:41]

The Expanse is (enkel) op Amazon Prime, om maar een andere sci-fi serie te noemen. ;)

Voor piraten is alles beschikbaar via uniforme 'centrale' bronnen. Het kan dus wel eens zijn dat de voorspelling van @Quacka uitkomt wanneer het te lastig/prijzig wordt via legale wegen om alle content te zien die iemand wil consumeren.

Het was juist zichtbaar dat diensten zoals Netflix slagen door het gebruiksgemak en het aanbod. Neem dat weg door afsplitsen naar aparte diensten die elk een eigen (best wel groot stuk, als je maar een enkele serie ziet op elk platform) punt van de taart willen, en men krijgt mogelijk weer een terugval in oud gedrag.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 17 april 2019 09:53]

Ik noem maar even 4 series. Maar er zijn tientallen super goeie series op Netflix. Ik wil graag betalen voor mijn content en ga niet voor 1 serie (bijv The expanse) een ander abo aanschaffen. Dan kies ik gewoon voor het platform waar de meeste goeie content op uitkomt.
Tja, je krijgt Prime Video gratis bij Amazon Prime. Als je het dan toch hebt, kan je ‘t net zo goed gebruiken natuurlijk. :)
Alleen bleek The Expanse niet beschikbaar te zijn hier in Belgie via Amazon Prime...
Net zoals zowat 3/4 van hun cataloog als ik het probeerde... Dan was ik er wel snel klaar mee...
Of je neemt dus een maandje of 2 dat andere platform, kijkt de serie en gaat weer door met de andere.
The Expanse was voorheen van Netflix maar die hebben ze verkocht aan Amazon.

Ach ja je kan niet alles hebben. Ik heb nog genoeg series en films op netlfix die ik graag wil zien. Ik deel mijn abbo waardoor de kosten pm erg mee vallen. Zolang dat kan is het wel te doen.
the expanse was van syfy, netflix had de stream rechten.
deze zijn verloren gegaan nadat amazon the expanse overnam van syfy.

dat verklaart dus waarom er maar geen nieuwe afleveringen kwamen.
Ah check good to know :)
Misschien ga ik prime wel even een keertje proberen. Er staan best wat films in 4K op dat mis ik bij netflix een beetje. (vooral netflix eigen series en films zijn 4K, HDR en tegenwoordig ook wel eens met ATMOS audio).

Amazon heeft in ieder geval meer 4K films (helaas geen HDR wel voor series maar helemaal geen ATMOS audio alleen 5.1)
Volgens mij staat er bij prime een stuk minder op dan netflix (in totaal - 4k weet ik niet). Toch zijn er een aantal series die zeker wel mijn interesse hebben:

- The expanse
- Electric dreams
- Mr. Robot
- Goliath
- American Gods

Prime kost minder dan netflix per maand. Pakketjes die je bij Amazon besteld kunnen dan in veel gevallen ook nog gratis worden bezorgd.

Ik heb momenteel netflix en prime, maar geen regulier tv abonnement.

[Reactie gewijzigd door Jantimon op 18 april 2019 00:26]

Er is toch bijna niks fatsoenlijks op Amazon prime?

Als je ziet hoeveel super films en series uitkomt op Netflix dan snap ik niet waarom je dat zou opzeggen.

Star trek discovery
Umbrella academy
Altered Carbon
Love death & robots

Zo maar een greep uit top series waarvoor ik toch echt bij Netflix blijf. https://www.imdb.com/list/ls027696260/
Dat is allemaal persoonlijk, toch?
Ikzelf geef bv niks om de series die je opnoemt.
Smaken verschillen uiteraard maar als je gewoon kijkt naar die lijst zie je dat er tal van verschillende series zijn die heel veel mensen leuk vinden. Vergelijk die lijst eens met de exclusives van amazone prime.
Ik ben het met je eens. Netflix heeft een groot aanbod. Ik vind het alleen (en daar ben ik overigens niet alleen in want ik hoor en lees dat heel vaak, ook al blijft het een een persoonlijke mening) jammer dat een heel groot deel daarvan ook echt bagger is. En dan met name de zogeheten "Originals". Ik denk dat ik tot nu toe bij mekaar maar tussen de 10 en de 20 "Originals" kan waarderen. Zowel de films als de series. Alhoewel het meer series dan films zijn die ik kan waarderen. Qua films (de "Originals" dan) vind ik netflix echt dramatisch. En dat zul je ook terug zien in de scores die ze over het algemeen krijgen op IMDb.

[Reactie gewijzigd door E71 op 17 april 2019 14:00]

Daar ben ik het dus 100% mee eens, sterker nog ik ben een echt fillm liefhebber maar die films van netflix en al helemaal die series vind ik niets aan . Oke hele sommige netflix films gaan wel maar dat zijn er maar een paar.
Qua films heb ik er tot op heden maar 3 weten te waarderen (de een wat meer dan de ander). Te weten; Bright (7 uit 10), Mudbound (7 en nog wat uit 10) en de recente The Highwaymen (7 en nog wat uit 10)
Amazon Prime heeft een aantal series die op het niveau van het topaanbod van Netflix zitten (Mozart in the Jungle, Marvelous Mrs. Maisel, The Expanse, Sneaky Pete), alleen daarnaast is het aanbod beperkter. Het is wel aanzienlijk goedkoper (ik betaal nu € 69,- per jaar, dus omgerekend € 5,75 per maand). Ze lijden wel onder het feit dat deze series minder snel het gesprek bij het koffiezetapparaat domineren, zoals een House of Cards dat jarenlang heeft gedaan.

Dezelfde klacht als jij aantipt voor Prime hoor ik ook van veel mensen over Netflix ("Er is echt helemaal niks"). Bij Netflix komt dat volgens mij juist - heel paradoxaal - vanwege het grote aanbod. Je zoekt je te barsten naar iets om te kijken, door een gigantische lijst met dingen waar je op het eerste gezicht geen trek in hebt. Men komt van een situatie waar soms de televisie de hele avond op hetzelfde kanaal staat (ongeacht of het aanbod écht aanspreekt) en moet nu keuzes maken, waar veel tijd en weinig genot in gaat zitten. Als je het mij vraagt is daar toch wel de meeste winst te halen; biedt gebruikers sneller en makkelijker iets aan om te kijken en stem geleidelijk het kijkprofiel meer en meer op hun wensen af.

Datzelfde gaat ook gelden voor Disney en Apple. Ga eens vanuit de gigantische bibliotheek aan films en series van Disney zeggen waar je op dit moment zin in hebt; je kunt 5 minuten lang uit je hoofd dingen opratelen. En dan moet het 1 ding worden...
Volgens mij vergeet je nog Goliath,Transparent en Hand of God van Amazon. Die zijn nog een klasse beter dan die series die jij van Amazon op noemt en qua niveau vergelijkbaar met Mindhunter van Netflix. (Hoewel The Expanse ook goed schijnt te zijn voor een Scifi)
klopt ik heb Amazon alleen prime voor the grand tour.
Heb bij Amazon prime voor een jaar abbo gekozen en dat samen met meerdere mensen.
Dan is het niet super duur, maar verder nog niet heel veel leuks op prime gezien..
Huh? Maar amazon prime kun je alleen maar delen met 1 volwassenen die ook nog eens hun account moet koppelen met dezelfde betalingsmethode. Wist niet dat je met meerdere devices tegelijkertijd kon kijken op hetzelfde account.
Nouja, genoeg leuks op prime, oa the tick, jack ryan.

[Reactie gewijzigd door SuperDre op 18 april 2019 03:01]

Wat ik heb is een jaar abbo voor 53,88 euro daar kun je met 3 schermen tegelijk kijken. Als dit account met 3 personen kijkt is het ongv omgerekent 1.50 p.p per maand.
Hmmm.. ik zie het nu dat het op hetzelfde account 3 schermen tegelijk mag (maar niet meer dan 2 bij dezelfde video). Met account koppeling is het dus dat maar 1 volwassenen kan en die moet dus ook dezelfde betalingsmethode hebben.
Oh dat zal kunnen bij ons nog geen last van gehad tegelijk de zelfde video.
Ja ik betaal en dan verdelen we het gewoon onderling.
Is er niet echt voor gemaakt indd.
Zo maar een greep series waar ik persoonlijk helemaal niks aan vindt.
Op Prime kan ik wel genieten van The man in the high castle, Tom Clancy en The Tick
En ik zie dat binnenkort 'The boys' ook daar uit komt... trailer net gezien, man man, voor mij een must see, tenminste weer een superhelden serie welke ik wil zien.
Klopt wel, maar als je veel tijd hebt om te kijken (bv je kijkt 2 afleveringen van een serie per avond, en dat is gul een understatement voor de meeste) dan ben je best snel door de content. Sneller dan dat Netflix nieuwe content bij brengt. Er zijn momenten van "dry spells" op Netflix waarbij je je liefhebbers hebt gezien en je even moet wachten op content (tenzij je echt gewoon iets random kijkt waar je niet echt veel zin in hebt)
Tja dat is gewoon teveel verwachten dan. Je kan niet verwachten dat je iedere dag 5 afleveringen van 5 verschillende top series kan kijken jaar in jaar uit voor 10 euro per maand.
Tijd voor nieuwe hobbies?
Ga iets doen met je leven?
En wat noem je dan wel 'wat doen met je leven'?
Maar misschien eens verder kijken dan alleen de nieuwe bekende series, er staan ook een hoop onbekende/oudere goede series op. Durf te wedden dat het je niet lukt om met 2 afleveringen per avond al het leuke dat op netflix staat je kunt kijken binnen een jaar of 3.
Ik zit nu al jaren bij Netflix, maar ik vind het aanbod een beetje karig worden... Als ik lees dat er zo veel betalende klanten bij komen en daarnaast nog prijsverhogingen aakomen. Verwacht ik daar ook gewoon top films voor terug en gewoon veel meer groter aanbod.

Die series die jij noemt, rekken mij niet echt...

Zodra Disney er is, gaat Netflix er tijdelijk uit. Ga ik idd afwisselen...
Niemand maakt meer films. Ze kosten een vermogen en duren 1 a 2 uur. Met ook nog een kans op een flop.
Er worden nog steeds heel HEEL veel films gemaakt, maar als jij je alleen richt op 'blockbusters' ja dan zijn er niet zo heel veel.
Qua series komt er inderdaad heel wat uit op Netflix, alleen is een groot deel niet voor mij weggelegd. al zijn er zeker wel een aantal die ik tof vind. (Altered Carbon bv). Het gene wat mij de laatste tijd een beetje tegen stond bij netflix is dat het meer om kwantiteit lijkt te gaan dan om de kwaliteit en toch de prijs behoorlijk is toegenomen de laatste jaren. Mijn favoriete series van netflix zelf (de marvel series) zijn ondertussen allemaal gecanceld..

Wat betrefd films kijk ik bijna niks op streamingsdiensten. heb een paar netflix originals gezien, maar geen 1 goede...

dat gezegd vermaak ik me prima met de content op amazon tot nu toe, maar zal ik hoogst waarschijnlijk nog wel weer eens switchen naar een andere dienst zodra ik hier op uitgekeken ben
Prime abonnement betaalde ik afgelopen herfst 43 Euro voor een heel jaar voor 4K, inclusief gratis verzending van goederen gekocht bij Amazon DE. Bij Netflix is dat bedrag 3 keer zo hoog voor een jaar 4K en mis ik de andere voordelen. Met Grand Tour, Expanse, Hanna, etc. is daar ook een goed aanbod. Ik kijk in de praktijk niet meer of minder sinds de overstap van Netflix naar Prime.

Uiteraard als je verslaafd bent aan een serie moet je die vooral volgen, maar daarmee hoeven niet verslaafden aan die serie niet per se bij die leverancier zich aan te sluiten om ook verslaafd te raken aan die serie, ieder zijn / haar voorkeur.
Het gaat gewoon om het aantal goeie series dat aangeboden wordt. Verzending van spullen interesseert mij verder niet.

Geef mij een lijst met IMDB cijfers van het aantal nieuwe series dat de afgelopen 2 jaar is uitgekomen op Amzone prime en vergelijk dat met netflix. Dan is de keuze snel gemaakt lijkt mij.
Die Death Love & Robots is zwaar overschat. Er zijn afleveringen die ik echt een 9,5-10 vind scoren maar ook die net aan een 3 van me krijgen...

Natuurlijk is dit maar een mening. Umbrells Academy daar kwam ik na twee afleveringen niet in en heb ik links laten liggen.

Ik houd ook niet van Star Trek. Altered Carbon ken ik niet.

Ik had Amazon Prime en weer weg gedaan. Ik wilde kijken voor The Grand Tour en Vikings. Die laatste kon ik niet zien wegens geoblocking en daarna niet meer verder gekeken bij Amazon.
Het is zwaar overschat maar er zaten wel afleveringen tussen die een 9,5 en 10 scoren. Dan is het toch niet zwaar overschat...

Hier een lijst op IMDB score van alle Netflix originals. Leg dat eens naast de exclusives van andre streamingdiensten.
https://www.imdb.com/list/ls027696260/
Maar ook een 3 en gemiddeld dan een 7-7,5. Niets superheld bijzonders dan.

Ik zeg ook niet dat Netflix slecht scoort. OITNB, House of Cards waren geweldig. Vergeet Atypical niet, Sex Education, Love, Better Call Saul, Peaky Blinders, Rick & Morty, Bojack, Final Space (chooookity!!!), Disenchantment (Matt Groening), Our Planet, Highwaymen en vele andere vind ik bizar goed. Dan zijn er ook nog een hoop series die ik nog niet gezien heb.

Dussss wat is je punt dat ik 3 series niets vind van 500+ die er zijn.
Tja, maar uit eigen ervaring vind ik de imdb ratings niet veel zeggen, vaak genoeg een film/serie gezien die een hoge rating kreeg maar ik nog geen 4 zou geven, en ook meer dan vaak genoeg andersom.
Amazon prime is voor mij absoluut een mooie toevoeging naast Netflix. De reden zijn omdat er veel meer oudere klassiker zijn en kwaliteit is geweldig met mijn Samsung 4k tv en Panasonic uhd voor prime en Netflix vanwege het gemis van Dolby plus via de tv
Zelf ook gehad, kwam zo uit met een goede prime deal. Maar heb nu nergens een abbo op. Heb er beperkt tijd voor over, twee a drie afleveringen van iets op een scherm in de week is wat ik kijk (incl journaal voetbal ed). Merk dat als ik iets volg het alleen nog op BBC first is. Serie-moeheid, boeit me niet meer zo.

[Reactie gewijzigd door no_way_today op 17 april 2019 09:44]

Misschien, of ze gaan meer abonnementen delen. De een neemt Netflix de ander Disney. Maar dan gaat het aantal abonees waarschijnlijk ook dalen :)
Dat denk ik niet. Niet omdat ze niet meer content willen, maar omdat dat moeite kost. Ieder jaar van verzekering wisselen is ook goedkoper, maar dat doen ook maar weinig mensen.
Dat denk ik ook. Nu zeg ik al regelmatig voor een paar maanden Netflix op, om vervolgens weer abonnee te worden. Als de overige diensten dezelfde opzegtermijn hanteren zal ik ook regelmatig gaan switchen afhankelijk van het aanbod.
Dat is misschien een leuk idee voor eenzame Tweaker op zijn zolderkamer, maar met een gezin met vrouw en kinderen is dat al lastiger. Dat ik Netflix heb uitgekeken, wil niet zeggen dat vrouwlief dat ook heeft. En dat ik GOT op HBO wil kijken, wil niet zeggen dat de kids de tekenfilms op Netflix niet meer willen zien.. In de praktijk is Netflix onze basis, en nemen we (tijdelijk) een andere abo er bij voor een bepaalde serie (zoals GOT).
Geen leuke series? Ze hebben legio aan eigen productie, en met het wegvallen van de Marvel rechten gaat dat ongetwijfeld alleen maar meer worden.

Wellicht dat het voor jou allemaal niet onder je genre valt, maar mijn smaak is vrij breed. Het enigste wat ik vermijd is series in een andere taal.
"Ik denk dat dit binnenkort best eens kan gaan dalen. Ik kan bijv zelf niet echt leuke series kijken meer vinden. Ik denk dat mensen in de toekomst de.. "

Je denkt veel.
Denk jij ook dat die 10 miljoen nieuwe abonnees boven op op een vast aantal abonnees komen? Een nooit wisselende groep? Zo lijkt het.

Ik denk dat niet.
Die opzeggingen zijn er natuurlijk altijd al geweest, weer aangevuld door mensen die juist lid zijn geworden
Ook toen jij Netflix nog hardstikke leuke vond, waren die verschuivingen er.

Alleen zijn er nu 10 miljoen meer In die wisselende groep!
Heb jij zoveel tijd over dat je heel netflix al heb kunnen bekijken? :o
Een tweaker zal misschien wisselen van abbo maar of de massa dat nu echt gaat doen vraag ik me af.

Kinderen programma's soms gewoon 5x. Verteld je kind van 6 maar eens nee deze maand geen netflix maar disney. Moet je al je smart tv's weer opnieuw instellen. Het kan maar ik vraag me af hoeveel mensen dit echt gaan doen.
Hehe als mijn kind 6 is heeft ie nog steeds niks te zeggen over wat voor abbonementen er in huis komen of zijn. Die nee die kent ie bij mij al, nee is nee en daar gaat geen discussie overheen. Of ie nu 3, 6 of 12 is. Nee is nee
Moest je je een beetje afreageren ?

Geef aan typisch tweakers door te zeggen we wisselen iedere mand van abbo. Leuk maar in de praktijk zal de massa dat gewoon niet gaan doen. De massa blijft lekker ergens hangen.

Daarbij als je 12 keer per jaar alles weer opnieuw moet gaan instellen, bijhouden wat wel wat niet, veel plezier. Zoals gezegd de massa wil gemak.
Een beetje ja,, die van mij zit in de commandeer fase xD daarnaast denk ik ook niet dat de gemiddelde tweaker elke maand van abbo gaat wisselen, teveel gedoe ook voor een tweaker om elke maand te doen. Daarnaast vond ik je kind van 6 opmerking heel erg mooi, zo heb ik al commentaar van de kdo gekregen dat ik echt geen nee mag zeggen tegen me kind want dat zou negatief uitpakken op z'n tere zieltje, compleet offtopic maar volgens het moderne opvoeden mogen we ons kind zelfs de ongezonde chocolade la niet weigeren als hij of zij z'n bord niet leeg eet,, dus vandaar ik vond je comment gewoon mooi en het raakte me xD
Ja dat ken ik, Je moet altijd constructief zijn en dergelijke. Nee is nee. Ik wil gerust nog wel eens uitleggen waarom.ik nee zeg, maar aan mijn dochter van net 4 jaar ben ik volgens mij niet veel uitleg schuldig.

In elk geval ik had bij Telenet Play genomen voor de extra kinderkanalen en daar zat studio 100 bij ... Gaat studio 100 naar Proximus ... Kan ik dus zelfs niet krijgen, dusja we hebben nog altijd play, gewoon de terugkijk tv is zo handig. Maar ze gaat het toch moeten doen met wat er in huis is. Ik heb ook een amazon Prime abonnement, gewoon omdat ik toch soms wel wat spul bestel. En af en toe wordt er wel eens iets gekeken. Maar dat is minimaal.
Gebruikte bij mijn zoon altijd leuk trucje. Hij mocht kiezen, Kiezen tussen dat wat hij echt niet wilde of wat wij wilden. Dan krijg je natuurlijk de fase ik wil toch dit of wil niet kiezen. Als je niet wil kiezen, dan zij ik dan doen we dat wat hij niet wilde. Uiteindelijk koos hij dan soms met beetje tegenzin toch voor wat jij wil. Werkte altijd goed tot de leeftijd dat ze wat mondiger worden.
Dan was het gewoon nee, we doen het zo, ja maar dat is niet eerlijk. Klopt maar pech we doen het gewoon toch.

Nog grappig met tv kijken (als ze ouder en slimmer worden)
Moet hij om 9 uur naar bed. Kom ik om 9 uur kamer binnen zit hij nog te kijken. Vraag dan hoe lang duurt het nog. Als het bijv 5 minuten is, ok mag je het afkijken.
Ook een keer hoe lang duurt het: nog 20 minuten dan weet hij duurt te lang. Vraagt i als het nu nog 5 minuten had geduurd had ik het toch mogen afkijken, ja klopt zeg ik.
Zijn antwoord waarom mag ik nu dan nog niet 5 minuten kijken.
Tja daar sta je dan met je bek vol tanden, innerlijk moet je enorm lachen, slimmerik. Maar ja dan moet je toch zeggen nee tv uit.
Heel raar dat jij -1 hebt, want dit is gewoon de spijker op zn kop.
Snap niet waarom je gedownvote wordt, je slaat de spijker op zijn kop.
Volgens mij zijn er ook veel nieuwe klanten uit Turkije ... Ook al wonen ze daar misschien niet ;-)

zal me even verduidelijken : je kan makkelijk een goedkoper abonnement aanschaffen in een goedkoop land (zoals Turkije) dat ook gewoon even goed werkt in andere landen waar het normaal veel duurder is. Er zijn steeds meer mensen die dit ontdekken en vandaag er dus volgens mij ook meer betalende gebruikers zijn...

[Reactie gewijzigd door telenut op 17 april 2019 09:59]

Gebruik bunq met ZeroFX erbij en je bent helemaal spekkoper :X
Guilty :X

We blijven Nederlanders toch :D

[Reactie gewijzigd door n3z op 17 april 2019 09:43]

Volgens Hastings profiteren vooral contentmakers en consumenten van deze situatie waarin 'veel bedrijven proberen om een geweldige video-ervaring aan het publiek aan te bieden'.
Qua prijs zullen consumenten zeker profiteren, maar qua aanbod helaas niet. ;(
Qua prijs zullen we helemaal niet profiteren, dat werkt enkel in lokale markten, niet op globale schaal als er enkel grote beesten spelen. Apple, Netflix, Disney als ze beslissen dat ze morgen 20 euro gaan vragen per maand dan kunnen ze als marktleider je gewoon meer geld uit je zak kloppen; Apple en Disney zijn zeker dat ze dat kunnen, Netflix is dat nu aan het proberen, en wat blijkt : het lukt ze.

Dus onder de streep : minder content, meer betalen, meer verspreid aanbod. Europa pruttelt een beetje over de grenzen binnen Europa, maar dat is het dan ook.
Ik zou niet weten waarom marktwerking niet op globale schaal werkt. Vliegtuigmaatschappijen werken alleen maar op globale schaal, en die concurreren ook. Het verschil is dat er op dit moment maar 3 partijen zijn, terwijl er tientallen vliegtuigmaatschappijen zijn. Ook vliegtuigmaatschappijen hebben exclusieve routes (ipv films/series). Als Netflix de enige was, zou de prijs nog hoger gezet kunnen worden.

Dat het ze lukt om met prijsstijgingen weg te komen is onder andere omdat de consument nog steeds denkt recht te hebben om alle content die ze willen zien te kunnen zien (iets wat ze volgens de huidige wetgeving helaas niet hebben...). Mensen verzinnen handigheidjes om meer te kunnen zien (VPN), of om het goedkoper te maken (abonnement delen, abonnement in ander land), om op die manier alle content te kunnen zien. Op deze manier is het voor veel mensen weer behapbaarder om het te kunnen betalen. Uiteindelijk zal dit wel weer negatieve invloed hebben op de prijs ;).

Ook minder content is niet waar. Hoe meer content aanbieders er zijn, hoe grote het totale aanbod content is, want iedere content aanbieder wil wel een exclusieve serie/film. Hierdoor is het wel meer verspreid, en zal er dus minder aanbod op Netflix zelf zijn, maar het totale aanbod is wel groter.
Marktwerking werkt natuurlijk ook op globale schaal, maar niet in de mini streaming-entertainment industrie; Je vergelijkt maatschappijen, maar in de luchtvaart zijn er maar 2 grote spelers, Boeing & Airbus; Mochten die beslissen om vluchten te gaan aanbieden, dan zijn ze in een sterke positie om de prijs per ticket te bepalen een duopolie dus;

Dat is exact wat nu gebeurt; Disney splits af van Netflix om een eigen dienst te brengen; Dus netto : minder content op Netflix, Disney gaat niet "meer" series produceren dan ze al van plan waren.

Het totale aanbod kan licht stijgen door "niet natuurlijke" producenten zoals Apple, Amazon, Telenet ect. Maar ook die doen eigenlijk niks behalve lokale content globaal/beschikbaar maken. (Ze financieren bestaande film/serie studio's)

Ik denk dat voor concurrentie je een pak meer competitie nodig hebt, dan de 3 grote spelers; Want die kunnen nog wel even wachten tot we wel bereid zijn om te hoofdvogel te betalen voor content.
Het overgrote deel van de mensen weten niet eens hoe ze een vpn moeten opzetten of hoe ze uberhaupt iets moeten betalen in het buitenland. Dat is alleen weggegeld voor tweakers en dat zijn er bij lange na lang niet zoveel gezien de krapte op de ICT markt
Europa pruttelt een beetje over de grenzen binnen Europa, maar dat is het dan ook.
Dat is nu net het punt wat Europa in eigen handen heeft en waar ik al jaren zit op te wachten.
schaf de landelijke monopolies af van organisaties als brein en hoe ze ook mogen heten.
en bepaal als je rechten afgenomen hebt in 1 Europees land, die gelden voor de gehele unie. (of tenminste dat je kan kiezen per land of voor de unie) of maak er 1 overkoepelend orgaan van.
dan is het per direct gedaan met Europese geo-blocking. Zal wss wel weer land-concurentie van komen.
Er rest dan nog 1 Europees probleem, taal, maar daar hoeft de politiek zich niet om te bekommeren, dat is voor de content makers. JA probleem voor een Duister dat een serie/film/... enkel in het spaans en misschien zelfs zonder Duitse ondertiteling, laat staan doublure te verkrijgen is, maar dat boeit de wetgeving niet. Ze kunnen het tenminste krijgen.
Brein heeft dus geen enkele monopolie. Brein is alleen een belangenbehartiger voor de entertainment industrie. Dus dat punt heeft niks te doen met de rest van je betoog.

Ik wil helemaal geen EU-wijde licenties. Op die manier kan iets als Videoland met grotendeels NL content, maar ook wat Hollywood content deze laatste nooit meer kopen. Want wat hebben ze aan een licentie voor Duitsland als ze daar hun diensten niet aanbieden? Het is helemaal niet erg dat Duitsland sommige films heeft die Nederland wel heeft en vice versa. Die situatie heeft altijd al bestaan, kijk maar eens naar de release datums in de bioscoop in Europa. We kunnen toch niet alles zien. Daarnaast ga je ook wel hel makkelijk aan het ontbreken van nasynchronisatie en/of ondertiteling voorbij. Leuk dat je serie X kunt zien, maar als je er dan alsnog niks van snapt omdat je de taal niet machtig bent heb je er alsnog niks aan toch?
Per land is er slechts 1 bedrijf/organisatie dezelfde functie/diensten aanbied.
Dat noem ik een monopolie. soms is het zelfs zo per wet, soms is het omdat niemand anders een dergelijke licentie krijgt van de overheid.
Als ze dit laten vallen en toegeven dat een Portugees licentie ook geldig is in Duitsland, dan kan men die content ook tonen in elk ander land. Het is niet omdat het kan dat het moet.
indien dit toegelaten wordt, dan kan alles uit jouw voorbeeld ook nog steeds gebeuren.

ik heb heel duidelijk aangegeven dat ondertiteling en nasynchronisatie een issue kan zijn, maar wederom, dat is vanaf dan een optie.
ondertiteling is helemaal niet zo'n probleem als ik de kwaliteit van sommige tegenkom. google translate en het is blijkbaar volgens sommige opgelost.
ook op netflix heb ik soms geen ondertiteling (zelfs niet in het Engels hoewel het een Engels gesproken film is.)
en het is niet omdat ik bvb geen Portugees/Spaans, hek zou zelfs te weinig snappen van een Duitse of Franse film, dat ik er dan naar moet kijken, maar mijn collega verstaat wel Portugees, en de vrouw van een andere collega is Duitse, die kunnen wel naar die films kijken als ze willen.

gewoon de optie open laten en de mensen de keuze geven.
Grappig als je hier leest zou je denken dat werkelijk iedereen is gestopt met downloaden ;)

Er lijkt tegenwoordig ook wel een soort 'downloadschaamte' te zijn, waarbij mensen liever niet te koop lopen dat ze downloaden, of ze zijn bang voor Brein wellicht :)
Het is gewoon gemak. Af en toe download ik nog iets via torrents, puur omdat het nergens anders "legaal" te verkrijgen is, echter het is gewoon een hoop gedoe.

1. Veel torrent sites zijn afgesloten en moet ik via VPN benaderen.
2. De websites zijn volgeladen met advertenties en andere troep redirects.
3. Met bijvoorbeeld Netflix kan ik direct streamen (en zelfs offline versies downloaden voor in het vliegtuig).

Voor de prijs hoef je het ook niet te laten. 1 account kan je delen met 1 of 2 andere familieleden/vrienden en al doe je het alleen: dan is het net zo duur als 1 bioskoopticket.
Nou ja, sinds Netflix en Videoland hier in huis zijn, heb ik o.a. onze NAS de deur uit gedaan. We downloaden vrijwel niets meer. Voor muziek hebben we Spotify. Het enige waar ik echt pissig om kan worden is HBO en het alleenrecht van Ziggo. Daarnaast baal ik dat een serie als The Orville in Nederland op geen enkele manier legaal te kijken valt (dit is dan ook de enige serie die ik nog wel download).
Vroeger veel gedownload, nu nauwelijks meer. Enkel wat ik niet (gemakkelijk) op legale wijze kan verkrijgen. Bij mij komt het meer dat er geen goed excuus meer is. Vroeger kon je geen muziek streamen en kwamen games soms weken eerder in de US uit voordat het hier in NL in de schappen lag. Daarnaast gun ik het de contentmakers ook van harte, immers als zij geen geld verdienen kan er ook niets gemaakt worden.
Hier bij mij en me vriendenkring zijn we voornamelijk gaan leechen van anderen,, kijken te weinig om er een abbo voor te nemen
(ik kijk zelf Maybe eens in de 3 maanden een filmpje als ik bezoek heb)
Nou, ik download wel. Al is het wel heel selectief. Een serie als Gomorrah bv, wat ik echt een van de beste misdaad series ooit vind, waar nu weer het 4e seizoen van is begonnen. Op netflix komt dat pas weer een jaar later of zo, en als ik weet dat het er is kan ik gewoon niet wachten. Maar het is dan wel weer zo dat ik dat soort series achteraf ook weer op dvd aanschaf, omdat ik ze wil hebben en zo nog eens te kijken. Ik benadeel de makers dan niet helemaal toch? :P

[Reactie gewijzigd door E71 op 17 april 2019 13:18]

Onze Netflix is niet op, maar wel stuk: Er komt niks leuks meer uit. Alleen maar slechte series, met matige acteurs. Vaak wel mooi in beeld gebracht; Aan het budget heeft het niet gelegen.

En nu zal ik wel weer een cultuurbarbaar zijn, maar ik zit gewoon niet te wachten op Spaanse en Koreaanse series. Ik kan er niet naar luisteren en ik wil ook niet meer terug naar ondertitels.

Hetzelfde geldt voor Amazon Prime. Het kost niet veel geld, maar je krijgt ook niets. Ik denk dat ik mijn abonnementen eind volgend maand pauseer en ze in oktober/november weer activeer. Dan heb tegen die tijd wel weer wat nieuws te kijken, voor de helft van het geld.

Jammer dat er geen echte oplossing is. Het is mijn 100 Euro per maand waard als ik ALLES kan kijken. Alles series en alle films die al op DVD/Blu-ray zijn uitgebracht. Sport hoeft daar nog niet bij te zitten. Maar dat is er helaas niet. Net zoals Spotify en alternatieven ook niet ALLE muziek hebben.
100 euro per maand is veel te weinig voor ALLES, dus doe niet alsof dat gul is.
Ik vind het eigenlijk wel meevallen, je kunt toch maar een x aantal uur per maand kijken dan betaal je misschien iets van 0,45 cent per uur als je extreem veel kijkt (meer dan 5 uur per dag)

Ik vind dat eerlijk gezegd nog aan de dure kant !
Als je je abonnement deelt met al je vrienden en familie, of als je de stream gebruikt om te downloaden, heb je misschien gelijk.

Maar als je het gebruikt zoals het bedoeld is, is 100 Euro per maand beslist niet weinig. Er zitten namelijk maar een beperkt aantal uren in een dag, dus je kunt niet onbeperkt gebruik maken van een dergelijke dienst. Aanbod en afname zijn niet hetzelfde!

Als je op werkdagen 3 uur per dag TV kijkt, en in de weekeinden 5 uur per dag, kom je uit op ongeveer een euro per uur. Vroeger kon je bij de Videoland automaat een film huren voor 3 Euro, als je hem binnen 3 uur terugbracht. Zelfs als je niet uitgaat van de duur dat je de film huurt, maar van de duur van een gemiddelde film van 2 uur, zit je op een vergelijkbaar bedrag.
Dat is niet hoe het werkt natuurlijk. Het doet er niet toe of je het kijkt of niet, als het aangeboden wordt, moet Netflix de rechten betalen.
Dit is niet hoe de rechtenindustrie wil dat het werkt. Die willen namelijk zowel betaald worden om in de etalage te staan, alsook betaald worden voor elke keer dat de content bekeken wordt. En zo zou het niet moeten werken.

Want natuurlijk doet het er wel toe of je kijkt of niet. All-you-can-eat restaurants hebben altijd al zo gewerkt. Mensen kunnen toch niet meer dat een beperkte hoeveelheid eten. En een restaurant met een grote keuze is veel aantrekkelijker dan een resaurant met weinig keuze. Natuurlijk moeten en ingredienten ingekocht worden, maar dat is slechts een fractie van de totale kosten en dat probleem wordt kleiner naar mate de schaal grootte groter wordt. En de schaal grootte van Netflix is enorm.
Het doet er niet toe of je kijkt. Netflix werkt niet per stream zoals Spotify dat doet. Kom dus niet aan met "fractie van de kosten", het zijn juist alle kosten. Je verzint feiten ter plekke, zeg gewoon niks als je het niet weet.
Wat een lelijke reactie, zeg.
Alles kijken, maar je hoeft geen series/films in talen die je niet verstaat want aan ondertitels doe je niet.
Sorry van deze redenatie begrijp ik niks.
Toch is er geen woord Chinees bij.

Zo is het bij de meeste mensen algemeen bekend dat het Netflix aanbod in de VS veel groter is dan in Europa. Terwijl er in Europa (dankzij 21% BTW) ook nog eens meer betaald wordt voor een abonnement.

En het mag best wat meer kosten, maar dan wil ik ook toegang hebben tot films die inmiddels op DVD of Blu-ray zijn uitgebracht.

Op goedkope vulling zit ik dan weer minder te wachten. Het is algemeen bekend dat niet-Engelstalige producties minder opbrengen op de TV-markt. En ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat juist deze content in grote hoeveelheden wordt aangekocht om een groot aanbod te kunnen presenteren en elke week lange lijsten nieuwe toevoegingen te kunnen presenteren.
Ik zit juist wel op Spaanse en Aziatische series te wachten. Vooral series als 3% en Memories of the Alhambra hebben mij positief verrast.
Klopt, maar 97% is matig tot slecht :+
Ik heb zelf ook een (familie)abonnement Netflix maar het is meer dat ik te lui ben om hem op te zeggen dan dat ik het echt gebruik. Toen ik nog Suits en Himym keek was het nog de moeite waard maar verder is het aanbod echt schandalig karig. Geef eerlijk toe dat ik zo nu en dan nog wel eens een serie of film illegaal download maar puur omdat het nagenoeg ondoenlijk is om daar op legale manier aan te komen. Spellen en muziek download ik al jaren niet meer illegaal sinds ik Steam, Spotify en Youtube gebruik, waar ik overigens graag voor betaal! Voor films/series is er helaas nog steeds geen zaligmakend abonnement met voldoende aanbod en om nu Netflix, Videoland, HBO, Disney, Pathe Thuis, Amazon, etc. allemaal naast elkaar te gaan gebruiken wordt me iets te duur en onoverzichtelijk. Hoop dat er op korte termijn een keer een ontwikkeling komt waarop dit op legale, betaalbare manier toch beschikbaar komt. Misschien een overhead applicatie waarbij je bijv. 1 euro betaald om een film te kunnen kijken en dat hij dan van platform X gestreamd wordt zonder dat je daar het abonnement voor nodig hebt.
Schandalig karig is erg overtrokken :) Mijn tip zou zijn, begin gewoon eens aan een serie die je wellicht in eerste instantie niet zou kiezen. Je zult positief verbaasd worden! Geweldige series naar mijn inzicht zijn:
- The Affair
- Bates Motel
- You me Her
- Our Planet
- Wanderlust
- Peaky Blinders
- Ozark
- Roma
- The 100
- El Chapo
- My Husband won't fit
- The Bridge
- Russian Doll
- Blacklist
- You
Mijn probleem is dat ik vooraf bedenk wat ik wil kijken om er vervolgens achter te komen dat het niet op Netflix staat. Zeker het filmaanbod is minimaal. Als je zonder specifieke voorkeur op Netflix gaat rondzoeken kom je vast wel wat tegen maar ik weet eigenlijk altijd wel van tevoren wat ik wil zien.
Dat bedoel ik, laat je eens verrassen :) Ik ken ook mensen die altijd de carpaccio bestellen in een restaurant. Zonde, je mist zoveel.
Ieder zijn ding natuurlijk maar persoonlijk kijk ik misschien eens per twee weken een film. De avonden dat mijn vriendin en ik beide thuis zijn en tijd hebben zijn spaarzaam. Als we dan een filmavondje hebben wil ik wel een film waarvan ik vooraf weet wat we kunnen verwachten (en of het iets is wat wij leuk kunnen vinden). Vaak vanuit het argument, "Die ene film waar persoon x laatst over vertelde of waarvan we de trailer zagen lijkt ons leuk". Ik heb dan geen zin om van alles anders te (moeten) gaan proberen. Als ik naar de bioscoop ga kies ik ook vooraf mijn film uit en loop ik niet een willekeurige zaal binnen.
kan je dan niet beter kiezen om die film gewoon te kopen op google video of iets dergelijks? (meeste tweakers gaan wel iets anders gebruiken als ze al op voorhand weten wat ze willen kijken, maar goed... dat moeten we niet promoten eh )
Dus je hele tirade is gebaseerd op eens in de 2 weken een film. Ga naar de bios, koop hem op iTunes. Wat een gejammer om niks.
Zo zijn er ook mensen die niet kunnen slagen bij diensten als netflix omdat het complete menu volstaat met oudbakken carpaccio(plat vermaak).
Opzetten is maar een paar klikken als je daar al te lui voor bent dan vraag ik me af of je wel werkt
Wie heeft het over opzetten. Ik bedoel dat het aanbod dusdanig versplinterd is dat ik voor film x bij Videoland moet zijn en voor film y weer bij Pathe Thuis. Het gaat mij te ver om alle diensten naast elkaar af te nemen. Het enige wat ik zeg is dat het fijn zou zijn als er een dienst of mogelijkheid bestaat waarbij je al dit aanbod in 1 service hebt. Dat heeft niets met lui te maken (laat staan werken)
Ah, daar hoor ik dus bij, de nieuwe abonnees dus. Wel wat overdaad, kijk op het moment vier televisieseries door elkaar.
Ik hoor er nog steeds niet bij. Bevalt prima.
Zelfde hier, meer dan de helft van de series draait Netflix niet (kunnen zij ook niks aan doen), en zou ik dus bij 5 andere nog even ook een abonnement moeten nemen en dan nog is een hoop niet te zien in Nederland en de rest van de wereld, nee dank je.
Ik volg geen enkele serie. Gaat prima en geen netflix of andere dienst nodig...
Ja dan maakt het helemaal geen bal meer uit, ik zelf heb ook geen eens Nederlandse TV kanalen, kijk nooit naar al die programma's, en de series die er op komen zijn vaak nog is oud ook.

En dit is een van de rede dat ik geen Netfix abonnement meer wil nemen.

https://www.youtube.com/watch?v=R1N93okaliI

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 18 april 2019 04:57]

Ik denk dat de hogere cijfers buiten de VS voornamelijk komt door de regiolocks van de concurrenten (en Netflix). En dat door het succes van Netflix en de niet beschikbare content het toch een beter alternatief is dan concurrenten.
Laatste tijd toch weer wat goede films bijgekomen....

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee