Netflix gaat nieuwe Star Trek-serie aanbieden samen met alle oude afleveringen

In januari 2017 kunnen Star Trek-fans buiten de Verenigde Staten en Canada ook meegenieten van de nieuwe Star Trek-serie die dan uitkomt: Netflix gaat de serie 'binnen 24 uur' na verschijnen in Noord-Amerika in alle 188 landen waar het actief is, streamen.

NetflixOf dat nog niet genoeg is: alle afleveringen ooit gemaakt van de serie zullen ook te vinden zijn in de bibliotheek van de grootmacht in videostreaming. Toch wordt de serie door CBS gemaakt en zullen kijkers in de VS en Canada de nieuwe afleveringen niet via Netflix kunnen bekijken. Woonachtig in de VS? Dan zul je het moeten doen met een CBS All Access-abonnementje en in Canada moeten kijker zich richten tot Bell Media.

Om een beetje in te komen, zet Netflix alle 727 eerdere afleveringen online. Dat zijn dus Star Trek: The Original Series, Star Trek: The Next Generation, Star Trek: Deep Space Nine, Star Trek: Voyager en Star Trek: Enterprise. Wanneer welke series precies waar uitkomen, heeft Netflix niet bekendgemaakt, behalve dat ze allemaal 'voor het eind van 2016' over de hele wereld waar Netflix beschikbaar is, te streamen zullen zijn.

De productie van de nieuwe serie begint in september. De laatste serie 'Enterprise' liep van 2001 tot en met mei 2005. De langste tijd lag tussen de Original Series en The Next Generation, namelijk 18 jaar als we de Animated Series niet meerekenen. Vanaf The Next Generation hielden de verschillende series het onafgebroken vol tot het doek viel voor Enterprise in 2005.

De nieuwe serie wordt onder andere gemaakt door Alex Kurtzman en Bryan Fuller. Fuller begon zijn carrière met schrijven voor Deep Space Nine en Voyager. Kurtzman schreef en produceerde mee aan twee Star Trek-films, Star Trek en Star Trek Into Darkness.

Star Trek Beyond, de dertiende Star Trek-film, komt 21 juli uit in de Verenigde Staten.

Door Krijn Soeteman

Freelanceredacteur

18-07-2016 • 20:09

175 Linkedin

Reacties (175)

175
171
84
3
0
83
Wijzig sortering
1 woord.: WHOOHOO!!
Zeer benieuwd naar de nieuwe serie
De laatste serie startrek enterprise stopte helaas na 4 seizoenen al terwijl het het zeer vermakelijk vond.
Hoop dan toch dat er minimaal 7 seizoenen verschijnen.
Meningen verschillen ik vond Enterprise meer Transformers (Jerry bruckheimer) in een Star trek jasje.

Daarnaast vond ik het idee wel goed maar de uitvoering had dus te weinig Star trek elementen in de serie.
Dat is dus absoluut niet zo. En eigenlijk is het na al die jaren misschien wel de beste van de series. Veel meer diepte en de chronologie was ook een + voor de trouwe volgers.
Enterprise vond ik ook een goede en vermakelijke serie. Ik heb hem meerdere keren van voor tot eind gezien.

Iets wat typisch Star Trek eigen is, is om de menselijkheid in verschillende vormen weer te geven. Nieuwsgierigheid, redelijkheid, filosofische beslissingen. Zaken wat je in principe bij alle series en zeker ook Enterprise zag.

Iets wat bij de recente films uiteraard weinig van terug te vinden is.

Ik hoop dat bij de serie in 2017 de goede oude elementen weet mee te nemen in een nieuw jasje.
Ik deel je mening! Ik vond het ook jammer dat het zo snel klaar was met de serie!

Ik heb dus veel verwachtingen en hoop voor de nieuwe serie.
Yep, Enterprise was imho ook een van de betere series in de Star Trek universe, en stopte pressies op het moment dat de Romulian war was aan het beginnen was.

En dat was een van de grote gaten in de geschiedenis van de Star Trek universe.

En natuurlijk deed jolene blalock het niet slecht als eye candy. :+
Ik vond Enterprise ook een van de betere, al was het simpelweg omdat het de nieuwste serie was en daarom er het 'beste' uit zag.

Mijn favoriet zal altijd Voyager blijven, gewoon omdat de hele opzet van verdwaald en afgezonderd zijn in het Delta kwadrant mij erg aanstond en er ook veel interactie met de Borg was wat ik ook leuk vind.

TNG vond ik wel leuk, maar Picard stond mij niet zo aan. Te 'pompous' en 'elitist'.
De originele serie met Kirk nooit echt gekeken, de films wel en die vond ik wel leuk.
DS9 trok mij niet zo enorm.
Ik durf niet echt zeggen dat ENT er veel beter uitzag dan VOY of DS9. Ze hadden alle drie veel meer leven in de set dan bijv. een TNG waarvan je nooit zou denken dat het een schip is waarop duizenden mensen zitten.

Het opzet van alle series was goed, maar zat ook altijd vol fouten. VOY was gestrand en stond voor een reis van 70 jaar die uiteindelijk op 7 jaar werd afgewerkt. Vele van de problemen die men moest tegenkomen werden eenvoudig opgelost en sommige problemen (zoals het beperkt aantal torpedos) werd gewoon genegeerd.

Wanneer je naar TNG kijkt dan mag je niet vergeten dat je eigenlijk in een ander tijdperk zit. Picard is vormgegeven in de jaren 80 en ik vind hem eigenlijk meesterlijk neergezet. Sowieso was Patrick Stewart de meest ervaren en beste acteur in de cast van TNG. Het personage is in de loop der jaren ook geëvolueerd en in de films was hij een heel stuk losser.

DS9 is een buitenbeentje in de ST wereld. Waar de andere shows gemaakt werden om vertoond te worden op de TV kanalen van Paramount en pas later op andere zenders werd DS9 net gemaakt om te verkopen aan andere zenders. De show moest dan ook met een veel beperkter budget gemaakt worden en dat valt ook op. Net zoals alle andere series had ook deze tijd nodig om tractie te krijgen bij het publiek, maar eenmaal de oorlog daar was werden de verhaallijnen een stuk beter.
DS9 is voor mij de beste serie uit de ST Franchise. Vroeger vond ik het ook verschrikkelijk, maar nadat ik het een kans heb gegeven is het een erg goede serie. Interessante karakters en de verhaallijn was erg goed. De laatste drie seizoenen heb ik in (en mijn vrouw) in 1 ruk uitgekeken.

Voyager was ook erg goed, maar meer omdat ze leuke nieuwe rassen konden introduceren. Met natuurlijk als hoogtepunt The Borg en de Hirogen. Annika Hansen was natuurlijk ook een goede aanvulling op de crew.
Ik kan niet wachten tot Netflix ze er op hebben staan. Dan kunnen we alles nog een keertje kijken
Vele van de problemen die men moest tegenkomen werden eenvoudig opgelost en sommige problemen (zoals het beperkt aantal torpedos) werd gewoon genegeerd.
Alle materiele problemen zijn door replicatietechniek gemakkelijk op te lossen. Van energie maak je materie. Dat is in Voyager goed te zien, er is een deel van de toch waarin het schip zwaar beschadigd rondvliegt en ze op zoek zijn naar brandstof.
Niet alles kan je met een replicator maken. Ook in o.a. de torpedos zitten stoffen die door een replicator niet aangemaakt kunnen worden. Anders was het laden van een torpedobuis wel heel eenvoudig: bouw er gewoon een replicator rond.
Is dat niet precies wat sommige schepen doen? Ik kan me vaag wel iets herinneren dat er in star trek (een van de series/films) wel degelijk een ras/schip ergens was die precies dat deed.

En volgens mij hadden ze op het begin van de reis iets van 80 torpedoes. Ik heb nooit geteld hoeveel ze er daadwerkelijk afschieten gedurende de looptijd van de serie maar voor mijn gevoel gebruiken ze ze vrij sporadisch. Ik kan me ook voorstellen dat ze de benodigde grondstoffen die nodig zijn voor de constructie van nieuwe torpedoes ook echt wel ergens tegen zullen zijn gekomen dus zo raar vind ik het niet als ze gewoon nieuwe bijmaken.
In seizoen 1 werd gesteld dat ze er 38 hadden en er geen konden bijmaken en tot in seizoen 5 werd er wel degelijk rekening gehouden met die beperking. Maar in de laatste seizoenen kunnen ze ineens (zonder in canon ooit te verklaren) blijkbaar toch torpedos bijmaken en komen we uiteindelijk uit op ongeveer 90 torpedos.
Picard stond mij niet zo aan. Te 'pompous' en 'elitist'.
Hehe, dat vind ik dan weer juist het leuke.

Voyager vind ik ook een mooie. De cast vind ik er 1 die me bevalt. Dat verschilt toch vaak per serie. DS9 vond ik om die reden dan ook iets minder.

De Doctor uit Voyager is natuurlijk een geniaal karakter (en de acteur).
In Voyager zijn er wel een aantal personages die mij niet bevallen; Kes en Neelix (te veel gejank), Chakotay (acteert erg houterig en dat religieuze Indianen gedoe slaat nergens op), terwijl ik The Doctor (lekker sarcastisch) Tuvok (heerlijke droogkloot) en 7of9 (goede actrice + oogsnoep) wel erg goed vond.

Het hoeft voor mij niet iedere aflevering constant oorlog te zijn, maar de overige series bevatten mij vaak te veel drama. Vaak is het of het een of het ander. Alleen bij Voyager hebben ze het voor mijn gevoel redelijk goed gemengd.

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 19 juli 2016 00:22]

Hiervan zie je ook elementen terug in DS9. Kira Nerys wordt op een gegeven moment storend met al dat gedoe van haar volk en geloof.

Zo wordt Quark ook iritant en kan je zeggen dat Sisko soms een beetje over de top gespeeld wordt door de acteur. Jake Sisko is Carl van de The Walking Dead. En onze charmeur dokter Bashir... moet ik nog doorgaan (om nog niet te beginnen over TNG en hun 'piraten' spelletjes...)?

Er zijn genoeg minpunten aan alle series, maar ik denk juist dat dat ook het leuk is. En ja, bij sommige seizoenen moet je even wat langer doorbijten dan bij andere seizoenen voordat het echt leuk wordt en alles op z'n plaats valt.

[Reactie gewijzigd door stervis op 19 juli 2016 08:00]

Je hebt absoluut gelijk. Hoewel de Borg eigenlijk nooit vervelen :-)

"Borg ? Sounds Swedish ..."
haha ja de doctor vond ik heel erg leuk ja.
Makkelijk natuurlijk om de vergelijking met Data te maken uit TNG maar ik vond de doctor veel boeiender dan Data.
Eigenlijk vond ik alle karakters in Voyager wel geniaal, alhoewel ik me soms stoorde aan Nelix.

TNG had voor mij te veel irritante karakters.
Data was een goed idee, maar niet 'emotieloos' genoeg.
Councelor Troy vond ik gewoon een irritant mens.
Picard, zoals ik eerder al zei, was ook een irritant manneke.
Die zoon van de doctor (will wheaton?) was ook te prominent en irritant.
Whoopy Goldberg kan ik uberhaupt als actrice niet uitstaan, laat staan in een rol als 'wijs' persoon.. gadverdamme.

Uiteraard allemaal mijn persoonlijke meningen maar ik vind het wel erg grappig dat ik de Voyager cast en karakters allemaal leuk en goed vind en bij TNG ik er zo veel gewoonweg niet mag. :P

Natuurlijk had Enterprise ook zo zijn stomme dingen, meest noemenswaardig die lijpe 'decontaminatie' kamer waar ze in hun ondergoed elkaar eens even lekker met olie insmeren... fanservice anyone? :+
Voyager... Bwaa. Teveel simpele last minute techno babbel oplossingen. Veel te veel toevalligheden. En dat schip is onverwoestbaar. En dan het ontiegelijk uitmelken van de borg tot een punt dat ze helemaal niet meer gevaarlijk lijken. Maar miss moet ik het nog een keer een kans geven. Bij mij zijn TNG (aantal verschrikkelijk slechte, maar ook aantal erg goede episodes en de cast en serie groeit echt in de beginjaren) en DS9 (latere seizoenen) met verhaallijnen en karakterontwikkeling het beste.

De films zijn altijd een mengelmoes. De nieuwste zijn Star Wars boem boem 3 films op rij in een ander jasje. Weinig Star Trek aan.

[Reactie gewijzigd door Rinzwind op 19 juli 2016 09:32]

Ik kijk alle series al jaren op mijn compie. (non stop eigenlijk)
DS9 stond mij ook nooit zo aan, totdat ik het op aanraden van mijn ST-buddy het een echte kans heb gegeven.
Het is dus echt wel een hele goeie serie, alleen seizoen 1 is erg traag, waar ze eigenlijk iedere keer een aflevering gebruiken om een ander karakter te "introduceren" en toe te lichten. Seizoen 2 t/m 7 zijn echt heel erg goed te pruimen.
Maar ik geef toe, als DS9 weer klaar is heb ik meteen weer zin in de VOY-avonturen.
Als emotie en nostalgie dan nog meespeelt blijft TNG de beste serioe voor mij.
ENT heb ik dus nog niet gekeken. Ik mag die acteur niet zo (uit eerdere films), maar ik moet het geloof ik toch maar eens een kans gaan geven.

[Reactie gewijzigd door HMC op 19 juli 2016 01:25]

Anoniem: 399807
@Ayporos19 juli 2016 14:22
Dan heb je Picard nooit begrepen. Picard had een houding richting de bemanning die je misschien verward met pompeus en elitair. Maar hij vond dat hij de bemanning recht deed door een duidelijk omschreven rol en houding aan te nemen. Hij had die afstand nodig omdat hij eigenlijk te betrokken was, een emotionele man met een groot sociaal hart, dat zijn beslissingen gecompromitteerd zou hebben.

En die zelfkennis maakte hem de beste kapitein.
Idd Voyager de beste reeks maar Enterprise is mee met z'n tijd gegaan.

....we are borg, resistance is futile....(20 jaar later ziet het er wat amateuristisch uit met onderdelen van crossharnassen en kunststof elektriciteitsbuizen)

subliem sensationeel!
Ik deel je mening dan ook zeer. En zoals Arietje hieronder aangeeft; het menselijke aspect in de serie(s) is juist zo interessant. Ik vind "Jeffrey Archer" dan ook een mooie goede rol hebben en een goede acteur.
Het probleem van Enterprise was dat het pas na het 2de seizoen z'n gang begon te gaan.. Vanaf daar werd het voor mij pas vermakelijk.

Ook niet gek als je de kwaliteit jump ziet.
Anoniem: 399807
@Guldan19 juli 2016 14:18
Transformers? Dat moet me uitleggen want ik doe mijn best maar ik zie het niet.
Enterprise had voor veel volgers te lang nodig om op gang te komen.
Ik vond Enterprise een redelijk begin hebben, en toen werd het me toch een zooitje in de laatste seizoenen... en dan die laatste aflevering...

Ik wordt niet echt warm voor de nieuwe serie, want JJ universe (niet confirmed, maar alles wat ik heb gezien wijst erop).
Ik weet niet waar je het vandaan hebt dat de nieuwe serie gebaseerd is op de nieuwe Star Trek films, maar ik heb juist gelezen dat het meer als de oude (originele) series zou moeten worden:

Fuller explained that after the more than 700 Star Trek episodes already made, "we have to tell stories differently than they’ve been told for fifty years." Therefore, he looked to take advantage of the streaming format of All Access by telling a single story arc across the entire first season, which he and the writers had completely written by the end of June 2016. They had also broken the first six episodes at that point. Fuller stated that when he first met with CBS, the network did not have a plan for the series, and so Fuller and Kurtzman developed a story for the series "that ties in so many elements of Star Trek", taking certain episodes of the original series and using their "DNA" to find "the spirit of what Star Trek offers, both in terms of high-concept science fiction storytelling and really wonderful metaphors for the human condition." _/-\o_

En ook:

The new television series is not related to the upcoming feature film Star Trek Beyond which is scheduled to be distributed by Paramount Pictures in summer 2016.

Er is ook al een teaser van uitgebracht (al laat dat nog niet heel veel zien).

Ik vind het overigens wel bijzonder dat het dus voor iedereen via Netflix beschikbaar is straks, behalve voor de Amerikanen zelf, die mogen fijn een apart abonnement nemen op CBS All Access.

[Reactie gewijzigd door R0KH op 18 juli 2016 23:52]

Aan het begin leek het vaak op alsof er geen richting was (episodes waren niet slecht maar er was geen echte richting). Telkens als ze een interessant richting in gingen lieten ze het vallen en gingen iets anders doen.

Toen kwamen de Xindi en dat had zo lang nodig om een beetje op gang te komen. En telkens als de vaart er een beetje in zat kwamen ze met wat filler episodes.
Tijdreizen enzo is leuk maar ze gingen er te ver mee.
Het is geen wet van Meden en Perzen, maar ik heb vaak het idee dat sci-fi series minder gewaardeerd worden bij het publiek zodra men te ver gaat met het tijdreisgegeven. Dat zag je bij Enterprise met de Temporal Cold War, maar bijvoorbeeld ook met de laatste aflevering van Voyager die niet zo hoog scoort.

Door middel van tijdsparadoxen en reizen naar zowel het verleden als de toekomst kan je bijna alles wel weer recht breien. Ik ben zelf niet zo'n fan van de nieuwe Star Trek reboot films, maar dat ze niet door middel van tijdreizen alsnog de planeet Vulkan van de ondergang gered hebben vond ik wel een positief punt.
Tijdreizen hoort niet in Star Trek imho, maar het kan voor leuke verhalen zorgen. De afleveringen in VOY waar Seven naar verschillende tijden gestuurd wordt vond ik zeer vermakelijk. De reden waarom de laatste aflevering van VOY zo slecht bevalt bij de fans is omdat de verhaallijn heel goedkoop aanvoelt. Noem het een vorm van valsspelen. Na 7 jaar eindigt de serie en moet je de bemanning thuis zien te krijgen. Hoe doe je dat? Wel je stuurt iemand van de toekomst die zeer moderne technologie meebrengt waardoor ze de Borg gewoon kunnen verslaan en hun hub kunnen misbruiken... toch eenvoudig. Van mij had VOY mogen eindigen in de toekomst om een recap te geven van de andere decennia die we niet te zien kregen, maar dit was gewoon slecht.
1 van de beste Star Trek films gaat over tijdreizen. En het is Science Fiction pur sang. Een paar van de leukste afleveringen zijn mijns inziens de tijdreis afleveringen.

Little Green Man (DS9)
Trials and Tribbleations (DS9)
Eye of the Needle (VOY)
Future's End (VOY)
Ik zeg daarom ook niet dat alle verhalen met tijdreizen slecht zijn. Je kan er iets goed van maken maar eenvoudig is dat niet en je moet het niet te vaak doen. De "Temporal Cold War" was een verhaallijn die men perfect achterwege had kunnen laten in ENT, daar werden te veel aflevering gebruikt met in de verhaallijn elementen uit andere eeuwen (en dan ging het nog niet eens altijd om die koude oorlog).
Star Trek IV bedoel je? ;)


Kijk es naar TOS: "City on the edge of forever". Zeer sterk verhaal die alom geprezen werd/wordt, met tijdrijzen inclusief.
Die film is ook goed, maar ik doelde meer op First Contact. Me loves the Borg. De twee films daarna zijn poep vergeleken met die.
Inderdaad.
Als tijdreizen goed word uitgewerkt kan het echt iets toevoegen aan de kwaliteit van een verhaal. Maar het word te vaak gebruikt om gaten in het verhaal te dichten. En dat gevoel had ik vaak bij de Temporal Cold War.
Te vaak gebruikt en het bleef te vaag.

Ik had het denk ik leuk gevonden als ze geholpen werden door iemand uit de toekomst die we kennen. Bv Tomalok
Anoniem: 399807
@rbr32019 juli 2016 14:32
Het was hoe dan ook volkomen van den zotte, volkomen achterlijk en absurd om Vulcan te laten vernietigen.

Welke idioot dat verzon. Er is geen hel erg genoeg voor zo iemand. Helaas zie je in STO hetzelfde gebeuren.

Het is een 'up the ante'. Simpele puzzels zijn niet langer genoeg. Maar om een wereld te verwoesten, er bestaat geen krankzinnigheid die zoiets zou flikken, hoe erg ie ook benadeeld werd of hoe psychotisch iemand ook is. En dat zegt iets over de bedenker van dat idee. Want een planeet is niet alleen waar je vijand leeft. Het is ook een cluster van miljoenen genomen. En levende werelden zijn schaars.

Wat voor verhaal moet men straks nog verzinnen, als je planeten als biljatrballen heen en weer kaatst, ze vernietigt? In STO had je de Iconians, die met complete Dyson spheres aan komen zetten. De resources die je nodig hebt om een Dyson sphere te bouwen overstijgen de menselijke vermogen tot verbeelding.

Dan is er het constante tijdreizen. Het lijkt wel Doctor Who.

Wat voor ergers kan men zich nog voorstellen na Dyson Spheres en Temporal Cold Wars? De vernietiging van het heelal zelf? Want planeten opblazen is zo gaap.
Sommige afleveringen worden gemaakt vanwege budgetaire beperkingen. Als je het aantal decors en special effects shots kunt beperken, alsook het aantal acteurs dat je nodig hebt dan kan je de kosten enorm hard drukken Het uitgespaarde geld gaat dan naar andere afleveringen waarin meer effecten en decors nodig zijn.. 1 zo een aflevering uit ENT heb je met "Shuttle Pod One". En spijtig genoeg moest men dit ook in het derde seizoen doen met de Xindi-arc, zeker omdat dit een zeer duur seizoen was om te maken. Daarnaast vond ik sommige afleveringen net een aangename afwisseling hebben.

In het vierde seizoen hebbben ze heel veel verhalen gebracht die 2 of 3 episodes beslaan. Dit heeft 2 voordelen: langs de ene kant kan je het verhaal veel dieper uitwerken (imho was het vierde seizoen dan ook het beste). Daarnaast kan je de budgetten samenvoegen waardoor je ook weer meer decors kunt bouwen.
Klopt maar Star Trek heeft denk ik in TNG, DS9 en VOY vaak genoeg laten zien dat dit soort afleveringen bizar goed kunnen zijn en dat lieten ze vond ik in Enterprise afweten.
Precies; toen ik eindelijk in het verhaal begon te komen was het plotseling afgelopen. Beetje hetzelfde probleem als met Firefly en het anticlimactische eind van Deep Space Nine.
Firefly was de schuld van Fox. Had een andere zender die show opgepakt en de show met wat meer respect behandeld dan had die show volgens mij ook los over de 5 jaar kunnen gaan.
Mee eens. Heel veel potentie.
Ik denk wel eens dat de soundtrack op zichzelf al verantwoordelijk was voor het falen van de serie. Dat stomme zeiknummer ipv een lekker uplifting beat van de andere series. Nooit begrepen.
Vond captain Archer te over-the-top Amerikaans,kon daardoor echt niet in de serie komen
Ik heb alle seizoenen op dvd liggen maar heb er 2 nog niet uitgepakt.
Het feit dat Archer een hond mee heeft op zijn schip kan er bij mij niet in.
En de manier hoe de serie is gefilmd, het is precies alsof er verschillende Frames verdwijnen en alles niet vloeiend afspeeld.
Ik persoonlijk vond Enterprise een draak van een serie. Met name die captain vond ik het helemaal niet hebben.

Ontopic: geweldig nieuws. We hebben net seizoen 1 en 2 van de 1080p BluRay versie van TNG gekocht. Ik vraag me af of dit ook de versie gaat worden die Netdlix gaat aanbieden.
Eens met je opmerking over die captain van Enterprise.

Is TNG nu dan ook in breedbeeld te bewonderen?
Neen, TNG is niet in breedbeeld te bewonderen. Men heeft er voor gekozen om de originele 4:3 weergave te behouden. De serie is evenwel opgenomen op 16:9 film, maar dit werd veelvuldig gebruikt om "pan en tilt" toe te passen waarbij het 4:3 beeld verschuift op de film om de illusie van beweging van de camera te geven. Dit maakt het veel eenvoudiger om om te gaan met special effects. Zou men de beelden vandaag in 16:9 weergeven dan zouden vele scenes er een stuk statischer en dus saaier uitzien.
Jah, het is compleet opnieuw gerenderd voor de BluRay uitgave. Als je Amazon goed in de gaten houdt, zul je zien dat er regelmatig aanbiedingen zijn, waarbij je alle 7 seizoenen van TNG voor minder dan 100$ kunt kopen op BluRay :) (Ik geloof dat het 42 blurays zijn).

Oftewel, een aanrader voor de echte fan! ;)
Het is helaas niet breedbeeld, maar om eerlijk te zijn is dat niet eens zo erg. De beeldkwaliteit van de serie is wel erg omhoog gegaan. Erg gaaf om weer eens te kijken. Het is toch eigenlijk een beetje familie van je geworden ;)
ik had ooit de misser gemaakt om TNG op DVD te kopen, echt erbarmelijke staat.

dat was ook het eerst wat ik dacht bij dit bericht TOS & TNG heruitbrengen ? dat ziet er toch niet meer uit., hopelijk zijn ze remasterd.
Ik hoop het !
Want ik stond op het punt die editie te gaan kopen van TNG
In welke resolutie/kwaliteit komen ze er op te staan?
TNG is nog eens een remaster van gemaakt in BDR formaat, maar helaas nooit van DS9 / VOY.
TNG en TOS in HD (zelfde transfer als de blurays)
DS9 en VOY is een kwestie van geld, want ze willen het alleen doen als ze echt voluit kunnen gaan zoals ze dat bij TNG hebben gedaan en dat kost geld.
Het geld dat TNG ze gekost heeft gaan ze er met de Box sets nooit uit halen dus ik acht de kans klein.
Bovendien bevatten DS9 en VOY veel meer cgi scenes dan TNG. Ik geloof dat dit de hoofdreden is dat men er nog niet aan begonnen is.
Ik zou de TNG Blu-ray releases wel veel meer noemen dan een remaster. Wat een werk (en liefde) is daar in gegaan en dat is te zien.

Ik hoop ook dat men dat met DS9 zal doen, maar dat is een hele kleine kans.
Dan hoop ik dat ze een crowdfunding starten.
Dat gebeurd toch overal voor tegenwoordig, denk dat veel mensen (net als jij en ik) daar graag aan bijdragen. Leuk "trek" extraatje nog voor de donateurs en dan is het benodigde geld vast zo binnen. :)
De TNG serie. Is dat de originele (zoals hij op de buis is uitgezonden) of HD remastered versie met betere CGI etc (welke op de Bluray box staat)?

[Reactie gewijzigd door Deadsy op 18 juli 2016 20:21]

HD remastered zowel TNG als TOS.
Nice want de remaster ziet er echt goed uit, jammer dat het niet breedbeeld is maar dat is begrijpelijk.

Hoop echt dat er geld binnenkomt zodat ze dit met de eerste paar DS9 en Voyager seizoenen ook kunnen doen.
wat ik begreep viel de verkoop van TNG blurays tegen bij CBS. Ook word ds9 (en ook voyager) een stuk moeilijker te remasteren naar HD, aangezien alle special effects CGI alleen in SD kwaliteit gedaan is (alles moet dus opnieuw gedaan worden).
Zag een tijd geleden een video over hoe ze het bij TNG gedaan hebben.
Dat ze er de investering hoogst waarschijnlijk niet uit zouden halen wisten ze al toen ze eraan begonnen, waardoor het vrij raar is dat ze toch groen licht kregen.

Ik heb ergens gelezen dat DS9/VOY moeilijker zou zijn dan TNG vanwege de grote hoeveelheid computer modellen en dat delen hiervan niet meer bestaan (vooral van de eerste paar seizoenen).
Dit zou dus helemaal opnieuw gemaakt moeten worden.

Van de latere seizoenen zou het nog bestaan maar is het niet in het bezit van CBS. In de latere seizoenen heb je ook veel afleveringen waar hele vloten het gevecht aangaan, wat ook weer voor veel werk zorgt.
Heel wat werk is relatief. Zeker als je ziet hoeveel van de gedetailleerde modellen dat bestaan in de mod community.

Het probleem is eerder dat DS9/VOY een minder grote fan basis hebben dan TNG. Waardoor DS9/Voy gewoon een veel grotere financieel risico is.

Persoonlijk zou ik graag DS9 zien in HD ( wat ik één van de betere series vind, nu ja, ben ook Babylon5 etc fan ;) ). Maar realistische gezien is de kans eerder klein.

[Reactie gewijzigd door Wulfklaue op 18 juli 2016 21:40]

Als je een hele slechte (doch hilarische) low budget parodie van Star Trek wilt zien raad ik je "Star Wreck - In the Pirkinning" aan. Als het goed is valt deze nog gratis (en legaal) te downloaden. Een deel van de makers (waaronder de regisseur) maakten later de cultfilm Iron Sky.

Ze staat in ieder geval op Youtube :-)

Spoiler Alert, niet het plot lezen!
https://en.m.wikipedia.or..._Wreck:_In_the_Pirkinning

[Reactie gewijzigd door Titan_Fox op 19 juli 2016 00:54]

Jaren geleden gezien. Is best leuk in elkaar gezet. En sommige van de effecten deden niet onder aan de echt StarTrek/Babylon5.
Precies ! Ik geloof dat het budget onder de $ 15,000 lag, dus toch erg kunstig gemaakt.
Anoniem: 399807
@Wulfklaue19 juli 2016 14:37
Voor B5 werden o.a. Amiga's gebruikt.
Dat er dingen bestaan in de mod community betekend niet dat ze deze zomaar kunnen gebruiken.
Er zit een heel rechten verhaal aan vast, want 1 van de bedrijven die de CG gemaakt heeft voor DS9 zou deze grotendeels nog hebben en volgens hun zelf in een dusdanige kwaliteit dat ze er nauwelijks iets aan hoeven te doen. Maar het ligt vrij ingewikkeld.
inderdaad naast crowdfunding is misschien een veel betere optie om de "mod community" hierin te betrekken.

Er zijn er best veel die hieraan willen mee werken met als enig "loon" hun naam in de aftiteling.
en als zij beschikking krijgen over originelen en onder toezicht van de studio. Kan er een heel stuk bespaard worden en zal er heel veel liefde van trouwe fans in verwerkt zitten.
Jammer genoeg zal dat niet gebeuren. Het probleem is simpel met de rechten & controle. Als je een paar man laat werken aan x modellen, dan moeten deze klaar zijn tegen een bepaalde datum.

Een niet vaste werknemer of zelfstandige zal iets meer "flexible" zijn in zijn doen en laten. En je moet ook voorbij heel wat firma's hun vooroordelen. Als het geen miljoenen kost, dan kan het toch niet van deftige kwaliteit zijn he ;)

Is zelfde zoals gans de thuiswerken waar heel wat werkgevers een hekel aan hebben. Geen controle over de "werknemer"...

Denk dat een crowdfunding waar men een paar miljoen kan ophalen veel meer kans heeft. En zo het project een kickstart kan geven. Doet me denken aan de Veronica Mars film dat ze groot deel betaald hebben via kickstarter. Het probleem is dat je de commitment & een prijs moet hebben van de betreffende firma's en ... zoiets willen ze nooit vrijgeven. Laat staat hun lot leggen in de handen van de klanten. *uch* de plebs. *lol*
er zijn ondertussen ook al een paar open community films gemaakt.
Dus het is wel mogelijk.
ook in gaming land is het al een paar keer voorgevallen dat mods op genomen/ erkend worden.
En zelfs bij crowdfunding games komt het vaak voor dat er net input van de backers gevraagd worden, inclusief design voorstellen.
Denk ook aan @home distributed computing, om je deadline probleem op te lossen.
Geeft het werk aan x personen tegelijk uit, zet en een dead line op en kies het beste resultaat bij het bereiken van de deadline.

Een beetje creativiteit bij het hele process moet toch kunnen.

Nu ja je hebt wss wel gelijk dat het nooit zo zal gebeuren, wegens bekrompen zicht van vele bedrijven.

Maar never say never ;) sry andere franchise.
It's life, Jim, but not as we know it ;-)

"The Firm - Star Trekkin"
Hier zit ik nou inderdaad al tijden op te wachten. Een nieuwe serie!

Nu heb ik toch stiekem de hoop dat de serie niets met de huidige films te maken hebben en grafische ook niet dezelfde route aflopen. Drie delen met lens flare is wel voldoende! Als ik lens flare wil wacht ik wel op de nieuwe Transformers (ook hyped voor)! :+

[Reactie gewijzigd door stervis op 18 juli 2016 20:33]

Ik betwijfel dat het net zo zal worden als de nieuwe films (te duur).
Paar sources zeggen dat het in het oude universum speelt.
Ik hoop het ook niet vind de nieuwe films niks aan, het ziet er mooi uit daar blijft het bij.
Ik hoop deze serie beetje als the next generation wordt, dit blijft toch wel mijn favoriet.
Ik vind het een moeilijke keuze...

Toch neig ik te zeggen Deep Space Nine... alhoewel Voyager en zeker TNG mij ook zeer goed bevallen.
O ja Voyager even vergeten tng en Voyager mijn favoriet, ik heb deep space nine proberen te kijken.
Ik weet niet wat het was of serie zo langzaam opgang komt, maar heb seizoen 1 nog niet eens afgekeken.
S1 sla ik altijd over. S2 even doorbijten. Daarna zeker de moeite waard :)
Waarom zou je seizoen 1 overslaan zo mis je een heel stuk van het verhaal ?
Omdat zoals je zelf stelt langzaam op gang komt. DS9 heeft de meest interessante en best uitgewerkte karakters van alle series. Het op enkele keren ernstige overacting door mr Sisko en religieus geneuzel moet je doorheen kijken.
Aangezien je zij ik sla altijd S01 over, dacht ik dat je dit algemeen bedoelde met elke serie :)
Ah nee bedoelde alleen bij DS9, S01 vond ik daar ontzettend taai :)
DS9 komt pas echt op snelheid wanneer de "Dominion" om de hoek komen kijken. Het eerste seizoen zijn zij evenwel nog niet te zien en bouwt men vooral de personages op. Dit gaat heel traag en zorgt soms voor minder interessante afleveringen.
Je bedoelt DS9 in plaats van Voyager in het eerste deel van je zin neem ik aan? :9
Ik maak het even duidelijk Voyager en TNG zijn mijn favoriet, maar bij DS9 ben ik niet eens door seizoen 1 heen gekomen :P.

Misschien moet ik door kijken maar vond begin al niet echt spannend, terwijl ik dit bij andere 2 series wel had.
Seizoen 1 van TNG is ook verschrikkelijk en oogt nogal cheesy op zijn zachts gezegd..
Ben vooral blij dat ze de decors na S1 wat verbeterd heb in TNG, en de acteurs waren vooral blij met de betere kostuums vanaf het tweede seizoen. Die van S1 bleken iets te spannend te zijn.
Ik weet nog wel toen Worf met een hele groep op de transporter gingen staan... hele ding zakte in en je zag de weerspiegeling van het plastic. :o
De laatste Star Trek film vond ik het kijken niet waard, de next generation films daar waren er een paar echt goed, First Contact blijft wat mij betreft de aller beste.
Ben erg benieuwd naar de nieuwe serie maar om daar nu Netflix te nemen denk het niet.
Ik vind de nieuwe star trek films ook het kijken niet waard, het ziet er mooi uit meer niet.
The next generation & Voyager blijven toch wel mijn favoriet, zo wel de serie als de paar films.

Dus ben benieuwd hoe deze serie gaat zijn.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 18 juli 2016 22:42]

The Undiscovered Country is tot op heden de beste. De nieuwe films kan ik wel waarderen, vooral omdat de cast sterk is ingevuld.
Als je voor de classics gaat is het bij mij toch moeilijk kiezen tussen "The Wrath Of Khan" en "The Undiscovered Country" met "The Final Frontier" als absoluut dieptepunt van de eerste 10 films.

De nieuwe films springen in het oog met een goede cast en goede effecten. De budgetten voor de films zijn er dan ook gewoon. Maar de verhaallijn en de cinematografie zijn helemaal niet in lijn met wat je van Star Trek mag verwachten.
Misschien was de eerste film wel de beste.

Star Trek was in origine vernieuwend maar had een grote wortel in eerdere sci-fi. Daarom zie je veel afleveringen met machtige paranormaal begaafde wezens. Super robots en super intelligente rassen. Dat waren concepten uit de jaren 40 en 30 en daarvoor. Het had die vreemde vibe zogezegd.

Dat zet zich voort in de eerste ST film. Die film is een grote psychedelisch ervaring. Het is alsof je naar een fractal kijkt die zich maar blijft ontplooien, of een mandala. Ze zitten eigenlijk letterlijk te trippen aan boord van hun boot.

De plot was uiteindelijk uiterst simpel. Tegenwoordige films hebben ook simplistische verhalen maar moeten zo vol worden gepropt met belachelijke scenes die niet eens kunnen kloppen, dat het allemaal zinloos wordt. Neem de scene in main engineering waar Kirk nog net gered wordt van het van een walkway naar beneden vallen door zijn pet-Rus Chekov. De diepte die men laat zien slaat nergens op, engineering is niet zo groot. Dus er is geen consistentie in verhoudingen.
'Misschien was de eerste film wel de beste.'

Volledig mee akkoord! Het plot kon niet voorspeld worden. 'Vger' ....subliem
Misschien de laatste seizoenen van DS9 nu maar eens compleet zien en in de juiste volgorde.
Als ze maar niet te gedateerd over komen.
Zou hebben geholpen als sisko wat beter had leren acteren gaande de seizoenen,maar worf maakt een hoop goed gelukkig!
Ik ben vooral een star wars fan, maar nu het eenvoudig op Netflix e vinden is ga ik zeker ook die oude series eens kijken.
Ik ook een oude star trek en star wars fan, de nieuwe films kunnen mij niet boeien.
Ik zit eigenlijk meer te wachten op de nieuwe speelfilm.
Alleen "Star Trek" uit 2009 is nu te zien.
Anoniem: 26235
19 juli 2016 00:50
De laatste (2, straks 3 is het inmiddels?) Star Trek films vond ik maar niks. Bij die tweede ben ik in de pauze maar naar huis gegaan...

Het is te "gelikt"

Casting van alleen "mooie" jonge mensen die een zo groot mogelijk publiek moeten aanspreken. Vooral dat ze zo jong eruit zien om zulke verantwoordelijkheden te dragen met zo'n schip maakt het ongeloofwaardig.

Geen goede verhalen. Ik zie liever een verhaallijn waar je over kunt nadenken/filosoferen. Wat als enzo.

Teveel sfx/explosies/lens flares en snelle actie beelden.

Star Trek is geschikt voor series, lange uitgediepte verhalen. Eventueel een film mocht de serie populair zijn. Maar Star Trek films zijn daarvan eigenlijk nooit populair geweest. Star Wars is imho dan wel weer beter geschikt voor film i.p.v. serie.

En de laatste serie Enterprise was opzich wel goed (staat wel onderaan in mijn lijstje) alleen waren Archer en Malcom een enorme miscast.
De oude films, voor de reboot, waren nooit succesvol in de bioscoop. De nieuwe stijl films zijn wel succesvol in de bioscoop. Het grote publiek vind het dus leuker en dus de studio direct ook weer.
De oude films waren wel degelijk succesvol, enkel bij Nemesis vielen de cijfers zeer zwaar tegen. Dat kwam dan ook omdat men daar een verhaallijn koos die de fans enorm slecht beviel. Niet alleen kwam men met een ongeloofwaardige manier van een staatsgreep op Romulus waarbij de protagonist blijkbaar in het geheim ook nog eens een mega groot ruimteschip heeft kunnen bouwen, ook het feit dat op het einde van de film 1 van de populairste personages het loodje legt zal vele fans tegen de borst hebben gestoten.

Dat de nieuwe films goed scoren is net omdat het geen Star Trek is zoals ooit bedacht door Gene, maar gewoon een standaard blockbuster met veel actie, explosies, effecten en daar een Star Trek jasje overheen getrokken. De diepgang die in de series en vorige films stak waarbij de kijker zich vragen kon gaan beginnen stellen over de wereld rondom zich ontbreekt in deze nieuwe films en dat heeft fans van het klassieke Trek een afkeer doen krijgen van deze nieuwe films.
Klopt, ook in STO heb je allemaal stem acteurs die niet ouder klinken dan 20. Waarom men denkt dat dit nodig is...

Misschien is het omdat jongeren tegenwoordig denken dat ze alles al weten. Invloed van internet, er is weinig naïviteit meer en een boel zelfoverschatting. Jongeren hebben geen vrije studiebeurs meer, het is een lening. Daarom werken ze naast de studie en zijn al op hun 11e bezig met hun cv. Kinderen zijn nauwelijks kids meer.

Ze krijgen veel te veel verantwoordelijkheid en veel te vroeg. Dus dat zal in de vs niet anders zijn. En dus krijg je dit soort rariteitenkabinetten met de naam Enterprise.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee