Netflix: eigen content draagt bij aan sterke groei in abonnees

Netflix heeft er in het derde kwartaal van 2016 een groot aantal nieuwe leden bijgekregen, zo meldt het bedrijf in de kwartaalcijfers. Naar eigen zeggen droeg zelfgeproduceerde content bij aan deze groei. Het totale aantal Netflix-abonnees is opgelopen tot 86,7 miljoen.

Netflix logo (nieuw)Zo zijn er 3,6 miljoen leden bijgekomen in het afgelopen kwartaal, schrijft de dienst. In het tweede kwartaal rapporteerde Netflix minder goede cijfers en lag de aanwas van nieuwe abonnees bij 1,68 miljoen. Daarmee bereikte de groei een dieptepunt gezien over een periode van drie jaar. Netflix laat verder weten dat de totale omzet voor het derde kwartaal uitkwam op ongeveer 2,3 miljard dollar, omgerekend twee miljard euro. De winst steeg van 40,7 miljoen dollar in het tweede kwartaal naar 51,5 miljoen dollar.

Netflix noemt dat eigen producties, zoals 'Stranger Things' en 'Narcos', hebben bijgedragen aan de groei van het aantal nieuwe leden. De dienst heeft plannen om in 2017 duizend uur aan eigen content uit te brengen, dit jaar was dit naar eigen zeggen zeshonderd uur. Hiervoor breidt Netflix het budget voor dit soort content uit naar ongeveer zes miljard dollar in 2017. De dienst zegt ervan overtuigd te zijn dat de productie van eigen materiaal uiteindelijk goedkoper zal zijn dan het afnemen van licenties.

Het bedrijf voegt daaraan toe dat een eigen dienst niet meer gepland staat in China, vanwege het strenge toezicht. Bovendien zegt het concurrentie te verwachten van Amazon Prime Video en het programma The Grand Tour, dat in de herfst van start gaat.

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

18-10-2016 • 07:41

187 Linkedin

Reacties (187)

187
180
163
1
0
3
Wijzig sortering
Ze weten gewoon zeer sterkte en diverse content aan te bieden binnen hun eigen "Netflix Originals". Ik moet zeggen dat dit voor mij ook de primaire reden voor een abo is.

Op films lopen ze (met namen in Nederland) naar mijn mening nog steeds erg vaak achter. Denk dat het aantal leden behoorlijk op zou kunnen lopen als het aanbod van niet Netflix Originals zou groeien met meer recente content. Al moet ik wel toegeven dat het lijkt alsof hier al behoorlijk aan gewerkt wordt ten aanzien van 2 jaar geleden.

Hoop echter wel dat de kosten niet al te hoog gaan op lopen. Ben jaren geleden begonnen met 7,99 en zit inmiddels op 9,99. Al zou ik best iets meer willen betalen mits de content nog verder toeneemt.
Ik zou ook graag veel meer gelicenseerde content zien (films en series van derde partijen), maar daar zit voor Netflix nu een probleem: In de begintijd vonden veel productiehuizen het wel leuk om op Netflix te staan, omdat veel zenders / studio's zelf nog geen geweldige streaming-oplossing hadden, en omdat het nieuw en hip was. Nu zien we echter dat steeds meer contentmakers hun content terugtrekken van Netflix, dat ze enorme bedragen vragen voor de rechten, en dat ze eigen platforms opzetten (veelal nationaal). Ze zijn Netflix gaan zien als concurrent in plaats van een doorgeefluik.

Dit is dan ook de hoofdreden dat Netflix hoog inzet op eigen content: het aanleggen en behouden van een grote catalogus van andere studio's is gewoon niet betaalbaar. Voor het geld dat het kost om één seizoen van één populaire serie voor één jaar in het aanbod op te mogen nemen, kan Netflix ook zelf iets produceren. Zelf geproduceerde content kost maar één keer geld en blijft dan voor altijd, en tegelijk zorgt het voor exclusiviteit.

Ik verwacht dus niet dat Netflix de totaalaanbieder gaat worden waar ik en velen op hoopten. In veel landen daalt de hoeveelheid content van derde partijen dan ook (in de VS is het aanbod aan films gedaald met 31% sinds 2014, in Nederland met 15%). Gelukkig zijn de Netflix Originals dusdanig veelzijdig en van goede kwaliteit dat de kosten (voor mij) alsnog prima te rechtvaardigen zijn.
Ik heb wel het idee dat de contentmakers hiermee piraterij weer op laten leven: het hebben van een goed betaalbaar en gebruikersvriendelijk platform met veel goede content zorgt ervoor dat piraterij af kan nemen (er is immers geen echt goede reden meer om moeite te gaan doen met torrents e.d.). Als alles verspreid gaat worden over kleine aanbieders en je dus relatief weinig waar voor je geld gaat krijgen dan is die extra moeite voor een download opeens een stuk aantrekkelijker. Ik hoop daarom dat de afname van content niet doorzet en dat er komende jaren weer meer (recente) content toegevoegd gaat worden.
Een grote verzamelplaats van content zou ideaal zijn voor kijkers, en inderdaad om piraterij terug te dringen. Maar of Netflix nog die plaats kan worden is twijfelachtig. Het lijkt er sterk op dat de contentmakers Netflix zien als iets vijandigs.

Wat ik eerder zie gebeuren, is dat filmstudio's, kabelaars en tv-zenders nog meer eigen platforms opstarten, allemaal het wiel opnieuw uitvinden, en dat zo de content dus verdeeld raakt over meer en meer diensten. Pas als echt heel duidelijk blijkt dat dit de winst voor elke aanbieder dempt, of het simpelweg verliesgevend is, zullen zij verder gaan kijken. Dit proces gaat erg langzaam, zoals alle veranderingen in de film- en tv-wereld. Ze denken in eilandjes.

Maar mocht er blijken dat die versplintering in ieders nadeel is, dan zouden ze met z'n allen een consortium kunnen starten voor een nieuw gezamenlijk platform. Dan bezitten ze het zelf en kunnen ze de lusten en lasten delen. Zo'n super-streamingdienst zou dan wel een monopoliepositie kunnen krijgen, maar zolang de content van vele aanbieders komt, is er binnen dit platform wel concurrentie qua content. Net zoals er op Steam games staan van vele aanbieders. Zoiets lijkt mij te kunnen gaan werken, maar we zullen zien wat er de komende jaren ontstaat.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 18 oktober 2016 16:02]

Probleem is dat de versnippering NIET in hun nadeel is: ze verdienen meer op deze manier. Het is alleen jammer voor de consument.
Dat hangt er helemaal vanaf. Kleinere aanbieders kunnen alleen overleven als ze de productie van hun content + alle kosten van apps, servers, etc terug kunnen verdienen met de abonnementsgelden. Zolang er genoeg geïnteresseerden zijn, dan kan het winstgevend zijn. Maar met net te weinig content om interessant te zijn, of een te hoge prijs, gaat het moeilijk. Een individueel platform kan winst of verlies maken, en de tijd zal leren of de aanbieders blijven neigen richting versplintering of toch een bepaalde vorm van samenwerking (uitwisselen van licenties, samen één platform bouwen of anderzijds).
je hebt gelijk, het ligt nogal complex. Waar ik op doelde is dat als je 10 platformen hebt waar je 5 euro betaald dan zullen veel consumente, zeg, aan 4 platformen betalen en dan dus nog geen toegang hebben tot alle content; terwijl 1 platform van 15 euro hen wel alles zou geven.

Dus ik denk dat deze versnippering de content makers toestaat meer geld uit de consument te trekken terwijl de consument minder content krijgt.

En dat vind ik dan weer niet goed, maar ja, het is geen groot moreel probleem als het copyright niet zo idioot lang geldig zou zijn. Ik zou dit allemaal best vinden als het, zeg, 10 jaar was. Dan kun je alle muziek en films van 10 jaar terug op elk platform krijgen en de rest kan exclusief zijn. Dat zou een redelijk alternatief zijn vind ik, maar reken er maar niet op.
Een grote verzamelplaats van content zou ideaal zijn voor kijkers
Volgens mij is die er al lang! Je kan er alles vinden; van tekenfilms tot porn en van klassiek tot death metal (zelfs software schijn je er te kunnen downloaden... sssst!).
Contentaanbieders/filmstudio's/whoever interesseert het dus schijnbaar geen reet om de consument een service aan te bieden die het die consument makkelijk maakt. Languit vanaf de bank kijken/luisteren wat je wilt.
Het wordt er niet makkelijker op wanneer iedere filmstudio zijn eigen Netflix-cloon opstart. Het enige wat dus belangrijk schijnt te zijn, is het uitknijpen van de klanten i.p.v. een goede service voor de klanten.

Volgens mij zei Gaben het al eens: "Piraterij is geen content probleem, maar een service probleem" (of zoiets)
Netflix is er gewoon om entertainment te verkopen, niet om piraterij te bestrijden. Ze zijn er ook niet aansprakelijk voor als deze stijgt of daalt.
Als mensen meer illegaal downloaden, dan zal ook het aantal leden van Netflix afnemen. Ondanks dat ik geen referentie heb vermoed ik dat er een goede correlatie is tussen goede contentaanbieders (zoals Netflix, HBO, etc.) en het illegaal downloaden van films / series. Vergelijkbaar met dat Spotify eraan bijdraagt dat mensen minder muziek illegaal downloaden (for e.g. hier beschreven)
Ook die andere platforms kunnen niet exclusief draaien op eigen content.

De ideale situatie zou zijn wanneer Netflix eigen content kan ruilen met content van anderen (uiteraard zal dat niet het lopende seizoen zijn).
Ook die andere platforms kunnen niet exclusief draaien op eigen content.

De ideale situatie zou zijn wanneer Netflix eigen content kan ruilen met content van anderen (uiteraard zal dat niet het lopende seizoen zijn).
Een platform kan in principe prima draaien op eigen content, zolang er maar genoeg abonnees zijn die interesse hebben in die content en er genoeg voor betalen. Zolang de kosten voor het maken van de content + de apps / servers / bandbreedte / enz lager zijn dan de omzet, dan kan het.

Ik hoop echter dat de aanbieders erachter komen dat het goedkoper kan als ze samenwerken. Een gezamenlijk platform waar heel veel partijen bij aansluiten, en dan elk een deel van de kosten betalen op basis van bekeken minuten, zou kunnen werken. Ook de omzet en winst zou dan kunnen worden verdeeld op basis van bekeken minuten.

Iets met het ruilen van content zou inderdaad ook kunnen, maar dan verliest elk platform z'n exclusiviteit. Ze zouden dan uitwisselbaar worden en de directe concurrentie met elkaar aangaan, tot er veel minder spelers overblijven. Voor consumenten zou dit een mooie manier kunnen zijn, maar ik vermoed dat de aanbieders dit niet zullen willen. Dan lijkt het gezamenlijk opzetten van een gedeeld platform me een betere oplossing. We zullen zien hoe het loopt de komende 5-10 jaar.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 18 oktober 2016 15:30]

Een gedeeld platform zou ideaal wezen, maar daar zie ik concurrerende bedrijven niet zo snel aan beginnen.

Ook wanneer content tussen verschillende platforms geruild wordt, kun je je eigen exclusiviteit behouden. Je ruilt de oude seizoenen en behoudt de exclusiviteit van het laatste seizoen voor een jaar. Dan sluit je een abonnement af bij het platform met de meeste series die je zo snel mogelijk wilt zien, in de wetenschap dat je de series van de andere platforms volgend jaar kunt kijken.

Teveel verschillende platformen (meer dan 2 á 3) met eigen exclusieve content die niet gedeeld wordt is vragen om illegaal downloaden.
Eens, eens en eens. Alleen samenwerking is niet geheel uitgesloten tussen concurrerende bedrijven. Automakers delen bijvoorbeeld ook wel motoren, chassis en software om zo niet elk het wiel te hoeven uitvinden (bijna letterlijk in dat voorbeeld). Zo bestaan er allerlei partnerschappen en gedeelde of samen ontwikkelde standaarden, in allerlei sectoren. Het zal inderdaad niet snel gebeuren in entertainmentland, maar puur de infrastructuur delen (servers, apps, enz) is niet ondenkbaar.
Is op zich toch prima dat Netflix niet alles heeft, anders zouden alle andere partijen "omvallen" en Netflix als enige overblijven en daarmee als monopolist te veel macht hebben. Voor mij (en ik denk voor de meeste mensen) is het aanbod ruim voldoende.
Ik ben ook zeker bereid meer te betalen. Ik kijk veel Netflix, dus wat dat betreft mag voor mij de prijs best verdubbeld worden. 10 euro per maand voor tig uren aan filmmateriaal. Dat is eigenlijk bijna onmogelijk.
Waar ze wel eens aan mogen werken is het opvullen van volledige series. Dus niet Fast & Furious 7 en verder niets. Waar zijn de andere 6? Of Star trek deel 9, maar niet de rest. En zo zijn er veel films, waar een deel 2 er wel is, maar deel 1 niet. Dat stoort me eigenlijk nog veel meer dan dat het aanbod niet recent is.
Helaas blijf ik als SF liefhebber niet goed bedeeld op Netflix. Ik had graag wat meer Star Trek en dergelijke willen zien. Ze hebben recent wel de oudste serie toegevoegd maar die vind ik iets te gedateerd.
Misschien ligt hier nog een eigen kans voor Netflix

Edit:
Zo te zien komt er een boel Star Trek naar Netflix (Dit had ik even gemist) Ik hoop ook Star Trek:Enterprice
Naast Star Trek ben ik ook een liefhebber van series als Babylon 5, Stargate Atlantis (welke hier heeft gestaan maar weer verwijdert is) De nieuwe Battlestar Galactica (heeft ook op Netflix gestaan)
Alle Star Wars films zijn recentelijk wel toegevoegd

[Reactie gewijzigd door bluesgitarist op 18 oktober 2016 11:01]

Als het goed is komen de rest van de star trek serie's voor het einde van het jaar er ook allemaal op.
Inclusief begin volgend jaar de nieuwste serie.
Enneh, die serie over aliens die die remake heeft gehad? Mensen VS cyborg - ben de naam kwijt |:(


Idd Battlestar galactica.
Nooit gezien, maar door Netflix wel :)

[Reactie gewijzigd door sjongenelen op 18 oktober 2016 13:03]

Battlestar galactica?
Die stond er op maar is intussen er weer af geloof ik.
Die is inderdaad verwijderd.
Battlestar galactica?
V?
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/V_(1983)

[Reactie gewijzigd door ManiacsHouse op 18 oktober 2016 08:48]

Dat waren toch Aliens, geen Cyborgs? (Heb alleen de remake gezien en kwam niet verder dan Seizoen 1. Serie deed me niets)
Oh dan toch Galactica. Met de Cylons.
Jups dit heeft ook op Tweakers gestaan. Volgens mij komen ze in november. Ik weet dat ToS er al op staat.

geek: Netflix gaat nieuwe Star Trek-serie aanbieden samen met alle oude aflev...
Het zure is dat in landen om ons heen alle series van star trek al te zien zijn via Netflix. ..
Ik had ze vorige maand gebeld en kreeg Bull als antwoord dus heb mn abo gestopt totdat de andere series er op staan.. scheelt me toch weer 20 euro

Vooral erg jammer van Netflix dat Nederland niet serieus genomen word
heeft niets te maken met Nederland niet serieus te nemen. Heeft gewoon te maken met rechten
Dat heeft inderdaad te maken met rechten. Er zijn nu eenmaal in het verleden rechten afgegeven voor bepaalde territoria, en Netflix of andere streamingdiensten deze niet zo maar ook kunnen aanbieden. Soms helemaal niet, of alleen de oude(re) seizoenen of juist uitsluitend een (paar) recente seizoenen. Het is dus te verwachten dat abonnees ook zullen klagen: maar die andere seizoenen dan? Zelfs bij de Amerikaanse netwerken kun je om delzefde reden niet elk seizoen van hun series bekijken.

Dit duurt een paar jaar, daarna zijn deze overeenkomsten verlopen en huidige contracten bevatten al causules die rekening houden met alternatieve uitzendkanalen, waaronder streamings- en webdiensten.

De kracht van een streamingdienst zit in het aanbieden van origineel materiaal en dat blijkt ook uit het artikel. Origineel materiaal geeft de doorslag om wel of geen abonnement te nemen.
Andere series zijn wellicht prima aanbod maar zitten we echt te wachten op een serie van 10-15 jaar geleden en al vele malen is herhaald of op verschillende Nederlandse kanalen te zien zijn geweest?
Dat maakt het ook prijzig omdat je min of meer gedwongen wordt meerdere abonnementen af te sluiten om origineel materiaal te kunnen bekijken.
Hopelijk komt daar in de toekomst nog een oplossing voor, al vermoed ik dat de kans hierop klein is want de eigenaars van de rechten zullen hier heel anders over denken.
Dit duurt een paar jaar, daarna zijn deze overeenkomsten verlopen en huidige contracten bevatten al causules die rekening houden met alternatieve uitzendkanalen, waaronder streamings- en webdiensten.
Die periode is inmiddels aangebroken. Waar Arrow bijvoorbeeld eerst een jaar achterliep doordat de rechten elders lagen, krijgen we nu wekelijks een nieuwe aflevering. De vooruitgang en verbetering begint dus ook al zichtbaar te worden :)
maar zitten we echt te wachten op een serie van 10-15 jaar geleden en al vele malen is herhaald of op verschillende Nederlandse kanalen te zien zijn geweest?
Jep. Zo baal ik er bijvoorbeeld van dat Married with Children er al een tijdje niet meer op staat. Kijk daar graag zo nu en dan een aflevering van. Veel series kijk ik vaker dan een keer.

Alleen is dat voor de sporadische kijker niet houdbaar. Dan investeert Netflix het geld liever in titels die vaker worden bekeken.
Dan hadden ze dat ook kunnen zeggen.
Er werd mij verteld dat ze bezig waren maar waarmee wisten ze niet...
Beetje vreemd op dat moment omdat ik al wat seizoenen op DVD heb liggen die al lang klaar zijn om zo op de server gemikt te worden maar kreeg geen antwoord verder..
Arw yeah, In the Pale Moonlight in HD kijken.
Thnx voor dit nieuws
Ik begreep dat de nieuwe Star Wars straks op netflix te kijken is.
Ehm je bedoelt Star Trek? Of in ieder geval de nieuwe Star Trek serie komt naar Netflix.

The Force Awakens en alle oude Star Wars films staan er ook op.
The Force Awakens en alle oude Star Wars films staan er ook op.
.. hij bedoelde Star Wars :p
Star Wars is al te bekijken, Star Trek komt ook naar Netflix.
Edit: ik dacht dat het een gerucht was, nav @AlterEgo1973 zijn reactie heb ik dit aangepast.

[Reactie gewijzigd door Nogne op 18 oktober 2016 08:39]

Bedankt voor deze link. Die had ik even gemist.
Star trek inderdaad. De nieuwe serie die volgend jaar op CBS begint
Oh wist niet dat er een nieuwe was.. even in de gaten houden..
Al is het 'Star Trek' en niet 'Star Wars' heb ik het enge voorgevoel, dat er een Disney gevoel mee gaat komen.
Desniettemin.. de laatste film vond ik vermakelijk. (Star Trek, niet Star Wars ;)
Star wars staat er al op de eerste 6 films
The Force Awakens ook! :)
is al beschikbaar zelfs. Alle Star Wars is beschikbaar op Netflix op het moment. Ben zelf dan ook na Jaren gezwicht om het eens te gaan kijken :D .

Heb het al vanaf dag 1 maar ik baal nog steeds van hun actieve VPN-blokkades. De Eigen content is over het algemeen zeker leuk. Heb Narcos en Luke Cage echt gebinged, vooral Narcos is een aanrader.
Zijn die 2 series goed? Ik twijfel nog steeds, omdat op een of andere manier het genre me niet helemaal aanspreekt. Ik ben dan meer fan van series als 24, Lost, Battlestar Galactica e.d.. Ik ben nu begonnen met Designated Survivor. Weet nog niet zo goed hoe zit dit verder gaan vormgeven.
De overige bestaande Star Trek series komen nog dit jaar naar Netflix, en de nieuwe serie wordt tevens door Netflix uitgezonden. De films staan er (grotendeels) al op en de eventueel missende komen vanzelf gezien de contracten. Kortom, wat betreft Star Trek kom dat in ieder geval helemaal goed :)
is dat in belgië?
want hier in nederland hebben we alleen ToS en 2 documentaires, geen films.
Er geloof ik 1 ST film op. Inderdaad de rest enkel de ToS serie.
Nederland. De films staan er momenteel inderdaad niet meer op zie ik. Heb ze wel op Netflix gezien zover ik me kan herinneren. Komt vaker voor dat een titel (tijdelijk) niet meer beschikbaar is. Ik verwacht de films wel terug gezien ze ook de series gaan uitbrengen.
Zoals al veel aangeven worden nog alle Star Trek Series beschikbaar gemaakt op Netflix. Persoonlijk mis ik SG-1 op Netflix en hoop ik dat ze ooit de rechten van Firefly bemachtigen. Maar ik ben toch blij met alle Star Wars films.

Verder als SF liefhebber raad ik je aan om Stranger Things te kijken. Stranger Things is toch wel een van de beste SF series die ik de afgelopen 10 jaar gezien heb. _/-\o_

[Reactie gewijzigd door Torisuta op 18 oktober 2016 13:19]

Vooral ook vanwege de muziek en de details. Heerlijk jaren 80 sfeertje. Goed sci-fi verhaal. Erg leuk.
De nieuwe Star Trek komt volgend jaar op Netflix.
Als ik me niet vergis komt er een Star Trek Serie naar Netflix..of niet...even nakijken..

Si! https://media.netflix.com...ountries-around-the-world

[Reactie gewijzigd door Nedje op 18 oktober 2016 08:27]

Alle andere oude series volgen als het goed is en ST Discovery komt ook op NF
The Expanse kwam er ook aan geloof ik. Is ook wel een aanradertje.
Maar er zijn sowieso weinig (goede) nieuwe sci-fi series.
Jammer van Babylon 5 en Battlestar Galactica, stonden er in het begin op. Raadde het aan een vriend aan en toen waren ze er niet meer.Ik ga binnenkort aan de oorspronkelijke Star Trek beginnen. Lees hier net dat er nog meer volgt.

Ook erg goed (en van de maker van Babylon 5) is Sense8. Continuum is ook een leuke serie.
Heb je Falling skies wel eens gezien? Ik weet niet of die er nog op staat, maar vond het wel enigszins vermakelijk.
En wat doe je in de tussentijd? Toch kabel, toch torrent of welk alternatief?
iets anders kijken op Netflix? staat genoeg op.
Nee, ik reageerde (en samen met mij tig anderen, dan wel diverse onderwerpen) op het feit dat @bluesgitarist vond dat er te weinig Sci-Fi op Netflix stond. Alhoewel ik het daarmee oneens ben, ben ik wel een zeer grote fan van dit genre.

Door te vragen waar hij dan zijn behoefte van sci-fi mee vervult, wilde ik mijn eigen kanalen-aanbod verbreden.

Uiteraard valt er voldoende op Netflix te kijken, maar als je specifiek sci-fi wilt, maar het daar niet kan vinden, dan blijf je niet op Netflix.. :)
Ja want 4k is een must...

Ik heb een 55" TV en zit op een dikke 4m van de TV. Vermoed niet dat er veel meer te zien is op 4k dan...
In duitsland heb je alle delen van star trek op netflix. (Original/next genereration/ds9/voyager/enterprise en alle bijbehorende films)

Als je geen behoefte hebt is een duitse vpn wat voor jou?

Daarnaast is netflix bezig met een eigen star trek.

https://www.netflix.com/sk/title/80126024
Ik moet inderdaad toegeven dat de eigen Netflix Originals best vermakelijk zijn.
Ben nu ook Don't Trust the B--- In Apartment 23 aan het kijken. Geen How I Met Your Mother kwaliteit, maar kijkt leuk weg. Ook The Ranch is een aanrader.

[Reactie gewijzigd door Arachnan op 18 oktober 2016 07:47]

Is Don't Trust the B---- in Apartment 23 wel een Netflix Original? Heb de serie onlangs ook gekeken, nergens iets van Netflix branding ontdekt.

Volgens wikipedia:
Production company(s):
Fierce Baby Productions
Hemingson Entertainment
20th Century Fox Television
Distributor: 20th Television
Original network: ABC

bron: https://en.wikipedia.org/...the_B----_in_Apartment_23
Is Don't Trust the B---- in Apartment 23 wel een Netflix Original?
Nope. Gewoon een tv-serie. Die trouwens op TV in de verkeerde volgorde is uitgezonden wat' t geheel echt fucking verwarrend maakt. Ik hoop dat netflix de goede volgorde heeft.
Ik hoop dat netflix de goede volgorde heeft.
Vast wel. Althans, als ik kijk naar Firefly. Die is ook helemaal in de verkeerde volgorde uitgezonden. Staat wel correct op Netflix :)
Nope, heb deze net uitgekeken en de volgorde op Netflix klopt ook niet. Die danswedstrijd komt plots terug ter sprake alsof ze nog moet gebeuren terwijl deze enkele episodes ervoor al plaatsgevonden heeft. Pfffft.

En zoals jullie zeggen, kijkt aardig weg, maar zeker niet meer dan dat, en soms wel heel erg matig. Sitcoms niveau Friends of Big Bang zijn er helaas veel te weinig.

[Reactie gewijzigd door Nerve op 18 oktober 2016 10:48]

Oh je hebt inderdaad gelijk.
Nouja, ik vind het desondanks wel een aardige serie :P
Nee, ik heb die gezien voor Netflix eigen series begon te maken. Vond het overigens maar matig tot slecht.
Netflix originals: 2013
Don't trust the b: 2012
Let wel op, Netflix Original betekend niet Netflix productie maar dat ze de eerste/enigsteenige zijn die in die regio de uitzendrechten hebben. Hier vallen de eigen producties ook onder, maar ook externe zoals Better Call Saul of de nieuwe Designated Survivor.

[Reactie gewijzigd door NightFox89 op 18 oktober 2016 09:15]

Netflix koopt wel veel in bij ABC, euh... Disney! Ik wist niet dat Designated Survivor op Netflix verschijnt, zag overal ook steeds dat de zender ABC was. Wordt deze serie dus ook niet daarop uitgezonden?

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 18 oktober 2016 11:05]

Op netflix loopt het wel een week achter. Wel een goede serie btw.

[Reactie gewijzigd door MissMe NL op 18 oktober 2016 12:41]

Ik heb tot nu toe enkel aflevering 1 gezien van Designated Survivor en kijk nu ook weer niet zo vaak, dat ik makkelijk een week kan wachten. ;)
Het idee dat ik een aflevering heb gezien en het spannend eindigt en je weet dat je er nog een kan zien via andere bronnen ;)

En dat vind ik wel jammer ook al snap ik waarom ze het doen.

[Reactie gewijzigd door MissMe NL op 18 oktober 2016 13:06]

Serie wordt in de US uitgezonden op ABC, en buiten de US door Netflix. Geen idee of Netflix US de serie ook aanbied, zou me niets verbazen (maar dan een dag later zeg maar).
De enigste zijn ze sowieso, al blijft hoe enig iets of iemand is natuurlijk een subjectief iets :+
The Ranch is inderdaad best vermakelijk, die koppige ouwe vader en dan met die 2 zoons lig vaak helemaal dubbel van het lachen :D .
Ik heb dat geprobeerd te kijken maar toen de eerste laugh-track tevoorschijn kwam was 't meteen klaar.
Wel nadeel van Netflix die pronkt graag met Netflix original terweil dat het niet is, waarom ze dit doen weet ik eigenlijk ook niet, veel Netflix originals zijn van andere tv zenders.
Vergeet niet dat Don't Trust the B---- in Apartment 23 geflopt is, en daarom maar 2 seizoenen heeft, en hoogstwaarschijnlijk geen einde er aan zit.

Heb je al Jessica Jones gezien van de zelfde actrice?

Die heeft wel een Netflix branding, en ja weet het die is van Disney (want Marvel is van Disney).

Maar het is best leuk dat het beter gaat met Netflix, maar nog steeds veelte veel content draait alleen in america en vaak ook nog geen eens op Netflix daar.

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 18 oktober 2016 17:34]

Er zijn zeker goede Netflix Originals.

Frequency en Glitch zijn de nieuwste en ook de moeite waard.
Volgens mij is Frequency (goeie serie) gewoon een productie voor de CW (waar ook Arrow, Supergirl, The Flash) te zien is. Netflix heeft alleen de internationale rechten. Net als bv. Fargo.

Het is ook positief dat ze series waar de NL omroepen geen brood meer in zien oppikken zodat ze bijna synchroon lopen met de US. Arrow seizoen 4 is nu ook al te zien (een week delay) en Designated Survivor (soort 24 "light" met Kiefder Sutherland) ook.
Arrow seizoen 4 is het seizoen van vorig jaar. Kortom: Nederland heeft bij Netflix zelfs een ergere vertraging als voorheen bij Veronica. Daar liep het eerst 4-5 weken achter op de VS, maar werd er tijdens de Amerikaanse pauzes gewoon uitgezonden, waardoor de vertraging afnam. Maar jij hebt het nu over seizoen 4, dat is 2015 - 2016. Absoluut niet iets om over naar huis te schrijven, synchroon loopt het dan ook niet.

Edit: dat was waarschijnlijk een typfout, je bedoelt zeker seizoen 5? Dat is dan een flink stuk fatsoenlijker inderdaad.

Voor nog onschuldige meelezers: Arrow vanaf seizoen 3,5 tot en met eind 4 kun je overslaan. Je mist niks.

[Reactie gewijzigd door Blizz op 18 oktober 2016 10:19]

Verschil is (in de nieuwe deal met CW/DC) dat op Netflix het hele seizoen er in één keer op komt, 1 week na de seizoens-finale. En dan winnen ze alsnog van Veronica :) .

Series op lineaire TV is niet meer handig (genoeg), vaste tijden, niet in eigen tempo, (in dit geval) de crossovers met de andere CW/DC series kun je niet kijken in de juiste volgorde, geen seizoen inhalen als je achterloopt, etc.

[Reactie gewijzigd door Ge Someone op 18 oktober 2016 11:32]

Verschil is (in de nieuwe deal met CW/DC dat op Netflix het hele seizoen er in één keer op komt, 1 week na de seizoens-finale. En dan winnen ze alsnog van Veronica :) .
Dat is officieel de deal, maar ik zie toch echt al wat afleveringen van Seizoen 5 van Arrow op Netflix staan. ;)
Loopt Flash ondertussen bij (of is dat uberhaupt wel op Netflix)? Want de verhaallijnen kruisen elkaar nog wel eens. Ik heb momenteel geen Netflix, maar die 2 series zouden bijna al genoeg zijn om het weer (een tijdje) af te nemen.
The Flash is nog niet op Netflix, ik zag hem gisteren althans niet. Maar denk wel, dat S01 en S02 dan volledig geplaatst worden, plus wekelijks een aflevering van S03, zoals dat ook met Arrow gaat nu.
Ik volg beide en dan "moet" je eigenlijk de Flash aflevering bekijken voor de Arrow aflevering. Afgelopen aflevering was het weer raak, alhoewel het deze keer geen invloed had op de Arrow aflevering (vreemd genoeg).

Zou dus mooi zijn als ze er allebei komen, als ik 1 van de 2 nog moet piraten schiet het weinig op :P

[Reactie gewijzigd door batjes op 18 oktober 2016 15:01]

Nederland heeft bij Netflix zelfs een ergere vertraging als voorheen bij Veronica
En hier geef je ook direct aan waaróm Netflix vertraging heeft. Omdat Veronica de rechten heeft gekocht waardoor Netflix ze niet mag uitzenden.

De pest is dat men niet meer naar een Veronica wilt gaan om een serie te kijken...

Edit: en inmiddels zijn de rechten zo te zien verlopen gezien Arrow inmiddels bij is :)

[Reactie gewijzigd door NightFox89 op 18 oktober 2016 11:27]

De pest is dat men niet meer naar een Veronica wilt gaan om een serie te kijken...
Netflix heeft (in dit geval) dezelfde content, maar dan zonder reclame onderbrekingen, zo gek vind ik het niet dat men voor Arrow niet afstemt op Veronica.
Hoe zie je bij designated Survivor de link met 24? Waar 24 meer actie georiënteerd is en Designated Survivor politiek georiënteerd. Alleen Sutherland komt overeen naar mijn mening (:
Ben wel heel benieuwd hoe deze serie gaat verlopen. Volg het vanaf het moment dat ze begonnen 3 weken terug. Het is nog een beetje lauw.
Ik vind het tot nu toe juist wel heel cool. Moet nog wel inderdaad wat gebeuren om het vast te houden.
Wel jammer dat designated survivor een week achterloopt op netflix. Daarom toch nog steeds andere bronnen gebruiken terwijl ik een netflix abbo heb.

[Reactie gewijzigd door MissMe NL op 18 oktober 2016 12:44]

Volgens mij is Glitch een Australische productie en geen Netflix original. Het is trouwens een remake van the Returned wat weer een remake is van Les Revenants.
Netflix Originals zijn dan volgens mij ook niet perse écht 100% van en door Netflix, maar ook deels programma's, series en films die Netflix heeft gefinancierd in ruil voor hun stempel erop te mogen zetten.
Ah oke ik ging er van dat ze daarmee bedoelde dat ze de serie helemaal zelf hadden gemaakt. De enige Netflix originals die ik tot nu toe heb gekeken waren dat allemaal.
https://en.wikipedia.org/...d_by_Netflix#Acquisitions

De rest is wel van Netflix zelf.

Glitch is als ik het zo goed zie, door Netflix doorgezet in samenwerking met ABC1. Het lijkt erop dat vanaf 2017 (seizoen 2) de rechten volledig bij Netflix liggen.
Dan nog vind ik dat het geen Netflix originals mag heten, immers is dat het gewoon weg niet.
Stranger Things heeft mij zeer vermaakt, ben benieuwd naar seizoen 2!
Ze moeten wel. Zeker in Nederland neem je geen netflix voor de films.
Ik merk overigens dat ik veel content beschikbaar op netflix ook binnenhaalt met oa sickbeard.
De netflix App op de Apple tv 4 is een gedrocht. Nergens overzicht. En ja, je kunt zoeken maar er staat meer niet op dan wel. Je gaat toch voor makkelijk, nietwaar?
Ik kan de app JustWatch (gratis) aanraden op iOS (is geloof ik ook een Android versie). Houdt precies bij wat er te zien is. En linked direct naar Netflix app, wel onder iOS.

Ben je met je eens dat de ATV app een gedrocht is, maar de app op de Shield en PS4 is precies hetzelfde. Doe mij (nog steeds) maar de app op de ATV3 (vorige generatie), daar kon je direct binnen een genre browsen.
Datzelfde kan k zeggen over TvShowTime.
Ziet het vanzelf in je Watch List als er een nieuwe aflevering is die je nog niet hebt gezien.
Als het aankomt op apps om je voortgang bij te houden, ben ik groot fan van Teevee. Biedt ook nog eens Trakt.tv sync aan en is met name vormgegeven zoals het een iOS app dunkt. De rest van dergelijke apps zouden voor ieder platform kunnen worden uitgebracht en hebben dan ook een gewone of slechte UI, ongeacht of ze verder fatsoenlijk zijn.
Netflix app op de Samsung TV is ook een drama. Ik zou gewoon eens een overzicht willen zien van alles wat beschikbaar is. Alle films/series worden standaard enkel in genres ondergebracht. Heel irritant. Heb het idee dat ik zo best veel goed films mis omdat ik niet het juiste genre heb.
Dat is een draak van een ding ja.
Voor ik een chromecast had gebruikte ik de website om iets te vinden en in mijn List te zetten, zodat ik die op de tv kon terug vinden.
Goede tip! Siri search op de Apple TV kan ook zoiets. Al krijg je daar ook heel veel iTunes hits.
De Apple TV 3 app was uberfijn!
Volgens mij zijn ze druk bezig met het verbeteren van de app op Apple TV 4. De afgelopen dagen al diverse updates gezien en sinds gisteren zijn er zowel categorieen als een aparte kids afdeling.
Die kids afdeling stond sowieso al veel te prominent in de app.

Maar waar is mijn "lijst". En waarom kan ik niet overzichtelijk door een lijst met films of tv shows bladeren. Die staan samen met veel te veel kids-content en andere oude meuk door elkaar in die wazige "als je van x houdt vind je dit leuk". En Netflix AI is voor mij niet zo'n hele goede... ;)
Helemaal mee eens dat de AI van Netflix anders is dan mijn wensen en voorkeuren van films en series. Waar ik op doelde is de toevoeging van categorieen op de app die aansluit met de categorieen op de website en de andere apps die ik gebruik.
Klinkt meer als een slecht excuus om niet te betalen eerlijk gezegd ("veel content beschikbaar op netflix ook binnenhaalt met oa sickbeard")

Je kunt ook gewoon Netflix streamen vanaf een iDevice. Dan heb je een goede interface.
Ja, en dat is het niet. Ik betaal nog altijd gewoon voor Netflix. En als ik weet dat een serie op Netflix staat dan kijk ik daar ook gewoon.
Maar doordat ik geen overzicht in de app heb, en ik hoor over een leuke serie is mijn eerste actie toevoegen aan sick beard.
Veel mensen betalen nog voor een kabel abonnement. Dood zonde. Het meeste op de kabel is matig tot slecht. Er is zo veel online te kijken en ik kijk liever iets wat ik specifiek wil zien in plaats van een Hela avond voor de tv hangen.
Geloof me veel mensen willen ook van hun kabel abonnement af alleen het alternatief is niet echt een alternatief omdat bijvoorbeeld het snelheidsverschil vaak te groot is.
- Ik ben er een van.

Heb zelf Ziggo (was UPC) en heb een CI kaart in mijn tv. Kijken alleen maar Netflix of Youtube dus de tv stand gebruiken we niet. En de keer dat we hem gebruiken krijg ik vaak de mededeling dat de kaart gedeactiveerd is. Van Ziggo krijg je dan te horen u moet vaker tv kijken meneer de kaart krijgt niet voldoende updates.
Even om duidelijk te zijn... Je betaald dus voor een dienst... Je moet die dienst ook afnemen in een bepaalde periode (2 a 3 weken) doe je dit niet dan wordt de dienst wel uitgezet maar de betaling etc. gaat gewoon door (zonder melding dat ze de dienst plots stoppen). Klinkt erg logisch 8)7
Wist je dat je 30 zenders krijgt zonder te betalen? UPC heeft me wel eens drijgbrieven gestuurd met de uitleg dat een abonnement nodig is, maar volgens de Nederlandse wet moeten er standaard 30 zenders op de kabel zitten. Daar betalen we al voor via belasting.

edit: Het blijkt niet echt gratis te zijn. Kabelmaatschapijen nemen vaak some niet de moeite om een kabel echt af te sluiten waardoor het analoge signaal beschikbaar blijft.

[Reactie gewijzigd door AJediIAm op 18 oktober 2016 10:22]

Welke zenders zijn dat en kan je er meer over vertellen?

Maar goed, rtl/veronica zal daar niet onder vallen, dus op zich niet spannend, vermoed ik..
sorry, ik heb me vergist. Analoge TV heeft minimaal 15 zenders, geen 30.
Bron: https://www.rijksoverheid...imaal-30-digitale-zenders

Zelf heb ik Ned 1,2,3, rtl 4,5,7, 8 sbs6, Veronica, net5, Discovery, National geographics, omroep Brabant, Comedy Central, Nickelodeon en een aantal buitenlandse zenders.
Ik betaal hier al jaren geen cent voor.

In plaats van een -1 geven, graag (beleefd) aangeven als iemand iets zegt wat niet klopt. We maken allemaal wel eens fouten, naar laten we er van leren.
Het klopt dus niet wat je zegt, er moeten 30 zenders in het basis-tv pakket. Je krijgt ze niet cadeau...
Ik heb nog wat rond gezocht en het is mijn niet helemaal duidelijk of de zenders nu gratis zijn of niet. Ik weet zeker dat ik nooit betaald heb voor mijn tv sinds ik op dit adres woon en dat de lijst met zenders die ik genoemd heb wel beschikbaar zijn. Sommige forums melden dat dit een (veel voorkomende) fout is van de kabelmaatschappij omdat ze niet de moeite nemen om m'n kabel af te sluiten.

Ik zal een kanttekening plaatsen bij mijn eerdere posts.
Bedankt voor de feedback. Het houdt me scherp.
Euh, zo werkt dat niet. Je betaalt via je belasting alleen voor de publieke omroepen, en die kun je dus gratis ontvangen via de ether.

Voor de dienst "kabeltelevisie" moet je gewoon betalen, maar door de manier waarop het netwerk in elkaar zit is 't mogelijk dat je, ook als je dat niet doet, toch signaal krijgt. Daar zou ik niet op rekenen echter want ze sluiten wel degelijk af.

[Reactie gewijzigd door CyBeR op 18 oktober 2016 10:09]

Klopt wat je zegt. Misschien is mijn edit nog niet helemaal scherp. Ik weet niet hoevaal "vaak" is. Mij hebben ze al jaren niet afgesloten en ik lees vergelijkbare verhalen op verschillende forums. Ik weet niet of ik in een 1% of 10% categorie val...
Anna sprak de waarheid of Annaloog :)
Je kunt tegenwoordig ook 'alleen' internet van Ziggo afnemen:
https://www.ziggo.nl/internet/vergelijken/
Ik zet 'alleen' tussen aanhalingstekens, omdat je wel nog analoog signaal krijgt (mogelijk ook wat ongecodeerd digitaal, weet ik niet zeker) en je ook gebruik kunt maken van Horizon Go om via internet TV te kijken. Afhankelijk van welke internet snelheid je gebruikt bespaar je daar toch 5 tot 19 euro per maand mee.
Yes, basis pakket ontvang je zowel analoog als digitaal. NPO 123 tevens in HD. Geen Fox volgens mij, lang geleden dat m'n tv op 'zenderstand' heeft gestaan. Geen CI+ module o.i.d. voor nodig.
Maar je vergeet even dat voor een hoop mensen juist het fijn is dat ze iets moeten kijken op een bepaald moment, dat geeft ze regelmaat.. Dat JIJ en ik dat totaal niet fijn vinden is een ander verhaal, ik wil ook liever kijken wanneer IK klaar er voor ben. Maar wat wel vaak is, is dat de kwaliteit van 'normaal tv' toch wel beter is dan de gemiddelde stream op bv youtube van diezelfde programma's.
Natuurlijk heeft iedereen zo z'n eigen wensen en voorkeuren. Er is ook niets mis met even lekker uitschakelen voor de TV.

De kwaliteit hang van de leverancier af. Netflix ziet er altijd prima uit en heeft zelf ondersteuning voor 4K (ook al heeft mijn TV dat niet). Youtube wordt ook steeds meer 1080p@60fps.
Omdat iets 1080p@60fps of 4K is, wil nog niet zeggen dat de kwaliteit ook werkelijk dat is.. Meer dan genoeg video's die 1080p zijn, maar de kwaliteit het nog niet eens haalt bij een fatsoenlijk gemasterde dvd.. resolutie mag dan 1080p zijn, maar de kwaliteit is niet meer dan geupscaled oid.. Ja verschil zie je niet op een smartphone of een kleine tv, maar ga je groot (minimaal 40" dus) dan ga je het toch wel merken..
Precies. Ik ben bijna een jaar terug verhuisd, en heb besloten alleen Internet af te nemen en geen TV en telefoon, en eens te kijken hoe dat beviel. (wel een abbo waarbij ik makkelijk alsnog TV en telefonie kan toevoegen als ik het zou missen) maar het bevalt zo eigenlijk prima. Een netflix abbo er bij en ik mis TV eigenlijk niet meer.
Het is absoluut waar dat netflix niet te vergelijken is met een videotheek of torrents of wat dan ook omdat lang niet alles beschikbaar is, maar als vervanging van TV waarbij je aanbod eigenlijk ook beperkt is bevalt het prima. Geen reclame, en gewoon kijken wanneer het je uitkomt ipv je druk moeten maken of je de mediabox wel ingesteld had (en hij het ook doet) om het op te nemen of dat je je moet haasten om op tijd te zijn voor een programma.

En het is nog een stuk goedkoper dan met TV er bij ook. Het enige dat nog mist is netflix integratie in steams "big picture" mode. (of een goede win10 app die je met de controller fatsoenlijk kan bedienen oid)

[Reactie gewijzigd door VNA9216 op 18 oktober 2016 08:32]

Laten we hopen dat meer mensen de stap durven te nemen. Zelf heb ik de kabel uit de tv getrokken. Na 3 maanden kwam m'n vriendin er achter. Het punt was duidelijk. Sinds dien is de kabel helemaal weg

Ik weet niet precies wat je bedoelt met streams en Big picture, maar ik kan je een chromecast aanbevelen. Het maakt het super makkelijk om netflix op tv te zetten. Daarna kan je met de afstandsbediening van je tv netflix op pauze zetten.

[Reactie gewijzigd door AJediIAm op 18 oktober 2016 08:54]

Ik heb een PC aan mn TV hangen als opvolger/vervanger van een console. Als je steam (ken je denk ik wel) in de big picture mode zet, dan krijg je een soort van console achtig effect waarbij je je games kan starten en andere functionaliteit (web browsen bijvoorbeeld) gewoon met je controller kan doen. Dus eigenlijk bied het een interface om je games te starten zonder een toetsenbord en muis aan te raken en alleen een controller te gebruiken. Je kan via de ingebouwde browser naar netflix kijken, maar als je dan full screen wil kijken levert dat vaak ellende op met de tijd/taal balk die in beeld blijft staan, of je fullscreen video die net niet helemaal in het midden staat enzo. En omdat je controller de muis nabootst is het niet makkelijk om even terug te spoelen enzo.

De PS3 heeft een prima werkende netflix app die gewoon perfect met de controller te besturen is, en het zou heel fijn zijn als er ook een netflix variant voor de PC is die dat goed kan.
Zo'n chromecast is inderdaad ook een oplossing, maar dan heb ik meer HDMI poorten op mn TV nodig, en zit je weer met een extra apparaat, ik vind het prettiger om gewoon gelijk zonder van kanaal te moeten wisselen een filmpje te gaan kijken na het gamen.


Edit:
even een link naar een video op youtube waarin je de "big picture" mode van steam kan zien.

[Reactie gewijzigd door VNA9216 op 18 oktober 2016 09:13]

Kun je alle live uitzendingen en dan voor mij voornamelijk sport (Olympissche spelen of Eredivise, Fornula 1) allemaal kijken in echte goeie streams die ik op mijn tv kan kijken?

En dan echt beter dan dat brakke uit zending gemist, dat ziet er echt niet uit op mijn TV tov de echte uitzending...
Olympische spelen waren prima online te kijken in uitstekende kwaliteit. Niet enkel live, maar ook via video on demand en highlights/samenvattingen.

Ik kijk zelf geen voetbal, maar e-sports. Dat wordt uitgezonden via live-stream en video on demand in 1080p@60fps. Volgens mij is de voetbal sport nog te sterk afhankelijk van uitzendrechten om naar een ander model over te stappen.

E-sports verdient genoeg geld met donaties en reclame in online streams. Ik zou bereid zijn te betalen om e-sports in hoge kwaliteit te kijken via bijvoorbeeld een youtube-red abonnement. LOL Esports biedt dit echter al gratis aan.
Ik kan me voorstellen dat veel mensen ook breid zijn hun TV abonnement om te zetten naar een streaming abonnement mits zowel livesteams als vods in goede kwaliteit aangeboden worden.
Ik heb Internet via de kabel.

Ik kijk redelijk wat televisie, maar vrijwel niets op het moment dat het wordt uitgezonden. Ik heb een aantal series en programma's die standaard worden opgenomen. Die kijk ik wanneer het me uitkomt, waarbij ik de reclames door kan spoelen.
Ik vat het even niet.
Netflix heeft in Q3 een omzet van 2.3 miljard (met 51.5 miljoen winst). Zoals ik het artikel begrijp was dit kwartaal een top kwartaal, dus ik ga er vanuit dat dit ook een top omzet is voor Netflix. Stel dat Netflix het hele jaar deze omzet maakt heeft Netflix 9.2 miljard omzet (en 206 miljoen winst.

Waar haalt Netflix dan 6 miljard budget vandaan voor productie van eigen series? 6 miljard van de grofweg 9 miljard omzet?

Ik verwacht dat Netflix nog aardig wat geld kwijt is voor licenties voor films, personeel, huisvesting etc. Dat alles van 3/9e deel van de omzet?
Waar haalt Netflix dan 6 miljard budget vandaan voor productie van eigen series? 6 miljard van de grofweg 9 miljard omzet?
Jij en ik kunnen niet zulke sommen geld uitgeven die we niet hebben. Maar bedrijven kunnen geld lenen om te investeren. Ze kunnen aandelen uitgeven om op die manier kapitaal te verzamelen. Die 6 miljard hoeft niet allemaal daadwerkelijk uit het lopende jaarinkomen te komen.

Sterker nog, in een groeimarkt is het waarschijnlijk zo dat je beter een 'voorschot' op het toekomstige inkomen kunt nemen als je daardoor sterker kunt groeien. Nu investeren om later de vruchten te plukken.
Iedereen kan geld lenen.
Het verschil is aan welke condities ;)
Precies, en het is ook niet zo dat die content na dat jaar ineens niks meer waard is. Dat blijft gewoon in de collectie en ze kunnen het ook nog buiten de Netflix service om verkopen (bv House of Cards kun je gewoon op blu-ray kopen).
Het is voor dergelijke bedrijven de normaalste zaak om zulke bedragen gewoon te lenen, of geld binnen te halen door obligaties of aandelen uit te geven.
Dus 4x 2,3 miljard kwartaalomzet is 9,2 miljard jaaromzet, waarvan ze 6 miljard uit gaan geven aan contentproductie. Blijft ruim drie miljard over voor alle overige kosten, inclusief alle licenties die ze moeten kopen.
Heb het vermoeden dat er fors geld bij moet.
Ik denk dat ze nog steeds in de groeifase zitten; ze zijn de afgelopen jaren extreem hard aan het uitbreiden, zichzelf in honderden landen beschikbaar maken (waaronder NL), eigen content maken, etc. Veel abonnees hebben en houden is veel belangrijker dan winst draaien in een jaar. Op investeringsgeld kunnen ze jaren teren en investeren. Sterker nog, een bedrijf kan jarenlang verlies lijden en nog voor miljarden verkocht worden. Winst halen is niet eens zo belangrijk. Plus, dat een bedrijf verlies maakt betekent niet dat bijv. de werknemers geen geld krijgen (of het management geen bonus, of de aandeelhouders geen dividend / waardevermeerdering)
Maar er moet wel winstpotentie zijn. Een startup kan heel lang verlies maken, als ze maar voldoende investeerders weten aan te trekken die geloven dat er ooit winst (eventueel bij een verkoop) gemaakt zal worden. Op een gegeven moment worden ze dan overgenomen, het lijkt er op dat de meeste bekende startups hier op mikken.
Google nam Youtube over toen de verliezen daar ondragelijk werden. Als niemand het over wil nemen gaat het gewoon failliet.
Ze zeggen zelf dat ze ~51,5 miljoen winst hebben gemaakt in dit kwartaal? vorig jaar was zo te zien wel een jaar met onder de streep rode cijfers.
De deal die Netflix heeft met The CW zorgt natuurlijk ook voor een boel nieuwe content. Zo zag ik gisteren dat Arrow compleet op Netflix te vinden is, zelfs de afleveringen van seizoen 5 (die tot nu toe uitgezonden zijn) staan er met Nederlandse ondertiteling en al er op, zag ik gisteravond.

Ik verwacht daarom dat series als The Flash en Supergirl (die geloof ik deze week weer beginnen) dan ook vrij vlot gaan verschijnen op Netflix.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 18 oktober 2016 08:38]

Arrow en Flash lopen (op twee dagen na) gelijk en van beide verschijnen deze week alweer aflevering drie. Legends en Supergirl komen deze week aflevering twee tegemoet.

Ben wel razend benieuwd, aangezien alle vier de series een crossverse/crossover gaan krijgen in dit seizoen.
Hmmm, vreemd, toen ik gisteravond zat te zoeken op The Flash en Supergirl kon de website althans niets vinden van die series?

Ja, ik ben met Legends niet bij, om de een of andere reden vind ik die niet zo bijzonder.
Naar de grote crossover ben ik dan weer wel gigantisch benieuwd.
Even twee dingen uit elkaar halen. The CW biedt op haar website (althans, in de USA geloof ik, daar de app op mijn NL Apple TV niet werkt.. :s) alle afleveringen tegenwoordig gratis aan (http://www.macrumors.com/...leases-free-apple-tv-app/). Daar krijg je dus alle 4 van de DC-comics direct en gratis te zien.

Netflix heeft, zoals ik vanochtend las op Netflix-Nederland, een deal met The CW, waarbij zij nieuwe content (Frequency) op Netflix gaan uitzenden (c.q. sponsor), waarbij The Arrow en andere series óók direct uit zullen komen op Netflix.

Echter, tot op heden staat inderdaad alleen The Arrow op Netflix en laten The Flash, Supergirl en Legends of Tomorrow op zich wachten, helaas.
-
Veel plezier bij de crossover :)
Dit verbaasd mij dan weer, want de deal was dat hele seizoenen telkens beschikbaar zouden komen 8 dagen na uitzending van de seizoens-finale. Dat de afleveringen ook gedurende het seizoen al beschikbaar komen is (nog) niet vermeld, Dat zou een nog betere deal zijn en dat zou men de kijkers toch moeten laten weten.
Zie mijn bericht op CH40S; in een nieuwe deal tussen Netflix en CW zal Netflix diverse producten van The CW promoten op Netflix, waarbij de huidige series (startende met The Arrow) gelijk zal lopen met de uitzendingen in Amerika. Oftewel: direct na air datum van een Arrow aflevering zal deze verschijnen op Netflix.

Echter, tot op heden staat inderdaad alleen The Arrow op Netflix en laten The Flash, Supergirl en Legends of Tomorrow op zich wachten, helaas.
Maar hoeveel zijn er weggegaan? :) oa naar aanleiding van die vervelende proxy blockers.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 18 oktober 2016 08:46]

Denk dat dat uiteindelijk ook wel mee zal vallen, op dit moment is het zelfs dus zo dat de grootste proxy sites er mee gestopt zijn om nog te proberen je toegang te geven tot andere regio's omdat meestal na een paar uur het toch al weer geblokkeerd werd.
Klopt. En dat is precies de reden dat ik m'n Netflix abo heb opgezegd. De Nederlandse versie is te duur voor het zeer magere aanbod, in de VS-versie staat bijzonder veel meer goede (en slechte :P) content voor hetzelfde geld - en als bonus staan ook de slechte Nederlandstalige B-film en B-cabaretiers er niet op. :P
Gemiste kans voor de industrie, die bloedirritante en nutteloze regio restricties.

Ik kan wel zelf om de blokkade heen werken, maar dat is behoorlijk wat werk. Als ze het zo moeilijk voor je maken om te betalen voor goede content, of je willen afschepen met troep en nauwelijks aanbod: dan niet. ;)
Derhalve heb ik Netflix de deur uitgetrapt. :P

Ik hoor van meer mensen dat ze de content te weinig vinden of vinden dat de content te weinig vernieuwd, dat je uitgekeken bent maar er niets bijkomt op wat hele slechte meuk na. Ook die zeggen t abonnement op, en nemen dan na een tijdje even een maandje netflix om de Netflix Originals te binge watchen, om vervolgens het abonnement weer op te zeggen. :P
Dat laatste is overigens een prima uiting van vraag en aanbod. En een stimulans voor Netflix om de kwaliteit van het aanbod zo aan te passen dat die mensen wel een doorlopend abonnement willen.
Qua huidig aanbod van Netflix verschillen we van mening. Wat mij betreft staat er voldoende op maar is het een tikkie te Amerikaans. Wat meer Europese series en films zou prettig zijn. Die zijn vaak ook van betere kwaliteit dan de Amerikaanse. Maar dat is een mening.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee